NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  31-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecuetocht, georganiseerd door WSV De Kadees vzw

  31.05.2014: Ik parkeerde op de weide nabij het Sint-Janshof waar ik meteen drie Sportvrienden (dan nog bestuursleden) aantrof, Yvette, Nicole en Tony, met wie ik eerst een paar glazen dronk en wat babbelde. Toen zij naar Haaltert terug reden begon ik aan mijn wandeling langs openbare en natuurlijke wegen naar Vlierzele. Daar is een gehucht dat Uilebroek heet en waar de rustpost was. Daar trof ik geen Sportvrienden meer maar wel enkele bekenden. 't Was dorstig weer en dus trakteerde ik mezelf op een frisdrank alvorens terug te keren, niet langs dezelfde weg, natuurlijk.

  Het was een mooi en rustig parcours (al ging ik een eind langs de autosnelweg, maar in de namiddag op de derde dag van een verlengd weekend was er niet veel verkeer) en het weer was perfect voor een wandeling: zonnig en droog. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/Barbecuetocht14

  31-05-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  29-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20e Egmonttocht - 18e Wisselbekertocht, georganiseerd door Wsv Egmont Zottegem vzw (163)

  29.05.2014: Ik parkeerde bij het zwembad (wellicht de grootste parking door welke club ook voorzien nabij de startplaats) en schreef me in voor 18 km (dat er eigenlijk minder waren ). Deze omloop leidde me eerst in een lus over een veldweg tot bijna terug aan de parking, om dan richting Erwetegem te voeren. Daarvoor ging ik (zoals in december 2013 eigenlijk) over een plankenpad in een natuurparkje achter 't ziekenhuis. Van daar tot Erwetegem ging ik over natuurlijke en aangelegde wegen, maar er was niets speciaals te zien. In Erwetegem dronk ik een frisdrank en praatte tegen enkele bekenden alvorens de lus van 3 km te stappen. Ook bij mijn tweede halte daar nuttigde ik een frisdrank en praatte tegen enkele bekenden, onder wie twee Sportvrienden. Terug naar Bevegem ging het ook over natuurlijke en aangelegde wegen, maar was er nog niets speciaals te zien tot ik in 't domein Breivelde aankwam. Dat is een leuk en moooi park met een beekje, enkele vijvers en een restaurant, dat gedeeltelijk gerenoveerd wordt. Zo kwam ik opnieuw in de feestzaal die bij het zwembad hoort en trof daar nog een Sportvriend en andere bekenden.

  Het weer was bewolkt en mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/20eEgmonttocht14

  29-05-2014 om 22:11 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  25-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20e Herdenkingstocht A. De Maesschalck, georganiseerd door Wsv Wetteren

  25.05.2014: Vooraleer mijn plicht te vervullen en van mijn democratisch recht te genieten (er waren verkiezingen voor de gewestelijke regering, het federaal en het Europees parlement) ging ik hier dus wandelen, en ik koos voor de omloop van 18 km dat er 19 en nog wat achter de komma was. Die toer begon met een lus van iets meer dan 6 km in het centrum met passage langs de markt en het station, waar een pijltje te weinig was aangebracht.

  Terug in het Sint-Gertrudiscollege dronk ik een plat watertje alvorens de grotere toer aan te vatten, ook nu weer een pijltje te weinig en ik moest me na een poos omkeren om het pad te vinden, dankzij wandelaars die ik zag inslaan, van daar ging het weer beter en wandelde ik over veld- en aangelegde wegen naar de plantenkwekerij waar de tweede en derde rustpost gelegen was. Beide keren dronk ik een plat water. De lus die ik daar maakte, van iets meer dan 6 km, was 't mooiste van de hele wandeling. Na de tweede passage in die kwekerij ging het terug naar de school.

  Het weer was zonnig, droog en warm. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/20eHerdenkingstochtADeMaesschalck14

  25-05-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  18-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode

  18.05.2014: Ik parkeerde op het marktplein en schreef me, in Parochiecentrum Sint-Michaël te Sint-Lievens-Houtem, in voor de omloop van 14 km. Deze leidde mij langs vooral bos- en veldwegen naar Oombergen. Daar wierp ik een blik in de Sint-Martinuskerk, maar zonder binnen te gaan of foto's te nemen, want er was juist een kerkdienst bezig. Verder op de terugweg moest ik, zoals andere wandelaars, opnieuw plaats ruimen voor mountainbikers die blijkbaar grotendeels hetzelfde parcours volgden. Konden de betrokken clubs niet eerst overeenkomen in verband met de omlopen?

  Het weer was zonnig, droog en warm genoeg om in T-shirt te wandelen. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/27eLentetocht

  18-05-2014 om 20:11 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - SpVgg Greuther Fürth - HSV

  18.05.2014: SpVgg Greuther Fürth - HSV: 1-1

  Oef, GERED!!!

  Ook deze wedstrijd kwam dus bij ARD op de buis, waarvoor dank (maar liever met een meer onpartijdige reporter). na het gelijkspel van donderdag jl. was dit resultaat dus genoeg voor het behoud in eerste klasse. Rond 18.000 toeschouwers in de daarmee uitverkochte Trolli Arena zorgde Lasogga met het hoofd (deed wat denken aan Hrubesch, zo'n 30 jaar geleden) voor de openingstreffer (14'), hij zette zo een corner van Van der Vaart omzette. Fürth reageerde meteen, maar de bal ging naast. HSV had de wedstrijd onder controle en schiep veel kansen die verder echter eindigden op het doelkader of in de handen van de opmerkzame Hesl (ex-HSV-er, ik herinner er nogmaals aan). In de 31ste minuut kwam Djourou slecht, plat op zijn borstkast, neer en leek zelfs even het bewustzijn verloren te hebben, maar tegen dat hij op de brancard lag, met een halskraag om, was hij weer bij zinnen. Mancienne kwam in zijn plaats. Hopelijk is Djourou over een maand weer OK voor het WK.

  In de tweede helft, na een zo goed als gemaakt doelpunt (van alweer Lasogga), verhinderd door Hesl, kwamen de gastheren gelijk als uit het niets door Fürstner (59') - en van dan begon het bevend afwachten, maar een zeer sterke Drobny hield verder elke aanval tegen (soms bijgestaan door zijn verdediging) en verzekerde op deze wijze het behoud. In de laatste officiële minuut (er kwamen er nog 3 bij) leek Drobny de bal over doel te duwen, maar vanuit een ander camerastandpunt gezien, raakte hij de bal niet aan (wat hij aangaf), de corner bracht gelukkig niets op. Drie minuten duurden erg lang, en Drobny moest nog alles uit zijn kast halen, tot Kircher eindelijk affloot. Lasogga stormde gelijk zot naar de zijlijn, leek de Fürther bank te provoceren (en ene liet zich vangen, wou hem een pak slaag geven), stoof op de trainer af, duwde Kreuzer weg om Slomka een ferme knuffel te geven.

  De opluchting was niet alleen bij de ploeg groot, maar ook bij de 1.800 meegereisde supporters en de 18.500 die in de Imtech Arena de wedstrijd op groot scherm volgden (en bij hen die thuis naar TV keken ). Op de website van HSV worden de supporters bedankt voor de steun (dat deed Slomka op TV ook), en dat dankwoord is wel op zijn plaats, zeker voor zij die er elke (thuis)wedstrijd bij waren, zij die van alles organiseerden en zich vasthielden aan het laatste sprankje hoop.

  Dit was het rotste seizoen in de zowat 30 jaar dat ik voor HSV supporter, en ik wil dit niet meer meemaken. We blijven dus in eerste en ik hoop dat Lasogga ook blijft, dat Beister tegen augustus genezen is zodat ze samen de nodige doelpunten maken. Ik hoop ook dat het bestuur slimmer wordt, dat het aan Slomka vraagt welk type spelers hij nodig heeft en dan de juiste uitkiest.

  Dit klassebehoud staat zelfs in De Standaard (online): "Lasogga bezorgt Hamburg behoud in eerste klasse", met een foto van Drobny.

  Slomka stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Djourou (31' Mancienne), Westermann, Jiracek - Badelj, Arslan (64' Rincon) - Calhanoglu, Van der Vaart (75' Tesche), Jansen - Lasogga.

  18-05-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  15-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - HSV - SpVgg Greuther Fürth

  17.05.2014: HSV - SpVgg Greuther Fürth: 0-0

  Deze wedstrijd werd rechtstreeks uitgezonden op ARD (vielen Dank dafür!) en voor de match, terwijl de gebruikelijke liedjes gezongen werden met de trouwe en nog hoopvolle supporters in de noordtribune, werd Uli Stein geïnterviewd, de uitmuntende keeper van de jaren '80. Zo 12 dagen na mijn bezoek in 't stadion deed dat wel wat bizar om dat stadion nu weer bomvol te zien en Lotto King Karl op de achtergrond te horen zingen, maar er thuis naar te kijken en luisteren...

  Vooraf had ik gehoopt op een paar doelpunten van de thuisploeg, Fürth is per slot van rekening toch nog een tweedeklasser, maar veel kansen waren er niet.   De wedstrijd begon met een verrassing: enkele minuten voor affluiten, kreeg Drobny van Slomka te horen dat hij tussen de palen stond, blijkbaar had Adler te veel rugpijn. Wel, Drobny zit al maanden op de bank maar zijn niveau is nog even hoog, dat is ook te zien aan de 0 die hij hield. Niet dat hij alle ballen buiten hield, sommige schoten werden geweerd door verdedigers. Wat mij ook meeviel, was dat hij veelal ver uittrapte, iets wat ik mis bij Adler. Er waren enkele leuke individuele acties, maar over het algemeen speelde HSV nogal verkrampt, terwijl de bezoekers speelden alsof elke uitslag goed was, ze speelden eerder onbekommerd en sommigen toonden een paar leuke balcontroles. In de tweede helft was een fase waar HSV absoluut domineerde, maar helaas, er kwam dus geen doelpunt van, tenzij ene vanuit buitenspel (Lasogga was iets rapper dan Van der Vaarts pas, '67). Calhanoglu was deze wedstrijd niet zo sterk bezig als anders, misschien zat hij wat met zijn gedachten bij de bijna 300 verongelukte mijnwerkers en de meer dan 100 vermisten in die mijn (Calhanoglu droeg in ieder geval een rouwband).

  Slomka probeerde de redding met deze spelers: Drobny - Diekmeier, Djourou, Mancienne, Jiracek - BadeljTesche (60' Jansen) - Rincón (90' Westermann), Van der VaartCalhanoglu, Lasogga. Bij de bezoekers stond een ex-HSV-er in doel: Hesl, die ook enkele reddingen uitvoerde.

  Overmorgen, zondag, om 17.00 uur moet HSV "het" dan maar op verplaatsing doen, anders... Ik hoop dat Lasogga dan wat rapper loopt, met zijn 22 jaar jonge benen moet dat lukken, dan kan hij mee oprukken tijdens een tegenaanval zodat hij kan binnen knallen, al is het dan een weergekaatste bal. Overigens komt ook die wedstrijd live bij ARD op TV.

  14.05.2014: Jansen was als enige HSV-er opgeroepen om mee te gaan naar Brazilië, maar nu heeft Löw zich bedacht, hij verstopt zich achter de blessure die Jansen opgelopen had net ten behoeve van de nationale ploeg, tijdens een oefenpotje tegen Chili... Awel, merci... Casteels, een der nationale keepers van de Rode Duivels, heeft zijn scheenbeen gebroken, en hij mag wel mee van Wilmots (en ik gun het hem). Van der Vaart is nog niet 100% zeker dat hij mee mag, Djourou wel. Volgens De Standaard zijn Badelj en Ilicevic er eveneens bij, ik hoop voor hen van wel en dat ze de openingsmatch binnen de lijnen op de groene sprietjes mogen meemaken, want 't is juist tegen de gastheren.

  11.05.2014: Vandaag zijn de laatste reguliere wedstrijden in de Duitse tweede klasse gespeeld en we kennen dus de tegenstander voor donderdag (de wedstrijd begint om 20.30 uur) en zondag. SpVgg Greuther Fürth heeft eens een seizoen van eerste klasse geproefd, maar ik durf te hopen dat HSV op uitgesproken wijze van een tweedeklasser kan winnen, zeker thuis.

  Overigens speelde Adler gisteren zijn 200ste Bundesligawedstrijd.

  15-05-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  11-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruxelles en mai, georganiseerd door La Bruegelienne (BBW 048)

  11.05.2014: Ik parkeerde in de buurt van het Nederlandstalige Sint-Lutgardis College in Oudergem en schreef me daar in voor 15 km. Ik vond een splitsingsbord en even later het bord dat bevestigde dat ik op de goede weg was, en toen ... geen pijlen meer. Ik was niet de enige die zocht maar niet vond, er werd in alle straten gekeken, maar geen pijlen meer. We gingen tot aan Hertoginnendal (waar politici van alles afspreken) maar verder waren ook geen wandelwegwijzers te zien. We keerden op onze stappen terug, de groep zoekende wandelaars werd groter (toevallig allemaal Nederlandstaligen) en werden tegemoet gestapt door een medewerker met een emmer lijm en een borstel. Hij zou dus enkele piijlen aanbrengen. Maar ik had geen zin om achter hem te stappen, daarvoor zijn er de tochten van Euraudax België. Gezien ik betaald had, wou en verkreeg ik een stempel in het wandelboekje en de spaarkaart. Jammer eigenlijk want ik had me zo verheugd te wandelen in enkele parken die Brussel rijk is.

  Het weer was ook al niet veelbelovend (maart en april hadden beter weer dan mei tot nog toe) en gezien de korte afstand die ik aflegde heb ik maar twee foto's genomen.

  11-05-2014 om 20:27 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  10-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - FC Mainz - HSV

  10.05.2014: FC Mainz - HSV: 3-2

  Zelfs de laatste wedstrijd kon dus niet gewonnen worden...  Een geluk, dus, dat ook Eintracht Braunschweig en 1. FC Nürnberg verloren, zo heeft HSV zich toch verzekerd van de barragewedstriijd (donderdag 15 mei thuis en op ARD vanaf 20.15, terugwedstrijd op zondag 18 mei om ... 17 uur). Heuglijk is dat Adler wat minder doelpunten moest slikken en dat HSV meer dan 1 doelpunt scoorde.

  Tijdens de wedstrijd gaf de webreporter ook de tussenstanden van Braunschweig en Nürnberg, zo viel te melden dat Schalke na 5' al op voorsprong kwam. Maar twee minuten later maakte Westermann zich weer ontzettend "populair" (dat hij de HSV-gerelateerde fansites op Facebook maar eens nakijkt)... Pospech paste van op de rechter kant, Westermann wou met de borst op Adler terugspelen, maar Soto kwam ertussen en scoorde... Vijf minuten later stonden de bordjes gelijk, raad eens door wie? Juist, Lasogga.  Van der Vaart werd van links door Calhanoglu (man van 't seizoen, voor mijn part) bediend en trapte de bal van op 14 m, Karius weerde de bal af, maar direct op het hoofd van Lasogga, die koelbloedig tussen de benen van de thuiskeeper scoorde. Hij wist met zijn vreugde nauwelijks blijf en deelde die met de meegereisde (ongeveer 5000) supporters, van wie hij vocale ondersteuning vroeg en kreeg. Twee minuten later kwam Braunschweig ook op achterstand en dat zou zo blijven (zoals dat het geval was voor Nürnberg). In Mainz bleef de gelijke stand staan tot de pauze, al waren beide ploegen op zoek naar een doelpunt, ook Adler moest dus aan het werk.

  De tweede helft was zo'n 20 minuten bezig toen Malli de bal van op 16 m in de linkse benedenhoek stuurde. Uit voorzorg (we hebben hem nodig voor de barragewedstrijden!) verving de trainer Lasogga door Ilicevic, even later moest Tesche baan ruimen voor Arslan. Met nog 8 officiële minuten te spelen, verhoogde de thuisploeg zijn voorsprong, Okazaki hield Mancienne en Jiracek (het verbaast mij dat Slomka in Jiracek een verdediger ziet, volgens mij past die veel beter op het middenveld, maar ja, wie ben ik? ) in de penaltyrechthoek voor de zot en liet Adler ook geen kans. Even later bedankte Ilicevic voor de kans die hij van Slomka kreeg: na een pas van Jiracek kwam de bal voor Ilicevic' voet en hij trof raak van op 10 m in de rechter benedenhoek. Mocht ik nationaaltrainer van Kroatië zijn, ik zou die opstellen voor de openingswedstrijd van het WK.

  Slomka liet de volgende spelers meedoen: Adler - Diekmeier, Westermann, Mancienne, Jiracek - BadeljTesche (74' Arslan) - Rincón, Van der Vaart (83' Jansen), Calhanoglu, Lasogga (67' Ilicevic).

  08.05.2014: HSV zit in de kelder van de 1. Liga maar Löw heeft toch Marcell Jansen uitgenodigd om mee te gaan naar Brazilië.  Westermann, Adler en Lasogga mogen dus niet mee.

  10-05-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  07-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - HSV - Bayern München

  03.04.2014: HSV - Bayern München: 1-4

  Na mijn uitgebreid stads- en Volksparkbezoek was het nu tijd om te zien of er nog mirakels bestaan. Aan de uitslag te zien, niet...  Het begon er al mee dat Lasogga wel rondjes kon lopen (in het gezelschap van o.a. Arslan, de geelgeschorste middenvelder), maar meedoen, dat zat er dus nog niet in. Calhanoglu mocht weer voor twee werken.

  Ik was vroeg genoeg om nog wat te wachten eer de poortjes open gingen, en zag dat er nog tickets aan de kassa verkocht werden, ik was blij dat HSV toch besloot, zo'n anderhalve week voor de wedstrijd, om een voorverkoop via het internet voor gewone supporters (= geen leden met stemrecht) te organiseren. Ik zat dan niet op mijn gewone plaats in vak 2A maar wel in 1A, dichter bij de noordtribune. Eerst ging ik nog wat geld opdoen aan een snack en aan wat shopping.

  Nochtans kregen de thuissupporters wat moed in de 13de minuut, wanneer Neuer mis greep op een terugspelen naar Boateng, Ilicevic sprong ertussen en kwam van op 12 meter tot schot maar hij trof enkel het zijnet. Twee minuten later zette Calhanoglu zich tegen Dante door maar de bal ruisde een meter naast de verste paal voorbij. Wat later miste Neuer opnieuw op een terugspeelbal en opnieuw was HSV wakker, deze keer herkende Calhanoglu de situatie het eerst en kwam bijna bij de bal op 5 m, gleed echter uit en Neuer had de bal. Maar beloond werd hij niet, integendeel, vier minuten later scoorde Bayern... Götze kwam op 20 meter voor het doel aan de bal, hield de zot met de verdediging en speelde een 1-2 met Robben, waardoor Götze vrij voor Adler opdook en de bal binnenschoof. Vrije trap voor Bayern van op 25 m, maar Robben schoot niet direkt, doch stuurde een pas naar de verste paal waar Schweinsteiger stond, diens kopbal ging centimeters naast. HSV reageerde met een aanval via de rechterkant, Tesche lepelde in de 16 naar Van der Vaart, die zich snel draaide en een volley trapt, maar Neuer redde sterk. En nogmaals HSV, deze keer via de linkerkant, waar Calhanoglu van de lijn terug paste naar Ilicevic, die de bal met rechts net naast de verste paal mikte. Even later floot de arbiter voor de rust.

  In de tweede helft probeerde HSV het tij te keren, op links kon Ilicevic lang bal aan de voet marcheren, werd niet echt aangevallen, maar zijn schot van op 15 m landde in Neuers armen. Robben schoot van rechts met zijn linker recht naar 't midden van het doel, maar Mancienne (die mij aangenaam verraste) en Adler stopten hem met vereende krachten. Bij een hoekschop van Robben stond Götze in de 16 zodanig vrij dat hij van op de hoek meteen kon aangespeeld worden - bal aannemen, draaien, schot, en Müller strafte de defensieve knoeier af (55'). HSV gaf niet op (mocht dat ook niet) en schiep zich twee kansen op rij: eerst dwong Calhanoglu Neuer met een typisch kanonschot tot een super redding, de aansluitende hoekschop kopte Mancienne slechts zeer nipt naast het doel. Beloond werd HSV niet voor de strijdlust, integendeel: HSV viel verder aan en probeerde alles, liep daarbij echter op een counter - tegen Robben kon Adler nog stoppen, maar de rebound kwam bij Müller en dan Götze terecht, die van op korte afstand raak trof. Dan mochten de thuissupporters toch eindelijk ook eens juichen: Demirbay marcheerde door het middenveld, paste dan naar Calhanoglu, die van op 20 m de bal vlak met volle kracht binnen schoot. Maar het bleef niet duren: Pizarro, pas ingevallen voor Robben, werd vrijgespeeld, trapte de bal eerst tegen Adler, maar kon de rebound met de rug naar doel over zijn eigen hoofd in doel trappen. Om af te sluiten nog de mooiste aanval van de hele wedstrijd: Bayern toverde zich door de HSV-verdediging, dat zou Real Madrid nog niet verhinderd hebben - maar op het einde schoot Lahm de bal van op 5 m over doel. Meteen daarop raakten Demirbay en ex-HSV Boateng in de clinch, onze Turk kreeg de gele kaart maar de bezoeker moest met rood 't veld verlaten.

  Een geluk bij dit ongeluk is dat alle staartploegen verloren, maar nu is de barragematch wel het beste wat HSV nog kan halen. Daarvoor moet het stunten bij FC Mainz (dat graag Europees zou spelen, volgend seizoen), in alle geval mogen Braunschweig (tegen Schalke, die mogen zich herinneren dat HSV, al in nood, toch nog van hun erfvijand, Dortmund, gewonnen heeft) en Nürnberg het niet beter doen (tegen Hoffenheim). Die barragewedstrijden, jawel: heen en terug, zouden eerst op het terrein van de eersteklasser (HSV dus) en de terugwedstrijd bij de tweedeklasser gespeeld worden, op 15 en 18 mei. In de tribune hoorde ik St.-Pauli zeggen, maar dat kan om te lachen geweest zijn, dan gaat het twee keer om een stadsderby.

  Overigens was het stadion uitverkocht en was er in de loop van de tweede helft ambras tussen supporters en politie. Er was een spandoek met daarop de afkorting ACAB (All Cops Are Bastards, waar ik het niet mee eens ben), die moest weg, maar later op TV zag ik dat de supporters (allez ja...) hun spandoek toch in bezit konden houden. Toen ik, na wat foto's nemen van Diekmeier en Adler, terug ging en bij Stellingen uit de pendelbus gestapt was, stond een groep "robocob"-agenten (tot en met de helm op) in het halletje naar de perrons.

  Slomka moest met deze "riemen roeien": Adler - Diekmeier (liep een blessure op, 60' John), Westermann (67' Tah), Mancienne, Jiracek - Tesche, BadeljRincón, Van der Vaart (68' Demirbay), Calhanoglu, Ilicevic.

  Ik heb nu ook wat foto's: https://picasaweb.google.com/9470hvds/HSVBayern14

  X

  XXX

  X

  X

  XX

  X

  XXX

  07-05-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  06-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citytrip Hamburg 1-4 mei 2014

  01.05.2014: Om zowat zeven uur 's morgens verliet ik mijn thuisbasis en kwam, na twee stops (een langere en een korte) voorspoedig aan bij hotel Mercure aan de Kieler Str. in Hamburg, want van hier begin ik mijn weg naar 't stadion (Imtech Arena) wat te kennen.  Nadat ik mij aanmeldde bij de receptie en mijn intrek nam in de kamer, ging ik 't stad in, gewapend met een groot stratenplan met twee uitgepijlde wandelingen, maar die zijn voor 's anderendaags. De receptioniste raadde mij aan om naar station Dammtor te sporen om van daar het park Planten un Blomen te bezoeken. Maar vanaf Langenfelde zou ik moeten overstappen, terwijl ik in een ruk naar de Landungsbrücke kan, en vandaar door enkele andere parken Planten un Blomen te bereiken. Aan het havengebouw, vooral voor rondvaarten, keek ik eerst wat rond en toog dan naar het dichtstbijzijnde park, het Elbpark, waarin een groot monument voor Otto Bismarck staat. Helaas zijn de wanden van zijn sokkel ontsierd door graffiti, als ze dan hun spuitbussen willen legen, willen ze dat dan wat kunstzinniger doen? Tussen dit parkje en Planten un Blomen liggen nog de Große Wallanlagen en, voorbij het gerechtsgebouw de Kleine Wallanlagen. Ik was al eens in Planten un Blomen geweest, maar nu liep ik er wel enkele uurtjes in. Het is, zoals de naam het zegt, rijk aan planten en bloemen, er is ook de botanische tuin, eigendom van de universiteit. De toegang is gratis, een schenking is welkom. In die kruidtuin staan talrijke exotische planten, zoals de "flessenborstel", de natuurkundige naam ken ik niet, maar die zijn allicht inheems voor Madeira, want daar heb ik ze het eerst gezien. Er is ook een verzameling cactussen, groot en klein, met of zonder bloemen. Van daar ging ik terug naar 't hotel, at er smakelijk en plande 's anderendaags eerst wandeling 2 te doen, want de aankomst ligt dicht bij de start.

  02.05.2014: Na een lekker ontbijt nam ik het stadsvervoer naar het stadhuisplein, Radhausplatz, ging eerst het stadshuis eens van binnen bekijken, alsook de koer alvorens de wandeling aan te vatten. Die leidde mij langs de Trostbrücke, de oudste verbinding tussen de oude en de nieuwe stad. De restanten van de St.-Nikolaikerk had ik ook al eens gezien, en de toren beklommen met de lift, maar het was nu wat bewolkt, dus liet ik de toren, overigens in de steigers, links liggen en ging verder naar de Deichstraße en de Speicherstadt. Hier staan opslaghuizen die intussen erg verfraaid zijn (speichern is Duits voor bewaren, zoals een document op je PC). Daar is ook het miniatuurmuseum, ik had dat al op TV gezien en wou dat ook met eigen ogen zien. Helaas, als je niet tot een speciale categorie behoort (gereserveerd, in groep, via 't internet geboekt) moest je een gewoon ticket kopen en een lange wachttijd trotseren, tot wel twee uur. Toen hield ik het voor bekeken (of ook niet, natuurlijk) en wandelde verder. Aan Hamburg Dongeon stond de file tot buiten, maar dat was ik toch niet van plan te bezoeken en ik ging verder langs de HafenCity, de traditionele scheepshaven, de Elbphilarmonie. Deze nieuwe concdertzaal is nog in opbouw, het zou tegen 2017 moeten af zijn. Verder ging het naar het Magelaanterras, het Hamburg Cruise Center en, uiteindelijk, het mooie Chilehaus. Ik geraakte zo terug op het stadhuisplein waar ik in een koffiehuis een belegd broodje doorspoelde met warme chocomelk.

  Ook de tweede wandeling, of de eerste op het plan, begon bij het stadhuis, stak de Alsterleet over via de Jungfernstieg, langs het Hamburg Museum en de St.-Michaelskerk die ik nogmaals bezocht (maar niet de toren), omdat hij zo mooi is. Verder ging ik langs de Landungsbrücke, nog eens, en dan nam ik de oude tunnel onder de Elbe. Die is breed genoeg voor twee trottoirs, de fietsers moeten uit de weg als er dan al eens een auto passeert. Van aan de overkant is het zicht op de skyline van Hamburg mooi, met de Landungsbrücke en markante torens. Ik keerde terug naar de overkant van 't water, de andere kant van de Elbe, en bekeek nog wat schepen, die er als museum liggen. Het was nog tijd genoeg dus ik ging nog even naar Blankenese. Tussen het station en de oever staan grote villa's, het is er erg rustig en ik wandel een eind stroomopwaarts. Aan de overkant van de Elbe is een vliegveld, er staan enkele vliegtuigen, maar er stijgt noch landt geen enkel, het is misschien een vrachtluchthaven. Ik wandelde zo ver dat ik een station eerder de S-Bahn terug neem en in Altonastation twee volkorenbroden kocht.

  03.05.2014: Ik genoot lang van het ontbijt en spoorde dan naar Stellingen, 't is maar een station verder, maar als 't gratis is, met mijn tribunekaart, waarom niet? Daar wandelde ik een drietal uurtjes in het Volkspark, bezocht het kerkhof van Altona (met een zone voor HSV-supporters, die zich de laatste weken wellicht zat gedraaid hebben in hun graf...), volgde de gele driehoekjes, bezocht zo een parkje dat vroeger door scholieren werd aangelegd en onderhouden. Ik keerde dan terug naar 't stadion, en wat daar gebeurde, staat in het verslag over de wedstrijd. Nadien ging ik terug naar 't hotel voor 't avondmaal, een TV-avond en een zalig, langere nachtrust.

  De foto's van het stadsbezoek staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/Hamburg14

  06-05-2014 om 22:05 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Reisduif


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!