Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door het Land van Asse, georganiseerd door De Trekplosters Zellik-Asse (158)

Ik parkeerde mijn auto nabij de kerk, even verder was het startpunt opgesteld in Gemeentelijke Basisschool, daar schreef ik me in voor 14 km en kreeg een kilometer cadeau ('t is tenslotte Sint-Maarten, zeker voor Aalstenaars als ik ). Deze omloop leidde mij over zowel verharde als natuurlijke wegen (door wijken), en hier lagen enkele modderpoelen (tussen velden en in een bos), vooral tussen de twee rustposten, die in Kobbegem en Mollem. Onderweg, net voor ik linksaf moest, viel me de naam op van een manege: "Petric Stable", wat me meteen deed denken aan een Zwitsers-Kroaats voetballer die enkele leuke seizoenen beleefde bij HSV (nu voetbalt hij bij FC Fulham), maar het is niet zijn manege, de naam is een samentrekking van de namen van de eigenaars (Petra en Eric, vandaar geen accent op de c).  Wat bergop stappen leverde even later een fraai panorama op, soms ook vergezichten. Zo zag ik tussen die twee rustposten van ver de vroegere brouwerij van Meldert, en iets meer naar rechts kijkend de kerk. In Mollem had ik net mijn controlekaart laten afstempelen toen clubgenoot Bruno met zijn hond aankwam. Met hen heb ik het laatste stuk gewandeld.

Het was een mooie maar niet erg propere wandeling ( ) en  het weer was goed voor een tochtje wegens droog en gaandeweg zonnig.

11-11-2012 om 19:21 geschreven door Helga

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: SC Eendracht Aalst - CS Visé

11.11.2012: SC Eendracht Aalst - CS Visé: 3-1

Eendracht heeft zijn supporters een Sint-Maartengeschenk gegeven met deze thuiszege. Een verslag staat er nog niet op de website, wellicht is het webteam nog aan het vieren. Volgens Teletekst scoorden Martin, Filipovic (penalty) en Gunst, voor de bezoekers mocht Masmanidis een penalty omzetten. 's Anderendaags staat er wel een verslag op, en daaruit blijkt dat bij de eerste echte Aalsterse dreiging in de openingsminuten Martin verschroeiend uithaalde, de bal ging perfect in de linkerbenedenhoek tegen de touwen (1-0). De bezoekers reageerden allerminst aangeslagen en kwamen meteen opzetten maar op aangeven van spelverdeler Masmanidis devieerde Dessart de bal met het hoofd naast. Voorts serveerden beide ploegen vooral middenveldspel en werden nauwelijks goede kansen gecreëerd. Doelman Ingrassia kwam met de schrik vrij toen Glouftsis zich voor de bal wierp en aan de overzijde onderschepte Prandelli een terugspeelbal van Smet maar Bogaerts stond goed opgesteld om het bezoekend gevaar onschadelijk te maken. Net voor het rustsignaal werd de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd. Di Gregorio zette zich goed door in de bezoekende zestien. Zijn voorzet belandde op de bovenarm van bezoeker Mirvic en op aangeven van de grensrechter legde de scheidsrechter de bal op de stip. Filipovic zette de elfmeter feilloos om en Eendracht op rozen de rust in (2-0).

Ook de tweede helft kwam Eendracht het beste uit de kleedkamer. De bezoekers probeerden wel al combinerend in de buurt van Van Den Noortgaete te komen maar de Aalsterse doelman kende een erg rustige namiddag. Na amper een paar minuten in de tweede helft zette Gunst de kroon op zijn puike wedstrijd door bezoekende doelman Ingrassia te fusilleren. Via de hand van de onfortuinelijke doelman belandde de bal in doel (3-0). De jonge linksachter scoorde even later bijna zijn tweede van de namiddag. Weydisch stuurde eerst Glouftsis met een geniale pass door de buitenspelval. Niet zelfzuchtig legde de hardwerkende spits de bal klaar voor de mee opgerukte Gunst die zijn schot met de buitenkant linkervoet naast de verste paal zag draaien. Even later dropte Van Damme de bal richting Glouftsis die vanuit het niets uitpakte met een gevaarlijke kopbal maar Ingrassia stond goed opgesteld. De bezoekers ondergingen heel de tweede helft het spel en dreigden amper. Een voorzet-schot van de ingevallen Zerzouri was het enige doelgevaar de naam waardig. Toch kregen de bezoekers terug moed toen er vanuit het niets een bal tegen de arm van een thuisspeler belandde. De strafschop werd door Masmanidis rustig binnengelegd (3-1). Het bezoekend doelpunt veranderde niets aan het spelbeeld. De bezoekers acteerden ondermaats en waren niet bij machte om de thuisploeg pijn te doen. Het was echter Eendracht Aalst dat op de tegenaanval nog een aantal uitstekende kansen kreeg via Martin en Vandewalle maar beiden konden niet scoren. Tussendoor werd bezoeker Chergui nog uitgesloten met twee gele kaarten voor protest in amper 4 minuten. In de toegevoegde tijd dribbelde Pietermaat zichzelf naar een vierde doepunt maar zijn plaatsbal ging milimeters naast.

Van Renterghem stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Gunst, Filipovic, Bogaerts, Smet, Pietermaat, Van Damme, Weydisch, Martin (88' De Cuyper), Di Gregorio (82' De Munter), Glouftsis (72' Vandewalle).

11-11-2012 om 00:00 geschreven door Helga

Categorie:Eendracht Aalst
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: SC Freiburg - Hamburger SV
    10.11.2012: SC Freiburg - Hamburger SV: 0-0

De gastheren zaten meteen goed in 't spel, bij enkele vrije trappen en corners werd duidelijk waarom de Breisgauers in dit seizoen tot nu toe de meeste doelpunten op standaardsituaties scoorden. De beste kans bezaten de Freiburgers na een fout van Scharner op Caligiuri. De scheidsrechter liet het voordeel gelden en Kruse dook daardoor vrij voor Adler op. Maar onze keeper, die vrijdag jl na twee jaar afwezigheid nog eens opgeroepen werd voor de nationale ploeg (ARD toonde eventjes een archiefbeeld van zijn optreden), bleef lang staan en pareerde in zijn gebruikelijke manier. Maar intussen zag Scharner wel de gele kaart. Na deze kans kwamen de Hamburgers in de aanval beter in form. Eerst verspeelde Beister wat verrast na een afwijking van Krmas (13'), twere minuten later had Son de grote kans voor de voorsprong, maar de Zuid-Koreaan verspeelde die kans op ongeveer zes meter van de SC-keeper. Ook de rebound van Beister ging slechts tegen het zijnet. Het verdere verloop was evenwichtig. HSV was vooral bij snelle tempowissels gevaarlijk. Scharner stond in de 35ste minuut in de weg van Kruse. Een tactische fout waarvoor hij opnieuw de gele kaart zag, en dus mocht gaan douchen (hopelijk was 't water warm, want het regende er flink). Fink reageerde en bracht Bruma voor Beister (40').

Tijdens de pauze schakelde Fink om, Van der Vaart liet zich verder terugvallen, stuurde het spel van achteraan, Arslan ging op de linkerkant spelen. Freiburg had dan wel duidelijk meer balbezit maar deed er niet veel mee. De Hamburgers verdedigden met veel moed en Van der Vaart was zowat overal op het plein te vinden. En ze begonnen meer steekjes te geven. Dat had in de 64ste minuut toch bijna tot de voorsprong geleid. Een scherp ingeven van Jansen verpaste Rudnevs in het midden heel nipt. De eerste echte kans voor Freiburg had enkele minuten later Caligiuri, maar zijn schot ging net naast de paal (68'). Alle andere kansen werden door de nieuw bezette verdediging met een uitstekende Westermann, een ijverig middenveld en natuurlijk de nieuwe nationale keeper de das omgedaan. In de 82ste minuut weerde hij een schot van Kruse. Vier minuten later miste de ingekomen Rosenthal bij de paal (86'). Een doelpunt van Van der Vaart werd overigens niet erkend wegens handspel, een beslissing dat hij energiek trachtte te weerleggen (volgens wat ik zag op ARD was het inderdaad borstcontrole) en dat bracht hem een gele kaart op. Helemaal op het eind van de wedstrijd zag ook Adler dat kaartje omdat hij een (zeer onschuldige) elleboogstootje gaf aan een tegenspeler.

Fink stelde de volgende spelers op: Adler - Diekmeier, Scharner, Westermann, Jansen (87' Aogo) - Badelj, Arslan - Son (90' Tesche), Van der Vaart, Beister (40' Bruma) - Rudnevs.

06.11.2012: Rajkovic heeft nu eens geen geluk, mag hij dus weer mee trainen, doet hij dan een spierletsel op, hij is nu weer 3 weken buiten strijd.

10-11-2012 om 21:35 geschreven door Helga

Categorie:Hamburger SportVerein
    05-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: Hamburger SV - FC Bayern München

03.11.2012: Hamburger SV - FC Bayern München: 0-3

HSV toog nochtans meteen in de aanval met goeie kansen voor Van der Vaart (2 zelfs) en vooral Rincón. De bezoekers hadden helaas meer succes met hun doelpogingen, bij de rust stond het pas 0-1 door Schweinsteiger, dus dat ging nog. In de tweede helft vielen de twee resterende doelpunten met 4 minten tussentijd door Müller en Kroos. Het stadion zat overigens net zo vol als op 29 september. Het is van de wedstrijd tegen Frankfurt geleden dat Adler nog drie doelpunten moest incasseren.

Fink liet de volgende spelers meedoen: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Badelj, Rincón (46' Rudnevs), Arslan - Son, Van der Vaart, Beister (58' Aogo).

Intussen blijkt dat de verwonding van Jiracek uitgemond is in een scheenbeenontsteking zodat hij nog enkele weken afwezig blijft. Tijd genoeg dus om eens naar 't kapsalon te gaan, hé, Petr. Beter nieuws is dat Rajkovic eindelijk weer mag aansluiten, wat een langdurige straf voor zijn handgemeen met Son, afgelopen zomer...

05-11-2012 om 20:05 geschreven door Helga

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: R. Mouscron-Péruwelz - SC Eendracht Aalst

03.11.2012: R. Mouscron-Péruwelz - SC Eendracht Aalst: 4-0

Eendracht had een off-day, bij de rust stond het al 3-0 door Mézine (4'), Provoost (24') en  Khiter 3-0 (33' per penalty). De tweede helft begon al wat beter voor de bezoekers maar tot scoren kwam het niet. Moeskroen-Peruwelz beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Het voelde aan dat de bezoekers niet meer geloofden in een kentering. Het was zelfs de thuisploeg dat de voorsprong verder uitdiepte na alweer een kopbaldoelpunt op hoekschop via Delacourt (4-0). Het enige gevaar dat Eendracht Aalst daar kon tegenoverzetten was een open doelkans via de ingevallen Van Eyk maar hij vond doelman Oukidja op zijn weg. Uiteindelijk zorgde doelman Van Den Noortgaete dat de nederlaag niet verder meer opliep.

Van Renterghem stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Smet, Bogaerts, Filipovic, Gunst, Pietermaat (39' Di Gregorio), Van Damme, Martin, Weydisch, De Cuyper (65' De Munter), Glouftsis (71' Van Eyk).

31.10.2012: Zowel in Het Nieuwsblad als op de website van Eendracht staat te lezen dat de jeugdwerking van S.C. Eendracht Aalst een sportief samenwerkingsakkoord ondertekend heeft met de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Beide clubs willen, met respect voor ieders eigenheid en tradities, hun gelijkaardige visie inzake de opleiding van jeugdspelers verder uitbouwen in een samenwerkingsverband. Concreet stelt RSCA informatie over spelers die door Anderlecht gescout worden ter beschikking van SC Eendracht Aalst, dat van zijn kant RSC Anderlecht zal melden wanneer een jeugdspeler van E. Aalst gecontacteerd wordt door een andere club uit de Jupiler League. Tussen de jeugdopleiding van Aalst en die van Anderlecht zijn ook principiële afspraken gemaakt om in geval van afgelastingen door de Voetbalbond de mogelijkheid te bekijken om onderlinge oefenwedstrijden te organiseren. Met dit samenwerkingsakkoord bevestigen RSC Anderlecht en Eendracht Aalst het gegroeide vertrouwen en de zeer goede verstandhouding inzake jeugdopleiding.

05-11-2012 om 19:42 geschreven door Helga