Inhoud blog
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Café Boutique Kemmel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    19-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie Desevaux - Boussu










    Brasserie Desevaux




    Het was al een tijdje geleden dat Geroen en ik nog op bierexpeditie waren geweest.
    Net als vroeger reden we weer door tal van Belgische Provincies op zoek naar nieuwe bieren.
    De ochtend werd goed ingezet met een bezoek aan Brasserie Desevaux.









    De brouwerij uit 1821 is gevestigd in een mooie oude vierkantshoeve, 'Ferme du Hanneton' genaamd,
    en ligt in Boussu meer bepaald in de vallei van Hanneton.
    De Hanneton (meikever) is een kleine stroom achter de brouwerij waarvan het water over voldoende
    kwaliteit beschikt om gebruikt te worden tijdens het brouwen.






     

    De grote binnenplaats met een groene ruimte wordt soms gebruikt voor incidentele evenementen.





    Deze enorme boerderij was eigendom van de oom van Veronique de echtgenote van Sébastien Deseveaux. 
    Hij kocht ze in 2008 om ze vervolgens vanaf 2011 te transformeren om er een 2de handse Duitse brouwerij te installeren.
    De brouwerij werd in 2015 in productie genomen.
    Vroeger werden de bieren van Sébastien bij de Proefbrouwerij gebrouwen.



























    Meester Brouwer Sébastien houd het brouwproces nauwlettend in het oog.





    Brouwer Sébastien herstelt voorouderlijke granen zoals haver en boekweit terug in ere.
    De ingrediënten zijn gekozen voor hun originaliteit, hun smaak en de duurzaamheid van hun productie.



    "Er zijn veel bieren in België, mijn doel bij het creëren van de brouwerij is
    om nieuwe smaken te kunnen brengen."
























    De helft van de productie is momenteel Bio en evolueert naar de toekomst toe in stijgende lijn.
    Er wordt gebruik gemaakt van de biohop van Joris Cambie uit Poperinge.
    De mouten komen van 2 leveranciers nl. Dingemans en Malterie de Chateau.












    Wekelijks wordt er 3 x gebrouwen met telkens 2 brouwsels na elkaar van 1.400 l.
    met een nettorendement van ong. 1.300 liter van elk brouwsel.












    Stap voor stap is men bezig de brouwerij zorgvuldig aan het inrichten.
    Tijdens ons bezoek waren ze de 'warme kamer' aan het optimaliseren.
    De brouwerij is in ieder geval zeer netjes en clean.
    Ze is met verstand opgebouwd om bezoekers te ontvangen.








    De bieren van Brasserie Desevaux.









    Het gezellige proeflokaal.





    Vooraleer we andere bestemmingen opzochten nam Veronique ons mee naar hun mooi proeflokaal.
    We proefden er hun prijswinnaar een 2-granenbier 'Avena Bio Saison' (haver en gerstemout).
    Deze echte Waalse Saison heeft ondanks dat er geen kruiden inzitten een licht kruidentoetsje en een tikje bitter
    met een scherpe uitzonderijke smaak. Heel lekker! 

    Ook van hun nieuwe tripel vers getapt van het gistingsvat mochten we even nippen.
    De smaak was reeds veelbelovend.















    De nieuwe tripel vers getapt van het gistingsvat mochten we even nippen.
    De smaak was al veelbelovend.






    Hun beste verkochte bier is de Sarazen. Maar ze mogen ook terecht fier zijn op hun
    Saison Avena Biologique, dit bier behaalde een gouden medaille op het Brussels Beer Challenge 2016.
    Ook nieuw is hun Sarazen bio Brune, een bier gebrouwen met boekweit, rogge, en verschillende moutsoorten.














    In maart komt hun Triple 8,8%Alc.Vol. op de markt.
    Er ontbreekt nog een eigen flessenspoelmachine maar Sébastien werkt hiervoor samen
    met Brasserie des Legendes uit Irchonwelz.
    De jaarlijkse productie (2017) is momenteel 1.200 hl, volgens zijn verwachting
    zal Sébastien in 2018 naar schatting 2000 hl produceren.













    Brasserie Deseveaux straalt alles uit wat een hedendaagse brouwerij moet hebben.
    Een mooi verzorgde Brasserie met supervriendelijke uitbaters.



    Bedankt Sébastien en Veronique voor de leuke ontvangst



    William en Geroen




    INFO :

    Brasserie Deseveaux
    Rue d'Hanneton, 8
    7300 BOUSSU
    Téléphone: +32 (0) 65 69 12 42
    E-mail: info@brasserie-deseveaux.be
     Website: www.brasserie-deseveaux.be













    19-02-2018 om 21:42 geschreven door William Roelens


    11-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (52) - Vrie Weisse - Schenenschopper - Saison de Dottignies - Xquic El Dorado Pale Ale - Léonce d'Armentiéres





    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (52)












    Vrie weisse (5,7%Alc.Vol.)
    Eigenhandig gebrouwen door Totem & Hedonis Ambachtsbier
    bij brouwerij ’t Verzet (Anzegem)







    Blond bier met witte grove schuimkraag

    Moutig aroma
    Fruitige prikken
    Tarwe

    Licht bittere aanzet.
    Tikje mout.
    lichtzure toetsjes
    De smaak van tarwe komt soms naar boven
    De bitterheid zwelt lichtjes op.
    Fris
    De afdronk is droog en lichtbitter.
    Lekker biertje.









    Schenenschopper (3,5%Alc.Vol.)
    Hedonis Ambachtsbier - Asper
    Gebrouwen bij Contreras – Gavere







    Amberkleurig bier met witte schuimkraag

    Fruitige neus van abrikoos
    Licht moutige prikken

    De smaak gaat dezelfde weg op
    Subtiele fruitige prikken van tropisch fruit
    Citrus en pompelmoes spelen de hoofdrol
    Lichte bitterheid
    Mooi in evenwicht
    Een rijke smaakbom van slechts 3,5%Alc.Vol.









    Saison de Dottignies (5,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Ranke – Dottenijs







    Lichtamber bier met fijnromige schuimkraag

    Moutige neus
    Met hoppige toetsen
    Tikje kruidigheid (koriander?)

    Moutige aanzet
    Bitterheid komt tegemoet
    Licht en fris
    Degusteert vlot
    In evenwicht
    Droge afdronk met aangename bitterheid
    Tja…een pittig TOPbier!









    Xquic (5,8%Alc.Vol.)
    Totem Brouwerij Gent
    Gebrouwen bij Bryggja Brugge







    Donkerblond bier met witte volle schuimkop

    Prachtige neus van exotisch fruit
    Ananas grapefruit
    De eerste slok verwend mijn smaakpapillen.
    Zacht florale smaak
    Licht moutig
    Tikje citroen
    Lichte bitterheid
    Evenwichtig
    Romig mondgevoel
    Verschillende smaken lopen door elkaar wat aangenaam is om te degusteren
    Lichtbittere afdronk
    Een bier waar een mens gelukkig van wordt!









    Léonce (9,0%Alc.Vol.)
    ESAT Ateliers Malécot – Armentière (FR)







    Amberkleurig bier met een witte schuimkraag

    De neus ruikt een zoet en zwoel aroma.
    Moutig
    Pittige prikken


    Zoete aanzet
    Tikje karamel
    het zoet blijft
    Moutige toetsen
    Weinig bitterheid
    Lichte alcohol toets
    Zoete afdronk
    Een gewone drinkbare Tripel






    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William









    11-02-2018 om 12:26 geschreven door William Roelens


    10-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beer awards 2017





    BEER AWARDS 2017




    Op donderdagavond 8 februari 2018 vond in Café Restaurant ‘Kantien’ in Gent
    de uitreiking plaats van de
    Digital Beer Awards 2017.



    Met deze BIERblog behaalde ik een Zilveren Award!
    Ik wil bij deze alle mensen van harte bedanken die op mijn blog hun stem hebben uitgebracht.

    Dank U x 1000                         😘😘😘


     


















    Fotomateriaal vind u op
    https://www.facebook.com/beerawards/


    De volledige uitslag vind u op
    http://www.beerawards.be/

    De Kantien - Gent
    http://www.kantien.be/new/index.php/nl/



    Groeten : William






    10-02-2018 om 16:57 geschreven door William Roelens


    06-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poperinge - VZW Hop reikt de Hopcertificaten 2017 - 2018 uit.






    VZW Hop reikt de Hopcertificaten 2017 - 2018 uit


    Op maandagavond 5 februari 2018 werd in het Hopmuseum de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van
    VZW Hop gehouden
    Aansluitend was er de uitreiking van de nieuwe certificaten aan de brouwerijen die in 2017 het gebruik van het kwaliteitslogo "Belgische Hop" voor hun speciaalbieren hadden aangevraagd en gekregen.












     Ter promotie van de Belgische hop werd in september 2011 het logo “Belgische hop – Belgian hops” of “Houblon Belge – Belgian hops” ontwikkeld en gelanceerd naar aanleiding van de streekmarkt “Tournée générale”, nu “Lekker Westhoeks” genoemd.
    Brouwerijen die in België geteelde hop gebruiken bij het brouwen van hun kwaliteitsbieren kunnen vanaf dan extra in de verf gezet worden door het plaatsen van dit logo op het etiket van hun bierflesjes, dit als promotie. De belangrijkste voorwaarde voor dit gebruik is dat de brouwer officieel erkent dat minstens de helft van de gebruikte hop voor dat bier van Belgische oorsprong is.

    In januari 2017 werd een variant van het logo “Belgische hop – Belgian hops” of “Houblon Belge – Belgian Hops” ontwikkeld, het gouden logo. De belangrijkste voorwaarde voor dit gebruik is dat de brouwer officieel erkent dat het bier met 100% Belgische hop gebrouwen wordt.











    De hoptelers doen heel wat moeite om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de hop optimaal blijft.
    In 2017 ondertekenden de hoptelers een lastenboek met enkele kwaliteitsvoorwaarden om het logo "Belgische hop"  te mogen gebruiken om hun hop te commercialiseren.





    Bieren 5/02/2018



    50% Belgische hop = Groen

    100% Belgische hop = Geel



    Brasserie Demanez, Rue Magerotte 7, 6680 Sainte-Ode

    B.R. Blonde

    Brasserie Au Pif, Route de Poperinghe 189, 59114 Steenvoorde (Frankrijk)

    Brasserie au Pif Sorachi Ace

    Brasserie au Pif Triple

    Brouwerij Vissenberg, Bouwelsesteenweg 72, 2560 Nijlen

    Semmeléir

    Schouwveger²

    Aprilvis

    Cuvée Médard

    Brouwerij 4Pajot, Zeypestraat 38, 1602 Vlezenbeek

    Wutte Mie

    Stoute Miel

    Blaftuurke

    Guukeneir

    Spitfeier

    Brouwerij De Graal, Industrielaan 42A, 9660 Brakel

    Slaefke

    Brouwerij “The Brew Society”, Kortrijksestraat 103A, 8501 Heule

    Martha Premium Blond

    BOHO Blond

    BOHO Wheat

    BOHO Fruit

    Brouwerij “De Hazen”, Ferdinand Verbieststraat 8, 9160 Lokeren

    Zilveren Haas

    Brouwerij “Betsy”, Sportstraat 18, 8450 Bredene

    Blonde Betsy

    Brasserie Cooperative Liègeoise, Rue de Liège 45, 4450 Lantin

    Badjawe

    Brouwerij De Bie, Vijvestraat 47, 8720 Wakken

    Zatte Bie

    Hellekapelle

    Helleketel

    De Bie Velo

    Double Bie

    Stoute Bie

    Winterbie

    Kriekedebie

    Riebedebie

    Blonde Bie

    Ox Brewery, Neerhofstraat 50, 8560 Wevelgem

    Ox-12 – Quadrupel

    OX-10 - Tripel

    Beerbugs, Herestraat 169, 3520 Zonhoven

    Coccinelle

    Brasserie Libertas Gentis, Rue Beauregard 52, 4130 Esneux

    • BLG “Golden Pale Ale

    Belfort Bier, Palokenstraat 10, 1750 Lennik

    Belfort 8° Blond

    Belfort 9° Bruin

     Brouwerij Perron, Houterstraat 72, 3620 Gellik (Lanaken)

    Saison

    Tripel

    Griffier

    Perronator

    Pilsener

    Frapeterke

    Brouwerij Jus De Mer BVBA, Westendelaan 142A, 8430 Middelkerke

    • Jus De Mer Blond

    Brouwerij “De Schuur”, Wolvendreef 21, 3210 Linden

    Meneer

    Nikolaas Tripel

    Cuvee Jubilee

    Bruin voor bruin

    Mijn vreugde

    Brouwerij Balts, Lichtelarestraat 34, 9080 Lochristi

    Rhula

    Brouwerij Jessenhofke, Simpernelstraat 17, 3511 Kuringen

    Arvum

    Lou Garbaye

    ’t Bottelke

    Ultima Tripel

    Happy Beer

    MAYA

    BRWN

    TRPL

    PMPRNL

    RSRV

    RGLR

    WNTR

     

    Brouwerij Den Triest, Trieststraat 24, 1880 Kapelle op de Bos

    Green hop Target

    Green hop Cascade

    Leroy Breweries Brouwerijsite Boezinge, Diksmuidseweg 404, 8904 Boezinge

    Cuvée Watou

    Brouwerij d'oude maalderij, Ardooisestraat 130, 8870 Izegem

    Hop Hanker (Bierproject Homo Beerectus)

    't Gaverhopke, Platanendreef 16, 8790 Nieuwenhove/Waregem

    Bitter Sweet Symphony

    Branding Hopke

    Spring Tipple

    Stasegemse Loper

    Koerseklakske

    Zingende Blondine

    Blondje

    Bruintje

    Den Twaalf

    Kriek

     

    Brouwerij De Poes, Lindenlaan 9, 8700 Tielt

    De Poes EXPORT

    De Oes

    Bellootje

    Brouwerij Slaghmuylder, Denderhoutembaan 2, 9400 Ninove

    Hertalse Poorter

    Slag Pils

    Paasbier

    Wortelbier

    Witkap Pater Stimulo

    Witkap Pater Speciale

    Witkap Pater Dubbel

    Witkap Pater Tripel

    Ambiorix

    Slaghmuylder's Kerstbier

     

    Brouwerij Gemeldorp, Elleboogstraat 29, 9570 Deftinge - Lierde

    Gaudium “Smid”

    Gaudium “Grafmaker”

    Gaudium “Coureur”

    Gaudium “ICT-Brouwer”

    Brouwerij Basanina, Kapellenhoek 30, 9340 Smetlede

    Père Glorieux tripel

    Smitteletha Amber

    Etraco bvba, Palepelstraat 37, 9830 Sint Martens Latem

    Zulte Roodbruin

    Zulte Blond

    Brouwerij Wildebrasse, Eikestraat 99/4, 9550 Steenhuize-Wijnhuize

    Het zwarte gat



    Seizoensbrouwerij Vandewalle, Zwartestraat 43, 8647 Lo-Reninge


    Reninge Bitter Blond

    Reninge Oud Bruin

    Reninge Krieken Rood

    Reninge Bitter Blond à Lambiek

    Brouwerij De Plukker, Elverdingseweg 16, 8970 Poperinge

    All inclusive Ipa

    Blonde Tapuit

    Plukker Single Green 2017

    Keikoppenbier

    Rookop


     






    Met dank aan Elien Rosseel







    liefhebber/belgische-hop


    http://www.hopmuseum.be/









    06-02-2018 om 00:00 geschreven door William Roelens


    05-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (51) - Blond Zoetje - Double Saison - Gouden Carolus Sauvage summer 16 - Hip Hop Milk Stout - Mongy Blonde Houblonnée







    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (51)









    Blond Zoetje (7,0% Alc.Vol.)
    Recept : Oosteke Brouwers - Gavere
    Brouwerij Contreras - Gavere


    Amberkleurig bier met volle witte schuimkraag

    Zoete aroma’s van suiker

    De aanzet is zoet
    Suiker lolly
    Tikje karamel
    Vervelend
    Weinig evenwicht
    De hop is ver te zoeken!
    Geen esdoorn te vinden.
    Jammer!
    Maar er zullen zeker mensen zijn die dit bier op prijs stellen!











    Double Saison (8,0% Alc.Vol.)
    Zennebrouwerij – Brussel







    Goudkleurig bier met witte schuimkraag

    De neus ruikt licht moutige toetsen
    Fruitig
    Snuifje brett

    Een bittere aanzet
    lichte kruidentoets
    Fris en aangenaam
    Balanceert tussen zoet en bitter
    Mooie balans
    Brett laat zich opmerken
    Droge hoppige afdronk
    Top saison









    Gouden Carolus Sauvage – summer 16 (9,8% Alc.Vol.)
    Brouwerij Het Anker – Mechelen








    Donkerblond bier met witte schuimkraag

    Het aroma is heerlijk fruitig
    gistig
    Funky

    De eerste smaak is fruitig
    Druiven
    een licht zuur appelsmaakje
    Moutige toets tussendoor
    Het zuur en het fruitige is mooi in evenwicht
    Licht bittere afdronk
    Een Mechelse topper!









    HIP HOP Milk Stout (5,5% Alc.Vol.)
    De Keukenbrouwers – Hove







    Donkerbruin bier (bijna zwart) met een beige volle schuimkop

    Mmmm….aroma van Koffie
    chocolade
    Karamel

    Zoete aanzet
    Gedroogd fruit
    Rozijntjes
    Licht zuurtje in de achtergrond
    Ook een lichte bitterheid waarneembaar.
    zachte afdronk
    Lekker maar de smaak mocht voor mij ietsje voller zijn!









    Mongy Blonde Houblonnée (6,2% Alc.Vol.)
    Brasserie Cambier –Croix (Fr)








    Amberkleurig een mooie witte schuimkraag

    Een fruitig aroma
    Moutig
    Licht hoppig

    De smaak begin met een zoete moutigheid
    Tikje floraal van citrus
    Kruidige toetsen wisselen af met het moutige
    Behagelijke bitterheid
    Tikje zurig
    Ook de afdronk is licht zurig
    Goed gebrouwen Frans biertje!







     

    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.


    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!


    Groeten William






    05-02-2018 om 10:55 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!