In het spoor van Nico Mattan
De Hollemeersch
De Hollemeersch zou zijn naam te danken hebben aan weiden!
In het heuvelland noemen ze deze ook Meerschen. Het woord meers (vroeger: meersch) of mars betekent ' moeras ' of 'drassig land'. Een meers duidt op laaggelegen, natte grond, die alleen geschikt was als seizoensweide of hooiland, meestal begroeid met houtige in plaats van (in een moeras) kruidachtige plantensoorten.
Dit restaurant is gelegen op de zuidelijke flank van de Kemmelberg. Op hun uitgebreide tuinterras kun je bij helder weer tot in Frankrijk kijken.
Wie liever binnen eet, ziet de chef en medewerkers bezig in de open keuken. Een aanrader zijn de streekgebonden gerechten.
Annemie at Kabeljauw met knapperige groentjes en Edwin een vispannetje Ik at een Rundsbrochette in Ricard geflambeerd met Béarnaisesaus.
Ik degusteerde er een Beun Select (10,0% Alc.Vol.) bij Een donkerbruin bier met een fijne lichtbeige schuimkraag De neus ruikt geroosterde mout En ook een lichte rumaroma De eerste slokken zijn zoet Geroosterd Rum (Diplomatico) Rozijntjes Het bier is in balans Korte afdronk Lekker Het wordt gebrouwen ism Brouwpub - Domein Leeflank (Lede) Het behaalde onlangs zilver op de World Beer Awards
Ook hier speelt de fiets een belangrijke rol!
Laurens Van den Weghe en echtgenote uitbaters van dit prachtig restaurant.
Restaurant Hollemeersch Lettingstraat 58 Heuvelland
|