Petrus Aged Red
De Zuid-West-Vlaamse bieren behoren tot de oudste Belgische biertypes en worden slechts door enkele brouwerijen in de arrondissementen Kortrijk, Tielt en Roeselare nog in stand gehouden. Het geheim van deze bieren zit hem in de rijping van een jong bier, gebrouwen met voldoende gekleurde mouten, in eikenhouten foeders (rechtopstaande eiken houten vaten). De rijping zorgt voor de typische frisse, lichtzure smaak waardoor het bier ook een ideale begeleider is bij gerechten.
Het basisbier voor Petrus Aged Red is oud bruin Het is dus een mengeling van foederbier, met jong bier (bruin) en krieken. Er werd ook 15% Petrus Aged-Pale aan toegevoegd.
Petrus Aged Red 8,5% Alc.Vol. Brouwerij Bavik - Bavikhove
Donkerrood bier
met een lichtbeige/roze schuimkraag.
Bij het openen komt er een zoet aroma u tegemoet geuren van poepkes of kriekensnoep
De eerste slok is een beetje de smaak van een kersenyoghurt Cherry-aroma
Gevolgd door een aangename bitterheid
Zoet, een beetje plakkerig
Gelukkig brengt de lichtzurigheid in de achtergrond het bier naar een hoger peil.
Ze blijft de hele tijd hangen.
Ook houttoetsen komen hun kop boven steken
Het bier degusteert vlotter naarmate u de smaak gewoon bent.
Helemaal niet slecht
Maar toch komt bij mij na een tijdje enige verveling opzetten. Opletten, de alcohol 8,5% is goed gemaskeerd en zou soms verrassingen kunnen opleveren!
Ik had het bier toch iets zuurder gehad. In de stijl van een Aged-Pale. Vooral omdat er van dit bier ongeveer15% werd toegevoegd. De basis is oud bruin.
Maar het biertje zal op menig terras goed scoren deze zomer
Vooral bij mensen die deze meer zoete dan zure smaak weten te appreciëren
INFO
Brouwerij Bavik N.V.
Rijksweg 33 B-8531 Bavikhove België
tel. administratie
+32 (0)56 719 091
email
info@bavik.be
01-08-2013 om 17:37
geschreven door William Roelens
|