Inhoud blog
  • 5 bieren 150 - Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur - Straffe Hendrik X-mas Blend - Ter Dolen Winter – Wintermaster
  • In het spoor van Nico Mattan - De Hollemeersch
  • In het spoor van Nico Mattan - Het Mysterie (Poperinge)
  • 5 bieren 149 - Archivist Blonde - Heroes Mighty Brown - Quoi quoique oie couac - Sargasso – Zeedust
  • 34ste Dinsdagnamiddag proeverij - La Rules Epautre - Pichou Blonde - Balf Racine - Balf Tripel - Nostradamus Bio - Achel Superior Winter.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk
  • donkere Carlsberg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot Cuisine de Pierre - Koken met bier - WBF - Belval – Lousberg – Gageleer – BRWN – Quintine bio blanche – Kameleon Donker - Scott





    ‘Hot Cuisine de Pierre’








    Pierre, beter bekend als Pieter Declercq













    Volle aandacht!



    Koken met bier

     

    Tien jaar terug dachten wij nog dat er enkel gekookt kon worden met wijn.
    Dat wijn de enige drank was die bij gerechten geserveerd kon worden.
    Enige uitzondering in die tijd waren de Vlaamse stoofkarbonade
    of konijn bereid met bruin bier, vers gepelde garnalen vergezeld van een frisse Rodenbach
    en soms mosselen al dan niet in compagnie met een witbiertje!.

    Gelukkig hebben wij Belgen het plezier eindelijk ontdekt in de bierkeuken.
    Dank zij de opkomst van de biertapas (kleine hapjes die uw bier vergezellen)
    kwam er beweging in de bier- en foodpairing.
    Ook beginnen restaurants meer en meer bier op hun menukaart te plaatsen.

    Ook enkele bierrestaurants zoals het Hommelhof, Den Dyver,
    De Heeren van Liedekercke hebben er toe bijgedragen dat bier hoe langer
    hoe populairder werd bij het eten.
    Restaurant 'Bitter Zoet' in Zonhoven serveert enkel nog bier bij het eten.
    Wat we alleen maar kunnen toejuichen.
    Ook meer en meer Bierproeversclubs richten avonden in
    waar bier-en foodpairing centraal staan.
    Zo ook de Waregemse Bierfanaten die na brouwerij Eutropius
    ‘Hot Cuisine de Pierre’ in huis haalden voor een avondje onvervalste bierkeuken.











    Pierre, beter bekend als Pieter Declercq,
    is een West-Vlaming die na twee jaar universitaire studies Geschiedenis
    naar (in het kader van Erasmus) Perugia trok en die  daar de Italiaanse keuken ontdekte.
    Dit was zijn eerste favoriete keuken.
     
    Maar de liefde voor het koken kreeg hij eigenlijk mee van zijn Moeder en grootmoeders.
     
    Als kleine jongen was hij in feite hun proefkonijn.
     
    Als tiener werkte hij in diverse eetgelegenheden met verschillende buitenlandse invloeden.
    Tenslotte werkte hij in een Vietnamees/Italiaans fusion restaurant,
    gerund door een Vietnamees.
    Zo kwam hij in contact met de Zuid-Oost-Aziatische keuken.
    Dit is zijn tweede favoriete eetcultuur.
    Eind 2011 vertrok hij op reis naar Thailand waar hij de
    Aziatische keuken pas echt leerde ontdekken.
    Lees het hele verhaal op
    http://hcdpierre.com/

     



    In Waregem serveerde hij ons gerechten met Bio-bieren






    Een eerste bier dat we degusteerden was Belval (4,8%).
    een biertje gebrouwen door de Proefbrouwerij voor Natuurpunt Gageleer cvba.
    Dit bier zal in de toekomst Bufo heten en worden gebrouwen door
    brouwerij Anders.
    Blond helder bier met witte schuimkraag

    Aroma: muffig, zoete mout en fruitig
    Smaak is zoet met lichte toetsen van hop en fruit.
    Mocht wel meer karakter gehad hebben











    Hieronder de gerechten maar voor hoeveel personen het gaat kan ik niet bepaald zeggen

    Behalve voor de hamburgers

    Ik mocht ze afdrukken met de toelating van Peter!
    Alle gerechten zijn eigendom van  © http://hcdpierre.com/



    Lousbergbier met Burger ‘Het Hinkspel’

    Voor ongeveer +/- 30 burgers

     

    Nodig :

    1,8kg 100% rundsgehakt

    1 flesje Lousbergbier
    paneermeel

    Eierdooier

    Peper en zout

    Pas de bleu Belge kaas van het Hinkspel

    Walnoten

    Sla, tomaat

    Boter mayonaise

    Broodjes

     

    Werkwijze :

    Meng het gehakt met het paneermeel en eierdooier

    Kook het bier wat in

    Meng het onder het gehakt
    Mocht het gehakt te nat zijn, voeg dan wat paneermeel toe.
    Breng op smaak met peper en zout

    Vormt burgers van ongeveer 80 gram

    Bak de burgers in hete boter
    Neem een broodje, leg de sla en tomaat er op.
    Leg de burger er op en bedekt met hem met blauwe kaas.
    Bestrooi hem met wat walnoten.








    Lousbergbier met Burger ‘Het Hinkspel’







    Een tweede bier was het bij het gerecht horende Lousberg (8,0%)
    Een tripel gebrouwen bij De Proefbrouwerij voor het Hinkelspel
    Donkerblond bier met witte schuimkraag.
    Fruitige neus van perzikken
    Halfzoete smaak met diep bittere toetsen
    Fruitig en prikjes Koriander







    Het derde bier was Gageleer (7,5%) met nieuw Metal etiket.
    Blond bier met witte schuimkraag
    De neus is kruidig : Tikkeltje kardemom
    Ook de smaak is kruidig (gagel)
    bittere afdronk.





    Moutijs

     

    Nodig :

    2,5 dl room

    2,5 dl melk

    120 gr suiker

    70 gr mout

    4 eierdooiers

     

    Werkwijze :

    Klop de suiker met de eierdooiers au ruban
    (Ruban =
    tot er zich een lint vormt bij het opheffen van de klopper)

    Kook ondertussen de melk met de room en de mout.
    Laat wat trekken.
    Zeef de melken de room en meng hierbij het eimengsel.
    Plaats terug op het vuur en vaneer (
    zachtjes opwarmen tot het indikt).
    Zorg dat het mengsel zeker niet kookt
    Laat het mengsel afkoelen en draai tot ijs
    Serveren met amandelen en chocoladesaus.






    Moutijs vergezeld van Jessenhofke bruin (7,0%)
    Gebrouwen bij De Proefbrouwerij
    Donker bruin bier met beige schuimkraag.
    De neus ruikt karamel
    en een tikeltje chocolade
    Zoete aanzet met licht gebrande mout smaak.
    ook toetsen van chocolade en een lichte bitterheid
    Een goeie match bij het moutijs.






    Abrikoos, amandel en granité van Quintine Bio

     

    1 – Granité van witbier

     

    Nodig

    1 flesje Quintine Bio
    100 g suiker

    100 g water

    Sap van œ limoen

     

    Werkwijze

    Verwarm het water met de suiker.
    Meng het bier met de suikersiroop

    Breng op smaak met limoensap

    Stort het geheel in een schaal

    Plaats ze in de diepvries en haal om het halfuur de granité door elkaar met een vork tot alles is omgevormd tot ijskristallen

     

    2 – Gemarineerde Perzik en abrikoos

     

    Nodig

    100 g suiker

    100 g water

    Kaneelstokje

    Steranijs

    Limoensap

    Perzik
    Abrikoos

     

    Werkwijze

    Rasp halve limoen

    Verwarm het water met het suiker.
    Voeg de kruiden en de geraspte halve limoen toe en laat even trekken

    Breng op smaak met limoensap

    Marineer de stukjes perzik en abrikoos in de siroop

     

    3 – Opgeklopte room met kinnekessuiker

     

    Nodig

    1dl room

    Een paar lepels kinnekessuiker

     

    Werkwijze

    Klop de room op.
    Meng de kinnekessuiker onder de room

     

    4 – Gekarameliseerde amandelen

     

    Nodig

    20 gr boter

    40 gr suiker

    Amandelen

     

    Werkwijze

    Smelt de boter en de suiker en laat karamelliseren.
    Voeg de amandelen toe en laat verder karamelliseren.

    En hak grof






    Abrikoos, amandel en granité van Quintine Bio Blanche (5,9 %)
    van Brasserie des Legendes
    Wazig witgeel bier met witte schuimkraag.
    Aroma is lichtzurig (tarwe) en mild kruidig
    Citrus
    Ook in de smaak is citrus te proeven.
    Bloemig en verfrissend
    Smaakvol








    Dit Kameleon bio bier werd gebracht met een stukje chocoladetaart (geen foto)
    Kameleon donker is een lekker kastanjebruin van 6,5 % gebrouwen door
    brouwerij den Hopperd.
    De neus ruikt een weinig chocolade en pruimpjes
    Ook een vleugje koffie komt soms naar boven.
    ook in de smaak zijn chocolade en pruimpjes te proeven
    een droge afdronk met een lichte bitterheid

     





    Als afsluiter werd er nog het bier Scott geserveerd. Een biotripel van 10 % 
    van Brasserie La Binchoise. 
    Het bier heeft 6 à 7 maand op whiskyvat gerijpt (zeer exclusief)
    Blond bier met witte schuimkraag
    Zeer kruidige neus
    Zoete smaak
    Alcoholwarmte
    kruidig
    soms een tikkeltje vanille (meer van verwacht)
    Droge afdronk







    INFO :
    De Waregemse Bierfanaten

    Website: http://www.wbf.be/
    Email:
    Waregemse Bierfanaten


    Hot Cuisine de Pierre







     

    31-10-2013 om 00:00 geschreven door William Roelens


    27-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Stadsschaal - Poperinge






    De Stadsschaal - Poperinge















    Het café 'De Stadsschaal' gelegen naast de ingang van het Hopmuseum





    Als men in Poperinge over de Stadsschaal spreekt dan
    spreken ze in feite over het Hopmuseum.
    In 1627 vestigden de paters recollecten zich in deze vroegere gerechtszaal. 
    Vanaf 1657 werd er ook de Latijnse school (College) ingericht.
    In het achterliggend industrieel archeologisch pand werd vanaf 1866
    tot eind jaren zestig van de 20ste eeuw hop gekeurd, gewogen en geperst.
    Nu dienen de gebouwen als Nationaal Hopmuseum, heringericht in 2006.













    De Stadsschaal of het Hopmuseum.





    Maar ik laat u met enkele foto’s genieten van het bijhorende degustatcafé, 
    eveneens de Stadsschaal genoemd
    Dit is een pittoreske kroeg waar bezoekers van het Hopmuseum
    na hun rondleiding een Poperings bier kunnen degusteren.
    Maar niet alleen bezoekers zijn welkom,
    iedereen kan er van het assortiment heerlijke bieren proeven.
    Op het terras met uitzicht op de binnenkoer van het Hopmuseum
    is het aangenaam vertoeven op zonnige dagen.
    Het is tevens het geboortehuis van ruimtevaarder Dirk Frimout.







    Herdenkingsplaat geboortehuis astronaut Dirk Frimout Poperinge














    Het aangename buitenterras









































     Dirk Frimout is duidelijk aanwezig



















    Ik degusteerde er een Keikoppenbier





    Keikoppenbier – 6,1% Alc.Vol.
    Brouwerij De Plukker – Poperinge




    Donkerblond (amber) bier met witte romige schuimkraag.

     

    De neus ruikt fruit
    en mooi hoparoma

     

    De eerste slok is fris
    Moutig

    Hoppig
    ietsje gistig
    fruitig (gebruik van Cascade hop)
    Mooi in evenwicht
    Ook geen gebrek aan bitterheid
    Niet overdreven maar juist genoeg

    Om van dit bier een lekkere dorstlesser te maken.

    Een droge licht bittere afdronk






    Iets te ernstig als ik vroeg om een slokje te nemen!
    Maar toch de groeten van deze Poperingenaar aan alle lezers van dit bierblog.
    Gezondheid!





    INFO :
     

    http://www.hopmuseum.be/


    De Plukker
    Elverdingseweg 16
    8970 Poperinge

    tel: 057-33 36 54
    fax: 057-33 94 40

    e-mail: brouwerij@plukker.be





     

    27-10-2013 om 09:18 geschreven door William Roelens


    17-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolderiaan - Brouwerij Anders (Halen)






    Bolderiaan





    Er was eerder al Bolderiaan Likeur maar vanaf 8 november zal Bolderiaan
    ook als nieuw Limburgs Strekenbier naast en samen
    met de reeds bekende Zonderikken gepromoot worden.














    Op het etiket van de Bolderiaan zie je de Kluis van Bolderberg,
    de Kluizenaar alsook de Zonderik en Jessie.
    Boven op de berg is het echt genieten van
    Bolderiaan het Mysterieus Strekenbier

     

    Bolderiaan sluit dus naadloos aan bij het assortiment en het verhaal van de Zonderik.
    De Zonderikbeek doorkruist de Zonderikbeekvallei van
    Zonhoven tot in Hasselt aan de Abdij van Herckenrode
    met Bolderberg-Heusden/Zolder in het midden.










    Bolderiaan – 8,0%Alc.Vol.
    Receptuur : Gunther Bensch
    (Montaigu)
    Brouwerij Anders – Halen





    Blond bier met fijne witte schuimkraag

    Fris fruitig aroma
    Citrus en toetsen van perzik

    De eerste slok kan mij onmiddellijk bekoren.
    Moutig
    Mals en fruitig perzik
    licht Aromatisch
    Achteraan komt een aangename hopbitterheid opzetten.
    Het bier degusteert vlot en is evenwichtig.
    Krachtige body
    Droge bittere afdronk.
    Lekker brouwsel.

    Mysterieus Strekenbier Gemaakt door Gunther Bensch (Montaigu)
    voor Luc Van Esch Columbus management.











    INFO :

    Brouwerij Anders! NV

    Stadsbeemd 1025
    3545 HALEN
    BTW BE 0833.970.564

    tel. 013 46 03 62 / 013 46 03 63
    @
     info@bieranders.be
    URL www.bierander.be


     

    Columbus Management BVBA
    Heuvenstraat 77/12
    3520 Zonhoven
    Tel: +32 11 810600
    Fax: +32 11 810601




    17-10-2013 om 14:49 geschreven door William Roelens


    10-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11de Bierproeverij van het Eutropius Bierproefgenootschap - Heule - La Petite Vertus - 3 Fonteinen Intense Red Oude Kriek - Sainte Hélène - La Butineuse - La Vermontoise - Triomfbier Vooruit 100 - Fin Eau – Frontalier - Meetsel - 1000 km t.v.v. Kom




    11de Bierproeverij van het
    Eutropius Bierproefgenootschap

     

     

     







    Weer niemand van het bierproefgenootschap die protesteerde toen het
    voorstel werd ingediend om een nieuwe reeks bieren te proeven

    Onze regelmatige inspanningen zijn toch zeker de consumenten toegewijd!

    Oh wat zijn wij zes genoten fanatiek als het voor de wetenschap gaat.
    Bieren proeven, bespreken, analyseren, fotograferen, en het resultaat publiceren
    en dit allemaal op een gewone weekdag.
    We laten al onze bezigheden voor wat ze zijn en begeven ons die dag zich
    naar de proefzolder waar de proefsessies doorgaan.
    We willen maar één ding en dit is een sterke en gezonde biercultuur.






     

    La Petite Vertus - 3,5 %Alc.Vol.
    Brasserie Millevertus - Breuvanne-Tintigny



    Roskleurig met gebroken witte schuimkraag

     

    Moutige neus
    Fruitig – Bloesems

     

    De eerste smaak is Fruitig

    Een smaak van vlierbessen
    In de achtergrond een mooie hopbitterheid

    Het bier is in evenwicht en heeft een stevige boddy

    ondanks zijn 3,5% Alc.Vol.
    Het heeft een droge afdronk

    en de nasmaak is zacht hoppig
    Een bier met heel veels smaak voor weinig alcohol

    Een goede starter

    Daniel Lessire gebruik Engelse mouten voor dit bier






    'Robinsons Iron Maiden Trooper' - 4,7%Alc.Vol.

    Robinsons Stockport, Engeland



    Amberkleurig bier met witte schuimkraag

     

    Aroma van karamel
    Boteraroma

     

    Ook de eerste slok smaakt naar boter
    Het komt nogal flauw over
    zoet moutig
    biscuit

    Diep een lichte bitterheid
    Typische Engelse stijl

     

     

    Met dank aan drankenhandel ROJO

     

     

    Robinsons Trooper is een bier dat ontwikkeld is in samenwerking met Iron Maiden.
    Bruce Dickinson is de vocalist en echte ale fan.
    Trooper is een van de bekendste nummers van Iron Maiden.
    Dickinson is een zeer gerespecteerde Engelse brouwerij
    en deze combinatie is een dream team.







    3 Fonteinen Intense Red Oude Kriek - 5,0%Alc.Vol.
    Drie Fonteinen – Beersel




    Diep rode kleur met licht roze schuimkraag die vlug verdwijnt

    De neus is fruitig en vineus
    Kersen
    Een vleugje amandel
    Prikken van hout

    De aanzet is zuur
    Pure diepe kriekensmaak
    Houttoetsen
    Vol van smaak
    Zure afdronk
    Uitstekend bier


    Ambachtelijke, ongezoete, ongefilterde Oude Kriek
    100% natuurlijk bier
    met 40% Kersen
    Met een intense, warme diepe smaak die meer doet denken aan wijn dan aan lambiekbier.

    Oude Kriek met een nieuw etiket! Het resultaat van een spontane
    samenwerking tussen een ambachtelijke lambiekbrouwerij en een creatief laboratorium.
    Inderdaad, Manu De Cort van PuPil, gevestigd in de gerenoveerde PCB toren te Halle,
    creëert met evenveel passie beelden als Armand DeBelder smaken creëert met zijn lambiek.








    Sainte Hélène La Butineuse - 6,0%Alc.Vol.
    Brasserie Sainte Hélène – Virton




    Blond bier met een mooie dikke witte schuimkop

     

    De neus ruikt hop
    graan en een vleugje

    Honing.

     

    De eerste slok is aangenaam
    Een graansmaak vult de mond
    In de achtergrond een hopbitterheid
    Toetsen van honing komen nu en dan voor een aangename afwisseling zorgen.
    Een zoet bittere afdronk

    En een mooie bittere nasmaak.

     


    Brassée pour la 3e Fête du Miel de Saint-Léger.
    Mag door Toerisme Saint-Léger enkel in hun bureau verkocht worden.
    en bij de beste slager van de gemeente Dropsy.








    La Vermontoise - 6,0%Alc.Vol.

    Brasserie Blaugies - Dour-Blaugies




    Blond Bier met dikke witte schuimkraag

     

    Het aroma ruikt naar lentebloesem

    Vanille toetsen – créme Brûlée

    Prikjes van spelt

     

    De eerste slok is hoppig
    Kruidigheid (Kardemon?)
    gevolgd door wat zurigheid (Citroen)
    Ook lichte toetsen van spelt
    Het heeft een mooie balans
    en verscheidenheid aan smaken
    Het is heel fris om te degusteren
    De afdronk is licht bitter
    Lekker bier met weinig alcohol!
    Prima!

     

    Collaborationbrew met Hill Farmstead (greensboro/Vermont - USA.

    Een spelt saison met Amerikaanse Amarillo hop.






    Triomfbier Vooruit 100 -,6,0%Alc.Vol

    Brasserie Dupont – Tourpes




    Amberkleurig bier

    Met gebroken witte fijne schuimkraag

     

    De neus ruikt gebrande mout

    Ook de smaak laat ons gebrande mout proeven
    Karamel

    Subtiele rooksmaak

    Stoffig
    soms zoete toetsen (choco-toffee)
    lichte bitterheid in de achtergrond

    Redelijke bittere afdronk

     

    100% Biologisch amberbier
    Gebrouwen ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van het Vooruitgebouw.







    'Fin Eau’ - 6,5%Alc.Vol.

    Brouwerij De Graal - Brakel




    Blond bier met fijne witte schuimkraag

     

    Fijn moutig aroma

    Stoffig

     

    Moutig begin
    eventjes zoet onmiddellijk

    gevolgd door een lichte hopbitterheid

    Het bier is mooi in evenwicht
    bloemig
    Licht bittere afdronk

    Lekker door zijn eenvoud

     

     

    'Fin Eau" wordt enkel geschonken in Bistro 'Fino' in Ieper.
    Deze Bistro heeft met Willem Buekenhoudt de beste bierkenner en -schenker in huis.
    (Een wedstrijd uitgeschreven door De Witte Ranke).
    Het recept van het bier werd gecreëerd door de Relatiebrouwer
    en wordt gebrouwen bij De Graal.
    Het bevat vijf hopsoorten.








    Frontalier – 6,5%Alc.Vol.

    Brouwerij Gulden Spoor – Gullegem




    Licht amberkleurig (donkerblond) bier met fijne witte schuimkraag

     

    Moutige zoetige neus

     

    De aanzet is vrij suikerzoet
    met een lichte bittere achtergrond
    Stoffig
    Karamel
    zoet over de gehele lijn
    met fruitige prikjes van overgerijpte banaan

    Zoete afdronk

    Mooi in balans

    Mocht toch voor mij een ietsje pietsje meer hop bevatten
    Maar wel een degelijk bier die de toeristische doordrinker zeker zal appreciëren.







    Meetsel - 7,5%Alc.Vol

    Brouwerij Vissenaken – Vissenaken (Tienen)



    Koperkleurig bier met witte schuimkraag

    Die snel verdwijnt

     

    Kruidig aroma

    Zoethout

     

    De aanzet is zoet
    Mout - karamel

    oprispingen van anijs laten zich gelden

    Kruidig (salie,)

    Ook een lichte zuivelsmaak komt soms boven piepen

    In de achtergrond een lichte hopbitterheid

    Licht bittere afdronk

     

    Geëvolueerd uit het eenmalige theater bier “Kaviaar van Spaghetti”, maar met een aangepast recept.








    1000 km t.v.v. Kom op tegen kanker – 7,5%Alc.Vol.

    Microbrouwerij Den Triest – Kapelle-op-den-bos




    Amberkleurig bier met een

    Witte volle schuimkraag

     

    Een aardig fruitig aroma

    Prikkelt de neus

    Citrus

     

    Het begin is zoet

    Gevolgd door een heerlijke hoppigheid

    Fruitig en floraal

    Zacht en malse body

    Licht bitterheid in de achtergrond

    Mooi in evenwicht

    Zoete afdronk

    Lekker smakelijk bier.

     


    Tripel met Citra hop gebrouwen (gebotteld eind april 2013)
    voor alle medewerkers en KBC Personeel voor de
    'Kom op tegen Kanker Actie 2013'








    L’OR  Blond - 8,0% Alc.Vol.

    Brasserie Jenlain - Frankrijk




    Blond bier met witte schuimkraag die snel verdwijnt.


    Fijn aroma van een luxe pils
    Moutig zoet

     

    Zoete moutige aanzet

    Met een lichte fruitige hoppigheid

    Mals en zacht bier
    met een vleugje honing

    Na een tijdje word de smaak iets te plakkerig (jammer)

    Het bier mocht ietsje meer hop bevatten.
    lichte alcoholtoets

    Lente of herfstbier?

     

     

    Medaille D’OR op Concours Générale Agricole in Parijs 2012








    Hoppige Biotripel - 8,5% Alc.Vol.

    Den Hopperd - Westmeerbeek (Hulshout)




    Blond bier met witte romige schuimkraag

     

    Fruitig aroma

    geste van mandarijn

     

    Zoet begin
    moutig karamel

    Fruitig (banaan)

    Met een lichte bitterheid

    Ietsje alcoholwarmte

    Licht bittere afdronk
    Een steviger bier dan u zou denken

     

     

    Eenmalig voor Bier Circus in Brussel.

     

     






     

    Black 14 - 14,0%Alc.Vol.
    Brasserie de Bouillon - Sensenruth (Bouillon)

    Brassée par Jacques Pougin.




    Donker tot zwart bier met

    Witte dikke schuimkraag

     

    10-10-2013 om 00:00 geschreven door William Roelens


    05-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nelle van Cruysem - Sint-Canarus (Gottem)




     

    Nelle van Cruysem











    Op 17 december 2011  stelde  Jeugdschrijver Marc De Bel bij
    de Laarnse Heksengilde zijn nieuwste boek 'Nelle, de heks van Cruysem' voor.
    Waar kon men dat immers beter doen dan in de heksengemeente Laarne
    'Nelle, de heks van Cruysem' is gebaseerd op waargebeurde feiten
    uit de tijd van de heksenverbrandingen.
    Je leest over het leven van Nelle, eigenlijk een doodnormaal meisje,
    die beschuldigd wordt van hekserij.














    Net zoals bij het boek over de zusjes Kriegel waar
    door brouwerij St Canarus een ‘Willy Kriegelbier’ (naar de vader in het verhaal)
    werd gebrouwen zocht Marc De Bel iemand om een biertje te ontwikkelen
    die bij zijn nieuw boek paste.
     
    Hij vond soelaas bij hobbybrouwer
    Yannick de Cocquéau.
    Beiden konden het goed met elkaar vinden.
    Yannick ontwikkelde samen met biervriend Alex enkele testbrouwsel
    In de herfst van 2012 werd het nieuwe biertje ‘Nelle van Cruysem’ geboren.
    Het bier werd door Yannick zelf gebrouwen in de ketels
    van St. Canarus in Gottem (Deinze).
     
    Het etiket werd ontworpen naar een tekening van Jan Bosschaert
    dat tevens diende als basis voor de cover van het boek van Marc de Bel.












    Nelle van Cruysem – 6,0% Alc.Vol.
    Receptuur : Yannick de Cocquéau
    Gebrouwen door Yannick de Cocquéau bij
    Huisbrouwerij Sint Canarus in Gottem (Deinze).




    Donker amber bier met gebroken witte schuimkraag

    de neus snuift een lekkere moutaroma
    Gistig
    muffig
    met prikkels van sinaas - abrikozen

     

    De eerste slok is moutig

    Gevolgd door een aanhoudende malse bitterheid op de achtergrond
    Een hopbitterheid die zich niet opdringt.
    Integendeel het brengt het bier mooi in balans met het zoete van de karamel.
    Fruitige toetsen (sinaas) geven het biertje nog extra smaak.
    Ook het kruidig prikje is welkom

    Een brouwsel met een stevige body ondanks zijn 6% Alc.Vol.

     

    Een bier om te genieten bij volle maan en andere planeten!


    Info:

     

    Het bier:

    Yannick de Cocquéau

    info@bartoon.be

    www.bartoon.be

     

    0486/16.48.48

    Het verhaal:

    Marc de Bel

    tingeling@skynet.be

    www.marcdebel.be

     

     

    Brouwerij Sint Canarus

    Polderweg 2B 9800 Deinze - Gottem (Belgium)

    tel: 0032 51 63 69 31
    info@sintcanarus.be









    05-10-2013 om 17:33 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!