Inhoud blog
  • Tripels 52 - Val-Dieu Triple - Vilbas Bumm - Wulps Blondje
  • In het spoor van Nico Mattan - 't Vertier
  • 35ste Dinsdagnamiddag proeverij - Lazy Panda – Brewpakt - Seaking Zeewierstout - Mijnfiets – Stravius Goe straf Tripel – Stravius Goe straf Quadrupel.
  • 5 bieren 151 All - in Chinook - Gouden Carolus Classic - Hilleveld Wild Pale Ale - Maredsous Brune - Ne Grellige
  • 5 bieren 150 - Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur - Straffe Hendrik X-mas Blend - Ter Dolen Winter – Wintermaster
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk
  • donkere Carlsberg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    25-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proeven van drie Dominicains van Brasserie 3 F - Dominicains Dubbel - Dominicains Tripel - Dominicains Quadrupel








    Proeven van drie Dominicains van Brasserie 3 F





    DE GESCHIEDENIS VAN 3F BRASSERIE IS EEN MODERN VERHAAL VAN RESPECT VOOR TRADITIE, FAMILIEWAARDEN EN CREATIEVE DYNAMISME. EEN VERHAAL VAN VRIENDSCHAP.


    Pierre en Rémy hebben elk op hun eigen manier een speciale band met bier en zijn geschiedenis.

    Pierre: zijn overgrootvader is een overtuigd Belgische brouwer. In 2014 besloot hij, als onderdeel van zijn afstudeerscriptie, om zijn eigen bier te maken: La Forge.

    Rémy: hij groeide op in de familiebrouwerij in Douai. In 2015 rondde hij zijn bedrijfskunde af en ontwikkelde hij ook een zekere honger naar bierproductie.

    Samen ontwikkelen de 2 jongeren het project van de oprichting van een brouwerij, ondersteund door hun families, die hen enerzijds toestaan ​​om het project te financieren en anderzijds hen wat ervaring en veel advies op het gebied van het brouwen brengen.

    Brasserie 3F is niets anders dan de ontmoeting van hun ambities en hun twee unieke universums. Het komt tot leven in Frameries, België, en de naam doet denken aan de 3 nog werkende fonteinen in de stad Mons, die net naast de deur ligt.

    Geïnspireerd door de hoge traditie van Belgische bieren en hun geloof in edele en genereuze ingrediënten, vindt het Dominicaanse assortiment speciaalbieren opnieuw uit.

    3 bieren: Dominicains Dubbel, Dominicains Tripel en Dominicains Quadrupel.

    Deze namen verwijzen naar de geschiedenis van bieren gebrouwen in kloosters, die de moutconcentratie en het alcoholgehalte van het bier aangeven.

    Een compleet bierassortiment, een spel van evenwicht tussen aromatische hop en kruidige tonen (koriander, sinaasappel).


    Zie website







    Dubbel (6,9%Alc.Vol.)







    Goudblond bier met een witte schuimkraag

    Zoet moutaroma
    Koriander
    Honing
    Sinaas

    De eerste slokken zijn kruidig
    Ook hier een tikje honing
    Sinaastoets komt naar boven
    Zachte dronk
    Lichte hoppigheid
    Mooi in evenwicht
    Malse bitterheid in de afdronk.
    Weet niet of ‘dubbel’ gepast is op het etiket
    Een formitastisch bier






    Trippel (8,2%Alc.Vol.)







    Goudblond met een romige witte schuimkraag
    Mooie koolzuur doorstroming

    Aroma is fruitig
    Moutig
    Kruidigheid in de neus

    Zoete aanzet
    Karamelleprik
    Fruitig (Banaan)
    Tikje granig
    De afdronk is licht bitter
    Mooi in ballans
    Zacht
    Lichte alcoholprik
    Lekkere tripel









    Quadrupel (9,2%Alc.Vol.)

    Goudkleurig helder bier met een romige witte schuimkop

    Fijne vlotte koolzuurdoorstroming

    Het aroma bied ons rijp fruit
    Moutig

    Fruitig begin
    Banaan komt boven
    Pittige kruidigheid
    Koriander
    Appelprik
    Alcoholwarmte
    Voldoende evenwicht
    Levendig
    Beetje identiek met de tripel
    Lekker Quad



    Brasserie 3 F
    5 Avenue van het Parc d'adventures scientifiques
    7080 FRAMERIES
    België




    Groeten
    William




    25-06-2021 om 14:43 geschreven door William Roelens


    21-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren 96 - Donsdeken – Gaudium Metser - Lieve – Fumette – Petrus Red



    Vijf Bieren 96



    Donsdeken – Fumette - Lieve - Gaudium Metser – Petrus Red






    Donsdeken (9,0% AlC.Vol)
    Petre Devos – Oudenaarde
    Gebrouwen bij ’t Verzet – Anzegem







    Bruin bier met een lichte rode gloed

    De beige schuimkraag verdwijnt vlug

    Zoete neus
    Karamelprikken
    Licht fruitigheid

    De eerste slokken zijn zoet
    moutig
    Een framboossmaakje komt naar boven
    Karamel
    Bruine suiker
    maar ook een klein zuurtje
    Lichte bitterheid
    Zoete zachte afdronk met framboos in de mond
    Door te weinig koolzuur is de smaak van het bier iets doordringender
    Maar de presentatie is iets minder
    Voor mij een lekkertje









    Millevertus Fumette (6,5%Alc.Vol.)
    Brasserie Artisanale Millevertus - Breuvanne Belgische Luxemburg







    Koperkleurig bier met beige schuimkraag

    Rokerig aroma
    Moutig
    Koekjes

    De aanzet is een rokerige moutsmaak
    Turf
    Lichte karamel
    Milde smaak
    Lichte bitterheid
    Een metaalprikje
    Lichte bitterheid
    Gerookte zoete afdronk

    Niet slecht. Blij dat ik het nog eens heb kunnen proeven
    Nog geproefd onder de naam La Fumette

    Prijswinnaar 2013: “zilveren roerstok” in St. Nicolas de Port, Frankrijk
    Prijswinnaar 2013: Bronzen medaille, Beer Awards Digital, België












    Lieve (4,5% Alc.Vol)
    Siphon Brouwerij (Damme)






    Blond helder bier met een kleine witte schuimkraag


    Weinig koolzuur bij het uitschenken
    Moutig
    Fruitige neus van abrikoos

    Eerste slok smaakt licht bitter
    Na een tijdje begin de bitterheid toe te nemen
    Fruitige toetsen
    Een lichte kruidigheid
    Maar het is vooral de hopbitterheid die de smaak bepaald
    Droge afdronk
    Een frisse laag alcoholische doordrinker





    De Lieve was één van de oudste kanalen in Europa. Ze verbond ooit de stervormige vestingwerken van de stad Damme met het historische centrum van Gent.
    Ditmaal stroomt De Lieve in het glas!









    Gaudium Metser (5,5% Alc.Vol)
    Brouwerij Gemeldorp – Lierde






    Donker koperkleurig bier met een royale schuimkraag

    De neus ruikt zoete prikken
    Karamel
    Rozijntjes?

    De aanzet is fruitig

    Gedroogd fruit banaan
    Karamel
    Droog
    Chocolade
    Honingtoetsen
    Zacht
    Toch een bier met een redelijk karakter
    Het kon mij bekoren











    Red by Petrus (8,5%Alc.Vol)

    Brouwerij De Brabandere – Bavikhove

    Donkerrood helder bier met een gebroken fijne witte schuimkraag

    De neus is zoet
    Moutig
    Kersenaroma
    Amandelen


    De eerste slokken zijn zoet met een lichte bitterheid
    Kersen
    Casistoets
    Amandelen
    Tikje hout
    Soms een framboostoets
    Lichtzoete Afdronk met een licht bittertje
    Zoet en zuur wisselen elkaar af
    Mocht ietsje meer zuurheid bevatten!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!





    Groeten
    William


    21-06-2021 om 17:18 geschreven door William Roelens


    14-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie Belgicabieren - Belgica Blond - Belgica Bruin - Belgica Tripel





    Drie Belgicabieren





    Belgica Blond - Belgica Bruin - Belgica Tripel



    In het hart van Mons (Bergen) lig in de oude garage "St-Christophe" de "Brasserie de Londres" waar destijds in 1455 ook een Londense brouwerij was gevestigd
    Deze is nog niet zo lang opgestart. Naast de onderstaande Belgicabieren produceren ze ook de Montoise en de Trinity. Ze brengen deze productie terug naar het stadscentrum van Bergen. De bieren werden tot nu toe bij Brasserie La Binchoise gebrouwen.
    Men spreekt over een grootschalig project en een investering van naar schatting 1,8 miljoen euro om deze voormalige garage om te vormen tot een moderne brouwerij die 5.000 hectoliter per jaar kan produceren. De werkzaamheden werden snel gestart en moeten eind 2023 volledig zijn afgerond. Er werd een crowdfunding gelanceerd.
    Deze bracht maar liefst 57 669 000 Euro op. Hun droom werd verwezenlijkt


    Het onderstaand Belgica trio zijn bieren van Greg Piotto die bestemd zijn voor de export. Hiervan worden jaarlijks maar liefst 1.500.000 flesjes vrijgegeven.
    Er bestaat ook nog een speciale Kersteditie

     

     

     

    Belgica Blonde (6,2%Alc.Vol.)




    Blond bier met een fijne witte kraag

    Fijne koolzuurdoorstroming

    De neus is moutig
    Lichte ftuitigheid (sinaas)

    De aanzet is zoet
    Moutig
    Lichte hoppigheid
    Smaakt fris
    tikje kruidigheid
    Koriander
    Allemaal heel miniem
    Vreemde nasmaak van gist
    Samentrekkend
    Maar het bier degusteert vlot
    Maar ook niet meer
    Zomerse doordrinker









    Belgica Brune (7,7%Alc.Vol.)







    Donkerbruin bier met een beige schuimkraag die vlug verdwijnt

    Zoet aroma
    Lichte geur van gebrande mout
    Karamel
    Weinig aroma!!!

    De eerste slokken zijn zoet
    Karamel
    Chocolade
    Tikje gedroogd fruit
    Zoethout
    moutig
    Waterachtig
    Weinig volume
    Niet echt geslaagd mist een beetje power









    Belgica Tripel 8,5%Alc.Vol.)






    Goudkleurig bier met een romige witte schuimkraag

    De neus is moutig
    Fruitig en bloemig
    Koriander
    Banaan

    De eerste slokken zijn zoet
    Moutig
    Gistachtig
    Tikje fruitig (citrus)
    Hopbitter komt erna onmiddellijk naar boven
    Kruidnagel
    Evenwichtig
    Lichtbittere afdronk
    Niet slecht maar ook geen wow!



    Brasserie De Londres

    Avenue Frère Orban 3.
    7000 Mons

    065/35.13.05

    info@brasseriedelondres.be


    Groeten
    William



    14-06-2021 om 16:01 geschreven door William Roelens


    09-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf Bieren 95 - Forge – Hash Saint-Jean – MUM beer - Nonkel Hop IPA - Poufff – Dust poufffi – Champagne saison 6%





    Vijf Bieren 95 die je smaakpapillen versieren





    Forge – Hash Saint-Jean – MUM beer - Nonkel Hop IPA - Poufff – Dust poufffi – Champagne saison 6%












    Forge (6,5%Alc.Vol.)
    Brasserie La Forge – Clabecq







    Amberkleurig bier met een romige witte schuimkraag


    Het aroma is zoet
    Moutige prikken
    Karamel

    De smaak zet het aroma verder
    Ook hier moutige toetsen
    Zoet
    Karamel
    Honing?
    Suiker
    bitterheid komt opduiken
    Voldoende evenwicht
    Bittere hoppige afdronk
    Lekker bier









    Hash Saint-Jean 9,0%Alc.Vol
    Brasserie  St. Jean - Baulers







    Amberkleurig bier met witte schuimkraag


    Moutig
    Zoete neus
    fruitig aroma van perzik

    Fruitige aanzet
    Perzik - Banaan
    Fris
    Zoet
    Kruidigheid
    Suikertoets
    Licht zuurtje in de achtergrond
    Mooi in evenwicht
    Licht zoetzure afdronk









    Mum beer (6,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Gaverhopke – Waregem






    Amberkleurig wazig bier met witte schuimkraag


    Fleurige bloemige neus
    Zoete mouttoetsen

    Zoete aanzet
    Bloemig
    Prik koriander
    Lichte bitterheid komt naar boven en blijft hangen
    Degusteert vlot
    Zoete afdronk
    Mooi in evenwicht
    Zoete afdronk
    Een bier die vlot degusteert







    De firma Gediflora is Europees marktleider in het veredelen en telen van potchrysanten. Samen met brouwerij ’t Gaverhopke lanceert het bedrijf een eerste biertje met chrysantenextract op de markt.
    Het is een familiebedrijf, David en zijn vrouw Elien Pieters zijn de derde generatie die een patent heeft op een 140-tal chrysantenrassen.










    Nonkel Hop IPA 6,5%
    Gistgeest Deurne
    Gebrouwen bij Brouwerij Eutropius - Menen






    Licht amberkleurig bier met witte romige schuimkraag


    De neus ruikt citrus
    fruitig
    Moutig
    Tikje karamel 

    De eerste slok is bitter
    ook hier citrus in de smaak
    Licht zoete toets
    Verfrissend
    Mooie bitterheid
    Groene hop
    Bij walsen in de mond smaakt de hop nog meer 
    Bittere droge afdronk
    Lekker gerstenat











    Poufff - Champagne Saison (6,0% Alc.Vol.)
    Dust Beer – Brugge
    Gebrouwen bij Hof Ten Dormael - Tildonk








    Amberkleurig bier
    Licht wazig
    Witte schuimkraag
    Veel koolzuur

    Moutige neus
    Granig
    Broodaroma

    Lichtzurige aanzet
    Granig
    Lichte bitterheid
    Geringe zurigheid
    Een beetje een zwakke structuur
    Lichte nabitterheid in de afdronk
    Vlot drinkend bier








    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.

    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!




    Groeten William







    09-06-2021 om 16:29 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!