goegestapt

28-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: SC Eendracht Aalst - K Heist

28.10.2012: SC Eendracht Aalst - K Heist: 2-1

Volgens wat ik in het verslag op de website van de thuisploeg lees, heeft een zege er lang niet ingezeten, integendeel: een kopbal van Olcan botste via de onderkant van de lat in de voeten van een goed gevolgde Webers, en dat reeds in de 5de minuut (1-0). Eendracht deed er dan wel alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte zeker niet meteen. Glouftsis en Di Gregorio zaten in de tang van de bezoekende verdediging terwijl Weydisch en Martin moeilijk hun rechtstreekse bewaker konden passeren. Toch knokte Eendracht zich goed in de wedstrijd. Martin kreeg een goede kans maar zijn pegel werd door doelman Ruttens in hoekschop verwerkt.

Trainer Van Rentergem greep in bij de rust en verving Petrovic en Di Gregorio door Gunst en De Munter. De tweede helft begon Eendracht in de hoogste versnelling en greep KSK Heist meteen bij de keel: een vrije trap van de erg sterk ingevallen Gunst belandde op de lat,  de rebound van De Munter ging via een bezoekend been in hoekschop. Opnieuw Gunst had de gelijkmaker aan de voet maar zijn schot ging net naast. Op tegenaanval bezorgde de ingevallen Vermeiren de thuisverdediging een tweede verwittiging maar zijn schot ging gelukkig via de paal buiten. Eendracht hield de wedstrijd wel stevig in handen maar twintig minuten voor tijd kantelde de wedstrijd in een beslissende plooi. Na een mistasten van Bogaerts had Criel de 0-2 aan de voet maar Van Den Noortgaete redde knap. Bij de tegenaanval viel uiteindelijk de gelijkmaker. De ingevallen Gunst liep de flank af en bracht de bal uitstekend voor doel waar De Munter knap kon scoren (1-1, 70'). Eendracht voelde dat er meer inzat en drukte KSK Heist met de rug tegen het eigen doel. Een handvol minuten voor affluiten pakte Martin uit met een goede actie en dito schot, doelman Ruttens kreeg het leer niet onder controle en de goed gevolgde Van Eyk knalde de bal in het dak van het doel (2-1, 86'). KSK Heist had niet meer de energie om er een slotoffensief uit te persen zodat Eendracht Aalst al voor de vijfde keer kon zegevieren op eigen veld.

Van Rentergem liet dus dezen meedoen: Van Den Noortgaete, Petrovic (46' Gunst), Filipovic, Bogaerts, Smet, Pietermaat, Van Damme, Weydisch, Martin, Di Gregorio (46' De Munter), Glouftsis (84' Van Eyk, en twee minuten later scoorde hij dus ).

28-10-2012 om 19:15 geschreven door Helga

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    27-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: FC Augsburg - Hamburger SV

26.10.2012: FC Augsburg - Hamburger SV: 0-2

Deze wedstrijd heb ik via de LiveTicker gevolgd daar het vandaag vrijdag is en de wedstrijd om 20.30 begint. 30.660 toeschouwers zitten er in de SGL-Arena op te kijken dat Son in de 13de minuut de eerste kans er meteen in knalt. In de tweede helft verdubbelt Rudnevs (ook al Rudi genoemd...) na een droompas van Van der Vaart de score (63'). Bovendien vieren Rincón en Aogo hun comeback, zij vervangen resp. Arslan en Beister aan het einde van de wedstrijd. Skjelbred mag ook eens van de bank komen om Van der Vaart te vervangen. Augsburg is dus niet aan zijn trekken gekomen, hoewel de gastheren enthousiast zijn en Adler op de proef stellen.

Fink zet de volgende spelers in: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Badelj (op tijd opgelapt dus, in tegenstelling tot Jiracek), Arslan (68' Rincón) - Son, Van der Vaart (88' Skjelbred), Beister (90' Aogo) - Rudnevs.

22.10.2012: Gisteren heeft Jiracek een spierverrekking aan de adductoren opgelopen, maar het is nog niet zeker dat Fink hem vrijdagavond moet missen, dat hangt er al van af hoe zijn individuele training overmorgen meevalt.

27-10-2012 om 18:43 geschreven door Helga

Categorie:Hamburger SportVerein
    21-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: Lommel United - SC Eendracht Aalst

21.10.2012: Lommel United - SC Eendracht Aalst: 2-2

In het stadion waar ik al wandelend (Euraudax Lommel) wel eens passeerde, nam Eendracht een punt mee naar huis, zoals ik uit het verslag op de website opmaak. Het openingskwartier was volledig voor de thuisploeg dat met verzorgd combinatievoetbal een aantal goede kansen kon afdwingen. Op één van die kansen was het ook meteen raak: doorsteekbal Meeus richting Cerigioni die eerst Van Den Noortgaete omspeelde en beheerst in doel trapte (1-0 in de 16de minuut ). Na een hoekschop van Smet belandde de bal voor de voeten van Bogaerts die doelman Thoelen vloerde zodat Eendracht zich gelukkig mocht prijzen met een gelijke ruststand (1-1, 41').

Na twintig minuten in de tweede helft kwam Lommel United opnieuw op voorsprong na een goede loopactie van de jonge Vanaken. De beste speler van de thuisploeg omzeilde Van Den Noortgaete en schoof de bal in doel (2-1, 67'). Na een mooie aanval kon Smet de bal perfect voor doel brengen waar Glouftsis met een uitstekende kopbal doelman Thoelen vloerde (2-2, 82'). In de slotminuten kon het nog alle kanten op met kansen voor Dekelver en Glouftsis maar uiteindelijk bleef het bij een billijk 2-2 gelijkspel.

Van Renterghem stelde deze ploeg op: Van Den Noortgaete, Smet, Filipovic, Bogaerts, Petrovic (72' Gunst), Van Damme, Weydisch, De Cuyper (69' Pietermaat), Di Gregorio, Martin, Van Eyk (62' Glouftsis).

21-10-2012 om 21:15 geschreven door Helga

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: Hamburger SV - VfB Stuttgart

21.10.2012: Hamburger SV - VfB Stuttgart: 0-1

De spelers hebben goed geluisterd naar Fink zo te zien... Na twee thuisoverwinningen en vier draws op rij verloor HSV dus nog eens nog wel thuis, voor 53.121 toeschouwers, en van een ploeg die nogal onderaan het klassement staat, of eerder: stond, want Stuttgart heeft nu slechts 1 puntje minder. Het doelpunt werd gescoord door Ibisevic in de 30ste minuut. De mannen van trainer Fink hadden nochtans enkele goede kansen (Rudnevs scoorde eigenlijk, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel niet erkend, verder probeerden ook Beister, Van der Vaart, Jansen en Son hun kans), maar het laatste beetje agressiviteit en koelbloedigheid voor doel ontbraken, zodat de gasten met een krappe doch verdiende zege naar huis mochten. Adler en zijn verdedigers (Diekmeier is mijn favoriet aldaar) hadden 't meeste last met Traore, maar het is ook aan hen te danken dat de score niet groter werd na het streepje.

Fink zette deze ploeg in: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Badelj (72' Berg), Arslan - Son (85' Scharner), Van der Vaart, Jiracek (46' Beister, "hoe letter voesj" zal hij eens een hele wedstrijd mogen meedoen, zeker?) - Rudnevs. Bij Stuttgart zijn ook twee bekende namen te noteren: Labadia is er trainer en op de bank zat Torun.

18.10.2012: Er staat een kort interview met Fink op de website en als ik de titel goed begrijp, wil hij een vaste stek in het middenveld van het klassement. Euh, Thorsten, een beetje meer ambitie zou niet misstaan, zeker? Wat dacht je van minstens Europa League?

Badelj en Van der Vaart zijn niet helemaal ongeschonden teruggekeerd van de interlands, voor de Kroaat zou de wedstrijd tegen Stuttgart een beetje te vroeg komen, maar voor "de kleine engel" ziet het er iets beter uit, als hij zich morgen beter voelt, traint hij zaterdag mee. Voor Ilicevic komt de wedstrijd tegen Stuttgart ook een beetje te vroeg.

17.10.2012: Enkele HSV-spelers hebben gisteren gespeeld: Van der Vaart won met 1-4 in Roemenië en hij scoorde het derde oranje doelpunt van op de penaltystip ( ), Rudnevs won tegen Liechtenstein met 2-1 maar hij scoorde niet, Jiracek speelde 0-0 tegen Bulgarije, Badelj won met 2-0 tegen Wales maar hij scoorde niet, Son speelde de laatste 35 minuten mee en verloor in Iran met 1-0. Westermann en Berg bleven op de bank zitten, hun collega's speelden 4-4 gelijk (Zweden haalde een 4-0 achterstand op). Een wedstrijd zonder HSV-spelers (wel ex-spelers): België won van Schotland met 2-0, doelpunten van Benteke en Kompany (de andere ex bleef op de bank).

16.10.2012: Bruma en zijn oranje landgenoten hebben zich al gekwalificeerd voor het EK van de jongeren in Israël. De HSV-verdediger won gisteravond tegen Slovakije met 2-0. Bruma speelde de hele wedstrijd mee. De heenwedstrijd wonnen de Nederlanders ook al met dezelfde cijfers. Vanavond spelen Beister en zijn Duitse kollega's tegen Zwitserland (heenwedstrijd 1-1). Van Sala spreekt het webteam van HSV niet.

14.10.2012: HSV heeft nog nieuws over gespeelde interlands. Zij die nog geen 21 jaar zijn, Bruma, Sala en Beister hebben niet verloren, meer nog, Nederland won met 2-0 van Slovakije en Itali� won met 1-0 van Zweden. Duitsland hield het bij 1-1 tegen Zwitserland. Dinsdag worden de terugmatches gespeeld. Nog volgens het webteam heeft Van der Vaart eergisteren zijn 100ste interland gespeeld.

12.10.2012: Interlands zijn dus gespeeld, Belgi� won in Servi� (zonder Rajkovic) met 0-3, doelpunten van Benteke, 't Weservisje (De Bruyne) en Mirallas. Letland (met Rudnevs, maar hij scoorde niet) verloor in Slovakije met 2-1. Kroati� (Badelj begon op de bank maar mocht in de 84ste minuut wel meedoen, hij scoorde niet) won in Macedoni� met 1-2. Nederland (met Van der Vaart, hij scoorde reeds in de 6de minuut ) won met 3-0 van Andorra. Duitsland (met Westermann op de bank) won met 1-6 in Ierland. Zweden (Berg mocht in de 77ste minuut vervangen maar hij scoorde niet) won met 1-2 van de Deense eilandengroep (Far Oer). Tsjechi� (Jiracek scoorde niet en werd in de 73ste minuut vervangen, Drobny bleef op de bank) won met 3-1 van Malta.

10.10.2012Marcus Berg is ook gevraagd voor de nationale ploeg (tegen de F�r Oer en tegen ... Westermann en co), maar Adler dus niet, misschien omdat hij met de griep zit. Een tijd geleden meldde ik dat Trochowski bij CF Sevilla scoorde tegen Real Madrid, maar het ziet ernaar uit dat hij dit seizoen niet meer aan scoren, zelfs spelen komt. Hij is naar Denver (USA) om zich te laten opereren aan zijn knie.

08.10.2012: Rafael Van der Vaart en zijn echtgenote heb ik wel gezien (niet de hele uitzending, "Wetten das?" is nu eenmaal geen sportprogramma) maar Adler niet want dat showprogramma liep ver uit in uitzendtijd, het nieuws zou pas om 23.40 uur beginnen en "Die aktuelle Sportstudio" dus nog later.

Uit de nieuwsbrief van HSV blijkt dat Adler niet opgeroepen is voor de wedstrijden tegen IJsland en Zweden. Dat L�w dan maar zijn plan trekt, al mag Westermann wel deel uitmaken van de selectie (of hij dan ook speelt, zal vrijdag en volgende week dinsdag blijken). Of Berg geselecteerd is, blijkt niet uit het artikeltje.

21-10-2012 om 21:00 geschreven door Helga

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazomertocht, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik (358)
    Ik bereikte de startplaats in Pepingen aan Fruitbedrijf Kestergat waar in de inkomhall bakken fruit te koop stonden, de verkoper rekende op de eerlijkheid van de wandelaars die hun geld in een geldbak staken. Daar schreef ik me in voor 12 km en wandelde via vooral natuurlijke wegen naar Oudenaken en Sint-Laurens-Berchem, twee gemeentes waarvan ik nog nooit gehoord had, laat staan dat ik er al eens was. Langs even natuurlijke wegen keerde ik terug en prees me gelukkig met zoveel natuur voor zo'n bescheiden afstand. Het was ook uitstekend wandelweer voor de tijd van het jaar.

21-10-2012 om 00:00 geschreven door Helga

Categorie:Wandelen
    14-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: SC Eendracht Aalst - Dessel Sport

14.10.2012: : SC Eendracht Aalst - Dessel Sport: 0-0

Op de dag van de gemeente- en de provincieraadsverkiezingen bleef deze thuiswedstrijd dus zonder doelpunten. Nochtans, volgens wat ik lees op de website van de thuisploeg hebben beide ploegen zeker geprobeerd om te scoren (vanwege Eendracht door Glouftsis, Bogaerts, Di Gregorio, Petrovic, De Cuyper, De Munter), maar de verdediging en de keeper van de bezoekende ploeg bleken even standvastig als die van Eendracht. Het had eigenlijk wel 1-0 kunnen geweest zijn, want net voor rusten werd Di Gregorio in de bezoekende zestien meter neergeduwd maar de scheidsrechter gaf onbegrijpelijk geen strafschop.

Eendracht speelde in deze opstelling: Van Den Noortgaete, Smet, Filipovic, Bogaerts, Petrovic, Van Damme, Pietermaat (69' De Munter), Martin, Weydisch (64' De Cuyper), Di Gregorio, Glouftsis (79' Van Eyk).

14-10-2012 om 18:29 geschreven door Helga

08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07.10.2012: 34ste Kruikenburgse Wandeltochten, georganiseerd door Wandelclub Kruikenburg (147)

Ik kom voorspoedig aan bij de schaatsbaan van de Heuvelkouter in Liedekerke, waar ik mijn auto parkeer, en me dan in de zaal inschrijf voor 12 km. Die leidt mij via vooral verharde (openbare) wegen, door woonwijken, naar Liedekerke bos. Onderweg, in een aangelegd pad van 1 mens breed, stokt het peloton wandelaars ineens, en ik zie een vrouw een kattenjong vast hebben. Die zet ik meteen op de digitale plaat. J Iets verder dwaalt nog een kattenjong en bijna aan ’t straat nog een tijgertje, die blijkbaar de straat wil oversteken. Maar gezien de geringe gestalte van het beestje, zie ik dat niet zitten, en neem het gauw in mijn hand. De drie katjes belanden op het tuinpad van het nabijgelegen huis, hopelijk worden ze toch niet gedumpt maar daar of elders met dierenliefde opgevangen. In het bos stap ik een lus en ongeveer halverwege die natuurlijke lus moet ik een wandelwegwijzertje niet opgemerkt hebben, want ik heb de spoorweg niet gedwarst en daardoor de rustpost in Sint-Katerina-Lombeek gemist. Ik verlaat dus het bos en keer terug, zo kom ik door het centrum terug in de startzaal.

De lust door het bos van Liedekerke is natuurlijk de trekpleister voor die afstand, het weer was goed genoeg want droog.

08-10-2012 om 21:21 geschreven door Helga

06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: SpVgg Greuther Fürth - Hamburger SV
    06.10.2012: SpVgg Greuther Fürth - Hamburger SV: 0-1

Deze wedstrijd volgde ik via de LiveTicker dat weer naar best vermogen liep. De gastheren probeerden de drie punten thuis te houden, maar in de 17de minuut scoorde Son, hij kreeg de pas van Arslan en zette dan een spurt in om van op 14 m raak te trappen. In de eerste helft had Adler niet zoveel werk als in de tweede, en ook Mancienne hielp hem de 0 te houden (de verdediger valt me dit seizoen veel beter mee dan 't vorige). Hoe meer de wedstrijd naar het einde neigde, hoe meer de gastheren toch minstens de gelijkmaker te scoren maar dus Adler, en gesteund door de verdediging, verijdelden dit. Fink hielp ook wel wat, in de laatste 6 minuten voerde hij drie vervangingen door. In de rangschikking staat HSV nu al 8ste en gisteravond verloor Bremen van de laatste (Augsburg, onze landgenoot De Bruyne scoorde de eerredder) zodat die nu 3 punten minder heeft.

Vanavond zijn Rafael (die vandaag niet zo schitterde als de vorige wedstrijden, schreef de LiveTicker-schrijver en zei de reporter van "Die Sportschau") en Sylvie Van der Vaart te gast in "Wetten das" en Adler in "Das Aktuelle Sportstadion", beide op ZDF. De keeper maakt overigens kans om geselecteerd te worden door Löw voor de nationale ploeg.

Hamburger SV: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Badelj, Arslan - Son (90. Sala), Van der Vaart (88. Bruma), Jiracek - Rudnevs (90.+2 Berg).

06-10-2012 om 20:17 geschreven door Helga