Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    28-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagnamiddag proeverijen (14) - Harvest Moon - Minotaure (6,66 %Alc.Vol.) – Rode tekst - Minotaure George (8,0 %Alc.Vol.) – Zwarte tekst - Murder






    Dinsdagnamiddag proeverijen (14)






    Voordrachtgever Geroen Vansteenbrugge en ik komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven.

    Waarom op dinsdag?
    Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden. Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als God van de rechtspraak.
    Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.

    Op deze blog vermeld ik onze bevindingen onder de titel
    ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’




    Harvest Moon (6,1 %Alc.Vol.)
    Gebrouwen voor Crow Mountain - Essen-Horendonk

    Gebrouwen door Brouwerij Anders - Halen

     

    Vijf granen tripel Hop Pale-Ale

     

    Warm blond bier met witte schuimkraag
    Lichte koolzuur pareling

     De neus ruikt een licht florale geur

    Fruitigheid komt positief naar boven

    Zoete aanzet
    Lichte bitterheid volgt
    Eigentijds van smaak
    Goed in balans
    Een licht positief zuurtje in de achtergrond
    Op het eind komt er nog een fruitigheid naar boven.
    Licht fruitige afdronk
    Lekker bier



    Minotaure (6,66 %Alc.Vol.) – Rode tekst
    Red Ale aged in
    Barrels of Vosne-Romanée
    Brussels Beer Project – Brussel







    Bruin bier met rode schijn met een licht beige schuimkraag

    Licht scherp aroma van hout
    Lichte zurigheid (Denken aan Rodenbach vintage)
    Wijnaroma

    Licht zurige aanzet
    Wijnsmaak
    Prikken van hout
    Lekker zuurtje

    Lichte alcohol
    Achteraf komt er een lichtzoete toets naar boven
    Lekker bier


     
    Minotaure George (8,0 %Alc.Vol.) – Zwarte tekst
    Red Ale aged in
    Barrels of Nuits saint Georges & Rully

    Brussels Beer Project – Brussel


    Bruin bier met rode schijn met een licht beige schuimkraag (iets donkerder dan eerste bier.

    Doordringend en krachtig aroma van hout en wijn.

    De smaak bevat minder houttoetsen of voorgaande bier.
    Voller van smaak
    Alcoholwarmte
    Wijnsmaak komt meer naar boven
    Krachtige smaak
    Mooi experiment
    Een zetelbier

     

    Het eerste bier is speelser om te degusteren of de onderste.
    Maar allebei fantastische bieren.



    Murder (10,1 %Alc.Vol.)
    Gebrouwen voor Crow Mountain - Essen-Horendonk

    Gebrouwen door Brouwerij Anders - Halen



    Zwart bier met een fijne lichtbruine schuimkraag.

     

    Aroma van gebrande mout

    De eerste slokken zijn bitter
    Gebrande mout
    Warme alcohol
    Koffietoetsen
    Bittere fondant chocolade
    Stevige body
    Ook een zetelbier









    Beste bezoeker Uw smaaknotities kunnen soms afwijken van de onze.
    Wat volledig normaal is.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Groeten

    Geroen en William






    28-10-2018 om 00:00 geschreven door William Roelens


    20-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O’de Lys, het nieuwe biertje op basis van gezuiverd Leiewater








    O’de Lys, het nieuwe biertje op basis van gezuiverd Leiewater





    Wat passie voor bier niet allemaal kan teweegbrengen. Nadat Agristo en De Watergroep eind maart hun project rond duurzaam watergebruik bekend maakten, zagen H.O.P. en Brouwerij Toye in het gezuiverde Leiewater nog een mooie toepassing.
    Het resultaat: O’ De Lys, een uniek biertje dat op dinsdag 9 oktober officieel werd voorgesteld in het stadhuis van Kortrijk.

     






    O’de Lys : Een goudblonde saison met een alcoholpercentage van  5,5% en met een kruidige hopping en 
    een mooie ronde bitterheid. Lekkere dorstlesser!




    Water op maat

    Begin 2018 is Agristo gestart met het inzetten van gezuiverd Leiewater in haar productieproces. Het Leiewater, gecapteerd door De Watergroep, wordt in de waterfabriek op de site van Agristo opgewaardeerd tot drinkwaterkwaliteit, en daarna geleverd aan het aardappelverwerkend bedrijf. Op basis van ruw water uit de Leie produceert De Watergroep water op maat om te gebruiken in de processen van Agristo. Dit proceswater heeft Agristo nodig voor het wassen, schillen, snijden en blancheren van de aardappelen.

     

    Dit positief en duurzaam verhaal werd opgepikt door H.O.P. (Heerlijk Objectief Proeven), waar het idee groeide om met het gouden water van de Leie een uniek bier te brouwen.


    "Als culturele vereniging, erkend door de stad Kortrijk wilde HOP iets doen dat de stad mooi in de kijker plaatst”, stelt Carl Kins, ondervoorzitter van H.O.P., de creatie van dit bier voor. “Wat beter dan een bier dat met Leiewater is gebrouwen in een Kortrijkse brouwerij. De Leie is immers een erg bepalend element in zowel de geschiedenis (gouden rivier) als het uitzicht van de stad, zoals het succes van de verlaagde Leieboorden bewijst.”

     

    “Tijdens de droge zomer werden we via de media rond de oren geslagen met alarmberichten rond tekorten aan water. Het dorstige weer was wel een meevaller voor de bierconsumptie, maar als industrie die toch ook veel water gebruikt was dit toch ook een belangrijke topic om op te volgen. De droogte toonde des te meer dat water een schaars goed is, en dat een rationeel gebruik aan de orde is.

    De vraag van HOP om een bier te brouwen op basis van gezuiverd Leiewater was dan ook de uitgelezen kans om eens met gerecupereerd water te brouwen”, aldus Geert Toye, zaakvoerder van Brouwerij Toye. En zo werd geregeld dat gezuiverd Leiewater met kleine tankjes van Agristo richting de brouwerij werd gebracht. Dit water wordt puur en zonder aanpassingen gebruikt in een nieuw recept.

     

    Het feit dat de brouwerij gevestigd is in een vroegere vlasschuur in de nabijheid van de Leie, en dezelfde Leie een zeer belangrijke rol speelde in deze industrietak maakt het verhaal volledig.

    Volgens Geert Toye zal het gebruik van gezuiverd Leiewater in de toekomst interessant en noodzakelijk worden voor deze brouwerij en zal de Leie terug aan belang winnen voor de ondersteuning van de industrie.

    “Voor Agristo is het ons uiteraard niet om te doen dit bier te gaan commercialiseren, dat laten we over aan de experts terzake, maar het is wel een mooi voorbeeld van hoe water slim te gebruiken”, aldus Filip Wallays, CEO van Agristo.
    “Water wordt stilaan schaars, waardoor wij samen met De Watergroep geïnvesteerd hebben in een economisch én ecologisch project. Dat we hiermee een ander initiatief kunnen steunen, is voor ons mooi meegenomen.”

     

    Op dit ogenblik werd reeds 15 Hectoliter geproduceerd, en zijn alle partijen tevreden met het resultaat. Ook medewerkers van Agristo konden dit nieuwe biertje al proeven tijdens de familiedagen die eind september op hun site werden georganiseerd. “Met dit resultaat leent het bier leent zich ertoe om verder te commercialiseren. In eerste instantie zal het op vat beschikbaar zijn, in welke horecazaken is momenteel nog niet geheel duidelijk”, vult Geert Toye aan. “We zijn ook op zoek naar het passende en perfecte glas, en volgens huidige planning zou dit nieuwe biertje dan begin volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar moeten zijn.”

     








    Vlnr : Filip Wallays (CEO van Agristo),  Geert Toye (Brouwer) en  Carl Kins




    Over Heerlijk Objectief Proeven




    Heerlijk Objectief Proeven is een bierproeversvereniging uit Kortrijk. Reeds van bij de oprichting had H.O.P. een duidelijke doelstelling voor ogen: het bewaren en bevorderen van de Belgische biercultuur in de meest ruime zin. Weet dat H.O.P. goed bekend is in de bier- en brouwerswereld, maar een objectieve en dus onafhankelijke vereniging is, zonder commerciële banden met brouwerijen. Bierproeven bij H.O.P. is matig maar regelmatig verantwoord genieten terwijl je aan cultuurbehoud doet én de eigen economie steunt! Dat HOP een bloeiende vereniging is, wordt bewezen door zijn behoorlijke aantal leden en de drukke activiteitenagenda, elk jaar opnieuw. – www.heerlijkobjectiefproeven.be

     

     

    Over brouwerij Toye



    Brouwerij Toye is een kleinschalige brouwerij gelegen in Marke, bij Kortrijk. In de moderne, zelf gebouwde installatie wordt sinds 2012 met de grootste zorg de Goedendag gebrouwen. Eerst was dit enkel de Goedendag sterk Blond, maar in 2016 is de Goedendag donker erbij gekomen. Sinds begin dit jaar kan je ook genieten van de Goedendag cuvée 1302. De bieren worden gebrouwen door een gediplomeerde brouwmeester die kwaliteit voorop stelt. Hierbij zijn de doorgedreven selectie van de ingrediënten en kennis van het brouw -en gistingsproces van het grootste belang. – www.goedendagbier.be

     

    Over Agristo



    Agristo, opgericht in 1986, is een dynamische familieonderneming, gespecialiseerd in de productie van diepgevroren en voorgebakken aardappelproducten.  Het bedrijf, met hoofdkantoor in het Belgische Harelbeke en drie bijkomende productievestigingen in Tilburg (N), Nazareth (B) en Wielsbeke (B) biedt een uiterst gevarieerd en compleet assortiment van frieten en andere aardappelspecialiteiten. De afgewerkte producten vinden wereldwijd hun afzet, en dit voornamelijk binnen het ‘private label’ marktsegment. In totaal stelt Agristo ruim 820 medewerkers te werk. Sedert de oprichting in is de productiecapaciteit gestegen tot 610.000 ton afgewerkt product per jaar, wat resulteert in een omzet van 430 miljoen euro. – www.agristo.be





    VIDEO WTV
    https://www.focus-wtv.be/nieuws/o’de-lys-nieuw-bier-met-leiewater

     

     

    Voor bijkomende inlichtingen kan u terecht bij:

    Agristo, Anneke Vanfleteren - tel. 056 73 30 24 – 0471 54 86 66 - anneke.vanfleteren@agristo.com
    H.O.P., Carl Kins – 0474 89 09 47 - ceclkins@yahoo.com
    Brouwerij Toye – Geert Toye - +32 (0) 498 393711 – geert@goedendagbier.be







    Groeten
    William Roelens








    20-10-2018 om 10:03 geschreven door William Roelens


    11-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale Hopprijskamp 2018 - Poperinge






    Nationale Hopprijskamp 2018











    Op vrijdag 05/10 vond in het Hopmuseum van Poperinge de proclamatie plaats van de Nationale Hopprijskamp 2018. Er werden 97 stalen gejureerd door 19 juryleden. Aan de hoptelers met een ereplaats werd een aanmoedigingspremie geschonken. De winnaar per variëteit ontving een diploma, medaille en aanmoedigingspremie.










    Verwelkoming door Kris Notebaert Schepen van Landbouw
















    Toespraak door Marc Strubbe namens de Kortrijkse Brouwersbond








    Na de uitreiking werden de fiches met de namen van de hopboeren op hun
    tentoongestelde hoppe geplaatst;








    Paul Stockman voorzitter van het project Hoperfgoed Aalst-Asse en
    Dienst Landbouw van de stad Aalst









    De
    namen van de mensen die de hopstalen gejureerd hebben.





    Proclamatie Hopprijskamp en prijsuitreiking door de Heer Christof Dejaegher Burgemeester Poperinge 



    UITSLAG


    1 Target : 2 prijzen

    1e Prijs Johan Rosseel – 93,5/100
    2e Prijs Bart Boeraeve

    2 Magnum : 2 prijzen

    1e Prijs Hannes Lagache - 93,5/100
    2e Prijs Marc Beddeleem





    De aanwezigen konden genieten van de Hoptentoonstelling een initiatief van
    de stad Poperinge i.s.m.de dienst Landbouw van de stad Aalst.




    3 Challenger :
    2 prijzen

    1e Prijs Rob Lagache – 89,5/100
    2e Prijs Johan Derycke







    Diploma's en de mooie prijzen in aardewerk






    4 Golding :
    2 prijzen

    1e Prijs Gery Boeraeve – 87/100
    2e Prijs Geert Clarebout







    Elien Rosseel, landbouwdeskundige van Poperinge ontvangt uit de handen van Paul Stockman Aalsterse pralines. 




    5 Cascade : 2 prijzen

    1e Prijs Hannes Lagache – 93,5/100
    2e Prijs Joris Cambie








    6 Diverse Aroma : 2 prijzen

    1e Prijs Bart Boeraeve 93,5/100 – variëteit Centennial
    2e Prijs Joris Cambie - variëteit Centennial



    Diversen Alfa : 1 prijs
    1e Prijs Urbain Gheeraert – 90,5/100 - variëteit Pioneer




     



    Bieren van St. Bernardus en Brouwerij De Plukker









    Ook aanwezig, Theo Vervloet, Oud voorzitter van de Federatie van Belgische Brouwers en gedelegeerd bestuurder
    van brouwerij Affligem samen met zijn echtgenote











    Poperingse specialiteiten











    Enkele Waalse Hopboeren.









    Hoptelers op rust keken nauwlettend toe









    Groepsfoto met de gelauwerde hoppeboeren en het Stadsbestuur op de binnenkoer van het Hopmuseum.


    Aan alle deelnemers proficiat en een goede verkoop toe gewenst!




    William Roelens






    11-10-2018 om 00:00 geschreven door William Roelens


    06-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 57 - # EXP 029 - Hoppelaar - Maneblusser - Noir de Dottignies - Klootzakske








    VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 57







    # EXP 029 - Hoppelaar - Maneblusser - Noir de Dottignies - Klootzakske









    # EXP 029(7,3%Alc.Vol.)
    Brussels Beer Project - Brussel

     







    Donker wazig bier met een gebroken witte schuimkraag


    Zoet aroma
    Donker gedroogd fruit
    Honing toetsen

    Lichtzoete aanzet
    Moutig
    Karamel
    Kruidige toetsen
    Redelijke harde Hopbitterheid breekt door
    Droge afdronk

     







    Hoppelaar (7,5%Alc.Vol.)
    Gebrouwen voor Brouwerij Lambrecht - Van Hamme (Moerbrugge)

    Gebrouwen door Deca Services (Woesten)








    Donkerblond bier met witte romige schuimkraag


    Licht hoppig aroma
    Tikje gistig
    Licht fruitig

    De smaak begint zoet
    Licht hoppig
    Tikje kruidig
    Drinkt vlot
    Een lichte bitterheid komt naar boven
    Mooi in evenwicht
    Droge afdronk 
    Lekker bier










    Maneblusser (5,8%Alc.Vol.)
    Brouwerij Het Anker – Mechelen








    Helder blond gouden bier met een fijne witte schuimkraag.

    Aroma van koriander en granen.
    licht hoppig
    De neus bied u een uitnodiging tot het nemen van een eerste slok

    Een eerste slok bied ons een lichte fruitsmaak aan.
    Moutige toetsen
    lichte bitterheid speelt met het zoete fruitige
    Een lekker biertje voor een gezellige zomeravond met vrienden!












    Noir de Dottignies (8,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Ranke – Dottenijs










    Donkerbruin tot zwart bier met lichtbruine volle schuimkraag


    De neus laat zich verwennen met een koffie aroma
    Geroosterde mout
    Een vleugje alcohol

    Ook in de smaak toetsen van geroosterde mout
    Koffie
    Karamel
    Een fijne bitterheid komt op
    Het bier is stevig in balans
    De lange afdronk heeft wat aards
    Prachtig bier met heel veel liefde gebrouwen. en dat smaakt u!











    Klootzakske (7,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Meester – Stasegem/Harelbeke






    Blond licht wazig bier met witte schuimkraag


    Een hoppig aroma
    Tikje zoete nougat?
    moutige prikken

    Zoete aanzet
    Die vlug overschakelt naar een redelijke bitterheid
    Gistig
    Kruiden spelen een hoofdrol
    Licht floraal
    Na een tijdje als de smaakpapillen het wat gewend zijn kan de smaak mij wel bekoren.
    Bittere afdronk
    Eigenaardig bier met een vreselijke titel en een nog erger ...een lelijk etiket
    Maar dit is niet de schuld van de brouwer
    Dit bier wordt in opdracht gebrouwen voor Sellewie Maffiaweekend. ht






    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William





    06-10-2018 om 10:30 geschreven door William Roelens


    01-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagnamiddag proeverijen (13) - Dok’s Blond - Dok's Amber - Dok's Bruin - Noire du midi








    Dinsdagnamiddag proeverijen (13)



    Voordrachtgever Geroen Vansteenbrugge en ik komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven.

    Waarom op dinsdag?
    Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden. Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als God van de rechtspraak.
    Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.

    Op deze blog vermeld ik onze bevindingen onder de titel
    ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’





    Ditmaal drie bieren van Dok's Brouwerij en een bier van Nanobrasserie de l’Ermitage








    Dok’s Brouwerij
    Dokkenstraat 7A, 1730 Asse
    https://doksbier.be









    Dok’s Blond(5,2%Alc.Vol.)







    Donkerblond bier met witte schuimkraag

    Het aroma is moutig
    Hoppige prikken dringen in de neus.

    De eerste slokken zijn moutig
    Het bier degusteert fris
    Een lichte fruitigheid laat zich smaken.
    Alsook ietsje hopbitterheid.
    De bitterheid blijft hangen na de afdronk
    Een gewoon maar smaakvol lekker bier










    Dok’s Amber (6,2%Alc.Vol.)







    Donker amberkleurig bier met gebroken witte schuimkraag

    Lekkere moutigheid in de neus
    Karamel
    Ook een gistaroma is waar te nemen
    Zachte bitterheid

    De aanzet is moutig
    Licht zoete smaak
    Een karameltoets komt naar boven
    miniem Nootachtig
    bescheiden bitterheid
    Zelfs een licht positief zuurtje komt opzetten.
    De alcohol is licht gedoseerd maar wel smaakvol.
    Matige bittere afdronk
    Lekker bier maar mocht ietsje krachtiger zijn










    Dok’s Bruin (6,5%Alc.Vol.)







    Donkerbruin bier met een beige fijne schuimkraag.

    Licht aroma van chocolat
    Tikje gist
    Gebrande prikken
    Koffietoets

    De eerste slok is een lichte karamelsmaakje
    Gebrande toetsen zorgen voor afwisseling.
    Koffieprikken
    De smaken liggen goed in verhouding
    Misschien ietsje te braafjes maar toch lekker bier voor instap degusteerders




    Nano Brasserie de l'Ermitage
    24-26 rue Lambert Crickx - 1070 Brussels
    http://ermitagenanobrasserie.be/




    Noire du midi (6,9%Alc.Vol.)








    Zwart bier met beige romige schuimkraag

    Tropische fruitigheid in de neus
    Koffietoetsen
    Groene hop

    De aanzet is bitter
    Gebrande mout
    Koffiesmaken dringen door
    Nu en dan een zoet prikje
    Een smaakvol bier met eigenlijk weinig alcohol zoals we het soms gewoon zijn voor dit genre!
















    Beste bezoeker Uw smaaknotities kunnen soms afwijken van de onze.
    Wat volledig normaal is.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Groeten

    Geroen en William









    01-10-2018 om 11:30 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!