NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Fruitbieren in het Hopmuseum - Newton - Rodenbach Fruitage - Kasteel van Beauvoorde - Jungle Joy - Turbeau Noire - Kasteel Rouge
  • Voorstelling Klokhof Tripel
  • Tripels 6 - Adriaen Brouwer Tripel - All Good Things Are 3 - Triporteur Nipple Tripel
  • VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 64 - Aeolus & Morpheus Funky Imperial Stout - Jambe d’ Erable - Cuvée Clarisse Whiksy Infused - Franc Belge Spéciale Ambrée - Ne Veurvechter Zwaar Blond
  • Trappist Westvleteren kan voortaan online besteld worden
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
    Gastenboek
  • Goeie morgen.
  • dag bloggertjes
  • Een fijne oudejaarsavond
  • Wens u nog een fijn weekend
  • Een fijne namiddag en avond

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    18-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitbieren in het Hopmuseum - Newton - Rodenbach Fruitage - Kasteel van Beauvoorde - Jungle Joy - Turbeau Noire - Kasteel Rouge






    Fruitbieren in het Hopmuseum





    Regelmatig gaat er in het hopmuseum van Poperinge een bierproefavond door met telkens een ander leuk onderwerp.
    Ditmaal hadden ze een mand vol met fruitbieren besteld.

    Zoals u weet zijn fruitbieren een rage in het zomerseizoen.
    Ze worden gedronken als dorstlessers door hun meestal laag alcoholgehalte en zoete smaak.

    Bij het brouwen van fruitbieren wordt er op het einde van het brouwproces fruit toegevoegd. Dit gebeurt net voor het gisten zodat het fruit mee kan fermenteren.
    De meeste vruchten die toegevoegd worden zijn steenvruchten zoals kersen en perziken bvb.
    Ook andere fruitsoorten kunnen gebruikt worden.
    Bij zoete fruitbieren worden sappen of siropen gebruikt om het bier op smaak te brengen
    Pruim, bananen, bosbessen, appels, ananas, tropische vruchten enz.
    Laten we zeggen dat op de dag van vandaag brouwers alles gebruiken om smaak aan te brengen in hun bier.
    In de proeverij waren er bewust geen geuzes aanwezig!








    Newton (3,5%Alc.Vol.)
    Brasserie Lefebvre – Quenast








    Zoete neus
    Appeltjes
    Gistig
    Witte chocolade

    De eerste slokken zijn zoet
    Kunstmatig zoet
    Groene appeltjes
    Een licht zuurtje komt soms boven
    Zoet over de ganse lijn
    Ook de afdronk is zoet
    Appelsap met een tikkeltje alcohol!
    Niet slecht in zijn genre










    Rodenbach Fruitage (3,9%Alc.Vol.)
    Rodenbach – Roeselare







    Robijnroodkleurig bier met een licht roze kraag

    Het aroma ruikt naar grenadine
    Zure kersenprik
    Rood fruit

    Zacht zurige aanzet
    De eerste smaak is zoet
    Een vleugje lichte zurigheid
    Kersen komen naar voor
    Tikje houtachtige tonen
    Ietsje plakkerig
    Maar al bij al een lekker fruitbier








    Kasteel van Beauvoorde (5,9%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Plukker – Poperinge









    Licht roze bier met een romige schuimkop

    Aroma is moutig
    Frambozen
    Granig
    Tikje hop

    De aanzet is een lichte moutigheid
    Tikje zuur
    Fruitigheid van de frambozen
    Ook een lichte hopprik waarneembaar
    Droog
    zacht en in balans
    Geen kunstmatige toevoegingen maken dit bier een zuiver fruitbier
    Een geslaagd fruitig bio bier met een duidelijke frambozentoets
    De frambozentoets komt van de Veurnse teler Fambiosa y Besos.

    Poperingse Top !












    Voordrachtgever Edwin Ghequire in aktie









    Jungle Joy (6,6%Alc.Vol.)
    Brussels Beer Project – Brussel









    Troebel blond (lichtamber) bier met romige witte schuimkraag

    De geparfumeerde neus wordt vertroeteld door mango-aroma
     Passievrucht

    Lichtzurige aanzet
    Tikje gist
    Mooie fruitigheid in de smaak
    Lichte hoppigheid
    Mocht iets evenwichtiger
    Kortom de neus is goed
    De mond iets minder
    Maar toch een van de betere fruitbieren!








    Turbeau Noire (8,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Strubbe – Ichtegem









    Donkerbruin bier met beige schuimkraag

    Neus ruikt fruitig
    Aardbeien

    Zoete aanzet
    Frambozen en aardbeien
    Tikje zoethout
    Suikerachtige prikken
    licht bittere afdronk
    Tikje hop
    Evenwichtig

    Zoete x 3 afdronk
    Met zijn 8,0% en zijn zoete smaak is het een gevaarlijk bier!

    Enig voordeel u krijgt er dorst van en snakt naar een bitterder bier
    Voor de zoetebekken!








    Kasteel Rouge(8,0%Alc.Vol.)
    Bierkasteel Van Honsebrouck – Emelgem








    Donkerrood bier met een schuimende roze kop

    Aroma van zoete poepkes of Haribo kersen

    De aanzet is de smaak van een mon cherie of likeur kers
    (Kasteel Rouge is een blend van Kasteel Donker en Cherry likeur)
    Zoet kunstmatig
    Suikerachtig
    Toch na een tijdje beetje plakkerig
    Ik vergelijk het bier met de K8 van vroeger.
    Een bier die veel smaakpapillen zal behagen maar niet echt het mijne.
    Bij ijs zou het tot zijn recht komen
    Gevaarlijk met zijn 8% omdat het bij sommige vlot drinkt!







    De geproefde bieren netjes op een rij!







    Nog enkele andere fruitbieren






    Inlichtingen
    http://hopmuseum.be




    Groeten
    William




    18-07-2019 om 16:11 geschreven door William Roelens


    04-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling Klokhof Tripel








    Voorstelling Klokhof Tripel










    Annemie en ik werden uitgenodigd naar Lopem, meer bepaald naar het zomercafé Klokhof.
    De reden was de voorstelling van hun Klokhof Tripel.
    Een nieuw bier dat gebrouwen werd naar aanleiding van Klokhof Loppem Zomercafé dat voor de derde keer uitgebaat wordt door Signe Schoonjans (23), dochter van actrice en presentatrice,Sabine Goethals, vooral gekend van de regionale zender focus-wtv.









    Een fiere goedlachse Sabine Goethals




    Naast TV-werk verschijnt Sabine ook regelmatig in de gastronomische wereld en op culinaire festivals. Vandaar dat het idee rijpte om een eigen bier te laten brouwen.
    “Het was een idee van mijn man”, verklaarde Sabine nader.
    Een eigen koffielabel hadden ze al maar de primeur deze zomer zou weliswaar de Klokhof Tripel van ’t vat… worden!


    Sabine was vroeger eerder een witte wijn drinker, maar ze durfde nu en dan al ’s een streekbier nemen. Ze had enkele favorietjes, maar ze stemde toe om in een nieuw streekbier te investeren. Sabine en haar man wisten allebei heel erg goed wat we wilden, hoe het bier diende te smaken, er uit te zien én hoe die zou geschonken worden. Ook het glas, de tickettering van de fles moesten kloppen.







    Het glas, de etickettering van de fles moesten kloppen.





    Sabine en Peter (Schoonjans) namen contact met Brouwerij Stokhove uit Waardamme die toch al redelijk naam en faam geniet in de bierwereld. Jan De Waele, Levi Hogenhall en Peter Croonenberghs brouwen al bier sinds 2011 en hebben ondertussen 6 eigen Waardamse streekbieren en hiermee al enkele prijzen in de wacht gesleept.


    “Het was een hele nauwe én fijne samenwerking” vertelde Sabine “en midden juni hielden we met enkele biervrienden de finale proeverij! We zagen en proefden dat het goed was”!





    Levi Hogenhall brouwer bij Brouwerij Stokhove uit Waardamme







    Klokhof Tripel


    Deze Klokhof Tripel is een licht amberkleurige evenwichtige tripel, romig en zacht karakter (alch. 7,8%). Een harmonisch spel tussen de volmoutige graanzoetheid, aroma’s uit rijp fruit en hopbitterheid. Impressies van honing en kruiden. Langhoudende afdronk met een behoorlijke nabitterheid, eindigend in een aangename licht alcoholische gloed.







    Zythologe Kathleen De Sutter van Kate's Bieradvies
    rook en proefde en gaf haar goedkeuring.


    Het Klokhof




    We waren onder de indruk bij het zien van het Klokhof.
    Het is een beschermde 19de-eeuwse hoeve in een prachtig natuurgebied.
    De twee gebouwen (Oude stallen en schuur) worden gebruikt voor het organiseren van allerlei evenementen.
    Op het domein zijn tafels en stoelen present om lekker te genieten
    De bezoekers kunnen er chillen in een idyllische rustige omgeving.








    Lange tafels, banken en ligzetels! De bezoekers worden verwend in het Klokhof









    Mooi interieur in de oude stallen en schuur














    Op zondag 1 juli startte  dit zomer pop-up café terug met nog meer tapa's op de kaart (50cm tapasplank).
    Ze hebben er goed gesmaakte artisanale boterhammen. Ook ambachtelijk gebak en ijs ontbreken niet.
    Ze schenken er dit jaar ook twee frisse zomercocktails en hun Signes mocktail.
    Het Klokhof is de place to be

    Maar Bierfanaten kunnen er nu terecht naast een aantal streekbieren voor hun Klokhof Tripel van ’t vat…!








    vlnr : Peter Croonenberghs, Sabine Goethals , dochter Signe Schoonjans en Brouwer Levi Hogenhall 
    toosten op het succes van het bier





    INFO

    Klokhof zomercafé,

    Fam. Schoonjans-Goethals

    Zeedijkweg 20

    8210 Zedelgem

    juli & augustus / zon.ma.di.woe. 11u-23u – info & reservatie: 0478525434




    Groeten
    William en Annemie









    04-07-2019 om 15:57 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!