NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  30-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: WS Woluwe - SC Eendracht Aalst

  30.09.2012: WS Woluwe - SC Eendracht Aalst: 2-1

  Ik volgde deze wedstrijd via de Livescore en het bleek een moeilijke klus voor de bezoekers. De wedstrijd was nauwelijks op gang getrapt of Eendracht Aalst was al op achtervolgen aangewezen. Op hoekschop van Bryssinck torende Dessaer (ex-Aalst) boven iedereen uit zodat de bal bij de volledig vrijgelaten Diowo belandde die Van Den Noortgaete kansloos liet (1-0). Dan mocht Eendracht het, zogezegd, overnemen, maar Woluwe behield eigenlijk de controle. Een tweede doelpunt voor de thuisploeg bleef uit maar aan de overkant kon Eendracht Aalst met behulp van doelman Soubry de gelijkmaker aantekenen (1-1, de typist dacht dat Di Gregorio scoorde, maar hij was er niet zeker van, en nadien corrigeerde hij zich). Nog voor de rust stelde WS Woluwe nog orde op zaken met een doelpunt van De Oliveira die te gemakkelijk mocht aanleggen (2-1). De tweede helft verliep ongeveer op dezelfde manier, maar dan zonder doelpunten, al deden o.a. Glouftsis en Martin hun uiterste best, terwijl Van Den Noortgaete zijn ploeg voor een groter doelverschil behoedde.

  Eendracht Aalst: Van Den Noortgaete, Gunst, Filipovic, Bogaerts, Smet, Pietermaat (72' Vandewalle), Petrovic, De Cuyper (58' Weydisch), Martin, Di Gregorio, Glouftsis.

  30-09-2012 om 21:24 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: Hamburger SV - Hannover 96

  29.09.2012: Hamburger SV - Hannover 96: 1-0

  Ik kwam voorspoedig aan bij het hotel, waar ik maar 5 minuutjes moest wachten tot mijn kamer opgekuist en dus vrijgegeven werd. Ik installeerde me op 't gemakje want ik was toch nog te vroeg om het pand van het stadion te betreden (ik was om 5 uur thuis vertrokken en moest niet eens aanschuiven om de Elbetunnel door te rijden). Ik vertrok dan te voet naar 't tramstation Stellingen en ging van daar te voet naar het stadion, het weer was goed genoeg en ik had toch tijd. Aan het stadion aangekomen, had ik nog een uur te vullen en ik ging nog eens het Dahliapark in het Volkspark te bezoeken, dahlias zijn nu eenmaal mijn favoriete bloemen. Enkele perkjes waren leeg, het moet onlangs flink gestormd hebben in Hamburg want daardoor waren enkele , liet me aftasten, scande mijn kaart en ging aanschuiven om de winkel binnen te mogen. Daar kocht ik een nieuw T-shirt, eentje gedrukt voor de gelegenheid, en een  nieuw armbanduurwerk, dat oude werkte nog wel maar zag er versleten uit.

  Ik zocht dan mijn plaats, vond er een briefje en een spandoekje tussen twee flexibele staven, die moest ik dan omhoog houden (en zelf geen foto's nemen ) tijdens de officiële intrede van de spelers. Maar ik had nog een uur te spenderen en ging dus de sanitaire installaties bezoeken en nog wat rond kijken. Om zowat 15.00 uur zocht ik opnieuw mijn plaats op en bleef dan zitten, gaandeweg werd het daar vol. Terwijl Lotto King Karl zijn gebruikelijke liedjes zong ("Hamburg, meine Perle" en "HSV, forever and ever") werd al geoefend met de spandoekjes. Als de trainer en de spelers niet wisten waar veel vrijwilligers mee bezig waren, moeten ze onder de indruk geweest zijn van het zicht in de tribunes!


  De derby van het noorden begon meteen met een kopbal van Westermann, en dan Adler, die een kopbal van Haggui van onder de hoek moest halen. Nadat beide ploegen een eerste waarschuwingsschot hadden afgevuurd begonnen de roodbroeken er in de 20ste minuut echt aan: Van der Vaart werd door Son bediend (die hem feitelijk bijna kreeg van de Hannoverse keeper die de bal gewoon uitwierp) en legde de bal mooi in de loop van Rudnevs, die in de 1 tegen 1 situatie tegen de bezoekende keeper de kalmte bewaarde en droogweg binnen trapte (de bal botste ook nog eens). Een wonderlijk uitgespeelde treffer, die de ploeg van Fink de nodige zekerheid verschafte, om vervolgens het spel te bepalen. Niet dat zich een veelvoud van verdere uitgesproken kansen voordeed, maar dat de gasten weggehouden werden van het doel van Adler. Die moest in de rest van de eerste helft enkel met zijn voet een kans voor Pinto verijdelen, en er werd voor rust gefloten bij een krappe maar verdiende 1-0.

  Na de rust, Ilicevic werd vervangen door Beister, deed HSV verder waar hij gestopt was: achteraan compact, vroeg aanvallend, met snel spel naar voor. Een tweede doelpunt viel wel, maar Son stond blijkbaar in buitenspel toen hij een mooie pas kreeg van Arslan kreeg, een millimeterbeslissing van scheidsrechter Zwayer (51'), hopelijk heeft Sport1 er maandag aandacht voor. Dat tweede doelpunt had nog kunnen vallen, maar deze keer was keeper Zieler wel succesrijk bij zijn rechtstreekse confrontatie met Rudnevs. Intussen was een uurtje gespeeld - en plots kantelde het spel, als uit het niets kwam Hannover in het spel. HSV vochten na de krachten vergende Engelse week (drie wedstrijden in 8 dagen) voor elke meter, maar de bezoekers kregen enkele goeie kansen. Maar ofwel ging de bal er net naast of over, ofwel redde een Hamburger de bal op de lijn (zoals Mancienne tegen Stindl) of de bal eindigde bij Adler, die meermaals Ya Konan en Abdellaoue van scoren afhield. En daar de thuisploeg zijn kansen ook niet konden omzetten (schot van Beister, kopbal van Jiracek, die in de 62ste minuut Arslan verving), bleef het tot de slotminuten spannend. Maar de ploeg van Fink heeft blijkbaar uit de fouten gemaakt in de wedstrijd tegen Gladbach geleerd en maakte de tijd vol (ook de drie extra minuten) zonder tegendoelpunt, leuk zo kort voor de ruisende verjaardagsgala van deze avond. Ik ben erg content: we hebben gewonnen (mooi dus voor dat feest), Bremen verloor zodat HSV nu evenveel punten heeft, Rudnevs scoorde voor de tweede keer in vier dagen en Adler hield de 0.

  Hamburger SV: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Badelj, Arslan (62' Jiracek) - Son (88' Sala), Van der Vaart, Ilicevic (46' Beister) – Rudnevs.

  Na de wedstrijden was er geen gelegenheid om spelers om foto's of handtekeningen te vragen, ik denk dat ze een andere uitgang namen om op tijd in de evenementenhal te zijn. In de pendelbus zat ik naast een supporter met wie ik dan ook een babbeltje had (hij was zeer in zijn nopjes dat een Vlaamse supporter is van zijn ploeg), hij vindt Scifo de beste Belgische speler ooit, haalde herinneringen op aan de finale van het EK in 1980 (twee doelpunten van Hrubesch voor de Duitsers, mijn buur was al vergeten dat Pfaff voor de Belgen in doel stond ) en hij verzekerde mij dat Jiracek zeker een aanwinst is (hij zou rustgevend zijn).

  's Avonds in de hotelkamer bekeek ik de gala waar natuurlijk ook de levende legenden ook bij waren, Seeler, Hrubesch, Magath (die zullen ze bij Juventus ook nog niet vergeten zijn, denk ik, 25.05.1983), Stein, Von Heesen, zelfs Mahdavikia (speelde begin jaren 2000 bij HSV). Een der sprekers zei dat Adler zeker in het nationale doel behoort (maar ja, dat hangt van Löw af, hé, ik weet niet hoeveel die naar HSV kijkt...). Op het einde werd het bijzonderste elftal samengesteld, allemaal ex-spelers die nu iets anders doen plus Van der Vaart.

  In het stadionboekje staat de geschiedenis erg beknopt beschreven, maar dat is net zo gemakkelijk. Op 29.09.1887 verenigden studenten van een middelbare school met 2 lichtatletiekverenigingen tot SC Germania, de "stamvader" van het huidige HSV. Het is echter pas in 1934 dat deze datum als ontstaansjaar van HSV werd erkend. Ik heb ergens ooit het jaar 1919 in de analen van de club zien staan, maar weet niet meer waarom (misschien voor het jaar waar de huidige naam werd gekozen?). 1919 is het stichtingsjaar van "mijn" Belgische club, Eendracht Aalst.

  Toen ik 's anderendaags op hotel het ontbijt genoot (in buffetvorm), zaten daar alleen maar HSV-supporters. Ik zei daar dan iets over aan de receptioniste toen ik ging afrekenen, en ze zei dat bijna alle gasten voor 't voetbal kwamen, en ze hadden nog nooit zoveel supporters te gast als dit weekend.

  Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/HSVHannover962012
  En die van HSV staan hier onderaan het verslag: http://www.hsv.de/saison/meldungen-saison/bundesliga/saison-20122013/06-spieltag/spielbericht-hsv-vs-hannover-96/

  28.09.2012: Het Nieuwsblad laat weten dat het boulevardblad Bild na vijf speeldagen een lijst gepubliceerd heeft van de beste elf transfers deze zomer in de Bundesliga. Ook Adler en Van der Vaart zijn er natuurlijk bij.  In de nieuwsbrief van HSV lees ik dat het stadion uitverkocht is (allicht) en dat wie niet vooraf al meedeed met het opzetten van de choreografie op zijn plaats zit om 15.15 op zijn plaats verwacht wordt en meedoet met wat op uitgedeelde pamfletten te lezen is. OK, maar intussen neem ik ook wel foto's, hoor.

  30-09-2012 om 21:15 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  27-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: Bor. Mönchengladbach - Hamburger SV

  26.09.2012: Bor. Mönchengladbach - Hamburger SV: 2-2

  Ik volg deze wedstrijd via de LiveTicker (waar de macro voor doelpunten, kaarten en vervangingen wel meteen werkt ) en volg zo een al bij al boeiende wedstrijd. Veel duels, vooral in de lucht, worden overwegend in het middenveld gevoerd, en de bal wordt aan beide zijden al eens verloren. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd hebben de thuisspelers in de persoon van De Jong, die na negen minuten van op goed 16 meter net naast doel trapte. Arango's poging, enkele minuten later, kan Adler met gemak tegen houden. Na deee korte schrikseconden krijgen de gasten het spel echter steeds beter onder controle. Vooral in het middenveld rolt de bal goed rond.
  Na een eerste kans van Rudnevs (11'), die vanuit een scherpe hoek op de doelman mikt, is het Van der Vaart, die voor de scene van de eerste helft zorgt. Na een doorgeven via het hoofd van Westermann neemt hij de bal van de linker hoek van de penaltyrechthoek met volle kracht en scoort in de rechterhoek van het doel (0-1). Een droomdoelpunt van het nummer 23 in de 23ste minuut.  

  Gladbach kan daar niets tegenin brengen. Ilicevic bezit in de 31ste minuut de grote kans, tot 0-2 de score te verhogen, doch Jantschke blokt zijn schot ternauwernood af. Van uit het niets valt de gelijkmaker van Gladbach, na een hoekschop kopt Stranzl die binnen. Helaas ziet scheidsrechter
  Aytekin in die scene niet dat die zwaar leunt op Westermann. Maar HSV laat zich niet kennen en slaat nog voor de pauze terug. Een boterzachte flank van Badelj wordt door Rudnevs van op korte afstand binnen, zo heeft hij zijn eerste doelpunt voor HSV op het palmares.
   

  Na de pause gaat het in hoog tempo en op boeiende wijze voort. In de 53ste minuut komt er voor Gladbach de waarschijnlijk belangrijkste scene. Jantschke verliest op de linker zijde de bal aan Ilicevic, die kort voor de vijfmeterlijn door Stranzl foutief gestopt wordt. Daarvoor krijgt HSV een penalty en de Gladbachspeler de rode kaart. Volgens de reporter een harde beslissing. Misschien vind Van der Vaart dat ook want hij mist 'm (of is 't omdat 'm per slot van rekening toch nog altijd een Nederlander is? ). Soms is interessant met een man minder te spelen, maar Gladbach bewijst dat niet, die schept alleen maar standaardsituaties. Arango schiet eerst nog een vrije trap in het zijnet, aan de goeie kant voor Adler. De rest van de tijd controleert HSV en probeert zo de tijd vol te maken. Denkt iedereen. Tot de extra minuten gespeeld worden. Een laatste vrije trap van Arango kopt Dominguez binnen, 2-2 "voor Gladbach".  Ik vraag me af of de spelers wat uit hun concentratie gehaald werden door twee opeenvolgende wissels: Van der Vaart door Sala in de 89ste minuut en Ilicevic door Beister in de 90ste minuut? Hopelijk laat Fink dat overmorgen achterwege, en trouwens, als hij Beister wil laten invallen, dan moet hij niet wachten tot de laatste minuut maar niet later dan de 75ste. 

  Hij speelde in deze opstelling: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Badelj, Arslan - Son, Van der Vaart (89' Sala), Ilicevic (90' Beister) - Rudnevs (77' Berg).

  Overigens heeft Van Gaal ook het licht gezien, Van der Vaart is opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Roemenië. Hetzelfde geldt voor zijn Kroatische collega die Badelj en Ilicevic oproept tegen Macedonië en Wales. Voor de terugwedstrijd thuis tegen België is nog tijd.

  25.09.2012: Nog vier keer slapen en 't is jubilee. Hopelijk valt de match ook goed mee, met een thuiszege en 't mag gerust wel zo spannend zijn als het zaterdag was.

  Begin oktober wordt weer gespeeld voor de natie en de eerste uitnodigingen komen al aan bij HSV-spelers. Drobny en Jiracek werden in de Tsjechische ploeg opgenomen voor de wedstrijd op 2.10. tegen Malta (thuis in Pilsen) en op 16.10. tegen Bulgarije (in Praag). Ik ga ervan uit dat het webteam van HSV binnenkort een overzicht geeft van alle HSV-ers die opgeroepen zijn voor hun land.

  27-09-2012 om 20:32 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  23-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: SC Eendracht Aalst - KSV Oudenaarde

  23.09.2012: SC Eendracht Aalst - KSV Oudenaarde: 3-2

  "Mijn" twee ploegen doen elkaar nog na, toch wat betreft de eindstand. Alleen is het scoreverloop niet dezelfde. Toen ik na een familiebijeenkomst inpikte via Livescore, stond het al 2-1, door doelpunten van Frutos (is dat familie van die Argentijn die nog bij RSC Anderlecht speelde?) op penalty (Filipović had een tegenstander gehaakt), Glouftis (Di Gregorio schilderde een vrije trap op zijn hoofd en de Griek scoorde knap zijn vierde van het seizoen) en Van Damme (Glouftsis kwam in stelling maar via een bezoekend been kwam de bal bij hem terecht en hij zette Eendracht op voorsprong). Intussen had de Nederlandse scheidsrechter verzuimd Eendracht een penalty toe te kennen na een vermeende strafschopfout op Di Gregorio. In de tweede helft  voerden de bezoekers de druk nog meer op en na een mislukte buitenspelval kon Raes makkelijk binnentikken (2-2). In de slotminuut ontpopte Bogaerts zich tot man van de match. Eerst kon hij profiteren van geharrewar in de bezoekende defensie en Eendracht op voorsprong schieten (3-2). In de toegevoegde tijd kon hij een ultieme poging van de bezoekers van de lijn vegen. Op de tegenaanval kreeg Eendracht nog mogelijkheden om de score verder uit te diepen maar zowel Glouftsis (lobbal over) als Di Gregorio (op de lat) scoorden niet meer.

  Hier de opstelling van Eendracht Aalst: Van Den Noortgaete, Smet, Filipović, Bogaerts, Gunst, Pietermaat, Van Damme (66' Weydisch), De Cuyper, Martin (78' Petrovic), Di Gregorio, Glouftsis (90'+2 Vandewalle).

  17.09.2012: Onlangs werden enkele supporters (?) veroordeeld tot voorwaardelijke straffen wegens rellen in Wezet, twee jaar geleden, waarbij o.a. een politieagent gewond geraakte. Veel betere reacties oogsten de (echte) supporters gisteren in Oostende. Dat zal hen en het clubbestuur veel plezier doen, dat ook het hoofd van de lokale politie vol lof was over het sportieve gedrag, voor, tijdens en na de wedstrijd.

  23-09-2012 om 20:33 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  22-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: Hamburger SV - BVB Dortmund

  22.09.2012: Hamburger SV - BVB Dortmund: 3-2

  Het onverwachte is dus gebeurd, HSV heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen, en dan nog tegen de regerend kampioen en deelnemer aan de Champions' League.

  Ik heb de wedstrijd gevolgd via de LiveTicker van de website en ik keek nog niet goed of het stond al 1-0 (de "doelpuntenmacro" van de PC van de reporter mankeerde tijdens de eerste helft ).
  Van der Vaart (wie anders? ) zette zich over de linkerflank door en gaf een pas naar het midden, waar Son wachtte en met een kopbal scoorde. Dortmund ging dan ijverig op zoek naar de gelijkmaker maar Adler verhinderde deze, toch alleszins tot de koffiepauze. HSV liet zich evenwel ook niet onbetuigd, zowel Rudnevs (die achterwaarts over zijn hoofd wou scoren, maar de bal ging naast) als Ilicević waagden hun kans. Na de rust duurde het nauwelijks 30 seconden voor de gelijkmaker. Perisić (een ouwe bekende van FC Brugge-supporters) kwam op de linker vleugel aan de bal en wou hem naar het midden passen, maar dat lukte niet en zijn flank werd langer en langer en eindigde over Adler (die te ver uit zijn doel stond) in de verste hoek. Van der Vaart (de beste inkomende transfer sinds hij naar Real Madrid vertrok) bracht de bal in de 55ste minuut precies in de loop van Ilicević die ervandoor ging en scoorde, 2-1.  Slechts vier minuten later ging aan de overkant Son ervan door, bal aan de voet en van daar recht in doel, 3-1. Het bleef spannend want BVB bleef strijden voor minstens een punt. Geen 60 seconden later scoorde Perisić nog eens, 3-2. En de bezoekers bleven tot de laatste minuut aanvallen, maar Adler had schijnbaar zijn dagje wel, hij liet geen doelpunt meer toe (al hielp de ingevallen Beister hem wel even).

  De duidelijk opgeluchte Fink stelde de volgende spelers op: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Badelj, Arslan - Son, Van der Vaart (87' Sala), Ilicević (70' Beister) - Rudnevs (76 Berg).

  Gisteravond keek ik naar Sport1 waar 's avonds sportnieuwtjes gepresenteerd worden, en daar werd verteld dat Fink door Arnesen onder druk gezet werd om betere prestaties te halen. Ja, Frank, haal nog wat nobele onbekenden van Chelsea binnen, dat Fink en de andere spelers er hun plan mee trekken (Mancienne scoorde bijna een own-goal...). Of heeft Arnesen ook vernomen dat Gerets (als ex-bondscoach van Marokko) zonder job zit? Ik hoop in ieder geval dat HSV volgende zaterdag (en komende woendag ook, bij Mönchengladbach...) ook wint, 't mag ook zo spannend zijn.

  17.09.2012: Jiracek kreeg twee dagen schorsing door zijn gele kaart van gisteren, de twee volgende wedstrijden zal hij dus moeten missen, en dat is thuis tegen Dortmund en uit bij Mönchengladbach (een "weekdagwedstrijd").

  Het moet bij nieuws over een ex-HSV-er niet altijd over Petrić gaan (hij heeft niet gescoord), het is de beurt aan Trochowski die het enige doelpunt maakte voor zijn Sevilla tegen Real Madrid.

  22-09-2012 om 20:35 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  16-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Haaltert, georganiseerd door Euraudax België (258)

  Ik kom voorspoedig aan bij Hof ten Eede en vind zelfs nog parkeerplaats voor de deur. Binnen tref ik enkele bekenden, zoals Marleen en Paul, zij is vandaag organisatrice en baankapitein, Paul helpt (samen met Linda wier Charles "laatste man" is) bij de 2 wagenrusten.

  Om 10 uur vertrekken we naar Mussenzele, een gehucht van Haaltert, waar een bed & breakfast is en daarin is ook een klein museum, het Mini Museum Mussenzele. Daarin is aandacht voor werktuig (o.a. voor kuipers, mandenmakers, klompenmakers, enz.), ontspanning (oud speelgoed, maar niet allemaal onbekend voor mij), gezin, school en religie. Er kunnen eigenlijk maar 10 bezoekers tegelijk het museum bezoeken, dus worden we in twee groepen ingedeeld, een groep gaat meteen het museum bezoeken, de andere (waar ik toe behoor) mag eerst iets verbruiken op het terras, waar gastvrouw Roos nog gauw enkele stoelen bij zet. De meesten van ons drinken een Tripel M wat ter plaatse gebrouwen wordt (best lekker voor een blond bier!). Na ongeveer een kwartier is de eerste groep terug en dus gaat de tweede groep het museum bezoeken (behalve Jos, die liever op het terras bleef ), en het is best interessant, hoor! Rik leidt ons rond en geeft uitleg over oude werktuigen, sommige demonstreert hij effectief. Verder bekijken wij een klasje uit de 19de eeuw met een kaart zo oud dat België er niet eens opstaat, dan als deel van de Nederlanden, een living met Leuvense stoof en platendraaier, oud speelmateriaal en een lokaaltje met religieuze spulletjes.

  Dan is het tijd om verder te wandelen naar Denderhoutem, van het ene paadje naar het andere om bij een gesloten supermarkt voor de wagenrust, en dan gaat het terug naar Haaltert, waar we het Warandepark doorwandelen en er net uit de tweede wagenrust hebben. Van daar is het een luttele 3 km tot de startplaats.

  Marleen heeft veel onbekende paadjes gevonden en we hebben er zeer van genoten, ook van het weer trouwens, want na enkele 100 meter trek ik mijn trainingsvest al uit. Mijn foto’s staan hier:
  https://picasaweb.google.com/9470hvds/EuraudaxHaaltert12

  16-09-2012 om 21:25 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: Eintracht Frankfurt - Hamburger SV

  16.09.2012: Eintracht Frankfurt - Hamburger SV: 3-2

  Het was bijna pauze toen ik via de LiveTicker inpikte, HSV stond al 2-0 achter door Inui en Occean, en net op tijd om te lezen dat Westermann scoorde. Van der Vaart had een hoekschop vervaarlijk naar het midden gebracht, waar Westermann op de loer lag en na de kopbal van Rudnevs slechts binnen te schuiven had. Voordien waren er nog kansen voor de bezoekers (meestal had Van der Vaart er een voet in), maar de keeper van neofiet (sinds lang) Frankfurt had een gezegende dag (of zou die Trapp altijd zo goed zijn?). De bezoekende supporters waren iets gerustgesteld, dat doelpunt was toch een verademing, maar in de laatste seconden van de eerste helft bestrafte scheidsrechter Stark een fout van Jiracek met een rode kaart. Volgens de reporter een zeer betwistbare beslissing, volgens hem had Jiracek ook de bal geraakt.

  Bij de start van de tweede helft werd Fink naar de tribune verwezen omdat hij die rode kaart effectief betwist had. Frankfurt begon meteen verschroeiend aan de tweede helft. Met succes want het derde doelpunt viel door Aigner. HSV weerde zich verder en na een uur viel het hoop gevende doelpunt. Van der Vaart (zo te lezen echt de uitblinker bij HSV!) paste in de loop van Son en die overtroefde Trapp. HSV bleef strijden maar zonder nog te kunnen scoren. Dat is een verschil met “mijn” Belgische ploeg, Eendracht Aalst, dat een 0-2 voorsprong helemaal weggaf en (ook) met lege handen huiswaarts keerde (opponent was KV Oostende), de eindscore was overigens dezelfde. Hoopgevend voor HSV is mijns inziens dat Van der Vaart nog altijd de puike speler is als bij zijn vorig verblijf aan de Elbe, een veel geslaagder transfer dan Jiracek (tot nog toe?).

  Hamburger SV: Adler - Bruma, Westermann, Mancienne (33‘ Diekmeier), Lam (82‘ Ilicević) - Badelj, Jiracek - Son, Van der Vaart, Jansen - Rudnevs (66’ Beister).

  11.09.2012: Vandaag speelt België tegen Kroatië, maar ik heb de indruk dat Petrić er niet bij is, wellicht start Ilicević op de bank. Volgens Het Nieuwsblad is Badelj er nu wel bij, maar weet de sportredactie niet dat hij bij HSV speelt (dat wist ze van Ilicević ook niet, vandaag wel, want ik had op de site gereageerd ). Gereageerd in die zin heb ik ook voor Badelj want die zou nog bij Zagreb spelen (hij deed dat nog eventjes om die ploeg aan de kwalificatie voor de Champions' League te helpen). Vanavond de update over deze en andere interlands met HSV-spelers.

  En hier zijn we weer: bij Kroatië geen Ilicević noch Badelj op 't scheidsrechtersblad, zelfs geen Petrić, wel Olić en die is erbij gekomen in de 59ste minuut, maar hij veranderde de score niet meer, het bleef 1-1 door Perisić en Gillet (fraai afstandsschot). De enige HSV-er die echt meedeed, en dan nog maar een krappe 10 minuten, was Berg, en die scoorde zelfs het tweede Zweedse doelpunt, tegen Kazachstan, dat zelf niet scoorde.

  08.09.2012Ilicević bleef op de bank zitten en Petrić stond zelfs niet op de spelerslijst, Badelj ook niet, maar misschien heeft hij nog last van zijn spierblessure, Kroatië won met 1-0. Denemarken – Tsjechië is eigenlijk pas vandaag en Jiráček doet ook mee maar Drobny zit op de bank. Rudnevs had geen geluk, hij deed wel mee en verloor dus thuis van Griekenland (hij scoorde niet). Rajković was dus helemaal niet gevraagd om naar Schotland af te reizen (vandaar dat HSV hem niet vermeldde in de lijst interlands). Sinds hij ambras had met Son heb ik van hem niets meer vernomen, zou er wat meer aan de hand zijn? Rincon moest blijkbaar ook niet mee naar Lima, Venezuela verloor 2-1 van Guerrero en zijn landgenoten (de krijger scoorde niet). Net als Sala heeft ook Beister gescoord, dit tegen Wit-Rusland, het werd er 3-0. Bruma scoorde geen van de 4 doelpunten tegen Oostenrijk (4-1) maar oogstte wel een gele kaart.

  HSV heeft nog eens een oefenmatch gespeeld en met groot doelpuntenverschil gewonnen van Niendorf: 11-2, de spelers die voor de 11 doelpunten zorgen waren Nafiu (een Macedonische tester van FC Basel, scoorde 3 keer), Son (ook 3), Arslan (2), Sternberg, Van der Vaart en Tesche.

  07.09.2012: Berg en Sala hebben dus al een interland achter de rug, ze hebben zelfs beide gescoord. Voor Berg was dat een oefening voor volgende week (oefenmatch), en zijn doelpunt was het enige, maar voor Sala was het tijdens een kwalificatiewedstrijd. Hij zette daar een penalty om en dat was een van de 7 doelpunten tegen Liechtenstein (wel bij de -21-jarigen). Over leeftijd gesproken, gisteren werd via Facebook gemeld dat Beister 22 jaar geworden was. Waarom speelt hij dan nog bij de -21-jarigen? Löw, als je met je nationale ploeg naar Brazilië wil, binnen twee jaar, wil je hem dan wel eens oproepen, en niet om zijn kont te schuren op de bank?

  HSV heeft een uitnodiging ontvangen van Grêmio Porto Alegre dat blijkbaar een nieuw stadion heeft, de Grêmio Arena, aan de foto op de website van HSV te zien is 't een pareltje, en ook een beetje groter dan de Imtech Arena want het biedt plaats aan 60.700 toeschouwers. De spelers en al wie meegaat, zal in het vliegtuig mogen slapen, want eerst, op 7 december, wordt gespeeld (en hopelijk gewonnen) tegen Hoffenheim om dan de lucht in te gaan om 's anderendaags in Porto Alegre aan te komen (zouden ze ergens moeten overstappen?). Blijkbaar moet daar niet effectief gespeeld worden, anders deden ze dat alvast tegen ex-HSV Zé Roberto. 't Is intussen 29 jaar geleden dat HSV de wereldbekerfinale verloren heeft van Grêmio Porto Alegre met 2-1 na verlengingen (die wedstrijd vond in Japan plaats in 't kot van de nacht, onze tijd).

  05.09.2012: 't Is duidelijk 't seizoen van de terugkomers. Beister, Van der Vaart en nu Frank Rost, niet om Adler, Drobny en Neuhaus uit het doel te houden, maar om de damesploeg van HSV te trainen.

  Over den "Ollander" gesproken, er wordt veel druk op zijn schouders gelegd. Hij is dan wel behoorlijk geroutineerd (zelfs in 't bankzitten, bij Real Madrid, misschien kan hij Skjelbred wat moed inspreken), maar toch, alles (en dan vooral zeges en dus een beter klassement) van hem laten afhangen, ik weet niet of dat zo'n schitterend idee is. In alle geval, hij heeft ook gescoord, maar 't was wel tegen "Janneke en Mieke": SC Schwarzenbek gaf HSV partij en verloor met 12-0. Behalve hij, scoorden ook Jansen, Diekmeier (2x), Lam (die is dus genezen), Son (4x), Tesche, Brügmann en Arslan (die is dus ook genezen).

  03.09.2012: We zullen dus maar stillekes zwijgen over de match van eergisteren en onze blik naar de toekomst wenden, slechter kan het haast niet worden (en zeker niet met Van der Vaart tussen de lijnen ).

  Vooral vrijdag en volgende maandag worden enkele, al dan niet erg belangrijke, interlands gespeeld met HSV-spelers:

  Berg op 06.09.12 testwedstrijd: Zweden – China en op 11.09.12 WK- kwalificatie: Zweden - Kazachstan

  Drobny en Jiráček op 07.09.12 WK- kwalificatie: Denemarken – Tsjechië en op 11.09.12 WK- kwalificatie: Tsjechië – Finland

  Ilicević op 07.09.12 WK- kwalificatie: Kroatië – Macedonië en op 11.09.12 WK- kwalificatie: België – Kroatië (welkom, Ivo J)

  Rudnevs op 07.09.12 WK- kwalificatie: Letland - Griekenland en op 11.09.12 WK- kwalificatie: Bosnië-Hercegovina - Letland         

  Beister op 07.09.12 EK-kwalificatie -21: Duitsland – Wit-Rusland en op 10.09.12 EK- kwalificatie -21: Bosnië-Herzegovina – Duitsland

  Bruma op 07.09.12 EK- kwalificatie -21: Nederland - Oostenrijk

  Sala op 06.09.12 EK- kwalificatie -21: Italië - Liechtenstein en op 10.09.12 EK- kwalificatie U21: Italië - Ierland

  16-09-2012 om 20:23 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: KV Oostende - SC Eendracht Aalst

  16.09.2012: KV Oostende - SC Eendracht Aalst: 3-2

  Eendracht Aalst begon verschroeiend aan de eerste helft met mooi aanvallend voetbal en dat resulteerde halverwege de eerste helft in twee doelpunten, ene van Martin en ene van uitblinker Di Gregorio. De aanvallende prikken deden KVO pijn, die probeerde iets tegenover het Aalsterse overmacht te plaatsen maar hun hoge ballen kwamen zelden aan. Het was Eendracht Aalst dat de meest gevaarlijk ploeg bleef. KVO kon Eendracht in de eerste helft niet één keer uit verband spelen en dus bleven ze maar met lange ballen werken. Pogingen van Depoitre (ex-Eendracht) en Dissa gingen over. De aansluitingstreffer kwam er toch voor de thuisploeg nadat Jonckheer de makkelijk mocht uithalen van buiten de zestien en via Van Den Noortgaete en het doelhout ging de bal over de lijn.

  In tegenstelling tot de eerste helft was het niet Eendracht maar wel KVO dat verschroeiend aan de tweede helft begon en dat leverde de thuisploeg de zege op, met doelpunten van Martens en Brouckaert. Vorige week, in Westerlo, gaf Aalst al een voorsprong van twee doelpunten weg, en kon het 1 punt meebrengen, nu komt Eendracht met lege handen terug naar huis (de uitslag van “mijn” Duitse ploeg is hetzelfde, maar die kwam wel twee keer terug, van 2-0 naar 2-1 en van 3-1 naar 3-2). Daar zal trainer Van Renterghem zich eens moeten over bezinnen en eventueel zijn beleid aanpassen.

  Eendracht Aalst: Van Den Noortgaete, Gunst, Filipović, Bogaerts, Smet, Van Damme, Pietermaat, De Cuyper (76' Weydisch), Martin (60' Vandewalle), Di Gregorio, Glouftsis (67' Van Eyk).

  16-09-2012 om 20:17 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  10-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 50 km van de Denderstreek, georganiseerd door WSV De Sportvrienden vzw (087)

  Nadat ik pistolets en taarten haalde bij de bakker kwam ik voorspoedig aan bij Heilige Harten College in Ninove, sinds lange tijd (zo'n 7 jaren, en toen voor de wisselbekertocht wat nu in Haaltert start) nog eens startplaats van een wandeltocht. Weldra kon ik uitladen en mij installeren nabij de inschrijvingstafel, dat door Etienne werd beheerd, in zijn eentje, intussen verkocht Ulrik consumptiejetons, gaf een controlestempel aan wie 6 of 50 km wandelde (toevallig de twee uitersten in aangeboden afstanden ). Etienne werd af en toe bijgestaan door Jonas die stickers verkocht en boekjes afstempelde, tussendoor zijn vader aan de toog bijstaand. De eerste uren kon ik ijverig inschrijvingskaarten sorteren en tellen, aanvankelijk hield ik de kaarten bij waar als afstand 50 km stond genoteerd (behalve bij 1 Horizon Opwijk-stapper, maar van hem wist ik het toch al ), zo telde ik 23 lange-afstandswandelaars. Tegen de middag moest ik niet zoveel kaarten per lichting meer bijeen harken en de telling eindigde met een score, beter dan de twee vorige jaren, zijnde 801 (medewerkers inbegrepen). Intussen had ik ook 1 mutualiteitsformulier ingevuld en afgestempeld, enkele adresetiketten afgedrukt en 1 naam genoteerd voor de huldiging door de federatie in januari 2013.

  Het weer was lekker zonnig, warm en dus dorstig, en Egmonter Etienne, in gezelschap van zijn Nelly, maakte enkele leuke en mooie foto's, waarvoor dank :


   

  10-09-2012 om 20:51 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  09-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: KVC Westerlo - SC Eendracht Aalst

  09.09.2012: KVC Westerlo - SC Eendracht Aalst: 2-2

  In de namiddag was het kalmer waar ik als vrijwilliger aan 't werk was, en dus kon ik inpikken bij Livescore op de website van de bezoekende ploeg, het stond toen 0-1 door Glouftsis en Martin. Maar tijdens de tweede helft kon de thuisploeg dus terug komen door Geudens en Van den Bergh (de zoon van de spits die in 1982 scoorde tegen Argentinië). Volgens de samenvatting moet het uitvallen van Smet de kentering ingezet hebben, Aalst was een beetje in verwarring. Glouftsis kwam nog even bij het winnende doelpunt maar volgens wat ik daar lees, kreeg hij een mep in het gelaat van de doelman, en dat bleef, tot colère van de bezoekende supporters, zonder scheidsrechterlijke beslissing.

  KSC Eendracht Aalst: Van Den Noortgaete, Gunst, Filipovic, Bogaerts, Van Damme, Pietermaat, Martin (78' Hugelier), De Cuyper (73' Van Eyk), Di Gregorio, Glouftsis.

  09-09-2012 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  02-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: SV Werder Bremen - Hamburger SV

  01.09.2012: SV Werder Bremen - Hamburger SV: 2-0

  Toen ik thuis kwam van boodschappen doen met mijn lieve moeder, zette ik gauw de LiveTicker op, om te zien dat HSV dan al met 2-0 achter stond...

  Aan Adler zal het wellicht niet gelegen hebben, o.a. hield hij de penalty door Hunt tegen, net voor de pauze (Bruma had zijn landgenoot en ex-collega Elia gevloerd). De tweede penaltypoging, ook door Hunt, was wel raak (fout van Aogo op Peteresen - daar zou je toch je blote kont van laten zien, zoals Aogo deed in de eerste wedstrijd, zijn broek zakte toen halverwege af ). Een beetje later scoorde voornoemde Petersen (67') ook. Pas dan kreeg Hamburg enkele doelkansen, die nochtans zonder resultaat bleven. Badelj, die in de eerste helft geëngageerd was, en Jiracek gaven de wedstrijd van HSV gedeeltelijk een verbeterde stabiliteit, maar dus zonder gevolg. Overigens werd Badelj vervangen met een blessure aan de dij. Hij zal zich moeten haasten om te genezen want er staan een paar FIFA-wedstrijden voor de deur, zoals die in Brussel op 11 maart (allez, ja, als hij opgeroepen wordt, hé). Met 42.100 toeschouwers was het Weserstadion al uitverkocht.

  HSV speelde in deze opstelling: Adler - Bruma, Mancienne, Westermann, Aogo - Badelj (46' Tesche), Jiracek - Son (70' Beister), Ilicević (70' Berg), JansenRudnevs.

  Wat is eigenlijk het doel van groepsaktiviteiten als een week trainen en oefenwedstrijden spelen in Oostenrijk, enkele dagen op survival in Noorwegen (hoewel de website over Zweden spreekt, maar volgens Google Maps ligt Halden net nog in Noorwegen), een toernooi in Zuid-Korea (wat de zegebeker opleverde) en enkele oefenwedstrijden als het team toch veranderd wordt in functie van spiksplinternieuwe spelers? Maar allez, binnen twee weken mag de immer nog razend populaire (in Hamburg toch, niet bij de nationale Ollandse trainer...) Van der Vaart mee doen in Frankfurt.

  31.08.2012: De volgorde van het vernemen van dit (heugelijke, vind ik) nieuws is omgekeerd, ik lees het eerst op de website van De Standaard en 's avonds zie ik het bevestigd op de website van HSV (om 19.00 uur heb ik de nieuwsbrief nog niet ontvangen), al zag ik er al wat van op de facebookpagina van HSV: Van der Vaart is terug. En hij is van plan om drie jaar te blijven, zo lang is toch de duur van zijn vandaag getekend contract. Bij Tottenham zou hij toch op een zijspoor (de bank) geraken (niet door Dembelé's komst, maar door nog een andere transfer), bij HSV heeft hij nog veel aanhang. Krijgt hij dan zijn rugnummer, 23, terug? Afgaande op foto's van hem met Arnesen is dat inderdaad zo. Zijn vrouw zal ook wel blij zijn, zij heeft ook nogal succes in Duitsland, ook voor haar is het een beetje "terug thuis komen".

  Op sommige van die foto's is ook te zien dat enkele tribunezitjes wit zijn i.p.v. blauw, zodat je van ver kan zien dat HSV dit jaar 125 jaar jong is.

  29.08.2012: Gisteren las ik het al in de nieuwsbrief en op de website, vandaag staat het ook op de website van De Standaard: De Tsjechische international Petr Jiracek verkast in de Duitse Bundesliga van Wolfsburg naar Hamburg. Met een beetje geluk mag hij zaterdag Werder Bremen de stuipen op het lijf jagen (hij ziet er nogal ruig uit…). De 26-jarige middenvelder tekende een contract voor vier jaar. Hamburg legt 4 miljoen euro op tafel voor de transfer. Jiracek speelde slechts een half seizoen voor Wolfsburg, dat hem in januari overnam van Viktoria Plzen, gedaan dus met passen naar Olić. Milan Badelj zou trouwens ook al paraat staan, want de voorronden voor de Champions' League zijn voorbij (of hij speelt, zal van Fink afhangen, hé).

  Ik vond al dat het lang duurde eer ik wist waar Petrić heen ging, maar het is nu pas, op de website van HSV, dat ik zie waar Jarolim zijn precieze passen zal geven: FC Evian Thonon-Gaillard. Tekort aan drinkwater mag daar niet zijn.

  02-09-2012 om 20:50 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: SC Eendracht Aalst - STVV

  02.09.2012: SC Eendracht Aalst - STVV: 2-1

  Terwijl ik het gebruikelijke zondagbezoek bracht aan mijn lieve moeder, hield de thuisploeg de drie zegepunten thuis door doelpunten van Glouftsis en De Cuyper, tussendoor scoorde Dequevy voor de bezoekers. Nochtans, volgens het verslag op de website van Eendracht moet het niet gemakkelijk geweest zijn: de Truienaars hadden in het openingskwartier doorlopend balbezit, hun keeper Schollen was moeilijk te passeren, de thuisploeg had het moeilijk met de vele positiewissels bij de bezoekers en kwam maar moeizaam in de match. Als het dan eens veel ruimte cadeau kreeg van de Limburgers werd er net niet zuiver genoeg gecombineerd om echt gevaarlijk te zijn. Naar het einde van de eerste helft toe blonk Eendracht Aalst enkel uit door zeer sterk te verdedigen, vooral Filipović speelde zich in de kijker door goudhaantje Reza knap onschadelijk te maken. Beide ploegen gingen dan ook logisch rusten met een 0-0 tussenstand.

  De tweede helft begon Eendracht een stuk scherper en dat resulteerde meteen in veldoverwicht. De thuisploeg was dan ook een paar keer echt dicht bij een openingsdoelpunt maar telkens werd na een goede actie de verkeerde keuze gemaakt. De thuissupporters moesten wachten tot de 65ste minuut om recht te veren voor het doelpunt van de Griek. Op voorzet van de ingevallen Weydisch kon Glouftsis nog eens zijn torinstinct bewijzen : zijn kopbal ging perfect over Schollen heen. STVV reageerde meteen langs Dequevy maar Van Den Noortgaete stond opnieuw pal. Een kwartier voor het einde kon STVV toch scoren via een pegel van Dequevy die net voor Van Den Noortgaete verrassend opsprong.  Eendracht bleef goed meevoetballen en tien minuten voor tijd kon De Cuyper doorgaan en met een mooie plaatsbal Schollen voor een tweede keer verslaan.

  Eendracht speelde in deze opstelling: Van Den Noortgaete, Smet, Bogaerts, Filipović, Gunst, Pietermaat, Van Damme, De Cuyper (90' Hugelier), Martin (63' Weydisch), Di Gregorio, Glouftsis.

  Eendracht had trouwens een speciale gast uitgenodigd voor de aftrap, maar hij moest mij geen neus zetten want ik was er dus niet: Kevin De Bruyne, die gisteren met zijn nieuwe club Werder Bremen mijn favoriete Duitse ploeg HSV met een 2-0 nederlaag naar huis stuurde.

  31.08.2012: De vergunningen voor Gunst en Van Eyck zijn eindelijk in orde, zij zijn speelgerechtigd voor zondag.

  02-09-2012 om 20:20 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale Kwaktocht, georganiseerd door WSV De Vossen Buggenhout (139)

  02.09.2012: Ik kwam voorspoedig aan en schakelde de GPS uit zodra ik een parkeerwacht zag staan wijzen, het vinden van een parkeerplaats was dus ook een fluitje van een cent. Enkele 100 meters verder kon ik me inschrijven en afgaande op de omloopplannen en het vooruitzicht van een droge wandeling schreef ik me in voor 14 km.

  Deze leidde me via veelal openbare wegen naar een fuifplaats van de plaatselijke jeugdvereniging die, zo hoorde ik op de radio, de vorige nacht geconfronteerd werd met een zware vechtpartij, vooral met een even later opgedoken motorbende, die zelfs de politiecombi even achtervolgde. Maar tijdens mijn passage was de rust duidelijk teruggekeerd, ik zag zelf geen enkele politiewagen, dus er moesten blijkbaar geen "sporen" meer onderzocht worden. Verder ging ik dan mijn weg naar Buggenhout Bos, de hoofdreden waarom ik hierheen kwam. Mijn eerste doortocht was de langste, na de controle in Peizegem (deelgemeente van Merchtem), was de wandeling door het bos iets minder lang, maar daarom niet minder aangenaam. Op geringe afstand van de eindmeet bereikte ik Brouwerij Bosteels waar ik, bij overhandiging van het strookje aan de controlekaart, een Tripel Karmeliet ("'t Is toch ver niet" ) in ontvangst nam. Het is niet echt mijn favoriete bier (het alternatief was een Kwak) maar het wordt geschonken in een mooi glas en ik had geen zin om te riskeren dat ik mijn T-shirt zou vol kwakken door de bijzondere vorm van het glas van dat bier. De fanfare was nog niet aangekomen, er werden nog plaatjes gedraaid en toen ik mijn glas had leeg gedronken, vertrok ik verder naar de aankomst.

  Het was een mooie tocht, vooral met het bos, en het weer was weliswaar niet zonnig maar toch droog en met een aangename temperatuur (om in T-shirt te wandelen).

  Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/lh/myphotos.

  02-09-2012 om 19:57 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wandelen


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!