Inhoud blog
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Café Boutique Kemmel
  • 36ste Dinsdagnamiddag proeverij - L’ ETEndue – La Maïs En Tendue - Pijiu Modern Ale - La Tendue - Baltika 9 Strong Lager - La D Tendue - Elite Eland
  • 5 bieren 151- Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    10-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)




    IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN



    Familierestaurant De Barbier (Dranouter)










    Na het nuttigen van onze Picon in café Boutique in Kemmel (zie vorig verslag)
    reden we verder om het avondmaal te nuttigen
    in 
    restaurant “De Barbier” te Dranouter.


















    Deze eetgelegenheid is een sfeervol en populair etablissement, gelegen aan de Hillestraat 5.
    Het restaurant staat bekend om zijn warme, rustieke inrichting en gastvrije sfeer.
    Het interieur doet denken aan een oude grenswinkel en café.







    Het restaurant kenmerkt zich door een combinatie van hout en natuurlijke materialen,
    wat bijdraagt aan een huiselijke en comfortabele ambiance.






    De tafels en stoelen zijn meestal van hout en de verlichting is zacht en sfeervol met gebruik
    van hanglampen en kaarslicht.












    De muren zijn gedecoreerd met oude foto's, schilderijen of andere decoratieve items die een knipoog geven naar de geschiedenis en de cultuur van de streek.




    Thierry de sympathieke eigenaar van deze zaak 
    achter een reeks boeken die u rustig kan inkijken wanneer u wacht op uw gerecht!




    De locatie biedt een prachtig uitzicht op het omliggende groen wat bijdraagt aan de idyllische sfeer.






    De Barbier biedt een menu met Belgische en Europese gerechten, waarbij veel aandacht wordt besteed aan lokale specialiteiten zoals Potjevleesch, Garnaalkroketten en Gerookte zalm.
    Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van lokale bieren.




    Het heeft al heel veel lovende recensies ontvangen,.
    Gasten prijzen de kwaliteit van het eten, de gezellige ambiance en de uitstekende service aan.






    Annemie en ik aten een Gevogelte brochette met couscous en groenten.
    Daarbij degusteerden wij een Que de Charrue (Vieille) brune uit Ploegsteert.








    Queue de Charrue (Vieille) Brune (5,4%Alc.Vol.)
    Gebrouwen voor Brasserie Vanuxeem.

    Door brouwerij Verhaege uit Vichte

    Donkerbruin bier met een romige beige schuimkraag


    De neus ruikt balsamico
    Moutigheid
    Vleugje citrus

    De eerste slokken zijn fruitig
    peer
    Groene appel
    pruimpjes
    Ook prikjes van cider
    Lichte bitterheid
    Zoet en zure prikjes in de keel
    Zoetzure afdronk
    Lekker bier.







    Als dessert kregen we een soort Meringue van eiwitschuim versiert met witte en bruine chocolade vlokken.









    Weerom een sfeervolle herberg die we kunnen aanklikken op ons lijstje.
    Wij volgen oud wielrenner Nico Mattan verder.
    Waar ons volgende spoor naar toe gaat moeten we nog uitmaken!



    De Barbier

    Hillestraat 5

    Dranouter

    Open op vrijdag en zaterdag vanaf 18h00
    Op zondag vanaf 12h00

    Groeten van
    Annemie; Edwin en William




    10-06-2024 om 00:00 geschreven door William Roelens


    06-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers


    5 bieren 152


    Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - 
    Tempeliers - Valeire divers







    Bux Cherry (8,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Biermaekers – Wevelgem
    Gebrouwen bij Gulden Spoor Gullegem




    Donkerbruin Bier met een rode schijn
    Tikje Troubel
    Scherp
    Kersen

    Zoete aanzet
    Fruitig
    Kersensmaak
    Amandel
    Zuurtje tussendoor
    In balans
    Zoete afdronk
    Licht bittere nasmaak

    Voor zoetemondjes





    Not Listening (11,0%Alc.Vol.)
    Gebrouwen door Bram Brass
    Gebrouwen bij brouwerij De Meester - Lendelede






    Donkerbruin tot zwart bier met een bruine schuimkop

    Zoet aroma
    Donker mout geur
    Whisky

    Koffie
    Chocolade
    Plakkerig
    Whiskytoetsen
    Geroosterde mout
    Noten
    Evenwichtig
    Zoetmoutige afdronk
    Fantastisch bier!!!







    St. Barbara Salvatoris (8,5% Alc.Vol.)
    Kompel – Maasmechelen
    Gebrouwen bij de Proefbrouwerij Lochristi






    Blond bier met een romige schuimkraag

    Fris
    Hoppig aroma

    Lichtbittere aanzet
    Hoppig
    Licht fruitig
    Banaan
    Brood
    Granig
    Kruidige prikken
    In evenwicht
    Bittere afdronk
    lekker
    Een eerbetoon aan de beschermheilige van de mijnwerkers en andere gevaarlijke beroepen.






    Tempelier Strong Amber (7,5%Alc.Vol.)
    Corsendonk – Turnhout
    Gebrouwen bij Brasserie Du Bocq (Purnode)







    Donker amber (Goudkleurig)
    met een gebroken witte schuimkraag

    Hoppige neus
    Moutig
    Lichte bitterheid
    Granig
    Brood

    Bittere aanzet
    Karamel
    Droog
    Zoet moutig
    Evenwichtig
    Licht bittere afdronk
    Nasmaak van karamel
    Aangenaam bier!





    Valeir Divers (8,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Contreras – Gavere






    Goudblond / Amberkleurig bier met een romige witte schuimkraag.

    Aroma van Sinaasappel
    Zoet moutig
    Koriander
    Kruidig
    Honing?

    De eerste slokken zijn granig
    Fris
    Zekere bitterheid
    Hop
    Kruidig
    Karamelprikje
    Mooi in balans
    Lekker bier




    Tot een volgende
    Groeten
    William Roelens








    06-06-2024 om 15:14 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!