Inhoud blog
  • 5 bieren 150 - Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur - Straffe Hendrik X-mas Blend - Ter Dolen Winter – Wintermaster
  • In het spoor van Nico Mattan - De Hollemeersch
  • In het spoor van Nico Mattan - Het Mysterie (Poperinge)
  • 5 bieren 149 - Archivist Blonde - Heroes Mighty Brown - Quoi quoique oie couac - Sargasso – Zeedust
  • 34ste Dinsdagnamiddag proeverij - La Rules Epautre - Pichou Blonde - Balf Racine - Balf Tripel - Nostradamus Bio - Achel Superior Winter.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk
  • donkere Carlsberg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proeven van Scotchbieren en Kaas in De Pado te Tielt




    Scotchbieren en Kaas

    of andersom?


     

     

    Laten we eens eerlijk zijn!

    Wie besteld er de dag van vandaag nog een Scotch
    bij een herbergbezoek?

    Dit type bier staat hier en daar nog op de kaart in een
    beter bieretablissement,
    maar wordt weinig of nooit gevraagd.

    En als we er een zien staan, dan zit er ongetwijfeld
    een ouder iemand achter het glas.

    Scotch oogt bij de jeugd oubollig en voorbij gestreeft.

    Met de Kerstperiode kom eventjes Gordon Scotch met zijn

    Gordon Xmas opzetten en and that is it.

     

    En toch…zijn er nog Scotchbieren in ons land dan alleen maar Gordon.

    De patroon moet ze weer eens durven op zijn kaart zetten en aan ons

    om ze terug te leren ontdekken.




     



    Wij, leden van HOP deden onlangs een proeverij van dit type bier in

    Taverne Pado te Tielt.

    Maar daar hadden we niet mee genoeg.  Nu kaas en bier geweldig hip is   

    zouden we bij de bieren passende kazen proeven.

     

    We deden beroep op het professionalisme van Do en Patrick van de Pado
    voor de scotchbieren en op het vakmanschap
    van kaasmeester Dirk Van de Walle eveneens uit Tielt.

    Dirk is tevens voorzitter van de Belgische Kaasridders-Verbroedering,
    afdeling Vlaanderen.


    Die heeft verscheidene avonden doorgebracht met het selecteren en proeven
    van kaas die best bij de Scotch bieren pastte.

    En…het resultaat mocht er zijn.

     



    Hieronder de foto’s. We proefden de bieren blind, vandaar dat enkel

    een glaasje naast de kaas staat.

    De bijbehorende tekst is van HOPvoorzitter Lode Van Biervliet die tijdens de avond

    notities nam van het oordeel van de Hoppigaards.
    (Onder BB voeg ik eigen notities aan)






    Mac Vertus 5% van Millevertus +
    Brie de Coulommiers (Ille -de-France, F)




    Het bier was een buitenbeentje in de reeks omwille van zijn alcoholpercentage
     en zijn redelijk eenzijdige bitterheid die wel behoorlijk goed samenging
    met de smeuïge brie en de lichte bitterigheid van zijn witschimmelkorstje.

    (BB : Het biertje had door zijn geroosterde- en koffietoetsen
    meer weg van een stout dan van een Scotch. - Maar de combinatie was wel lekker)




    Scotch Silly 8% van Silly +
    Cantal (Auvergne, F)





    Deze harde kaas met zijn boterige, lichtjes zurige en zoutige smaak
    was een goede combinatie met het zoetig-bitterige bier.
    Het ene overstemde het andere niet.
    (BB : Inderdaad een prachtige huwelijk)






    Mc Chouffe 8% van Moortgat +
    Charmoix (Maffe, wallonië - B)




    Het bier kon de meesten niet bekoren mede door zijn snoeperigheid.
    De zachte kaas uit de Ardennen met zijn eerder uitgesproken smaak
    kon dan wel weer velen boeien.
    De combinatie was echter geen topper.

    (BB : Het bier had ook naar mijn gevoel weinig aroma en body.
    De Charmoix had dan wel karakter en waardeerde het bier naar boven)






    Patrick serveerde de Scotchbiertjes met heel veel passie.






    Gordon finest Scotch 8,6% van John Martin +
    Montgommery's Ogleshield (UK)




    Het bier was zoet en de karmelisatie + de geur van rozijntjes
    maakten het tot een complex bier met een bittere afdronk.
    De zachte kaas met zijn romig en fruitige smaak +
    een hint van noten maakte de combinatie met het bier zeer geslaagd.

    (BB : Inderdaad een heerlijke combinatie)





    Kaasmeester Dirk Van de Walle gaf een woordje uitleg 
    over de afkomst en het productieproces van de gekozen kazen. 







    Canaster winterscotch 8,7% van De Glazen toren +
    Appleby’s double Gloucester (UK)




    Een bitterig-zoetig en fruitig bier met veel koolzuur.
    De Engelse oranjekleurige halfharde kaas (cheddar) met zijn zoetig aroma
    en zijn rijke en zachte smaak met een hint van gedroogde vruchten (ook rozijntjes?)
    en een lichte zurigheid maakte dat de combinatie met het bier
    niet slecht gekozen was maar misschien paste
    deze kaas nog beter bij het voorgaande bier?

    (BB : De lichte alcoholtoets van het bier en zijn zoete smaak
    waren een lekkere match met deze schittrende Engels kaas)






    Watneys Scotch Ale 8% van Scottissh & Newcastle
    & Watneys Scotch Ale 2 jaar oud
    + Blue schropshire (UK)




    Het zoete bier is een verzameling van gedroogd fruit: pruimen, rozijnen en dadels.
    De oranjekleurige blauwschimmelkaas met zijn romige zoutigheid is in
    combinatie met het zoete van het bier een zeer goede combinatie.
    Ook de 2 jaar oude paste goed bij de kaas maar was totaal
    niet te vergelijken met zijn jonge broertje.

    (BB : schitterend geheel - Een tip : Neem een stukje kaas in de mond en
    laat een slokje bier erover vloeien)





    De geproefde bieren getoond achteraf. De Mac Vertus was van het vat.




    De toch niet alledaagse geselecteerde kazen tilden de bieren
    naar een hoger niveau.
    Een schittrende proeverij die nogmaals aantoont dat bier en kaas
    een perfect huwelijk is.





    Kaasmeester Dirk met zijn echtgenote Tine en Patrick en Dominiek
    van tapasbar De Pado zorgden voor een smaakmakende avond.
    Waarvoor dank!




    De Pado


    Stationstraat 68
    8700 TIELT
    Tel. : 051/40.71.91
    Fax. : 051/40.81.45

     

    Kaasmeester Van De Walle

     

    Sint-Michielstraat 133
    Tielt West-Vlaanderen 8700 België

    Telefoon: +32 (51) 40.10.42

    http://www.freewebs.com/kaasmeester/






     

    26-11-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    24-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Weekend der Belgische bieren - Hasselt





    Het Weekend der Belgische bieren




    Ik had vroeger eens geschreven dat het Zythos Bierfestival in St. Niklaas,
    het Kerstbierfestival in Essen en het Brugs Bierfestival van BAB
     
    momenteel de grootste bierevenementen zijn in België.

    Na het bezoek van “Het weekend der Belgische Bieren” in Hasselt,
    ingericht door de Limburgse Biervrienden moet ik toch mijn mening herzien.
    Dit festival hoort thuis bij de top.

    Let op! Dit is geen afbreuk doen aan de vele kleinere festivals
    want die hebben door hun eigenheid en een totaal andere aanpak
    ook veel te bieden . Als je dat maar weet!
    Maar dit bierfestival straalt het echte Limburg gevoel uit.





     



    In het prachtige Cultuurcentrum van de jeneverstad
    verzamelden vrijdag maar liefst een 1200 bierliefhebbers om te proeven
    uit een aanbod van rond de 150 verschillende biertjes.

    Let op! Ik spreek dan enkel over vrijdagavond.

    Het 17de festival liep over drie dagen en bereikte ondanks het bar slechte weer
    meer dan 3000 bierfanaten.




    Klik hier voor meer gratis...
    Het prachtige Cultuurcentrum van Hasselt



    Enkele cijfers:

    Te proeven rond de 150 bieren waaronder
    maar liefst 110 nieuwe van 2010.

    12 van het vat.

    6 echte primeurs!

    Al de bieren zijn andere dan vorig jaar uitgezonderd hun eigen
    clubbier Kameraad Tripel.

    Bijna 65 medewerkers zorgen voor een vlot verloop van het festival.





    Drankbonnetjes, bierboekje en een proefglaasje, meer heb je niet nodig
    om de Belgische Biercultuur in Hasselt te ontdekken.







    Ludo, Rik en Davy, drie van de 65 medewerkers die de aanwezigen in één
    oogwenk bedienden.






    Twee gratis biertjes van 't vat voor de Zythosleden.
    Links Steenbrugge Abdij Bock 6,5% Alc.Vol.(Brouwerij Palm voor de Nederlandse markt)
    en rechts de Amburon Pils 5,2% Alc.Vol. van brouwerij Ter Dolen.

    Het bokbiertje is donkeramber van kleur met gebroken witte schuimkraag.
    De neus is gebrand, de smaak is zoet moutig met fruitige toetsen.
    Licht geroosterde nota's.  Karamel. Plakkerig biertje.

    De Amburon Pils is helder blond met wit schuim die nogal vlug verdwijnt.
    De neus is lichtzurig.
    De smaak is zoet met heel weinig bitterheid.
    Niet hoppig en een beetje plakkerig.
    Weinig body. 







    Jagerke 6,2% Alc.Vol. Scheldebrouwerij uit Meer

    Goudblond  biertje met dik wit schuim.
    De neus is kruidig met zoete prikkels.
    ook de smaak is kruidig
    met een overwegende zoetheid in de achtergrond.
    ook hier ontbreken hoppige toetsen.





    Smokkelaar 6,2% Alc.Vol. Scheldebrouwerij uit Meer

    Goudblond biertje met dik wit schuim.
    De neus is kruidig met zoete prikkels.
    ook de smaak is kruidig
    met een overwegende zoetheid in de achtergrond.
    ook hier ontbreken hoppige toetsen.

    Inderdaad 2x dezelfde bespreking
    Dit bewijst dat Jagerke en Smokkelaar twee dezelfde bieren zijn
    onder een andere naam.




    Twee identieke bieren met een andere naam.
    Smokkelaar werd gebrouwen voor drankenhandel "Biergrens"
     in Baarle-Hertog/Nassau.
    Jagerke voor taverne "De Jachthoorn" in Hoogstraten.






    La Pageo 7,0% Alc.Vol. Brouwerij Brootcoorens.

    Blond Bier met een witte schuimkraag.
    De neus is licht hoppig en ruikt kruidige toetsen.
    Het bier is bitter en vooral kruidig.
    Prikjes van kruidnagel?
    Fris biertje.







    Op zekere tijdstippen is het tijd voor de tombola.
    Wanneer voorzitter Rony Langenaeken deze aankondigt
    dan gaat de zaal volledig uit de bol.






    Meer dan duizend bezoekers op vrijdagavond!






    Molse Tripel 8,3% Alc.Vol. - Scheldebrouwerij.

    Naar een recept van Bruno Vangeel (Uitbater van het café
    "De Primeur" in Mol-Sluis)
    Troebel Goudblond biertje met dikke witte schuimkraag.
    Een prachtig bitter en bloemig aroma
    De smaak valt in de smaak.
    Lekker bittere toetsen mooi in evenwicht met het moutzoete (honing?).
    Lekkere droge bittere afdronk.





    Op het festival werden Geroen en ik uitgenodigd door de kersverse
    afgestudeerde Zythologen of Bierologen om hun eigen bier
    "AmBassadeur" te proeven
    vlnr :  Peter Nulens, Karel Tack, Françoise
    Roelandts
    ,
    Christophe Coenen en Jan Celis





    Met veel energie moest Karel Tack de 75cl fles ontkurken







    AmBassadeur 8,8% Alc.Vol. - De Proefbrouwerij

    Het ontstaan van dit bier is
    een initiatief van Karel Tack. 
    De 18 Zythologen hebben het smaakbeeld bepaald en Robert Putman
    heeft het recept geschreven. het bier wordt gebrouwen bij de Proefbrouwerij.

    AmBassadeur is goudblond van kleur met een mooie witte schuimkraag.
    Het aroma is hopbitter en bloemig.
    De smaak is fruitig
    De smaak is zoet met prachtige hoppige toetsen die voldoende evenwicht
    in het bier brengt.
    Ook een vleugje alcoholwarmte laat zich opmerken.
    Dit bier zal later op dit blog nog uitvoeriger besproken worden.
    Want ik heb een flesje gekregen waarvoor dank!




    Grandioso 8,5% Alc.Vol. Brouwerij Boelens

    Blond biertje met dikke witte schuimkraag.
    Het biertje ruikt naar citrus, hoppig
    De smaak is zoet
    met in de achtergrond een mooie florale hopbitterheid
    Pittig  biertje





    Om de misverstanden voor goed uit de weg te ruimen!
    Links Geroen Vansteenbrugge en rechts Luc Van Den Eynde








    Bière des Hertcheûses 6,0% Alc.Vol. Brasserie l'Abbaye du Val-Dieu.

    Donker goudblond bier met witte romige schuimkraag.
    Een moutige neus
    met lichte prikkeltjes van kruiden
    De aanzet is vrij zoet (Karamel)
    Ook in de smaak komen kruiden naar boven.
    Het bier is over het algemeen zoet
    met een zoete afdronk.





    En het publiek bleef maar groeien.
    De zwarte cijfers op de gele pancarden zijn al de bieren die voorradig zijn.
    Wanneer er eentje uitverkocht is wordt het cijfer weggenomen.





    Klik hier voor meer gratis...
    Eeuwige Liefde 7,0% Alc.Vol. Brouwerij Dijkwaert.

    Donkeramber bier met gebroken witte schuimkraag.
    De neus ruikt veel pilsmout
    De smaak is zoet (Karamel)
    Er is een wrange bitterheid in de achtergrond (leer)
    Kruidige toetsen.
    Eigenaardig biertje?





    Klik hier voor meer gratis...
    Charlepoeng 2010 - 7,8% Alc.Vol. - De Graal

    Amberkleurig bier met witte schuimkraag
    Het aroma is moutig zoet
    Een lichte bitterheid brengt evenwicht in het bier.
    een zweempje alcoholwarmte brengt nog meer schwung
    Lekker bier met een mooie bittere afdronk. 





    Klik hier voor meer gratis...
    Abbaye de Brogne Cuvée 919 Tripel - 8,5% Alc.Vol. - La Binchoise.

    Blond biertje met wit dik schuim.
    Fruitige neus
    De smaak is zoet
    met toetsen van zoete patisserie.
    Het is een mals biertje
    met in de achtergrond een lichte bitterheid
    Het kon mij bekoren.






    Laat in de avond hebben De Limburgse Biervrienden nog altijd hun handen vol.



    Van harte proficiat aan voorzitter Ronny en zijn biervereniging
    "De Limburgse biervrienden" voor het warm onthaal en de perfecte organisatie.
    We hebben lekker kunnen poggen.
    (Proeven, Ontdekken en genieten)




     Klik hier voor meer gratis...
    Natuurlijk was er ook een Limburgse Scone
    die voor mijn digitaalke wilde postvatten.
    En een beetje al zingend fluisterde zij in mijn oor



    Tot volgend jaor
    En nu hôb ich dórs William


    INFO :

    Volgende Editie
    11,12 en 13 november 2011

    De Limburgse Biervrienden





     

    24-11-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    20-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Stroopop - Zoersel




    De Stroopop - Zoersel










    Hoe gezellig een horecazaak kan zijn bewijs De Stroopop in Zoersel.

    Ondanks dat Zytholoog Kurt Gunst en ik er in de vroege namiddag nog alleen
    waren straalde dit café al een
    sfeervolle warmte uit.

    En als de patron zich aanmeld als trouwe lezer van mijn bierblog
    en ook nog een passioneel  bierliefhebber is dan voelden we ons
    meteen thuis in deze Stamirant,

    een woordspeling op Staminé en restaurant die
    uitbater Marc Winant zijn zaak noemt..

     

    .



    Klik hier voor meer gratis...



    De gemeente Zoersel is gelegen in het groene hartje van de Antwerpse Kempen,

    Ze maakt deel uit van het 'Land van Playsantiën.
    Ze staat samen met enkele ander gemeenten synoniem voor een
    boeiend aanbod in een kleurrijk geheel!

    De naam verwijst naar de vele 'hoven van Playsantië', de vroegere buitengoederen

    van de stedelijke burgerij en de kastelen van de plaatselijke landadel
    in dit groene hartje van de Antwerpse Kempen.

    De naam is ook een weerspiegeling van hoe plezant en lekker het wel is in deze regio.

    De geneugten van het leven zijn immers nooit ver af volgens hun website





     
    Klik hier voor meer gratis...

    De stroopop is gelegen in een groene long niet ver van het Zoerselbos.







    Het café-restaurant beschikt over diverse buitenterrassen.
    Dit moet wel want het is gelegen op een fiets- en wandelroute.




     

    Het interieur is landelijk geïnspireerd (een beetje Country Life Style)
    en is ideaal om gezellig tot rust te komen tijdens
    een fikse wandeling, fietstocht of tijdens de koude wintermaanden.
    Geniet mee met onderstaande foto's.































































    Een café mag nog zoveel warmte uitstralen maar staat of valt met de patroon.

    Een goede uitbater moet diezelfde warmte overbrengen naar zijn klanten.

    Hij moet gastvrij zijn en kennis hebben over de producten die hij uitschenkt of opdient.

    Liefde voor het vak noemen ze dat.

    En over deze eigenschappen beschikt Marc Winant.
    Het is een echte spraakwaterval als het over het Belgish gerstenat gaat.

    Hij toonde met trots zijn opslagplaats waar zijn vele bieren tot rust komen.

    wachtend om geschonken te worden.






    Uitbater Marc Winant toont trots zijn opslagplaats.




    Wij proefden er om te beginnen
    het Oelegems Titsenbier (7,5% Alc.Vol.) een ongefilterd biertje
    gebrouwen bij brasserie Dupont




    Oelegems Titsenbier: verwijst naar een ‘tits’, een hoedje dat de

    Oelegemnaren droegen.

    Een goudkleurig biertje met een witte dikke schuimkraag.
    Zoet en kruidige aroma. 
    De smaak is ook zoet-kruidig met een licht bittere afdronk.






    Met liefde voor het bier deelde Marc Winant met ons een "Hopruiter".8,5 %.
    Een biertje van de scheldebrouwerij.
    Het bier was pas op de markt en Marc wilde ons oordeel weten
    over de nieuwe aanwinst op zijn rijk gevulde bierlijst.
    Ondertussen heb ik het al meermaals geproefd.






    Hopruiter is een goudblond biertje met een witte schuimkraag
    Een heerlijk aroma van een fruitkorf (Ananas, hopbloemen)
    Lekker hoppigvan smaak met mooie smaakcomponenten
    fruitig en bitter in de afdronk.
    Heel lekker, bedankt Marc!






    Twee grootse bieren op een van de gezellige stamtafels van de Stroopop.




    De Stroopop is niet alleen gekend voor zijn mooi bieraanbod.
    U kunt er ook uitgebreid tafelen.
    Specialiteiten van het huis zijn o.a. diverse vleesgerechten klaargemaakt op een lava-grill.
    Of gamba’s bereid op verschillende wijzen
    .
    De Stroopop 
    is daarentegen kindvriendelijk, een reuze speeltuin
    zorgt er wel voor dat de ouders zorgeloos kunnen genieten.

     





    Een stamgast legde voor we vertrokken richting West-Vlaanderen
    nog vlug een foto vast op mijn digitaalke.






    INFO :


    De Stroopop


    Liefkenshoek 151

    2980 Halle-Zoersel

    Tel. 03/383 50 45

    GSM 0484/119357






     

    20-11-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    18-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstbieren - Bière de Noël - Brasserie de l'Abbaye du Val-Dieu



    Kerstbieren

    Bière de Noël - Brasserie de l'Abbaye du Val-Dieu









    Wij bierproevers zijn eigenlijk net een beetje gek als die 
    fanatiekelingen die niet kunnen wachten om rond Kersttijd
    hun huizen van allerlei prularia te voorzien..


    Wij popelen ook om de eerste Kerstbieren te proeven die op de markt zijn.

    Ze lokken nu eenmaal in de schappen van winkelketens en drankhandels
    om gekocht te worden.


    Of we rijden gans België rond in regen en wind om er enkele
    ter plaatse op te halen.

    Gek, goed gek zijn wij…

    Maar het genot achteraf kun je niet beschrijven.

    Met familie en vrienden genieten van een heerlijk Kerstbiertje.

    Dit is hemels!

     








    In het regen-en stormachtig weekend van vrijdag op zaterdag
    doorkruisten biervriend Geroen en ik in twee dagen negen provincies op zoek
    naar Kerst- en andere bieren.
    Een van de haltes was Brasserie Abbaye du Val-Dieu
    in Aubel (provincie Luik)




    Bière de Noël – 7,0% Alc.Vol

    Brasserie de l'Abbaye du Val-Dieu – Aubel







    Amberkleurig (licht koper) helder biertje
    mooie koolzuurpareling.

    Met witte schuimkraag

     

    Bij het openen van her flesje

    Komt er een moutzoet aroma naar boven.

    Fruitig – toetsen van sinaas en banaan

     

    De smaak is zoet

    Karamel

    Ook in de smaak prikkels van zoete sinaas

    Warm alcohol gevoel.

    Een mooie bitterheid in de achtergrond tilt

    dit biertje de hoogte in.

    Heerlijk genieten van een lichtbittere afdronk.

    Een bier met juist voldoende aromatische toetsen.

     

    Heel lekker Kerstbiertje.
    Te verkrijgen in de betere drankenhandel


     








    Er volgt later nog een uitgebreide reportage over

    De abdij en brouwerij van Val-Dieu


    INFO :

     

    Brasserie de l'Abbaye du Val-Dieu




    18-11-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    14-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van de Hobbybrouwer 2010 - Picobrouwerij Alvinne (Heule)




    Den Proefzolder




    Klik hier voor meer gratis...



    Dag van de Hobbybrouwer




    Op zaterdag 5 november was het weer zover.
    Bij Picobrouwerij Alvinne te Heule werd de Jaarlijkse
    “Dag van de Hobbybrouwer” ingericht.
    Reeds voor de achtste maal werd er dit jaar een brouwcursus ingericht.
    Heel wat van deze cursisten zijn ondertussen aan het brouwen geslagen.
    Alvinne Evenementen wil deze mensen een forum bieden om hun zelf gebrouwen bieren
    te laten proeven door collega hobbybrouwers en bierliefhebbers.
    Ook hobbybrouwers die de cursus niet hebben gevolgd, konden
    deelnemen aan deze uitzonderlijke dag.
    Ik denk dit het enigste evenement in België is waar de
    amateurbrouwers de kans krijgen om hun
    zelfgebrouwde creaties te laten proeven.






     Een twintigtal brouwsels kon tussen 14u00 en 20u00 geproefd worden.



    Het evenement mocht weer rekenen op ruime belangstelling.
    Voor een kleine som kon men proeven van een twintigtal brouwsels.
    Ook de Alvinne bieren konden gedegusteerd worden.
    Doorlopend verse soep met brood moest het innerlijke van de mens versterken.


    Waren aanwezig :

    Huisbrouwerij 'Tour Deforce'

    Tour Deforce Bruin
    Tour Deforce Blond
    Tour Deforce Koper met dryhopping
    Tour Deforce Koper zonder dryhopping

    Deltabrouwers (NL)

    Jantje Goesting 1
    Jantje Goesting 2

    Huisbrouwerij Gandale

    Dave's Hopbom
    Bado Buno

    Birdsong Brewery

    Early Bird Breakfast Stout
    Honey Bird Extra Dry Mead






    Huisbrouwerij NVT

    Ne Joenge Blond
    Ne Joenge Bruin


    Huisbrouwerij  Arpistih

    Aftoendoem


    Huisbrouwerij Paddenhoek

    Rospo Biondo

    Huisbrouwerij  Briek

    Briek Donker
    Briek Troeblond


    't Alternatief

    Bitter Truth (Home Made)


    Huisbrouwerij Feyen

    Koen's Whiskymalt Quadruppel




    Uit Nederland : De Deltabrouwers.
    Ze kwamen hun eigen biertje brouwen voor het Deltabierfestival in Goes.
    Jan Passieux (links) bracht ook twee zelfgebrouwen biertjes mee.





    Daar ik ‘s avonds nog de verjaardag van mijn kleinzoon Mauro moest gaan vieren
    heb ik mij moeten beperken tot enkele biertjes.
    Alle bieren werden geschonken in kleine proefglaasjes.




    Briek Donker - 7% Alc.Vol.
    Huisbrouwerij  Briek - Ivan De Waele




    Donkerbruin biertje met gebrokenwitte schuimkraag.

    Zoetmoutig
    met fruitige toetsen.

    Frisse smaak met een heel lichte zurigheid.
    Ook lichte prikjes van alcoholwarmte.
    In de achtergrond een lichte bitterheid
    Het biertje heeft ietsje te veel saturatie.
    Maar anders well done.





    Proeven van hun eigen gebrouwen huisbieren





    Koens's Whiskymalt Quadruppel - 7% Alc.Vol.
    Huisbrouwerij  Feyen - Koen Feyen



     
    Donker amber biertje met wit schuim
    Weinig schuim.

    Aroma van gerookte mout.

    ook de eerste beet is gerookt
    het bier bezit een lekkere boddy
    met een tikkeltje alcohol
    Goed evenwicht tussen de mout
    en de hopbitterheid.
    De bitterheid is mooi afgerond en niet agressief.
    Lekker biertje.






    Even kijken wat we gaan proeven.






    Naast zijn bier had hobbybrouwer Johan Deforce ook
    zelfgemaakte soezen meegebracht.  Die waren bereid met Kerasusbier in de deeg
    .






    Tour Deforce Koper met dryhopping - 6% Alc.Vol.
    Huisbrouwerij  Tour Deforce - Johan Deforce





    Koperkleurig biertje met een gebroken witte schuimkraag.

    Een moutige neus met kruidige toetsen
    Licht gistig

    De smaak is verrassend kruidig
    Kardemon?
    Ook lekkere nota's van gebak
    In de achtergrond dwarrelt er een lichte hoppigheid.
    Lekker biertje die mischien nog meer body zou mogen hebben.
    Maar een meer dan behoorlijk brouwsel






    Phil Madden van de Birdsong Brewery schenk mij een
    Early Bird Breakfast Stout in.






    Early Bird Breakfast Stout - 5,2% Alc.Vol.
    Birdsong Brewery - Phil Madden




    Zwart biertje met licht beige schuimkraag

    Het aroma is prachtig!
    Zwarte koffie streelt de neusvleugels
    geroosterde mout en vanille maken een mooi boeket

    De eerste slok is een gerookte smaak.
    Niet overdreven maar goed gedoseerd
    Toetsen van koffie
    Heel diep is er een lichte zurigheid waar te nemen
    Een mooie bitterheid in de achtergron brengt het bier mooi in balans
    De rozijntjes in het bier smaken niet echt door.
    De body mocht ietsje meer zijn.
    Maar een zeer goed brouwsel.





    Een mooie studie van Jan Passieux tijdens het proeven.






    Jantjes Goesting 1 met Orvalgist - 6,5% Alc.Vol.
    Deltabrouwers - Jan Passieux





    Licht amberkleurig bier met mooie witte schuimkraag.

    Olala! het aroma was een feest!
    de typische Orvalgeur was hier op te snuiven
    Wilde gistaroma's speelden tussen glas en neus.

    De smaak is totaal anders!
    Een aangename zoete smaak
    mild, fruitig en met toetsen van patisserie.
    Het bier is een geur en smaakfestijn.
    Een droge afdronk met wat bitterheid in de nasmaak.
    (Jan)dorie wat een genot!





    In de namiddag kwam veel proevers opdagen.







    Aftoendoem - 7,4 % Alc.Vol.
    Huisbrouwerij ARPISTIH - Pieter, Arne, Stijn





    Wazig blond biertje met wit schuim die snel verdwijnt.

    Zoet moutig aroma

    Ook de smaak is zoet (karamel)
    Licht fruitig.
    Van bitterheid is er weinig te smaken.
    Het biertje mocht iets hoppiger zijn.
    Het mist een beetje karakter
    Toch was er een lichte bitterheid bij de afdronk.
    Niet slecht maar ook geen toppertje.






    Praten, praten en praten.... over bier!



    Het niveau lag volgens de aanwezige zolderproevers
    dit jaar toch bijzonder hoog in vergelijking met vorig jaar.
    Leuke bieren met een paar uitschieters.
    Een opmerking! ik zie toch graag een etiketje op het flesje!
    Het bier speelt natuurlijk de hoofdrol, maar een etiket brengt
    toch een kleine meerwaarde in het totaal plaatje.
    Jammer dat ik er niet meer kon proeven.
    Het zal dus voor volgend jaar zijn!



    Ook werden er in de namiddag door lesgever Glenn Castelein van 
    Alvinne Evenementen drie attesten van "amateurbrouwer 2008 - 2009" uirgedeeld.
    De cursisten die de diploma's in ontvangst mochten nemen waren
    Rufus Six, Philip Madden en Pieter De Bonte.
    Proficiat!





    Pieter De Bonte






    Philip Madden






    Rufus Six






    Klik hier voor meer gratis...
    Deze afsluitdames zorgden voor de vrolijke noot op Den Proefzolder.
    Ze degusteerden in net iets grotere glazen
    Met een Morpheus Dark in de hand
    fluisterden ze



    "TOT VOLGEND JAAR"



    INFO :

    Picobrouwerij Alvinne
    Den Proefzolder

    14-11-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    11-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westmalle - Café Trappisten




    Westmalle - Café Trappisten


    Na ons bezoek aan de trappistenbrouwerij van Westmalle brachten
    Zytholoog Kurt Gunst en ik een bezoek aan Café Trappisten.
     
    Dit uniek heropgebouwd café gelegen recht tegenover de lange dreef die toegang verschaft 
    tot de abdij van Westmalle is een begrip in de streek.


    Wie heeft er nog nooit een Trappist gaan degusteren in dit wereldberoemd café op de
    Antwerpsesteenweg?

    Vroeger voor 2008 in het oude historische café en nu in
    deze nieuwe Trappistentempel.






    De vroegere ingang van het café is bewaard gebleven en staat nog
    precies op de oorspronkelijke plaats.







    Het nieuwe imposante gebouw.
    Naast de grote parking zijn er vele fietsstallingen voor het café geplaatst.
    Tijdens de zomer is er een enorme toeloop van wandelaars, fietsers en
    toeristen uit verschillende windstreken.











    Volgens de website van het Trappistencafé was het vroeger  
    een kruidenierszaak, die in 1923 gedeeltelijk omgebouwd werd
    tot een café door Jef en Amelie Vinck-Wens en hun kinderen.
    Zij pachten de winkel van de Trappisten: zij betaalden de paters een beperkte som geld,
    2 karren mest en één fles jenever.

    Na de dood van vader Vinck namen de zusters Gusta, Martha, Irma en Joske Vinck
    de zaak over en sindsdien is de zaak 'in de familie' gebleven.
    Tot 1971 konden bezoekers aan de abdij pension genieten boven het café. In 1973,
    terwijl de voorbereidingen van het 50-jarig
    bestaan van het café aan de gang waren, vernielde een brand
    de bovenverdieping en de woongelegenheid.

    Na overlijden van vader Jos Verhoeven die gehuwd was met Gusta Vinck
    werd de zaak van opvolging voorzien door hun kinderen.
    Lily Verhoeven die huwde met Charles van Riel werken de dag van
    vandaag nog steeds in de zaak met Johan Willekens en zijn vrouw Nancy Smet.
    Bron :
    Café Trappisten







    Ruime zalen en toch gezellig












































    Ondanks de grootte van het gebouw is het heel modern opgericht. 
    Het oogt hedendaags en licht.
    De gigantische ovalen lichtkoepels bepalen de aangename sfeer.
    Het hele café is gebouwd rond de tapkast en de supermoderne keuken. 
    De plaatsen zijn sober sobere en strak in afwerking.
     Dit verwijst naar de eenvoud die zo eigen is aan de paters van de trappistenabdij.












    Hier en daar sobere attributen die het café extra cachet geven.







    Onze keus van het te verkrijgen Westmalle Trappistenbier
    viel op de dubbelen van 't vat.
    ook de Tripel en de Trip-trap (helft dubbel en helft tripel) is verkrijgbaar.
    De Extra kun je niet in het café degusteren.













    We hielden het sober en kozen voor boterham met Trappistenkaas

    en een Croque Trappist met Trappistenkaas en een fris slaatje






     

    Westmalle Dubbel van ‘t vat – 7% Alc.Vol

    Abdij der Trappisten – Westmalle







    Donkerbruin bier met naar gelang de lichtinval een rode schijn.

    Prachtige dikke crèmekleurige schuimkraag

     

     

    De neus bied ons een heerlijk fruitig aroma

    Gebrande mout en een tikkeltje chocolat

     

    De smaak is meteen raak

    Moutig, nootachtig

    Karamel

    Met toetsen van bruine suiker

    Het bier heeft een vleugje zoetheid

    Maar wordt gecompenseerd met een hopbitterheid

     

    Een droge licht bittere afdronk.

     


     

    Info :
    Cafe Trappisten
    Antwerpsesteenweg 487
    2390 Westmalle

    Café Trappisten







     

     

    11-11-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    07-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Proefzolder - la bière et la vacance





    Den Proefzolder







    la bière et la vacance
    (Een late zomerreportage)



    Na een deugddoende vakantie vlogen de zolderproevers er weer in.

    (Nog even zeggen dat de naam sinds kort verandert is tot Alvenisten).

    Den Proefzolder was opnieuw het toneel voor tweewekelijkse degustaties.

    Voor het proefplankje van 28 augustus laatstleden bleven we nog
    even in de vakantiesfeer.

    Hoewel we reeds november zijn wil ik de smaken van de
     vier Franse biertjes met u delen.









    We proefden o.a. twee biertjes van :

    ‘l Atelier de la Bière, een piepkleine pubbrouwerij uit Issoudun

    Een stout uit het Departement Lot (Regio Midi-Pyrénées)
    Een regio van essentieel belang voor de smaak en het goede leven.

    En een bio-biertje van Brasserie Thiriez uit Esquelbecq
    een kleine ambachtelijke brouwerij dicht bij de Belgische grens.
    (Justekes over de skreve)






    Het "la bière et la vacance"plankje
    vlnr :
    Ratz Saint-Patrick
     
    'l Atelier de la Bière 'l Inquiete
    'l Atelier de la Bière La Yote

    Thiriez BiObière




    Ratz Saint-Patrick – 5,0% Alc.Vol.

    Brasserie Artisanale Ratz - Arcambal





    Donker tot zwart bier met beige schuim

     

    Een eigenaardige muffe neus

    Toetsen van Karamel

     

    De smaak is zoet (caramel)

    die dan overvloeit in een geroosterde smaak

    Koffietoetsen

    Weinig body

    Mis toch het karakter van een stout.





     

    L'Atelier de la Bière Une Inquiète – 4,8% Alc.Vol.
    Stout de Berry
    L’Atelier de la Bière – Issoudun





    Donker tot zwart bier met beige schuimkraag

    Een mooie neus van gebrande mout
    toffee
    Geroosterde prikjes

    Ook de smaak is leuk
    gebrande mout
    Met geroosterde toetsen
    Zwarte koffie
    Ietsje te weinig body
    Droge bittere afdronk.
    Niet mis



     

    L'Atelier de la Bière La Yote – 4,8% Alc.Vol.
    Blonde de Berry
    L’Atelier de la Bière – Issoudun





    Goudblond biertje met wit schuim

    De neus is vrij zoet
    met een zweem van honing

    In tegenstelling tot het aroma is
    de smaak redelijk kruidig
    toetsen van asperge
    Wrange bitterheid
    Droge bittere afdronk





    La biObière - 6,5% Alc.Vol.

    Brasserie Thiriez – Esquelbecq





    Lichtblond biertje met groene schijn.

    Witte schuimkraag

     

    Een moutige neus

    Hoppig

    Met toetsen van peper – kruidnagel

     

    De smaak is meteen bitter

    Toetsen van hop

    zure trekjes - citrus

    Bittere droge afdronk.

    Heel fris en lekker






    De drie Alvinne vennoten
    Marc, Davy en Glenn




    Info :

     

    Den Proefzolder




     

    07-11-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    04-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15de Karakterbierenfestival 2010 - Poperinge




    15de Karakterbierenfestival 2010
    Poperinge

     


    Klik hier voor meer gratis...



     

     

    Voor mij is het altijd feest als ik naar Poperinge afreist.

    De stad van Dirk Frimout maakt nog altijd een diepe indruk op mij.

    Waarom? Waarschijnlijk omdat de stad de hopmetropool van Vlaanderen is.

    Zijn prachtig hopmuseum, de delicatesse hopscheuten, de hoppestoet

    de Keteniers enz..  Ook de streke rondom de hoppestad
    is een streling voor het oog.

    De majestueuze hoppevelden met hier en daar een oude moutast kunnen

    mij echt vertederen.

    Ook een legendarische bierplaats in Poperinge is het Palace hotel.

    Al jaren is het een walhalla voor vakantiegangers uit binnen en buitenland.

    Door het toedoen van die vele biertoeristen (vooral Engelse)
    is het idee ontstaan om er een jaarlijks bierfestival op te richten.

    En zie, 15 jaar later is het Karakterbierenfestival nog altijd
    een begrip in en rond Poperinge

     

    Het Poperings Bierproeversgenootschap die het hotel als thuisbasis hebben  
    zijn de inrichters van dit evenement.

    Zij zorgden dit jaar voor een unicum!

     

     Voor het eerst werden alle West-Vlaamse brouwerijen bijeengebracht.

    Zelfs de trappisten van Westvleteren waren vertegenwoordigd met een standje.

    Jammer genoeg was brouwerij Bockor niet op de afspraak.

    Nochtans zou de nieuwe Omer het uitstekend gedaan hebben


    Met Antoon, Martine en Geroen van de Waregemse Bierfanaten
    trokken we op zaterdag 30 oktober naar de stad van de hoppe.
    Eerst nog een kleine omweg naar Abeele om bier op te halen bij
    Noël van de bekende b
    iershop Cuvelier Noel & Co.
    En dan lekker genieten van het West-Vlaams geweld






    Het standje van de Paters van Westvleteren
    (zoals ze hier in de streke zeggen)
    Een blondje van 5,8% was een prachtig biertje om mee te beginnen.





    Toekomstige brouwer Kris Langouche was de gelukkige die het
    mocht uitschenken.  Ik was de gelukkige die het mocht degusteren.





    De mooie gerestaureerde zaal waar het gezellig proeven is.
    Niet te druk.  Ideaal om biertjes naar waarde te schatten.







    Een primeurke (we hadden het in feite al geproefd) was het
    nieuwe bier "Tremist" van het West-Vlaams bedrijf Extremis uit
    Gijverinkhove. Het bier wordt gebrouwen bij Van Eecke (Watou)





    Het bedrijf van zaakvoerder Frank Stekelorum houdt
    'togetherness" hoog in het vaandel.  Met hun ontwerpen (zitbanken)
    willen ze de mensen samenbrengen.  Het lanceren van hun eigen hoppig biertje
    draagt daar ook toe bij.
    Dit bier zal nog afzonderlijk besproken worden op deze blog







    Biervoordrachtgever Geroen in gesprek met Sandrino vertegenwoordiger
    van brouwerij Het Sas en Van Eecke.


















    Leuk om te proeven was de Sint-Bernardus Abt Vintage (12% Alc.Vol).
    Muffig in de neus maar een streling op de tong.







    Ook aanwezig waren Beer writers Roger Protz (links) en
    Tim Webb (midden).  Tim had zijn nieuw boek
    Lambicland (A journey round the most unusual beers in the world) bij.
    Ik was vereerd om er eentje in ontvangst te mogen nemen.







    Zoals elk jaar aanwezig.
    De Hoppekonigin
    vlnr :  Ere-dame Delphine Descan, Hoppekoningin
    Charlotte Vallaeys













    Bij Piet Salomez (Het Alternatief) kon men proeven van zijn
    nieuwe Piet-Agoras (9% Alc.Vol) nu gebrouwen bij De Graal.







    Voorzitter Guy Osteux




    Burgemeester Christof Dejaegher




    Voorzitter Guy Osteux van het Poperings Bierproeversgenootschap
    en Burgemeester Christof Dejaegher waren heel tevreden
    met het derde lustrum.
     Ze bedankten alle brouwers voor hun deelname maar vond het spijtig dat
    brouwerij Bockor niet aanwezig was.
    Maar de aanwezigheid van de Trappisten van Westvleteren is voor het
    Festival een enorme opsteker
     De paters doen dat normaal niet, maar ze zijn het Poperings festival zeer genegen
    en gezien het unieke karakter stemden ze toe.






    Lekker bier brengt mensen samen.







    Beer writer Roger Protz (links) en
    Rudi Ghequire Site manager bij Rodenbach Palm Breweries.
    Roger Protz is een van 's werelds toonaangevende bier schrijvers en proevers








    Van de Struise Brouwers kon men maar liefst tien bieren proeven.
    Ik koos voor de Ignis & Flamma. (7% Alc.Vol.)
    Struise aanpak (Westcoast IPA) van het bier Vuur & Vlam van brouwerij De Molen
    Speciaal gebrouwen voor het 2e Borefts Bier Festival in Bodegraven Nederland.
    Mooi biertje met een hoppig aroma en een heel mooie gehopte smaak.







    Het Gulden Spoor uit Gullegem presenteerde zijn Netebuk en
    Vlaskapelle.






    Klik hier voor meer gratis...
    Blij weerzien met Hobbybrouwer en biervriend Jean Michel Sanctorium en zijn
    sympathieke echtgenote.  Ze kwamen met de fiets van het Noord-Franse
    Boeschepe.






    Klik hier voor meer gratis...
    Karl Verhaeghe (brouwerij Verhaeghe) himself kwam zijn biertjes tappen.
    Naast zijn Duchesse de Bourgogne en het echte Kriekenbier
    had hij ook zijn verrassende Barbe Rouge mee.






    Klik hier voor meer gratis...
    Burgemeester Christof Dejaegher in fijn gezelschap van Bea Beernaert,
    vroegere uitbaatster van Hotel Palace.






    Klik hier voor meer gratis...
    Ook Ketenier Guido Vandermarliere kwam een Trappistje van 12° proeven.








    Toen we het festival verlieten was er al aardig veel volk komen opdagen.




    Het Poperings Bierproeversgenootschap telt een 30-tal leden.
    Ze komen maandelijks samen voor een diverse thema's rond bier.



    Klik hier voor meer gratis...
    Een bierfestival afsluiten doen we zoals gewoonlijk
    met deze leuke sympathieke dame.
    Ook zij fluisterde drie woordjes in mijn oor



    "Tot volgend jaar"



    04-11-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    01-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bienvenue de Montaigu - Brouwerij 't Hofbrouwerijke - Gunther Bensch




    Bienvenue de Montaigu




    Bienvenue de Montaigu betekent : Welkom in Scherpenheuvel

    Wie Scherpenheuvel zegt, denkt meteen aan het bedevaartsoord
    en de bekende basiliek die de eindbestemming is van vele bedevaarders.

    Een eigenaardige naam voor een bier hoor ik jullie al denken.

    Maar de ontwerper Gunther Bensch groeide op in de streek
    en is een gepassioneerd
    bierliefhebber.
    Hij vertegenwoordigd brouwerij Girardin op diverse bierfestivals.

    Zo ontstond door hem en Vincent Dilewyns (Vicaris)
    op het Karakterbierweekend van HOP

    te Vichte de bekende Tripel-Geuze “Vicardin” momenteel
    nog gebrouwen in De Proefbrouwerij.











    Met zijn Bienvenue de Montaigu wil Gunther zijn geboortestreek
    in de schijnwerper plaatsen.

    Hij trok met zijn receptuur naar ’t Hofbrouwerijke
    waar het bier gebrouwen wordt.













    Bienvenue de Montaigu – 7% Alc.Vol.

    ’t Hofbrouwerijke – Beerzel






    Goudkleurig biertje (amber)

    Met een witte dikke schuimkraag.

     

    De neus laat onze een zoet aroma opsnuiven

    Kruidige prikkels (gembertoetsje?)

     

    De eerste slok is moutzoet

    Karamel

    Zoete vruchten

    Citrustoetsen

    Een weinig Hop heel diep

    In de achtergrond een lichte bitterheid

    Droge lichtbittere afdronk.

    Geen hoogvlieger maar een klassiek biertje die na

    een boetetocht best kan smaken.












    INFO :

    Contact
    Brouwerij Montaigu
    Demerlaan 24
    3270 Scherpenheuvel
    T: 013 77 56 20
    e-mail:

    website: www.brouwerij-montaigu.be





    01-11-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!