Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    26-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om uw smaakpapillen te versieren (2) - Cosmic Star - Belle Fleur IPA - Gentse Strop - Mouten Kop - Strubbe Belgian Sour IPA.









    Vijf bieren om uw smaakpapillen te versieren (2)






    Cosmic Star – Space beer (7%Alc.Vol)
    Bierfirma Brouwerij Hugel’ gebrouwen
    bij brouwerij ‘Gulden Spoor’ - Gullegem








    Blond bier met witte schuimkraag die onmiddellijk verdwijnt.
    Wazig bier met weinig koolzuur.

    De neus is kruidig
    (volgens brouwer een mix van Indiase kruiden)
    Munt?. 

    De smaak is heel kruidig en bitter
    Ook in de smaak is duidelijk munt (?) aanwezig.
    Tussendoor smaakt men ook nog zoete toetsen
    Het bier is complex met een mengelmoes van smaken
    Voor mij is het niet helemaal in balans
    De afdronk is droog en bitter met florale hints
    Door het snel wegtrekken van het weinig schuim toont het niet aantrekkelijk.

    De kans is groot dat het een eenmalig brouwsel is?








    Belle Fleur IPA (6,0%Alc.Vol.)
    Dochter van de Korenaar – Baarle Hertog








    Licht wazig blond bier met een witte volle romige schuimkraag.

    Floraal aroma met toetsen van citrus, grapefruit, perzik
    Ook kruidige prikjes maken het aroma aangenaam.

    De aanzet is meteen bitter
    Smaak van grapefruit
    Floraal met toetsen van citrus
    soms een tikje mout in de smaak
    Mooie complexiteit en niet agressief
    Toetsen van hop
    Droge bittere afdronk

    Een aangenaam bier







    Gentse Strop –(6,9%Alc.Vol.)
    Brouwerij Roman - Mater








    Helder Goudkleurig bier
    Mooie koolzuurpareling
    Dikke witte schuimkraag


    Moutige neus
    Lichte geur van tarwe
    IJzer waarneembaar

    Moutige aanzet
    Fris en fruitig
    Licht hoppig
    Mooi in balans met de bitterheid
    Licht bittere afdronk.
    Een smakelijk terrasbier

    Allemans vriend








    Mouten kop – (6,0%Alc.Vol.)
    Hobbybrouwerij De Hopjutters
    Gebrouwen bij De Graal’ - Brakel








    Amberkleurig bier met gebroken witte dikke schuimkraag 

    Moutige neus
    Gistige prikkels
    Muffig

     Lekkere aanzet
    gevolgd door een mooie bitterheid
    Stevige body ondanks slechts 6%
    Wanneer het bier warmer wordt zijn er
    toetsen van kardemom en koriander waarneembaar
    Het bier is goed in balans

    Bittere afdronk

    Topie 
    Niks voor niks het Beste hobbybier 2010







    Strubbe Belgian Sour IPA – (7,9%Alc.Vol.)
    Brouwerij Strubbe - Ichtegem

    Amberkleurig bier met gebroken witte schuimkraag

    Moutig aroma
    Zoet en licht fruitig 

    Bij de eerste slok worden de smaakpapillen geconfronteerd met een bitterheid
    Hopbitterheid
    Eenrichting van smaak
    Een lichte fruitige zurigheid
    Tikje metaal
    Goed
    Maar niet echt de smaak van een IPA










    26-11-2014 om 00:00 geschreven door William Roelens


    16-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij De Kroon - Neerijse







    Brouwerij De Kroon
















    Met de Waregemse bierfanaten bezochten we begin dit jaar tijdens
    de trip naar het Zythos Bierfestival brouwerij ‘De Kroon’ in Neerijse.

    De Kroon stopte in 1983 met bierbrouwen en stond sindsdien leeg.
    In 2003 werd het gebouw geklasseerd als beschermd monument.
    De brouwerij werd opgericht in 1897 door de familie De Coster - Depré
    en geldt als voorbeeld van een volledig uitgeruste, middelgrote brouwerij.
    Ze bevatte een uitrusting die vooral van het begin van de twintigste eeuw dateert.















    Deze unieke locatie werd opgemerkt door de familie Delveaux die op zoek
    waren naar een geschikte locatie voor hun poject.
    Dat deze familie een passie voor bier heeft is algemeen geweten.
    Freddy Delvaux wordt gezien als dé smaakexpert van België.
    Hij startte in 1991 aan de KU Leuven met een Laboratorium voor Mouterij en Brouwerij.
    Zoon Filip is doctor met een proefschrift over witbieren.
    Samen met Peter Delvaux starten zij hun Biercentrum Delvaux.
    Het Biercentrum Delvaux koos dus voor brouwerij 'De Kroon' en
    heropende dit stuk onroerend erfgoed op 23 april 2013.
    Ze hebben de naam en de look van de brouwerij behouden.
    Een deel van de oude brouwerij werd opengesteld
    voor het publiek en er worden nu rondleidingen gegeven.




    Onze gastheer was Freddy Delvaux himsilf.
    Een bierspraakwaterval met leuke onliners!
















































































    Er werd ook een nieuwe brouwerij opgericht om nieuwe speciaalbieren
    op kleine schaal te maken.
    Ze hebben er ook een multifunctioneel bierproject gelanceerd
    dat draait rond brouwkunst en smaakbeleving.





























    Naast de rondleidingen kun je er ook terecht voor een natje en een droogje.
    Ze hebben er een kleine eetkaart met gerechten die met bier zijn klaar gemaakt.








    Het gezellig terras op de binnenkoer van de brouwerij.








    Het café met een bovenzaaltje om groepen te ontvangen.









    Speciaal Blond – 8,5% Alc.Vol.

     

    Een wazig donkerblond bier met een romige witte schuimkraag

    Moutig en fruitig in de neus
    Perzik
    Licht hoppig en floraal (tikje citrus)

    De smaak is zacht fruitig (perzik)
    zoet
    Kruidige toetsen
    lichte malse bitterheid
    Goed evenwicht
    Zoete fruitige afdronk
    Geen echt bijzonder bier
    maar een mooi eenvoudig uitgebalanceerd brouwsel
    waarover goed nagedacht is geweest
    Zeg maar een lekkere alleman’s vriend


    INFO :

    Brouwerij De Kroon
    BEEKSTRAAT 20
    3040 NEERIJSE
    016 43 94 72

    info@brouwerijdekroon.be














    16-11-2014 om 16:22 geschreven door William Roelens


    08-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 saisons in een seizoen - Koekendam - Saison Surfine - Crushable Saison - Saison Voisin.







    Vier saisons






    KoekeDam - 6,5%Alc.Vol.

    Queen of Diamonds
    Bierfirma ‘Brouwerij Het Nest’.
    Gebrouwen bij Anders (Halen)

    De vroegere Turnhoutse Patriot is nu KoekeDam geworden.
    De Amarillo- hop werd vervangen door Cascade hop.
    Het bier krijgt daarom een meer citrus aroma.


    Lichtblond bier met een romige witte schuimkraag.
    Een fris aroma van mout en fruit.
    De eerste slok is raak
    Fris en fruitig
    met een lekkere bitterheid
    die tijdens de ganse degustatie aanwezig blijft!
    Een aangenaam zurig prikje van citrus is aangenaam in de mond
    Ook bepaalde kruiden (niet overdreven) geven een speciale toets aan het bier
    Fruitige afdronk met een lichte bitterheid.

    Een lekkere saison van brouwerij ‘Het Nest’
    Ideaal als aperitiefje nu de zomerse dagen weg zijn.








    Saison Surfine - 6,5%Alc.Vol.
    Brasserie Dubuisson - Pipaix

     

    De wederopstanding van Surfine!
    Een oud merk van Brouwerij Dubiuisson uit de jaren 30.
    In tegenstelling tot vroeger is dit bier blond i.p.v. amber.
    Het is een heel lekkere saison (6,5% Alc.Vol)
    gebrouwen met drie mout - drie hop - en drie gistsoorten.
    Een mooie abieritief!

     

    Blond helder bier met een fijne witte schuimkraag.
    De neus snuift fruitige aroma’s
    Ook de typische geur van Dubuison gist.
    Het bier heeft een moutig begin.
    Droog
    Bittere toetsen duiken op
    Ze brengen een mooi evenwicht
    Die houden het vol tot het einde.
    Fruitige florale prikjes zorgen voor een lekker opstootje.
    Ook proef ik een typische Dubuissonsmaakje in de achtergrond?
    De afdronk is droog en licht bitter

    une bièreagréable

     

     



    Crushable Saison – 5%Alc.Vol.
    Brasserie de la Senne – Zennebrouwerij – Brussel




    Dit brouwsel is een samenwerking tussen Brasserie de La Senne en
    Jean Broillet & Julie Foster van de Tired Hands Brewing Company, PA, USA.
    Gebrouwen bij de Brasserie La Senne op 11 Septembre 2013.



    Licht geel en wazig
    Dikke witte schuimkraag

    Het aroma heeft iets floraals
    Hints van citrus en tropisch fruit

    In tegenstelling wat u zou verwachten (citrus namelijk)
    een onmiddelijke bitterheid in de smaak die blijft aanhouden.
    Tussendoor prikjes van kruiden.
    Maar de bitterheid overheerst.
    Is net een singelhop brouwsel
    Misschien een beetje eentonig.
    Afdronk droog en bitter.
    Prima dorstlesser van slechts 5%













    Saison Voisin – 6,5%Alc.Vol
    Brasserie des Légendes - Irchonwelz.

     



    Het bier wordt sinds 2001 gebrouwen in Brasserie des Légendes te Irchonwelz.
    Het bier wordt gebrouwen op basis van het originele recept van 1884
    van de vroegere Brasserie Voisin.
    Deze brouwerij-mouterij werd in 1876 te Flobecq gevestigd
    door de familie Dubuisson-Lison en in 1880 gekocht door Charles Voisin.
    In 1922 nam zoon Georges de brouwerij over en stopte de mouterij.
    Vanaf 1963 beheerde Léon Voisin de brouwerij.
    Men brouwde Voisin Super, Voisin Table en Saison Voisin.
    In 1989 sloot de brouwerij haar deuren en zeven jaar later kocht
    Brasserie des Géants het materiaal en de recepten.





    Amberkleurig met een witte dikke romige schuimkraag.
    De neus is aangenaam
    Licht hoppig moutig
    en fruitige toetsen van zeste van sinaas

    De eerste aanraking met de smaakpapillen is moutig.
    Een beetje bloemachtig
    Karamel
    Lekker smakelijk
    Met een heel lichte bitterheid in de achtergrond.
    Ook toetsen van brood.
    Eenvoudig maar lekker!
    Maar moet het allemaal zo extreem zijn?

     

    INFO :

    Bierfirma ‘Brouwerij Het Nest’.
    Brouwerij Anders (Halen)

    Brasserie Dubuisson

    Brasserie de la Senne

    Brasserie des Legendes







     

     

     

    08-11-2014 om 00:00 geschreven door William Roelens


    04-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hops & Poppies Tour 2014

    Hops & Poppies Tour 2014

     

    Hij spreekt vlot Engels zoals Dranouters.
    Hij spreekt Japans zoals zelfs de Japanners het niet zouden kunnen.
    Kortom, hij is een polyglot.
    Jan Courtens kom je tegen op tal van bierfestivals.
    In diverse brouwerijen kun je hem tegen het lijf lopen waar hij steeds in
    gezelschap is van een groepje Japanners.
    Vol overgave leerde hij hen de Belgische Biercultuur ontdekken.
    Onze verbazing was dan ook groot de dag dat wij van Jan een email in onze postbus kregen
    met de vraag of we samen wilden meetoeren met zijn "Hops & Poppies' tour.
    Afspraak op zaterdagvoormiddag om 10u aan het station van Ieper.
    Samen met journaliste Aimée Hiroko (Japan) en Breadan Kearney (Ierland - Belgian Smaak)

    waren wij de eersten die deze tour mochten meemaken en beoordelen.









    Alle comfort in de Mercedes Sprinter.




    We vertrokken aan het station van Ieper, waar een Mercedes Sprinter met 20 zitplaatsen
    op ons te wachten stond.
    Jan gaf ons eerst een ruwe schets van de plaatsen die we gedurende die dag zouden aandoen.







    De ruwe schets van de plaatsen die we gedurende die dag zouden aandoen.




    Onze eerste halte was Ploegsteert met een bezoek aan het gloednieuwe Interpretatiecentrum,
    gelegen naast het Ploegsteert Mémorial.
    Het centrum focust op het leven van de soldaten en de burgerbevolking.
    Je gaat binnen via een half ondergrondse glazen piramide
    in het hart van het Bos van Ploegsteert, die doet denken aan de vandaag
    ontoegankelijke catacomben.








    vlnr  Aimée Hiroko (Japan), organisator Jan Courtens, Annemie Declerck (Bierblog)
     en Breadan Kearney (Ierland - Belgian Smaak)





























    Het gloednieuwe Interpretatiecentrum.





    Langs het heuvelachtige landschap stopten we even aan het kruis,
    opgericht ter herinnering aan de 'tijdelijke' Wapenstilstand van Kerstmis 1914.
    Door dit veld liepen van West naar Oost de linies van beide oorlogskampen,
    maar het grootste gedeelte was niemandsland.
    Op Kerstmis 1914 ontmoetten de soldaten van beide legers hier elkaar om te praten,
    souvenirs en sigaretten uit te wisselen.
    Hier zouden beide kampen zelfs gevoetbald hebben.








    Een kruis ter herinnering van een tijdelijke wapenstilstand.






    De volgende halte is het Iers Vredespark in Mesen dat sinds 1998
    een nationaal gedenkteken voor Ierland in de Westhoek vormt.
    De ronde toren is een typisch Iers symbool en herdenkt alle Ierse soldaten
    die sneuvelden tijdens WO I.
    Het Vredespark verwijst ook naar de Mijnenslag van 1917.
    Toen streden katholieke en protestantse Ierse soldaten zij aan zij.
    Jongeren uit Ierland bouwden als teken van vrede en verzoening mee aan de toren.








     Het Iers Vredespark in Mesen





    Via een klein paadje wandelden we naar het 'New Zealand Memorial'
    na de restanten van twee Duitse bunkers voorbij te zijn gegaan.
    Het monument herdenkt de Nieuw-Zeelandse soldaten die gevochten
    en gesneuveld zijn bij de verovering van de heuvelrug van Mesen in juni 1917.








    Een van de twee Duitse bunkers.







    Het New Zealand Memorial.






    Van Mesen reden we richting Wijtschate waar we een bezoek brachten aan de' Pool of Peace'.
    Voor wat bekend staat als de "Slag bij Mesen" lieten de Britten
    19 zware mijnen exploderen op 7 juni 1917.
    Eén ervan bevond zich onder de Spanbroekmolen bij Wijtschate.
    Deze mijn ging echter 15 seconden te laat af waardoor vele reeds aanvallende
    Ierse militairen onder de aarde bedolven werden en hierbij omkwamen.
    De "Pool of Peace"wordt ook nog de "Lone Tree Crater" genoemd
    en is sinds 1933 in het bezit van het Talbot House.
    De "Pool of Peace" is in erfpacht bij de Provincie West-Vlaanderen die hem ook onderhoudt.








    De "Pool of Peace" of de "Lone Tree Crater"


    Groot was de verrassing toen de Japanse echtgenote van
    Jan ons opwachtte met een middagmaal.
    Zoals vroeger aten we een lekkere hutsepot uit ijzeren gamellen.









    Lekkere hutsepot en worst.



    De volgende halte was het Bezoekerscentrum ‘De Bergen’ in Kemmel
    waar we de boeiende documentaire en tentoonstelling 'Zero Hour' bezochten
    en er alles te weten kwamen over de Mijnenslag van 1917.








    Het Bezoekerscentrum ‘De Bergen’ in Kemmel








    U kan er een boeiende documentaire bekijken over de Mijnenslag van 1917.









    Enkele maquettes geven ons een betere indruk van het vreselijk gebeuren.


    Het leuke aan de trip is dat Jan ons meeneemt dwars door het prachtige Heuvelland
    via kleine wegen en paadjes.
    Hier en daar last hij een kleine stop in om zijn eigen verhaal te doen.

    Vooraleer het tweede gedeelte (Bier) aan te vatten stopten we eerst
    aan het indrukwekkende Lijssenthoek Military Cemetery (Poperinge).
    Deze plaats is de indrukwekkende getuige van meer dan vier jaar oorlogsgeweld.
    Van 1915 tot 1920 was op het gehucht Lijssenthoek het grootste
    evacuatiehospitaal van de Ieperboog gevestigd.
    Vandaag weerspiegelt de begraafplaats "de Grote Oorlog" en vertelt het bezoekerscentrum
    het verhaal van deze unieke site.








    Het Lijssenthoek Military Cemetery.









    Volgens het huidige register liggen er in totaal 10.785 doden uit de Eerste Wereldoorlog.
    Er zijn 5 ‘special memorials’ opgericht voor mannen, waarvan aangenomen wordt
    dat ze begraven liggen onder een naamloos graf.



    Na deze interessante site bezocht te hebben reden we langs de Poperingse hopvelden
    richting Elverdingseweg naar Brouwerij 'De Plukker'.
    Biologische hopboer Joris Cambie runt er sinds 2010 samen met brouwer Kris Langouche
    een kleine brouwerij in een voormalige hopschuur.
    Na een hartelijke ontvangst konden we proeven van hun blonde Keikoppenbier
    van 6% en het bruine Rookopbier van 6,5%.








    De brouwerij is gekiemd uit een hoppebedrijf. Brouwerij 'De Plukker is de enige brouwerij
    in West-Vlaanderen die zich 100% toelegt op biobier 










    De brouwerij is gevestigd in de loods van Bioboer Joris Cambi die deze indertijd gebruikte
    om hop te plukken en te drogen.









    Naast de brouwerij ligt een van de hoppevelden van Joris. Het wordt gebruikt om bezoekers 
    beter wegwijs te maken en de wereld van de hop intenser te beleven. 
     















    Volle aandacht voor de uitleg van Joris Cambie








    Hopteler Joris Cambie en brouwer Kris Langouche produceren voorlopig jaarlijks een
    650 hectoliter. In 2015 zal de capaciteit opgevoerd worden.








    Ze brouwen voorlopig Keikoppenbier en Rookop.  Jaarlijks wordt er ook een
    harvest bier gebrouwen de 'Single Green Hop'.  Verse (niet gedroogde) hoppebellen
    gaan dan in de brouwketel.







    Onze laatste stopplaats was 'De Struise Brouwers' in Oost-Vleteren,
    die elke zaterdagmiddag hun degustatiesalon openen in de voormalige lagere school.
    Dat deze brouwers wereldbekend zijn voor hun craftbieren kon het gezelschap
    na het degusteren van enkele van hun biertjes enkel maar beamen.









    Het wereldberoemd Schooltje in Oostvleteren waar de Struise Brouwers
    (de beste brouwers van de wereld) in 2009 hun eigen stek vonden.








    Begonnen in 2001 bij Brasserie Caulier in het Waalse Peruwelz. Daarna (en nu nog
    gedeeltelijk) brouwen ze hun bieren bij de nabijgelegen brouwerij DECA service.
    Er wordt met kleinere volumes geexperimenteert in het schooltje.





    De brouwerij in een van de klaslokalen.
    In 2013 hadden ze een brouwvolume van 2.100 Hl en hadden 5 medewerkers in loondienst.
    De toekomstplannen zien er rooskleurig uit.
    Tussen 2015 en 2019 zou de kaap van 16.000 hectoliter wel eens overschrijden
     kunnen worden.








    De unieke biergarten op de koer van de meisjesschool.








    In een van de klaslokalen is er het degustatielokaal.
    Hier heb je de mogelijkheid te kiezen tussen maar liefst 30 eigen bieren van 't vat.
    Voor wie het brouwproces onvoldoende begrijpt staat het proces duidelijk
    op het bord met krijt opgetekent.








    Carlo Grootaert (voormalig wijnhandelaar) was van dienst die dag.
    Naast Carlo hebben we nog drie andere Struise Brouwers. Brouwer Urbain Coutteau
    (informaticus met ervaring in het brouwen in de Congo), Philippe Driessens en Peter Braem










    De Struise brouwers leggen zich toe op eigenzinnige tot extreme bieren.
    We proefden er enkele in hun originele 8,0 cl nieuwe proefglaasjes!
    vlnr : Black Magic, Danko Power IPA, Wild Kriek, Imperialist, Eliot Double.







    We reden terug richting Ieper waar we om 18.30u voldaan en tevreden
    afscheid namen van onze medepassagiers.

    Bedankt Jan Courtens voor deze mooie en leerrijke dag en veel succes gewenst
    met je 'Hops & Poppies' Tour!

    Weldra een verslag van de Trenches & Trappists tour


    Annemie en William





    INFO :

    Hops & Poppies

    Discover the battlefields around Ypres and the hopfields around Poperinge.
    Every Saturday - Begins and Ends at Ypres Station - 10:30 until 18:30

    ...

    Trenches & Trappists

    Discover the trenches of the Salient, and try a trappist in Westvleteren
    Every Sunday – Begins and Ends at Ypres Station - 10:30 until 18:300

    Wie interesse toont en graag zo'n boeiende tour wil meemaken surf naar :
    www.belgianbeertours.be



    X

    XX

    04-11-2014 om 18:36 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!