Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    29-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (9) Ichtegem’s Grand Cru – Ignis & Flamma – Oscar Bruin – Speciaal Blond Delvaux – Triest Ale.










    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (9)
    Ichtegem’s Grand Cru – Ignis & Flamma – Oscar Bruin –
    Speciaal Blond Delvaux – Triest Ale.














    Ichtegem's Grand Cru (6,5 Alc.Vol)
    Brouwerij Strubbe - Ichtegem





    Robijnrood bier met een witte schuimkraag.

    Een lekkere neus van caramel
    Kersen.
    Balsamico

    De smaak is lichtzoet afwisselend zuur
    moutig
    Donker fruit (Kersen)
    tikje hout
    Het heeft een middelmatige body
    en een licht mondgevoel
    Een matige zure afdronk
    Een prima roodbruin biertje










    Ignis & Flamma (7,0 Alc.Vol)
    De Struise Brouwers – Oostvleteren




    Licht helder amberkleurig bier.
    Gebroken witte schuimkraag die redelijk vlug verdwijnt.

    Het aroma is moutig.
    Karamel.
    Warme lichte geur van alcohol.

    Moutige slokjes Karamel
    Citrus en/of Limoen toetsen zijn leuke smaakmakers
    en wekken een glimlach op het gelaat.
    Alles gevolgd door een redelijke bitterheid 
    Algemeen is het bier mooi in evenwicht.
    Droge afdronk.
    Een struis bier waar ik van hou.









    Oscar Bruin (6,5 Alc.Vol.)
    Brouwerij Eutropius – Heule





    Koperkleurig redelijk helder bier
    met gebroken witte fijne schuimkraag.

     De neus ruikt lichtjes gebrande mout.
    Karamel.

     De aanzet is zoet/bitter.
    Moutige toetsen van karamel
    Ook komt er af en toe een fruitig bananen tintje door.
    Het mocht nog ietsje fruitiger zijn.
    De afdronk is licht bitter en vloeit uit
    Het bier is lekker maar mist ietsje meer body.
    Smaken mogen nog meer naar voren komen.
    Maar toch Allemans vriend.










    Speciaal Blond (8,0 Alc.Vol.)
    Brouwerij Delvaux – Neerijse






    Blond helder bier met een witte romige schuimkop

    Licht fruitige neus
    Moutig 

    Moutig zoet.
    Wat fruitigheid van Citrustoetsen.
    Zachte bitterheid alles goed in evenwicht.
    lichtzoete afdronk.
    Meer hop zou het bier nog karakter geven.
    Had er iets meevan verwacht 
    Maar al bij al een bier voor iedereen.









    Triest Ale (7,5 Alc.Vol)
    Brouwerij Den Triest – Kapelle-op-den-Bos




    Amberkleurig bier
    met een romige gebroken witte schuimkraag.

    Moutige toetsen in de neus.
    Karamel.
    Ook kruidige prikken
    Licht hoppig met een floraal tintje

     Het begin is lekker moutig.
    Een kruidensmaakje (juist van pas)
    Een lichte bitterheid in de verte maakt het bier evenwichtig.
    Hoppige prikjes
    Het bier is mooi in balans.
    Een droog einde met een licht hoppige afdronk.
    Top!!





    Let op! Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven van bier zijn er veel aspecten die het bier
    en zijn smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de omstandigheden of plaats waar u ze proeft.
    Ook het bier kan veranderen! Restyling door de brouwer,
    het verouderen enz... 
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie
    die ik op het moment van het proeven aan het bier beleefd!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    William Roelens









    29-05-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Red Rose - Brugge - Morpheus Tripel






    Een bezoekje aan de Red Rose (Brugge) - Morpheus Tripel







     














    Bij een bezoek aan Brugge behoort als bierproever
    altijd een bezoek aan een Brugs biercafé erbij.
    Nu ook deze keer.
    Eerst wat genieten van de gezellige drukte in de binnenstad,
    kuieren langs de reien
    en dan de nieuwe geïnstalleerde app gebruiken om de Cordoeaniersstraat 16 te vinden.
    Want daar is ons doel gevestigd.

    Deze straatnaam kwam er in Brugge ongetwijfeld omdat er

    verschillende lederbewerkers (Cordoeaniers) woonden en er hun atelier hadden.

    In deze smalle straat niet ver van de burcht en even weg van de drukte
    is dus de ‘Red Rose’ gevestigd.
    Dit Hotel en bijhorend streekbierencafé stonden nog niet op mijn lijstje
    en ik had al lang aan uitbater Kris Veireman beloofd om even binnen
    te wippen bij een volgend bezoekje aan Brugge. 





     


































    We waren even onder de indruk van het prachtige interieur.
    Het café had zijn naam niet gestolen.
    Rode muurbekleding en tientallen rode rozen sierden het plafond van
    de prachtige gelagzaal.













    Alsof de uitbater wist dat we eventjes de rust opzochten vulde
    heerlijke jazzmuziek het etablissement.





    De bierkaart is indrukwekkend.
    Honderden bieren staan op de kaart.
    De Trappisten zijn hier duidelijk kind aan huis.
    Oude en jonge Orval, Westvleteren 12 en de nieuwe Trappistenbieren zijn er te verkrijgen.
    Ook oude geuzen en verouderde kelderresten staan uitdagend te prijken.
































    Moeilijk om een keuze te maken uit dit geweldige aanbod.
    Maar toch!
    Ik koos voor een Morpheus Tripel van Alvinne.
    Annemie voor een blauwe Chimay
    Het bier werd vakkundig uitgeschonken door kelner David













    Morpheus Tripel (8,7%Alc.Vol.)







    Licht wazig oranje bier met een fijne witte schuimkraag.

    De neus bied karamel
    Ook een beetje gist.
    Kruidige prikkels.

    De eerste slokjes zijn zoet
    Karamel
    Moutig
    In de verte een lichte hopbitterheid.
    Ook een lichte zuurheid komt even naar boven.
    Fruitig.
    Beetje alcohol.
    vrij droge afdronk

    Kortom :

    een lekker bier met een eigen smaakprofiel door de Morpheus gist.












    INFO :

    Café Rose Red
    Cordoeaniersstraat 16
    B-8000 Brugge
    Tel: +32 (0)50 33 90 51
    E-mail: info@cordoeanier.be
    http://www.cordoeanier.be/rosered.php



    Brouwerij Alvinne
    Vaartstraat 4a 8552 Moen/Zwevegem West Vlaanderen

    info@alvinne.be

    tel.: 0496 35 96 19

    davy@alvinne.be - glenn@alvinne.be - marc@alvinne.be









    23-05-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    16-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (8) - Big Bayou – Crime Passionelle – Gentleman sour ale – Quadrochino – Rosso.







    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (8)

    Big Bayou – Crime Passionelle –
    Gentleman sour ale – Quadrochino – Rosso)

     

     

     

    Big Bayou (Cayun spiced) (4,0% Alc.Vol)
    Brouwerij Smisje – Mater



    Amberkleurig wazig bier met een romige volle schuimkraag

    Gistige neus
    Graanachtig toetsen
    licht zurig

    De eerste smaak is kruidig
    Maar niet zo fel als mijn verwachtingspatroon
    (verwacht doordringendheid van Chilipepers!)

    Bitter toetsen
    afwisselend met zurigheid. (Citrus)
    ook zoete prikjes komen in de smaak even piepen.
    redelijke body ondanks maar 4% alc.
    Een complexbiertje,
    goed maar meer extreme smaken verwacht van deze Big Bayou!
    Maar is dit wel nodig?










    Crime Passionnel (7,5% Alc.Vol)
    De Dochter van de Korenaar – Baarle Hertog

    Koperkleurig bier met witte schuimkraag.

    Hoppig aroma in de neus.
    Fruitige prikken.
    Heerlijk!

    Tropicale smaken – Citrus Mango.
    In de achtergrond een mooie bitterheid.
    Alles in een perfect evenwicht

    Een droge afdronk
    Een afvloeiende bitterheid

    Met een perzik nasmaak in de mond.
    Topper!











    Alvinne / Naparbier Gentleman Sour Ale (11,5% Alc.Vol.)
    Brouwerij Alvinne – Moen

     

    Donker bier (Zwart)
    Gebroken witte schuimkraag.

    Licht zure neus (rode bessen)
    met een heerlijk vineus tintje.
    Aangenaam om aan te ruiken!

    De eerste kennismaking met de smaakpapillen is licht zuur
    Ook zoete hints komen naar boven.
    Karamel - chocolade
    Ondanks het hoge alcoholpercentage is het heel mild van smaak.
    Opletten dus!
    Fruitige toetsen van zure appeltjes.
    Aardse trekjes 
    Een lekker biertje uit Moen

     








    Préaris Quadrocinno (10% Alc.Vol.)
    Recept Bierfirma Vliegende paard Brouwers - Oedelem
    Gebrouwen bij De Proefbrouwerij – Lochristi



    Donker rood bier met een gebroken witte schuimkop

    Een fijn aantrekkelijk aroma van rozijntjes
    Karamel
    Ook toetsen van taart


    De smaak is vol.
    Caramelmout
    Geroosterd
    Cappuccino trekjes
    Chocolade
    en ook enkele vanilleprikjes
    laten de smaakpapiilen genieten.
    Bitterzoet
    Alcoholwarmte doet het bier alle eer aan
    Goed gebrouwen bier mooi in evenwicht
    zoete afdronk
    Mooi en heerlijk bier!









    Rodenbach Rosso (4,0%Alc.Vol)
    Brouwerij Rodenbach/Palm - Roeselare



    Robijnkleurig helder bier met dikke romige roze schuimkraag

    Fruitige neus
    Licht zurige kersen
    Fijn om aan te ruiken!

    Zoete kersensmaak
    Snoepachtig
    kontjes
    (Van die rode snoepjes die net twee billen hebben, en dus op een poep lijken)
    Een tikje hout
    Alles is een beetje kunstmatig

    Droge afdronk
    Met ijs is het een geliefd terras bier.
    ook bij een zoet dessert kan het tot zijn recht komen.
    Het bier kan veel zoetemondjes bekoren
    Maar niet echt mijn dada door ietsje te zoet.








    16-05-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    06-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (7) Koolputter – Nivoo – Straffe Hendrik Wild – The Devilles – Tripel Klok





    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (7)

    Koolputter – Nivoo – Straffe Hendrik Wild –
    The Devilles – Tripel Klok

     

     

     

    Koolputter (10%Alc.Vol)
    Brouwerij De Proefbrouwerij - Lochristi





    Donkeramber bier met een volle gebroken witte schuimkraag

    moutig aroma
    Toetsen van karamel
    Geroosterde gewaarwordingen

    De eerste slok smaakt moutig
    Karamel

    Alcoholwamte
    tikje donker fruit
    Allemaal niet te veel
    nu en dan een toetsje van zoethout
    Licht bittere droge afdronk.
    Een beetje een tegenvaller!







    Nivoo (7,0% Alc.Vol)
    Brouwerij Anders – Halen





    Goudkleurig bier met een witte fijne schuimkraag

    Heerlijk parfum van mout
    Granen
    prikje gist
    Fruitige toetsen van banaan

    De eerste slok is moutig
    Licht zoet afwisselend met licht bitter
    Enkele kruidige oprispingen
    Prikken van taart
    Droog
    Weinig body
    Een tripel zonder pit
    Het aroma was beter dan de smaak!
    meer van verwacht.





    Straffe Hendrik Wild 2014 (9,0%Alc.Vol)
    Brouwerij De Halve Maan – Brugge







    Donkergouden bier met dikke witte schuimkraag

    Een beetje wilde gist in de neus (Bret)
    Ook toetsen van citrus
    Ook enkele kruidennota’s te ruiken.

    De eerste slok is niet zo bitter dan verwacht.
    Eerder zoetmoutig
    afwisselend met een lichte zure lambiksmaak.
    Een tripel zeg maar met een beetje funky invloeden.
    Goed evenwicht.
    Een licht complexbier met droge afdronk
    en een licht zuur einde
    Lekker!



    The Devilles – Rock, n’Rollbier (7,3%Alc.Vol)
    Brouwerij ’t Hofbrouwerijke Beerzel



    Donkerblond bier met witte rotsachtige schuimkraag.
    Bij het openen was er en kleine gushing (spuiten)


    Moutige neus
    Een beetje gistig
    lichte toetsen van hop.

    De smaakpapillen proeven een licht zurigheid
    Onmiddellijk gevolgd door bitter.
    De smaak is een beetje ongewoon.
    licht verouderd (gebrouwen in 2014)
    Er is geen voldoende evenwicht tussen de smaken.
    Kruiden komen soms piepen.
    Droge afdronk.
    Niet echt mijn dada


    De gegevens staan op het capsule.
    Hier is sprake van oud bruin?






    Tripel Klok (8,5%Alc.Vol)
    Brouwerij Boelens - Belsele



    Blond helder bier met veel koolzuur.
    Witte schuimkraag

    Moutig aroma
    Kruidig

    De eerste smaak is vrij moutig.
    Gevolgd door zoete toetsen
    Een geringe bitterheid op de achtergrond
    Ook in de smaak kruidige toetsen.
    Het bier is ietsje geparfumeerd.
    Nu en dan een licht zuurtje.
    Bittere afdronk
    Hoppige nasmaak
    Lekker bier maar ook niet meer.











    06-05-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    02-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Gouden Carolus Hopsinjoor degusteren in De Gouden Vis (Mechelen)







    Een Gouden Carolus Hopsinjoor degusteren in
    De Gouden Vis (Mechelen)


    Enkel Brouwerij het Anker en het Douaneplein waar het jaarlijkse bierfestival
    van de Beerbrothers doorgaat waren de enige plaatsen
    in Mechelen die ik tot nu toe kende.

    Tijdens ons onlangs driedaags gehouden verblijf in de stad van de Maneblussers
    leerden Annemie en ik Mechelen beter kennen.
    We hebben deze mooie fijne stad doorlopen tot onze voeten aardig pijn deden.
    Maar het was de moeite. Onze wandeltocht bevatte veel Historische hoogtepunten
    (Stadhuis, Gerechtshof,St.-Romboutskathedraal, het groot en klein begijnhof,
    de prachtige gevels langs de Dijle enz…).
    Het was een veelzijdige wandeltocht die ons zowel van shopping,
    natuur als cultuur liet smaken met tussendoor een natje en een droogje.
    Genieten was onze boodschap.







    © Albert Moreels






    Op mijn lijstje van te bezoeken horecazaken stond Café ‘De Gouden Vis’ geprogrammeerd.
    Dit 18e eeuwenoud huis (Vroeger De Gulden Nobel genoemd) is sinds 1987
    een beschermd monument en is nu een bruine kroeg.
    Met uitzicht op de oude brouwerij van Lamot is er achteraan een terras tot boven de Dijle
    en een schitterende oude serre waarin de druivenranken welig tieren.
    (liever hopperanken gezien !)
    Eveneens in Art Nouveau-stijl toont het café aan de straatzijde
    een groot 19e- tot vroeg 20e-eeuws raam naast de prachtige arduinen Lodewijk XV-toegangspoort.
    Het is gelegen in de Nauwstraat niet ver van de vismarkt.
    Het wordt al jaren uitgebaat door Toon Peeters en wordt al jarenlang gefrequenteerd
    door kunstenaars en nachtraven allerhande.
    Een weetje datje : Het blijkt uit onderzoek van slaaponderzoekers
    dat nachtraven een hoger IQ hebben dan de ochtendmensen.
    Ziezo dat weet je nu ook!























































































    Uitbater Toon Peeters











    Gouden Carolus Hopsinjoor – 8,0%Alc.Vol.

    Goudblond bier met een romige witte schuimkop.

    De neus ruikt een aroma van bloemen en hop.
    Citrus prikjes.
    Met zoete toetsen.

    De eerste slok volgt de neus.
    Ook hier zoete toetsen die overgaan in een lekkere bitterheid.
    Hoppig
    Bloemig
    Mooie body
    Een uitgebalanceerde bitterheid
    Een fris bier met een perfecte afwerking.
    De afdronk is droog.

    Een bewijs dat bier niet altijd beergeekgeil moet zijn om het lekker te vinden.










    De Gouden Vis
    Nauwstraat 7
    2800 Mechelen
    015 20 72 06




    Brouwerij ‘Het Anker’
    info@hetanker.be
    0032 15 287 141
    Guido Gezellelaan 49
    2800 Mechelen

    02-05-2015 om 17:40 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!