Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    26-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 30 - Kompel Tripel Hop - Rik en Raf Tripel - Wieze Premium Belgian Tripel




    Tripels 30




    Kompel Tripel Hop - Rik en Raf Tripel - Wieze Premium Belgian Tripel












    Kompel Tripel Hop (10,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Kompel - Maasmechelen







    Koperkleurig met witte fijne schuimkraag

    De neus is hoppig
    Kruidig (Kruidnagel)

    De eerste slokken zijn zoet
    Kruidige toetsen
    Ook een fruitige prik
    Hopbitterheid laat niet lang op zich wachten
    Droog
    Alcoholwarmte
    Overwegend zoet
    Goed in balans
    Droge afdronk
    Bittere nasmaak
    Niet slecht maar eentje is genoeg
    Een tripel waar men kan over discuteren!











    De bieren van Brouwerij Kompel zijn een ode aan de Mijnwerkers of kolenputters van Limburg.
    Ze worden ook Kompels (kumpel in het Duits) genoemd. Dit betekent ook ‘vriend’ of ‘makker’
    Sandro Di Pietro, Frederic Fabry en Alessio Di Pietro uit Eisden waarvan hun grootouders nog in de mijnen gewerkt hebben ontwierpen de eerste Kompelbieren.
    ‘Kompel Bovengronds’ en ‘Kompel Ondergronds’.
    Ze werden als eerst gebrouwen bij brouwerij Anders. Ze kenden al vlug succes.
    Sinds 2015 worden de bieren gebrouwen
    op de Kasteelbrouwerij Ter Dolen in Houthalen Helchteren.

    De biertjes, zoals Bovengrondse (Blond), Ondergrondse (Donker), Kriek en Christmas, kaapten al meerdere prijzen weg.

    Intussen is het trio ook begonnen met de ontwikkeling van voedingsproducten, zoals kaas. En nog is hun ondernemingshonger niet gestild. In het gebouw van Terhills Hotel, geprangd tussen Euroscoop en Maasmechelen Village, werd een ruimte vrijgemaakt voor een gloednieuwe brasserie.









    Rik en raf Tripel (8.0% Alc.Vol.)
    Recept BramBrass – Heestert

    Gebrouwen bij Sint Canarus – Gottem





    Goudkleurig wazig bier met een witte schuimkraag


    Moutige neus
    Zacht kruidig

    De eerste slokken zijn lichtbitter
    Fruitige toetsen van citrus
    Een zoet toetsje Honing breekt de bitterheid
    Brengt evenwicht
    Lichte alcoholwarmte
    Smaakt nog naar een!
    Lekkere tripel met net dat beetje anders die mijn smaakpapillen opvrolijken












    Wieze Premium Belgian Tripel (8,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Brabander – Bavikhove








    Goudkleurig helder bier met een romige witte schuimkraag

    Het aroma is zoet moutig
    Tikje hoparoma
    Lichte smaak van banaan
    Ietsje alcohol

    De aanvang voelt lekker aan
    Een fruitige aanvang
    Wat honing
    Moutige toetsen
    Lichte hopbitterheid 
    Mooi in balans
    Ook hier een alcoholwarmte
    de afdronk is lichtbitter
    Voor mij een genietbare typische Belgische tripel





    Lees ook het artikel van Wieze Tripel Blond toen het nog in handen was van
    Ronny De Wolf van Rham
    https://blog.seniorennet.be/bierblog/zoeken.php

    Groeten
    William






    26-05-2021 om 15:42 geschreven door William Roelens


    22-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 Bieren 94 - Abbaye de Flône Cuvée d'Orjo - Beauvoorde Framboos - Dunham Complexité - Monte Cristo - Tulpenbok







    Vijf Bieren die je smaakpapillen versieren 94





    Abbaye de Flône Cuvée d'Orjo - Beauvoorde Framboos - Dunham Complexité -
    Monte Cristo - Tulpenbok











    Abbaye de Flône Cuvée d'Orjo (8,0%Alc.Vol.)
    Brasserie Artisanale et Didactique du Flo

    Gebrouwen in opdracht bi de abdijbrouwerij Abbaye De Brogne







    Donkerblond bier met witte schuimkraag

    Mooie koolzuurdoorstroming

    De neus wordt verwend met fruitige toetsen
    Banaan
    Lichte moutigheid

    De eerste slokken zijn zoet
    Fruitig – banaan-Sinaas?
    Ook een toetsje honing verwent uw smaakpapillen
    Kotiander
    Er komt een kleine bitterheid opzetten
    Het bier degusteert vlot
    Mooi in balans
    Licht zoete afdronk
    Een tripel die voor de meeste in de smaak zal vallen!

    Met dank aan Geroen Vansteenbrugge om het mee te brengen!









    Beauvoorde Framboos (5,9%.Alc.)
    Brouwerij De Plukker (Poperinge)







    Rozekleurig bier met fijne witte schuimkraag


    Lichtzuur aroma
    Frambozenprikken

    De eerste slokken zijn lichtzurig
    Moutig
    Toetsen van framboos
    Hoppetoets
    Evenwichtig
    Lichte bitterheid
    Fruitzurige droge afdronk
    Lekkere verfrissende bio-aperitief en zomerbier




    Kasteel Beauvoorde ontstond in samenwerking met Frambiosa y besos en het Kasteel van Beauvoorde. Zij waren degenen die aan brouwerij De Plukker vroegen  om een biertje te maken met frambozen uit Beauvoorde, een stadje in de Westhoek.









    Dunham Complexité (6,0%Alc.Vol. )
    Brouwerij De Ranke – Dottignies

    In samenwerking met de Canadese Dunham brouwerij - Québec







    Amberkleurig bier met witte romige schuimkraag


    Moutig aroma
    Licht kruidig

    De aanvang is moutig
    Ook her een kruidigheid aanwezig
    Gevolgd door wat fruitigheid van perzik
    Citrus
    Bitterheid komt naar boven
    Beetje aards
    Evenwichtig
    Droge afdronk
    Speciale topper









    Monte Cristo (11,5% Alc.Vol.)
    Brouwerij Bosteels – Buggenhout (AB Inbev)







    Donkerbruin bier met gebroken witte schuimkraag


    Moutige neus met toetsen van rozijnen
    Karamel

    Porto / Sherry aroma

    Zoete aanzet
    De smaakpapillen worden onmiddellijk geconfronteerd met alcoholwarmte
    Sherry
    Rood fruit
    Chocolade

    Vanilletoetsen
    Tikje eik
    Suiker
    Zoete afdronk (veel te )
    Misschien iets van het goede te veel

    Digestief
    Een zetelbier

    Mooie fles










    Tulpenbok (7,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Brouwerij Klein Duimpje – Hillegom (NL) nu Swinckels?








    Amberkleurig bier met een romige witte schuimkraag

    Zoet aroma met fruitige prikken
    Moutig
    Honingtoets
    Tikje karamel


    Zoete aanvang
    Ook in de smaak is er honing aanwezig
    Koriander
    Citrus en exotisch fruiti
    Lichte hoppigheid
    In evenwicht
    Matige body
    Kruidige afdronk
    niet slecht





    Groeten
    William





    22-05-2021 om 14:38 geschreven door William Roelens


    13-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 Bieren 93 - La Tramasure - Maitre Blond - Melius Heerlijk Honingbier - Oehoe Donker - Oude Pijpen Oud Beersel


    5 Bieren die de smaakpapillen versieren 93





    La Tramasure - Maitre Blond - Melius Heerlijk Honingbier 
    Oehoe Donker - Oude Pijpen Oud Beersel








    La Tramasure (6,5%Alc.Vol.)
    Brasserie des Géants (Brasserie des Légendes) – Irchonwelz





    Licht wazig blond bier met witte romige schuimkraag

    Vlotte koolzuur doorstroming

    Moutige neus
    Gistig
    met een kruidig aroma

    Moutige aanzet
    Lichte bitterheid die blijft aanhouden
    Pepertoetsen
    Kruidigheid
    Scherpe smaak
    Volmondig
    Toch een eigenaardige smaak die mij niet echt kan bekoren!

    Het Bier werd uitgebracht tgv Fêtes Historique du Festin - Lessines

    Een donkere nacht in 1578 en Lessen wordt belegerd. De aanvallers staan op het punt om de voorsteden te verwoesten. De ‘Compagnie de la Jeunesse’ (jeugdbrigade) onder de leiding van Sébastien de Tramasure maakt zich op om de vijand terug te drijven. Ten aanval!

    www.festin.be









    Maitre Blond (6,2%Alc.Vol)
    Brouwerij De Meester – Stasegem





    Wazig licht amberkleurig bier met romige witte schuimkraag

    Moutige neus
    Hoppe prikken 

    De eerste slok is mooi bitter
    Hoppige nota’s
    Een zoetje tussenin
    Komt een tikje alcoholisch over ondanks de 6,2%
    Droog
    Bittere afdronk
    Bittere nasmaak
    Lekker


    Geheel anders dan Meesterke???









    Melius Heerlijk Honingbier (7,0%Alc.Vol)
    Recept Melius
    Gebrouwen bij BeerSelect – Gent





    Amberkleurig helder bier met een romige witte schuimkraag


    De eerste aroma’s zijn zoet
    Honing speelt de hoofdrol

    Zoete aanzet
    Moutig toetsen
    Honing komt onmiddellijk opzetten
    Ook fruitige prikken van banaan
    Lichte bitterheid zorgt voor afwisseling
    Beetje wrangheid
    Het bier vloeit langzaam uit
    Niet geheel mijn ding maar zoeteliefhebbers en imkers zullen dit bier wel smaken










    Oehoe Donker (7,5% Alc.Vol.)
    De Heidebrouwerij – Ede (NL)







    Donkerbruin bier met een gebroken witte tot beige schuimkraag


    Zoet mout aroma
    Peperkoek
    Suiker
    Chocolat

    De eerste slok is zoet
    Moutig
    Karamel
    Chocolade
    Lichte Koffiebitterheid
    Romige toetsen van donker fruit
    Evenwichtig
    Zoete afdronk

    Soms hoeft een bier niet complex te zijn om te smaken!









    Oude Pijpen Oud Beersel (6,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Oud Beersel – Beersel






    Goud wazig bier met kleine witte schuimkraag

    De neus ruikt een redelijke zurigheid
    Lambiek
    Leerprikken

    Smaak is Citrus
    Houtachtige tonen
    Aards
    Fijn zuur
    Tonen van groene appel
    Bitterheid breekt door
    Complex
    Dit bier heeft mij echt gesmaakt !!!




    Groeten
    William











    13-05-2021 om 10:47 geschreven door William Roelens


    06-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf Bieren 92 - Artésienne La Fée Torchette - Crysialstick Airborne 2.0 -– Marcus beer – Monkey Business Berry - Vleesmeester Ghost Black Pudding 2018




    Vijf bieren die u smaakpapillen versieren 92







    Artésienne La Fée Torchette - Crysialstick Airborne 2.0  -– Marcus beer – Monkey Business Berry -
    Vleesmeester Ghost Black Pudding 2018













    Artésienne La Fée Torchette (7,0%Alc.Vol.)
    Brasserie Artésienne - Haisnes / Frankrijk








    Wazige donkeramberkleurig bier met witte schuimkraag

    Zoet aroma
    vanilleprikken
    kruidig

    De smaak is fruitig
    Citrus
    Kruidige
    Tikje aards
    Maar het bier is zacht en laat zich vlot degusteren
    De afdronk is fruitig
    Misschien iets te zoet
    maar wel een geliefd bier in in het Franse departement Pas-de-Calais









    Vleesmeester Ghost Black Pudding 2018 (11%Alc.Vol.)
    Brouwerij Anders – Halen






    Zwart bier met een fijne beige schuimkraag

    Zoete toetsen
    Vanille
    Rokerige prikken

    Aardse aanvang
    Bittere Fondant
    Rokerige smaak
    Alcohol dringt langzaam door
    Ook nu en dan zoete toetsen van gedroogd fruit
    Zoethout
    Vanille
    Bourbon
    Zoete nasmaak
    Zetelbier




    Black Pudding (Beuling/ blodpølse) is een samenwerking tussen Brouwerij Vleesmeester (BE) en Ghost Brewing (DK).
    Dit bier is gemaakt met verse vanille en eikenhouten chips gedrenkt in Four Roses Bourbon
    Bij het maken van dit bier is geen bloed vergoten










    Crysialstick Airborne 2.0 (4,8% Alc.Vol)
    Brouwerij Crysialstick - Herne






    Blond wazig bier met een minieme witte schuimkraag
    Weinig koolzuur

     Moutig
    Zoet aroma
    Hoppig
    Tikje fruitig (Abrikoos)

    De eerste slokken zijn bitter
    Hoppig
    Fruitigheid van abrikoos
    Het bier is plat en jammer genoeg niet sprankelend
    Een redelijke bitterheid blijft aanhouden
    Bittere afdronk

    Niet slecht van smaak maar ik mistte toch het sprankelende

    In de smaak is er een Tikje diacetyl aanwezig




    Het is informaticus Luc Marcelis die de Crystalstickbieren tot leven laat komen in brouwerij Craywinckelhof in Lubbeek.
    Luc volgde een brouwopleiding bij het COOVI in Anderlecht.
    Hij zette zo zijn hobby om in de praktijk
    Door een palet aan aroma’s te gebruiken laat hij zijn bieren een significante plaats innemen in het Belgisch bierlandschap.

    Ondertussen is Crystalstick-bierfamilie al flink uitgegroeid.
    Naast de Crystalstick Airborne zijn er nog de initiële Crystalstick Blond, Crystalstick Wild Blond, de Crystalstick Olympic Stout!
    Het Pajottenland en de Zennevallei kunnen er maar wel bij varen
    Naast brouwen speelt Luc ook nog in de Saffoxy band.









    Marcus Beer (6,4% Alc.Vol.)

    La Brasserie Belge - Herstal






    Blond bier met witte schuimkraag


    Fruitige neus
    Banaan

    Licht bittere aanzet
    Lichte kruidigheid
    In balans
    Bittere afdronk
    Een lekker biertje
    Geen topper maar ook niet slecht!

    Het won in 2018 de prijs voor het beste Luikse bier.

    met dank aan Geroen!!













    Monkey Business Berry (5,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Wolf/Lupus – Aarschot







    Donkerrood bier met een licht roze schuimkraag

    Fruitige neus
    Rood fruit
    Kersen

    De eerste slokken zijn zoet
    Moutig
    Fruitige toetsen
    Bessen
    De zoetigheid blijft verder duren
    Nu en dan een zuur toetsje die voor afwisseling zorgt
    en een tikje evenwicht brengt in het bier
    Al bij al een aanvaardbaar fruitbiertje.





    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William






    06-05-2021 om 14:43 geschreven door William Roelens


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 29 - Heroes Amazing Blond - Oedipus Thai Thai - Petrus Tripel




    Tripels 29





    Ik ben niet de enige die graag weer eens naar een tripel verlang. Hier en daar hoor en lees ik van bierkenners die de IPA’s , Session IPA’s, DIPA’s, Neipa’s en Apa’s even links laten staan en zich weer op het proeven van klassiekers toeleggen.
    Niet dat ze tegen de allernieuwste creaties zijn integendeel… maar… eerlijk?
    Er zitten daar soms bieren tussen die maar over één enkele smaak meer beschikken en dit is hop, hop en nog eens hop.
    De smaak en het aroma van de gist komt u in sommige bieren nog nauwelijks tegen.
    Een goed gebrouwen bier moet ook uw reukorgaan en smaakpapillen verwennen en vertroetelen zodat u zin krijgt in nog eentje!
    Ik had me voorgenomen om regelmatig eens een klassieke tripel terug te proeven.
    Daarom zal ik op mijn BIERblog enkele tripels bespreken die ik deze zomer heb genuttigd thuis of op een terras.



    DE NAAM TRIPEL
    Van waar de naam Tripel komt is onduidelijk maar wat zeker is, is dat de naam de kracht van het bier aangeeft. De naam zou kunnen komen van de Abdij van Westmalle want de Tripel Westmalle kwam al uit in 1934.
    Dat het van de krijttekens op tonnen uit de Middeleeuwen zou komen is ook best mogelijk. Want de tonnen waren in die tijd gekenmerkt door kruisen naargelang het gebruik van de hoeveelheid grondstoffen. Op de tonnen van tafelbier of bier voor de minder bedeelden stond één kruis. Rijkere gasten konden proeven uit een ton gekenmerkt met twee kruisen (Dubbel) en die met drie kruisen (Tripel) waren bestemd voor de speciale gasten of voor vader Abt.

    Tripel is een bovengistend vrij zware biersoort met een alcoholpercentage (bepaald door de hoeveelheid granen en suikers) tussen 7% en 10%. Het is hergist op fles.
    De kleur is over het algemeen blond tot goudblond alhoewel er ook donkere Tripels bestaan! Denk maar aan Triple Brune van Abbaye de Landelin gebrouwen door Les Brasseurs de Gayant of de Nederlandse Kraaike Tripel.







    Heroes Amazing Blond (8,5% Alc.Vol.)
    coin casse bvba - Nieuwpoort

    Gebrouwen bij Brouwerij Het Gulden Spoor – Gullegem






    Blond helder bier met een fijne witte schuimkraag


    Zoet moutig aroma
    tikje fruitigheid van banaan
    Gist

    De aanzet is zoet
    Gistig
    Brood
    Kriander
    Honing
    Vanilleprik
    Suiker
    In balans
    Weinig bitterheid wat ik wel jammer vind
    Zoete afdronk met een klein bittertje in de nasmaak
    Een allemans tripel
    Bier voor het Kusttoerisme











    Oedipus Thai Thai (8,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Oedipus - Amsterdam







    Goudkleurig bier met een witte mooie schuimkraag


    De neus ruikt kruidig
    Koriander
    Prikje Chili

    De aanzet is licht zoet
    Karamelnota’s
    kruidig
    Gember
    Kaneel
    Toch allemaal goed uitgebalanceerd
    Een lichte hoppigheid komt zijn aanwezigheid melden
    Krachtige afdronk
    Aangename tripel









    Petrus Tripel (8,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Brabandere – Bavikhove








    Donkerblond bier met een blijvende mooie witte schuimkraag

    Het aroma is een beetje gistig
    Zoet
    marsepein
    Karamel
    Koekjes

    De aanvang is zoet moutig
    Ook in de smaak een tikje marsepein
    Fruitigheid van banaan
    Lichte bitterheid komt naar boven
    Goed in balans
    Soms een minieme alcoholwarmte
    De afdronk is een tikkeltje scherp en droog
    Een voortreffelijke tripel



    Groeten
    William










    06-05-2021 om 14:41 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!