Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    06-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.125 jaar Brunehaut







    Brunehaut vierde
    125 JAAR MODERNITEIT IN DE TRADITIE!

     



    In het weekend van 26 en 27 september 2015 jl. vierde brasserie Brunehaut
    uit het gelijknamig dorp zijn 125ste verjaardag met een opendeur dag.
    Het is immers in 1890 dat de brouwerij opgericht is door de familie Allard.

    Op 24 september waren wij al uitgenodigd op de voorstelling van het nieuwe bier
    dat voor deze gelegenheid gebrouwen was.
    Cuvée 125 Ans (Hoppybrett) is de naam van het exclusieve bier

    die met zijn smaak mee evolueert met de nieuwe trendy bieren.
    Voor het bier werd immers een ​​innovatief recept gebruikt,
    een primeur in de combinatie van een conventionele gist en een specifieke gist,
    de Brettanomyces Bruxellensis, die men terugvindt in geuze en lambiek.
    Het bier werd ook nog gedryhopt
    Cuvée 125 Ans heeft lang gerijpt en krijgt een hergisting op de fles.
    Het nieuwe bier kenmerkt de geest van de voormalige brouwerij Allard.





    Het landelijke Brunehaut






     

    Belangrijke data in de geschiedenis van Brunehaut

    1890: Oprichting van de brouwerij door de familie Allard. U kunt nog steeds
    de oorspronkelijke brouwtanks bewonderen, die nog steeds gebruikt worden in de brouwerij.






    Een geheugensteuntje!





    1990: De brouwerij produceert een veertigtal streekbieren,
    typisch voor de streek van Doornik, waaronder
    een twintigtal speciale bieren en gelegenheidsbieren.
    Een daarvan is de Saint Martin, een erkend abdijbier,
    waarvoor nog steeds het recept van de monniken uit de 11de eeuw wordt gebruikt.




















    1990: De brouwerij Brunehaut breidt uit, en bouwt een nieuw gebouw om
    zijn brouwcapaciteit te verdubbelen.
































    De brouwerij had een feeërieke verlichting ondergaan .






    2006: Marc-Antoine de Mees de nieuwe baas van de brouwerij reorganiseert
    de productie rond de sterkste merken.








    Een pareltje van veroudering 'Brunehaut Abbaye de Saint-Martin Brune.






    Brunehaut Triple



    Vandaag brouwt Brunehaut een tiental versies van de Brunehaut en de Saint Martin,
    plus enkele streekbieren waaronder een met toetsen van jeneverbessen,
    de NE Kopstoot, en het bier van Saint Amand.

     









    2015: Brunehaut heeft zijn oorspronkelijke productie verdrievoudigd,
    en exporteert 70 % daarvan naar 25 landen over de hele wereld,
    waarmee het imago van de traditionele Belgische bieren hoog
    wordt gehouden en het wereldwijde enthousiasme
    voor streekbrouwerijen en biologische producten wordt bevestigd.



    Enkele innovaties

    Brunehaut was de eerste brouwerij ter wereld die gebruik maakte
    van recycleerbare vaten voor de export.

    Brunehaut was de eerste brouwerij ter wereld die een biologische biersoort
    zonder gluten produceerde, vervaardigd met 100% gerst,
    van hoge gisting en nagisting op de fles.

    Brunehaut is de enige brouwerij ter wereld die echt fruitbier zonder gluten produceert.








    Een warme ontvangst in de brouwerij!







    Twee Brunehautmeisjes zorgden voor de bieren







    Marc-Antoine de Mees in gesprek met bierarchitect en microbioloog
    Ir. Roger Mussche van de universiteit Gent.









    Lieve Suys en echtgenoot Johan Wanne Madalijns in gesprek met Geroen Vansteenbrugge.








    Heel wat genodigden genoten van de feestelijke brouwerij en de lekkere bieren.







    Uit Brussel Pierre Zuber en gezinnetje.
    Ze zijn de uitbaters van de welgekende  The Belgian Beer Tasting shop
    'Delices & Caprices'









    Voor de hapjes had Marc-Antoine de foodtruck Food Metal Jacket ingehuurd.
    De naam zorgt voor een beetje verbeelding!











    Benoit noemt zijn caravan 'zijn atelier'
    Hij is lid van de Belgian Foodtruck Organisation. 
















    De lekkere fingerfoods worden gesmaakt door jong en oud!






    Een trotse Marc-Antoine schenkt zijn nieuwe creatie in.


    Wij kregen allemaal een fles mee om er thuis van te genieten.



    Bedankt Marc-Antoine en nogmaals proficiat met 125 jaar Brunehaut!

    Brasserie Brunehaut
    Rue des Panneries, 17
    7623 Brunehaut
    BELGIQUE
    + 32 (0) 69 34.64.11
    + 32 (0) 69 34.64.11

    06-10-2015 om 17:41 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!