5 bieren 116
Gouden Carolus Whisky Infused – Moat - Punchy Flowers - Sarazen Bio – Super Cadix
Gouden Carolus Whisky Infused (11,7%Alc.Vol.) Brouwerij Het Anker – Mechelen
Donkerbruin/Robijnrood bier met een cremekleurige schuimkraag De neus ruikt een zwoele zoete geur Suiker Tikje vanille De eerste slokken zijn zoet Whisky komt boven Ook hier vanille in de smaak Chocoladetoets Hout Kandij? Warme alcohol Mooi in balans Zoete lange volle afdronk met een kruidig tintje Zetelbier uit Mechelen!
Moat (6,5%Alc.Vol.) Gebrouwen bij Brouwerij Dilewyns - Dendermonde
Blond helder bier met een fijne witte schuimkraag Licht bittere neus Moutig Tikje fruit - Perzik Licht bittere aanvang Tikje kruidigheid Ook minieme fruitigheid Goede carbonatie Degusteert vlot Evenwichtig De afdronk is licht bitter Een lekkere doordrinker
Het bier werd de eerste keer door Eutropius gebrouwen voor slagerij Traiteur Devriendt uit Zedelgem. Het recept zou van slager Devriendt zelf zijn Nu wordt het door brouwerij Dillewyns uit Dendermonde gebrouwen.
Punchy Flowers (6,5%Alc.Vol.) Collaboration Brew - Brasserie des Légendes / De Ranke Gebrouwen bij Brasserie des Légendes - Irchonwelz
Goudkleurig bier met een witte schuimkraag De neus ruikt moutig en kruidig Citrus Brood Tikje karamel De aanzet is bitter De Ranke stijl Kruiden en harsachtige hints Hop is de hele tijd aanwezig Citrustoets Moutige prikken Mooi in evenwicht Droog Bittere afdronk Lekker hoppig biertje
Sarazen Brune Bio (8.0%Alc.Vol.) Brasserie Deseveaux – Boussu
Donkerbruin bier met een beige schuimkraag De neus ruikt zoet IJzerprik Tikje zuur Karamel Kandij De eerste slokken zijn zoet Suiker Moutig Karamel Rozijntjes Heel diep een alcoholwarmte Zoethout In balans Zoete afdronk Niet slecht!
Super Cadix (5,6%Alc.Vol.) Antwerpse Brouw Compagnie – Antwerpen
Blond Bier met witte schuimkraag Fruitige neus Brood Citrus Hoppig De eerste slokken zijn bitter Kruidige hints Fruitige prikken Moutig Citrus Perzik komt soms boven Goed in evenwicht De afdronk is hoppig Smakelijk bier
Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.
Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden! Ze kunnen ook uit de handel verdwenen zijn!
Groeten William
16-04-2022 om 11:38
geschreven door William Roelens
|