IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN
De Tere Plekke (Dranouter)
Na van onze aperitief ‘Picon’ bij ’t Vertier genoten te hebben in Westouter (zie vorig artikel) rijden we door het schilderachtig Heuvelland naar Dranouter om gezellig te dineren in restaurant ‘De Tere Plekke’.
Het Heuvelland is een prachtige regio gelegen in de Westhoek van België, nabij de grens met Frankrijk. Het staat bekend om zijn glooiende landschap met schilderachtige heuvels, uitgestrekte velden en charmante dorpjes. De regio is populair bij wandelaars.
Bij het betreden van het restaurant hangt er een ontspannen sfeer. Het interieur is fenomenaal. We zijn zoals altijd vroeg om foto's te kunnen nemen zonder de klanten te storen.
Hopperanken, een hertenkop, u kunt het zo gek niet bedenken. Het straalt een warme uitnodigende sfeer uit die een verbondenheid met de natuur creëert.
Het is een memorabel ruimte. Het is doordacht en wij voelden ons meteen thuis. Het personeel is druk doende, maar dat weerhoudt ze niet om de klanten vriendelijk te woord te staan.
We aten feuilletés d’asperges a la Flamande. Saumon fumé oeuf de poisson. Gerookte zalm met asperges is een heerlijke combinatie! De rokerige smaak van de zalm gaat goed samen met de subtiele smaak van de asperges. Het is een klassieke en verfijnde combinatie.
Als drankje kozen we voor een Moinette van Brasserie Dupont (Tourpes-Leuze) Moinette (8,5%Alc.Vol.) Blond bier met een volle witte schuimkraag Zoete prikken Kandij Tips van banaan Koriander
De eerste slokken zijn zoet Karamel Moutig Maar dan komt een lichte bitterheid naar boven Kruidige prikjes Soms een tikje honing Alcoholwarmte laat zich enkele merken Goed in balans Een licht bittere romige afdronk Degusteert vlot Lekker Waals bier!
De vriendelijke uitbaters
Wij komen zeker nog terug!
De tere plekke Koudekotstraat 21, 8951 Heuvelland
Groeten William
14-05-1984 om 00:00
geschreven door William Roelens
|