NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • WVL Bierproeversgenootschap deel 2 - Four Aces Black IPA - Stanneman extra dubbel - Bastogne Ardenne Wood Foxy Lady - Bastogne Ardenne Ma Bitch - Dikke Jan gerijpt - Fils a Papa 6 Bath 2017 - Hopus Primeur 2017 - Riegele Bier Manufaktur Amaris 50 - Erdin
  • WVL Bierproeversgenootschap - The Rebrew Project – Alfred - Deventer Triple - Eulegoemse Saison du Ciel - Buvens Blondin Triple - OX 10 - Chateau d’Ychouffe
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (42) : Alexander Rodenbach - Arthur’s Legacy Hop(e)less Ginny – Bittere Bloemen - Cheeky Kamille - Dagschotel
  • Alvine Sour’ire de Mortagne
  • De Kauwackers – Le corbeau - Dranouter - St. Feuillien Grand Cru
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Mr
  • Wens u nog een fijn weekend
  • Engineer
  • Hopmail
  • Inschrijving hopmail

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    30-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (40) - Guinness Dublin Porter - Guinness West Indies Porter – Superbia - Troubadour Magma Tripel Special edition Spiked Brett - Westmalle Dubbel










    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (40)











    Guinness Dublin Porter (3,8% Alc.Vol.)
    St. James’s Gate Brewery – Diageo







    Donkerbruin bier met een romige beige schuimkraag
    Heerlijk aroma van koffie.
    Tikje donkere chocolade

    Licht bitter en een tikkeltje zoet
    Moutig
    Geroosterde tinten.
    Vrij droog
    een beetje zoetheid
    Ondanks de weinig % alcohol toch een fatsoenlijke smaak.
    Lichte goed gebrouwen porter;
    Maar de smaak mocht ietsje steviger!
    Maar toch van genoten.










    Guinness West Indies Porter (6,0% Alc.Vol.)
    St. James’s Gate Brewery – Diageo









    Bijna zwart bier met een beige schuimkop.


    Een lekker gebrand aroma laten mijn geurreceptoren genieten.
    Moutige prikken
    Moka

    De eerste smaak is licht zoet
    Geroosterde koffie
    Romig
    toetsen van kruiden
    Bittere chocolade
    Alles perfect in balans
    Bitterzoete afdronk en nasmaak.

    TOPbier, toch beter dan zijn kozijn hierboven.












    Troubadour Magma Tripel Special edition Spiked Brett (9,8% Alc.Vol.)

    Recept The Musketeers - Ursel
    Gebrouwen in De Proefbrouwerij – Lochristi









    Amberkleurig bier met een witte schuimkop.

    Fruitige neus (Sinaas)
    Lichte brett
    Enkele kruidige prikken

    De smaak is fruitig
    Ook enkele kruidige toetsen
    Hoppig
    licht zuur
    Brett prikken
    Een bont allegaartje aan smaken maar alles in evenwicht.
    Een klasse bier!











    Superbia (7,0% Alc.Vol.)
    Gebrouwen door Hugel - Kortrijk
    In de brouwinstallatie van het Gulden Spoor - Gullegem








    Goudblond amberkleurig bier met romige witte schuimkraag.

    Licht florale neus
    Citrusprikken

    De aanzet is zoet.
    Karamel
    Ook hier is het florale aanwezig.
    pompelmoes, citrus
    Na een tijdje komt een hoppige bitterheid opzetten.
    Het bier is mooi in balans.
    Een lekker bier met een droge afdronk!











    Westmalle Dubbel (7,0% Alc.Vol.)
    Abdij der Trappisten Westmalle






    Donkerbruin Trappistenbier met naar gelang de lichtinval een rode schijn.
    Prachtige dikke crèmekleurige schuimkraag


    De neus bied ons een heerlijk fruitig aroma
    Gebrande mout en een tikkeltje chocolat

    De smaak is meteen raak
    Moutig, nootachtig
    Karamel
    Met toetsen van bruine suiker
    Het bier heeft een vleugje zoetheid
    Maar wordt goedgemaakt met een hopbitterheid

    Een droge licht bittere afdronk.
    Topklasse maar dit wisten we reeds lang






    Let op!
    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William

    30-03-2017 om 00:00 geschreven door William Roelens


    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen aan het Alvine Craft Beer Festival 2017 (deel 2)






    Herinneringen aan het Alvine Craft Beer Festival 2017
    (deel 2)





    De halle loopt langzaam vol.









    Geuzerie Tilquin.









    Klaas en Annelies van de Totembrouwerij









    Eliana Temkin








    Jungle-explorer Koen (Brouwerij Verzet)


    Poggen - Proeven, Ontdekken Genieten







    Sven Bosch







    Kees Bubberman en Menno Olivier








    HG (Hague)







    Aanwezige brouwers

    België
    Alvinne - Moen
    De Struise Brouwers - Oostvleteren
    Het Verzet – Anzegem
    Geuzerie Tilquin – Rebeq Rognon

    Spanje
    Guineu - Barcelona
    Laugar – Gordexola
    Naparbier – Noain
    La Pirata - Suria

    Zweden
    Jackdaw Brewery – Uppsala
    Narke - Örebro

    Engeland
    Landlocked – Ripley
    Beavertown – Tottenham
    Redchurch - Bethnal Green

    Schotland
    Six Degrees North - Stonehaven

    USA
    Hair of the Dog - Oregon

    Nederland
    Brouwerij De Molen - Bodengraven
    Brouwerij Kees – Middelburg
    Het Uiltje - Haarlem

    Noorwegen
    Lervig – Stavanger
    Nøgne Ø (Hansa Borg) – Grimstad




    De meeste brouwerijen brachten unieke brouwsels mee die zelden of nooit in België verkrijgbaar zijn, maar voor de gelegenheid wel beschikbaar waren bij Bierhalle Deconinck en op het Festival.





    David Graham







    Melissa en Patrick van de crew!







    Een pluchen rugzak met karakter!







    Een deel van de crew met David en Yannick








    De Gainsbartent









    Tot binnen twee jaar!




    http://www.alvinne.be/
    http://www.bierhalledeconinck.be/
    http://www.nuetnigenough.be/
    http://gainsbar.org/





    William Roelens






    21-03-2017 om 10:21 geschreven door William Roelens


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen aan het Alvine Craft Beer Festival 2017 (deel 1)








    Herinneringen aan het Alvine Craft Beer Festival 2017
    (deel 1)













    Op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart 2017 werd in de loods van Bierhalle Deconinck in Vichte het 6de Alvine Craft Beer festival 2017 georganiseerd.
    Het is al voor de tweede maal dat de brouwerij uit Moen en de drankenhandel uit Vichte hun handen in elkaar slaan.

    Brouwerij Alvinne ligt eigenlijk aan de basis van de craftbeerfestivals in België.
    In 2009 startten ze in hun eigen brouwerij in Heule samen met De Struise Brouwers en Brouwerij De Molen uit Nederland hun eerste ACBF.
    De naam was toen nog PréZBF.
    Buitenlandse Bierliefhebbers die afzakten om het Zythos Bierfestival bij te wonen kwamen een dag vroeger om dit evenement mee te pikken. Zo sloegen ze twee vliegen in een klap.
    Toen kwamen al bussen uit Italië en GB afgezakt naar Heule.

    In 2010 was het tweede festival te gast in het Kasteel der Lakebosschen in Ruddervoorde. Voor mij nog altijd de mooiste en vreemde locatie.

    In 2011 was ACBF te gast in de Kasteelhoeve in Avelgem en vervolgens verhuisde het festival in 2012 naar de eigen brouwerij in Moen . Bierhalle Deconinck kwam pas in 2015 en 2017 aan de beurt. Alles wijst erop dat dit de vaste stek zou kunnen zijn voor latere edities



    Van de twintig aanwezige brouwerijen dit jaar kwamen er maar liefst 16 uit het buitenland. Niet alleen de aanwezigheid van deze microbrouwerijen maken dit festival zo uniek maar ook hun bieren die er geserveerd worden zijn van een categorie apart.
    Als echte bierproever mag je eigenlijk niet stilstaan bij de klassieke bieren alleen.
    U moet proberen kennis te maken met de nieuwe generatie bieren.
    IPA’s, Sourbeers, Russian Imperial Stouts, Barley wine’s, bieren gerijpt op vat zijn momenteel schering en inslag.

    Voor de tweede maal kon het Festival in Vichte rekenen op een 1500 tot 2000 bezoekers. Deze beergeeks kwamen hun smaakpapillen verwennen in de voor de gelegenheid prachtig opgezette hal.

    De ambachtelijke bieren (craftbeers) allemaal gebrouwen door kleine brouwerijen
    boden een unieke smaaksensatie.
    Sommige bieren worden door Ratebeer beschouwd als de beste van hun land.
    Het zijn nu net een deel van deze bieren (een 150-tal) en hun bedenkers
    die Brouwerij Alvinne in samenwerking met Bierhalle Deconinck verzamelden in Vichte


    Daar het allemaal bieren zijn met karakter, heb ik ook mijn fotoreportage er op aangepast








    Vrijdag 14u00 - Al geduldig aanschuiven.





    De catering was voor de tweede maal in handen van het Top Bierrestaurant Nuetnigenough uit Brussel . Zij werden door RATEBEER uitgeroepen tot 2° beste bierrestaurant van 2016 van België.
    Wij van het wekelijks HOPnieuws overhandigden hen het beeldmerk ‘Think Global - Drink Local’. Wij zetten met deze reuzeposter brouwers, bierfirma’s, horeca, voordrachtgevers enz… kortom mensen die iets bewezen hebben of willen bewijzen op biergebied in de kijker.












    Oliver en Cécile






    Edvard Hortemo van de Noorse brouwerij Nøgne Ø.







    De Struise Brouwers








    Brouwerij 'Het Uiltje'







    Medewerkster Lynn Castelein behoudt het overzicht!





     

    Etienne Vermeulen








    Het team van Brouwerij De Molen






    Dimitry Morozov (La Pirata - Spanje)






    Lijk ik op de foto achter mij?







    Sigurd Vandenbroucke en Stephan Smedtje Desmedt (Crew)








    Ik ken u ergens van?








    Jorre Vanhemmens Brouwer bij Alvinne



    Ga naar deel 2



    21-03-2017 om 00:00 geschreven door William Roelens


    13-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (39) - La Renaissance Silver - 1 Year barrel aged – Levir - Origame 6 Saison du Brabant – Salvation - Straffe Hendrik Herritage 2011









    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (39)










    La Renaissance Silver - 1 Year barrel aged (7,0% Alc.Vol.)
    De Dochter van de Korenaar – Baarle-Hertog








    Goudkleurig bier met fijne witte schuimkraag

    Natuurlijk zacht aroma
    fruitig.
    Meloen – abrikoos

    Zoete aanzet
    Lichte pittige en fruitige smaak
    Toetsen van toffees
    Soms een tikje mout.
    Hout
    Wijnsmaakje af en toe
    Mooie bittere afdronk
    Een heerlijk genietbier !











    Levir (8,4% Alc.Vol.)
    Hobbybrouwerij "Den Buiten" – Kortemark/wichelen
    Gebrouwen bij Brouwerij Boelens – Belsele








    Goudblond bier met witte schuimkop

    Aroma van kruiden.
    Zoete mout

    Lichtzoete smaak
    Karamel
    Een tikje fruitig
    Bittere toetsen
    Kruidig
    Een beetje chaotisch.
    Licht bittere afdronk
    Zoete nasmaak.
    Raar maar waar bier











    Origame 6 Saison du Brabant (6,5%Alc.Vol.)
    Brasserie du Brabant - Baisy-Thy








    Licht goudkleurig bier met een mooie dikke schuimkop

    Zoet aroma van limoen.
    Tikje gistig

    Zoete smaak
    Hoppig
    Kruidige toetsen (Koriander)
    Bloemig
    Licht en smaakvol.
    Goed in evenwicht
    Droge afdronk.
    Leuk en lekker











    Salvation (5,3%Alc.Vol.)
    Brussels Beer Project – Brussel








    Donker bijna zwart bier met gebroken witte schuimkraag.

    Chocolade in de neus.
    Donkere mout.
    tikje zoethout

    De aanzet is donkere mout
    Lichtjes zoet
    Droptintje
    Geroosterde noten
    Koffie
    Goed in evenwicht.
    Een aangenaam bier om te degusteren











    Straffe Hendrik Herritage 2011 (11%Alc.Vol.)
    De Halve Maan – Brugge

    Bruin van kleur met een beige roomkraag

    Fruitige neus
    Druifjes, bessen
    Tikje chocolade

    De eerste slokjes zijn zoet.
    Fruitigheid vult het gehemelte
    Druiven
    Tikje hout
    Karamel
    Soms een likeursmaakje
    Prikken van wijn
    Lange afdronk.
    Geniet bier!!!









    Let op!
    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!
    Groeten William



    13-03-2017 om 15:17 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!