NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  16-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, DFB-bekerwedstrijd SV Torgelower Greif - HSV

  Vanaf nu zal er voor elk Bundesliga- of bekerwedstrijdverslag een nieuw blad geopend worden, de nieuwtjes hangen er dan aan, anders is er niet genoeg plaats en kan ik zelf niet meer helemaal nagenieten van het lopende seizoen.

  15.08.2010: DFB-bekerwedstrijd SV Torgelower Greif - HSV: 1-5

  Volgens wat ik in de samenvatting op ZDF had gezien, had de thuisploeg wel wat controle over de eerste helft, als was het HSV die eerst scoorde, Van Nistelrooy deed dat in de 34ste minuut. Kort voor de pauze scoorde Torgelow de gelijkmaker. Misschien had Veh tijdens de pauze van zijn oren gemaakt want HSV kwam strijdvaardiger op het plein. Guerrero trof na 53 minuten via vrije trap (2-1) en zeker na het kopbaldoelpunt van Van Nistelrooy (3-1 in de 65ste minuut) was het spel beslist. Het paste opnieuw in het beeld dat Van Nistelrooy nog een uitroepteken zette. Zijn harde trap vanop vrije schop uit ruim 28 meter was het zien waard (4-1 in de 67ste minuut). Het slotpunt tot de 1-5 mocht Jarolim plaatsen (81'). De 2de ronde van de DFB-beker wordt op 26 en 27 oktober gespeeld. Voor wie wat bijgelovig is: het had die dag geregend in Hamburg (de Vattenfall Cyclassics viel daarom niet in het water, de in Gent wonende Amerikaan Farrar heeft die klassieker gewonnen).

  04.08.2010: Ik ben er even uit geweest, en dus volgt hier wat nieuws. Zo heeft HSV vandaag een testwedstrijd gespeeld tegen Chelsea en gewonnen met 2-1, doelpunten van Petric en Son, voor de Engelsen Lcoorde lampard. Ondanks de aanwerving van Drobny stond Rost in het doel, voor het overige hebben deze mannen hun beste beentje voorgezet: Diekmeier (46' Benjmain), Demel (56' Rincón), Westermann, Zé Roberto - Jarolim, Tesche (46' Kacar) - Pitroipa (67' Castelen, voor het eerst sinds zijn revalidatie, denk ik), Petric (82' Choupo-Moting, terug van 1. FC Nürnberg dus), Guerrero (67' Elia) - Van Nistelrooy (82' Son). Voor mij zijn Diekmeier, Westermann, Kacar (Serviër) en Son (Zuid-Koreaan) nieuwe namen. Anderzijds heb ik onlangs gelezen dat Marcus Berg aan PSV Eindhoven is uitgeleend. Diekmeier komt van 1. FC Nürnberg,  Westermann komt van Schalke 04, Kacar komt van Hertha BSC Berlijn en Son komt uit de reserveploeg (HSV II).

  16.07.2010: HSV heeft kosten gedaan, maar niet echt veel, hoor: 2,2 miljoen EUR voor vier jaar diensten van  Dennis Diekmeier, een 20-jarige rechterflankverdediger die daarvoor 1. FC Nürnberg verlaat (daar hebben ze dan geld voor Timmy Simons).

  11.07.2010: Vanavond speelt "Oranje" de finale tegen Spanje en statistisch staat Nederland er het beste voor want het won elke gespeelde wedstijd, terwijl Spanje verloor "thuis" van Zwitserland. Mathijsen is er alweer meteen bij, Elia zit op de bank. Bijna na 37 minuten mist Mathijsen een kanjer van een kans om Oranje een iet of wat geruststellende voorsprong te bieden. Voor het overige proberen beide ploegen kansen te scheppen tijdens de eerste helft, maar 't bijft bij proberen en we hopen op beterschap voor de tweede helft.

  De tweede helft begint in dezelfde opstellingen. Na een tweetal minuten mist Spanje een dot van een kans. In de 54ste minuut brengt een corner voor de Spanjaarden niets op. Op een half uur (op misschien enkele minuten na) mist ook Nederland een kanjer van een doelkans. Intussen toont arbiter Webb vlijtig gele kaarten, maar wel terecht. Even later mist Robben nog een Nederlandse kans, de hoekschop brengt niets op. In de 69ste minuut heeft Spanje op zijn beurt een mooie kans, maar ook daar brengt de hoekschop niets op. Van Marwijk brengt dan Elia in het veld ten nadele van Kuyt. Op een kwartiertje van het (officiële) einde kopt Ramos het bal over doel. In de 82ste minuut mist Robben een fraaie doelkans voor Oranje. Op een minuut van het einde scoort Van Persie, maar 't is duidelijk (zelfs voor mij, TV-kijkster) vanuit buitenspelpositie. Dan komen er nog 3 minuten bij om extra time te vermijden, maar dat lukt geen van beide ploegen, volgens de NED1-reporter (die, integenstelling een zijner collega's de naam Elia gewoon uitspreekt met de nadruk op de e) gaan ze er zelfs voor, maar de bal wordt zeker niet ergerniswekkend rondgetikt.

  Na enkele minuten drinkpauze gaat de eerste helft van de verlengingen van start. Nog geen vijf minuten is die oud wanneer keeper Stekelenburg een achterstand verijdelt (Heitinga loopt minder snel dan Fabregas). Een minuutje later komt de bal niet goed op Mathijsens hoofd, dus zijn kans gaat ook de mist in. Een beetje later verijdelt Van Bronkhorst een Spaanse doelpoging. Van der Vaart komt dan in de plaats van de andere ex-HSV-speler De Jong (Boulahrouz blijft nog op de bank). Na tien minuten heeft Nederland erg veel geluk dat Navas de bal in het zijnet trapt. Voor het wisselen na een kwartier moet Van Bronkhorst plaats ruimen voor Braafheid en van dan af is Van der Vaart kapitein. De spelers krijgen een paar minuten om te drinken en dan gaat het laatste kwartier in, met Torres in plaats van Villa. Na drie minuten krijgt Heitinga de rode kaart (enfin, eerst een gele) te zien voor een licht duwtje. De Spaanse vije trap gaat niet alleen over de verdedigingsmuur maar ook over het doel. Bij de volgende vrije trap maakt Stekelenburg zich alweer onmisbaar. Sneijder neemt een vrije trap op fraaie wijze, maar de bal gaat ernaast. Op vier minuten voor het einde trapt Iniesta Spanje wel zo goed als zeker naar de zege. Mathijsen is daar niet mee tevreden, claimt buitenspel maar krijgt er de gele kaart voor te zien (gaat verhaal halen bij de lijnrechter). Die buitenspelsituatie zou zich eerder in de fase hebben voorgedaan. Oranje krijgt twee minuten extra om er nog een gelijkspel uit te halen, maar het is niet genoeg. Enhorabuena, España. En bedankt, Van Marwijk dat je Löw het voorbeeld gaf: had Mathijsen zich niet bezeerd tijdens de opwarming voor de wedstrijd tegen Brazilië, hij had alle wedstrijden meegemaakt. Dat kunnen Boateng, Trochowski, Jansen en zeker Aogo niet zeggen (maar ook Elia was er niet steeds bij, en zeker niet voor een volledige wedstrijd).

  10.07.2010: Vanavond speelt Duitsland de "kleine" finale tegen Uruguay en alvast Boateng, Jansen en zelfs Aogo beginnen eraan, Trochowski zit alweer op de bank zijn beurt af te wachten. In het doel staat overigens ex-HSV-speler Butt (ter vervanging van Neuer). Hopelijk doet hij de hele wedstrijd mee, anders moet de in Hamburg totaal verguisde Wiese misschien nog invallen. Na drie minuten scoort Cacau voor Duitsland maar er was al gefloten dus de score is nog onveranderd. Een minuut later begaat Aogo en nogal drieste overtreding met een gestrekt been en krijgt er de gele kaart voor te zien. Uruguay mag twee keer na elkaar een rechtstrekse vrije trap nemen omdat bij de eerste Cacau te lui is om te springen en de bal met de onderarm weert, hij ziet er een gele kaart voor, maar de vrije trap brengt geen doelpunt op. Wat later verkrijgt Jansen een hoekschop die niets opbrengt. Een volgende hoekschop brengt bijna een doelpunt van Friedrich op. In de 18de minuut scoort Müller nadat de trap van Schweinsteiger door de Uruguayaanse keeper wordt teruggebokst. Mertesacker verijdelt een doelpunt van Forlán en diens hoekschop brengt zijn land ook niets op. Op de counter probeert Khedira te scoren, maar uit buitenspelvalpositie. Wat later moet Butt toch de bal uit zijn doel halen nadat Cavani hem er in trapt. Vier minuten voor de rust trapt Suárez de bal net voorlangs. Wat later begaat een Uruguayaan handspel maar Schweinsteiger kan met de rechtstreekse vrije trap niets aanvangen. In de extra minuut krijgt Duitsland nog wel een kans maar de bal wil er niet in.

  Vroeg in de tweede helft heeft Butt enige moeite om een achterstand te voorkomen. Wat later trapt Forlán de bal kedhard in doel, Butt ziet hem wellicht niet eens aankomen (Mertesacker staat in de weg en het zicht en beschermt zich eerder). Even later, in de 54ste minuut, vieren vooral alle HSV-fans het wereldbekerdoelpunt van Jansen, op voorzet van Boateng (het stnnd toen dus 2-1, net zoals bij Anderlecht voor de Europa League). In een tegenaanval heeft Uruguay ook een fraaie kans maar deze keer kan Butt het doelpunt verhinderen en enkele minuten later gebeurt zoiets alweer. In de 73ste minuut voert Löw een wissel uit maar 't is niet om Trochowski van de bank te halen, Kießlich vervangt Cacau en pleegt wat later een fraaie doelkans, maar de keeper weert af. Tien minuten voor het eind geeft Boateng aan Kießling een droom van een voorzet, maar die van Leverkusen trapt hem ernaast. En nog geraakt Trochowski niet van de bank, 't is nochtans Jansen die plaats moet ruimen voor Kroos. Nauwelijks een minuut later scoort Khedira en gaat Duitsland uit de bol. Op nog geen 5' van het eind heeft Boateng nog een mooie kans, maar helaas, de bal gaat er niet in. Reeds in de twee extra minuten mag ene Tasci in de plaats van Özil komen. Net voor het einde mag Forlán een vrije trap nemen, doet dat wel goed maar de bal kaatst terug op de deklat. En Duitsland heeft "brons" op het WK.

  Voor de wedstrijd, tijdens de pauze en na de wedstrijd kijk ik naar het sportprogramma op Canvas, de wedstrijd zelf bekijk ik op Ned1 omdat daar wat minder uit de nek gekletst wordt. Bij Canvas hebben ze natuurlijk ook gasten (en supporters van de landen) en vandaag zit daar ene Petrovic (niet te verwarren met Petrolic, dat was het Kroatisch aanvalskoppel : Petric en Olic, maar die is dus naar Bayern München verkast ), die vandaag vertelt dat hij, als assistent van Martin Jol, de HSV-spelers natuurlijk kent en een sportief boontje heeft voor Aogo.

  07.07.2010: Vanavond speelt Duitsland de halve finale tegen Spanje en alvast Boateng en Trochowski (vervangt de geelgeschorste Müller) beginnen er mee aan, Jansen en Aogo zitten op de bank. Beide ploegen zoeken ruim 28 minuten vruchteloos naar een doelpunt, er wordt ook al eens een tackle uitgevoerd en zo zet Ramos zijn voet op die van Podolski (daar waar de voet overgaat in het scheenbeen), en meteen maant Löw Jansen aan om zich warm te lopen. Een paar minuten later kan Trochowski bijna de score openen, maar de keeper werkt in hoekschop en die blijft zonder resultaat. Kort voor de rust pogen Özil voor Duitsland en Pedro voor Spanje om de score te openen, maar het is nog steeds 0-0.

  Wanneer de tweede helft in gang wordt gefloten, hebben geen van beide trainers (bondscoaches) wijzigingen doorgevoerd, dus Jansen zit op de bank te wachten. Na vier minuten scoort Xavi Alonso bijna, het scheelde misschien een metertje. Intussen staat Jansen klaar om iemands plaats in te nemen en het wordt Boateng, die nochtans een paar keer bewezen heeft dat hij goed uit de voeten kan met de bal, dus zijn ze nog met 2, de mannen van HSV. In  minuut 57 mist Spanje een kanjer van een doelkans en wat later trapt Pedro net naast. Een minuut later wordt een statistiek gegeven: Spanje heeft al 11 keer geprobeerd te scoren, Duitsland slechts 2 keer. Wat later moet Trochowski plaats ruimen voor Kroos. In de 70ste minuut heeft die een kans maar de Spaanse keeper weert af. Een paar minuten later moet Neuer zich gewonnen geven tegen Puyol. Nog een kwartier en Klose is er dichtbij (of: is close ). Ook vandaag blijft Aogo met zijn broek aan de bank plakken, Gómez komt Khedira vervangen. Drie minuten extra tijd heeft niets gebracht voor Duitsland, dus die speelt zaterdag de troosting tegen Uruguay want het blijft dus 0-1 voor Spanje.

  06.07.2010: Vanavond speelt Oranje de halve finale tegen Uruguay en alvast Mathijsen begint er mee aan, Elia zit zijn beurt af te wachten op de bank. Na ruim een kwartier scoorde Van Bronkhorst, een krappe 5-tal minuten voor de rust scoorde Forlán de gelijkmaker. Na de rust duurde het een hele poos, tot de 70', toen Sneijder scoorde en vier minuten later gevolgd door Robben. Die werd een tiental minuten later vervangen door Elia, maar in de 92' scoorde Pereira voor Uruguay, en die kregen er nog even moed in, maar een paar minuten later werd voor het einde gefloten en Nederland speelt komende zondag de finale tegen Spanje of Duitsland, die morgen nog spelen.

  05.07.2010: De kalender voor het komend Bundesligaseizoen is al klaar (http://www.bundesliga.de/media/native/autosync/spielplan_bl.pdf), ik heb mijn Outlook agenda aangevuld.

  HSV heeft al "kosten" gedaan (zodra ze hem een loon uitbetalen, tenminste), er is een nieuwe keeper aangeworven (scheelt er iets met de "oude", Rost?): Jaroslav Drobny (30 jaar jong) komt gratis en voor nougabolle van Hertha BSC Berlin tot 30.06.2013, tenminste volgens zijn contract. Hij heeft nog voor VfL Bochum in de goal gestaan en doet dat voor de nationale ploeg van Tsjechië (die wij dus al bijna een maand missen in Zuid-Afrika).

  03.07.2010: Duitsland doet hetzelfde met Argentinië, maar dan wel met riante 0-4 cijfers, doelpunten waren van Müller, Friedrich en twee van Klose. Boateng begon aan de wedstrijd, werd tussen het tweede en het derde doelpunt vervangen door Jansen en ongeveer 5' voor affluiten (toen stond het nog 0-3) mocht Trochowski ook nog aantreden.

  02.07.2010: Nederland versloeg nu ook Brazilië met 2-1. Die wedstrijd begon om 16:00 en toen ik vertrok naar het station, ruim 20' later, had Brazilië al gescoord middels Robinho. Toen ik dan een uur later thuis was, had Nederland al gelijk gemaakt, of liever gezegd Melo voor Nederland, al leek het dat Robben het liever op zijn naam schreef. Het derde doelpunt, dat van Sneijder, heb ik bewust meegemaakt, en viel na een hoekschop voor Oranje. Die Melo kreeg later een rode kaart te zien, het volstond hem niet om Robben ten val te brengen, hij zette nog eens flink zijn voet op het Nederlands dijbeen. Intussen had ik vruchteloos gezocht naar Mathijsen en Elia. Van deze laatste ben ik het gewend dat hij misschien invalt tijdens de tweede helft. Na de wedstrijd gaf Mathijsen uitleg in een Zuid-Afrikaanse studio: tijdens de opwarming had hij zich bezeerd en elke stap deed pijn. Dus bleef hij maar op de bank zitten, er komen nog wedstrijden.  En hij lijkt ervan overtuigd dat hij dan zal tussen de lijnen staan. Brazilië dus naar huis waar het ongeveer even of iets minder warm is als/dan hier, en over vier jaar mag het zelf organiseren.

  28.06.2010: Nederland versloeg Slovakije met 2-1, doelpunten van Robben, die in de 71ste minuut werd vervangen door Elia (de Nederlandse reporter spreekt deze naam uit met nadruk op de i),  en Sneijder, Mathijsen speelde de hele wedstrijd mee. Ex-ers Van der Vaart (met kuitblessure) en Boulahrouz bleven op de bank, maar De Jong deed wel mee.

  27.06.2010: Intussen heeft Löw gisteren gewonnen met 4-1 van Engeland en Boateng speelde mee en Trochowski mocht invallen. Zijn broer scoorde overigens voor Ghana tegen de V.S.A.

  24.06.2010: Intussen heeft Löw gisteren toch al 3 HSV-spelers opgesteld al was het niet meteen, net nu ik niet kon kijken wegens bestuusvergadering, nl. Boateng (ah ja, 't was tegen zijn broer die bij Ghana speelt), Jansen en Trochowski. Duitsland won dan ook met 1-0, maar 't was Özil die scoorde.

  Hedenavond speelt Nederland tegen Kameroen, dat toch al uitgeschakeld is en dus stelt Le Guen ook een (min of meer wegens uitgeleend aan 1. FC Nürnberg) HSV-speler op, nl. Choupa-Moting. Van Marwijk heeft nog meer keuze, behalve Mathijsen (Elia zit op de bank) staan ook ex-spelers tussen de lijnen: Van der Vaart (met een baard), Boulahrouz en De Jong. In de tweede helft veroorzaakte Van der Baard ( ) een penalty door bij een vrije trap zijn arm beschermend op te houden en de bal ging ertegen. 't Kan nog geen kwaad, Van Persie had al gescoord. Kort nadien mag Elia komen meespelen in de plaats van Kuyt, dus dan zijn ze met twee. Le Guen doet net omgekeerd, die laat Choupa-Moting naar de bank komen. En Van Marwijk doet 'm na: Van der Vaart moet plaats ruimen voor Robben. Huntelaar scoort dan nadat de doelpoging van Robben van de paal terugkaatst. Nederland wint met 1-2 maar Denemarken, dat met 1-3 verliest van Japan, gaat huiswaarts.

  Bye the way, behalve Frankrijk is ook Italië reeds uitgeschakeld.

  22.06.2010: Intussen heeft Löw nog geen enkele HSV-speler opgesteld, 't is dan ook "wel besteed" dat Duitsland op vrijdag 18 juni verloor met 1-0 van Servië (doelpunt gemaakt door de van Standard Luik gekende Jovanovic). Op 19 juni won Nederland met Mathijsen en de ingevallen Elia (voor Van der Vaart) met een doelpunt van Sneijder. Overigens is Kameroen (met Choupa-Moting) reeds uitgeschakeld, maar dat 'm zich troost, dat lot is ook Frankrijk beschoren (daar is een crisissituatie tussen de trainer en de spelersgroep). Ivoorkust, met Demel, is ondanks het verlies met 3-1 van Brazilië, nog niet uitgeschakeld.

  16.06.2010: Gisteren was één HSV-speler aan de beurt, Demel werkte serieus op de zenuwen van Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, bij een akkefietje kregen ze beiden een gele kaart te zien, en Portugal noch Ivoorkust scoorden. Voilà, daarmee staat ook de familienaam (allez, namen, die van zijn moeder en die van zijn vader) van de Madeirees (of is 't Madeiraan? In alle geval, hij is afkomstig van mijn favoriete eiland) ook vermeld. Sommige reporters noemen hem enkel Ronaldo, maar da's gewoon zijn tweede voornaam...

  14.06.2010: Vandaag waren de Nederlandse HSV-spelers aan de beurt want Oranje speelde tegen Denemarken. Mathijsen speelde de hele wedstrijd en Elia kwam in de 70ste minuut Van der Vaart vervangen, hij scoorde zelfs bijna maar de bal ging tegen de paal en Kuijt trapte dan maar raak. Het eerste doelpunt was een owngoal van Poulsen.

  13.06.2010: Het Wereldkampioenschap is aan zijn derde dag en het is de eerste keer dat ik een HSV-speler zou kunnen aan het werk zien. Maar Löw (Duitse bondscoach) heeft anders beslist: Trochowski, Jansen, Aogo en Boateng (die intussen wel voor Manchester City heeft getekend, maar in het WK-gidsje van Het Nieuwsblad staat hij nog bij HSV ingedeeld). Toch won Duitsland met 4-0 van Australië, met doelpunten van Podolski (1. FC Köln), Klose (B. München), Müller (idem) en Cacau (VfB Stuttgart). De echte Hanseaten zullen toch gaarne aanvaarden dat geen "Bremser" gescoord heeft, al mochten beiden wel spelen (Mertesacker de hele wedstrijd en Marin mocht invallen). Over Boateng gesproken, zijn oudere broer Kevin-Prince speelt dus bij Ghana, maar in het middenveld staat daar een Derek Boateng. Ook familie?

  05.06.2010: Via de provider ( ) van deze blog vind ik een link naar een krantenartikel over de transfer van Boateng naar Manchester City, waar hij dus clubgenoot wordt van ex-HSV-speler Kompany (en De Jong). Via de fansite op Facebook en het supportersforum op de site van HSV had ik al gemerkt dat die transfer er zat aan te komen. Hoeveel zijn transfer opbrengt voor HSV, is in dat korte bericht niets te lezen, maar hij zal zijn iets oudere broer in 't oog kunnen houden (die had eerder de Duitser Ballack zodanig geblesseerd, dat die niet mee hoeft naar Zuid-Afrika). Maar dat betekent wel dat er slechts 7 i.p.v. 8 HSV-spelers deel nemen aan het wereldkampioenschap (tenzij Afellay...?). Gisteren las ik in Het Nieuwsblad dat o.a. HSV geïnteresseerd zou zijn in Boussoufa, die 10 miljoen zou kosten (de prijs die volgens het supportersforum op de site van HSV op het hoofd van Petric zou staan). Maar blijkbaar is de transfer van Afellay ook niet rond, dus moet ik er geen rekening mee houden, denk ik, dat doe ik dus pas als het vermeld staat in de nieuwsbrief en/of de website van HSV. En bovendien speelt HSV volgend seizoen niet Europees, dus waarom zou Boussoufa naar de hansestad vertrekken?

  Nederland heeft vandaag nog een laatste oefenwedstrijd gehouden voor het vertrek naar Zuid-Afrika, het won met 6-1 van Hongarije en Elia was een van de schutters.

  02.06.2010: De opstellers van de nieuwsbrief zijn zo goed een overzicht te geven van HSV-spelers die er volgende week aan beginnen in Zuid-Afrika: voor Duitsland zijn dat dus Boateng, Aogo, Jansen en Trochowski. Voor Nederland zijn dat Mathijsen en Elia (maar ook nieuweling volgens Het Nieuwsblad Afellay), maar ik denk dat ik niet de enige HSV-fan ben die zich verheugt over de aanwezigheid van Van der Vaart. Voor Ivoorkust speelt Demel en voor Kameroen de aan 1. FC Nürnberg uitgeleende Choupo-Moting. By the way, Nederland won gisteren met 4-1 van Ghana en daar speelt ene D. Boateng, wellicht familie van de Jérome, en Duitsland zit juist in dezelfde groep als Ghana.

  01.06.2010Petric is nog eens genomineerd door de Sportschau, deze keer voor zijn eerste doelpunt tegen 1. FC Nürnberg op 1 mei (voor de 2-0 tussenstand, dus, want Pitroipa scoorde eerst, Petric dan nog eens het derde doelpunt en Van Nistelrooy toonde met het vierde doelpunt aan Berg dat moeilijk ook kan ...), hier valt te verkiezen: http://www.sportschau.de/sp/tor_des_monats/index.jsp. Ik heb wel nog eens gespiekt bij YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=ux7oN4VQl1s&NR=1

  En op de website van De Standaard lees ik dat Löw (de Leekens van Duitsland) wel 4 HSV-spelers heeft opgesteld (Boateng wordt nog als dusdanig beschouwd): Boateng dus (zijn broer speelt in de Premier League en heeft verhinderd dat Ballack mee speelt), Aogo, Jansen en Trochowski.

  25.05.2010: Terwijl ik aan 't bedevaarten ben naar Santiago de Compostela, stelt HSV mij in kennis van de nieuwe trainer en de nieuwe chef sport. De eerste heet Armin Veh en de andere Bastian Reinhardt, dus die laatste speelt dan niet meer. De trainer is mij, eerlijk gezegd, totaal onbekend dus hier wat gegevens: hij is 49 jaar jong (geboren op 01.02.1961) en tekende tot 30.06.2012. Hij werkte tot vorig seizoen bij VfL Wolfsburg en behaalde in 2007 met VfB Stuttgart het kampioenschap. Voordien was hij trainer voor FC Augsburg, SpVgg Greuther Fürth, SSV Reutlingen, Hansa Rostock en nog eens FC Augsburg. En Michael Oenning wordt de nieuwe co-trainer tot 30.06.2012. Hiervoor trainde hij van september 2008 tot december 2009 1. FC Nürnberg en promoveerde met deze ploeg naar de Bundesliga. Wat het lot van Moniz is, weet ik niet, hij staat alleszins niet meer bij het trainersteam op de website.

  Verder heeft Guerrero bijgetekend.

  19.05.2010: Tot mijn verbazing vind ik via de provider ( ) van deze blog een link naar een krantenartikel over een nieuwe aanwerving door HSV, waar ik nochtans via de nieuwsbrief noch op de website iets van vernomen heb. Ibrahim Afellay (24) trekt na zeven seizoenen bij PSV naar Hamburg. De Duitse club zou 9 miljoen euro betaald hebben voor de Nederlandse middenvelder. Afellay heeft een contract getekend bij HSV tot 2014. Hij komt daar onder meer zijn landgenoten Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy tegen (Eljero Elia vergeten, GVA-redactie?). Hamburg zou 9 miljoen euro betaald hebben voor Afellay die 27 goals maakte in 131 wedstrijden bij PSV. Afellay is momenteel op trainingskamp met de Nederlandse nationale ploeg.

  16-08-2010 om 22:34 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!