Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    10-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 5 - Fort Lapin Tripel - LeFort Tripel - Slaefke bier Aughems Fluytjesbier Tripel






    Tripels 5



    Ik ben niet de enige die graag weer eens naar een tripel verlang. Hier en daar hoor en lees ik geruchten van bierkenners die de IPA’s , Session IPA’s, DIPA’s, Neipa’s en Apa’s even links laten staan en zich weer op het proeven van klassiekers toeleggen.
    Niet dat ze tegen de allernieuwste creaties zijn integendeel… maar… eerlijk?
    Er zitten daar soms bieren tussen die maar over één enkele smaak beschikken
    en dit is hop, hop en nog eens hop.
    De smaak en het aroma van de gist komt u in sommige bieren nog nauwelijks tegen.

    Een goed gebrouwen bier moet uw reukorgaan en smaakpapillen verwennen en vertroetelen zodat u zin krijgt in nog eentje!
    Ik had me voorgenomen om regelmatig eens een klassieke tripel terug te proeven.
    Daarom zal ik af en toe enkele tripels bespreken die ik laatst heb genuttigd thuis of op een terras.


    Van waar de naam Tripel komt is onduidelijk maar wat zeker is, is dat de naam de kracht van het bier aangeeft.
    De naam zou kunnen komen van de Abdij van Westmalle want de Tripel Westmalle kwam al uit in 1934.
    Dat het van de krijttekens op tonnen uit de Middeleeuwen zou komen is ook best mogelijk.
    Want de tonnen waren in die tijd gekenmerkt door kruisen naargelang het gebruik van de hoeveelheid grondstoffen.

    Op de tonnen van tafelbier of bier voor de minder bedeelden stond één kruis.
    Rijkere gasten konden proeven uit een ton gekenmerkt met twee kruisen (Dubbel) en die met drie kruisen (Tripel) waren bestemd voor de speciale gasten of voor vader Abt.

    Tripel is een bovengistend vrij zware biersoort met een alcoholpercentage (bepaald door de hoeveelheid granen en suikers) tussen 7% en 10%. Het is hergist op fles. De kleur is over het algemeen blond tot goudblond alhoewel er ook donkere Tripels bestaan! Denk maar aan Triple Brune van Abbaye de Landelin gebrouwen door Les Brasseurs de Gayant of de Nederlandse Kraaike Tripel.





    Fort Lapin Tripel (8,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Fort Lapin – Brugge






    Donkerblond – Amberkleurig bier met romige witte schuimkraag

    Het aroma is gistachtig
    Koriander
    Licht fruitig (perzik)

    Moutige aanzet.
    Zoet
    Sinaas/Perzik in de mond
    Ietsje kruidigheid
    Lichtjes gehopt (Mocht iets meer zijn)
    Mooi in evenwicht
    Nog een beetje meer body was goed geweest
    Licht bittere afdronk
    Al bij al een lekkere dorstlesser waar u gerust een tweede van degusteert





    Brouwerij Fort Lapin is een authentieke ambachtelijke brouwerij net ten noorden van het brugse stadscentrum. De naam verwijst naar de plaats waar de brouwerij zich bevindt. Oorspronkelijk was dit een fort die in 1664 gebouwd werd om de brugse handelskom te beschermen.
    De brouwerij is opgericht eind 2011 en is een creatie van Kristof Vandenbussche die ook de brouwer is.
    Na jaren experimenteren werd besloten om de eigen creaties ook aan het publiek aan te bieden.
    Met groeiend succes. Bij hen staat kwaliteit voorop.
    Het is hun bedoeling om de klant de kwalitatief meest hoogstaande bieren aan te bieden, geproduceerd in hun eigen brouwerij, volgens eigenhandig gecreëerde recepten.
    Deze tripel was hun eerste bier!




    LeFort Tripel (8,8%Alc.Vol.)
    Brouwerij Omer Vander Ghinste (Bockor) - Bellegem







    Blond goud geel bier met witte schuimende kop

    Karamel in de neus
    Tikje kruidig
    Een snuifje vanille komt boven piepen
    Lichte hopprik

    De eerste slokken zijn zoet
    Moutig
    Tikje gist
    Kruidachtig -
    Koriander
    licht Hoppig
    Mooi in balans
    Zacht mondgevoel
    In de afdronk een ietsje bitterheid
    Tik koreander
    Lekker Top tripel uit Bellegem
    Wil er nog iemand een?





    Tripel LeFort werd in mei van 2016 gelanceerd.
    In hetzelfde jaar werd het op de European Beer Star in het Duitse Nürnberg v
    erkozen tot beste tripel van de wereld.












    Slaefke bier Aughems Fluytjesbier Tripel(7,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Graal – Brakel


    Helder goudkleurig bier met witte schuimkraag Fruitige neus

    Moutig
    Gist
    Zoetig

    Fruitige aanzet
    Tikje citrus in de mond 
    Een prik hop
    Licht bitter
    Zacht
    Drink vlot
    Mocht iets meer power hebben!
    Een allemans bier




    In 2011 was Slaefke Aughems Fluytjesbier een echte blikvanger op de Ouwegemse Fluitjesfeesten.
    Het bier werd genoemd naar het unieke beeldje van een vastgeketende slaaf in de Ouwegemse parochiekerk.‘Het slaefke staat symbool voor het hele verhaal dat rond de Fluitjesfeesten is geweven.
    ‘Tijdens de zeventiende eeuw sloegen zeepiraten Afrikanen en Europeanen in de boeien om hen daarna door te verkopen als slaven. Wie zich wilde bevrijden, moest zijn vrijheid terugkopen. Dat kostte een pak geld, dat de slaven van hun familie en van kloosterordes als de Trinitariërs kregen.
    Toen ze als vrije mensen naar hun dorp terugkeerden, was het groot feest. In Ouwegem gebeurde dat onder meer met fluitjes.
    Snoepfluitjes waarop je echt kan fluiten en die je nadien kan opeten. Die fluitjes bestaan al sinds mensenheugenis. De fluitjes worden ieder jaar gebakken volgens een geheim recept.'
    Het werd eerst gebrouwen door de Verhuisbrouwerij.
    Nu door Brouwerij De Graal uit Brakel






    Groeten
    William







    10-06-2019 om 07:44 geschreven door William Roelens


    03-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11de proeverij West-Vlaams Bierproevers Genootschap




    11de proeverij West-Vlaams Bierproevers Genootschap










    Concordia Hell’s Pils (4,7%Alc.Vol.)
    The Brew Society – Heule







    Goudblond bier met romige witte schuimkraag

    Moutige neus
    Licht zuurtje (Tarwe)

    Moutige aanzet
    zoet toetsen
    Romig
    Ietsje te veel mout
    Plakkerig
    Bittere afdronk











    Palm Session IPA (3,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Palm – Swinkels Famiky Brewers - Steenuffel
     







    Koperkleurig bier met een romige gebroken witte schuimkraag

    Hoppig
    Aroma van Simco hop

    Tikje zoetigheid

    De aanzet is floraal
    Mangotoetsjes
    Zoet en bittere wisselen elkaar af
    De smaak loopt waterig uit
    Voor een grote brouwerij is dit een voortreffelijke Session!








    Cuvée Armand & Gaston (6,4%Alc.Vol.)
    De 3 fonteinen – Beersel








    Wazig koperkleurig bier met fijne schuimkraag

    Aroma is zurig
    Citroenprikken
    Putjesaroma

    Scherpe aanzet

    Licht zurig
    Bitterzuur
    Mals
    Brett
    Tikje hout
    Perfect in balans
    Over de gehele lijn verfijnd
    Droge afdronk
    Lekkerbekkie geuze







    Mak (eens Proeven) (7,0%Alc.Vol.)
    Mak Brouwerij – Zaventem








    Koperkleurig bier met witte schuimkraag

    Kruidig aroma
    Subtiele kruiding
    Herbe de Provence

    De smaak is kruidig
    Lichte bitterheid
    Het bier is in balans
    Het zou misschien na een tijdje een beetje vervelen
    Licht kruidige afdronk
    Mocht iets hoppiger zijn.
    Toch goed gedaan voor hun eerste bier!








    Cuvée Oncle Pol(7,0%Alc.Vol.)
    De Leite – Ruddervoorde










    Roodbruin bier met een mooie fijnmazige schuimkraag

    De neus bied ons een lichtzurig parfum
    Aroma’s van roodbruin
    Tikje balsamico
    Lichte brett

    De eerste slokken zijn heerlijk
    Lichte houtsmaak
    Zachte melkzurige prikken
    Nu en dan een klein bittertje.
    afgewisseld met een lichte zoete toets
    Een andere De Leite in de mond!










    Mammoet Belgian Pale Ale (7,0%Alc.Vol.)
    De Plukker – Poperinge









    Goudblond bier lichtwazig bier met witte schuimkraag

    Hoppig aroma
    Tikje kruidig
    Granig

    Zoete aanzet
    Een lichte kruidigheid komt naar boven
    malse hopbitterheid
    Mooi in evenwicht
    Degusteert vlot
    Eenvoudig lekker bier!
    Meer moet dat niet zijn voor een gezellige terrasbijeenkomst!








    Arthur's Legacy - Created by Viki Geunes(7,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Hoorn – Palm Swinkels Famiky Brewers - Steenuffel









    Blond bier met een romige witte schuimkraag

    De eerste geuren zijn die van banaan
    Lichte zoetigheid met een kruidig tikje

    Zacht en frisse aanzet
    Snoepjes in het begin
    daarna een licht bittertje
    Vanille waarneembaar
    Plakkerig op het einde
    Banaan en een lichte bitterheid in de afdronk!








    Wuk Blond (8,0%Alc.Vol.)
    De Brouwmoaten – Roeselare
    Gebrouwen bij Gulden Spoor – Gullegem










    Blond helder bier met een witte romige schuimkraag

    De neus is geparfumeerd
    gistig
    Floraal en een tikje granig

    Bittere aanzet
    Moutig
    Lichte fruitigheid van citrus
    Kruidige toetsen
    Hopbittere en redelijk lange afdronk
    Lekker en aangenaam bier
    Wuk zegje? Nog eentje!









    Chateau d’Ychouffe Rosé Brut 2018 (8,5%Alc.Vol.)
    Brasserie d’Achouffe (Duvel-Moortgat) - Achouffe









    Licht roze/amber kleurig bier met gebroken witte schuimkraag

    Zoete fijne aanzet
    Met een licht zuurtje op de achtergrond

    Lichte bitterheid in de smaak
    Fruitige gekonfijte toetsen

    Sprankelend
    Lichte hopbitterheid
    Droog
    Cydertoets
    Beter dan de vorige edities!
    Een voor mij lekker aperitiefbier












    Turbeau Noir (8,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Strubbe – Ichtegem









    Helder roodbruin bier met gebroken witte schuimkraag

    De neus ruikt een zoet aroma van
    over gerijpte aardbeien


    Zoete aanzet
    Lichte bitterheid komt soms boven
    toetsen van Haribo snoepjes
    Yogurt
    Redelijk bittere afdronk
    Gelijkt een beetje op Kasteel Rouge
    Gaat zeker een succes worden bij zoetekauwen!
    Maar gevaarlijk door zijn redelijk hoog alcoholgehalte










    Dominicains Quadrupel 9 (9,2%Alc.Vol.)
    Brasserie 3F - Frameries









    Goudkleurig bier met witte romige schuimkraag

    Moutige neus
    Lichte kruidentinten

    Kruidige aanzet

    Moutig
    Koriander
    Geconfijt fruit
    Bittere toetsen van hop
    Licht bittere afdronk
    Gerookte aardse nasmaak











    Experimental {C} (9,9%Alc.Vol.)
    Brasserie {C} – Luik








    Amberkleurig bier met witte romige schuimkraag

    De neus bied ons alcoholwarmte
    Moutig
    Caramel
    Bourbon

    De aanzet is warme alcohol
    Zoete mout toetsen
    Karamel
    Vanilleprikken
    Zoete afdronk
    Zetelbier







    Gulden Draak Imperial Stout (12,0%Alc.Vol.)
    Van Steenberge –Ertvelde











    Donkerbruin bier met een gebroken witte schuimkraag

    De neus verwelkomt een aards aroma
    Koffieprikken

    Een zoet begin
    Moutige toetsen
    Chocolade prikken
    Lichte toetsen van donker fruit
    Warme alcohol
    Zacht en toegankelijk
    Lekker zetelbier maar geen type stout!









    Knapperige Duke dogs om af te sluiten!









    De geproefde bieren











    Het gezellige koffiehuis 'De Hofnar'










    Het Genootschap en uitbater Frank




    Groeten
    William













    03-06-2019 om 07:36 geschreven door William Roelens


    25-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 4 - Abbaye Des Rocs – Tripel Imperial - Enfant Terriple - Meesteres Tripel








    Tripels 4


    Ik ben niet de enige die graag weer eens naar een tripel verlang.
    Hier en daar hoor en lees ik geruchten van bierkenners die de IPA’s , Session IPA’s, DIPA’s, Neipa’s en Apa’s even links laten staan en zich weer op het proeven van klassiekers toeleggen.
    Niet dat ze tegen de allernieuwste creaties zijn integendeel… maar… eerlijk?
    Er zitten daar soms bieren tussen die maar over één enkele smaak beschikken en dit is hop, hop en nog eens hop.
    De smaak en het aroma van de gist komt u in sommige bieren nog nauwelijks tegen.
    Een goed gebrouwen bier moet uw reukorgaan en smaakpapillen verwennen en vertroetelen zodat u zin krijgt in nog eentje!

    Ik had me voorgenomen om nu en dan regelmatig eens een klassieke tripel terug te proeven.
    Daarom zal ik af en toe enkele tripels bespreken die ik deze laatst heb genuttigd thuis of op een terras

    Van waar de naam Tripel komt is onduidelijk maar wat zeker is, is dat de naam de kracht van het bier aangeeft.
    De naam zou kunnen komen van de Abdij van Westmalle want de Tripel Westmalle kwam al uit in 1934.
    Dat het van de krijttekens op tonnen uit de Middeleeuwen zou komen is ook best mogelijk.
    Want de tonnen waren in die tijd gekenmerkt door kruisen naargelang het gebruik van de hoeveelheid grondstoffen.
    Op de tonnen van tafelbier of bier voor de minder bedeelden stond één kruis.
    Rijkere gasten konden proeven uit een ton gekenmerkt met twee kruisen (Dubbel) en die met drie kruisen (Tripel) waren bestemd voor de speciale gasten of voor vader Abt.

    Tripel is een bovengistend vrij zware biersoort met een alcoholpercentage (bepaald door de hoeveelheid granen en suikers) tussen 7% en 10%. Het is hergist op fles. De kleur is over het algemeen blond tot goudblond alhoewel er ook donkere Tripels bestaan! Denk maar aan Triple Brune van Abbaye de Landelin gebrouwen door Les Brasseurs de Gayant of de Nederlandse Kraaike Tripel.





    Abbaye Des Rocs – Tripel Imperial (10,0%Alc.Vol.)
    Brasserie l’ Abbaye Des Rocs – Montignies-sur-Roc

     





    Donker koperkleurig bier met een lichtbeige schuimkraag.

    Het aroma verraad dat we een bijzonder bier onder de neus hebben
    Moutig
    Toffeeprikken
    Een toets van rood fruit

    De eerste slokken geven de neus gelijk!
    Zoetmoutige aanzet
    Tikje chocolade
    Mooie kruidigheid
    Lichte alcoholtoets
    Ook een lekkere fruitigheid komt naar boven.
    Allemaal mooi in balans
    Een uitstekend met liefde gebrouwen bier!
    Top!









    Enfant Terriple (8,2%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Leite – Ruddervoorde







    Donkerblond lichtwazig bier met witte schuimkraag

    De neus is licht fruitig
    Gistig met aroma’s van Perzik,
    Tikje limoen

    De eerste slokken zijn hoppig
    Lichte fruitigheid (sinaasappel) verwennen de smaakpapillen
    Tikje meloen
    Bittertje nu en dan
    Goede stabiele smakelijke tripel uit Ruddervoorde










    Meesteres Tripel (9,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Meester – Stasegem (Harelbeke)




    Goudblond bier met witte schuimkraag
    Fruitig aroma – Citrus
    Moutig prikken Lichtje aards

    Moutige aanzet
    Zoete prik
    Grassige toetsen
    Soms een fruitig slokje
    Lichte hoppigheid en een tikje bitterheid
    Ik durf zonder gestraft te worden gerust een tweede vragen aan de Meesteres!

    Groeten

    William

    25-05-2019 om 10:14 geschreven door William Roelens


    16-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 63 - Prearis 369 Roggestout - Beer of Happiness - Douze - Full of Hops Quadrupel - Rondje Goesting






    VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 63











    Prearis 369 roggestout (7,0%Alc.Vol.)
    Vliegende Paard brouwers – Oedelgem










    Donkerbruin tot bijna zwart bier met beige schuimkraag

    De neus ruikt in het begin weinig aroma
    Lichtzurige moutaroma

    De aanzet is licht zurig die overgaat in een licht gebrande moutsmaak
    Donker fruit
    mild van smaak
    Lichte bitterheid
    Lichtzurige afdronk
    Eenvoudig
    Maar wel lekker

    369 is de sleutel van het universum, en Andy heeft de sleutel gevonden...!










    Beer of Happiness – Vaya Mundo 2018 (7,0%Alc.Vol.)
    Recept Kristof Braekers.
    Brouwerij
    Toye – Marke









    Blond wazig bier met romige fijne schuimkraag

    Neus is gistig
    Fruitige prikken
    Moutig

    Fruitige aanzet
    Licht zuurtje (Tarwe)
    Moutig
    Frisse toets
    Mooi in balans
    Opkomende bitterheid
    Bittere afdronk
    Vlot degusterend bier
    Goed winnend recept – Perfect gebrouwen


    Deze wedstrijd voor hobby-brouwers is ondertussen aan zijn vijfde editie toe. De finale - met de bekendmaking van het winnende bier - vindt plaats tijdens het ‘To Beer or not to beer weekend’ in Vayamundo Houffalize op 22, 23 en 24 november 2019.

    Het winnende bier wordt in 2020 verkocht onder het label ‘Vayamundo Beer of Happiness’ in de drie Vayamundo clubs (4500L). De opbrengst gaat integraal naar verschillende maatschappelijke projecten die we met Vayamundo steunen.

    Gebeten door de biermicrobe? Ben je een hobbybrouwer of thuisbrouwer (met een max. brouwcapaciteit van 40L)?

    Bekijk HIER het volledig wedstrijdreglement. Na goedkeuring van het reglement kan je je meteen inschrijven. (Gebruik de pijltjes links en rechts om door de pagina's te scrollen.)

    Succes! en... Op uw gezondheid!


    Klik hier voor meer informatie










    Douze (11,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Meester – Stasegem









    Bruin bier met een gebroken witte tot beige schuimkraag

    Aroma is in het begin een beetje muf maar dan ontpopt het zich tot een portoaroma
    Veel alcohol
    Zoetmoutig

    De smaak is raak
    Zoete aanzet
    Karamel
    Donker fruit Pruimpjes en rozijnen
    likeurpralines
    Alcoholwarmte duikt nu en dan op
    Een zetelbier voor een hard werkende mens die s'avonds thuiskomt!









    Full of Hops Quadrupel (10,0% Alc. Vol.)
    Brouwerij Het Nest – Turnhout










    Donkerbruin bier met beige schuimkraag die redelijk vlug verdwijnt

    De neus is moutig en kruidig
    Rozemarijn en venkel zoals vermeld op het etiket komen duidelijk naar boven

    De eerste slok is zacht kruidig
    Ook hier rozemarijn en venkel en ook munt in de mond
    Een sterke hoppigheid verdringt soms de smaak.
    Eigenaardig maar soms komt een lichte botersmaak naar boven

    Bittere afdronk
    Het Nest heeft beter bier dan deze kruidenbom.
    Niet echt mijn ding. Wat niet uitsluit dat andere proevers er wel kunnen van genieten!








    Rondje Goesting (3,8% Alc.Vol.)
    Brouwerij Alvinne – Moen


    Donkerblond - koperkleurig bier met witte schuimkraag

    Het aroma is licht zurig
    Pompelmoes

    Ook de eerste slokken zijn matig zurig
    Fris om te proeven
    Hoppige toetsen
    Floraal – Pompelmoes
    Heel verfrissend bier
    Zoete toetsen afwisselend met bitterheid
    Lekkere session
    Zouden mijn smaakpapillen toch zure bieren aankunnen!
    Ik was aangenaam verrast!






    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!



    Groeten William









    16-05-2019 om 00:00 geschreven door William Roelens


    10-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV Bieren in het HOPmuseum - Wittekerke - Kotmadam - Zatte Rita Blond - Zatte Rita Bruin - Gust - Slurfke





    TV Bieren in het HOPmuseum




    Regelmatig gaat er in het hopmuseum van Poperinge een bierproefavond door met telkens een ander leuk onderwerp.
    Ditmaal volgde ik de proeverij ‘TV Bieren’


    Met TV bieren bedoelen we bieren die gelinkt zijn aan een TV Programma of een naam van een fictieve personage uit de soap



    We starten in het fictieve kustdorpje Wittekerke en hadden een ontmoeting met het dokterskoppel Dokter Nellie en haar ex-echtgenoot Frank in café/hotel “De Schorre”. We proefden uiteraard het plaatselijk bier Wittekerke.

    We konden echter niet lang blijven want we hadden een afspraak in Leuven met kotmadam Jeanne en haar echtgenoot Jef in het Snoephuisje waar we getrakteerd werden op een vloeibare Kotmadam.

    U geloof het of niet maar net toen we wilden vertrekken kwam Rita Van den Bossche binnen. Rita is de oudste dochter van Anna Dierckx en Pierre Van den Bossche. Zij kwam haar bieren Zatte Rita Blond en bruin voorstellen.
    Wat ze niet wist (waarschijnlijk dronken) dat dit een snoephuisje was en geen taverne.

    Enfin we proefden haar twee bieren. Rita wist ons nog te vertellen dat haar broer Jan Van den Bossche in zijn café ‘De Jan en Alleman’ gelegen aan de Dijle in Mechelen ook een eigen bier verkocht nl. Gust. Een bier gebrouwen door Nico, echtgenoot van zijn dochter Mieke.

    Met taxi Leo lieten we ons voeren naar Mechelen om er de Gust te proeven. Groot was onze verbazing dat Eddy Van Noteghem ook aanwezig was om in het café zijn ‘Slurfke’ voor te stellen een biertje op basis van een familierecept.
    Natuurlijk ook dit bier passeerde onze lippen.
    6 bieren was voldoende en we besloten om terug te keren naar het vertrouwde HOPmuseum in Poperinge.

    En oi da nie gelwof gok u un ander verteln.
    William








    Wittekerke – 5,0%Alc.Vol.
    Brouwerij De Brabandere – Bavikhove








    Wazig blond bier met witte schuimkraag

    De neus is licht zurig (Tarwe)
    Tikje fruitig
    Koriander en een prik kruidnagel

    Ook in de smaak proeven we een lichte zure toets
    Gistig
    Granig
    Specerijen
    Licht kruidige en droge afdronk
    Lichte nabitterheid
    Een aangenaam zomers witbier









    Kotmadam – 6,0%Alc.Vol.
    Gebrouwen voor Broeder Jacob – Wezemaal
    Gebrouwen door Brasserie Du Bock - Purnode








    Licht donkerblond troebel bier met witte schuimkraag.

    Fruitige neus van abrikoos
    Floraal
    Bloemen

    De aanzet is redelijk bitter
    Moutig
    Fruitige toetsen
    Ook nu en dan een kruidige toets
    De bitterheid begin na een tijdje te vervelen
    Droge afdronk.
    Matig bier












    Zatte Rita Blond - 6,5%Alc.Vol.
    Brouwerij  Van Den Bossche - St. Lievens-Esse/Herzele








    Helder blond bier met schuimende witte kraag

    De neus is gistig
    Moutig
    Hoppige toets

     De eerste slok is vrij neutraal

    Daarna komt er een lichte bitterheid naar boven.
    Toch over het algemeen moutzoet
    Met een fruitig prikje (banaan)
    Weinig bitterheid
    Vervelende afdronk
    Niet echt super
    Doordrinkbier












    Zatte Rita Bruin - 6,5%Alc.Vol.
    Brouwerij  Van Den Bossche - St. Lievens-Esse/Herzele







    Donkerbruin bier met een licht gebroken witte schuimkraag


    Het aroma is licht geroosterd.
    Koffie
    Chocolade
    Tikje drop

    De aanzet is zoet
    Geroosterde prikken
    Gerookt
    Chocolade
    Licht bittere afdronk
    (We vinden hier Pater Lieven in terug)
    Lekker doordrink bier









    Gust – 7,8%Alc.Vol.
    Brouwerij Palm - Swinkels Family Brewers – Steenokkerzeel






    Donkerblond tot amberkleurig helder bier met witte schuimkraag

    Een moutige neus
    Zoet en licht fruitig
    Toetsen Abrikoos

    De eerste slokken zijn licht zoet
    Tikje fruitig
    lichte bitterheid
    Degusteer vlot
    Toch na een tijdje beetje plakkerig
    Een allemans vriend









    Slurfke.– 7,8%Alc.Vol.
    Brouwerij Van Honsebrouck - Emelgem






    Donkerbruin rood schijnend met een gebroken witte schuimkraag

    De neus is fruitig
    Karamel
    Toetsen van rijpe banaan
    een vleugje alcohol

    Zoete aanzet
    Pruimpjes
    Een vanille toets
    Licht geroosterde smaak

    In evenwicht
    Toch wel lekker







    Het TV Bierlandschap






    Bijna alle avonden worden gegeven door Erwin Ghequire een bestuurslid van de Poperingse Bierclub en ook lid van het West-Vlaams Bierproevers genootschap.






    Inlichtingen
    http://hopmuseum.be




    Groeten
    William










    10-05-2019 om 16:42 geschreven door William Roelens


    02-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 62 - Bittere bloemen - Gouden Carolus Indulgence 2017 Botanik - Lechasseur Lager? - Lupulus Organicus - Merci maman 2







    VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 62






    Bittere bloemen (6,0%Alc.Vol.)
    Vleesmeester brouwerij - Boechout
    Gebrouwen bij Brouwerij Anders – Halen








    Koperkleurig bier met een witte romige schuimkraag

    De neus is hoppig

    Bloemig
    Tikje fruitige aroma’s

    De eerste slokken zijn moutig zoet
    Lichte karameltoets
    Ook hier fruitige toetsen
    Bitterheid
    Een lichte wrangheid
    Droge bitterzoete afdronk
    Interessant bier











    Gouden Carolus Indulgence 2017 – Botanik (8,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Het Anker – Mechelen








    Goudblond lichtje troebel bier met romige fijne witte schuimkraag

    Kruidig aroma
    Tarwemout
    Tikje vlierbloesem
    Gist

    Zoete aanzet
    Licht kruidige smaak
    Koriander
    Bittere tonen
    Een mooi evenwicht tussen de kruiden onderling
    Geen hop te bespeuren
    Kruidige afdronk
    Aangenaam degustatiebier met een ietwat aparte smaak







    Lechasseur Lager?
    (5,5%Alc.Vol.)
    Recept Lechasseur – Gullegem

    Gebrouwen bij Brouwerij De Feniks – Heule







    Helder blond bier met een romige witte schuimkraag

    De neus ruikt een pilsaroma
    Beetje groene hop
    Zoete prik

    Aangenaam begin
    Duitse zoete moutigheid
    Lichte bitterheid
    Tikje kruidig
    Nodigt uit voor een tweede!










    Lupulus Organicus
    (8,5%Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij Brouwerij Lupulus - Gouvy







    Troebel licht goudkleurig bier met witte schuimkraag

    Het aroma is moutig
    Zoet
    Gistig

    De aanzet is licht hoppig
    moutzoet
    Lichte bittere toetsen
    Tikje citrus
    Ook enige kruidigheid maar niet te veel!
    Mooi in balans
    Ook de afdronk is licht bitter
    Lekker bier met een redelijke alcoholpercentage





    Merci maman 2 (4,8%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Leite – Ruddervoorde

    Wazig geel bier met witte schuimkraag

    Een fruitige neus
    Gevolgd door een rokerige toets
    Tikje turf

    Moutige aanvang
    Gistige prikken
    Ook hier een lichte rokerige toets
    Soms een zoete prik
    Droge afdronk
    Niet slecht voor maar 4,8% Alcohol






    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William

    02-05-2019 om 14:39 geschreven door William Roelens


    20-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy Wacho Debels stelde onlangs zijn boek ‘De Educatieve Bierjagers’ voor







    Freddy Wacho Debels stelde onlangs zijn boek
    ‘De Educatieve Bierjagers’ voor





    Auteur Freddy Wacho Debels






     
    Wacho is een bekende figuur in de bierwereld, niet alleen omwille van zijn liefde voor het gerstenat, maar ook vanwege zijn bodemloze kennis hierover. Regelmatig krijgt hij de vraag om zijn eigen bier uit te brengen. “En telkens is mijn antwoord: geen tijd, geen goesting en geen geld,” lacht Wacho. Maar het aanzoek om een biergericht boek uit te brengen, heeft hij, na lang nadenken, wel positief beantwoord. “Zeker toen biersommelier, biergids en thuisbrouwer Belinda Eelbode (‘Beer to Taste’) hem uitdaagde om dit te doen en een heerlijke Rodenbach Vintage als borg stelde.”









    vlnr : Kurt Decoene (Brouwerij De Feniks, Heule), Wacho, Belinda Eelbode en Hopprofessor doctor Denis De Keukeleire





    De werktitel ‘De Bierjagers’ is een link met de uitspraak van Belinda Eelbode in haar boek ‘West-Vlaams Schuimend Erfgoed’ waarin ze verklaarde de hulp te hebben gekregen van Wacho, de ‘Westvlaamse Michael Jackson’. Zo kwam de naam ‘Beerhunter’ ter sprake en kreeg het boek de naam ‘De Educatieve Bierjagers’.







    De Educatieve Bierjagers

     

    Het schrijven is Wacho niet vreemd. Reeds een paar jaren eerder schreef hij artikels over de beleving in de biercultuur voor verschillende bierverenigingen, zoals het Hoppeblaadje bij Heerlijk Objectief Proeven (HOP Kortrijk) en Den Dobber bij de Oostendse Bierjutters. Hij is ook de man achter ‘Den BierBrief’, een digitale nieuwsbrief met meer dan 4.000 lezers.







    De pers en enkele Educatieve Bierjagers op de voorstelling




    Nu is er dus het boek ‘De Educatieve Bierjagers’. Volgens Wacho is het niet de bedoeling het zoveelste bier of brouwselstunt aan te prijzen, maar personen te nomineren die zich (meestal dagelijks) bezighouden met het educatief overbrengen van onze Belgische biercultuur via lezingen, bloggen en andere media. “Ik heb hun verhaal opgetekend en keurig vormgegeven met een individuele voorstelling, geïllustreerd met fraaie foto's.”








    Belinda Eelbode en dochter laten zich bedienen door Angele Wang (Queen of Ales & Business Development )
    bij Brouwerij De Feniks







    De corrector van dienst was zijne eminentie hopprofessor doctor Denis De Keukeleire, die ook een nawoordje heeft meegestuurd. In het kader van een voorwoord hebben Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, alsook de Zythos-voorzitter Freddy Van Daele hun bijdragen geleverd.











    Hopprofessor Doctor Denis De Keukeleire in gezelschap van

    Annemie Declerck voorzitster van de 'Vrienden van het Hopmuseum' Poperinge




    Het grootste opstakel, gezien ik geen budget had, was het vinden van een drukker en/of uitgever. Enkele biervrienden bevolen een crowdfunding aan en mijn biermoatje Kurt Decoene (Brouwerij De Feniks, Heule) nam de taak op zich om alles op te zetten voor een (hopelijk) succesrijk initiatief. Bedoeling was om, via een informatieve pagina, bekendheid te geven omtrent de mogelijkheid een bepaald bedrag over te schrijven op een afzonderlijke rekening. De mogelijke winst zou worden gebruikt bij verdere initiatieven van den Wacho (‘Den BierBrief’).









    Uit het verre Pajottenland Fotografe Lieve Suys, echtgenote van Bierjager Johan Wanne Madalijns




    Wacho hoopte wel degelijk het boek te publiceren, dit keer met veel tijd en grote goesting, maar nog altijd zonder financiën. “Daarom startte ik een soort crowdfunding. Anders lukte het niet om een boek uit te geven. De uitgevers vragen om eerst met geld over de brug te komen.” Mede dankzij de voorbeeldige hulp en de onverdroten werkkracht van biermoatje Kurt Decoene, die de geldopvraging opstartte en daarna de formidabele lay-out verzorgde, werd deze unieke uitdaging tot een succesrijk einde gebracht.





     




    Drie bierjagers doorbladeren met belangstelling het boek
    vlnr : Nico Derycke, Geroen Vansteenbrugge en Pascal Mortier









    De bieren die geschonken werden waren van Brouwerij De Feniks en het Gukden Spoor.
     Brew Master Gino Vantieghem schonk mij hun nieuw bier Once You Go Black.







    Een heerlijk smakende Once You Go Black van slechts 5,0%Alc.Vol.
    Een donkere IPA met een romige beige schumkraag
    Een zoete moutige neus
    Een aanzet met de smaak van lichte gebrande koffie.
    Een kleine kruidigheid brengt een leuke afwisseling.
    Toch een tikje bitterheid
    Mooi in evenwicht
    Een smakelijk Feniks product!







    Bron : Persbericht
    Foto's en tekst : Bierjager William Roelens



    Het boek is nog te verkrijgen zolang de voorraad strekt door €30 te storten via Belfius bankrekening.
    Debels Freddy Crowdfunding: IBAN: BE68 0636 5144 2234.




    Groeten
    William








    X

    20-04-2019 om 16:22 geschreven door William Roelens


    16-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt !











    Bierblog heeft de kaap van 1.000.000 bezoekers overschreden

    Waarvoor evenveel dank!

    Op naar de 2.000.000 !

     

     

    Groeten

    William Roelens





    16-04-2019 om 00:00 geschreven door William Roelens


    14-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 61- Netebuk Barrel Aged - Black C - Brune - Bruin 1830 Le Roi - Christmas Slaapmutske - Kapittel Watou Winter






    VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 61











    Netebuk Barrel Aged (8,5%Alc.Vol.)
    Gulden Spoor – Gullegem







    Donkerbruin bier met een crèmekleurige romige schuimkraag

    De neus bied ons lichte zoetzure toetsen
    Hout in de verte
    Gebrande mout prikken

    Een gebrande moutsmaak streelt de smaakpapillen
    Ook hier een zoetzure toets
    Tikje vanille
    Houtprik
    Donkere chocolade
    Warme alcohol komt nu en dan naar boven
    Ingewikkeld lekker genietbaar West-Vlaams zetel bier









    Black C (8,0%Alv.Vol.)
    Brasserie C – Luik







    Donker bruin tot zwart bier met mokkakleurige schuimkop

    Geurige romige zoete neus van koffie/Cacao
    Geroosterde mout

    De eerste slokken zijn nogal zoet
    Tikje gist
    Mooie bitterheid die aansluit met het zoete 
    Beetje zoethout
    Geroosterde prikken
    Mooi in evenwicht
    Lekker zetelbier uit het Luikse









    Brune - Bruin 1830 Le Roi (10,0%Alv.Vol.)
    Brasserie Scassenes (Ecaussinnes)







    Wazig lichtbruin bier met grove beige schuimkraag

    De eerste geuren ruiken naar rozijntjes
    Gekarameliseerde mout
    Suikerprikken
    Tikje fruit Maar niet ten volle

    De smaak is stroperig
    Redelijk vol
    Alcoholwarmte
    Chocolade komt soms piepen
    Lichte kruidigheid
    Medicijnachtig
    Geen balans
    Niet echt mijn ding









    Christmas Slaapmutske (7,4,% Alc.Vol.)
    Slaapmutske – Melle

    Proefbrouwerij - Lochristi







    Donkerbruin bier met een beige schuimkraag
    Moutig aroma
    Zoet
    Lichtje gekruide prikken

    De eerste smaken zijn die van Karamellemout
    Zoete kruidigheid
    Karamel Toffee
    Overrijp fruit (rode bessen)
    Pruimpjes
    Droge pittige afdronk
    Nog altijd een lekker Kerstbier









    Kapittel Watou Winter (7,8% Alc.Vol.)
    Brouwerij Leroy - Boezinge






    Lichtbruin helder bier met een luchtige lichtbeige schuimkraag

    Aroma van zoet geroosterde mout
    Karamel
    Kruidige en lichtzure prikken

    Lichtzure aanzet
    Moutige toetsen
    Donker fruit (Kersen)
    Bruine suiker
    Maar allemaal matig
    Toch een beetje meer karakter verwacht van dit Winterbier











    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal
    en/of in een klein volume gebrouwen worden!



    Groeten William










    14-04-2019 om 10:22 geschreven door William Roelens


    05-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op bezoek bij de brouwer: Brouwerij De Brabandere opent voor het eerst in 125 jaar de deuren






    Op bezoek bij de brouwer:
    Brouwerij De Brabandere opent voor het eerst in 125 jaar de deuren  



     

    Een belangrijk moment voor Brouwerij De Brabandere: voor het eerst in haar 125-jarig bestaan opent de brouwerij de deuren voor het grote publiek. Meer nog, hier krijgen bezoekers een rondleiding door brouwmeester Chris Van Acker. Samen met zijn vrouw Jeanine zorgt hij voor hij een hartelijk en warm onthaal in hun eigen brouwershuys.

     

    Brouwerij De Brabandere viert dit jaar haar 125e verjaardag en dat laten ze op de site in Bavikhove niet zomaar voorbij gaan. De opening van het Brouwershuys, het bezoekerscentrum van de brouwerij, is een van de hoogtepunten tijdens het feestelijk jaar. “We verwelkomen vanaf vandaag met veel plezier het grote publiek in onze familiebrouwerij. We zijn trots op wat we in 125 jaar bereikt hebben en dat willen we graag aan iedereen tonen,” aldus zaakvoerder Albert De Brabandere.

     

    Op bezoek bij de brouwer

     

    Tijdens een unieke rondleiding maakt de bezoeker kennis met een bierbrouwerij in volle actie. Het startpunt van de rondleiding is het Brouwershuys, het ouderlijk huis van stichter Adolf De Brabandere, waar brouwmeester Chris nog steeds woont met zijn vrouw Jeanine. Deze locatie ademt geschiedenis en laat de bezoeker zich onmiddellijk thuis voelen. Na een introductiefilm en een korte toelichting bij de geschiedenis van deze succesvolle familiebrouwerij, neemt Chris de bezoekers mee op sleeptouw tussen dampende bierketels, eikenhouten foeders en een draaiende bottelarij. Met 34 jaar ervaring bij de brouwerij is Chris de gids bij uitstek: hij deelt tijdens de rondleiding op een charmante manier zijn kennis en ervaring binnen de brouwerij.

     

    Het gastvrije koppel heeft heel erg uitgekeken naar deze bijzondere dag. “Mijn vrouw Jeanine en mezelf kennen de brouwerij van binnen en buiten. Wij hebben ons hele leven naast de brouwketels gewoond en hebben heel wat geweldige herinneringen die we nu graag willen delen met de bezoekers,” vertelt brouwmeester Chris Van Acker. “Sinds kort ben ik op pensioen, maar dankzij de opening van het Brouwershuys kan ik toch bezig blijven in de brouwerij. Ik als gids en mijn vrouw Jeanine als gastvrouw die in de potten roert als een groep graag een maaltijd koppelt aan hun bezoek.”

     

    Praktisch

     

    Het Brouwershuys is te bezoeken voor groepen op dinsdag, woensdag en donderdag om 10u30 en 14u30. Als individuele bezoeker kan je op woensdagnamiddag aansluiten bij een groep na reservatie. De brouwerij opent enkel de deuren op weekdagen en daar heeft Albert De Brabandere een goede reden voor: “Bezoekers moeten de sfeer kunnen opsnuiven van een draaiende brouwerij. Aan de ene kant beperkt de keuze voor dit concept de mogelijkheden voor de bezoeker, maar het geeft hen wel een unieke kijk op hoe alles in zijn werk gaat.”

     

    Voor meer info en reservatie kunt u terecht op
    www.brouwerijdebrabandere.be

     

     

     

    Contact

    Laura Pille

    Brouwerij De Brabandere
    0476/72.50.82

    laura.pille@bouwerijdebrabandere.be



    FOTOREPORTAGE






    Het statige Brouwershuys palend aan de brouwerij.









    Groepen kunnen op aanvraag na de rondleiding genieten van een maaltijd in het Brouwershuys.







    De prachtige huiskamer waar de gasten zuulen ontvangen worden






    Wij konden alvast genieten van een lekker buffet






    Een muur vol herinneringen







    Het Brouwershuys beschikt ook over een bar waar al de bieren van de  brouwerij gedegusteerd
    kunnen worden






    Boven is er een kleine bioskoopzaal waar bedrijfsfilms zullen  afgespeeld worden.
    Rechts een mooi zicht op de oude brouwketels






    “We zijn veel te lang gesloten geweest”, zegt zaakvoerder Bert De Brabandere.
    “Met ons Brouwershuys en de daaraan gekoppelde rondleidingen brengen we daar
    verandering in, speciaal in het jaar dat we 125 worden.”
    Onze brouwmeester Chris en zijn echtgenote Jeanine zullen deze taak op zich nemen.
    Het zal enkel op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen gebeuren
    Want dan is de brouwerij in volle werking en dit productieproces willen we laten zien aan de mensen!







    Gedeputeerde West-Vlaanderen Sabien Lahaye-Battheu sprak haar bewondering uit voor het project.
    Ze heeft veel connecties met de brouwerswereld. Zo is ze gehuwd met een drankenhandelaar en was
    lang voorzitter van de bierclub in het Vlaams Parlement.






    CEO Bert Debrabandere, Gedeputeerde West-Vlaanderen Sabien Lahaye-Battheu
    klinken op het succes met de bewoners van het Brouwershuys Chris Van Acker en zijn echtgenote Jeanine Lust.







    Wij hebben ons hele leven naast de brouwketels gewoond en hebben heel wat geweldige herinneringen die we nu graag willen delen met de bezoekers,” vertelt brouwmeester Chris Van Acker.
    “Sinds kort ben ik op pensioen, maar dankzij de opening van het Brouwershuys kan ik toch bezig blijven in de brouwerij.
    Ik als gids en mijn vrouw Jeanine als gastvrouw die in de potten roert als een groep graag een maaltijd koppelt aan hun bezoek.”








    Bij de lagertanks







    De indrukwekkende bottelarij kun je van bovenaf bekijken!






    Verhalen bij de foeders







    Ik wens Chris en Jeaninne heel veel succes met hun nieuwe onderneming!















    Voor wie nog een souvenir wil aanschaffen na het bezoek ga je dit kunnen doen in deze Brouwershuysshop!






    Over Brouwerij De Brabandere

    Brouwerij De Brabandere, opgericht in 1894, kan terugblikken op een rijke geschiedenis maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. Brouwen was, is en blijft een kunst bij de brouwerij. Hun rijk assortiment bieren bestaat onder andere uit Bavik Super Pils, Kwaremont, Wieze, Wittekerke en Petrus Sours. Beschouw deze karaktervolle bieren gerust als erfgoed: gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde.





    Groeten
    William Roelens












    05-04-2019 om 09:52 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!