NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Dinsdagnamiddag proeverijen (7) Brouwerij Klondiker - Claim 1 - Nugget - Porlu
  • Herinneringen aan het Poperings Bierfestival 2017
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (47) - Ich bin ein Berliner Framboos - Blue Monk - Ceci n’ IPA - Damme Nation - Fusion Experimental
  • Promotiecampagne voor de Belgisch biobieren in biercafé Het Botteltje - Oostende
  • Duitse bieren proeven in ‘De Hofnar’ Gullegem
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Cialis 5g HaroZera
  • Een angename herfst dinsdag toegewenst
  • Viagra Berichte HaroZera
  • Bieradventskalender? Check!
  • BIERETIKETTEN VERZAMELAAR

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    24-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proeven 'en petit comité’ in het Bourgondisch Kruis - Deerlijk - Sarazen Blond - Sarazen Bio Blond - Le Max 25 - Li P’tite Gayoûle - Tildonk Special ’13 – Houppe - La Trappe Jubilaris - Sint-Jan Diest - Tuverbol






    Proeven  'en petit comité’
    in het Bourgondisch Kruis - Deerlijk






    Niets is leuker dan samenkomen 'en petit comité’ zoals ze zeggen
    om enkele biertjes te proeven.
    Het was verzamelen geblazen in wat wij noemen het café van de carpooling
    Het Bourgondisch kruis op Den Belgiek in Deerlijk.
    De biertjes werden mee gebracht door biervoordrachtgever Geroen Vansteenbrugge
    en enkele door Melissa en Stijn van bierhalle Deconinck uit Vichte
    Waarvoor dank!









    Het petit comité! vlnr William, Geroen, Melissa, Stijn en zaakvoerder Kevin.









    Sarazen Blond – 6,5% Alc.Vol.

    Brasserie Desaveaux – Boussu Gebrouwen bij de Proefbrouwerij – Lochristi Hijfte

    Blond- Amberkleurig wazig bier
    met een gebroken witte schuimkraag

    Een fruitige neus
    prikkels van Karamel

    De aroma’s zetten zich ook om in de mond
    Fruitig Zoet
    Een beetje plakkerig
    Gebruik van meer hop zou het bier meer schwung gegeven hebben
    In de achtergrond een lichte bitterheid
    Droge afdronk ondanks het plakkerige






    Sarazen Bio Blond – 6,5% Alc.Vol.

    Brasserie Desaveaux – Boussu
    Gebrouwen bij de Proefbrouwerij – Lochristi Hijfte


    Blond bier
    met schuimige witte kop.

    Fruitig aroma Sinaas
    Een licht zuurtjetoets In tegenstelling tot het blond bier

    Is het minder fruitig ook zoet
    Maar ook minder plakkerig
    Toetsen van sinaas
    Ook meer hop aanwezig wat het bier meer evenwichtig maakt
    Een tikkeltje alcoholwarmte te proeven ondanks zijn 6,5%
    De afdronk is minder droog dan zijn niet bio broer.








    Le Max 25 - 6,8% Alc.Vol


    Brasserie Gilbert - Nandrin
    Gebrouwen bij Brasserie Artisanale La Boteresse - Saint George





    Blond wazig bier met een witte schuimkraag


    De neus is heel kruidig
    Tijm
    Lavendelprikjes

    Het bier is geparfumeerd
    De eerste slok is echt niet lekker
    Moutzoet
    Met een tikkeltje bitterheid
    Sommige momenten smaakt het naar zeep!
    Tussendoor een honingtoets?
    Ook het etiket is niet mooi
    Jammer
    Niemand van ons kon het bier echt smaken







    Li P’tite Gayoûle – 5,5% Alc.Vol.
    Brouwerij De Ranke – Dottenijs (Dottignies)





    Amberkleurig met een dikke witte schuimkraag

    De neus is hoppig Bloemig Fruitig (Nectarine?)

    De eerste slok is vrij hoppig kruidig
    Met een mooie hopbitterheid op de achtergrond
    Hier en daar een fruitige toets
    Geste van sinaasappelschil
    Het bier heeft meer weg van een singel hopbier
    De hopbitterheid blijft aanhouden tot het eind
    Droge bittere afdronk
    Een pittige dorstlesser








    Tildonk Special ‘13 – 7,5% Alc.Vol.
    Brouwerij Hof ten Dormaal – Tildonk





    Amberkleurig bier met een gebroken witte schuimkraag

    Moutige neus
    Zeer aards

    De smaak begin moutig Karamel
    Dan komt een chicorei bitterheid opzetten
    Krachtige bitterheid
    De smaak overheerst te veel
    Weinig andere smaken te proeven
    Vlakkig
    In de droge afdronk is er een weinig zoete fruitigheid.
    Had er meer van verwacht!












    In volle ernst schenkt Geroen een Houppe in de proefglazen!









    Houppe – 7,5% Alc.Vol.

    L’Echasse – Brasserie Artisanele de Namur

    Gebrouwen bij brouwerij Anders – Halen





    Wazig donkerblond bier met witte romige schuimkraag

    De neus ruikt zoet
    Fruitige citrusprikkel

    De smaak is fruitig
    Zacht mals
    Met een mooie hopbitterheid die blijft aanhouden
    Afwisselend fruitige citrustoetsen
    Een niet agressieve IPA
    Een droge bittere afdronk
    met een nabitterheid die blijft aanhouden
    Lekker











    Stijn bracht het nieuwe bier La Trappe Jubilaris mee!










    La Trappe Jubilaris – 6,0% Alc.Vol.
    Koningshoeven – Berkel-Enschot





    Amberkleurig helder bier met witte schuimkraag

    Karamel in de neus Fruitige prikkels (sinaas)

    Een beetje geparfumeerd
    Karamel
    sinaastoetsen
    Warme alcohol
    bessen
    Een beetje van alles door elkaar en toch geen body genoeg
    Licht bittere zoete afdronk
    De smaak kon mijn verwachtingen niet inlossen.
    Zal het bier nog eens apart degusteren












    Patrick kwam het gezelschap vervoegen









    Sint-Jan Diest – 10% Alc.Vol.
    Brouwerij Loterbol – Diest





    Donkerbruin tot zwart bier
    Met een dikke romige schuimkraag

    Moutige neus
    Karamel
    Alcohol prikkels

    Mokka
    Geroosterd
    Donker fruit
    Nu en dan chocoladetoetsjes
    Alcoholwarmte (niet overdreven)
    Het Koolzuur was wel ietsje overdadig
    Een zoete koffietoets om af te ronden
    Complex











    Ook Sylvie vervoegde de groep en nam haar taak ernstig!











    Tuverbol – 11% Alc.Vol.
    Brouwerij Loterbol – Diest





    Mengeling van Loterbol Blond en 3 Fonteinen

    Blond bier met witte schuimkraag

    Het aroma is licht zurig
    Citrus springt eruit

    De smaak is lichtzurig muffig
    Citrus toetsen
    Ook toetsjes van gebak laten zich smaken.
    Ondanks zijn 11% is niks van alcohol op te merken
    behalve als het bier iets opwarmt
    Een tripel met gedeeltelijke aroma's en smaken van een lambiek?
    Een lekker zurig bier












    Gezondheid en het is zeker voor herhaling vatbaar!

    Met dank aan Kevin uitbater van het Bourgondisch Kruis

    Het bourgondisch kruis , in de volksmond het kruiske .
    Uitgebaat door Kevin en Marinka sinds 1999 .
    In het kruiske kan je terecht voor een uitstekende getapte pils ,
    Kevin was één van de laureaten van de
    Nationale Preselectie - Stella Artois World Draught Master Championship .
    Tevens is het een specialiteit van het huis om bieren van

    hoge gisting te schenken volgens de regels van de kunst.
    Marinka zorgt daarbij voor een overheerlijke verse keuken
    met uitstekend gekozen wijnen ,

    kortom de ideale combinatie voor een gezellig avondje uit .

    INFO :

    Het Bourgondisch kruis
    http://users.telenet.be/tkruiske/
    Wafelstraat 1
    8540 Deerlijk
    056 77 74 49

    24-11-2013 om 00:00 geschreven door William Roelens


    21-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling 'LeFort' het nieuwe bier van Brouwerij Bockor






    Brouwerij Bockor zet met ‘LeFort’ oude tradities verder





     
    Brood- en eethuis 'De Trog' op de hoek van het plein
    in Kortrijk was vroeger Brasserie 'LeFort’







    Op woensdag 13 november vond in Brood- en eethuis De Trog
    aan het plein te Kortrijk de voorstelling plaats van het
    nieuwe bier LeFort van brouwerij Bockor.
    Niet voor niets werd deze plaats uitgekozen om het bier voor te stellen
    want in 1854 werd in dit hoekhuis aan het plein in 1854
    door Felix Verscheure, een brouwerij gesticht met de naam ‘Brasserie LeFort’
    De naam verwijst naar een fort die daar stond in de jaren 1600 – 1700
    maar ook omdat deze brouwerij bekend stond om zijn hoog alcoholische bieren.
    Merknamen bestonden nog niet, dus werden alle bieren genoemd
    naar de naam van de brouwerij.
    Later vervoegden zijn dochter, Valentine Verscheure en zijn schoonzoon,
    Camille Vandamme hem in de brouwerij. Echter stierven zij nog voor Felix Verscheure.
    Toen in 1911 Felix Verscheure kwam te sterven, was zijn kleindochter,
    Marguerite Vandamme zijn wettelijke erfge­name.
    Marguerite Vandamme was in 1900 getrouwd met Omer Vander Ghinste,
    de stichter van Brouwerij Omer Vander Ghinste, de latere Brouwerij Bockor.
    De brouwactiviteiten in Brasserie LeFort werden stopgezet,
    en werden overgebracht naar de eenvoudige dorpsbrouwerij in Bellegem
    die zo verder kon groeien en haar productie kon opdrijven.
















    Bij het binnenkomen vielen de flesjes met de mooie prachtige labels meteen op!














    LeFort is een complex, karaktervol, donker bier gemaakt met tarwe en verschillende soorten gerstemouten, variërend van pilsmout, kleurmout en geroosterde mout en donkere kandijsuiker.

    Het bier heeft een kastanjebruine heldere kleur met rode nuances.

    Het schuim is lichtbruin, compact en romig.

    Het heeft een fruitig aroma van kandij, karamel, licht

    Geroosterde mout en prikkels van chocolade

    De smaak is zoet met een lichte moutbitterheid.  Toetsen van donker fruit en rozijntjes.
    Het bier is zacht en mals en heeft een frisse nadronk
    Het is een lekker degustatiebier (8,5% Alc ) waarbij de alcohol mooi gemaskeerd word












    De voorstelling was origineel.
    Bierdame Sofie Vanrafelghem interviewde brouwmeester Sam Quartier in een
    promofilmpje over het nieuwe bier!






    Ceo Brouwerij Bockor Omer-Jean Vander Ghinste, 
    Nicolas Degryse (Marketingverantwoordelijke! en brouwmeester Sam Quartier
    schenken het nieuwe Bockor bier 'LeFort' uit in de unieke met hand geblazen glazen!






    Zo zag brasserie Le Fort indertijd uit





    Omer-Jean Vander Ghinste heft met trots het glas op het succes!





    Voor de genodigden was er een lekkere bier- en foodpairing voorzien met in
    de hoofdrol (hoe kan het anders) het LeFort bier





    Kort gebakken in premiumsoja gemarineerde tonijn, zalf van aardpeer, jus van peppadew en beukenzwammen.

    Dit harmonieuze gerecht is bijzonder goed voorbeeld van
    op en top natuurlijke unami smaak.
    Deze smaak wordt de vijfde smaak genoemd en past bijzonder goed
    samen met de aangename fruitigheid van het bier LeFort. 
    De licht pittige maar smeuige tonijn smelt werkelijk weg in de mond,
    terwijl de peppadew zorgt voor een heerlijke balans. 
    Het spel tussen het licht 'zoete' unami karakter en de karamel toetsen
    van het bier harmonieëren ook perfect samen.











    Belgisch Wit Blauw Ribstuk, verse béarnaise, gegrilde trostomaat,
    zalf van erwtjes en gekonfijte aubergine

     

    Met dit gerecht gaan we de kant uit van licht geroosterde toetsen,
    mailllard en opnieuw een ondersteunende umami smaak
    (vanuit de manier waarop de groetjes zijn klaargemaakt).
    De geroosterde aroma’s en smaken van het gerecht passen
    daarom uitstekend bij het karamel en kandij karakter van Brasserie Le Fort.

    Er zit genoeg alcohol in dit toch verfrissende bier om de strerke smaak
    van onder andere de béarnaise en gegrilde trostomaat aan te kunnen.
    Het frisse en sprankelende karakter van het bier is in staat om op te boksen
    tegen het romige en vettige van de botersaus.











    In Brasserie Le Fort gepocheerde banaan, moes van bittere chocolade,
    romig koffiesausje en klein rood fruit

     

    De nadruk in dit nagerecht ligt op de geroosterde en verbrande toetsen
    vanuit de chocolade en de koffie, t
    erwijl de banaan en het rood fruit zorgen voor een mooie fruitigheid.
    De banaan toetsen die overheerlijk vrijkomen uit het bier
    passen uiteraard met de banaan in het gerecht,
    terwijl de mooie karamel smaken van het bier zeer goed samengaan
    met de chocolade en karamel van het gerecht.
    De frisse fruitigheid van het bier (onstaan door het type gist)
    accentueert dan weer het rood fruit in het dessert.
    De mooie verwarmende gloed van de alcohol maakt deze pairing compleet.







    Ook FOCUS-WTV was aanwezig.
    U kunt hun reportage op onderstaande link bekijken

    http://www.focus-wtv.tv/video/bockor-stelt-nieuw-bier-voor







    Het bier ‘LeFort’ werd op de onlangs gehouden Horeca Expo officieel
    voorgesteld aan het grote publiek.

    Echter komt het bier maar vanaf 15 januari in distributie.

    Reden daarvoor is dat de exclusieve glazen maar beschikbaar zullen

    zijn vanaf januari en brouwerij Bockor wenst dat zoveel

    mogelijk mensen het bier in het juiste glas drinken.

    Horecazaken kunnen echter wel al bestellen via hun vertegenwoordiger

    en zullen dan vanaf 15 januari onmiddellijk geleverd worden.

    Het bier zal in eerste instantie enkel in horecazaken en

    bij drankhandelaars verkrijgbaar zijn.

    LeFort is wel al te verkrijgen zijn in Eethuis De Trog, Plein 12 in

    Kortrijk en in Het Brouwershuys, Bellegemplaats 2 in Bellegem.







    Gezondheid ! Ik klink samen met Bierdame Sofie Vanrafelghem en 
    onze Franstalige bierreporter Christian Deglas op het succes van LeForte




    INFO





    Brouwerij Bockor
    Kwabrugstraat 5
    8510 Bellegem (Kortrijk)

    tel: 056-23 51 71
    fax: 056-22 76 83

    e-mail: info@bockor.be

    website: www.bockor.be

    X

    21-11-2013 om 00:00 geschreven door William Roelens


    19-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwen van het derde 'Eva' bier bij 't Gaverhopke







    Brouwen van het derde 'Eva' bier
    bij 't Gaverhopke







    Door het toenemend succes van het 'Eva' bier besloot initiatiefneemster
    en ontwerpster Sofie Vanrafelghem (Vrouwen en bier)
    voor de derde maal dit pittig biertje te brouwen.







    Sofie Vanrafelghem

     

     

    Sofie Vanrafelghem komt uit Brugge en is momenteel woonachtig te Gent.
    Ze is bierjournaliste en volgde bij brouwerij Alvinne een brouwcursus. 
    Ze geef in heel Vlaanderen diverse bierproefavonden ‘Vrouwen en bier’.
    Ze is docente Algemene Bierkennis aan CVO Panta Rhei in Gent (volwassenenonderwijs)
    en ze is co-auteur van het boek 100x proeven van straffe streekbieren.
    Ze schreef ook het derde boek voor Toernée Generale
    en haar nieuw boek ‘Bier, vrouwen weten waarom’
    onlangs voorgesteld op de Antwerpse boekenbeurs lig momenteel in de boekenwinkels.
    Samen met enkele vriendinnen is Sofie een paar jaar terug
    met het ‘Vrouwen en bier’-project begonnen.

     

     







     



    De eerste twee brouwsels werden gecreëerd bij brouwerij Alvinne.
    Ditmaal werd geopteerd voor een ander locatie. 
    Brouwerij ‘t Gaverhopke (Stasegem) waar brouwster Gudrun Vandoorne
    de roerstok hanteert werd uitgekozen.
    De brouwdag vond plaats op donderdag 29 augustus







    Brouwster Gudrun Vandoorne







    Gudrun Vandoorne werkte tien jaar bij Familiehulp,
    tot ze het voelde kriebelen om een nieuwe uitdaging te zoeken.
    Ze koos om de ambachtelijke brouwerij ’t Gaverhopke over te nemen en de bieren,
    zoals Blondje, Paasbier, Bruintje, Den twaalf, Kerstbier en een Kriek
    die de vroegere brouwer Erik Ameye creëerde verder te brouwen.
    Een jaar lang werkte Gudrun samen met de eigenaars om het vak te leren.
    Daarnaast volgde ze een opleiding brouwerij-mouterij in Gent.
    Op 1 oktober 2007 neem ze  samen met haar man Bruno Delrue de brouwerij over.
    Dat ze zeer ambitieus is bewijs de titel "Nieuwe onderneemster van het jaar".
    die ze in 2010 behaalde.
    In 2012 werd een nieuwe grotere brouwinstallatie geïnstalleerd
    met een brouwcapaciteit van 1000 liter per brouwsel.






    Aan de derde brouwdag werd door Sophie op facebook een wedstrijd
    ‘Word Eva-dame’ uitgeschreven, dit om enkele dames de kans te geven
    het volledige brouwproces te laten meevolgen.
    Melissa Dhooge,  Sylvie Lamont en Yoko Van Rysselberghe waren de gelukkigen.





    Melissa Dhooge

     

     

     

     




    Sylvie Lamont

     

     

     

     

     



    Yoko Van Rysselberghe





    Het Brouwen












    Brouwster Gudrun leg nog even het brouwproces uit aan de dames










    De dames wegen de mout af en beginnen te schroten

















     



    Als eerste komt het zuivere water in de beslagkuip onmiddellijk
    gevolgd door de gemalen mouten (via de giraffe)







    Eventjes de tijd voor een stevig ontbijt!






















    Naar de kookketel

     

     

     




     
    Reinigen heel belangrijk!






    Tijdens het koken tijd voor een verfrissing! Ook belangrijk!






    Gudrun en Sofie overlopen nog even de hoppegiften



































    Ingrediënten: 3 moutsoorten, hop (Hercules, Hallertau Mittelfrüh, Cascade).








    Proeven van het warme wort












    De laatste fase






    Op de goede afloop

     

     



















     



    Het bottelen van 1000 liter nieuw EVA bier





    Het uiteindelijke resultaat!

    Goudblond bier (6,1 % Alc.Vol.) met dikke witte schuimkraag

    De neus ruikt floraal
    Citrustoetsen
    zoet

    De eerste slok is aangenaam fruitig
    Ook hier het florale
    Fruitige toetsen van citrus
    Kruidig en hoppig
    ln de achtergrond een hopbitterheid
    Droge afdronk
    Toen ik het bier degusteerde was het maar een weekje gebotteld
    De hergisting in de fles had zijn werk nog niet gedaan.
    Er was nog te weinig koolzuur aanwezig
    Dus deze omschrijving kan na enkele weken totaal anders zijn!

     

     

     

     


     

    INFO

    http://www.vrouwenenbier.be/

     

    Brouwerij : ’t Gaverhopke
    Steenbrugstraat 187

    8530 Stasegem (Harelbeke)

    tel: 056-25 86 70

    fax: 056-25 86 70

    e-mail: info@tgaverhopke.be











     

    19-11-2013 om 00:00 geschreven door William Roelens


    08-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimay Dorée - Brasserie de l’Abbaye N.D. de Scourmont – Forge (Chimay)




    Chimay Dorée












    De meeste mensen kennen de klassieke Chimay bieren. 
    Het blauw-wit-rood Trappisten trio is bijna in elke café
    die een uitgebreide bierkaart bezit te vinden.
    Begin dit jaar voegden de Trappisten er een vierde bier aan toe.
    De Chimay Goud - Dorée!
    Maar eigenlijk is de Dorée een bestaand bier. 

    Tot nu toe werd dit bier enkel "binnen de muren” geproduceerd en
    was het alleen bestemd voor de monniken, de bezoekers
    en het personeel van de abdij.
    Er werd een 1000 hectoliter van gebrouwen.
    De Dorée is slechts verkrijgbaar in een honderdtal cafés in België
    Het bier was ook gekend onder de benaming Spéciale Poteaupré
    naar de beroemde
    herberg ‘Auberge de Poteaupré’
    gelegen in
    Bourlers een deelgemeente van Chimay.
    Dit café heeft een sterke band met de abdij en mocht
    vroeger als een van de enige deze laag alcoholische (4,8%) Trappist schenken.









    Chimay Dorée – 4,8% Alc.Vol.
    Brasserie de l’Abbaye N.D. de Scourmont – Forge (Chimay)







    Goudblond helder bier met witte schuimkraag

     

    Heerlijke moutige neus

    Met kruidige prikkels

     

    De eerste slok is fris

    Redelijke koolzuurdoorstroming

    Met fruitige (Banaan) en vooral kruidige toetsen.

    Peper en laurier

    Het bier is zacht en mals

    In de achtergrond een aanhoudende lichte bitterheid.
    Geen zoete toetsen te proeven
    De afdronk is lichtbitter

    In de mond vloeit de kruidigheid langzaam verder uit
    Een smakelijke Trappist met weinig alcohol!















    INFO :

     

    Brasserie de l’Abbaye N.D. de Scourmont

    Rue du rond-point 294

    6464 Forges (Chimay)

    e-mail: info@chimay.be

    website: www.chimay.be








    08-11-2013 om 18:31 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!