Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    28-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf Bieren 85 - Man's Hand - Lust4live - Middenvakrijder - Ringmaster - Spelt'Aap

    Vijf Bieren 85




    Het nest Dead Man's Hand - Lust4live - Middenvakrijder - Ringmaster -  Spelt'Aap









    Het Nest Dead Man’s Hand (10,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Het Nest – Oud-Turnhout








    Donkerbruin tot zwartkleurig bier met een stevige romige beige schuimkraag

    De neus ruikt moutig
    Zoet
    Tikje vanille

    De eerste smaak bevat alcolische prikken
    Donker gebrande mout
    Toetsen van rhum
    Mokka koffie
    Tikje zoethout
    De alcohol blijft domineren
    Bitterheid
    Niet slecht maar voor mij ietsje te alcoholisch











    Lust4live (4,3%Alc.Vol.)
    Brouwerij Brussels Beer Project (Brussel)







    Wazig geel bier met witte schuimkraag

    Aroma met fruitige toetsen
    Tropisch
    Grapefruit
    Mandarijn

    De eerste slokken zijn licht bitter
    Fruitig met prikken van ananas
    Hoppige toetsen
    Mooi in balans
    Droge afdronk
    Laat zich vlot degusteren
    Heerlijke session IPA van slechts 4,3%









    Middenvakrijder (3,1%Alc.Vol.)
    Brouwerij Hedonis - Zwalm






    Blond wazig bier met romige schuimkraag


    De neus ruikt citrus
    Grapefruit

    Licht bittere aanzet
    Nu en dan een zoete toets van fruit
    Granig
    Bitterheid houd aan
    lichte fruittoets wisselt af

    Scherp
    Hoppige afdronk
    Sunny Session IPA









    Ringmaster Session Porter 4,5%
    Circusbrouwerij – Zwevegem





    Donkerbruin bier met beige schuimkraag


    Lekker ruikend aroma van donkere mout
    Tikje hout
    Geroosterde prikken 

    Ook de eerste slokken zijn positief
    Geroosterde mout
    Lichte bitterheid
    Prachtig bier











    Gistgeest Spelt'Aap (8,0%Alc.Vol.)
    Gistgeest – Deurne

    Blond licht wazig bier met een romige witte schuimkraag.

    Een fruitig aroma komt naar boven bij het uitschenken
    Sinaas
    Perzik

    De eerste slokken zijn zoet
    Fruitige toetsen
    Banaan
    Citrus
    Ook een tikje kruidigheid die voor afwisseling zorgt
    Hopbitterheid
    In evenwicht
    Een lekkere saison met spelt
    Net nog geen Waalse saison.







    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William





    28-01-2021 om 09:58 geschreven door William Roelens


    21-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 23 - Heilig Hart Tripel - Kluiz Triple - Tournay Triple





    Tripels 23



    Heilig Hart Tripel - Kluiz Triple - Tournay Triple


    Ik ben niet de enige die graag weer eens naar een tripel verlang. Hier en daar hoor en lees ik van bierkenners die de
    IPA’s , Session IPA’s, DIPA’s, Neipa’s en Apa’s even links laten staan en zich weer op het proeven van klassiekers toeleggen.
    Niet dat ze tegen de allernieuwste creaties zijn integendeel… maar… eerlijk?
    Er zitten daar soms bieren tussen die maar over één enkele smaak meer beschikken en dit is hop, hop en nog eens hop.
    De smaak en het aroma van de gist komt u in sommige bieren nog nauwelijks tegen.
    Een goed gebrouwen bier moet ook uw reukorgaan en smaakpapillen verwennen en vertroetelen zodat u zin krijgt in nog eentje!
    Ik had me voorgenomen om regelmatig eens een klassieke tripel terug te proeven.
    Daarom zal ik op mijn BIERblog enkele tripels bespreken die ik deze zomer heb genuttigd thuis of op een terras.


    DE NAAM TRIPEL
    Van waar de naam Tripel komt is onduidelijk maar wat zeker is, is dat de naam de kracht van het bier aangeeft. De naam zou kunnen komen van de Abdij van Westmalle want de Tripel Westmalle kwam al uit in 1934.

    Dat het van de krijttekens op tonnen uit de Middeleeuwen zou komen is ook best mogelijk. Want de tonnen waren in die tijd gekenmerkt door kruisen naargelang het gebruik van de hoeveelheid grondstoffen. Op de tonnen van tafelbier of bier voor de minder bedeelden stond één kruis. Rijkere gasten konden proeven uit een ton gekenmerkt met twee kruisen (Dubbel) en die met drie kruisen (Tripel) waren bestemd voor de speciale gasten of voor vader Abt.

    Tripel is een bovengistend vrij zware biersoort met een alcoholpercentage (bepaald door de hoeveelheid granen en suikers) tussen 7% en 10%. Het is hergist op fles.
    De kleur is over het algemeen blond tot goudblond alhoewel er ook donkere Tripels bestaan! Denk maar aan Triple Brune van Abbaye de Landelin gebrouwen door Les Brasseurs de Gayant of de Nederlandse Kraaike Tripel.









    Heilig Hart in de Naam van de Vader Tripel (7,8% Alc.Vol.)
    Heilig Hart Brouwerij – Kwatrecht








    Blond bier met een romige witte schuimkraag

    Een fruitig aroma prikkelt de neus
    Moutig

    Zoete aanzet
    Suiker
    Fruitige toetsen van sinaas komen boven
    Lichte kruidigheid
    Lichte alcoholwarmte
    Mooi in evenwicht
    Nu en dan een bittertje
    Het mocht ietsje meer zijn.
    Al bij al een redelijke tripel vol met Heiligheid!





    De toekomst van kerken die moeten sluiten wordt hoe langer hoe meer verwezenlijkt.
    Sommige kerken worden verkocht, maar veel kerken krijgen een nieuw leven.
    De ideeën variëren van een ruimte voor een wekelijkse markt, een culturele zaal of gewoon een kerk voor een brouwerij.
    Ook de Heilig Hartkerk van Kwatrecht onderging een herschepping. Hans Dusselier richtte er samen met zijn zoon naast een  wijnhandel ook een brouwerij in.
    Hun bieren gaan op in de geest van de locatie nl. In de naam van de vader, de zoon en de Heilige Geest.

    Hij brouwde vroeger al klassiekers in een brouwerij in Lubbeek. 
    De nieuwe biersoorten worden exclusief in Kwatrecht gebrouwen. In de eerste plaats gaan ze experimenteren met natuurlijk gist van zijn wijnproducenten en leveranciers. Ze brouwen een gamma met bieren volgens speciale recepten of éénmalige exclusieve smaken.








    Kluiz Triple (10,0%Alc.Vol.)
    Brasserie kluiz - Mont-de-l-Enclus







    Goudblond Bier met romige witte schuimkraag

     Fruitige neus
    Alcohol komt sterk naar boven

    Zoete aanzet
    Suikers
    Fruitig toetsen - Banaan
    Alcohol kom naar boven
    Lichte bitterheid
    Niet echt in balans
    Een te zwaar bier om een tweede te proeven

    Meer zetelbier dan terrasbier!




    Brasserie Kluiz werd in 2018 opgericht door drie jonge vrienden.
    De brouwerij ligt tussen Rijsel en Brussel of ook het Picardisch Wallonië genoemd
    Ze brouwen er in een oude boerderij in Anseroeul een deelgemeente van de Waalse gemeente Mont-de-l'Enclus.
    De bieren worden gebrouwen met 100%Belgsiche ingrediënten:
    mout uit Beloeil, hop uit Poperinge en water uit de Mont-bronnen.
    De naam van de brouwerij is niet toevallig gekozen ... In het jaar 620 steekt Prins Salvaert van Dijon het Sans-Merci-bos over om met zijn zwangere vrouw Ermengaert naar Engeland te gaan. Hij wordt aangevallen door graaf Phinaert. De hele karavaan komt om, behalve Ermengaert die haar zoon baart. Het kind wordt opgevangen door een plaatselijke kluizenaar die hem zijn naam zal geven, Liedericq (Lydéric). Als volwassene wreekt hij de dood van zijn vader en stichtte hij de stad Lille en werd zo de eerste graaf van Vlaanderen.
    Kluiz komt van het woord Kluizenaar dat uit het Nederlands is vertaald als "de kluizenaar". De plaats heet vandaag nog steeds Mont de l'Enclus of Kluisbergen in Nederlandstalige België.












    Tournay Triple (9,2%Alc.Vol.)
    Brasserie de Cazeau – Tempeleuve






    Goudkleurig bier met een witte volle schuimkraag

    Fruitige neus
    Sinaas
    Honingtoets

    De aanzet is zoet (peperkoek)
    Hoppige toetsen
    lichte kruidigheid
    Warme alcoholgloed
    Alles mooi in evenwicht
    Lange zoete afdronk
    Lekkere Henegouwse tripel






    21-01-2021 om 15:49 geschreven door William Roelens


    16-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf Bieren om je smaakpapillen te versieren 84 - Gulden draak Bremaster - Karlan Blonde - La Mere Noel - mémé - Spanning en sensatie






    Vijf Bieren om je smaakpapillen te versieren 84







    Gulden draak Bremaster - Karlan Blonde - La Mere Noel - mémé - Spanning en sensatie






    Gulden draak Bremaster(10,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Van Steenberge – Ertvelde
     






    De neus is fruitig (Pruimpjes)
    Moutig
    Licht kruidig

    De eerste slokken zijn zoet
    Karamel
    Koffietoets
    Chocolade
    Donker fruit
    Alcoholwarmte
    Tikje vanille
    In balans
    Lekkere zoete afdronk
    Kan mij bekoren!

    Zaakvoerder Jef Versele liet het brouwen als eerbetoon aan zijn grootvader Jozef Van Steenberge en de 230ste verjaardag van de brouwerij Van Steenberge.










    Karland Blonde(5,0% Alc.Vol.)
    Ferme-Brasserie Garland – Algans (Fr)









    Donkerblond bier met een fijne witte maar kortstondige schuimkraag

    Fruitig aroma van perzik
    Tikje mandarijn
    Een fijne moutigheid laat zich ruiken

    De aanzet is moutig
    Fruitige prikkels
    Zacht
    Tikje honing
    Lichte hopbitterheid
    Evenwichtig
    Biologisch
    Fris in de mond










    La Mere Noel (8,4% Alc.Vol)
    Brouwerij Huyghe – Melle








    Goudkleurig bier met een fijne witte schuimkraag

    Zoet moutaroma
    Honing
    Karamel
    Fruitige prikken

    De aanzet is veelbelovend
    Fruitig
    Zoete toetsen van honing
    Romig
    Kruidnagel
    Evenwicht
    Lichte bitterheid in de afdronk






    Mémé (6,9%Alc.vol.)
    Brouwerij Maenhout – Pittem






    Blond bier met witte schuimkraag

    Moutige neus
    Licht fruitig
    Tikje bitterheid

    Licht bittere aanzet
    Moutig
    lichte scherpte
    Goed in evenwicht
    Bittere afdronk
    Lichtbittere nasmaak
    Niet mis!



    MéMé, stammoeder van de familie Maes uit Tielt, bouwde in 1913 een brouwerij uit onder de naam ‘de nieuwe Arend’. Het recept van dit blonde bier werd al die jaren gekoesterd. Honderd jaar later besloten Luc, Patrick, Philip en Jan Maes samen met Brouwerij Maenhout dit bier opnieuw te delen met iedere levensgenieter. Het resultaat: MéMé, een lekker blond bier.

     

     

     

     




    Spanning en sensatie (9,8%Alc.Vol)
    Brouwerij De Molen – Bodegraven (NL)


    Donkerbruin bier met beige schuimkop

    Aangename geur van gerookte mout
    Chocoladeparfum
    Koffieprikken
    Gedroogd fruit

    Zoete aanzet
    Aangename bitterheid komt meteen boven
    Chocoladetoetsen
    Cafè Latte
    Evenwichtig
    Gedroogd fruit
    Smaak en aroma zijn in balans
    Lichte bitterheid op het einde
    Nederlandse Topper!


    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!




    Groeten
    William







    16-01-2021 om 11:03 geschreven door William Roelens


    08-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf Kerstbieren - Gaspar - Melchior - Balthazar - St.Feuillien Cuvée de Noël - Stille Nacht






    Vijf Kerstbieren




    Gaspar - Melchior - Balthazar - St.Feuillien Cuvée de Noël - Stille Nacht










    Gaspar – Melchior – Balthazar
    Recepten Brouwerij Alvinne – Moen

    Gebrouwen bij Brouwerij Pirlot (Zandhoven)


    Deze serie is geproduceerd volgens een oud recept van brouwerij Alvinne.
    De drie bieren komen uit de Vintage Recipe Serie die, onder toezicht van Glenn van Alvinne, bij brouwerij Pirlot opnieuw gebrouwen zijn.







    Gaspar (8,5%)







    Donkergoud kleurig bier met romige witte fijne schuimkraag

    Zoete toetsen in de neus
    Fruitig

     De eerste slok is licht bitter
    Fruitigheid komt opzetten

    Hoppige toets
    Redelijke harde bitterheid
    waar nu en dan een zoete hint naar bovenkomt
    Steenvrucht
    Evenwichtig
    Bittere afdronk









    Melchior (9,0%)






    Donker amberkleurig bier met gebroken witte schuimkraag

    Kruidig aroma
    Tikje fruit
    Anijs

    Zoete aanzet
    Gistig
    Kruidige toetsen
    Tikje fruitigheid (banaan)
    Zoethout
    Lichte bitterheid
    Evenwichtig
     Lichte alcoholwarmte
    Zoete kruidige afdronk.








    Balthazar (11,0%)







    Donker bier met een romige beige schuimkraag


    Geroosterde mout
    Kruidig
    Bloemig
    Zoet aroma
    Abrikoos

    Zoete aanzet
    Karamel
    Geroosterde mout
    Kruidig
    Toetsen van abrikoos
    Lichte alcoholwarmte
    Bittertje kom boven
    Zoete afdronk

    De drie nog altijd lekkere bieren doen mij terug denken aan de Proefzolder in Heule waar brouwerij Alvinne jaren gehuisvest was!













    St-Feuillien Cuvée de Noël
    Brasserie St.Feuillien - Le Roeulx







    Robijnkleurig bier met witte schuimkraag


    Aroma van zoethout
    moutig
    Kruidige prikjes
    Ook wat donker fruit

    De aanzet is fruitig (rode bessen)
    Geroosterde mout
    Karamel
    Dadels en of vijgen?
    Een lichte pittige bitterheid
    Mooi in balans
    Ook in de afdronk een beperkte kruidigheid.
    Lekkere Waalse Kerstklassieker








    Stille Nacht (12,0 )
    Brouwerij De Dolle brouwers – Esen






    Donkeramber helder bier met een romige witte schuimkraag

    Zoet aroma van gekonfijte suiker
    Bloemig
    Warme alcohol prik

    De eerste slokken worden gedomineerd door warme alcohol
    Zoete prikken
    Beetje stroperig
    Karamel
    Lichte kruidige tonen
    Tikje sinaasappel
    Lichte bitterheid
    In evenwicht
    Zoete afdronk
    Met een warme alcoholtoets!
    Een Kerstbier waar toch elk jaar naar uitgekeken wordt





    Groeten

    William








    08-01-2021 om 10:05 geschreven door William Roelens


    03-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 22 - Tripel 28 - 1902 - Bobeline tripel




    Tripels 22





    Tripel 28 - 1902 - Bobeline tripel









    28 Tripel (9,0% Alc.Vol.)
    Brasserie28 Low Carb Craft Beer – Enghien







    Amberkleurig helder bier met witte romige schuimkraag
    Vlotte koolzuur doorstroming

    De neus is moutig
    Zoete licht gebrande prikken
    Tikje Karamel
    Biscuit koekjes

    De aanzet is zoet
    Karamel
    Honing
    Onmiddellijk alcoholwarmte
    Hard
    De bitterheid komt opzetten en vult de mond
    Complex
    Bittere afdronk
    Speciale tripel waar de alcohol toch een beetje triomfeert
    Brussels Beer Challenge Bronze medal 2012





    De naam Caulier komt van de vroegere Brasserie Caulier uit Brussel.
    Deze werkte indertijd samen met Brasserie de Glin die jammerlijk begin de jaren 70
    de brouwdeuren moesten sluiten.

    Een Brasserie uit Péruwelz (waar de Struise Brouwers hun eerste bieren brouwden)
    kreeg in 2006 de naam in handen.

    Ze brouwden er ook een suikerbier voor de bierfirma Bien-Être Developpement
    Het ‘Bon Secours Bien-être’ bier had een bijzondere wijze van gisting en zorgde ervoor dat vrijwel alle suikers geëlimineerd werden.
    Het werd niet gefilterd noch gepasteuriseerd.
    Toen de brouwerij uit Péruwelz in 2008 failliet ging, nam deze bierfirma het merk
    over en veranderde de naam tot Caulier Developpement, vervolgens tot Caulier Sugar Free (2013).
    Het cijfer “28” verwees toen naar het aantal kilo korrels per hectoliter












    1902 (8,5%Alc.Vol.)
    Siphon Brouwerij – Damme







    Amberkleuring mat bier met een witte fijne schuimkraag

    Zwoele kruidige neus

    Zoete aanzet van honing - gebak
    Gevolgd door een redelijke kruidigheid
    Floraal
    Rozemarijn?
    Lavendel domineert het bier
    en verdringt de andere smaken
    Redelijk bitter
    Zoet-bittere afdronk
    De bitterheid blijft hangen
    Voor de kruidenliefhebber!
    Een speciale Tripel die mij niet echt kan bekoren





    De naam van het bier is genoemd naar het jaar waar het Siphon-restaurant werd geopend. Voor wie het nog niet zou weten, de brouwerij is gevestigd op de grond van het restaurant langs de Damse vaart.
    Het werd gebrouwen (volgens hun website) om de rijke geschiedenis en voortdurende culinaire uitmuntendheid van het Siphon-restaurant te vieren. De visuele identiteit van het bier is het "monnikenrede" -symbool dat op elk bord en elke glas in het restaurant verschijnt. Het is een knipoog naar het historische dorp dat in de 17e eeuw op de plaats van de sifon was gevestigd en waar religieuze groepen de palingvissers verwelkomden.











    Bobeline tripel (8,5% Alc.Vol.)
    Gebrouwen door La Brasserie Bobeline de Spa Spa





    Wazig donkerblond tot licht amber bier met witte fijne schuimkraag
    Fijne koolzuurdoorstroming

    Moutige neus

    De eerste slok is bitter en gaat over in een matige zoetigheid
    Fruitige smaak
    banaan
    Suikerzoetje tussendoor
    De bitterheid blijft behouden op de achtergrond
    Mooi in balans
    Bloemig
    Lichte alcoholwarmte
    Droge lichtbittere afdronk
    Zoete nasmaak
    Een tripel die me kan smaken!




    De geschiedenis van Brasserie des Bobelines is nauw verbonden met die van de stichter Didier Dumalin.  
    Hij verhuisde in 1993 met zijn ouders naar Spa en bracht er in zijn jeugd  de augustusmaanden door.
    Hij kreeg heel veel goesting om met zijn vroegere herinneringen iets te verwezenlijken in het land van de bronnen (zo wordt Spa ook nog genoemd)
    Hij behaalde zijn diploma bedrijfskunde en boekhouding en hield van bier.
    Vooral Brasserie Vielsalm trok zijn aandacht.
    Hij had nog geen verstand van brouwen en wende zicht tot Brouwerij Huyghe om een bier te brouwen voor Spa.

    Ondertussen is er nu ook de Brasserie des Bobelines gelegen in het centrum van Spa. Het bevind zich in een historisch 19e-eeuws gebouw, waar Bobelins en Bobelines, aristocratische en burgerlijke kuurgasten, zich kwamen vermaken in het Belle Époque tijdens hun verblijf in de City of Waters.
    Vandaar ook de naam "Bobeline".




    Groeten
    William





    03-01-2021 om 10:35 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!