Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    28-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 14 - Cheval Goudet Tripel - De Brabandere Wild Tripel Hop - Gloriaan Tripel





    Tripels 14




    Ik ben niet de enige die graag weer eens naar een tripel verlang. Hier en daar hoor en lees ik van bierkenners die de IPA’s , Session IPA’s, DIPA’s, Neipa’s en Apa’s even links laten staan en zich weer op het proeven van klassiekers toeleggen.
    Niet dat ze tegen de allernieuwste creaties zijn integendeel… maar… eerlijk?
    Er zitten daar soms bieren tussen die maar over één enkele smaak meer beschikken en dit is hop, hop en nog eens hop.
    De smaak en het aroma van de gist komt u in sommige bieren nog nauwelijks tegen.
    Een goed gebrouwen bier moet ook uw reukorgaan en smaakpapillen verwennen en vertroetelen zodat u zin krijgt in nog eentje!
    Ik had me voorgenomen om regelmatig eens een klassieke tripel terug te proeven.
    Daarom zal ik op mijn BIERblog enkele tripels bespreken die ik deze zomer heb genuttigd thuis of op een terras.



    DE NAAM TRIPEL
    Van waar de naam Tripel komt is onduidelijk maar wat zeker is, is dat de naam de kracht van het bier aangeeft. De naam zou kunnen komen van de Abdij van Westmalle want de Tripel Westmalle kwam al uit in 1934.

    Dat het van de krijttekens op tonnen uit de Middeleeuwen zou komen is ook best mogelijk. Want de tonnen waren in die tijd gekenmerkt door kruisen naargelang het gebruik van de hoeveelheid grondstoffen. Op de tonnen van tafelbier of bier voor de minder bedeelden stond één kruis. Rijkere gasten konden proeven uit een ton gekenmerkt met twee kruisen (Dubbel) en die met drie kruisen (Tripel) waren bestemd voor de speciale gasten of voor vader Abt.

    Tripel is een bovengistend vrij zware biersoort met een alcoholpercentage (bepaald door de hoeveelheid granen en suikers) tussen 7% en 10%. Het is hergist op fles.
    De kleur is over het algemeen blond tot goudblond alhoewel er ook donkere Tripels bestaan! Denk maar aan Triple Brune van Abbaye de Landelin gebrouwen door Les Brasseurs de Gayant of de Nederlandse Kraaike Tripel.










    Cheval Goudet Tripel (8,1%Alc.Vol)
    Gebrouwen bij de Belgo Sapiens Brewers – Nivelles







    Goudkleurig helder bier met romige witte stabiele schuimkraag

    De neus ruikt een moutig aroma
    Zoet en granig

    De smaak is ook moutig
    Een tikje zoete karamel
    Lichte bitterheid
    Een tikje Waalse kruidigheid
    Mooi in evenwicht
    Droge afdronk
    Een lekkere tripel waar je nog eentje van lust!


    De Cheval Godet, is eigenlijk een integraal onderdeel van de Aclot-folklore, d.w.z. vanuit de stad Nijvel, gaat terug in de geschiedenis naar de 17e eeuw, wat echter niet het Triplodocus-tijdperk is.  Het is een van de meeste verwachte folkloristische evenementen van het jaar! Een grote, kleurrijke carnaval, goed voor 4 dagen feest in Nijvel.






    De Brabandere Wild Tripel Hop  (8,0%Alc.Vol)
    Gebrouwen bij Brouwerij De Brabandere – Bavikhove








    Blond helder bier met een romige fijne schuimkraag.

    De neus ruikt een tikje wilde gist
    citroen
    Kruidig

    De smaak is licht hoppig
    Kruidig
    Lichtzurig
    Citrustoets
    Wilde gist laat zich opmerken
    Scherp
    Een verrassende creatie waar ik van hou.


    Dit bier bestaat uit 15% foederbier dat 24 maanden rijpt op eikenhouten foeders en versneden is met onze heerlijke Petrus Tripel waar 2 Amerikaanse hopsoorten aan werden toegevoegd, namelijk Cascade en
    Amarillo.


    Dit bier is ontstaan omdat Brouwerij De Brabandere na jaren van investeringen en vernieuwingen, haar drie vaste brouwmeesters bedanken voor hun jarenlange inzet. En ver moesten ze niet zoeken naar een geschenk. De brouwmeesters mochten als ‘cadeau’ hun eigen bier ontwikkelen. Eén van die brouwmeesters was Yves Benoit uit Deerlijk. Het bier van Benoit werd deze Wild Triple Hop een variant op het Wittekerkebier








    Gloriaan Tripel (8,9%Alc.Vol)
    Gebrouwen bij Eutropius – Menen


    Koperkleurig bier met witte romige schuimkraag

    Moutige neus
    Lichte kruidigheid
    Tikje zoet

    De aanzet is zoet
    Karamel
    Vanilleprikjes
    kruidig
    Licht hoppig (mocht ietsje meer)
    Evenwichtig
    Goede tripel misschien ietsje te zoet!



    Gloriaan is een bier dat enkele vrienden uit het Waasland samenhoudt na het leven in de sporthal. Ze hebben vroeger allemaal samen gebasketbald en om die band te behouden hebben ze beslist om een bier te laten brouwen. De Glory Boys stapten na heel wat overleg met een eigen recept naar brouwerij Eutropius.

    Het resultaat was een toegankelijke tripel met de nodige punch en een percentage van 8,9. Ze maakten gebruik van twee mouten en drie hopsoorten. Omdat er Belgische hopsoorten in verwerkt zijn, draagt Gloriaan trots het label ‘Belgische hop’.

    Op het Zythos Bierfestival in Leuven won het bier de eerste prijs bij de bierfirma’s. Ook in Wieze en op het bierfestival in Temse behaalden het bier een eerste prijs.


    Groeten

    William

    28-03-2020 om 08:12 geschreven door William Roelens


    24-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 73 - Antigoon - Baby Jesus - Barbar - Kerel Beach Cabana Lager - La Belge








    VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 73








    Antigoon (7,0%Alc.vol.)
    Brouwerij De Musketeers - Sint-Gillis-Waas









    Blond wazig bier met een volle witte schuimkraag

    Aroma is licht zoetig
    Moutig
    Tikje kruidig zelfs
    Kardemon

    De aanzet is zoet moutig
    Ook hier kardemon in de smaak
    Fruitige toetsen
    Citrus
    Een zacht bier
    Een lichte hopbitterheid in de afdronk
    Misschien net niet wat we gewoon zijn van deze bfrouwerij
    Maar toch een bier met smaak











    Baby Jesus (10,0%Alc.vol.)
    Brouwerij ‘t Verzet – Anzegem









    Zwart bier met een fijne lichte bruine schuimkraag

    Geroosterd aroma
    Vanilleprikken
    Kersen

    De eerste slokken zijn zoet
    Koffietonen
    Vanille
    prikken van kersensmaken
    Hout
    Nu en dan een lichte opwellende alcoholwarmte
    Complex bier die mij kan smaken.












    Barbar (8,0% Alc.Vol.)
    Brasserie Lefebvre – Rebecq / Quenast









    Amberkleurig bier met een fijne witte schuimkraag

    Honingaroma
    Kruidige tinten

    De smaak is intens zoet
    Honing en wat kruiden
    Evenwichtig
    Romig
    Tikje bitterheid in de achtergrond
    Soms een prik alcoholwarmte in de mond
    Een van de betere honingbieren
    Degusteert vlot zonder vervelend te worden
    maar toch opletten met zijn 8% alcohol!










    Kerel Beach Cabana Lager (5,5% Alc.Vol.)
    VBDCK Brouwerij – Tielrode











    Blond wazig bier met witte korrelige schuimkraag

    De neus ruikt mout
    Tikje kruidig
    Fruitigheid van mango

    De smaak is moutig
    Fruitig
    Zoet
    Perziktoetsen komen naar boven
    Een minieme hopbitterheid
    Een doordrinker met redelijke inhoud ondanks zijn slechts 5,5%












    La Belge (5,9% Alc.Vol.)
    Brasserie
    La Binchoise - Binche





    Amberkleurig bier met een volle witte schuimkraag

    De neus is moutig
    Zoet
    Licht hoppige toetsen

    De eerste slokken zijn moutig
    Ook een lichte kruidigheid in de mond
    Milde zoetheid
    Fruitachtig (Abrikoos)
    Evenwichtig
    Eenvoudig bier!





    Groeten
    William

    24-03-2020 om 10:20 geschreven door William Roelens


    16-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagnamiddag proeverijen 19 - Ich Liebe dich - Ban Zai - Fantastick 4 - Black Sabbath






    Dinsdagnamiddag proeverijen 19










    Voordrachtgever Geroen en ik komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven. Waarom op dinsdag? Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden.
    Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als god van de rechtspraak.
    Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.
    Ik meld onze bevindingen op deze blog onder de titel ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’

     

    Voor onze 19de proeverij bracht Geroen 3 bieren mee van Bierfirma Houblon Noir uit Vaux-sur-Sure een gemeente in de Provincie Luxemburg.

    " Ik probeerde redelijk te zijn, maar dat lukte niet".
    Dus lanceerde ik Houblon Noir, verrassende bieren vol humor en fantasie! "
       Caroline Dourte


    Het begon allemaal in 2018, Caroline had een carrièrepauze genomen om voor haar zoon Max te zorgen.
    Ze wilde niet terugkeren naar haar vroeger werk en besloot een nieuw avontuur aan te gaan.
    Caroline besloot het in de bierwereld te gaan zoeken omdat ze over uitzonderlijke grappige smaken beschikt, ze houdt o.a.van bittere, scherpe, fruitige bieren. Ze houdt ook van traditionele bieren, maar haar nieuwsgierigheid leidt haar naar diverse bieren, het zwarte schaap van de brouwwereld. Zo creëerde ze Houblon Noir een bierfirma om gevarieerde, inventieve en originele bieren aan te bieden!

    Houblon Noir-bieren worden geproduceerd in de provincie Luxemburg, bij Brasserie Minne in Baillonville. Caroline is gevestigd in Clochimont (Vaux-sur-Sûre), een dorp waar ze haar jeugd op de boerderij doorbracht. Dit inspireerde haar om een grote gevoeligheid te ontwikkelen voor de plaatselijke streek en haar ambachtelijke producten. Houblon Noire bieren worden alleen gemaakt van nobele ingrediënten volgens traditionele methoden, maar met een vleugje inventiviteit en moderniteit die de bieren onderscheidt met een onvergelijkbare smaak.











    Ich liebe digh (3,5%Alc.Vol)







    Rose tot rood kleurig bier met lichtroze schuimkraag

    Fruitig
    Zoet aroma van frambozen
    Aardbei

    De aanzet is licht zurig.
    Ook hier een fruitig frambozentintje.
    Een klein beetje bitterheid.
    Daarna eenrichtingverkeer in de smaak.
    Niet plakkerig.
    Dorstlessend.
    Zure afdronk.
    Smakelijk voor een bier van slechts 3,5%






    Banzai (6,1%Alc.Vol)







    Goudblond bier met witte volle schuimkraag - Koolzuurprikkeling

    Zoet aroma
    Licht geroosterd
    Tikje zoethout

    Licht bittere aanzet
    Gerookte toetsen
    Hoppig
    Nu en dan een zoetje tussendoor
    Mooi in balans
    Lichtbittere afdronk

     








     

    Fantastic 4 (6,5%Alc.Vol)







    Donkerblond bier met een witte fijne schuimkraag.

    Moutige neus.
    Hoppig.
    Fruitig aroma.
    Lichte bitterheid.
    Moutige aanzet.
    Granig.
    Mooie bitterheid.
    Evenwichtig.
    Tikje fruitigheid citrus.
    Evenwichtig.
    Lichtbittere afdronk

    Lekkere volle smaak Top!









    Het vierde bier ‘Black Sabath’ kwam uit Nederland meer bepaald van Brouwerij Bliksem uit Breda.
    Sebastiaan en Merijn brouwen met Black Sabbath het beste bier van Brabant en 'nu is het op'

    Sebastiaan Van Fessem en Merijn Dietvorst.
    Zo oud als de natuur zelf, gevaarlijk en het verrast je altijd: Bliksem! Eerlijk bier van levensgenieters voor levensgenieters. Goed bier en goede muziek is voor hen een perfecte combinatie en het liefste compromisloos en snoeihard. F*ck de maandagochtend, geniet!

     

    Speciaal bier wordt al heel lang gemaakt en gedronken. Een mooie traditie, maar zit bier minnend Nederland te wachten op het zoveelste traditionele speciaal bier.
    Zij vinden van niet! Traditie is goed maar brouwerij Bliksem voegt er graag nog iets aan toe.
    Ze bedenken uitdagende recepten, die gestoeld zijn op traditie, maar niet altijd traditioneel zijn.
    Ze spelen met tradities, oude en nieuwe bierstijlen, experimenteren continu en onderzoeken nieuwe smaken. Zo maakt brouwerij Bliksem verrassende bieren die altijd vol van smaak zijn.

    Hun voorkeur ligt bij dikke vette bieren, met een stevige body en een volle smaak, een Bourgondische basis met een tegendraadse attitude. Dat tegendraadse vertaalt zich perfect naar onze muziekvoorkeuren: metal, rock, punk en hardcore, oftewel hard en compromisloos. Voor hen vormt die muziek een logische combinatie met hun bier. Deze muziekstijlen voel je in je onderbuik en schreeuw je mee met je hart. Zo ook met hun bieren van recept tot etiket.

    'Big black shape with eyes of fire' Zingt Ozzy in het nummer Black Sabbath van de gelijknamige band. En wij nemen aan dat hij het had over dit bier. Een quadrupel gebrouwen met ahornsiroop. Pikzwart, straf, onheilspellend en complex maar gevaar-lijk lekker.

    Dit bier won Goud op de Dutch Beer Challenge en is verkozen tot lekkerste bier van Brabant in 2018








    Black Sabbath Quadrupel (10,0%Alc.Vol)





    Zwart bier met licht bruine schuimkraag

    Zoet aroma
    Chocolade
    Licht gebrand
    zoethout in de neus

    Zoete aanzet gevolgd door een bitterheid
    Gebrand met een tikje koffie
    fruitig z
    acht bier
    Kruidige afdronk
    Smakelijk maar gevaarlijk zetelbier!

    Bierige groeten van Geroen en William




    16-03-2020 om 09:54 geschreven door William Roelens


    09-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 13 - Broeder Jacob Tripel - Dikke Jan Tripel - Gouden Carolus Tripel





    Tripels 13




    Ik ben niet de enige die graag weer eens naar een tripel verlang. Hier en daar hoor en lees ik van bierkenners die de IPA’s , Session IPA’s, DIPA’s, Neipa’s en Apa’s even links laten staan en zich weer op het proeven van klassiekers toeleggen.
    Niet dat ze tegen de allernieuwste creaties zijn integendeel… maar… eerlijk?
    Er zitten daar soms bieren tussen die maar over één enkele smaak meer beschikken en dit is hop, hop en nog eens hop.
    De smaak en het aroma van de gist komt u in sommige bieren nog nauwelijks tegen.
    Een goed gebrouwen bier moet ook uw reukorgaan en smaakpapillen verwennen en vertroetelen zodat u zin krijgt in nog eentje!
    Ik had me voorgenomen om regelmatig eens een klassieke tripel terug te proeven.
    Daarom zal ik op mijn BIERblog enkele tripels bespreken die ik deze zomer heb genuttigd thuis of op een terras.



    DE NAAM TRIPEL
    Van waar de naam Tripel komt is onduidelijk maar wat zeker is, is dat de naam de kracht van het bier aangeeft. De naam zou kunnen komen van de Abdij van Westmalle want de Tripel Westmalle kwam al uit in 1934.

    Dat het van de krijttekens op tonnen uit de Middeleeuwen zou komen is ook best mogelijk. Want de tonnen waren in die tijd gekenmerkt door kruisen naargelang het gebruik van de hoeveelheid grondstoffen. Op de tonnen van tafelbier of bier voor de minder bedeelden stond één kruis. Rijkere gasten konden proeven uit een ton gekenmerkt met twee kruisen (Dubbel) en die met drie kruisen (Tripel) waren bestemd voor de speciale gasten of voor vader Abt.

    Tripel is een bovengistend vrij zware biersoort met een alcoholpercentage (bepaald door de hoeveelheid granen en suikers) tussen 7% en 10%. Het is hergist op fles.
    De kleur is over het algemeen blond tot goudblond alhoewel er ook donkere Tripels bestaan! Denk maar aan Triple Brune van Abbaye de Landelin gebrouwen door Les Brasseurs de Gayant of de Nederlandse Kraaike Tripel. 












    Broeder Jacob Tripel (7,5%Alc.Vol)
    Gebrouwen bij Brouwerij
    Anders - Halen








    Het aroma is zoet
    Fruitig
    Gistig
    Koriander

    Zoete aanzet
    Nu en dan een kruidig prikje van koriander
    Ook een lichte bitterheid.
    De smaak blijft toch overwegend zoet
    Behoorlijk in evenwicht
    Een soms warm alcohol gevoel
    Mocht iets meer sprankelend zijn
    Kortom toch een behoorlijke tripel!












    Dikke Jan Tripel (7,2%Alc.Vol)
    Gebrouwen bij
    Deca Service - Woesten








    Goudkleurig tot licht oranje kleurig bier met grove schuimkraag

    De neus bied ons een fruitig sinaas aroma
    Tikje banaan
    Vanilleprik

    Zoete aanzet
    Volmoutig
    Kruidige toetsen zorgen voor afwisseling
    Koriander
    Lichte bitterheid (mocht iets meer zijn!)
    Ook een vanille toetsje
    Voldoende in evenwicht
    Niet slecht!










    Gouden Carolus Tripel (9,0%Alc.Vol)
    Gebrouwen bij
    Het Anker – Mechelen


    Strogeel bier met een romige witte schuimkraag

    De neus is fantastisch
    Fruitige prikken
    Perzik
    Abrikoos

    zoete toetsen maar tegelijkertijd ook een bittertje
    die elkaar mooi aanvullen
    Fruitigheid van banaan en andere fruitsoorten
    Tikje kruidigheid
    Soms een licht zuurtje
    Alles verpakt in deze mooie  goudgele jas
    Zoete afdronk
    Evenwichtig
    Fruitige bitterzoete afdronk
    Een topbier die al meerdere prijzen heeft behaald!
    Behoort voor mij tot de beste Tripels van België!




    Groeten
    William






    09-03-2020 om 14:35 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!