Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (40)
Guinness Dublin Porter (3,8% Alc.Vol.) St. James’s Gate Brewery – Diageo

Donkerbruin bier met een romige beige schuimkraag Heerlijk aroma van koffie. Tikje donkere chocolade
Licht bitter en een tikkeltje zoet Moutig Geroosterde tinten. Vrij droog een beetje zoetheid Ondanks de weinig % alcohol toch een fatsoenlijke smaak. Lichte goed gebrouwen porter; Maar de smaak mocht ietsje steviger! Maar toch van genoten.
Guinness West Indies Porter (6,0% Alc.Vol.) St. James’s Gate Brewery – Diageo

Bijna zwart bier met een beige schuimkop.
Een lekker gebrand aroma laten mijn geurreceptoren genieten. Moutige prikken Moka
De eerste smaak is licht zoet Geroosterde koffie Romig toetsen van kruiden Bittere chocolade Alles perfect in balans Bitterzoete afdronk en nasmaak.
TOPbier, toch beter dan zijn kozijn hierboven.
Troubadour Magma Tripel Special edition Spiked Brett (9,8% Alc.Vol.)
Recept The Musketeers - Ursel Gebrouwen in De Proefbrouwerij – Lochristi

Amberkleurig bier met een witte schuimkop.
Fruitige neus (Sinaas) Lichte brett Enkele kruidige prikken
De smaak is fruitig Ook enkele kruidige toetsen Hoppig licht zuur Brett prikken Een bont allegaartje aan smaken maar alles in evenwicht. Een klasse bier!
Superbia (7,0% Alc.Vol.) Gebrouwen door Hugel - Kortrijk In de brouwinstallatie van het Gulden Spoor - Gullegem

Goudblond amberkleurig bier met romige witte schuimkraag.
Licht florale neus Citrusprikken
De aanzet is zoet. Karamel Ook hier is het florale aanwezig. pompelmoes, citrus Na een tijdje komt een hoppige bitterheid opzetten. Het bier is mooi in balans. Een lekker bier met een droge afdronk!
Westmalle Dubbel (7,0% Alc.Vol.) Abdij der Trappisten – Westmalle

Donkerbruin Trappistenbier met naar gelang de lichtinval een rode schijn. Prachtige dikke crèmekleurige schuimkraag De neus bied ons een heerlijk fruitig aroma Gebrande mout en een tikkeltje chocolat De smaak is meteen raak Moutig, nootachtig Karamel Met toetsen van bruine suiker Het bier heeft een vleugje zoetheid Maar wordt goedgemaakt met een hopbitterheid Een droge licht bittere afdronk. Topklasse maar dit wisten we reeds lang
Let op! Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.
Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!
Groeten William
30-03-2017 om 00:00
geschreven door William Roelens
|