NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Dinsdagnamiddag proeverijen (6) - Driope 6 Blond - Driope 8 Tripel - Driope 10 Quadrupel
  • Herinneringen aan het Streekbierenfestival van Zwevegem 2017 - Deel 2
  • Herinneringen aan het Streekbierenfestival van Zwevegem 2017 - deel 1
  • Bio bier en food happening 2017 - De Plukker - Poperinge
  • WVL Bierproeversgenootschap deel 2 - 7de Proeverij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • BIERETIKETTEN VERZAMELAAR
  • Goedenavond beste William,heel leuk blog voor de liefhebbers van Bier
  • 8bojl4az0nky
  • do1u3r5pjgvt
  • ux2ozf

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    16-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen aan de 22ste Bierjutterij - Oostende









    Herinneringen aan de 22ste Bierjutterij - Oostende






    Na jaren van afwezigheid was ik eindelijk eens terug op het Pauluspleintje in Oostende.
    De Bierjutters hielden er zoals elk jaar hun Bierjutterij.
    Reeds de 22ste in rij!



    Met de gedachten aan het lied van de groep ‘Spring’ spoorden Annemie en ik naar de Koningin van de badsteden. We moesten wel een kleine marteling ondergaan omwille van een propvolle wagon met zingende kinderen. We hadden jammer genoeg de oorattributen niet bij waar Minister Joke voor pleit.

    Vooraleer we naar het festivalplein gingen (in Werchter noemen ze het een weide) trotseerden we de 27km/u Noord-Westenwind.
    Onze eerste stopplaats was het legendarisch biercafé ‘Botteltje’. Alvorens we plaatsnamen nam zaakvoerster Henriette ons mee naar het hotel Botteltje (vroeger Marion) net naast het café.
    Ze toonde ons met trots enkele van de 15 pas vernieuwde kamers. Ze hadden allen de naam van een welbepaalde brouwerij gekregen. Boven het bed kan je een prachtige foto zien van de brouwerij waar de kamer voor staat.
    De frigo’s in de kamers bevatten twee flesjes bier van de brouwerij.  Prachtige en stijlvolle logeermogelijkheden voor een verblijf in Oostende.
    We aten de bekende weekdieren van de Noordzee in combinatie met het huisbier Ostensche Strever. Een bier 8,0% Alc.Vol gebrouwen bij brouwerij Maenhout. Het bevat vier mout- en twee hopsoorten. Het recept is van zaakvoerder James Desimpelaere (41). Het etiket is van kunstenaar Siegfried Vynck.

    Via het omstreden kunstwerk 'Rock Strangers' van Arne Quinze wandelden we langs de havengeul naar het legendarisch Paulus pleintje, bekend om zijn jaarlijkse Paulusfeesten.










    De opbouw is precies hetzelfde als de vorige jaren. Onder de schaduw van Sint-Petrus-en-Pauluskerk bevinden zich nog altijd enkele biertenten en banken die de tenten verbind met de aanpalende kleurrijke kroegen.
    De familiale sfeer die enkel bij de bierjutters te vinden is was ook weer aanwezig!









    De sympathieke Catherinne Minne van Brasserie de Bastogne (Vaux-sur-Sûre) schenkt mij
    een 'La Trouffette Belle d'été - 6%' uit.
    Een fruitig blondje met koriander in de neus.
    Aangenaam dorstlessend licht-zurig bier.








    Bij Bert Van Hecke van de BOM brouwerij uit Roeselare proefde ik de
    triporteur Bling Bling Imperial King (8,88%).
    Bert is de eerste moutbakker ter wereld.
    Hij bakt zijn mout om zijn bieren een zo authentiek mogelijke smaak te geven!








    Triporteur Bling Bling Imperial King (8,88%)
    Een helder donkerblond bier met aroma's van mout en hop.
    Pittig gerstenat met een opvallende moutsmaak.
    Hoppig, fruitig en mooi in balans.
    Voor dit bier zou Bert zijn inspiratie gezocht hebben in de Hip-Hop wereld.
    Het bier werd gebrouwen met echte 24-karaats goudmout en Bling Bling hoppen. 
    De 8,88% Alc zou een verwijzing zijn naar 888 het chinese geluksgetal voor driedubbel geluk.









    Belinda Eelbode (Toeristische gids voor de Leiestreek en de Westhoek) vertegenwoordigde
    brouwerij De Poes uit Tielt.
    De Poes is een blond biertje van 8,0%Alc?Vol.
    Fruitig en licht bitter. Een aangenaam bier licht gekruid die om een tweede vraagt!
    Het bier behaalde in 2016 een zilveren medaille op de World Beer Challenge.









    Niet aanwezig maar zijn bier wel was Rudy Vossen van de Bierboom uit Brugge.
    Ik proefde zijn Imperial Porter (10,6%Alc.Vol.).
    Donkerbruin tot bijna zwart bier met een heerlijke neus van chocolade en cacaopoeder.
    Vol van smaak en een tikje vanille en whyskey.
    Lekker brouwsel!





     




    De altijd goedlachse brouwer Bart Verdonck schenk voor mij een Dronkenput Tripel uit!
    Het bier is genoemd naar de natuurlijke toeristische attractie in Middelkerke.
    Dronken put is een betonnen waterreservoir dat door het opstuwende grondwater
    helemaal scheef kwam te staan.







    Dronkenput Tripel (8,5%Alc.Vol.) niet in het origineel scheef glas maar
    in een proefglaasje van de Bierjutterij.
    Donkerblond van kleur met een houtaroma.
    Het bier is er op vooruit gegaan en smaakt naar meer.
    Het heeft een twee maand rijpingsproces ondergaan.
    Vol van smaak een Tripel waardig! 







    Aangenaam proeven op het kleurrijk pleintje!









    Op de foto Kurt Decoene met zijn lieftallige echtgenote Angela Wang.
    Kurt runt samen met zijn partner Gino Vantieghem in Heule bij Kortrijk brouwerij De Feniks uit.
    Hij serveert mij een Jazz' black Oatmeal Delight (10%Alc.Vol.)









    Jazz' black Oatmeal Delight (10%Alc.Vol.)
    Donker tot bijna zwart bier met romige lichtbruine schuimkraag.
    De neus wordt verwend met heerlijke geroosterde toetsen van noten.
    Zoete smaak met bittere chocoladetoetsen.
    Koffie! Tikje alcoholwarmte. 
    Kortom een heel lekkere stout!







    Kapittel Wood Experiment (6%Alc.Vol.)
    Een experimenteel bier van Leroy Breweries-Van Eecke
    Een mengeling van Oud bruin en Pater.
    Beide bieren hebben elk op 5 verschillende vaten gelegen.
    Lichtzurige neus met een kersen aroma.
    Zoete aanzet met zurige prikken
    Tikje hout.
    Zoetzure afdronk.






    Ook de stamgasten van de aanpalende kroegen genieten mee.
    Hun bieren zijn wel verschillend met deze van de Bierjutterij!







    Brouwerij Het Anker werd vertegenwoordigd door de man die niet enkel vrouwen maar ook mannen op de Franse manier begroet! Dirk Van Damme met de eeuwige lach! Topvertegenwoordiger!











    Om af te sluiten proefde ik een Cuvee van de Keizer Whisky Infused (11,7% Alc.Vol.)
    Deze Indulgence brouwsels zijn exclusieve creaties van brouwerij 'Het Anker' uit Mechelen.
    De Gouden Carolus Cuvee van de Keizer 2015 werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky uit een selectie Ankervaten.
    Lekker bier met smaken van hout, vanille en whisky!








    Aan vrolijke dames niet te kort op deze 22ste bierjutterij! 





    Met de avond is het pleintje stillaan volgelopen!



    Het was weer leuk in Oostende.
    Enkele mensen ontmoet die we in jaren niet meer live hadden gezien!
    Dit en een goed glas bier + een hap gezonde zeelucht.

    Tja... We mogen niet meer zo lang wachten.

    Tot de 23ste Bierjutterij

    Groeten
    William & Annemie





    X

    16-07-2017 om 14:44 geschreven door William Roelens


    11-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwer Luc Vermeersch schrijft Managementboek







    BROUWER SCHRIJFT MANAGEMENTBOEK

     




    Op de schitterende zomeravond van 3 juli heeft brouwer Luc Vermeersch – De Leite – zijn boek Ondernemen met hoge gisting/goesting [de kracht van mensen en waarden] gepresenteerd.
    Onder enorme publieke belangstelling introduceerde Patrick Mahieu, vriend en auteur poëet, ondernemer-brouwer en nu ook schrijver Luc Vermeersch als een bijzonder mens.
    Met wat quotes uit het boek kwam al snel de gedrevenheid van Vermeersch bovendrijven.

    De uitgave van 130 pagina’s valt uiteen in 5 leidende hoofdstukken met daarin Vermeersch’s achtergronden, visie en ideeën. Bijzonder daarbij is de ‘bierzijde’ van het verhaal.
    Dus telkens ruime aandacht hoe hij bier als leidraad in zijn leven plaatst en binnen zijn maatschappelijke carrière. Heel origineel!

     

     




    Luc Vermeersch & Patrick Mahieu


    Patrick Mahieu : directeur Woord kunstacademie Eeklo en zo veel meer























    Luc lijdt aan een gezonde vorm van ADHD – Altijd Dienstbaar Hartelijk en Dichtbij – en kent het bedrijfsleven als geen ander.
    Als CEO van o.a. Coca Cola Belgium weet hij als geen ander hoe het bedrijfsleven in elkaar steekt. Collega ondernemer Barbara Torfs – ja die van die schoenen – onderstreepte de menselijkheid van Vermeersch binnen de zaken waaraan hij leiding geeft.
    Een man met een missie, vervuld van visie en leiderschap, met oog voor waarden en normen en als zowel ondernemer als mens authentiek.
    Kortom alles wat een mens nodig heeft om succesvol te zijn in het leven. Hartelijk en toch zakelijk. Een etiket dat perfect bij hem past aldus de vele aanwezigen.
    De spreker, Vermeersch incluis, waren het over één ding eens: de kracht van ondernemer en mens zijn ligt in het (prettig) samenwerken en samenzijn.

     

     













    Luc met Barbara Torfs

    Barbara Torfs momenteel directeur bij coachingbedrijf Herculean 




    Vanaf 1997 pakte Vermeersch het brouwen op, hoewel op zeer kleine schaal in porties van 30 liter per keer. Van het één kwam het ander en brouwerij De Leite werd via zijn brouwbroeders, zoals hij ze noemt, een blijvertje dat nu meer dan 5.000 liter brouwt. Creëren-Brouwen-Delen, zegt hij hierover. De bescheiden levensgenieter, nooit verlegen om een slogan of catchy hint, schijnt met geluk en plezier te strooien. Met nog één tip van de schrijver: Droom – Durf – Doe! Mijn advies: zeker eens lezen dat boek!








    Bert Demeyer en  Mathias Broeckaert



    Bert Demeyere is een creatieve bassist. Een mengelmoes van punk en funk en dus niet in één hoekje te ... nou ja ... drummen. 
    Mathias Broeckaert is een saxofonist. Jazzy, groovy en met een pyama van woody. Maar gelukkig niet op scène










    Aardig wat volk uit het bedrijfsleven op de voorstelling.










    Luc Vermeersch maar al te fier op zijn boek!
    Zijn eerste in een rij?





    Verslag : Ariël Meeusen
    Foto's en ondertittels William Roelens






    Ondernemen met hoge gisting/goesting

    Uitgeverij Bibliodroom

    ISBN : 
    9789492515124
    Prijs: 
    23,95





    11-07-2017 om 11:07 geschreven door William Roelens


    04-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (45) - Brew by Numbers Session 4- Domesticus - Excallibur I.P.A. - Lienne Noire - Suzanne Hedonis






    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (45)











    Brew by Numbers Session 4
    (4,0% Alc.Vol.)
    Zennebrouwerij - Brussel







    Geel licht wazig bier met witte schuimkraag.

    Redelijk fruitig in de neus
    Citroenschil
    Tikje tarwe

    Moutig begin
    Toetsen van citrus
    Mooie verdeelde bitterheid
    Goed in balans.
    Droge afdronk met een citrussmaakje
    Weerom een licht fris biertje vol van karakter!
    TOP!










    Domesticus (8,0% Alc.Vol.)
    Brouwerij De Leite – Ruddervoorde







    Amberkleurig bier met een gebroken witte schuimkraag.

    Moutige neus
    Tikje fruitig

     Zoete start
    Moutige toetsen
    Gistig
    Nu en dan enkele kruidige prikken
    Tike perzik in de achtergrond
    Lichtzoetige afdronk
    Goed maar mist ietsje karakter!










    Excallibur I.P.A. (6,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Anders - Halen






    Goudblond bier met romige schuimkraag

    De neus wordt verwend met een hoppig aroma
    Citrus
    Fruitig
    Tikje mout

    Een frisse aanzet
    Hoppig en fruitig
    Citrus en mango
    Tussendoor een tikje mout.
    Karamel
    Mooi evenwicht tussen zoet en bitter
    Lekkere IPA









    Lienne Noire (5,5% Alc.Vol.)
    Brasserie de la Lienne -,Lierneux







    Donkerbruin gerstenat met beige romige schuimkraag


    Zoetig moka aroma
    Koffietoetsjes

    Zoete aanzet
    Chocolade
    lichtzoet
    Licht geroosterde prikjes
    Alles met een licht bittere achtergrond
    Zoete licht geroosterde afdronk.
    lekker! maar mocht ietsje meer power hebben!









    Suzanne Hedonis (5,0%Alc.Vol.)
    Hedonis Ambachtsbier – Asper
    Gebrouwen bij Brouwerij ‘t Verzet – Anzegem






    Helder blond bier met witte schuimkraag

    Lichte kruiden in de neus.
    licht zuurtje
    Granig

    Licht zure aanzet
    Citrus
    Gematig kruidig in de achtergrond
    Koriander?
    Zacht en mals
    Evenwichtig
    Droog bittere afdronk
    Heerlijke Zomer verfrisser


    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!




    Groeten William






    04-07-2017 om 16:01 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!