Inhoud blog
  • 5 bieren 150 - Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur - Straffe Hendrik X-mas Blend - Ter Dolen Winter – Wintermaster
  • In het spoor van Nico Mattan - De Hollemeersch
  • In het spoor van Nico Mattan - Het Mysterie (Poperinge)
  • 5 bieren 149 - Archivist Blonde - Heroes Mighty Brown - Quoi quoique oie couac - Sargasso – Zeedust
  • 34ste Dinsdagnamiddag proeverij - La Rules Epautre - Pichou Blonde - Balf Racine - Balf Tripel - Nostradamus Bio - Achel Superior Winter.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk
  • donkere Carlsberg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beer & Gastronomy ambassadeur 2013 - Duvel Depot Breendonk






    Beer & Gastronomy ambassadeur 2013



    Op maandag 18 februari 2013 werd de “Beer & Gastronomy” ambassadeur voor 2013
    uitgeroepen door de prestigieuze Academy van
    “
    Het Biergenootschap der Lage Landen” (BGLL).
    Deze award bekroont een bekende Belgische persoonlijkheid
    die zich het voorbije jaar onderscheiden heeft door zijn of haar
    positieve bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie.
    Vorig jaar mocht Jean Blaute de prijs in ontvangst nemen.
    Hij verdiende zijn sporen met het succesvolle tv-programma “Tournée Générale”.






    Het bezoekerscentrum 'Duveldepot' van Duvel Moortgat

     

     

    De uitreiking vond plaats in het gekende Duveldepot in Breendonk (Puurs).
    Ik was maar al te blij met de uitnodiging en ging er gaarne op in.
    Naar het Duveldepot rijden is voor elke bierliefhebber een aangename rit.
    Vooral in gezelschap van een mooie dame. En als die dame dan nog
    Sofie Vanrafelghem is (co-auteur en auteur van de boeken 
     
    100
    x Proeven van Straffe Streekbieren en Tournée Générale 3
    en ook aan de basis ligt van het
    ‘Vrouwen en bier’-project),
    dan kon mijn dag niet meer stuk!
    Toen we het depot betraden waren al heel wat BV's (biervips) aanwezig.







    Nog aan de koffie, maar daar kwam vlug verandering in!
    Op de foto : Kaasaffineur Michel Van Tricht, Vlaams culinair journalist
    en mediafiguur Dirk De Prins, Stefaan Coutteneye (chef 't Hommelhof in Watou)
    Mediafiguur en Jean Blaute (Beer & Gastronomy ambassadeur 2012),
    Joachim Boudens sommelier van het befaamde Brugse restaurant Hertog Jan
    en enkele leden van de Academy van “Het Biergenootschap der Lage Landen” (BGLL).







    Op de foto Jean Blaute (Tournée Générale) geflankeerd door Hildegard van Ostaden
    (microbrouweij Urthel – Ruislede) en Sofie Vanrafelghem
    (Vrouwen en bier – Auteur Boek Tournée Générale 3)








    Chef-kok Hilaire Spreeuwers (Bierrestaurant Bitter Zoet – Zonhoven)
    in gezelschap van Stefaan Coutteneye (Chef Restaurant - ’t Hommelhof in Watou)



    Joachim Boudens is
    Beer & Gastronomy Ambassador 2013







    Commercieel directeur Olav Blancquaert verwelkomde in naam
    van Duvel-Moortgat alle aanwezigen

     






    Andries De Groen, Grootheraut van het BGLL. gaf een korte toelichting.


     


    Voor de toekenning van de “Bier & Gastronomie Award”. werd in 2011
    een prestigieuze  ACADEMY in het leven geroepen,
    die op zoek gaat naar een bekende persoonlijkheid
     die zich het voorbije jaar bijzonder heeft onderscheiden door zijn/haar
    positieve bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie.
    De ACADEMY wordt voorgezeten door Dirk De Prins (culinair journalist)
    en zal voor het tweede jaar deze AWARD toekennen,
    dit in opvolging van de vroeger jaarlijks toegekende “Bier & Gastronomie Award”.

     











    Yannick Boes, voormalig directeur van brouwerij Alken en
    President van de Confederatie  van Belgische Bouwers op het spreekgestoelte.



    Ons klein land kent een bijzonder rijke biertraditie en sinds vorig jaar wordt
    er jaarlijks een Belgische “Beer & Gastronomy Ambassador”
    uitgeroepen door de ACADEMY.
    Deze ACADEMY wordt voorgezeten door Dirk De Prins en hierin zetelen
    de bestuursleden van het Biergenootschap der Lagen Landen en
    Stefaan Coutteneye (chef ’t Hommelhof in Watou),
    Geert Van Hecke (Karmeliet*** in Brugge),
    Alain Coninx en Jurgen Ramaekers (Culinaire Ambiance).
    Deze beer & gastronomy ambassador zet niet alleen het Belgisch bierlandschap
    en de speciaalbieren in de kijker, hij of zij legt ook een duidelijke link met gastronomie.







    Dirk De Prins mocht de naam van de
    Beer & Gastronomy Ambassador 2013 bekend maken.






    Vorig jaar mocht Jean Blaute de allereerste award in ontvangst nemen
     en dat had hij voornamelijk te danken aan het
    succesvolle tv-programma “Tournée Générale”
    waar hij verschillende brouwerijen bezocht. 
    Dit jaar gaat de prijs naar Joachim Boudens.
    Samen met Gert De Mangeleer is hij de drijvende kracht achter het
    Brugse driesterrenrestaurant Hertog Jan.
    Joachim heeft veel aandacht voor bier op zijn kaart.
    Zo koppelt hij kazen steevast aan mooie Belgische bieren.








    Beer & Gastronomy Ambassador 2013 Joachim Boudens




    “Bier verbreedt het palet aan mogelijkheden voor de sommelier”,
    zegt Joachim Boudens. “
    De eerste keer dat we bier serveerden,
     zal een jaar of acht geleden zijn: bij een gerecht met hopscheuten
    hebben we toen een witbier geschonken.
    Maar soms kom je bij bier uit omdat je gerecht met geen
    enkele wijn te combineren valt.
    Dat is het geval met een kreeftbereiding in boter: de vettigheid
    vocht met eender welke wijn die we probeerden.
    In dat gerecht zaten ook verse kersen en zo kwamen we uiteindelijk bij een kriek.
    Het bleek een perfecte combinatie en de gasten waren er weg van












    Joachim mocht in het bezoekerscentrum van Duvel-Moortgat d
    eze prestigieuze Award in ontvangst nemen uit de handen van Andries De Groen,
    grootheraut van het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL) .














    Daarna volgde een Panelgesprek/interview door Dirk De Prins 
    en Stefan Couteneye




    In de eerste plaats is de kersverse ‘Beer & Gastronomy Ambassador’
    erg vereerd met deze titel, maar uiteraard wil hij in 2013
    ons nationaal biererfgoed actief blijven promoten.
     “
    Eigenlijk doen we dat op dit ogenblik veel te weinig.
    Bier is een fantastisch product. Heel de wereld benijdt ons om onze
    diversiteit aan bieren; wij spelen die troef nog altijd veel te weinig uit





    Gastronomische food- en bierpairing






    Daarna volgde voor de genodigden een
    Gastronomische food- en bierpairing
    door niemand minder dan Gert De Mangeleer
     van 3* restaurant Hertog Jan uit Brugge.
    Uiteraard begeleid met de prachtige bieren van Duvel Moortgat






    Vedett Extra White (4,7) begeleide enkele gerechtjes







    Vlnr : Sven Gatz (Directeur v.d. Belgische Brouwers),
     Han Hidalgo NL (Biercuisine en auteur van de boeken Biertapas, Jazzcookin)
    en uw dienaar William Roelens (HOPnieuws, Bierblog)

    Foto : M. Therese Bruggeman







    Meringue van passievrucht, crème van foie gras &
    krokantje van coca-cola - Vedett white








    Anneke (Fleur) Rijkers (Zythologe) bij Chef-kok Hilaire Spreeuwers
    (Bierrestaurant Bitter Zoet – Zonhoven)








    Licht gerookte paling met rode biet & sesam - Vedett white







    Alain Coninx (VRT)













    Krokantje van aardappel, crème van licht gerookte aubergine,
    miso en schijfje champignon - Vedett white







    Avocado gepaneerd in tomaatpoeder, fleur de sel, olijfolie
    (Hertog Jan obv arbequine & merot olijven uit catalonië Spanje)
    - Liefmans Goudenband (8,0%)








    Een dienblad Bollekes







    Bierjournalist Christian Deglas, Han Hidalgo NL (Biercuisine en
    auteur van de boeken Biertapas, Jazzcookin)en
    William Roelens (HOPnieuws en Bierblog)
    (Foto :Sofie Vanrafelghem)







    Tête pressé, zoetzure groentjes vanop de boerderij,
    crème van linzen en schijfjes koolrabi - Bolleke Koninck (5,2%)






     







    Aardappel mousseline, koffie, vanille & mimolette kaas
    (Noord Frankrijk, Boule de Lille, +_ 24m) -
    Duvel Triple Hop 2012 met citra Hop (9,5%)
    Volgende vrijdag kom de versie 2013 op de markt
    met de Japanse hop Sorachi Ace!!!







    Proost en tot in 2014 !
    Mieke De Vylder.
    Brand Manager bij Duvel Moortgat (marketing)
    Sluit deze reportage af








    24-02-2013 om 00:00 geschreven door William Roelens


    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Rouge-Croix - Brasserie de la Lesse - Eprave -






    La Rouge-Croix










     

    La rouge croix


    Het is het rood dat danst,
    het glas dat glanst. Rondborstig en
    met rijkelijke voet staat het
    midden in ’t leven. Gul en smeuïg
    het bier gevat. Bij de blikdichte kraag
    laat de afdronk een uitgesproken smaak na,
    klaar om romige lippen af te likken.


    Ellen Lanckman





     


    De "Brasserie de la Lesse" ligt in het centrum van Eprave,
    een klein deelgemeente van de stad Rochefort.
    Het is een coöperative met sociale doeleinden die in 2011
    door enkele vrienden opgericht  werd.
    Deze coöperatie heeft als doel, het ondersteunen
    van biologische landbouw.
    Zij willen met hun brouwerij deelnemen aan de
    her lokalisatie van de economie
    Nieuw leven inblazen in landactiviteiten en hun bieren
    aanbieden op de Belgische biermarkt.
    Voor de eerste brouwsels werden dan ook
    zoveel mogelijk biologisch ingrediënten gebruikt.

    De naam van het bier ontleent zich aan een
    Merovingische begraafplaats,
    het Rode Kruis, gelegen in de vallei van de Lesse, tussen de dorpen
    Éprave en Han-sur-Lesse.
    Dit gebied bestaat voornamelijk uit droge graslanden
    en braakliggende kalkhoudende landbouwgronden.




    La Rouge-Croix – 7,5% Alc.Vol.
    Brasserie de la Lesse - Eprave





    Donkerbruin bier met een beige romige schuimkraag

    Aroma is moutig en zoet
    Ietsje te zoet
    De neus ruikt nog warme toetsen van alcohol

    De eerste slok smaakt caramelzoet
    Fruitig en kruidig (koriander)
    Een lichte bitterheid laat zich opmerken in de achtergrond
    Licht gebrande nootachtige toetsen zorgen voor afwisseling.

    De afdronk is licht bitter

    Een klassiek biertje met iets te weinig karakter.









    INFO

    Brasserie de la Lesse
    Coopérative à finalité sociale
    43b, rue du Treux
    5580 Éprave
    Belgique

    Tél. +32 (0)84 45 75 25

    info@brasseriedelalesse.be




    Met dank aan
    Ellen voor het label tekstje




    21-02-2013 om 17:18 geschreven door William Roelens


    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de Brugs Bierfestival - 2013 : Deel 2- Het Festival

     



    6de Brugs Bierfestival 2013









    Deel 2- Het Festival



    Dat het 6de Brugs Bierfestival weerom een
    schot in de roos was lijkt geen twijfel.
    Volgens Tony Dauwens van organiserende club BAB,
    waren naast de Belgische bierliefhebbers ook talrijke Nederlanders,
    Engelsen en Amerikanen aanwezig.
    Maar ook Bierfanaten uit Italië - Finland - Rusland - Canada - Brazilië -
    Peru - Aruba - Puerto Rico - China - India - ... tot Australië.
    Liefst meer dan 40 nationaliteiten proefden het Belgische gerstenat !
    Dit kon de organisatie opmaken door een doordacht systeem.
    Elke festivalbezoeker kon een speciaal ontworpen postkaart kopen.
     
    Deze kon u inleveren om een compleet degustatiepakket te bekomen.
    De aangekochte postkaarten werden na het festival opgestuurd n
    aar hun respectievelijke adressen.






    Op zoek naar een eerste biertje




    Beste bier van het Festival



    Er werd ook een wedstrijd ‘Beste Bier’ georganiseerd. 
    De festivalgangers konden via een formulier
    hun beste bier van het festival aanduiden.

    En het resultaat mag er zijn.
    Op plaats 3 : Fort Lapin Quadrupel 

    Op plaats 2 (vorig jaar nog op 1, maar nu dus voorbijgestoken): Westvleteren 12  
    en de winnaar is de Triest IPAvan brouwerij Triest








    Kristof stond voor de tweede maal op het festival.
    Zijn tweede gebrouwen bier Fort Lapin Quadrupel viel in de smaak
    van de bezoekers en behaalde
    na Westvleteren 12 een mooie derde plaats.
    Proficiat!








    De winnaar van het Festival
    Triest IPA (7,5%)




    "Den Triest" is een gehucht aan de Oostdijk van
    de Willebroekse Vaart en ligt pal op de grens van
    de provincies Brabant en Antwerpen.
    De etymologische betekenis van "Triest" is "akkerland" en het landelijke,
    agrarische karakter is er tot de dag van vandaag vrijwel intact gebleven.
    Brouwer Marc Struyf (midden) is al tientallen jaren zeer gekend in de
    bier- en brouwwereld, en sinds 2009 officieel als brouwerij
    van start gegaan in Kapelle-op-den-Bos.
    Het basisgamma bestaat uit een Triest blond - dubbel - tripel - kriek -
    special en X-mas, maar Marc experimenteert zeer graag en
    zeker met diverse hopsoorten.
    Dit heeft hem hier dus geen windeieren gelegd:
    Triest IPA is een goudblonde, single hop tripel van 7.5% alcvol,
    lekker bitter en gebrouwen met een nieuwe Amerikaanse hopsoort,
     nl. Mozaik. (bron website BAB)







    Bryggja Brewery had hun Bryggja Tripel (8,5%) mee.
    Dit bier werd verkozen in 2012 tot beste Hobbybier van België
    © Foto Bryggja Brewery











    Het Brugs Bierinstituut met zaakvoerder Eli Noë.
    Naast Basilius en De witte Zwaan was er ook Den IJzeren arm (9%) te proeven.















    Jef Pirens en Isabelle van brouwerij d'Oude Maalderij stonden
    voor het eerst op het festival.
    Hun prachtig biertje Qantelaar werd door velen gesmaakt





    De sympathieke Benny van Hecke vertegenwoordiger bij brouwerij Malheur.






    De stand van de Bom Brewery.
    Deze brouwerij stond ook voor het eerst op het festival
    Ze hadden hun bieren Triporteur From Heaven (6,2%) 
    en Triporteur From Hell (6,6%) bij.







    Twee belangrijke bierdames op het Festival.
    Links de Nederlandse Fiona De Lange (bierblog nl) en rechts
    Sofie Vanrafelghem (Vrouwen en bier)








    Alex, Koen en Joran zeg maar de mannen van Het Brouwers Verzet
    aan de opbouw van hun stand!
    Ze hadden ook een primeur mee
    Oakey Mokey Whiskey Stout (7,5%)







    Druk Druk Druk






    Gunther  Bensch van bierfirma Montaigu had ook een nieuwigheid mee.
    Drunk Monk Series 3 (7%)








    Bernard Vadamme van brouwerij Eutropius
    schenkt hun nieuwe creatie uit 'Oscar' (6,6%)
    Een biertje die door veel festivalgangers gesmaakt werd







    John Martin pakte uit met een primeur!
    Lambiek 2012 (3%)





    Biervoordrachtgever Geroen Vansteenbrugge tussen zijn fans!







    CoEnCo (Construction Engineering Consultancy) was
    vertegenwoordigd door Manager Dirk Vande Berghe





    Andy Dewilde van bierfirma "Vliegende Paard Brouwers"





    Andy Dewilde stelde zijn bier aan het publiek voor met zijn aangekochte
    Hopfilter uit de Verenigde Staten.
     
    Hij noemde het apparaat ‘No Hops No Glory'
    Net zoals bij thee geeft de hop haar aroma's af aan het bier,
    dat vervolgens door een luchtfilter wordt gestuwd en in
    een tweede koker terechtkomt.
    Vervolgens wordt het bier in glazen getapt.
    Door verschillende hopsoorten in de koker te storten kunnen
    ook andere smaken bekomen worden.





    Brouwerij 'Au Phare' uit Tongeren was ook voor de eerste maal in Brugge.
    Brouwer  Davy Daniels in gesprek met Casimir Elsen.






    Naast hun Amburon Blond (7%) hadden ze ook een nieuw biertje bij.
    Een Hubke (7%)






    Uit Meulebeke kwam brouwer Thys Maenhout van de gelijknamige brouwerij
    de bierliefhebbers in Brugge verwennen





    Hij had een primeurke bij.
    Ferre een biertje van maar liefst 10%






    Twee ernstige bierproevers : Joris en Thierry






    Genieten op het festival





    Reeds mijn glaasje, nu nog het bier!











    Twee vriendelijke WC dames mogen ook eens in de picture!






    Ex hobbybrouwer (wie zijn naam mij momenteel ontsnapt)
    uit Noord Frankrijk met zijn charmante echtgenote





    Journalist Ariël Meeusen (Zeeuwse krant - column HOPnieuws) en
     auteur Erik Verdonck genieten van al het lekkers





    Geen plaats meer! dan maar op de grond zitten en proeven!




    Tuurlijk stonden ook charmante dames achter de standen!!!






    De echtgenote van Dirk Vandamme bij het Anker.




     Miek Van Melkebeke Brouwerij De Rijck




    Gina bij brouwerij Bavik




    Cindy bij brouwerij Bockor




    Christine bij bierfirma Het Alternatief









    Meer moet dat niet zijn voor deze Engelse Lady






    Ook Luc Vermeersch van brouwerij De Leite zorgde voor een primeur.
    Hier in gesprek met bierkenner Daniele Hops Feiffer uit Venetië.





    Zijn lekkere Tripel Kriek Cuvée Soeur'ise kende veel bijval





    Verliefd op bier of op elkander?





    Ook brouwerij Dilewyns was aanwezig met de altijd lachende
    Claire en haar vriend
    Kristof Bastiaens
     






    Elk jaar kom ik die knappe dame tegen en elk jaar laat ze
    zich spontaan fotograferen!






    Niet alleen boven in de Rodenbach & Pickeryzaal was er iets te beleven.
    Ook in de Garemijnzaal was er veel te doen.
    Naast kookdemo's waren er ook BAB babbels o.l.v. Johan De Caluwé.
    Hier in gesprek met Sofie Vanrafelghem.






    Elke bezoeker kon een alcoholtest laten uitvoeren aan de BOB stand





    Zoals altijd sluit ik mijn fotoreportage af met een mooie dame die wil poseren
    voor mijn digitaal fototoestel.
    Ditmaal een sympathieke uitheemse schone.
    Na het nemen van de foto fluisterde ze in acht verschillende talen iets in mijn oor
    Ik antwoordde zo goed al ik kon het woordje OK in acht talen
    Ze knipoogde acht maal en met een geheimzinnige of gelukzalige glimlach
    verdween ze in de menigte.

    Tony wist nog te vertellen op hun website dat BAB jaarlijks diverse goede doelen steunt.
    Dit jaar zijn er vier!


    1. Bij Poverello Brugge krijgen mensen die het wat moeilijker hebben dag in dag
    uit de eindjes aan mekaar te knopen, van BAB een heerlijke maaltijd aangeboden.

    2. De Varens is een school voor Bijzonder Onderwijs.
    In de oude vissersschool van Heist hebben zij onderdak
    gevonden voor het Centrum Autisme West-Vlaanderen.
    Leerlingen worden er individueel begeleid met aangepaste accomodatie
    en BAB draagt bij tot de buitenschoolse week met o.a.
    bioscoopbezoek, billenkarrentocht en als afsluiter een barbeque.

    3. Aan MPI Spermalie, school voor slechtzienden en autistische kinderen,
    schenkt BAB tandems om de wijde wereld in te trekken
    onder begeleiding van hun leerkrachten.

    4. BAB vzw steunt ook Foton Familiezorg, een vereniging die zich inzet
    voor mensen met dementie.
    Zij zorgen voor thuisbegeleiding, informatiemomenten en
    ontmoetingsgroepen voor families en mantelzorgers.

    Met dank aan Tony Dauwens en BAB




    Via de oude straten van het mooie Brugge begeef ik mij naar het station




    PROFICIAT BAB

    INFO
    http://www.babbierproevers.be/


    15-02-2013 om 17:31 geschreven door William Roelens


    06-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de Brugs Bierfestival - 2013 : Deel 1- De Officiële opening





    6de Brugs Bierfestival - 2013





    Het bierfestival neemt elk jaar plaats in het belfort van Brugge,
    of de Halletoren, op de Grote Markt van Brugge
    Dat belfort is sinds 4 december 1999 opgenomen in
    de werelderfgoedlijst van UNESCO.







    De hallen onder de toren hadden een commerciële functie.
    Ze bestonden uit verschillende zalen waar telkens andere ambachtsproducten
    met stadskeur verhandeld werden.





    Deel 1 : De Officiële opening

    Dank zij mijn bereidwillige dochter en schoonzoon
    die mij van huis naar het station van Kortrijk voerden en s ’avonds
    mij weer kwamen oppikken kon ik mijn smaakpapillen
    een dagje plezier gunnen op het zesde Brugs Bierfestival.
    Het is toch geruststellend om te weten dat ge dan meer of een 
    biertje mag poggen.
    Met poggen bedoel ik : Proeven, Ontdekken en genieten). 
    De nieuwigheden allemaal proeven was onbegonnen werk.
    Het aanbod van de nieuwe biertjes was weer gigantisch?


    En net zoals elk jaar heb ik er een paar vergeten die ik zeker wilde proeven.  
    Zelfs een paar nieuwe bierstanden zijn door de drukte me dit jaar ontglipt.

    Waarvoor mijn verontschuldigingen.







    BAB voorzitter Marc Vandepitte






    Het was BAB voorzitter Marc Vandepitte die zoals elk jaar
    de genodigden en de gastsprekers verwelkomde.
    Hij was bijzonder trots om de zesde editie van het Festival voor te stellen.
    Ook de grote belangstelling van de brouwers en bierfirma’s (een 70-tal)
    en de vele bieren (350) waaronder een
    50-tal nieuwe maakten van hem een gelukkig man.







    vlnr : Mieke Hoste, Sven Gatz, Jean-Marie Bogaert en Bart Naeyaert




    De Gastsprekers






    Mieke Hoste schepen van schepen van leefmilieu, dierenwelzijn,
     sociaal-culturele verenigingen, toeristische organisaties
    en Zeebrugge-bad








    Gedeputeerde West-Vlaanderen Bart Naeyaert







    Sven Gatz Directeur Belgische Brouwers






    Weerom veel belangstelling.







    Onder de genodigden, kersverse Burgemeester van Brugge
    Renaat Landuyt.








    De Genodigden werden ontvangen met 'BAB 401' het huisbiertje van het
    Brugs Bierfestival. Een smaakvol biertje van hoge gisting.








    Via een rondleiding door de Rodenbach & Pickeryzaal waar de 
    brouwerijstanden waren opgesteld (zie deel 2) belanden we beneden in de
    Jan Garemijnzaal aan de stand van de Trappisten
    (een beetje de trots van het BAB bierfestival)
    Want hier kon je alle Belgische trappistenbieren proeven.
    Ook de Westvletren 12!
     








    Vloeibaar goud!






    Burgemeester Renaat Landuyt liet meteen er eentje uitschenken!






    In dezelfde zaal was er ook het kooktheater.
    gedurende de twee dagen werden er demonstraties gehouden van
    gerechten klaar gemaakt of begeleid met bier.
    De organisatie was in de handen van Mariola Farina van 
    Gastro Vita.








    Ook leeftijdsgenoot en legendarische reus Jules van de vzw 't Hamerken
    zag dat het weer een groots festival zou worden.
    Hij deed vroeger zijn intrede als de moderne 'Bacchus'
    hij zorgde vroeger als attractie voor brouwerij 't Hamerken.
    Bij het voorbijgaan heeft hij wel graag dat u hem begroet!








    De plechtige opening van het 6de BAB bierfestival
    Met o.a. een fiere BAB voorzitter Marc Vandepitte ,
    Sven Gatz Directeur Belgische Brouwers,  Schepen Annick Lambrecht,
    Burgemeester Renaat Landuyt, Gedeputeerde WVl
    Bart Naeyaert,
    gewezenSchepen Jean-Marie Bogaert en
    schepen Hilde Decleer.
    Ditmaal geen lintje doorknippen maar met enkele flessen
    heuse Malheur Brut bieren “à la méthode originale” werd het festival
    figuurlijk en letterlijk in gang gespoten!








    Het jaarlijks moment waar iedereen naar uitkijkt!
    Met luide en krachtige stem roept voorzitter Marc
    het zesde Brugs Bierfestival voor geopend.





    Weldra deel 2 - Het festival!





    06-02-2013 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!