Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    27-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeren langs Hoppeboeren



    Toeren langs Hoppeboeren








    Een honderdtal genodigden melden zich aan!




    Vrijdag 17 september vond het evenement ‘Toeren langs Hoppeboeren’ plaats.
    Een initiatief ingericht door de stad Poperinge voor de Belgische Brouwers.







     Elien Rosseel (deskundige landbouw Poperinge)




    Na de verwelkoming door Elien Rosseel (deskundige landbouw)
    brachten we met een 100-tal aanwezigen een bezoek aan het hedendaags familiehopbedrijf ‘BELHOP’. 























    Hopboer Bart Boeraeve en zijn echtgenote Annebel namen ons op sleeptouw door en rond hun bedrijf.
    Annebel tussen de hopranken en Bart in zijn hopbedrijf












    Met twee bussen werden we voor de lunch naar de rooftop bar ‘Bar Bernard’ gebracht met het indrukwekkend panoramisch zicht op de omliggende hoppevelden.








    In de rooftop van bar ‘Bar Bernard’ werden we verwend met een lekker maaltijd!









    Het indrukwekkend panoramisch zicht op de omliggende hoppevelden.







    Daarna bezochten we het vernieuwd hopbedrijf van Paul en Daan Soenen
    l
    angs de Blekerijweg in Watou.







    Daan Soenen gaf uitleg over zijn vernieuwd hopbedrijf



































    De laatste afspraak was een bezoek aan het eigentijdse Biohopbedrijf van Joris Cambie.







    Bio hopboer Joris Cambie tussen de hoppevelden



















    De dag werd afgesloten met Project ‘HOPBEL’ waar Burgemeester Christof Dejaegher en Lies Willaert van Inagro  een toelichting gaven over de stand van zaken bij het ontwikkelen van een streekeigen Belgisch Hopras en de stand van zaken van het lopende leaderproject ‘HopBel’.






    Burgemeester Christof Dejaegher









    Lies Willaert van Inagro




    https://www.belgischehop.be/nl/bierliefhebber/belgische-hop
    https://www.poperinge.be/hopteelt
    https://www.inagro.be/
    https://www.toerismewesthoek.be/nl/tournee-locale/bezoek-een-hopbedrijf
    https://www.plukker.be/nl/hop/
    https://zoeken.onthaalopdeboerderij.be/belhop





    GROETEN
    WILLIAM












    27-09-2021 om 15:30 geschreven door William Roelens


    20-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIPERS TIMES GAMMA VERNIEUWD EN BREIDT UIT - EPICA EEN NIEUW BIER VOOR EEN METALBAND MET WERELDFAAM






    WIPERS TIMES GAMMA VERNIEUWD EN BREIDT UIT

    EPICA – EEN NIEUW BIER VOOR EEN METALBAND MET WERELDFAAM









    Brouwerij De Kazematten.
    De unieke gevel van de brouwerij prijkt nu op de nieuwe etiketten.











    Brouwerij De Kazematten



    Op woensdag 15 september  vond in brouwerij ‘De Kazematten’ in Ieper twee voorstellingen plaats.
    De eerste betrof de uitbreiding van het Wipers Time gamma en het tweede was de voorstelling EPICA het nieuwe bier gebrouwen voor de Nederlandse Metalband Epica waar Ieperling Isaac Delahaye deel van uit maakt.






    Pieter Verdonck Marketing Consulant Brouwerij St.Bernardus










    Pers en genodigden







    Wipers Time breidt uit!

    Met Wipers Time Dubbel en Wipers Time Tripel voegt brouwerij De Kazematten twee nieuwe bieren toe aan hun gamma. Wipers Time 14 wordt nu Wipers Time Blond.
    Met deze naamwijzigingen bekomen ze een mooi triumviraat die vertrouwd in de oren klinkt.
    Ook de etiketten hebben een vernieuwing ondergaan. Ze hebben een kleurenspectrum gebruikt die past bij de respectievelijke bierstijlen. De illustratie op het etiket weerspiegelt de unieke gevel van de brouwerij.











    De nieuwe uitstraling van Wipers Times!
    Blond, Dubbel en Tripel












    EPICA






    Het nieuwe EPICA bier is een zijdezacht easy drinking bier (5,4%Alc.Vol) met een exotische fruitigheid, lichte kruidigheid en een hoog dorstlessend karakter. Ideaal om te degusteren op muziekfestivals waar de Nederlandse groep optreedt en natuurlijk op andere festivals waar het eveneens verkrijgbaar is!
    Epica is momenteel één van de populairste bands van de lage landen.

    Ieperling Isaac Delahaye (9 januari 1982) maakt deel uit van deze band.
    Onlangs was de band te zien in Kortrijk op het Alcatraz Metal Festival.








    Bart Vermeulen, Zytholoog, bierverteller en brouwer schenk het bier van uit
    het blik in het glas











    Julie Depypere – Zaakvoerder brouwerij Kazematten toost op het nieuwe bier










    Ieperling Isaac Delahaye (9 januari 1982) maakt deel uit van de metalband Epica







    Brouwer Koen Hugelier







    Dat brouwerij De Kazematten (Ypres City Brewery) wind in de zeilen heeft bewijzen de prijzen die ze gewonnen hebben op de World Beer Awards 2021. Wipers Time Blond werd ‘Country Winner’ wat niet enkel een gouden medaille betekent maar eveneens het beste blond bier van België! Het bier Tremist behaalde zilver!




    Brouwerij Kazematten
    Houten Paard 1 - 8900 Ieper

    www.kazematten.be








    Groeten

    William











    20-09-2021 om 11:15 geschreven door William Roelens


    16-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIJF BIEREN 99 - FloRik 2152 Hoppig Blond – Alpaide Blond – Chimay Dorée – Kompel Ondergronds – La Goudale



    Vijf Bieren om uw smaakpapillen te versieren 99





    FloRik 2152 Hoppig Blond – Alpaide Blond – Chimay Dorée – Kompel Ondergronds –
    La Goudale


    FloRik 2152 Hoppig Blond (7,0%Alc.Vol.)
    Thuisbrouwerij FloRik – Wechelderzande Lille/Antwerpen







    Amberkleurig bier met een witte fijne schuimkraag
    Vlotte koolzuur doorstroming

    Een heerlijk fruitig aroma verwent de neus
    Ook een tikje mout en kruidigheid

    Zoete aanzet
    Onmiddellijk gevolgd door een lekkere kruidigheid
    Tintelige bitterheid komt naar boven
    Het bier smaakt zacht en fris
    Ook een lichte banaantoets breekt door
    Mooi in evenwicht
    Een zachte hoppig-en kruidigheid laat zich gelden
    Zachte hoppige afdronk
    Het bier degusteert vlot
    Ik vind het een topper!

    Me dank aan Geroen voor het mij te bezorgen









    Alpaide Blond - Cuvée van de Generaal (8,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Nieuwhuys – Hoegaarden







    Donkerblond bier met een witte romige schuimkraag

    Fruitig aroma van banaan
    Zoetmoutig
    Vanille
    Koriander

    De eerste slokken zijn zoet
    Fruitig
    Een mooie bitterheid komt naar boven
    Ook een lichte kruidigheid in de mond
    Mooi in balans
    Alcoholische warmte
    Zacht
    Lichtbittere afdronk
    Het bier degusteert vlot, daarom opletten voor zijn 8,5%!
    Lekkere Hoegaardse cuvee of mogen we het een tripel noemen?









    Chimay Dorée (4,8%Alc.Vol)
    Abbaye de Scourmont - Chimay







    Goudblond bier met een mooie romige witte schuimkraag

    Een moutruikend aroma
    Granig
    Gistig
    Tikje banaan!

    De eerste slokken zijn een genot voor de smaakpapillen
    Zoete toetsen
    Tikje broodachtig
    Moutig
    Prikje banaan
    Milde hoppigheid
    Mooi in balans
    Lichte hoppigheid
    Top Belgisch bier met maar weinig alcohol!!!










    Kompel Ondergronds (6,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij
    Kompel - Maasmechelen







    Donkerbruin bier met een romige lichtbruine beige schuimkraag
     
    Het aroma is zoet
    Karamel
    Tikje zoethout
    Pruimpjes

    De aanzet is licht zoet
    Karamel
    Koffietoets
    Droog
    Nu en dan een bittertje tussendoor
    Donker fruit
    Evenwichtig
    Geroosterde smaak
    Lichte bittere afdronk
    mokka in de nasmaak

    Lekker bier









    La Goudale (7,2%Alc.Vol.)
    Brasserie Goudale (Les Brasseurs de Gayant) – Arques (FR)

    Amberkleurig bier met een witte romige schuimkraag

    Het aroma is moutig
    Karameltoets
    Brood
    Granig

    De smaak zet het aroma verder
    Suiker
    zoet
    Granig
    Broodachtig
    Karameltoets
    Tikje honing
    Kruidige prikken
    In balans
    Stillaan wordt het ietsje bitter
    zoete afdronk
    Geen wow maar toch een genietbaar bier





    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!
    Ze kunnen ook uit de handel verdwenen zijn!

    Groeten William







    16-09-2021 om 10:13 geschreven door William Roelens


    05-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de Bio Bieren Festival Poperinge!




    2de Bio Bieren Festival Poperinge!







    Onlangs (28 & 29 augustus 2021) ging in Poperinge het tweede  Bio Bieren Festival door.
    Het leuke aan dit festival ingericht door Hopteler Joris Cambie en brouwer Kris Langouche van Brouwerij De Plukker (In 2020 nog volwaardige ambassadeurs van het Goede Leven in Poperinge) is dat je diverse biobieren kon proeven tussen de geurende hoppevelden. De brouwerij had ook vijf bevriende brouwerijen uitgenodigd om hun eigen biobieren te presenteren. Joris gaf met plezier uitleg tijdens de plukdemonstraties met een miniplukmachine en er werd ook gedemonstreerd hoe er vroeger met de hand werd geplukt door diverse plukkers en pluksters. Een accordeonist bracht figuurlijk en letterlijk leven in de brouwerij!
    Voor de hongerigen waren twee biostandjes voorzien. Dit festival ging door i.s.w. met Toerisme Poperinge en de vrienden van het Hopmuseum.



    De deelnemende brouwerijen:


    De Plukker - www.plukker.be 

    Cantillon - www.cantillon.be 
    Brunehaut - www.brunehaut.be 
    De La Lesse - www.brasseriedelalesse.be 
    Coopérative Liègoise - www.bcl.be 
    De l'Orne - www.coop.brasseriedelorne.be 











    Hoppeteler Joris Cambi van brouwerij De Plukker

    Samen met brouwer Kris Langouche maakt Joris fantastisch Belgisch bier met zijn eigen geteelde biologische hop,
    Voorlopig is hij de enige die op dit ogenblik biologische hop kweekt.
    Samen gebruiken ze ook uitsluitend biologische grondstoffen voor het brouwen van hun bier. 









    Een gezellige drukte tussen de hoppevelden





    Een lekkere zurige Lambic van Cantillon!









    Enkele plukkers en pluksters demonstreren hoe er vroeger met de hand werd geplukt.








    De Brasserie Coopérative Liégeoise bracht hun nieuw bier Badjawe Brune mee.

    Een Belgische Dubbel van 7,0%Alc.Vol.
    Een type stout met een licht geroosterde smaak en een tikje chocolade in de mond.
    De Brasserie Coopérative Liégeoise, gelegen in de Ferme à l'Arbre in Lantin, is de eerste biologische brouwerij in de regio van Luik en produceert "boerenbieren" die uitsluitend zijn samengesteld uit ingrediënten die ter plaatse (gerst en hop) in de biologische landbouw worden verbouwd.









    Lekkere Bio versnaperingen van boerderij Stoppel









    Blij om terug eens een kopstoot (7%Alc.Vol.) te proeven van Brasserie Brunehaut.
    Prikken van jenever in de neus
    Karamel, Toetsen van pruimpjes, volmondig met veel body
    Kruidige afdronk








    Hoe gezellig kan het zijn om een biertje te proeven tussen de geurige hopperanken






    De All Inclusive 2020 van de Plukker mocht niet ontbreken

    Elk jaar viert brouwerij De Plukker het einde van de hopoogst door een bier te brouwen met alle hopsoorten die er op de boerderij worden verbouwd.
    Voor de oogst van 2020 zijn dit Goldings, Pilgrim, Cascade, Challenger, Fuggle, Phoenix, Centennial en WGV.
    Het resultaat is hun "All Inclusive 2020". De naam verwijst naar alle hopsoorten die in dit bier zijn verwerkt.

    Licht hoppig , moutig met wat fruitigheid van banaan
    Gistig, zoetmoutig zacht
    Lekker hoppig Poperings bier








    De kleine hopplukmachine kon op veel belangstelling rekenen





    Klaar voor de hoppepluk!








    Brasserie,de,la Lesse is een professionele brouwerij, maar met een maatschappelijk doel

    Bezorgd om een ​​lokaal en ethisch bedrijf op te richten, besloten de collega's dat de brouwerij een coöperatie zou worden met een sociaal doel, met als doelstellingen: de verplaatsing van de economie, het creëren van bedrijvigheid op het platteland en participatieve activiteit .
    Met de steun van Crédal en 160 moedige coöperatieleden zorgt ervoor dat het kleine bedrijf voldoende financiële basis heeft om op de rails te komen en zijn eerste brouwsel in januari 2012 te produceren.
    Door de jaren heen zijn er nieuwe bieren verschenen, steeds in een typisch Belgische stijl: blond, amber, bruin, wit, tripel, kerst. De brouwerij won meermaals de titel van "Beste Bier van Wallonië". Het bier vloeit rijkelijk, maar de apparatuur veroudert en kan het tempo niet meer bijhouden.
    Eind 2017 nam de brouwerij haar intrek in een gerenoveerde hoeve iets verderop in de straat. Nu gehuisvest in een ecologisch gebouw dat is uitgerust met hoogwaardige brouwerijapparatuur, opent een nieuwe pagina in de geschiedenis van deze kleine brouwerij in Rochefort.
    De coöperatie telt momenteel 4 arbeiders, 7 bestuurders en 400 coöperatieleden!

    Ze hadden hun l'Esprit Tripel
     (8,0%Alc.Vol.) bij

    Moutig bier. Beetje gistig en kruidig
    Maar weinig bitterheid. Te zoet.
    Niet slecht maar toch meer van verwacht!








    Ook de KSA van Poperinge was present met wat lekkers!






    Accordeonist Vilbert Vanrenterghem zorgde voor de vrolijke noot!







    Brasserie de l'Orne CVBA FS

    De Coöperatieve en Participatieve Brouwerij Orne werd in juli 2018 opgericht door de wil van 19 inwoners van Mont-Saint-Guibert en naburige gemeenten. Ze wilden dat hun coöperatie, met een sociaal doel, een lokaal bier zou produceren, participatief en met respect voor het milieu. Deze doelstellingen, opgenomen in hun charter, in lijn met de doelstellingen van de transitie, zullen prevaleren boven de zoektocht naar winst en zullen leidend zijn bij al hun beslissingen. 

    De brouwerij is gevestigd in de brouwzaal van de voormalige grote brouwerij Mont-Saint-Guibert. Ze brouwen sinds februari 2019 met ingrediënten van voornamelijk Waalse en Belgische biologische oorsprong die via kortsluiting worden aangekocht. 

    Investeren in hun coöperatie betekent het ondersteunen van de verplaatsing van de economie, op alle niveaus, en milieuvriendelijke productie. Het betekent ook deel uitmaken van een participatief project.


    Ornoise (5,8%.Alc.Vol.)
    Licht fruitig, Tikje honing
    Moutig en granig
    Droog
    Mist toch een beetje kracht







    Kortom het tweede Biobieren festival was weer genieten!




    17 september tot 19 september 2021

    Lekker Westhoeks

    In een kleurrijke setting proef je van de beste ambachtelijke streekproducten uit de Westhoek, van gekende en te ontdekken bieren tot biologische tuinsappen, wijnen uit Heuvelland, lokale gins of cocktails op basis van hopscheuten. Diverse foodtrucks serveren speciale 'Lekker Westhoeks' gerechten.

    zie : https://www.toerismepoperinge.be/nl/lekker-westhoeks-19





    Tot de volgende

    William Roelens









    05-09-2021 om 11:03 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!