NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • WVL Bierproeversgenootschap - The Rebrew Project – Alfred - Deventer Triple - Eulegoemse Saison du Ciel - Buvens Blondin Triple - OX 10 - Chateau d’Ychouffe
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (42) : Alexander Rodenbach - Arthur’s Legacy Hop(e)less Ginny – Bittere Bloemen - Cheeky Kamille - Dagschotel
  • Alvine Sour’ire de Mortagne
  • De Kauwackers – Le corbeau - Dranouter - St. Feuillien Grand Cru
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (41) : Cuvée Clarisse – Gronckel - Passe-Partout – Schouwveger - St. Feuillien 1 Limited Edition
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Mr
  • Wens u nog een fijn weekend
  • Engineer
  • Hopmail
  • Inschrijving hopmail

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    19-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officiële opening Brouwerij De Meester - vrijdag 8 juli 2016





    Officiële opening Brouwerij De Meester

    Brouwerij ‘t Gaverhopke opnieuw actief!









    Het dorp Stasegem maakt deel uit van de stad Harelbeke.
    In 1835 had Stasegem voor het eerst een brouwerij. Die werd gebouwd door August Deconinck.
    De ‘Staceghemse bieren' waren lange tijd een bekende naam in de regio.
    In de jaren 60 sloot de brouwerij en de Stasegemnaars moesten wachten tot In 1994 om opnieuw Stasegemse bieren te kunnen proeven.

    Brouwerij ’t Gaverhopke opgericht door Erik Ameye werd een begrip in de streek.
    Na de brouwersfamilies Erik en Christiane Ameye-Soens, en Bruno en Gudrun Delrue-Vandoorne
    (die het Gaverhopke in oktober 2007 over nam) heeft Dirk De Meester (53) samen met zijn echtgenote Ann Verfaille (51) en twee zonen Kevin (28) en Wouter (24) uit Kuurne nu zijn intrek genomen in deze voormalige brouwerij.
    Als twintiger was Dirk al geboeid voor het biergebeuren, maar zijn gezin, carrière en een eigen huis waren toen belangrijker.
    Maar uitstel is geen afstel! Als vijftiger heeft hij uiteindelijk toch voor zijn droom gekozen.
    Namelijk zijn eigen bieren brouwen. Zo schoot “Brouwerij De Meester” uit de startblokken.
    Op vrijdag 8 juli 2016 vond de opening plaats.



    Brouwen in garage


    Een anderhalf jaar geleden brouwde hij nog op kleine schaal in zijn garage.
    Hij beschikte over een Braumeister van 50 liter.
    De capaciteit was echter te klein, vooral omdat hij zijn familie en buren kon overtuigen hoe lekker zijn bieren waren.
    Omdat de vraag naar zijn brouwsels bleef stijgen werd al vlug een Braumeister van 200 liter aangekocht. Maar dit was nog niet genoeg want elke week brouwde hij bijna 1000 liter.
    Zijn garage en living kon de opslagcapaciteit niet meer slikken
    en hij moest noodgedwongen uitkijken naar een nieuw pand.





    Gaverhopke wordt Brouwerij Meesters









    Doordat Bruno en Gudrun Delrue-Vandoorne de kans kregen om in het
    beschermd ‘Goed te Nieuwenhove’ te Waregem een nieuwe brouwerij op te starten
    kwam ’t Gaverhopke vrij te staan. Dit was een Godsgeschenk voor Dirk. Zijn droom werd werkelijkheid.
    De zaak werd volledig opgesmukt en in een volledig ander kleedje gestoken.
    De brouwcapaciteit wordt opgetrokken met een nieuwe Braumeister van 500 liter en een 5-tal lagertanks. Zo kan er maandelijks een 5.600 liter bier gebrouwen worden.
    in oktober komt er waarschijnlijk nog een automatische bottelarij bij.
    Voortaan wordt er enkel nog gebrouwen in Brouwerij Meesters, wat ook de naam van het nieuwe gerenoveerd pand wordt.













    Traditioneel brouwen

    Met de oprichting van de brouwerij wil Dirk het artisanaal brouwen nieuw leven in blazen.
    De bieren worden gebrouwen volgens het traditioneel brouwproces,
    met de grootste zorg en uitsluitend met natuurlijke grondstoffen.
    Hij gebruikt enkel hoppebloemen afkomstig uit Poperinge en voegt er noch kleurpigmenten,
    noch schuimverbeteraars, noch kunstmatige smaakmakers aan toe.
    Hij wil de ecologische voetafdruk klein houden.
    Door te werken met enkel Belgische grondstoffen, het installeren van een zonneboiler en zonnepanelen kan hij het energieverbruik minimaliseren.












    Familieproject

    Hij wil zijn brouwerij en bijhorend sfeercafé uitbouwen samen met zijn gezin.
    Zo zal zijn oudste zoon Kevin instaan voor de verkoop, Wouter voor het administratieve en zijn echtgenote Ann zal het sfeercafé uitbaten.
    Het brouwen zal uiteraard Dirk voor zijn rekening nemen.
    Naast het café is er ook een degustatieruimte voorzien zijn waar hij groepen kan ontvangen.
    Verder beschikt het café over twee mooie terrassen waar een honderdtal wandelaars,
    fietsers en bezoekers kunnen plaatsnemen om te proeven van momenteel een zevental biertjes
    zoals Meesterke, het Kuurnaarke, 't Dul Meesterke, de Meester Dubbel, de Meester Trippel, Saeson De Meester en de Meester Quadruppel.
































    De officiële opening






































    De familie De Meester heet u van harte welkom in hun 
     sfeercafé en brouwerij.



    INFO

    Microbrouwerij, sfeercafé, groot terras, eetgelegenheid De Meester
    Steenbrugstraat 187, Stasegem (Harelbeke)
    Open ieder weekend: zaterdag vanaf 15.00u tot …. - zondag van 10.30 tot 22.00
    Tijdens de verlofperiode (21/07 – 15/08) donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 15.00 –
    zondag van 10.30 tot 22.00

    Contact
    056/90.38.03
    0468/14.36.80

    www.brouwerij-demeester.com
    Brouwerij-demeester@telenet.be
    Bezoek brouwerij (op afspraak) – mogelijkheid tot afhuren sfeercafé (ma – vrij)












    Groeten
    William





    19-07-2016 om 19:01 geschreven door William Roelens


    12-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avondje Food en Beerpairing bij HOP (Heerlijk Objectief Proeven).






    Een avondje Food en Beerpairing bij HOP
    (Heerlijk Objectief Proeven)







    Onlangs was weer een TOP-evenement te beleven bij mijn biervereniging HOP
    (Heerlijk Objectief Proeven).
    Op het programma : een avondje Food en Beerpairing.

    Joann, Stefaan, Dominique en Lucas lieten ons 6 gerechtjes proeven.
    De lekkere combinaties werden ter plaatse klaar gemaakt.
    Ze waren telkens voorzien van een voor hen bijpassend bier.

    Voor alle duidelijkheid was de avond er niet om bieren of de hapjes apart te proeven.
    Nee het was de combinatie van de twee die primeerde.
    Harmonieerden de gerechten met het vooropgestelde bier?
    Lichte bieren bij lichte gerechten en zware bieren bij nogal stevige gerechten?
    Aan ons om te oordelen.

    De ultieme tip om dit tot het goed einde te brengen is POGGEN.
    Proeven, Ontdekken en Genieten
    of de 3 p’s - proeven, proeven en nog eens proeven.

    Let op! Smaak is zeer subjectief, wat werkt voor de ene persoon werkt
    daarom niet noodzakelijk voor een ander.

    ‘Niet hap slik weg’ was het motto van de avond!


















    Zuiders tapas bordje.
    Super Noah (4,9%Alc.Vol.) - Brouwerij ’t Verzet.

    Olijven, Notensalami, Pastrami en Chorizo.

    Op de Pastrami is er een beetje olijfolie en Parmezaan schilfers
    bijgevoegd om de droogte te vermijden.
    De vettigheid van de tapas worden mooi gedempt door de stevige na bitterheid van de Super Noah.
















    Stukje zelf gerookte zalm
    Chouffe Houblon (9,0%Alc.Vol.) – Brasserie Achouffe (Duvel Moortgat)

    De bitterheid van de Chouffe Houblonne is mooi te combineren met de pittige rokerige van de zalm.
    Het bier verzacht in de combinatie en is toegankelijker voor bv een niet bittere bierdrinker.
    Het gerecht met het bier is mooi in balans.

















    Kabeljauw gebakken op de plancha.
    Gestoomde worteltjes, takje dille, versterkt met een prikje unami smaakstof.
    Rex Artus Tripel (8,5% Alc.Vol) - Brouwerij Anders voor Biernatie Beselare

    Lekker gerechtje maar de kabeljauw mocht iets pittiger zijn.
    Het zoete bier past er perfect bij. Het neemt de smaak over en slokt alles een beetje op.
    Misschien met een meer gepeperde kabeljauw zou er meer evenwicht ontstaan zijn.












    Het kookteam vlnr : Stefaan, Lucas, Joann en Dominique.














    Stukje varkensgebraad geïnjecteerd met Oude Geuze Boon.
    Brochette van paprika’s en Champignons met een pittig sausje.
    Sarne Bruin (7,5%Alc.Vol.) Gulden Spoor

    Het vlees was een beetje droog maar harmonieerde perfect met dit bruin zoet bier.
    Het brochetje en het sausje zorgden enerzijds voor de pittigheid en een kleine smaak variatie .












     






    Een zuiders gekruid rundersgehakt balletje
    en een merguez worstje (Halal)
    Tripel De Plukker (7,5%Alc.Vol.)

    Een stevig pittig gerechtje waar het zoet bier het kruidige temt en evenwicht brengt.
    De zoete Tripel neemt op de duur de hartigheid van het gerecht over en verandert in een scherpe kruidige smaak.
















    Delfts Blauw (Blauwe brokkelkaas) met noten
    La Trappe Quadrupel (10%Alc.Vol.) – De Koningshoeven NL.

    Het hartige van de kaas harmonieert perfect met de zoete smaak van het Trappistenbier.
    Elk stukje van de kaas brengt bij mij een ander smaaksensatie te weeg bij het proeven. (eigen aan schimmelkaas?)
    De nootjes zorgen voor een lekkere overgang.






    Bedankt Joann, Stefaan, Dominique en Lucas voor deze geslaagde food-en beer pairing..

    Gelukkige mensen zijn betere mensen.


    © William Roelens





    12-07-2016 om 11:30 geschreven door William Roelens


    04-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WV bierproeversgenootschap - 4de proeverij Moat,James,Vranckaertshoeve,My Imperial Brown Ale,Authentique Amber,La Bigot Blonde,Belgian Beetles Bier,Ullewipper,Cuvée 1976,Saison du Lucien,Black Gold,Bux Brown







    West-Vlaamse bierproeversgenootschap
    4de proeverij.








    Moat - James – Vranckaertshoeve Tripel – My Imperial Brown Ale – Authentique Amber –
    La Bigot Blonde – Belgian Beetles Bier – Ullewipper –Cuvée 1976 – Saison du Lucien 1976 –
    Black Gold – Bux Brown & 6 Duvels Tripel hop.


    Voor de vierde maal kwam het West-Vlaams bierproeversgenootschap
    onder de nieuwe naam samen. 
    Onze proeverijen gaan telkens door op diverse locaties.
    Ditmaal waren we voor de tweede maal te gast in 'De Zoeten inval' in Heule
    De Zoeten Inval is een praatcafé met modern interieur en verzorgde toog.
    Een aangenaam kader om te vertoeven en te genieten.

    Bedankt aan vriendelijke uitbaters.


    DOEL

    Ons doel is nog altijd het proeven van bekende en minder bekende bieren.
    Zoals altijd doen we dat met volle overgave en we spenderen er altijd
    een volledige dinsdagnamiddag aan.
    Bieren proeven, bespreken, analyseren, fotograferen, en het resultaat publiceren
    en dit allemaal op een gewone weekdag.
    Daar draaien wij genoten hun smaakpapillen niet voor om.
    Waarom we al die uiterst moeizame inspanningen doen?
    Louter voor de bierwetenschap en ook om te bewijzen dat brouwers kunstenaars zijn. Bierkunstenaars!
    Daarom offeren we ons op! We willen maar één ding en dit is een sterke en gezonde biercultuur.

    Bedankt aan allen die ons bieren hebben geschonken!










    Moat (6,5% Alc.Vol.)
    Eutropius (Heule – Menen)








    Blond bier met een fijne witte schuimkraag.

    De eerste geur is moutig
    Niet al te fijne mout
    Een lichte fruitigheid in de neus.

    De aanzet heeft een lichte zurigheid.
    moutig.
    Zoet.
    Nu en dan een fruitig prikje maar over het algemeen een beetje vlak in de smaak
    Er is ook geen echte samenhang.
    Mocht ietsje hoppiger.
    Niet slecht maar te eenvoudig.

    Het bier is speciaal gebrouwen voor slagerij Traiteur Devriendt uit Zedelgem.
    Het recept is van slager Devriendt zelf?
    Inmiddels komen we tot de ontdekking dat het bier nu door
    brouwerij Dillewyns uit Dendermende gebrouwen wordt.
    Met dank aan Ilse Provoost










    James (6,5%Alc.Vol.)
    Recept Brouwerijfirma : Oostekebrouwers
    Gebrouwen bij Contreras – Gavere.







    Donkerblond bier met een fijne witte schuimkop.

    Zoet aroma in de neus.
    Abrikozen.

    De eerste slokken zijn moutzoet.
    Honing?
    Tikje alcohol.
    Een lichte moutbitterheid komt opzetten.
    Er is een aanwezige prikkeligheid (niet van het koolzuur)
    Licht bittere afdronk
    Niet slecht
    Allemans vriend!



    De OostEke Brouwers brouwen het bier "James" exclusief voor de Oostendenaren.
    Ze kregen de opdracht daartoe van vzw Foorcomité Oostende en zijn vereerd
    dat het bier opgedragen wordt aan de Oostendse baron James Ensor.
    Eerst werd een proefbatch van 20 liter gebrouwen.
    Daarna werd het in de brouwerij van Contreras op grotere schaal gebrouwen.
    James komt in de plaats van het vroegere bier ‘Den-Ostensche-Baron’ toen gebrouwen in de Proefbrouwerij.
    Met dank aan Alain Senechal.









    Vranckaertshoeve Tripel (8,5%Alc.Vol.)
    Recept Patrick Vervaeck
    gebrouwen bij Brasserie de Cazeau - Tempeleuve







    Donkerblond bier met witte schuimkraag.

    Zoet aroma
    Moutig
    Met aanwezige prikken van banaan.

    Moutig begin.
    Zoet
    Een beetje wrangheid in de bitterheid
    Hoppige toetsen
    Korianderaanwezigheid
    Licht bittere afdronk
    Lekker klassiek bier!
    Met dank aan Dirk Ballekens








    My Imperial Brown Ale (8,5%Alc.Vol.)
    Oldskool Brewery – Eindhoven
    Gebrouwen bij brouwerij Rodenburg - Rha







    Roodbruinbier met lichtbruine schuimkraag.

    Fruitig aroma
    Caramel
    Hoppig
    Koffie

    De eerste slok heeft een verrassende scherpe smaak
    Citrus
    Chocolade en licht geroosterde mout
    Het bier mist een beetje rondigheid en is onevenwichtig
    Maar toch is het aangenaam om te degusteren.
    Ook af en toe nota’s van zoethout.
    Warm alcohol.
    Fruitige afdronk.
    Gewoon lekker.
    Met dank aan Jan Van Pelt










    Authentique Amber (5,0%Alc.Vol.)
    Authentique Brasserie – Blaton






    Amberkleurig bier met een romige gebroken witte schuimkraag.

    Aangenaam moutig aroma
    Beetje geparfumeerd.

    Moutige zoete aanzet
    Karamel.
    Fruitige toetsen
    Soms een lichte smaaktoets van een quadrupel.
    Zoete afdronk
    Er ontbrak een beetje power in het bier.
    Lekker maar nogal braafjes.









    La Bigote Blonde (6,0%Alc.Vol.)
    Brasserie La Bigote - Doornik
    Authentique Brasserie – Blaton







    Koperkleurig bier met dikke witte schuimkraag.

    Het aroma ruikt heerlijk.
    Het bier heeft een frisse neus.
    Hoppige prikken van cascade hop
    fruitige esters

    Ook de eerste slokken fruitig.
    Florale toetsen.
    Een likje citrus
    Mooi in balans
    Een lichte bitterheid in de achtergrond.
    Hoppige afdronk.
    Volle smaak en toch maar 6,0%
    TOPbier !!









    Belgian Beetles Beer (5,9%Alc.Vol.)
    Brouwerij ’t Gulden Spoor – Gullegem







    Pittig aroma
    Tikje metaal in de neus (van insectenwit?)

    De aanzet is nogal zoet.
    Fruitige toetsen.
    Notities van peper.
    Het bier is na een tijdje een beetje pappering!
    Heel diep een lichte bitterheid .
    zoete droge afdronk.
    Goed gebrouwen maar het bier heeft geen meerwaarde!
    het verhaal van mijnheer Kever is iets boeiender











    Ullewipper (7,2%Alc.Vol.)
    Brouwerij Strubbe (Ichtegem)
    In opdracht van Fifty One Club Tielt








    Wazig bier met een lichte geelgroenachtig schijn.
    Dikke roomachtige schuimkop.

    Moutige neus
    scherpe geur
    Koekjes aroma!
    Tikje Medicinaal

    Zoet begin.
    Radler toestanden van citroen.
    ook hier die scherpte
    kandij
    Een mengbier?
    Zoet over de ganse lijn.
    Te weinig hop om meer karakter te hebben.
    Absoluut geen smaak van een tripel











    ‘Cuvée 1976’ versus ‘Saison du Lucien’

    Brouwerij De Glazen Toren uit Mere, die een ‘Cuvée 1976’ op de markt wilde brengen n.a.v. een grootschalige viering van Tourwinnaar Lucien Van Impe, kreeg tegenwind van brouwerij Basanina uit Smetlede, die het officiële feestbier Saison du Lucien had gebrouwen. Hij dreigde met 80.000 euro schadevergoeding.
    Brouwer Bart De Wolf van Basanina kon niet anders want hij had een exclusiviteitscontract afgesloten met de organisatoren van de Lucien Van Impe-vieringen.

    Jammer, maar wij leden van het West-Vlaams Bierproeversgenootschap zijn meer geïnteresseerd in het bier dan in de ruzie. Daarom hebben we beide bieren aangekocht om te vergelijken.
    Let wel! ‘Cuvée 1976’ is niet in de handel verkrijgbaar daarom stuurden we een van onze genoten om het bier te gaan halen bij brouwerij De Glazen Toren.











    Cuvée 1976 (9,0% Alc.Vol.)
    De Glazen Toren – Erpe Mere

    Licht geel bier met witte schuimkraag.

    De neus is moutig.
    Gistig
    Met een heel klein tarwezuurtje.

    De aanzet is vrij zoet.
    Moutig.
    Heel zacht bier.
    Geen enkel bitterheid
    een beetje plakkerig na een tijd.
    afdronk heeft een milde zoetheid.
    Niet het soort bier dat we van de Glazen Toren gewend zijn.
    Laten we het een allemans vriend noemen.
    Het bier gaat vlot naar binnen en is met zijn 9,0% gevaarlijk om vlot te degusteren!

    Een mooie fles.
    Het bier is niet in de handel te koop.




    Saison du Lucien (9,0% Alc.Vol.)
    Brouwerij Basanina – Smetlede

    Donkerblond bier met witte schuimkraag.

    Moutig aroma
    Licht fruitig
    Tikje banaan.

    Zoete aanzet.
    Drinkt vlot.
    Droog
    lichte kruidigheid
    Lichte bitterheid.
    Droog licht bittere afdronk.

    Ook zoals hierboven een allemans vriend met een tikje meer karakter.











    Black Gold (8,0% Alc.Vol.)
    Brasserie Bellevaux – Malmedy







    Donkerbruin bier met een gebroken witte schuimkraag.

    Het aroma ruikt naar een West-Vlaams bruin bier
    Rodenbach Grand Cru aroma
    Lichte brett prikken.

    De aanzet is smakelijk
    Een lichte zuurheid vertroetelen onze smaakpapillen.
    Afwisselend met lichtzoete toetsen.
    Tikje hout duikt soms op.
    Nu en dan een koffie toets
    Zwarte bessen in de nasmaak.
    Heel lekker bier !!!











    Biermaekers Bux Brown (7,5% Alc.Vol.)
    Brouwerij Biermaekers - Gullegem
    Gebrouwen bij Brouwerij ’t Gulden Spoor – Gullegem







    Donkerbruin bier met lichtbruine schuimkraag.

    Het eerste aroma komt er pas na een tijdje door.
    Zoete geur.

    Ook de eerste smaak is zoet.
    Zacht.
    Een beetje flets
    Tikje chocolade
    Weinig body
    Lichte bitterheid.
    Hopafwezigheid
    Zoete afdronk.
    Goed maar ook niet meer!
    Weinig karakter.










    DUVEL MOORTGAT

    We proefden ook de Blind Tasting Kit van Duvel Moortgat.

    De brouwerij lanceerde een tasting kit met daarin de zes ooit gebrouwen Duvel Tripel Hop edities.
    Onherkenbaar gemaakt voor een eerlijke tasting.
    Onherkenbaar voor velen misschien, maar voor het genootschap en veel andere bierliefhebbers was het een koud kunstje om te weten welk jaar we precies proefden.
    Maar we hebben het wel eerlijk gespeeld.
    We hebben de genoten laten proeven uit het glas zonder de flesjes erbij te plaatsen. Zodat ze enkel op het aroma en de smaak konden kiezen.

    Onze uitslag
    1 ) 2010 – Amarillo
    2) 2014 – Mosaic.
    3) 2013 – Sorachi Ace
    4) 2012 Citra
    5) 2016 – HBC 291
    6) 2015 – Equinox.








    Even opfrissen.

    De klassieke Duvel wordt met twee hopsoorten (Saaz-Saaz en Styrian Golding) gebrouwen.
    Sinds 2007 selecteren de meesterbrouwers van Duvel ook een derde hopsoort, wat elke keer voor een verrassend en boeiend smaakprofiel zorgt. Het resultaat is een unieke Tripel Hop, die één keer per jaar, in de lente, het gamma aanvult van Duvel. De gekozen hop voor de editie van 2016 was zelfs zo nieuw dat er nog geen naam voor bestaat! Negen jaar en 6 edities later, was voor Duvel het moment aangebroken
    om de Beste Duvel Tripel Hop permanent te brouwen. Vandaar dat ze hun oor te luister te legden bij de mensen waar het allemaal om draaide: de Duvel-fans. Via deze kids konden de fans hun beste Duvel Triple Hop als favoriet kiezen.

    De zes bieren werden gepromoot door elk iemand uit de bierwereld :

    2010 – Johan “Wanne” Madalijns
    2012 – Brouwmeester Hedwig Neven
    2013 – Axel Daeseleire
    2014 - TV-chef Jean Philippe Watteyne
    2015 - Sofie Vanrafelghem
    2016 - Sepideh Sedaghatnia

    Uiteindelijk is de editie 2012 met de hopsoort Citra de winnaar geworden.









    Na de proeverij genoten we van een lekkere Italiaanse charcuterieschotel.
    Tapa’s, Pastrami, Mozarella, Haring met curry, notensalami enz…,
    klaargemaakt door
    Slagerij Chris & Micheline – Heulsestraat 95 - Bissegem (Kortrjk)





    De Zoeten Inval
    Zeger van Heulestraat 87
    8501 Heule
    Kortrijk
    Tel :  +32 (0) 487551726
    http://www.cafe.be/Forms/frmPubDetails.aspx?id=111




    William Roelens



    04-07-2016 om 14:24 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!