NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 63 - Prearis 369 Roggestout - Beer of Happiness - Douze - Full of Hops Quadrupel - Rondje Goesting
  • TV Bieren in het HOPmuseum - Wittekerke - Kotmadam - Zatte Rita Blond - Zatte Rita Bruin - Gust - Slurfke
  • VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 62 - Bittere bloemen - Gouden Carolus Indulgence 2017 Botanik - Lechasseur Lager? - Lupulus Organicus - Merci maman 2
  • Freddy Wacho Debels stelde onlangs zijn boek ‘De Educatieve Bierjagers’ voor
  • Bedankt !
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
    Gastenboek
  • dag bloggertjes
  • Een fijne oudejaarsavond
  • Wens u nog een fijn weekend
  • Een fijne namiddag en avond
  • Hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    28-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 58 - Hoboken Cityside IPA - Goedendag Cuvée 1302 - Martha Sexy Blond - Dul Meesterke - Meurisenne







    VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 58













    Hoboken Cityside IPA (6,2%Alc.Vol.) uit blik

    Gebrouwen door Hoboken Brewing – Hoboken New Jersy







    Blond wazig bier met witte schuimkraag

    Een zoet floraal aroma
    Citrus
    Tikje mout

    De aanzet is fruitig
    Hier ook citrustoetsen
    Appelsien?
    Tikje kruidigheid
    Allemaal matig Lichte hopbitterheid
    Fris Niet slecht maar ook geen topper!











    Goedendag Cuvée 1302 (7,5%Alc.Vol.)

    Brouwerij Goedendag - Marke


    Donkerbruin bier met beige schuimkraag

    Een geurig aroma van chocolade
    Donker mout
    Licht zuurtje houttoetsen

    De aanzet is zoet Karamel
    Na een tijdje komt een zuurtje naar boven
    Tikje alcohol!
    Minieme houttoetsen
    De afdronk is lichte karamel
    Lekker bier met veel liefde gebrouwen en dat smaakt u.









    Martha Sexy Blond (8,0%Alc.Vol.)

    The Brew Society - Heule







    Blond licht wazig bier met witte schuimkraag

    Fruitige aroma van banaan
    Tikje citrus
    Licht hoppige prikken
    Zoete aanzet met fruitige prikken
    Tikje honing Lichte hopbitterheid
    Lichte alcoholwarmte
    Aangenaam romig zacht
    Een bier waar je nog eentje van lust!
    Sexy? Zou kunnen….









    Dul Meesterke (8,5%Alc.Vol.)

    Brouwerij De Meester – Stasegem / Harelbeke








    Amberkleurig met een romige witte schuimkraag

    De neus wordt verrast door een aangename moutigheid
    karamel en kruiden komen naar boven

    Ook in de smaak speelt de moutigheid een rol
    Karamel
    Lichte toffee toets
    Aangename bitterheid
    Een fijne zoete tot lichtbittere afdronk met een licht karamelsmaakje
    Mooi in evenwicht
    Lekker bier









    Meurisenne (6,0%Alc.Vol.)

    De Zenne Brouwerij – Brussel

    Wazig amberkleurig bier met gebroken witte schuimkraag

    Moutige aroma
    Hoppig
    Fruitge neus van abrikoos

    De aanzet is een zoete mout smaak
    Karamel duikt op
    Tikje suikerachtig
    Fruitig

    Afwisselend van smaken
    Ook hier een fruitige toets
    Droge afdronk
    Enige bitterheid in de afdronk
    Weerom een lekker Brussels bier!








    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William






    28-12-2018 om 10:46 geschreven door William Roelens


    16-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagnamiddag proeverijen (15) - Valduc Insolite - Valduc Rio - Valduc Thor - Excuse Me While I Kiss My Stout (2018)







    Dinsdagnamiddag proeverijen (15)







    Voordrachtgever Geroen Vansteenbrugge en ik komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven.

    Waarom op dinsdag? Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden. Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als God van de rechtspraak. Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.

    Op deze blog vermeld ik onze bevindingen onder de titel ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’





    Ditmaal 3 bieren van Brasserie Valduc en een van Hedonis






    Valduc Insolite (4,0% Alc.Vol)
    Brasserie Valduc - Thorembais-Saint-Trond

    Donkerblond met fijne witte schuimkraag.

    Geurig aroma van fijne hop
    Citrus
    Licht granige prikken

    Frisse zoete aanzet
    Zacht van smaak
    Lichte koolzuurprikkel
    Lichte bitterheid begeleid het bier
    Bitterheid verloren door de jaren?
    Licht positief zuurtje (Havermout?)



    Valduc Rio (8,0% Alc.Vol)








    Amberkleurig bier met gebroken witte fijne onstabiele schuimkraag

    De neus ruikt lichte fruitigheid
    Miniem floraal prikje
    Zoete toetsen van karamel
    Heel diep een tikje alcohol

    De eerste slokken zijn verbazend!
    Moutige toetsen
    Sinaas
    Aangename lichte hopbitterheid
    Zacht zoet
    Mooi in evenwicht
    Prachtig lekker bier

     






    Valduc Thor (9,5% Alc.Vol)







    Donkerbruin bier met gebroken witte schuimkraag

    Fijn aroma van notenchocolade
    Karamel
    Een snuifje vanille
    Peperkoek?

    De eerste slokken zijn die van zacht gerookte mout.
    Prikken van hout
    Tikje koffie
    Karamel
    Lichte vanille toetsen tussendoor
    Ook soms een prik van turf.
    De smaak verraste ons in positieve zin
    Stevig smaakvol bruin.
    Het beste dan de drie

















    Excuse Me While I Kiss My Stout (2018)

    Gebrouwen voor Hedonis Ambachtsbier

    Gebrouwen door Brouwerij ’t Verzet






    Zwart bier met lichtbruine schuimkraag

    De eerste slokjes zijn toetsen van gebrande mout
    Koffie
    Chocolade
    En ook een tikje alcohol.
    De aanzet begint zoet
    Zacht
    Lichtjes gebrand
    Bittere toetsen mengen zich
    Koffiesmaak
    Alcoholprik zorgt voor warmte
    Geroosterde tinten
    Lekkere stout.










    Beste bezoeker Uw smaaknotities kunnen soms afwijken van de onze.
    Wat volledig normaal is.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Groeten

    Geroen en William




    16-12-2018 om 11:58 geschreven door William Roelens


    08-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CANGU’ZEN - ‘kan goe zen ’ - Inglorious Brew Stars





     

    IT Consultancy bedrijf brouwt bier CANGURU brouwt CANGU’ZEN
    (spreek uit ‘kan goe zen’)





    CANGURU, een IT-Consultancy bedrijf, gespecialiseerd in het uittekenen en het implementeren van IT-oplossingen, heeft z’n eigen bier laten brouwen: CANGU’ZEN.





    Jeroen Poot en Geert De Winter



    De twee aandeelhouders, Jeroen Poot en Geert De Winter, hebben de afgelopen zeven jaar continu geïnvesteerd in het vinden en vooral het aan boord houden van de juiste gemotiveerde IT-consultants.
    Momenteel hebben ze een negentigtal medewerkers aan boord die advies verlenen bij het uittekenen en implementeren van IT-oplossingen (hoofdzakelijk SAP oplossingen).
    Daartoe hebben ze een organisatie uitgebouwd die steunt op een aantal pijlers. Eén van die pijlers is ‘FUN’.


    Geert De Winter vertelt dat efficiënt en gemotiveerd werken binnen veeleisende en complexe IT-projecten een uitdaging blijft.
    “Als werknemer moet je kunnen terugvallen op een organisatie met collega’s die je helpen bij kennis-opbouw en -overdracht en die daarenboven een luisterend oor bieden bij dagdagelijkse beslommeringen rond carrièreverzuchtingen en werkomgeving.
    Om de collega’s de kans te geven om elkaar beter te leren kennen in professionele en stresserende omstandigheden worden er geregeld uitdagende initiatieven gelanceerd binnen de organisatie.“

    Jeroen Poot, die zelf zijn master scriptie maakte rond ‘Data Science’, lanceerde zo een nieuwe uitdaging voor het CANGURU Data Science team: Ga aan de slag met allebeschikbare data rond ‘ingrediënten’, ‘populaire smaken’ en ‘consumenteninformatie’ om zo het perfecte recept te vinden voor een hedendaagse toverdrank.

    Geen druïde, maar wel ‘Big Data’ en ‘Predictive Analytics’ stonden aan de wieg van CANGU’ZEN.
    Na enkele nachten programmeren in ‘R’ (programmeertaal) om al die ongestructureerde data om te zetten in gestructureerde data en deze te verrijken met de juiste algoritmes, werd er een verlanglijstje met criteria neergelegd bij de ‘Inglorious Brew Stars’.
    Deze brouwers hebben vervolgens de CANGURU toverdrankformule uitgewerkt tot een degelijk bierrecept.

    Nu, enkele maanden na de aanzet, zit CANGU’ZEN in de fles, en blijkt het een perfect smakelijk biertje te zijn. Jeroen en een beperkt groepje medewerkers (Ondertussen de bier-GURU’s genoemd), hebben de eerste fles geproefd en het resultaat schitterend bevonden.

    Tijdens de afgelopen staff meeting mochten al de CANGURU-medewerkers proeven van het brouwsel. Zij waren de eersten die het intern product van het Data Science-team mochten beoordelen. Vervolgens mogen de klanten en prospecten een eindejaarsgeschenk verwachten in de vorm van een
    75cl fles CANGU’ZEN.





    CANGU’ZEN (6,5% Alc.Vol.)
    Gebrouwen en gebotteld bij brouwerij Anders - Halen
    door Inglorious Brew Stars - Deurne




    A Work of Hoppiness

    De 75cl fles thuis ontvangen waarvoor dank aan Canguru Solutions CVBA

    Het bier werd geproefd door enkele deelnemers
    van de proefsessie IPA Bieren in het Poperings Hopmuseum



    Donkerblond tot amberkleurig bier met een witte fijne schuimkraag.


    De neus wordt verwend met geurige florale prikkels
    Citrus
    Tikje perzik
    Mooie hoppigheid

    De eerste slokken zijn fruitig
    Lekkere hoppige toetsen
    Sinaas, perzik
    Goed gedoseerde bitterheid
    Het bier is fris en mooi in evenwicht.
    Droge afdronk
    Hoppige nasmaak
    Een lekker fruitig topbier


    De resterende flessen CANGU’ZEN bier zullen verkocht worden tijdens de jaarlijkse ‘Jump for Life!’. Dit is de CANGURU bijdrage aan Music for Life van StuBru. Jump for Life is een ‘Afterwork-party’ die plaatsvindt in de CANGURU-lounge op donderdag 20 december, en daar zullen dus de resterende flessen CANGU’ZEN in flessen van 75cl verkocht worden voor 7,5€/fles. De opbrengst gaat dit jaar via Music for Life naar Het Veer. Dit is een therapeutisch kinderdagverblijf voor kinderen van 0-21 jaar.

     

    CANGURU Solutions cbva Schaliënhoevedreef 20D 2800 Mechelen



    Groeten
    William Roelens




     




    X

    X

    08-12-2018 om 15:15 geschreven door William Roelens


    02-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 1 - Bux Tripel - Goliath Tripel - Keyte Oostendse Tripel








    Tripels 1


    Bux Tripel -  Goliath Tripel - Keyte Oostendse Tripel

     

    Ik ben niet de enige die graag weer eens naar een tripel verlang. Hier en daar hoor en lees ik van bierkenners die de
    IPA’s , Session IPA’s, DIPA’s, Neipa’s en Apa’s even links laten staan en zich weer op het proeven van klassiekers toeleggen.
    Niet dat ze tegen de allernieuwste creaties zijn integendeel… maar… eerlijk?
    Er zitten daar soms bieren tussen die maar over één enkele smaak meer beschikken en dit is hop, hop en nog eens hop.
    De smaak en het aroma van de gist komt u in sommige bieren nog nauwelijks tegen.
    Een goed gebrouwen bier moet ook uw reukorgaan en smaakpapillen verwennen en vertroetelen zodat u zin krijgt in nog eentje!
    Ik had me voorgenomen om regelmatig eens een klassieke tripel terug te proeven.
    Daarom zal ik op mijn BIERblog enkele tripels bespreken die ik deze zomer heb genuttigd thuis of op een terras.


    DE NAAM TRIPEL
    Van waar de naam Tripel komt is onduidelijk maar wat zeker is, is dat de naam de kracht van het bier aangeeft. De naam zou kunnen komen van de Abdij van Westmalle want de Tripel Westmalle kwam al uit in 1934.

    Dat het van de krijttekens op tonnen uit de Middeleeuwen zou komen is ook best mogelijk. Want de tonnen waren in die tijd gekenmerkt door kruisen naargelang het gebruik van de hoeveelheid grondstoffen. Op de tonnen van tafelbier of bier voor de minder bedeelden stond één kruis. Rijkere gasten konden proeven uit een ton gekenmerkt met twee kruisen (Dubbel) en die met drie kruisen (Tripel) waren bestemd voor de speciale gasten of voor vader Abt.

    Tripel is een bovengistend vrij zware biersoort met een alcoholpercentage (bepaald door de hoeveelheid granen en suikers) tussen 7% en 10%. Het is hergist op fles.
    De kleur is over het algemeen blond tot goudblond alhoewel er ook donkere Tripels bestaan! Denk maar aan Triple Brune van Abbaye de Landelin gebrouwen door Les Brasseurs de Gayant of de Nederlandse Kraaike Tripel. 










    BUX TRIPEL (8,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Biermaekers (Gullegem)
    Gebrouwen door de The Brew Society (Heule)




    Blond bier met witte schuimkraag
    Zoete neus met wat fruitige toetsen.
    Ietwat kruidigheid aangenaam om te ruiken

    Moutige aanzet
    Granig
    Licht bittere toets. 
    Lichte fruitige prikken
    Een tikje hop 
    Droge afdronk
    Behoorlijke tripel





    Brouwerij Biermaekers Dieter Van Biervliet uit Gullegem is een bedrijvig man.
    Reeds een paar jaar bezig kan hij al een 8-tal eigen bieren uitschenken.
    Eerder kwam hij toevallig in aanraking met dit Nationaal product.
    Maar eens gebeten door het brouwvirus ontwikkelde hij met passie en heel veel gevoel voor
    smaak verschillende streekbiertjes.
    Op het onlangs gehouden Streekbierfestival van Zwevegem proefde ik zijn Gin flavored Apero beer die hij samen met Dikke Jan produceerde.

    Als Gullegemnaar is het meer dan normaal dat ik zijn Gullegemse Tripel proeft. nl De Bux Tripel.
    Het bier werd vroeger gebrouwen bij Het Gulden Spoor.  Nu bij de Brew Society te Heule.


     

     

    GOLIATH TRIPEL (9,0%Alc.Vol.)
    Brasserie des Géants
    - Irchonwelz




    Het aroma is top!
    Gist en lekkere fruitigheid vullen de neus

    De smaak is moutzoet met een lichte hopbitterheid

    Het bier is pittig en degusteert vlot
    Soms komen de smaakpapillen citrustoetsen tegen die het bier een lekkere aangenaamheid geeft.
    Een vlotte aangename tripel die u uitnodigt om er nog een te openen.
    Dus leg de biersleutel niet te ver weg!


    Ath, is in België de stad van de reuzen, ze is beroemd om haar jaarlijkse parade van de plaatselijke reuzen.
    Elk jaar leidt Goliath - wiens naam wordt uitgesproken als 'Gouyasse' in het lokale dialect - de parade.
    Bij Brasserie des Géants, in Ath, duurde het niet lang voordat hun eerste brouwsel 'Gouyasse' noemde.
    Een Belgische Ale van 6% Alc.Vol.
    Maar om de naam van een Mythische reus te dragen was meer power nodig. E
    n zo zag Goliath Tripel 9%Alc.Vol. het levenslicht.
    Ik was verheugd om deze lichtgele tripel uit Irchonwelz weer eens te mogen proeven.











    KEYTE OOSTENDSE TRIPEL (7,7%Alc.Vol.)
    Brouwerij Strubbe - Ichtegem






    Blond tot donkerblond biertje met een prachtige romige witte schuimkraag.
    De neus is bloemig
    hoppig
    fruitige trekjes

    De smaak is moutig en fruitig appels.
    iets gistig
    Citrus prik en een tikje vanille?
    Overwegend zoet met heel lichte bittere prikkels.
    De smaak van het schuim is soms ietwat storend
    Fruitige toetsen
    Nogal langdurige lichte hopbitterheid
    Goed in balans
    Met een droge afdronk
    Een smakelijke klassieker




    Keyte Oostendse Tripel is ontstaan in 2004. De stad herdacht dit jaar het Beleg van Oostende.
    De toenmalige Cultuurraad vroeg aan de verenigingen om zoveel mogelijk iets te doen rond het feest.
    De biervereniging 'De Oostendse Bierjutters' konden niet echt iets organiseren en besloten om een bier te laten brouwen.  
    Het werd een éénmalig blond tripelbrouwsel gebrouwen door Chris Strubbe.
    Ze zochten een naam uit de jaren 1600 en kwamen uit bij Keyte, wat een verbastering is van koken.
    Het bier sloeg aan bij de bevolking en de bierliefhebbers en ze veranderden de naam in Keyte, Oostendse Tripel.
    In 2007 kwam er de Keyte Dobbel-Tripel bij.
    In 2014 kwam tgv van de 20ste verjaardag van de Bierjutters nog een Jubileumbier bij.
    Het basisbier, een speciaal brouwsel van de oorspronkelijke Keyte, werd op drie foeders uit een Toscaans wijngoed gerijpt.



    Groeten
    William



    X

    02-12-2018 om 11:12 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!