Inhoud blog
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Café Boutique Kemmel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goji Beer - Brasserie d'Ecaussinnes - Ecaussinnes




    Goji Beer







    Het Goji bier wordt gebrouwen met toevoeging van Goji bessen.
    Deze bessen komen van de struik "lycium Barbarum"
    De vruchten worden in Nederland vaak "Rode Mispel" genoemd
    hoewel het helemaal geen familie van de Mispel is.
    In Engelstalige landen wordt de gojibes, wolfberry genoemd.
    De gojibessen zouden de meest voedzame vruchten ter wereld zijn.
    De bessen
    zijn te vinden in nog zeer afgelegen niet- verontreinigde valleien
    van de Himalaya
    waar de bodem is geliefd en nog wordt gerespecteerd.
    De goji bessen bevatten van alle onderzochte vruchten en
    groenten de meeste antioxidanten.
    Het bier biedt een totaal nieuwe smaak maar het zorgt ook
    voor een buitengewone verzorgende vitaliteit.
    Bron http://www.gojibes.nl/











    De bedenker en brouwer van dit toch wel
    speciaal biertje is Hugues Van Poucke,
    een vroegere Industrieel Ingenieur Elektronica die samen met zijn
    echtgenote Isabelle (stewardes) de brouwerij d'Ecaussinnes
    in de gelijknamige gemeente uitbaat.
    Hugues heeft altijd een voorliefde gehad voor bieren met aparte smaken.

    Remember zijn Ecaussinnes Cookie Beer. 
    Een biertje met de smaak van speculoos (spaculaas).

    Of zijn serie van vijf biertjes onder de naam "Les Vignerons des Fleurs ',
    Alle bieren werden gebrouwen met verschillende bloemen.

    Ook bieren met voornamelijk therapeutische eigenschappen
    genieten zijn voorkeur.
















    Goji Beer – 5% Alc.Vol.
    Brasserie d'Ecaussinnes
    – Ecaussinnes





    Oranje wazig bier met een fijne witte schuimkraag.

    Mooie koolzuurpareling.

    De neus is moutig

    Toetsen van fruit

    Brood

    De aanzet is zoet

    Fruitig – Zoete sinaas en perzik

    In de achtergrond een lichte bitterheid

    Prikkels van taart

    Het bier smaakt lekker en is zacht van textuur.

    Maar voor mij is het iets te zoet

    Zoet maar ook niet plakkerig

    De afdronk is fruitig zoet met een heel klein tikkeltje bitterheid

    Een goed gebrouwen aromatisch biertje met een aparte smaak

    die zoetekauwen zeker gaan waarderen.

     

     

     

    INFO

    Brasserie d'Ecaussinnes

    Rue de Restaumont, 118
    B - 7190 Ecaussinnes

    Tel. :+32 (0)67/34.22.77

    E-mail:
    bras.ultra@skynet.be






    23-09-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling van de Rodenbach Vintage 2010 - Roeselare 2012





    Voorstelling van de Rodenbach Vintage 2010













    Op woensdag 5 september waren wij uitgenodigd bij Rodenbach. 

    De brouwerij stelde in primeur hun
    Rodenbach Vintage 2010 Limited Edition
    voor. 
    Een uitnodiging waar wij maar al te graag op ingingen..
    Wij werden er hartelijk ontvangen door PR & eventmanager van Palm
    Peter Beulens die de genodigden onmiddellijk trakteerde op een frisse Rodenbach.

    Daarna werden we door Rudi Ghequire, brouwmeester en sale manager
    bij Rodenbach rondgeleid in de brouwerij en de prachtige foederkelders.

    Na het bezoek gaf gerenommeerd auteur, bierkenner  en brouwer
    Jef Van den Steen een interessante uiteenzetting over
    de Rood - Bruine Bieren van West Vlaanderen.

    Daarna mochten we aanschuiven voor een degustatie van
    de Rodenbach Vintage 2010 die

    werd begeleid met een heerlijk ‘Cheese & Beer pairing’ buffet.

    Rudi Ghequire gaf ons nog verder uitleg over de Rodenbach Vintage 2010.

    Een woensdag die zal bijblijven!







    Peter Buelens,  PR & eventmanager van Palm

    verwelkomde de genodigden.







    Rudi Ghequire, brouwmeester en sale manager bij Rodenbach 
    gaf de genodigden een leerrijke rondleiding 








    Dit standbeeld van Albrecht Rodenbach staat aan de brouwerij.
    Hij was een Vlaamse schrijver en dichter.
    Hij was de oudste van 10 kinderen geboren tussen 1856 en 1872.
    Zijn vader Julius Rodenbach (1824-1915)
    kwam met zijn oom Alexander Rodenbach (de stichter van de brouwerij Rodenbach)
    uit een Duitse adellijke familie (uit Andernach aan de Rijn)
    die zich sinds 1749 te Roeselare gevestigd had.
    Hij overleed o
    p 23-jarige leeftijd in zijn geboortestad aan tuberculose.
    (bron:Wikipedia)






    De geschiedenis van de brouwerij begon in 1820 toen vier broers Rodenbach
    (Ferdinand Gregoire, Alexander, Constantijn en Pedro)
    investeerden in een kleine brouwerij in de Spanjestraat, Roeselare,
    die eigendom was van David Norbert.

    Bij de opheffing van de brouwerij op 20-09-1836, werd deze aangekocht
    door Pedro Rodenbach samen met zijn echtgenote Regina Wauters,
    een brouwersdochter afkomstig van Mechelen.
    De brouwerij werd uitgebaat door Regina Wauters,
    terwijl haar echtgenoot in het leger was.
    Zij werd hiervoor bijgestaan door haar zoon Edward Rodenbach,
    die later de brouwerij overnam.
    Door haar werd de eerste stoommachine in Roeselare geplaatst.

    Onder leiding van Edward Rodenbach bereikte de brouwerij een grote groei.
    Zijn zoon Eugène Rodenbach ging naar Engeland om meer over
    de brouwkunst te leren en bracht van daar het principe
    mee om het bier te laten rijpen op eiken vaten (foeders)
    om het daarna te mengen.
    Eugène Rodenbach is dus de grondlegger van de huidige
    klassieke Rodenbach.
    Hij overleed in 1902 op 39-jarige leeftijd en had geen mannelijke opvolgers.
    Zijn vrouw, drie dochters, schoondochter en
    kleindochter namen het bewind van hem over.

    Palm nam in 1998 de brouwerij uit Roeselare over en eigenlijk
    was dat het beste wat Rodenbach kon overkomen,
    want brouwer Jan Toye heeft het hart op de juiste plaats.
    Hij beloofde met de overname in de zomer van 1998 de brouwerij
    haar vroegere allure terug te geven en hield woord.














    De oude mouterij. vroeger stond de brouwerij Rodenbach
    zelf in voor de productie van mout








    In 1872 werd de mouterij uitgebreid met een 24 meter hoge ast.
    De mouterij-ast werd gebouwd naar Engels model,
    wat blijkt uit het cirkelvormige grondplan van de ast en de kegelvormige kap.
    Deze kenmerken zijn in onze streek ongewoon
    en maken van deze Roeselaarse mouterij-ast een uniek gebouw.







    Oude stookplaats 1936.







    .Oude gisttanks.





    Oud en nieuw!







    De oude brouwerij






    De nieuwe brouwerij. Capaciteit 250 Hl.
    Het eerste brouwsel vond plaats op 24.01.2002









    Van op de panoramatoren heeft men een mooi uitzicht
    op de brouwerij







    Brouwmeester Rudi Ghequire neem ons daarna mee door de foederdreven
    van de brouwerij. Bij het zien van deze reuzenfoeders
    voelt u zich er bij toch wel heel klein







    In de brouwerij staan maar liefst 294 vaten opgesteld.
    De vaten gaan gemakkelijk 100 jaar mee.
     












    De foeders (vaten) zijn gemaakt uit eik.
    Omdat eikenhout de grootste densiteit heeft.
    Wat betekent dat door deze densiteit (dichtheid)
    het bier beter in het vat kan blijven

    Het bier laat men gedurende twee jaar rijpen op deze houten vaten
    Op deze manier krijgt men een zuur, fruitig en smaakvol bier.
    Dat bier gaat men dan mengen met een jong uitgegist bier.
    Op die manier krijgt men een ph die ter vergelijken is met een ph
    of de zuurtegraad van een witte wijn.
    Rodenbach heeft dus een echt wijnkarakter. 







    Foeder 294.






    Om die 294 vaten te onderhouden en te herstellen heeft
    Rodenbach sinds het begin van de brouwerij zijn
    eigen kuipers (tonnenmakers) in dienst.






    Een voorbeeld van hoe een foeder gemaakt word






    Het mangat.  Hier kruipen de brouwers of kuipers in om
    de foeders te reinigen of eventueel te herstellen..





    Na de rondleiding werden we verwacht in de zaal 'Ter Eeste'
    De naam Ter Eeste verwijst naar de moutast die zich op de
    binnenplaats bevindt en een merkwaardig staaltje industriële archeologie is.
    Auteur, bierkenner en brouwer
    Jef Van den Steen gaf er eerst een interessante uiteenzetting over
    de geschiedenis va
    n de rood - bruine bieren van West Vlaanderen.















    De prachtige zaal 'Ter Eeste'







    Meesterverteller en biergoeroe Jef Van den Steen in actie.







    De Rodenbach Vintage 2010 in al zijn glorie




    Brouwerij Rodenbach bracht nog deze maand deze
    “Rodenbach Vintage 2010 Limited Edition” op de markt.

    De “Rodenbach Vintage 2010” met een alcoholvolume van 7%
    is het unieke resultaat van de creativiteit van de passionele Rodenbach brouwers.
    Dit uitzonderlijk Vlaams rood- bruin  bier van gemengde gisting
    dankt haar uniek karakter aan de rijping op handgemaakte eikenhouten foeders,
    waarvan sommige ouder dan 150 jaar zijn.

    “Deze exclusieve “Rodenbach Vintage 2010” heeft gedurende
    twee jaar op foeder nummer 144 gerijpt;
    dit resulteert in een superieure R
    odenbach
    met roodkoperen gloed.
    De smaak is complex en rond, tevens intens en verfrissend.
    Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel,
    wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout..“
    zegt Peter Buelens, woordvoerder voor Rodenbach.
    “
    In het aroma vindt men een vleugje karamel en eikenhout terug,
    alsook groene appeltjes vermengd met honing en chocolade.
    De zachtzure, fruitige afdronk is lang en mooi in balans.
    ”












    De Rodenbach Vintage 2010 

    werd begeleid met een heerlijk ‘Cheese & Beer pairing’ buffet.













    In totaal werden er 48.000 flessen van 75 cl onder kurk gebotteld.
    40% wordt naar de USA geëxporteerd. “Rodenbach Vintage 2007”
    werd op de World Beer Cup 2010 met een zilveren medaille gelauwerd.

    Het bier is nu te vinden in de betere drankenhandels en ook in de colruytvestigingen.



    INFO :

    Brouwerij Rodenbach

    Spanjestraat 133 - 141
    B-8800 Roeselare
    België

    Tel.:
    +32(0)51 – 27 27 00
    Fax:
    +32(0)51 – 22 92 48
    E-mail:
    info@rodenbach.be

    Brouwerij bezoeken: meer info





    19-09-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schieven IPA - De Zennebrouwerij - Brussel





    Schieven IPA


    De bieren van Bernard Leboucq en Yvan De Baets, de twee brouwers
    van de Zennebrouwerij in Brussel mogen tot de beste
    van de Belgische biercultuur  beschouwd worden.

    Vooral bij de echte bierliefhebbers zijn ze erg gegeerd.

    Ze brouwen ambachtelijk en met kwaliteitsgrondstoffen.

    Hun recepturen bezitten een eigen persoonlijkheid
    en dat ruikt en smaakt ge bij het degusteren.

    De bieren van de Zennebrouwerij beginnen stilaan gekend te raken
    bij het grote publiek en men treft ze nu al aan in betere tavernes.
    Naast hun aparte smaken (hoofdzakelijk bitter)
    zijn ze niet zo hoog in alcohol en zijn ze vlot drinkbaar en dorstlessend.

    Zo ook deze Schieven IPA












    Het bier werd gezamenlijk gebrouwen (Collaboration brew)
     tussen de Zennebrouwerij, Jeff   Bagby (Pizza Port)
    en Mike Rodriguez (Lost Abbey).

    Volgens bierkenner Joris Pattyn is Jeff Bagby al een tijdje weg van Pizza Port
    en is bezig een eigen brouwerij op te starten.

    Schieven is een Brussels scheldwoord denk maar aan Schieven Arkitekt,
    Schieve Lavabo enz…
    Spotten de brouwers met de IPA?














    Schieven IPA – 6,5% Alc.Vol.

    De Zennebrouwerij – Brasserie de la Senne - Brussel







    Donker amberkleurig bier met een

    Gebroken witte romige schuimkop 

    Bij het openen komt er een heerlijke hoppegeur

    uit het flesje.
    Verse hoppebloemen!

    De smaak is een  flesje bitterheid

    Pompelmoes laat zich gelden

    Hoppig bloemig

    En toch kom het biertje niet agressief over

    Alles zit goed in evenwicht

    De afdronk is droog en bitter

    Een hoppie toppie aperitief biertje!

     






    INFO :

    De Zennebrouwerij – Brasserie de la Senne

    Steenweg op Gent 565
    1080 Brussel
    info@brasseriedelasenne.be





    15-09-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    08-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinnering aan het voorbije Streekbierenfestival Zwevegem 2012





    Streekbierenfestival Zwevegem 2012




    Om het zomerseizoen 2011 af te sluiten hieronder nog een fotoreportage
    van het grootste streekbierenfestival van Europa!
    Zwevegem 2011



    Op 14 en 15 augustus 2012 vond al voor de twaalfde keer het
    Internationaal Streekbierenfestival van Zwevegem plaats.
    Het festival is al jaren het mekka voor de bierliefhebber:

    Een 40 bekende en minder bekende brouwerijen uit binnen- en buitenland
    stelden er het beste uit hun biergamma voor aan het publiek,

    dit jaar goed voor meer dan 150 verschillende bieren.

    Het Internationaal Streekbierenfestival van Zwevegem
    is ondertussen een begrip geworden in de brouwerijwereld.

    Het is een festival waar elke brouwer wenst aanwezig te zijn

    om zijn bieren aan het grote publiek te kunnen voor stellen

    en om zo de rijke biercultuur te kunnen presenteren.

    De positieve reacties van de bezoekers en brouwers

    van de voorbije jaren bewezen dat de formule werkt. 

    Dus waarom veranderen?

    Dus Flanders Events pakte dit jaar weer uit met hun unieke terrasjessfeer,
    de vele live-optredens, het kinderdorp, de diverse hapjesstanden
    en natuurlijk het allerbelangrijkste!
    de brouwerijen met hun beste streekbieren,
    dit allemaal samen op het Zwevegemse Th. Toyeplein,
    in de schaduw van
    de Sint-Amanduskerk.

     

     

    Naast de vele vaste bekende brouwerijen waren er ook dit jaar een
    aantal Belgische brouwerijen voor de eerste maal present in Zwevegem,
    met name bierfirma Hugel, Brouwerij Alvinne,
    Bierfirma ’t Giesbaargs Muurken, Brouwerij Fort Lapin en bierfirma Broeder Jacob








    Bierfirma Hugel




    Brouwerij Alvinne




    Bierfirma ’t Giesbaargs Muurken




    Brouwerij Fort Lapin




    Bierfirma Broeder Jacob





    De organisatoren konden ook enkele buitenlandse brouwerijen
    zoals Duits&Lauret uit Nederland, St. Germain uit Frankrijk
    en Birra del Borgo uit Italië verwelkomen.





    Duits&Lauret uit Nederland.




    St. Germain uit Frankrijk

     


    Birra del Borgo uit Italië


     

    Behalve één van de grootste openluchtbierfestivals in Europa,
    is het Internationaal
    Streekbierenfestival een op en top gezinsfestival,
    met voor elk wat wils.
    Muziekliefhebbers konden genieten van live optredens van onder meer
    Beercan, The Vipers, Fiesta, De Kemels, The Chickendales,
    MG Company, ABC Combo en uit Ierland, Billy Mack.

    Voor de kinderen was er weer een heus kinderdorp met kermisattracties
    en gratis animatie onder het toezicht van de professionele
    monitoren van de Funbus.

    Wie graag een hapje tussendoor wilde, kon terecht bij de vele hapjesstandjes.

    Alle bezoekers konden deelnemen aan de Beregoed-Bierwedstrijd,
    ze konen hun favoriete bier op een formulier aanduiden
    in elk van de vier categorieën
    Doordrinkers, Zoethouders, Voorzichtige Degustatiebieren
    en Geprononceerde Degustatiebieren.
    De bieren die de meeste stemmen krijgen,
    leveren hun brouwer een Gouden Glas op.

    De Gouden Glazen worden uitgereikt tijdens een gala-avond in
    maart 2013.



    Niet veel tekst onder de foto’s want ze spreken voor zichzelf

    Geniet nogmaals van dit fantastisch festival ingericht door Flanders Events!
















































































































































    En ja als u een mooie dame op het einde van de fotoreeks ziet
    weet U als trouwe bezoeker wat dit betekent.
    Inderdaad het einde van de fotoreportage!

    Ditmaal een finaliste uit de Miss Coast 2012 verkiezing 
    Ze fluisterde mij in maar liefst vijf talen vier woorden in het oor
    waarva
    n ik slechts enkel deze drie in het nederlands op mijn Bierblog
    mocht vermelden

    "Tot volgend jaar"



    INFO :

    Flanders Events VZW

    web http://www.bierfestival.be
    http://www.flanderseventsvzw.be
    http://www.goudenglas.com






    08-09-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de Eutropius proeverij - Brouwerij Eutropius - Heule - Deel 2 - Mad Helen - 'Tempus Fugit' MMXII - Ceci n’est pas une Saison - Hoppa Hontas – Heerenbier – Grensgenoegen





    6de Eutropius proeverij - Brouwerij Eutropius - Heule
    Deel 2




















    Sommige dinsdagnamiddagen zijn niet te vergelijken met andere.
    Alhoewel ze allemaal op elkaar gelijken qua indeling in uren, minuten en seconden
    zijn sommige mooier ingevuld dan andere.
    Bij het Eutropius Bierproefgenootschap zijn bepaalde dinsdagen lekker ingevuld.
    Lekker gevuld met proeven van bier en andere heerlijkheden.
    Onze uren en minuten zijn totaal besteed aan de Culinaire wetenschap!
    Iemand moet het doen, daarom offeren wij ons op voor de mensheid.
    Iemand dat zijn, Bernard, Alain, Rufus, Pierre, Geroen en ik.
    De bieren worden gezocht door de genoten zelf.
    Dit kunnen zeldzame, nieuwe en limited edition bieren zijn
    maar ook bieren die al een heel tijdje in de handel verkrijgbaar zijn.
    Voor onze zesde proeverij hadden wij weer enkele prachtige bieren.
    Voor het hongertje die we altijd na het proeven achteraf hebben
    was er ditmaal een BBQ voorzien.
    (ook bierproevers zijn maar gewone mensen…alhoewel?)

    Ziehier ons tweede deel proefnota’s van de flessen van 75cl!
    Even vermelden dat zowel de kleine of de grote flessen gedeeld
    worden door ons zessen!

    Zie ook deel 1

    Mad Helen – 6,3% Alc.Vol.

    Brasserie Sainte-Hélène – Virton







    Blond bier

    Met witte romige schuimkraag 

    Bij het uitschenken ruikt men

    Een lekker Floraal aroma


    Hoppig

    Met bittere toetsen

    Smaken van citrus en een tikkeltje abrikoos

    Prachtige saison

    Niet te extreem

    Zoete blijvende achtergrond smaak

    Maar mooi uitgebalanceerd

    Een stevig karakter

    Toegankelijk voor het groot genieterspubliek.

    Gewoon lekker







    'Tempus Fugit' MMXII – 6,5% Alc.Vol.

    Microbrouwerij Den Triest - Kapelle o/d Bos







    Goud blond bier met een mooie dikke fijne witte schuimkraag

    Het aroma is heerlijk en bied de neus een
    boeket van lichte citrus en hoppige prikkels


    De smaak is licht zoet
    Vooral fruitig door de gebruikte hop

    de Nieuw-Zeelandse Nelson Sauvin hop.
    De smaak komt echter niet overweldigend over.
    Integendeel ze is mals en zacht hoppig.
    Heel diep kom er een lichte bitterheid naar boven.
    Een beetje aards.
    Een mooie lekkere lichtdroge afdronk.
    Een lekker bier die het bierproefgenootschap
    overtuigend kon bekoren






    Ceci n’est pas une Saison - 6,5% Alc.Vol.

    Recept : Hans Dusselier

    ’t Hofbrouwerijke – Beerzel








    Blond wazig biertje

    Wit schuim

    Fris aroma van

    Citrus toetsen

    Het bier is romig

    Fris

    bitterzoet

    Licht zurig (spelt?)

    Met een mooie hopbitterheid die evenwicht brengt

    Fruitige afdronk

    Blijft verder knabbelen op de tong

    Prachtig biertje







    Hoppa Hontas – 6,5% Alc.Vol.

    Brouwerij Maenhout - Meulebeke








    Goudblond bier

    Met gebroken witte schuimkraag

    Hoppige neus

    Aroma van pompelmoes – Chinese lychee

    De aanzet is bitter

    De smaak gaat één richting uit

    Niet zo veel bijsmaken

    Hoppig (iets oudere hop?)

    Met nu en dan een kruidig prikje

    gistig

    Een dorstlessertje







    Heerenbier – 8,0% Alc.Vol.

    Brouwerij Boelens – Belsele







    Bruin bier met

    Gebroken witte schuimkraag

    Aroma van zoete karamel
    toetsen van donker fruit

    De smaak is vrij moutig

    Karamel
    licht zurige toetsen

    Die snel overgaan in het zoete

    Chocolade karamel

    De afdronk is zoet met een licht bittere toets

    Deze brengt evenwicht

    Een aangenaam klassiek biertje








    Grensgenoegen – 8,3% Alc.Vol.

    De Scheldebrouwerij – Meer








    Blond wazig bier
    met witte schuimkraag

    Bij het uitschenken ruikt men een
    Zoet zwoel aroma

    De smaak is zoet
    Vanille
    Toetsen van honing primeren
    Licht hoppig
    Met enige bitterheid heel ver
    Ook de afdronk is zoet
    Zoet maar helemaal niet plakkerig
    Integendeel een zacht mals biertje







    De geproefde bieren van de 6de Eutropius Bierproeverij.
    Opgelet alle biertjes werden gedeeld door de zes leden van het genootschap!!
    Elke genoot beslist of hij zijn glaasje volledig uit degusteert of niet.



    Ditmaal stond om de namiddag af te sluiten een BBQ op het programma.
    Alain en Bernard waeren ditmaal de initiatiefnemers.







    Meester dresseerder Bernard bereid de bordjes.
    Hij heeft het vak nog geleerd aan Richard Plak








    Alain stond aan het vuur.
    Hij heeft jarenlang (volgens getuigen) lessen gevolgd bij Valeir Plak!








    zonder woorden!





     

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Duivels Genot - Antwerpen






    Het Duivels Genot - Antwerpen







    Het indrukwekkende Museum aan de Stroom (MAS)




    Wanneer u op een dag in Antwerpen het Museum aan de Stroom (Het MAS)
    aan doet en u zoekt een plaatsje om ergens gezellig te tafelen
    of een glaasje te drinken dan kan ik u het “Duivels Genot” aanbevelen.

    Het ligt recht tegenover het MAS

    Wij (Geroen en ik) hebben er bij ons bezoek iedere geval een
    leuke indruk aan over gehouden.







    We bezochten het café-restaurant in de periode
    van het Europees Kampioenschap Voetbal.
    Vandaar de Nederlandse vlag die de gevel sierde.



     

    We hebben er niet kunnen eten want wij waren die dag uitgenodigd
    op het bovenste verdiep van het MAS. 
    Daar vond in restaurant ’t Zulte de voorstelling van de
    nieuwe Rodenbach Caractère Rouge plaats.
     
    zie :

    Antwerpen - Voorstelling Rodenbach Caractère Rouge 2012
    Maar vooraleer we vertrokken liet de sympathieke uitbater de spijskaart zien. 
    En het verbaasde ons dat er zoveel gerechten op de kaart prijkten
    waar bier in werd verwerkt of gerechten begeleid door bier.

    We komen er zeker nog terug om er enkele gerechtjes te proeven.



    Het Duvels Genot - Sint-Aldegondiskaai 56-58 - 2000 Antwerpen







     


















    Het Duivels Genot is een café-Restaurant waar de bieren van brouwerij Moortgat
    centraal staan.
     
    Zelfs de toog is bijna dezelfde als deze van ‘Het Depot’ in Breendonk.































    Op hun website beschrijven ze hun zaak zo :

    In een gezellige sfeer en met het wondermooie zicht op het MAS biedt

    Het Duvels Genot u een uitstekende plaats om culinair te genieten.
    Onze chefs brengen een hommage aan de Belgische bierkeuken
    en ontwikkelen zo klassieke gerechten met een eigentijdse toets.
    Komt u voor een voedzaam diner, een bierdegustatie of een lichte snack
    op elk moment van de dag,
    wij zullen al het nodige doen om aan uw wensen te voldoen.
    Doorheen elk moment van uw event wordt u bijgestaan door ons team.






















    Nog enkele troeven 

    Ons restaurant biedt u de perfecte locatie voor relaxatie,
    socializing en... duvels genot.


    Het Willem terras schenkt u het beste zicht op ’t MAS.
    Geniet in het gezelschap van de ondergaande zon van onze biergerechten.

    Zaal Napoleon is de ideale ruimte waar uw meetings, bijeenkomsten, presentaties...
    kunnen plaatsvinden alsook familiebijeenkomsten of vrijgezellenfeestjes.
    Via een aparte ingang bereikt u de eerste verdieping waar u geheel privé
    over de nodige voorzieningen beschikt.
    (Wifi, beamer, white board, digitale tv, muziekinstallatie, microfoon... zijn verkrijgbaar,
    mogelijkheid tot copy/print service)

    Een onvergetelijk zicht op het MAS en het Oostendeplein vergezellen u en uw gasten
    tijdens uw verblijf in zaal Napoleon.

    Kom na een lange dag relaxen in de elegante Poetic Potion Room
    en geniet van de fijnste bieren, wijnen en champagnes,
    of maak een keuze uit de voortreffelijkste rums van Havana Club.










    Om al uw zintuigen te prikkelen en als officiële partner van het Mas
    is Het Duvels Genot ook een platform voor lokale als internationale kunstenaars.
    Zij bieden u een expositie aan van gevestigde waarden en aanstormend talent















    Voor-en Hoofdgerechten in het teken van het bier!




    INFO :

    Het Duvels Genot
    Sint-Aldegondiskaai 56-58
    2000 Antwerpen
    België

    T: 03 485 59 55
    F: 03 485 84 81
    info@hetduvelsgenot.be
    www.hetduvelsgenot.be





    04-09-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!