NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Herinnering van de tweede verjaardag aan de Siphon Brewing - Damme
  • 2de ‘Feniks & Friends 2018’
  • BROUWMAN PIETER VERRAST EN KIEST VOOR EEN ANDER SPOOR
  • VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 55 - Betty B - Brothers in Farms - Eternity - Experimental Kollusion - The I Pit’s A -
  • West-Vlaams Bierproefgenootschap 9e proeverij - De Hofnar Gullegem
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
    Gastenboek
  • bedankt trouwe blogbezoekers
  • Goedenavond beste mensen,wij wensen jullie een aangenaam weekend
  • viagra price in india 2014
  • mexivo generic viagra sales
  • Hopnews

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    28-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verdronken land in Emmadorp (NL)







    Het verdronken land in Emmadorp (NL)





    Onze eerste kleine fietsvakantie in Nederland bracht ons naar het oude vestingstadje Hulst in Oost - Zeeuws-Vlaanderen.


    Annemie en ik reden er de Hulsterloor fietsroute.
    We vertrokken in Hulst en volgden de goed opgestelde knooppunten. Zo ontdekten we een route vol contrasten.
    Smalle weggetjes, dijken, polders en reden ook langs het grootste brakwaterwildernis van Europa
    'Het Verdronken Land van Saeftinghe'.
    Verder slingert deze route zich ook door één van de grootste bos- en natuurcomplexen in Oost-Vlaanderen: het Stropersbos.
    Om tenslotte het eindpunt in Hulst te bereiken.
    De route is ongeveer een 40km lang.
    Een prachtige natuurroute waar ook de sluwe vos Reynaert talrijke sporen heeft achtergelaten.

     









    Het is aan het Verdronken Land Van Saeftinghe dat we het kleine caféétje
    met bijna dezelfde naam ontdekten.
    Blijkbaar is het een druk bezocht etablissement want op het gezellige terras waren er merkbaar veel toeristen aanwezig.

















    Wat ons het eerst opviel waren de merkwaardige potten, de heilig hartbeelden en andere
    curiosa van lang vervlogen tijden die tegen de vensters uitgestald waren.










    Het café is meer dan 100 jaar oud. Het noemde vroeger ‘De Weegbrug’,
    naar de functie die het ooit had voor de landbouwhaven.
    In 1985 kreeg het de huidige naam 'Verdronken Land'.















    Ook binnenin is het café het bekijken waard.
    Een opkamertje, een klein zaaltje, nog een ander gezellig hoekje hier en daar.
    Het café is als een museum.
    Een plaats waar de tijd is blijven stil staan.
    Kortom je bent er in de rustplaats van de Polders, met volop nostalgie en gezelligheid rond je heen.




































    De sfeermuziek is van Radio Minerva die moet je erbij nemen.
    Je kan er ook mussen en duiven spotten, die vliegen zomaar het café in en uit.
















    Ze hebben er hun eigen bier ‘Verdronken land’ gebrouwen bij Brouwerij Boelens.
    Maar vooraleer we bemerkten dat ze het bier ook in 33cl hadden was een vers getapt Bolleke De Koninck reeds besteld.
    Trouwens het was de hoogste tijd om deze klassieker nog eens te proeven.







    Bolleke van ’t vat (5,2%Alc.Vol)
    Brouwerij De Koninck (Duvel-Moortgat) - Antwerpen





    Amberkleurig met een licht beige volle schuimkraag
    Goed getapt

    Zoet aroma
    Moutige prikken

    Zoete aanzet
    Karamel
    Lichte moutbitterheid
    Zacht
    Mooi in balans
    Een doordrinkbier
    Geen topper maar een lekker klassieke Belgian Ale van formaat
    Vooral geliefd in en rond het Antwerpse.






     

     

    INFO :
    Het Verdronken Land
    Koninginnestraat 21
    4568 PT Nieuw-Namen - Emmadorp
    Telefoon : +31 114 635 633

     http://www.verdronkenland.nl

     








    Volgende maal enkele foto’s van Hulst en omstreken en een paar bierbesprekingen
    over hun plaatselijke bierbrouwerij Vermeersen.

    Groeten
    Annemie en William



    28-05-2018 om 13:25 geschreven door William Roelens


    21-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieren met cijfers







    Bieren met cijfers


    In het Hopmuseum, gevestigd in het stadsschaalcomplex te Poperinge vind je niet alleen een uitgebreide collectie
    authentieke hoptuigen en kun je rustig slenteren door de geschiedenis en de levenscyclus van de hop.

    Het Hopmuseum biedt voor de echte bierlefhebber nog zo veel meer!
    De indrukwekkende wand met de Belgische biercollectie en de digitale biertafel met meer dan 2000 bieren is het bekijken waard.

    Maar er vinden ook jaarlijks een vijftal bierdegustaties plaats telkens met een ander onderwerp.
    Een van de laatste thema’s was Bieren en cijfers.
    Bieren waar op het etiket een cijfer naar voor komt.
    Deze onlangs gehouden degustatie werd gegeven door Edwin Ghequire lid van de Poperingse Bierclub
    en tevens lid van het West-Vlaams Bierproeversgenootschap.






    Voordrachtgever Edwin Ghequire (l) geflankeerd door Peter Cleenewerck stafmedewerker Hopmuseum.












     

    13 Artisanale hergiste pils (5,2%Alc.Vol.)
    The Ministry of Belgian Beer – Gent
    Gebrouwen bij Contreras - Gavere





    Strogeel bier met een witte fijne schuimkraag

    De neus is vrij hoppig
    Pilsmout
    Fruitige toetsen van citrus

    De eerste slok is zoet
    Zoetmoutig

    Tikje citrus, die verdwijnt als een rechtlijnige bitterheid komt opzetten.
    Hoppige toetsen
    Mooi uitgebalanceerd
    De nasmaak blijft hangen
    Lekkere artisanale pils om de dorst te lessen.


     “13” is technisch gezien een pils. Gebrouwen als een pils, met de ingrediënten van een pils

    Ook te verkrijgen in blik als een van de eerste in Gent!
    Voor dit avontuur moesten Messiaen en zijn partner Koen Van Laere uitwijken naar de installaties van Belgo Sapiens in Nijvel
    om daar hun bier te brouwen en in te blikken.






    1894 (8,0%Alc.Vol.)

    Brouwerij De Brabandere – Bavikhove
     






    Goudgeel bier met een romige witte schuimkraag
    Lichtzurige neus
    Aanwezigheid van fruitaroma’s
    Ook een tikje lichte parfum in de neus.
    Hout

    De eerste slokken zijn licht zurig
    Ook zijn er zoete toetsen aanwezig
    Houtige prikken
    Goed in evenwicht
    Lichtzurige afdronk
    Bavikhoofse perfectie


    Ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van de brouwerij werd de limited edition 1894 gebrouwen.
    “Vijf generaties van gedurfd familiaal ondernemen, met trots gebotteld in een unieke fles.
    Een brouwerij waarin mensen gepassioneerd samenwerken, echte waarden de authenticiteit bepalen en kwaliteit door innovatie primeert.
    Deze 3 strategie-pijlers garanderen dat in Bavikhove bier gebrouwen wordt voor kenners.
    Daarmee is 1894 de verwezenlijking van het verhaal van de brouwerij.” spraken vader en zoon De Brabandere trots.
    Brouwerij De Brabandere houdt reeds 120 jaar vast aan de traditie om enkel gebruik te maken van aromahop.
    Daarnaast is de brouwerij ook gekend voor de oude eiken foeders waarin het bier 2 jaar rijpt.
    Voor de ontwikkeling van 1894 hebben de brouwers deze beide eigenschappen samengevat in één meesterwerk.
    “Dit jubileumbier is een gewaagde combinatie van een stevig gehopte tripel en uitmuntend verfrissend foederbier,
    volwaardig nagegist in de fles.
    Het bier wordt door het grote succes en de enorme vraag verder gebrouwen.











     

    888 Triple Eight(8,8%Alc.Vol.)
    Recept : Belgian Beer Experts - Kontich
    Gebrouwen bij Brouwerij Anders - Halen








    Donkerblond bier met witte schuimkraag die nogal vlug verdwijnt.
    Het aroma is zoet
    Tikje gebrande mout
    Gerookte prik.

    Zoete aanvang
    Fruitige toets
    Ook in de mond een heel lichte rooksmaak
    Honing komt nu en dan naar boven.
    Beetje plakkerig.
    Weinig hop
    Zoete afdronk.
    Zou vlug beginnen te vervelen.


    Een commercieel bier met het oog op export naar China.
    Ontwikkeld door drie heren en een dame.
    Meesterbrouwer Marc Knops, PR Man Patrick Van Gompel, Biersomelier François Huysmans en Britt Fieremans ‘Logistic Coordinator’.
    Samen noemen ze zich de Belgian Beer Experts!
    Met die naam gaan ze toch iets anders moeten presenteren.
    Slecht is het bier niet maar mocht toch meer karakter gehad hebben. 
    En trouwens 6 euro voor een flesje is niet niks!

    Het getal 8 is een geluksgetal in de Chinese cultuur.
    Drie maal het cijfer 8 en een geelkleurige verpakking verwijzen allemaal naar geluk in de Chinese cultuur.

     







    Gouden Arend 125 jaar (8,5%Alc.Vol.)

    Brouwerij De Ryck – Herzele

     

    Donkerblond tot amberkleurig bier met romige witte schuimkraag

    Hoppige neus
    Zoet Karamel toets
    Tikje honing

    De eerste slokken zijn zoet
    Fruitige toetsen
    Lichte hopbitterheid
    Prikje banaan
    Ietwat kruidigheid
    Goed in evenwicht
    Over het algemeen een lekker zoet bier
    Een klassieker uit het Oost-Vlaamse Herzele

     

     

     

     

     

    De brouwerij werd in 1886 gesticht door Gustaaf De Ryck.
    Hij kocht indertijd de boerderij rechtover de kerk van Herzele en startte zijn eigen brouwerij De Gouden Arend.
    Op het einde van de eerste wereldoorlog kwam er noodgedwongen een einde aan de activiteiten,
    maar in 1920 werden de krachten terug gebundeld en opende de brouwerij voor de tweede maal,
    deze keer onder de naam Brouwerij De Ryck.
    Meteen ook werd hun amberkleurige oogappel Special De Ryck voorgesteld, een bier op basis van vier zuivere ingrediënten, namelijk hop, mout, gist en water.
    Na het overlijden van Gustaaf werd de fakkel doorgegeven aan zoon Clement en zijn zussen.
    Later werd de brouwerij omgezet naar een bvba onder het bewind van de neven Gustaaf Jr en Paul De Ryck.
    120 jaar later en
    4 generaties verder staat nog altijd een familielid aan de roerkuip.

    En niet zomaar iemand: An De Ryck, één van de weinige vrouwelijke brouwers in België.
    Elke dag opnieuw slaagt ze erin om, samen met haar dochter Miek , haar zoon Bram en de medewerkers
    van het DE RYCK-team, iedere klant te laten genieten van een lekker biertje van de beste kwaliteit!
    De naam is een eerbetoon aan de stichter Gustave De Ryck, die in 1886 Brouwerij De Ryck oprichtte
    onder de naam Brouwerij ‘De Gouden Arend”,
    na 125 jaar verwelkomden ze hem in 2011 terug thuis.






    All Good Things Are 3 (9,3%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Feniks - Heule




    Blond bier met een stevige witte schuimkraag

    De neus wordt al aangenaam verrast door Citrus, limoen en sinaas
    Moutige en kruidige prikken

    De eerste slokken smaken zoet
    Gevolgd door een fruitigheid
    Sinaas
    Licht hoppig
    Droog en een tikje kruidig
    Soms een heel licht zuurtje
    Mooi in balans
    Lichte pittige bitterheid
    Droog van afdronk.
    Werd gesmaakt.




    Na Alvinne en Eutropius vulde brouwerij De Feniks de gebouwen in de Mellestraat.
    Na een jaartje gebrouwen te hebben in de oude installatie. werd begin 2017 serieuze vernieuwingen aangebracht.
    Zo werd een 12 hl brouwzaal van Chinese makelij aangekocht.
    Met de Feniks blijft de legendarische proefzolder verder bestaan.
    De brouwerij heeft op korte tijd een vast assortiment van 6 erg toegankelijke bieren ontwikkeld.
    Toegankelijk maar allemaal met een persoonlijke toets en een persoonlijk verhaal.
    Daarnaast worden op gezette tijden speciale limited edition bieren gebrouwen. 
    Begin 2017 startte de brouwerij ook met Barrel-aged bieren.

     Naast Brouwmeester Gino Vantieghem maken Gistfluisteraar Jasper Candaele, Leerling Tovenaar Kurt Decoene , Queen of Ales Angela Wang ook Geert Van de Kerckhove en Geert De Paw deel uit van het team

    All Good Things are 3 is een klassieke Belgische tripel. Sterke tonen van sinaas en kruiden en een delicate verfrissende bitterheid.

    De Feniks koos deze naam omdat er 3 brouwmeesters aan de basis staan voor dit bier, 3 soorten zeste werden gebruikt en het bier een drievoudige gisting ondergaat… Alle goede dingen bestaan dus uit 3!

     





    Den 12 (12% Alc.Vol.)
    Brouwerij t Gaverhopke – Waregem





    Donkerbruin bier met beige schuimkraag

    Zoete neus
    Karamel
    Rozijntjes
    Overrijp fruit


    De smaakpapillen krijgen zoet te proeven
    Karamelmoutige smaak.
    Rozijntjes
    Toffee
    Overrijp fruit
    Lichte alcoholwarmte
    Het zoete blijft aanhouden tot in de afdronk.
    Een zetelbier voor zoetemondjes.

     

     De brouwerij ’t Gaverhopke in Stasegem bestaat sinds 1994 en werd opengehouden door Erik Ameye.
    In 2007 nam Gudrun Vandoorne en Bruno Delrue de zaak over.
    In 2012 vergroten ze hun capaciteit tot 1000 liter per brouwsel.
    Maar door het toenemende succes was een verhuis naar een groter plaats noodzakelijk.
    In 2016 verhuisden ze naar de beschermde hoeve ‘Goed ten Nieuwenhove’ in Waregem waar ze meteen ook een nieuwe bouwinstallatie plaatsten.
    Een van de oudste bieren Den 12 verhuisde ook mee en werd een succes.
    In 2017 behaalde het bier Goud op de Digitale Beerawards.










    De zes geproefde bieren naast elkaar!



    Nog enkele bieren gelinkt aan een cijfer of waar een cijfer op het etiket prijkt!

    INFO :

    HOPMUSEUM

    Gasthuisstraat 71

    B-8970 Poperinge

    hopmuseum@poperinge.be

    T: + 32 (0)57 33 79 22

    F: +32 (0)57 33 58 07





    Groeten
    William

    21-05-2018 om 11:05 geschreven door William Roelens


    14-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie Waalse bieren (1) - Curcu Beer Bio - Pays Noire Blonde - Tripick 8







    Drie Waalse bieren 1











    Curcu Beer Bio (6,5%Alc.Vol.)
    Brasserie la Binchoise – Binche







    Kanariegeel bier met fijne witte schuimkraag

    Moutige neus
    Licht pilsaroma

    De eerste slok is zoet
    Aangenaam zoet
    Kurkuma is aanwezig
    Goed gedoseerd
    Tikje fruitigheid en licht kruidig
    Mild bitter
    met soms een toets van een zoet koekje
    Originele smaak










    Pays Noir Blonde (7,0%Alc.Vol.)
    Brasserie du Pays Noir – Landelies







    Blond bier met witte magere schuimkraag

    Moutige neus
    met ietwat fruitigheid

    Zoete aanzet
    Enige hopbitterheid in de achtergrond
    Fruitige toetsen
    Een tikje peper in de mond
    Bittere kruidige afdronk
    Een bier zoals er zoveel zijn!
    Niet echt verrassend!








    Tripick 8 (8,0%Alc.Vol.)
    Brasserie Lupulus - Gouvy
    Gebrouwen voor Tripick - Boncelle






    Lichtwazig donkerblond bier met fijne witte schuimkraag

    Moutige neus
    Zoetfruitig
    Tikje gist

    Zoete aanzet
    Volle smaak
    Fruitig
    Weinig hop!
    Tikje kruidigheid brengt ietsje meer smaak.
    Kleine bitterheid die naarmate de slokken iets pittiger wordt
    Moutzoete afdronk
    Licht bittere nasmaak
    Geen topper maar een lekker bier






    Beste bezoeker Uw smaaknotities kunnen soms afwijken van de onze.
    Wat volledig normaal is.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.



    Groeten

    William

     











    14-05-2018 om 14:08 geschreven door William Roelens


    05-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend van het volkscafť 2/2








    Weekend van het volkscafé 2/2








    Café des Orgues in de straat "Rue des Orgues te Herzele







    Ons tweede bezoek is Café des Orgues in Herzele (Frans-Vlaanderen). In dit kleine dorpje van +/-1400 inwoners is het orgelcafé een zeldzame Vlaamse curiositeit. In een grote ruimte aan de achterkant van het café zijn al sinds 1965 drie mechanische Mortier orgels geïnstalleerd. Elke zondag kun je op de tonen van melodieën uit het verleden een polka, tango, wals of een rumba dansen. Kortom de sfeer van een vroeger tijdperk kun je hier opnieuw beleven.
    Opgelet het is geen zotte boel. De mensen die hier wekelijks komen dansen hier met heel veel passie.










    Tomorowland in het klein!









    Drie originele Mortier orgels zorgen voor een heel aangename sfeer.





    Elk orgel vervangt een volledig orkest en wordt bestuurd door geperforeerd karton! Echte mechanische tandwielen met precisie zo nauwkeurig als een klok, de organen werken via een windtunnelsysteem en implementeren zo meer dan 25 instrumenten. Naar het schijnt zijn er nog slechts 20 exemplaren over de gehele wereld.









    Echte mechanische tandwielen met precieze nauwkeurigheid















    Een danslokaal waar aan beide zijdes prachtige pijporgels zijn die muziek maken van kartonnen rollen. Tussen 16u00 en 22u00 op zondag komen de locals een dansje placeren. Oud en jong komen er onder elkaar klassieke dansen uitvoeren op de orgelmuziek.
    Je waant je er 50 jaar terug in de tijd.








    En ook hier heeft de sociale media zijn intrede gedaan! Netwerken op orgelmuziek...tja dit is eens iets anders!











    Wie vraagt er mij ten dans?










    Paarden toegelaten









    Wij degusteerden er een Queue de Charrue Blonde (6,6%Alc.Vol.)
    van drankenhandel Van Uxeem gebrouwen bij Brasserie Du Bocq uit Purnode.
    Een goudblond bier met romige witte schuimkraag.
    Licht fruitige en moutige neus.
    De smaak is zoet met een zachte bitterheid in de achtergrond.
    Fruitige toetsen.
    Ook een tikje kruidigheid is er te proeven.
    Een klassieker die in de streek op veel meeval kan rekenen.










    Et pour moi un picon Maison!











    Eventjes veranderen van busjes en hup naar onze volgende en laatste bestemming.







    Het eetcafé "de Zwaan" te Westouter. 








    Voor een hongertje moet je in 'de zwaan' zijn.





    De Zwaan is de oudste herberg van Westouter, opgetrokken in de tweede helft van de 19de eeuw. Het was achtereenvolgens een mathematische school, een brouwerij en zelfs gemeentehuis, namelijk het Oud Wethuis.

    Dit historisch café waarvan de gevel trouwens een beschermd monument is werd onlangs overgenomen door Jork de Wit en Charlotte Vyvey uit Poperinge. Jorik is vertrouwd met de horeca. Hij heeft nog de San Diego opengehouden in Poperinge en werkte in de Pegasus en het Jagershof. Hij is momenteel regiomanager bij brouwerij Haacht.
















    Jork en Charlotte willen het café omtoveren tot een eetcafé voor families. Vrijdagavond, zaterdagavond en zondagnamiddag worden snacks aan de gasten aangeboden. Ze hebben er borrels, combideals met bier en een mediterraanse en een breugelplank op de kaart staan. Het was voor de Breugelplank dat we met ons allen aan tafel aanschoven.















    Een breugelplank met een grote BPotje Tongerlopaté, Chimay kaas, Serranoham, Butcher’s spek, Rilettes met confijt, Smout met kaantjes.Verschillend brood augurkjes en uitjes.










    We degusteerden een Kapittel Blond 8% van Leroy Breweries uit Boezinge/Watou.
    Een blond helder bier met witte volle schuimkraag.
    Zoet en moutig aroma met een miniem zuurtje.
    Zoete smaak met een tikje hopbitterheid
    Een klassieker tout court.






    Toen de planken en de glazen leeg waren reden we terug naar de hoppestad.
    Een prachtige dag met een leuk gezelschap van warme mensen.



    Bedankt mensen van de Poperingse bierclub voor de uitnodiging en Wout voor de veilige ritten!

     


    Groeten William en Annemie






    05-05-2018 om 11:26 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!