Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    31-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (47) - Ich bin ein Berliner Framboos - Blue Monk - Ceci n’ IPA - Damme Nation - Fusion Experimental








    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (47)








    Ich bin ein Berliner Framboos(4,0%Alc.Vol.)
    Samenwerking Brouwerij Alvinne (Moen) & Laugar (ES)







    Licht wazig rood rose bier met fijne witte schuimkraag

    Het aroma van frambozen laat zich ruiken.
    Lichtzurig met een zoet kantje.
    Tikje gist.

    Frisse aanzet
    Ook hier de duidelijke smaak van framboos
    Matige zuurheid (wat de smaakpapillen kunnen verdragen)
    Buiten een tikje hout is de smaak rechtdoor.
    Aangenaam verfrissende zomerdrank van slechts 4,0%!









    Blue Monk (10% Alc.Vol.)
    Brouwerij De Struise Brouwers – Oostvleteren.







    Donkerbruin bier met een mooie lichtbruine romige schuimkraag.

    Moutig aroma (zacht)
    Lichte warme alcohol in de neus.
    Donker fruit heerlijk!

    De smaak zet het aroma verder.
    Genieten van donker fruit
    Rozijnen
    Pruimpjes
    Tikje hout
    Warme alcohol
    zoete taart
    Kortom alles wat smaakpapillen verlangen!









    Ceci n’ IPA (7,6% Alc.Vol.)
    Brouwerij De Feniks – Heule







    Amberkleurig bier met romige witte schuimkraag.

    Zacht fruitaroma
    Moutig toetsje

    De eerste smaak is moutig
    prikjes van koekjes
    Gevolgd door fruitigheid
    Tikje floraal
    Een lichte bitterheid in de achtergrond
    Zacht hoppig
    Het bier is mooi in evenwicht
    Niet complex (moet dat dan? - Nee hoor!)
    Een goed vakkundig gebrouwen bier zonder al te veel tierlantijntjes maar aangenaam om te degusteren
    zoals alle bieren trouwens van brouwerij De Feniks!

    Het bier verwijst uiteraard naar René Magritte (ceci n'est pas une pipe) een eigen Belgische identiteit. En zo moet het!









    Damme Nation (7,0%Alc.Vol.)
    Siphon brouwerij – Damme






    Amberkleurig bier met gebroken witte romige schuimkop

    De neus is floraal.
    Hoppige tropische aroma’s.

    Eerste slok is redelijk bitter.
    Hoppig Floraal (Citrus, ananas)
    lekker fris
    Stevige bitterheid blijft aanhouden.
    Soms een prik van kruiden.
    Bittere droge afdronk
    Een stevige goed gebrouwen IPA voor liefhebbers van florale Bieren!









    Fusion Experimental (8,0% Alc.Vol.)
    Brouwerij Maenhout - Pittem








    Amberkleurig bier met witte romige schuimkraag.

    Geurige hoppige neus
    Fruitige prikken

    Aangename florale aanzet
    Lichte zoete fruitigheid
    Redelijke bitterheid (maar niet overdreven) 
    Exotische toetsen.
    Evenwichtig
    Fruitige afdronk met een licht bittere uitloop.
    Wat een lekker bier!
    smaakt naar nog eentje






    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn
    omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!
    Jammer, maar dit is nu eenmaal de tendens van vandaag 




    Groeten William











    31-10-2017 om 09:38 geschreven door William Roelens


    20-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Promotiecampagne voor de Belgisch biobieren in biercafé Het Botteltje - Oostende








    Promotiecampagne voor de Belgisch biobieren
    in biercafé Het Botteltje - Oostende






    Annemie en ik werden woensdag 18 oktober uitgenodigd op de start van de promotiecampagne
    voor Belgisch biobier in het Botteltje.

    Van 21 tot en met 29 oktober wil Bioforum Vlaanderen de 150 Belgische Biobieren in de spotlights plaatsen.








    Café Botteltje





    We werden ontvangen door Sabrina Proserpio (Medewerkster Advertising & Perwerking Bioforum Vlaanderen).
    Naast de twee gezichten van de campagne, Cartoonist, kunstenaar en pianostemmer Herr Seele en Biologische hopteler Joris Cambie was ook Meester Bier sommelier en Zythologe Sofie Vanrafelghem aanwezig in dit uitzonderlijk Biercafé aan de Belgische kust.







     Sabrina Proserpio (Medewerkster Advertising & Perwerking Bioforum Vlaanderen).





    Herr Seele




    Herr Seele (Peter van Heirseele) net terug van de opnames van de ‘Slimste Mens’ stelde zich als 40 jaar fervent Bio gebruiker voor. Dit is al zijn gehele leven zo. Hij heeft dat door zijn moeder met de paplepel binnengekregen.
    “Als je mijn frigo open doet dan zie je daar 100% Bio”.
    “Biologisch eten heeft net zoals humor veel met logisch denken en met inzicht te maken; je gaat nadenken over de weg die de groenten hebben afgelegd, Wat is die groente precies, hoe zit die in de grond en hoe wordt die gekweekt”













    De praatgrage Herr Seele in actie!











    Joris Cambie


    Joris Cambie kan daar antwoord op geven.
    Hij is momenteel één van de laatste achttien Belgische hoptelers en enige biologische! Dank zij zijn vader en ook om te bewijzen aan de andere hoptelers schakelde hij in 1997 over naar Biologische hopteelt. Dit was geen sinecure want de andere hoppetelers gebruikten chemisch-synthetische gewasbescherming om het risico op oogstverliezen te beperken. Deze zijn in het Bio wettelijk niet toegelaten.

    De biologische hoppeteelt vergt dus een bestendige kundigheid om
    die snelgroeiende plaag-en ziektegevoelige plant (soms tot 25cm op één dag) in goede banen te leiden.
    “Als je last krijgt van een plaag of ziekte, dan ben je al te laat” vertelt Joris over zijn preventieve aanpak. “Een goede rijke grond is de basis van alles; Ik voed de planten niet, maar wel de bodem en dit gebeurt met organische bemesting”
    Joris teelt niet alleen hop maar heeft samen met Kris Langouche een eigen brouwerij 'De Plukker' in Poperinge. Deze brouwerij zag in 2011 het levenslicht.
    Alle bieren worden er ambachtelijk gebrouwen met - hoe kan het anders - 100% Belgische Biohop van eigen bedrijf en met zo lokaal mogelijke ingrediënten.







    Joris Cambie, de enige Belgische Bio Hoppeboer uit Poperinge







    Sofie Vanrafelghem




    Na de heren volgde Zythologe Sofie Vanrafelghem. Na eerst antwoorden gegeven te hebben op de vele vragen die Herr Seele aan haar stelde over het brouwproces nam ze ons mee in haar zintuigelijke wereld van vier biobieren. Het waren niet de eerste de beste, maar 4 kleppers uit België Biobierland.
    De bieren waren trouwens vergezeld met 4 lekkere biokazen.








    Zythologe Sofie Vanrafelghem heeft haar eigen website Sofie's World
    en is uitgever van haar eigen tijdschrift 'Arnold'.







    De Bieren







    Vier toppers uit de Belgische Biobierwereld!












    Belgoo Bio Blond (6,4%Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij Brouwerij Strubbe in Ichtegem voor Brouwerij Belgoo in Sint-Pieters-Leeuw
    Een strogeel bier met witte schuimkraag
    De neus is lichtzurig. Fris toegankelijk bier met een lichte tarwesmaak. Fruitig met hoppige toetsen. Gebrouwen met drie granen: gerst, tarwe en spelt.
    Vergezeld met Cabriolait kaas van het Hinkelspel













    Saison Dupont Biologique (5,5%Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij Brasserie Dupont (Tourpes) Donkergeel van kleur met witte schuimkraag. Het bier heeft een uitzonderlijke droogheid en bitterheid. Toetsen van citrus. Lichte kruidigheid. Strak en droog, benadert meer het hopkarakter Vergezeld met Keiems Bloempje van Het Dischhof Biokaasboerderij












    Keiems Bloempje van Het
    Dischhof Biokaasboerderij













    Trippel Plukker (7,5%Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij brouwerij De Plukker (Poperinge)
    Gebrouwen met Pelgrim hop.
    Blond bier met fijne sluier. Moutige neus, tikje exotisch en rijp fruit,
    Zoete aanzet , vlot drinkbaar met fruitige toetsen. Zachte afdronk
    Vergezeld met Camembert van De Zonnegaard











    BRWN (7,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij JessenhofkeKuringen Hasselt
    Gebrouwen bij Brouwerij Anders (Halen) Romig bruin bier met beige schuimkraag.
    aroma van gebrande mouten, koffie en kandij.
    Smaak van koffie, gedroogd fruit. Droge afdronk.
    Vergezeld met met Pas de Bleu blauwschimmelkaas van het Hinkelspel









    blauwschimmelkaas van het Hinkelspel








    Maar wat maakt bier Bio? Niet de smaak want biobier proef je niet. Het grote verschil met andere bieren zit hem eerst en vooral in het gebruik van de landbouwingrediënten (Hop, Gerst en mout). Deze gewassen zijn afkomstig uit de biologische landbouw. Dus niet geteeld zonder chemische pesticiden of kunstmest. Op additieven (Toegevoegde stoffen) en hulpstoffen tijdens het brouwproces gelden voor biobieren strengere normen. Biobieren bevatten geen onnodige smaak- of schuimversterkers. Ook smaakmakers zoals fruit moeten biologisch zijn.






    Het Belgische label Biogarantie®, eigendom van BioForum, Unab en Probila, gaat voor bio op volle kracht. Dit betekent bovenop de Europese biowetgeving extra eisen op ecologisch, economisch en sociaal vlak. Als Biogarantie®-houder onderteken je het lastenboek en bijhorend duurzaamheidcharter. In ruil krijg je promotiemateriaal en zichtbaarheid















    Nog even toosten op het succes van de campagne!





    Van 21 t/m 29 oktober 2017



    Vanaf nu kun je op de website www.biomijnnatuur.be stemmen op je favoriete biobier,
    je kunt er tal van biobierboxen winnen.
    Op de website staan eveneens alle activiteiten die tijdens de campagneweek georganiseerd worden.











    Groeten

    William en Annemie







    20-10-2017 om 11:42 geschreven door William Roelens


    13-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse bieren proeven in ‘De Hofnar’ Gullegem







    Duitse bieren proeven in ‘De Hofnar’ Gullegem




    Een uitnodiging van Gabi en Frank van het koffiehuis ‘De Hofnar’ (Gullegem) om er Duitse bieren te komen proeven in een select gezelschap kun je niet zomaar aan u laten voorbijgaan.



    De Hofnar is een kleine mooie koffiezaak met ook een bijzondere aandacht voor bieren.
     Het interieur ademt een aangename bijna sprookjesachtige sfeer uit.


    Neem dan nog de vriendelijke uitbaters en het gezellige petit comité waarmee we die avond vertoefden,
    het kon niet anders dan een aangename proeverij worden.

    En onze vermoedens werden bevestigd.



    9 BIEREN


    De uitbaters schonken deze avond 9 bieren uit die ze persoonlijk meegebracht hadden uit Gabi’s geboorteland.










    Koffiehuisje, Bierhuisje of Sprookjeshuis?







    Die avond was toch een beetje een nieuw experiment in mijn bierleven.
    Duitse bieren waren tot op de dag van vandaag niet zo ‘hot’ bij mij.

    De enkele bieren die ik proefde op reis waren lage gisting bieren en heel laag in alcohol.
    Enkele hoge gisting zoals hun lekkere malse tarwebieren (Weizen- of Weißbier)
    of het Altbier en Kölsch uit Dusseldorf en Keulen kon ik ook wel smaken.
    De Rauchbieren uit Bamberg zijn voor mij nog altijd toppers,
    maar daar hield mijn Duitse bierkennis eindelijk op

    Gelukkige zijn de Duitse brouwers niet meer gebonden aan hun Reinheitsgebot uit 1516, 
    Net zoals hun Europese collega's kunnen ze nu aan de slag gaan met allerlei toevoegingen zoals karamel,
    maïs en chemische extracten.





    De proeverij begon met vier bieren van de Hopfmeister Braumanufaktur uit München.
    Brouwer Marc Gallo





    Franz Josef (5,1% Alc.Vol.)
    Hopfmeister Brauerei – München








    Wazig bleekblond bier met een fijne witte schuimkraag.

    Heerlijk aroma van citrus
    Floreale toets
    Hoppige prikken

    De eerste slokken zijn mals Typisch Duitse smaak. 
    Een zachte bitterheid kom naar boven.
    Lichte toets van mandarijn.
    Smaak van zwarte bessen, jenever bessen.
    Zachte afdronk.
    Een aangenaam bier.
    Een mooi starter van de avond!









    Gipfel Glück (5,2% Alc.Vol.)
    Hopfmeister Brauerei – München







    Blond bier met witte schuimkraag

    Granig aroma
    Gistige toesten
    Moutzoet 

    Moutige aanzet
    Zoet
    Fruitig
    Floraal tintje van Mango.
    Lychee
    Evenwichtig en mooi in balans
    Tikje zuur
    Lichte bitterheid
    Zacht
    Lekker fris witbier









    Surfers Ale (5,3% Alc.Vol.)
    Hopfmeister Brauerei – München







    Donkerblond bier met witte schuimkraag

    Lichtbitter aroma
    Fruitig
    Een klein beetje Diacetyl in de neus

    Fruitige aanzet
    Lichte moutnotitie
    Tikje hoppig
    Mooie bitterheid
    Volmondig bier met zachte carbonatie
    Nabitterheid in de droge afdronk.
    Behoorlijk bier!









    Irisch Road Trip (6,5% Alc.Vol.)
    Hopfmeister Brauerei – München







    Amberkleurig bier met romige witte schuimkraag.

    Grassig aroma
    Lichte karamel geur
    Kruidig
    Fruitige prikkels (Mangotoets)

    Het begin is zoet
    Moutig
    Lichte bitterheid
    Scherp Onevenwichtig
    Zachte uitloop droge afdronk met een bittere uitloop













    Met zijn allen rond de tafel.
    Observeren, noteren, fotograferen en commentariëren
    in het gezellige interieur van De Hofnar












    Duckstein (4,9% Alc.vol)
    Gerijpt op Beukenhouten vaten
    Mecklenburgische Brauerei - Lübz







    Roodkoper kleurig bier

    Een moutig aroma
    Zoet Karameltoetsjes
    Brood
    Karamelmout
    Weinig body
    Suiker
    Houtlagering in de smaak
    Lichte bittereheid heel diep
    Pale-Ale achtig bier
    Blond bier bijgekleurd met karamel?
    Weinig pit in een mooie fles
    Gewone doordrinker!









    Höss Alms Sommerwiese – (7,0%Alc.Vol.)
    Privatbrauerei Höss der Hirschbräu – Sonhofen







    Amberkleurig bier met licht gebroken schuimkraag

    De neus ruikt granige toetsen
    Karamel
    Lichte kruidenprikkels
    Ananas

    De eerste smaakgewaarwording is ananas
    Pepernootje , kruidnagel
    Mosterdzaad
    Gerookte salami
    Verdoken alcoholwarmte
    Fruitige afwerking









    Höss Alms Hüttenzauber - (7,7%Alc.Vol.)
    Privatbrauerei Höss der Hirschbräu – Sonhofen







    Roodbruin bier met beige schuimkraag

    Zoet aroma
    Fruitige prikken
    Scherp aroma van karamel
    Beetje oxydatie

    De eerste slokken zijn Quadrupel
    Fruitige toetsen
    Sinaas
    Zoet
    Nootachtig
    Tikje koffie
    alcoholwarmte
    Een goed gebrouwen bier









    Aventinus Eisbock – (12,0%Alc.Vol)
    Schneider Weisse G. Schneider & Sohn GmbH – Kelheim







    Donkerbruin bier met gebroken witte romige schuimkraag

    Aroma van marsepein-Kaneel
    Lichte alcohol
    Gedroogd fruit

    Zoete aanzet
    Ook in de smaak toetsen van marsepein - Kaneel
    Rode vruchten.
    Pruimpjes.
    Tikje cognac.
    Nootachtig.
    Alcoholwarmte.
    Zoete droge warme afdronk.
    Lekker!









    Erdinger Pikantus (7,3%Alc.Vol)
    Erdinger Weissbräu – Erding (Duitsland)







    Donkerbruin bier met romige beige fijne schuimkraag.

    Beetje gist in de neus.
    Zachte toetsen van karamel

    Zoete aanzet.
    Chocoladetoetsen.
    Fruitige prikken van banaan.
    Karamelmout.
    Nootachtige prikken komen naar boven.
    Verborgen lichte alcoholwarmte
    Tikje kruidigheid.
    Lekker bier













    Warme gezelligheid!





    Bedankt Frank en Gabi voor het vriendelijk onthaal!
    Bedankt vrienden voor de sfeer en gezelligheid


    INFO :

    De HOFNAR
    Kon. Fabiolastraat 26
    8560 Gullegem

    http://www.hofnargullegem.be/index-nl.aspx







    Groeten
    William en Annemie









    13-10-2017 om 00:00 geschreven door William Roelens


    09-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (46) - Bomb-Out - Brugge Tripel Prestige - Gouden carolus Whisky infused - Jaipur I.P.A. - Mike's organic Dark Mild








    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (46)









    Bomb-Out (6,0%Alc.Vol.)
    Bossuwé Brewing (Kortrijk)
    Gebrouwen bij Eutropius (Menen)






    Koperkleurig bier met witte schuimkraag

    Zoet en moutig aroma
    Lichte karameltoets

    De eerste slokken zijn zoet
    Moutig
    Karamel
    Licht kruidige toetsen
    Matige hopbitterheid
    Wat koriander nu en dan
    Lichtdroge afdronk met wat bitterheid.
    Geen topper maar een waardige doordrinker.











    Brugge Tripel Prestige (9,5% Alc.Vol.)
    Brouwerij Palm - Steenhuffel







    Wazig donker goudblond bier met een mooie romige witte schuimkraag.

    Moutige neus
    Een boeket van kruiden
    Licht fruitig

    De aanzet is moutig
    Zoete toetsen en een lichte bitterheid in de achtergrond
    Ook in de smaak treft men de aanwezigheid van kruiden.
    Zachte fruitige prikken van banaan
    Lichtbittere afdronk met een zachte kruidige nasmaak
    Lekker bier!










    Gouden carolus Whisky infused (11,7% Alc.Vol.)
    Whisky Infused 2015 - Bath N°1
    Brouwerij Het Anker – Mechelen









    Donkerrood bier met een licht beige schuimkop.

    De neus wordt verwend met heerlijke aromacoctail van
    Karamel
    Toffee
    Whiskynota’s
    Chocolade

    De smaak begint zoet
    Donkerfruit komt boven
    Geroosterde mout
    Karamel
    Tikje hout
    Whisky toetsen
    Allemaal mooi gedoseerd
    Een mooie alcoholwarmte dwarrelt door de mond.
    TOPbier uit Mechelen!










    Jaipur I.P.A. (5,9%Alc.Vol.)
    Thornbridge Brewery – Derbyshire (UK)







    Goudkleurig bier met een dikke schuimkraag

    Parfum van citrus
    Bloemig
    Tropisch fruit
    Hoppig

    Bloemige smaak
    Hoppige toetsen 
    Grapfruit Mangoprikjes
    Perzik
    Droog met een redelijke hopbitterheid
    Een bier die mij erg bevalt!











    Mike's organic Dark Mild (4,0% Alc.Vol.)
    Mike's Brewery - Taranaki, New Zealand

    Bruin – Roodbruin bier met een matige schuimkraag

    Zoet aroma
    Chocoladeprikjes

    Zoet begin.
    Karamel toetsen
    Tikje chocolade
    Lichtjes groosterd
    Droge afdronk
    Goed in balans
    Lekker en niet te alcoholisch Nieuw-Zeelands bier




    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven!
    Bij u kan dit soms anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen
    zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!



    Groeten William







    09-10-2017 om 10:59 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!