Inhoud blog
  • 5 bieren 150 - Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur - Straffe Hendrik X-mas Blend - Ter Dolen Winter – Wintermaster
  • In het spoor van Nico Mattan - De Hollemeersch
  • In het spoor van Nico Mattan - Het Mysterie (Poperinge)
  • 5 bieren 149 - Archivist Blonde - Heroes Mighty Brown - Quoi quoique oie couac - Sargasso – Zeedust
  • 34ste Dinsdagnamiddag proeverij - La Rules Epautre - Pichou Blonde - Balf Racine - Balf Tripel - Nostradamus Bio - Achel Superior Winter.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk
  • donkere Carlsberg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    27-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen aan het 1ste Bierfestival van De Bierfanaten – Koekelare



     

    Herinneringen aan het
    1ste Bierfestival van De Bierfanaten – Koekelare



     

    Om een beetje afwisseling op mijn blog te brengen switch ik nog al
    graag de reportages door elkaar.
    De ene keer een bierbespreking, dan een reportage over
    een herberg, een festival enz..
    Vandaar dat deze fotoreportage over het bierfestival van de Koekelaarse bierfanaten
    een beetje later komt.
    Ik noem ze dan maar ‘Herinneringen aan het…’

    De bierfanaten hebben een anderhalf jaar zich goed voorbereid
    om hun eerste bierfestival te doen slagen en ze zijn daar prima in gelukt.
    CC. De Balluchon was op 11 mei 2013 voor een dag het centrum
    van de Belgische bierwereld!  Maar liefst 24 bierstandjes vulden die dag de zaal.
      
    De club had gekozen voor een mix van middelgrote en kleinere brouwerijen 
    plus enkele bierfirma’s.
     
    De bezoekers hadden keuze uit maar liefst 120 biertjes.

    De bedoeling van het festival is om mensen samen te brengen en
    hun een leuke bierbeleving te bezorgen.
     
    Praten met brouwers, nieuwe bieren ontdekken kortom
    een aangename dag doorbrengen in een gemoedelijke sfeer.
    En dit is hun goed gelukt.  Waarvoor proficiat!


    Hieronder een fotoreportage







    Onder impuls van onder andere lokaal politicus Walther Holvoet
    kreeg Koekelare banden met Thailand.
    Op het Fransmansplein is een elektriciteitscabine aangekleed als Thais tempeltje
    en staat bekend als Sala Thai.
    In de achtergrond De Sint-Martinuskerk




    Koekelare is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen. 
    en telt ruim 8.000 inwoners.

    De gemeente vormt de overgang van de Westhoek en
    De Polders met het Houtland.
     
    Koekelare ligt slechts op 18 km van de Belgische kust en ligt
    binnen de driehoek Diksmuide, Torhout Gistel.

    Het heeft ook nog een brouwerij gehad.
    De brouwerij-mouterij Christiaen daterend van rond 1790
    De brouwerij was werkzaam tot 1968 en behoorde eertijds
    tot de grootste werkverschaffers in Koekelare.
    Er wordt niet meer gebrouwen in de brouwerij,
    maar het bier Couckelaerschen Doedel  herinnert aan vroeger.

     



    CC De Balluchon. De zaal waar het festival plaats vond
    Op vrijdag 14 november 2008 werd deze gloednieuwe
    gemeentelijke cultuurzaal officieel geopend in het centrum van Koekelare


     

     

     


    Patrick Lansens Burgemeester van Koekelare was maar al te blij
    dat in zijn gemeente de Belgische Biercultuur voor het eerst werd voorgesteld
    in de vorm van een bierfestival.






    Robbie Defraeye voorzitter van de vzw De Bierfanaten
    verwelkomde de genodigden en was bijzonder trots om het
    eerste bierfestival aan te kondigen.








    Hij bedankte medeorganisator Sofie Duynslaeger met bloemen
    voor haar geweldige hulp bij de organisatie.

     




    Op de receptie kon men proeven van een Couckelaerschen Doedel (6%)
    Het vroegere bier van de verdwenen brouwerij-mouterij Christiaen.
    Nu gebrouwen door Brouwerij Strubbe.

     

     




    Ook de lekkere hapjes mochten niet ontbreken














    De Officiële opening met het door knippen van het lint en een 
    kleine mislukte poging om een fles Deus te sabreren
    (ontkurken met een sabel).  De tweede maal lukte het Stijn wel!



    Het Festival






    Koen Van Lancker, een van de drie brouwers van Het Brouwersverzet (Anzegem)







    Kristof Vandenbussche van brouwerij Fort Lapin - Brugge







    Belgische Bierdame Nr 1 Sofie Vanrafelghem (vrouwen en bier) 
    bezoekt haar stadsgenoot Kristof








    De stand van de dolle brouwers met brouwer
    Kris Herteleer en echtgenote Els








    Bernard Vandamme van brouwerij Eutropius







    Mathias Van den Poel (midden) van bierfirma Henricus.
    Het bier Paljas wordt gebrouwen bij brouwerij Anders in Halen.







    De charmante Isabelle Depuydt vertegenwoordigster van
    brouwerij Gulden Spoor uit Gullegem.








    De mooie dames Cindy Vandamme en Elise Croes
    vertegenwoordigen Bockor (Bellegem).
    In hun midden de sympathieke Benny Van Hecke (Maleur)








    Elise Croes in gedachten verzonken







    De stand van 'Beerdevelopment Viven' uit Sijsele.
    Het bier wordt gebrouwen in de Proefbrouwerij (Lochristie)







    Piet Salomez en echtgenote Christine Opsomer van
    bierfirma 'Het Alternatief' (Izegem) de bieren worden gebrouwen
    in De Graal (Brakel) en bij Alvinne (Moen)








    Franky Van Brabandt en Kurt Persyn van Bierfirma Bryggja uit Assebroek.
    Hun Tripel wordt gebrouwen bij De Graal (Brakel).
    In 2012 werden ze uitgeroepen tot beste Hobbybrouwers!






    vlnr : Sofie Vanrafelghem, Alain Debusschere en Bernard Vandamme
    (Brouwerij Eutropius) en Kris Herteleer (De Dolle Brouwers)







    Luc Vermeersch en echtgenote Carine Vandekinderen van
    brouwerij De Leite (Ruddervoorde)








    Bierfirma Verstraete (Diksmuide).
    Het biertje Papegaei wordt gebrouwen bij Deca Service (Woesten)








    Danny Hoffelinck van Brouwerij Danny (Erpe-Mere)







    Een mooie opkomst!







    Marc Strubbe van brouwerij Strubbe uit Ichtegem.







    Bezoek aan de stand van Marc Strubbe!







    Bert Mathijs (Beer Awards) en Sofie Vanrafelghem (Vrouwen en bier)







    Pieter Deleersnyder en Jef Pirens van Proefbrouwerij
    d'oude Maalderij (Ardooie). Qantelaar wordt gebrouwen bij
    Maenhout (Meulebeke) en Gulden Spoor Gullegem)








    De stand van Het Anker (Mechelen) met de Carolusbieren.







    Bierliefhebbers uit Poperinge!







    Stijn De Neve vertegenwoordiger van brouwerij Bosteels (Buggenhout)







    Originele afschuimer bij de stand van Bosteels!







    Ook Japanse bierfanaten waren in de zaal!






    Sandrino vertegenwoordiger van brouwerij Van Eecke/Leroy
    Watou/Boezinge







    Een altijd lachende Sandra vertegenwoordigster van
    Brasserie Du Bock (Purnode)















    Benny Van Hecke vertegenwoordiger van brouwerij
    De Landtsheer (Malheur) Buggenhout








    Bij bier degusteren hoort ook een hapje!







    Brouwerij Maenhout (Meulebeke)







    Kurt Gunst vertegenwoordigt brouwerij Van Steenberge (Ertvelde)







    Ikke, Maxx vd Hoeven (NL- Thailand) en Geroen Vansteenbrugge







    Twee broers?  Bernard Vandamme (Eutropius) en
    Johan De Jonghe (voorzitter Oostendse Bierjutters)







    Andy Dewilde van bierfirma Vliegende Paard Brouwers (Oedelem)
    De bieren worden gebrouwen bij de Proefbrouwerij (Lochristi)
    De bekende bierwebsite Ratebeer.com heeft Andy
    onlangs nog uitgeroepen tot beste nieuwe bierbrouwer van België.








    Vital Claes en Marie-Rose Kelchtermans
    vertegenwoordigen brouwerij Jessenhofke. 














    De grijpende armen hadden waarschijnlijk liever een
     glas bier gehad ipv een kerktoren







    Het eerste festival mag een topper genoemd worden!
    Proficiat aan de Bierfanaten voor hun
    perfecte organisatie
    Op naar 2014!








    Voor de eerste maal is de afsluitdame geen nobele onbekende
    maar Sofie een van de organisatoren!
    Geen gefluister ditmaal maar een spontane


    Tot volgend jaar!




    INFO

    www.debierfanaten.be




    27-06-2013 om 17:54 geschreven door William Roelens


    24-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabolici - Brouwerij Timmermans-John Martin N.V.- Etterbeek/Genval




    Diabolici












    Diabolici...Duivels lekker,
    een blonde tripel met een uitgesproken kruidige geur.
    Uit hun hoorns hebben ze getoverd:
    een zacht zoete smaak met toetsen van kaneel en brood.
    Wil je niet in aanvaring komen met deze plaaggeestjes,
    speel dan niet met vuur
    en
    geef toe aan deze duivelse smaken. 

    Isabelle Depuydt











    Een duivels bier...

    Eerder hadden we al de plaaggeesten,
    de deugnieten, de rebellen : echte duiveltjes.
    De Diabolici zijn malloten tot in de puntjes van hun hoorns.
    Ze zijn geboren in een brouwketel die ze beschouwen
    als de meest kostbare bron ter wereld.
    Deze grapjassen verloochenen hun afkomst niet en delen
    het recept van hun verrukkelijke drank met de buitenwereld :
    een duivels bier naar het beeld van hun levendige en excentrieke geest.

    Bron : Website

     


     

     

    Diabolici – 8% Alc.Vol.

    Brouwerij Timmermans-John Martin N.V.- Etterbeek/Genval







    Donkerblond bier met witte schuimkraag


    Moutige neus
    Gistig en een tikkeltje muffig

    Moutig begin
    De smaakpapillen worden oeverweldigd door zoet (suiker)
    gepaard met een lichte bitterheid
    Fruitig (aardbeien)
    en geste van appelsienen geven ietsje meer diepgang
    Honingtoetsen
    Licht alcoholisch zoals een likeurtje.

    Zoete droge afdronk 

    Mooie fles,
    Biertje voor zoetminnende medemensen.
    Niet slecht maar mocht voor mij ietsje meer karakter hebben!






    Met dank aan Isabelle Depuydt voor het kunstig tekstje



    INFO :

    Brouwerij Timmermans (Groep John Martin)

    Kerkstraat 11
    1701 Itterbeek (Dilbeek)

    tel: 02-569 03 57

    fax: 02-569 01 98

    e-mail: timmermans@johnmartin.be

    website: http://www.anthonymartin.be/nl/timmermans-brouwerij.aspx







    24-06-2013 om 10:00 geschreven door William Roelens


    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Novice Black Tripel - Malheur - Buggenhout






    Novice Black Tripel




    Een Malheur zit in een klein hoekje.
    Maar een echte Malheur,
    drink je met smaak en met mate(n).
    bron : website







     

     

     


    Novice Black Tripel – 8,5% Alc.Vol.
    Brouwerij Malheur – De Landtsheer – Buggenhout







    Donkerbruin tot zwart bier
    Licht bruine schuimkraag

    Bij het ontkurken kom er een aroma van geroosterde mout uit de fles
    Zoete chocolade
    Fruitige prikkels

    De eerste slokjes zijn zoet
    In de achtergrond een lichte bitterheid
    Karamel – Kandij
    Ook koffietoetsen duiken geregeld op
    Donker chocolade
    De alcohol is goed verborgen
    het bier is goed in balans
    en heeft een redelijke body
    De afdronk is licht bitter en gebrand

    Een lekker bier.
    Past perfect bij gerechten met een donker sausje
    of bij een
    Moelleux van Chocolade










    Met dank aan Benny

    INFO :

    Brouwerij Malheur – De Landtsheer – Buggenhout
    Mandekensstraat 179
    9255 Buggenhout
    Tel +32 52 33 39 11
    Fax +32 52 34 25 28

    info@malheur.be




    15-06-2013 om 00:00 geschreven door William Roelens


    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier en pralines - Eutropius Proefzolder





    Bier en pralines - Eutropius Proefzolder


    Dat ze goed bezig zijn op de proefzolder van brouwerij Eutropius
    bewijs telkens het bezoekersaantal die de weg
    naar de Mellestraat weet te vinden.  Hoe kan het anders?

    Avonden zoals IPA bieren, Bier en alcohol, Bier en whisky,  biercocktails
    zijn onderwerpen die de echte bierliefhebber uit zijn huis kan lokken.
    Bier en kaas, Vrouwen en bier, Koken met bier zijn dan aangelegenheden
    waar dames graag op af komen al dan niet vergezeld
    van hun levenspartner of is het andersom?
    Maar een avond met chocolade en bier spreekt iedereen aan.
     
    De vele pralines kon van iedereen de zintuigen prikkelen
     
    en de smaakpapillen doen op hol slaan.

    Wie van alle avonden kan genieten en is Andy Vandenbussche  
    (in de facebookkringen Nil Sacer genoemd).
     
    Hij is telkens aanwezig en fungeert als zolderverslaggever.
    Hieronder het verslag van Chocolade en bier geschreven in zijn eigen Sacer stijl!

    Waarvoor dank!





    Verslag : Andy Vandenbussche
    Foto's : William Roelens











    Alweer een avond om naar uit te kijken! 
    Zowel liefhebber van bier als van all things chocolate,
    brachten de heren van
    Eutropius beide samen en nodigden
    hiervoor Jean-Pierre Hauspie uit, bekende chocolatier van
    huis Délice. 
    De huisbieren werden door hem geproefd, en zo maakte hij zijn keuze voor vanavond.
     
    Zo maar eventjes 3 (of 4) pralines per bier werden aangeboden,
    zodat we naarmate de avond vorderde ons danig gevuld voelden.
     
    Zij die enigszins last hadden van diabetes (bierguru Freddy ‘Wacho’ Debels),
    lieten hun suikerspiegel in de aanloop naar dit event gewillig zakken,
    zodat ze er al doende weer bovenop kwamen.
     
    Zij met een snotvalling (bierguru William Roelens) om “u” tegen te zeggen,
    werden gelukkig niet geplaagd door verlies aan smaak.
     
    En de rest, waaronder nieuwe gezichtjes zoals Johan Brandt van
    ’t Smisje,
    die proefden en genoten evengoed.
     
    Voor de gelegenheid hadden een paar vennoten van Eutropius hun eega’s meegenomen,
    om te bewijzen dat dergelijke avonden best wel lastig kunnen zijn
    (en natuurlijk om zelf ’s avonds ongestoord naar de
    voetbalsamenvattingen te kunnen kijken).
     
    Bernard gaf nog even mee dat Wouter Vermeersch, de nieuwe huisbrouwer
    en verantwoordelijk voor de revamping van de bieren en etiketten,
    in het grootste geheim werkt aan een totaal nieuw recept,
    dat op de tweede verjaardag van Eutropius voorgesteld zal worden.
     
    Die verjaardag zal op 17 augustus dit jaar gevierd worden,
    met ook volksspelen en zwien an’t spit.







    Jean-Pierre Hauspie



    Jean-Pierre begon zijn deskundig exposé met de hype van de food pairing,
    waarbij het mode geworden is twee compleet verschillende producten
    samen te zetten om te zien wat het geeft.
     
    Zo hadden we zelf al bier en kaas, bier en whisky,
    en vanavond dus bier en chocolade.
     
    Zelf had hij dit twee jaar terug al eens geprobeerd in Bissegem,
    waar het een groot succes was.
     
    Je kan dergelijk samengaan academisch benaderen,
    maar laat ons wel wezen: wij gaan liever voor de empirische aanpak,
    en zo geschiedde.






    Veel aanwezigen voor deze zoet- en bitteravond.




    Als eerste: Eutropius Remembrance (9%) met de volgende pralines:

    “Advocaat” (tonnetje van melkchocolade  gevuld met advocaat)
    “Arcade” (witte chocolade met caramel op laagje room
    “Henri” (fondant met ganache 77% cacao)

     

      Ongelooflijk lekkere pralines, stuk voor stuk (persoonlijk favoriet: de Arcade –
    maar minder geschikt in combinatie met).
     
    De poll achter deze proeving kroonde Advocaat
    als meest geschikte partner voor de Remembrance.





    Secundo: Eutropius Vinkenier (10,8%) met:

    “Eloise” (witte chocolade met roombotervulling tussen amandelmarsepein)
    “Brésilienne fondant” (vulling roomboter met moka)
    “Gulden Spoor melk” (vulling hazelnotenpraliné)
    “Caramel cube” (melk met boter caramel) – a
    an de selectie toegevoegd omdat Vinkenier ook caramelmout bevat.




    Geen half werk bij de praliné, die puur is en niet gemengd
    met melkchocolade of andere vetten (wat bij sommigen al eens gebeurt
    want goedkoper en stabieler (minder olie uit noten).  Kudos for that!
    Terwijl het idee was dat de laatste praline best zou passen (caramel/caramelmout),
    bleek dit toch niet het geval te zijn:
    het bier wordt er te bitter door door het contrast met de zoete caramel.
     
    Als winnaar kwamen ongeveer ex aequo de Brésilienne en Gulden Spoor uit.



    Na twee biertjes maar vooral zeven pralines was een korte pauze welkom. 
    Daarin werd vooral gepalaverd over een tweedehands eroticabeurs,
    waar de fantasie van menige bier- en/of chocoladeliefhebber
     spoorslags op hol sloeg.
     
    Afgedraaide potten vaseline, met duct tape samengehouden
    opblaasschapen, startkabels als tepelklemmen, enfin u begrijpt ongeveer de teneur.
     
    Gelukkig werd de orde vlug hersteld met wat voor Jean-Pierre
    het moeilijkste bier was om een pralientje naast te zetten
    .













    Drie: Eutropius First Angel (8,5%) gedryhopt met Amerikaanse hoppe (lichte fruitigheid)
    en hergist op fles met champagnegist met:

    “Roos” (witte chocolade met hazelnotenpraliné)
    “Speculoos” (wit met hazelnotenpraliné met brokjes speculoos)
    “Tornado” (fondant met vulling van caramel met gezouten boter)



    Alweer heerlijk snoepgoed
    (alweer persoonlijke voorkeur voor caramel… ’t zal die snoeptand zijn).
     
    Winnaar hier was de Speculoos.
     
    Jean-Pierre kreeg hierna de vraag voorgeschoteld of het mogelijk zou zijn
    om bierpralines te maken zoals men likeurpralines maakt.
     
    Dat blijkt allesbehalve simpel, omdat de gist zou doorwerken
    en de pralines dus allerminst houdbaar kunnen blijven
    (voor een speciale gelegenheid, waarbij verwacht kan worden
    dat de hele voorraad ineens op is, kan dat natuurlijk wel).
     
    Eventueel kan men het bier met panache in een ganache verwerken,
    maar hetzelfde euvel blijft: niet te bewaren.
     
    De enige mogelijkheid zou eventueel kunnen zijn om te werken met aroma’s
    (via destillaten), maar dan nog: welk bier gebruik je daarvoor?
    Met welke chocolade kan dat gecombineerd worden?
    Hoe verkrijg je een evenwicht tussen chocolade, vulling en bier?
    Al bij al een bijzonder moeilijke onderneming.






    Onversaagd door naar nummer vier: Eutropius Stout Bruintje (6,5%)
    met gebrande mout met:

    “Caramel cube”
    “Arcade”
    “Caraibe” (melkganache met rozijnen en rum)




    De Caraibe werd door het publiek met ruime meerderheid als beste match verkozen,
    en was ook op zichzelve zéér te smaken.





     

    We zijn ondertussen een half kwart kilo pralines per kop verder,
    de lever begint op te spelen, maar William had nog een dessertje mee:
    een fles Urthel Samaranth van 6 jaar oud (dank!).
     
    Onder bijzonder licht protest proefden we dan maar mee, we zijn er dan toch.
     






    Bedankt aan Eutropius voor het samenbrengen van hun bier met kwaliteitspralines,
    aan Jean-Pierre voor de gulheid, deskundigheid,
    en het voeden van de snoeptand, en aan de aanwezigen
    om er alweer een gezellige avond van te maken.



    Andy Vandenbussche

    Alle verslagen zie

    https://www.facebook.com/nil.sacer/notes



    INFO :

    Brouwerij Eutropius
    Mellestraat 138
    8501 Heule


    e-mail : info@brouwerij-eutropius.be


    14-06-2013 om 00:00 geschreven door William Roelens


    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tournee Generale Premium Tripel - Rodenbach/Palm





    Tournee Generale Premium Tripel

     

    Ik denk dat ik het programma Tournee Generale niet meer
    hoeft voor te stellen!
    Elke bierminnende TV kijker heeft minimum één aflevering
    gezien van dit schitterende 
    programma!
    Het eerste jaar op Canvas de laatste twee jaren op TV1.
    Ook een Waalse reeks werd dit jaar opgestart.
     

     











    Geen bierprogramma zonder eigen bier.
    Net als bij de eerste twee reeksen is er in de derde reeks 
    weer een biertje gelanceerd.
    Vorige jaren noemde het eerste brouwsel gewoon Canvas Tournée Générale,
    het tweede Tournee Generale Tripel Hop;
    Ditmaal hebben Ray en Jean er een Premium Tripel van gemaakt/.
    Het eerste biertje stroomde uit de brouwketels van Duvel-Moortgat.  
    Ditmaal is net zoals verleden jaar Rodenbach/Palmbreweries
    verantwoordelijk voor het gerstenat.
    Ook stijg het alcohol % van het bier elk jaar met 1%

    Het bier kost 4,99 euro voor een fles van 75 centiliter en is nog altijd te koop
    bij Delhaize en bij de betere bierhandelaar.















    Tournee Generale Premium Tripel – 8,5% Alc.Vol.
    Brouwerij Rodenbach – Palm – Roeselare




    Blond helder bier
    Witte schuimkraag die nog al vlug verdwijnt

    Moutige neus
    met kruidige toetsen

    Een frisse aanzet
    zoet
    bescheiden gehopt
    In de achtergrond een matige bitterheid
    die toch de gehele tijd aanwezig blijft en het bier
    toch wat enige body geeft
    Fruitige toetsjes van sinaas (citrus) komen nu en dan naar boven
    Zacht karakter
    Zoete afdronk


    Een eenvoudig goed gebrouwen bier voor het grote publiek.
    De 8,5% Alc zou voor verassingen kunnen zorgen
    omdat het biertje heel vlot drinkt!
    Tot slot, Ik vind deze tripel beter dan zijn twee voorgangers.

    Maar dat valt in smaken!








    Net zoals de andere jaren verschijnt er naast het bier ook een boek.
    Werden de eerste twee boeken geschreven door mannen
    (Geert Degrande en Joost Tack),
    het derde boek komt uit de pen van Sofie Vanrafelghem.
    Een dame met pit die 'vrouwen en bier' heeft opgestart.
     
    Het Eva biertje is haar eigen gebrouwen bier die momenteel
    hoge toppen scheert in het Belgisch Bierlandschap

    Tournée Générale
    Trends & tradities
    is uitgebracht bij
    Vanhalewyck
    Prijs : 19,95 euro

     

     

    INFO :

    Brouwerij Rodenbach
    Spanjestraat 133 - 141
    8800 Roeselare - België
    Tel.: +32(0)51 - 27 27 00
    Fax: +32(0)51 - 22 92 48

    info@rodenbach.be

     

     



     

    06-06-2013 om 16:42 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!