NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  03-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2013-2014

  03.08.2013: De website van Eendracht heeft een nieuw kleedje gekregen, mooi hoor! En er moeten nog 89 abonnementen verkocht worden zodat daar met enkele bakken bier getrakteerd wordt.

  Op de vernieuwde website, en ook in de krant, valt te lezen dat Van Eyk en Petrovic elders mogen solliciteren, voor eerstgenoemde is al interesse vanwege Berchem Sport. Die doen dus straks niet mee in Antwerpen tegen de oudste ploeg van 't land.

  28.07.2013: Eergisteren won
  Eendracht van en bij Sassport Boezinge met 1-2, de Aalsterse doelpunten waren beide van Glouftsis, telkens op aangeven van De Cuyper. Trainer Janssens stelde de volgende spelers op: Verhoeven, Smet, Filipovic, Bogaerts, Van Belle, Van Damme (De Neve), Martin (Merckx), De Cuyper (Geenens), Cerimagic (Shkodra), Janssens (Nelis), Glouftsis.

  Gisteren dan speelde Eendracht 1-1 gelijk tegen Berlare, de doelpunten waren van Traore (7') en  Shkodra (78', penalty).  De spelers deden mee: Van Den Noortgaete, Kompany, Petrovic (75' Janssens), Lievens, Geenens, Bael (70' Martin), Van Eyk (75' Shkodra), De Neve, Kabeya (66' De Cuyper), Merckx (56' Arens) en Ngasseu (46' Nelis).

  25.07.2013Eendracht won op enkele 100 m van mijn deur met 0-3 van Terjoden-Welle, de doelpunten waren van Shkodra (37' op penalty, en 53') en Van Eyk (90'+1). Trainer Janssens liet de volgende spelers meedoen: Van Den Noortgaete (46' Verhoeven), Kompany (36' Kabeya), Lievens, Deneve, Petrovic, Bogaerts (62' Geenens), Van Damme (70' Merckx), Bael, Shkodra, Nelis (44' Van Eyk).

  24.07.2013
  In het overzicht van het komende seizoen in eerste klasse stond hij nochtans vermeld bij AA Gent, maar Armin Cerimagic speelt nu toch ook komend seizoen bij Eendracht Aalst. Cerimagic had keuze uit verschillende clubs, onder meer Westerlo, maar koos uiteindelijk voor een extra seizoen Eendracht Aalst. Voor de club goed nieuws, de concurrentie wordt dit seizoen wel bikkelhard. Ter herinnering: Armin is een negentienjarige linksvoetige Bosniër die zowel op de linkerflank, op de nummer 10-positie als tweede spits kan uitgespeeld worden.

  Terwijl ik dit schrijf, is hij wellicht ook bezig met een oefenwedstrijd tegen Terjoden-Welle en dit op enkele 100 m van mijn deur.


  22.07.2013Gisteren won Eendracht alweer, deze keer van en bij VW Hamme en dit met 2-3, doelpunten van Van Eyk (1'), Kabir (33’ pen), Shkodra (70’), Martin (78’), J. De Wilde (90’). Trainer Janssens was ongetwijfeld in zijn nopjes over de prestaties van Verhoeven, Lievens, De Neve, Petrovic, Kompany (65’ Geenens), Kabeya (62’ Merckx), Van Damme, De Cuyper (65’ Martin), Bael (73’ Ngasseu), Shkodra, Van Eyk (62’ Nelis).

  20.07.2013Gisteren won Eendracht van Izegem met 4-0, doelpunten van Filipovic (1' op penalty, de scheidsrechter had een duwfout gezien), Glouftsis (29' en 58'), Martin (53'). Trainer Janssens koos voor deze spelers: Van Den Noortgaete, Smet, Bogaerts, Filipovic, Van Belle, De Cuyper (45’ Van Damme), Van Steenbrugghe (77’ Kabeya), Janssens (77’ Kompany), Martin, Ngasseu (66’ Shkodra), Glouftsis.

  17.07.2013Gisteren verloor Eendracht net van SK Lierse, met "net" wordt bedoeld dat de thuisploeg net voor het einde van de oefenwedstrijd het winnend doelpunt had gemaakt. Doelpunten werden gemaakt door (25') Ngasseu 0-1, (52') Smet 1-1 (o.g., volgens Het Nieuwsblad was het Bogaert), (59') Bourabia 2-1, (82') Shkodra 2-2, 88' Menga 3-2. Trainer Janssens koos voor de volgende spelers: Van Den Noortgaete, Smet, Filipovic, Bogaerts, Van Belle (46' Kompany), Van Steenbrugghe (70' Martin), Kabeya (46' Shkodra), Janssens, Martin - klopt dat wel? - (60' Petrovic), Ngasseu (60' Bael), Glouftsis (60' Van Eyk).

  Eendracht Aalst is goed op weg om 1000 abonnementen te verkopen, ze zit al aan 822. Als er inderdaad 1000 abonnementen verkocht worden, krijgt elk van de eigenaars 15 drankbonnetjes. Ik vermoed dat die meerdere wedstrijddagen geldig zijn, anders gaat het hier om aanzetten tot dronkenschap. Bovenop belooft Filipovic om wie nu een abonnement neemt en als 850ste of als 900ste op de lijst komt te staan, er een abonnement bij krijgt (staan of zit, naargelang de aankoop). Deze actie staat los van het bestuur want Filipovic hield er aan dit zelf te bekostigen. "Het is misschien mijn laatste seizoen, of misschien ook niet maar dit is de sterkste groep in vijf seizoenen Eendracht". Mocht het zijn laatste seizoen zijn, zou het me niet verbazen mocht hij in een andere functie bij Eendracht blijven, er verdwijnen en zich niet meer laten zien, dat zie ik niet gebeuren. 

  12.07.2013Thomas Weydisch en Mike Smet hebben het  goede voorbeeld gevolgd van Niels Martin en hebben hun contract verlengd met één seizoen, beiden spelen tot 2015 bij Eendracht. 

  08.07.2013: Gisteren won KV Oostende met 3-0 van Eendracht, de doelpunten  werden gescoord in de 46ste minuut (Mushekwi), de 65ste (Brillant) en de 90ste (Foket). Trainer Janssens trekt het zich niet veel aan, oefenmatchen dienen om het een en het ander uit te proberen. Nu hebben ze een ruime week vrij.

  07.07.2013: Gisteren won AA Gent met 1-0 van Eendracht, het doelpunt werd al in de tweede minuut gescoord door Savic, nadien hield de ingewisselde Van Den Noortgate zijn goal leeg. De wedstrijd werd overigens zonder publiek gespeeld, bewijst dit het belang van de 12de man? Volgens de webmaster trok de eerste helft op niet veel, de tweede bleek boeiender met ook kansen voor Eendracht van Lievens, Nelis en Glouftsis.
  Janssens liet de volgende spelers meedoen: Verhoeven (46' Van Den Noortgaete), Smet (46' Petrovic), Lievens, De Neve, Kompany, Bogaerts (46' Van Damme), Kabeya (60' Van Steenbrugghe), Martin (46' Vanbelle), Bael, Skhodra (60' Glouftsis), Ngasseu (60' Nelis).

  06.07.2013: Leuk nieuws, Eendracht heeft het contract van Niels Martin opengebroken, hij heeft bijgetekend tot en met juni 2016.

  Gisteren eindigde het oefenpotje tegen en bij
  Willem II op 1-1, voor de noorderburen scoorde Zanelli en voor Aalst Nelis. In Het Nieuwsblad staat vandaag te lezen dat trainer Janssens liefst tegen grotere ploegen traint om uit te testen hoe hij 't best zijn ploeg samenstelt tijdens het komend seizoen. Gisteren liet hij deze spelers meedoen:
  1ste helft: Verhoeven, Lievens, De Neve, Filipovic, Van BelleMartin, Van Damme, Van Steenbrugge, Petrovic, JanssensGlouftsis
  2de helft: Verhoeven, Smet, Bogaerts, Filipovic, Kompany, Shkodra, Tabeya, Petrovic, Janssens (75' Nelis), Ngasseu, Bael.


  05.07.2013: Het programma der oefenwedstrijden dient wat aangepast, want in 't Beekmanstadion FCV speelt Eendracht dan toch niet.
  De wedstrijd op AA Gent wordt achter gesloten deuren gespeeld op vraag van AA Gent. Verder raakte bekend dat de Eendracht Aalst de eerste 2 bekerwedstrijden thuis speelt (indien het de eerste tegen hoogstwaarschijnlijk KSV Temse) overleeft.

  04.07.2013: Eergisteren speelde Eendracht 1-1 gelijk bij Zulte-Waregem, dat eerst op voorsprong kwam door
  Habibou (die kwam eens in 't sportnieuws omdat hij tijdens een wedstrijd een wild gevogelte van het terrein verwijderde), maar De Cuyper maakte gelijk. Zondag gaat Aalst op bezoek bij KV Oostende, de club die volgend seizoen in eerste klasse speelt. Op mijn verjaardag komt Eendracht hier op bezoek om een uitoverwinning te behalen tegen Terjoden-Welle, die wedstrijd begint om 19.30 dus dat zou moeten te doen voor mij.

  Gisteren besloot Eendracht om de fandag te koppelen aan een wedstrijd voor de Beker van België (de tegenstander staat niet vermeld op de website) en dat op 18 augustus.
  Er worden voor en na de wedstrijd verschillende activiteiten voorzien zoals babyborrel supportersclub Ella, het restaurant is open en er is een handtekeningsessie. In de fanshop zullen de nieuwe producten aanwezig zijn, ook start de actie Back To School waarbij onder meer sportzakken, brooddozen en pennenzakken te koop zijn. 

  27.06.2013: De eerste oefenwedstrijd tegen RAEC Bergen werd gewonnen met 2-1, nochtans beëindigde de thuisploeg de match met twee spelers minder (Kabaye en Van Steenbrugge mochten voortijdig douchen). De bezoekers kwamen nochtans op voorsprong door Nong, maar Martin in de eerste en Smet in de tweede helft lieten de supporters recht springen. Een oefenwedstrijd dient om een en ander uit te proberen en Janssens stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete (46' Verhoeven), Vanbelle (46' Petrovic), Filipovic (46' De Neve), Bogaerts (46' Lievens), Smet, Van Damme (46' Van Steenbrugge), Martin (46' Bael), De Cuyper (46' Kabaye), Shkodra (46' Van Eyk) , Janssens, Glouftsis (46' Ngasseu). 

  De hele kalender is nu gekend en zoals geweten, start Eendracht op Antwerp, de carnavalswedstrijd is thuis tegen Excelsior Virton (amai, die moeten van ver komen!) op 2 maart 2014. Drie weken "later" dan dit jaar, ik hoop dat het dan zo koud niet is... De laatste thuismatch, op 20 april tegen WS Brussels (de nieuwe naam van WS Woluwe), is niet de laatste wedstrijd, dan moet Eendracht naar Dessel. En als het nu nog niet is, zal de kalender ongetwijfeld weldra op de website van Eendracht staan.

  Ik hoop dat hij niet zo'n streken heeft als zijn beroemde broer bij HSV had, want François Kompany heeft zopas een contract bij Eendracht Aalst ondertekend voor twee seizoenen. Met Kompany waren al enkele weken terug gesprekken, maar die liepen toen stuk. De speler wou graag bij Sint-Niklaas vertrekken omdat die club zakte naar derde klasse. Sint-Niklaas begreep dat en werkte uiteindelijk mee. Kompany benadrukte ook heel graag bij Eendracht te willen spelen omwille van de uitstraling die de club nog steeds heeft. Bij de onderhandelingen bemiddelde naast vader Pierre Kompany ook Michel Verschueren. Kompany is linksvoetig en kan spelen op de zes of de linksback.

  24.06.2013: De eerste twee competitiewedstrijden van volgend seizoen in tweede klasse zijn al gekend, nu de rest nog. Eendracht Aalst mag, zoals vorig seizoen, op bezoek bij Antwerp FC in het weekend van 4 augustus. Het weekend nadien komt Hoogstraten op bezoek.

  22.06.2013: De lijst inkomende transfer wordt aangevuld met de naam van Tevin Kabeya die  overkomt van de beloften van OH Leuven. Hij is een beloftevolle verdediger van 20 jaar oud. Eendracht koestert ambities voor volgend seizoen: een plek tussen de 5de en 8ste plaats in het klassement, en een goede bekercampagne waar men een eersteklasser wil loten (maar dan wel thuis, hé, niet op verplaatsing). Verder raakte ook bekend dat de club opnieuw een clubmagazine zal lanceren, dat tweewekelijks verspreid zal worden (in het stadion? of ook in Aalsterse krantenwinkels?).

  18.06.2013: Om de supporters goed in te lichten na het afzeggen van FC Eindhoven, heeft Eendracht Aalst alle activiteiten op de website gezet, zowel wedstrijden, trainingen als andere evenementen. Iets wat duidelijk aangegeven staat als "fandag" zie ik daar echter niet. Of zou dat de ploegvoorstelling zijn, ter gelegenheid van de thuiswedstijd tegen RAEC Mons op 26 juni? Ik zie dat Eendracht van plan is (maar 't is nog niet bevestigd) in mijn buurt te komen spelen op 10 juli (een woensdag).

  17.06.2013: "D'Ollanders" spoken wat uit, dit jaar. Vorige maand liet er ene "zijn" goederentrein ontsporen in Wetteren, en nu staat niet alleen op de website van Eendracht Aalst, maar zelfs in De Standaard het bericht dat die van FC Eindhoven verstrooid waren. Aalst had hen gevraagd op 24 juni een oefenpotje te komen spelen, schreven die gozers toch wel 24 juli in hun agenda, zeker?  

  06.06.2013: 'k Was mis, de fandag gaat inderdaad niet door op de oorspronkelijke datum, maar een nieuwe datum moet nog gevonden worden, en ook een club dat een vriendenwedstrijd komt spelen.

   

  05.06.2013: Eendracht moet haar oefenprogramma aanpassen, er zijn te veel politieambtenaren met vakantie.  
  Voorzitter De Roose had enkele zaken te verduidelijken over de relatie met de stad. "Eerst en vooral wenst het bestuur zich te verontschuldigen naar zijn supporters toe voor het lange wachten op de definitieve oefenkalender en dit ondanks het feit dat het huiswerk reeds in februari gemaakt werd. Het bestuur heeft immers steeds de hoop gekoesterd dat de stad Aalst haar beslissing zou wijzigen. Nadat het bestuur reeds contracten had met vele Belgische eersteklasse ploegen (Anderlecht, Zulte-Waregem, AA Gent, Lokeren, Bergen....) heeft de stad besloten om ons slechts één match toe te staan...namelijk Bergen. De stad Aalst kon de veiligheid (onderbemanning politie wegens verlof) niet garanderen. Eendracht Aalst betreurt enorm deze beslissing daar we hierdoor ten eerste geen optimale voorbereiding kunnen spelen, ten tweede dat we onze supporters geen extra mooie wedstrijden kunnen aanbieden, en ten derde dat Eendracht hierdoor een opportuniteit mist om extra financiële stimulansen te verkrijgen." Op de website staat een voorlopige lijst van oefenwedstrijden. Behalve tegen Zulte-Waregem (maar dat is onder voorbehoud) en Bergen (of Mons) wordt er thuis enkel gespeeld tegen buitenlandse (Nederlandse) clubs en clubs uit lagere afdelingen, zelfs wanneer de competitie al begonnen is, begin augustus. Ter gelegenheid van de wedstrijd tegen Mons is er ook ploegvoorstelling, op 26 juni, zou dat dan de nieuwe datum van de fandag zijn?

  Dat zal dan allemaal alleszins zonder Hugelier doorgaan, hij zal volgend seizoen voor KSV Oudenaarde uitkomen.

  23.05.2013: Moet Eendracht op zoek naar een nieuwe spits, naast Glouftsis? Ik lees toch op de website dat
  Di Gregorio en Eendracht Aalst in onderlinge samenspraak afscheid van elkaar nemen. Di Gregorio en voorzitter De Roose benadrukken dat ze in de beste omstandigheden uit elkaar gaan. Zijn reden om de club te verlaten is louter familiaal: het pendelen duurt te lang, de geografische afstand is te groot.

  Eergisteren was er een vergadering met supporters(verenigingen, vermoed ik, niet dat individuele supporters er waren?), en daar werd meegedeeld dat Roland Van den Bosch de nieuwe T2 (assistent van Janssens) wordt bij Eendracht Aalst, de club de financiële put stap per stap blijft vullen (op middellange termijn onderzoekt de club ook om over te schakelen van een VZW naar een NV), over het nieuwe stadion (of het echt een nieuwe wordt, is me niet duidelijk, wel over nieuwe tribunes en ledlampen), de fandag op 6/7 en de eerste data van de oefenwedstrijden: 26/06 thuis tegen Bergen, 21/07 verplaatsing naar Hamme (III), 24/07 tegen Terjoden-Welle (IV) op het veld van Dender, 26/07 tegen Boezingen (IV), en 29/07 op Temse (III). Op 7/08 is er Ardenne (PII) – EA, 14/08 Vilvoorde (PIV) – EA, en 21/08 Hekelgem (PIII)-EA. Verder is er ook nog een wedstrijd tegen Willem II in de maak. Van een nakende samenwerking met de damesploeg, die volgend seizoen in eerste speelt, moet eergisteren niet gesproken geweest zijn, wel tekende Het Nieuwsblad welgemeende felicitaties op.

  21.05.2013: De damesploeg won de twee barragewedstrijden tegen Lommel, met 3-0 en 0-2, en promoveert naar eerste klasse. Wanneer volgt de mannenploeg? Volgens Het Nieuwsblad schakelde Van Den Steen een Lommelse verdedigster uit en scoorde. Na rust controleerden de Ajuinen de match. Toen Van Den Steen in het straatje werd gestuurd, verdubbelde ze koel de score. Op vier jaar tijd promoveert Eendracht Aalst zo van eerste provinciale naar eerste klasse. Coach Decoen verlengde zijn contact en haalt met Lisa Jacobs, Fien Leemans en Liesbeth De Winter drie speelsters weg bij ex-club AA Gent.


  20.05.2013: Ook op het gebied van "personeel" is Eendracht vlijtig bezig. Het contract met Kevin Van den Noortgaete werd namelijk opengebroken. De doelman tekende voor nog vier extra seizoenen bij Eendracht. Voor Kevin, die dus blijft tot 2017 het bewijs dat het vertrouwen in hem zeer groot is, maar dat geldt ook voor de sportieve cel die absoluut verder wil met Kevin (en omgekeerd, hé, dat hij wil blijven ). 

  16.05.2013: Het "bouwdossier" zit blijkbaar op het goede spoor. Gisteravond om 19u vond er in het stadhuis te Aalst namelijk een persconferentie plaats om de verdere ontwikkelingen omtrent ons stadion toe te lichten. Burgemeester D’Haese en schepenen Uyttersprot, Van de Steen en Verdoodt beargumenteerde samen met EA-voorzitter Frank De Roose hun beslissingen in dit dossier. Er werd gekozen voor een tijdelijke, overdekte staantribune. Tegen het einde van dit jaar moet er een definitieve oplossing zijn.
   Zoals iedereen al wist gaat de huidige staantribune onder de sloophamer. Burgemeester D’Haese benadrukte dat de veiligheid van de toeschouwers primeert en hij geen enkel risico wil nemen. De sloopvergunning om deze werken te kunnen uitvoeren werd reeds enkele weken terug aangevraagd. Deze vergunning zal uiterlijk op het einde van de maand worden uitgereikt door Stedenbouw in Gent. Het stadsbestuur geeft de opdracht voor de sloop en neemt dus de kosten volledig op zich (waw! ). Op de eerstvolgende gemeenteraad (28 mei) komt dit punt op de agenda en daarna zullen de afbraakfirma’s aangeschreven worden. Ook zullen de nodige herstellingen gebeuren aan de zittribune. Na de afbraak zal er een tijdelijke, overdekte staantribune worden geplaatst (in metaal, heb ik gehoord, niet in hout zoals het nu is). Deze tribune zal een capaciteit bieden aan 1500 toeschouwers. De tribune zal ook meteen 6 meter achteruit worden geschoven om aan alle voorwaarden te voldoen. Door deze tijdelijke tribune te plaatsen hebben de bevoegde personen nog de tijd om de nodige stappen te ondernemen inzake vergunningen of bestemmingswijzigingen. Een volledig nieuw stadion (2016/2017) of een renovatie in fases van het huidige stadion zijn aan de orde. Er zal niet alleen gewerkt worden in het Pierre Cornelisstadion. Ook op de Zandberg zijn de plannen klaar en wordt er eerstdaags met verschillende herstellingswerken gestart. Dit alles ook in samenspraak met het stadsbestuur. En mijn geografische buren kunnen dus fluiten naar een huurprijs of een deel van de inkomsten van thuiswedstrijden van Eendracht.

  Er is nog ander nieuws aangaande de toekomst:  de club spreekt zijn vertrouwen uit in trainer Janssens en verlengt zijn contract tot 2014-15.

  13.05.2013: Het lijstje inkomende transfer is nog een beetje langer geworden, vanmiddag tekende Gianni De Neve een contract voor één seizoen met optie. Hij komt over van AA Gent en kan zowel in de defensie als op het middenveld uit de voeten. Hij is momenteel belofteninternational en versierde dit seizoen al 10 selecties, waarin hij één maal wist te scoren.  

  12.05.2013: Het bestuur en de sportieve cel van Eendracht is al vlijtig bezig geweest, zo lees ik op de website, en verschaft een overzicht van wat al zeker is:

  Dit wordt de spelersgroep 2013/2014 (allen minstens een contract tot en met 30/6/2014):

  Kevin Vandenoortgaete, Gert - Jan verhoeven (is die van adel, of is het een tikfout? ), Predrag Filipovic, Matthias Lievens, Jonas Bogaerts, Marko Petrovic, Mike Smet, Ken Van Damme, Tjendo De Cuyper, Thomas Weydisch, Gigli Ndefe, Niels Martin, Sander Van Eyck en Stavros Glouftsis.

  Inkomende transfers spelersgroep 2013/2014: Steve Bael (Dender), Yves Ngassue (Ronse), Kevin Janssens (Cercle Brugge), Lander Van Steenbrugghen (Oostende), Robin Nelis (eigen jeugd), Wesley Vanbelle (FC Eindhoven) en Donjet Shkodra (Ronse).

  Uitgaande transfers: Jorden De Batselier, Pieter Jan Dooremont, Maxime Gunst, Tom Pietermaat, Lauden Hugelier, Uros Delic, Armin Cerimagic, Alexander di Gregorio, Marijn Van de Walle en Julien Jadot.

  Verder is zeker dat de fandag en de aansluitende wedstrijd gepland zijn op zaterdag 6 juli. Eendracht hoopt AA Gent te kunnen vastleggen als sparring partner (ik zou liever FC Brugge zien met Kujovic in de goal).

  10.05.2013: Eendracht heeft blijkbaar een oplossing gevonden voor het stadion-probleem, maar welke dat is, staat niet op de website. Wel staat er dat er volop gewerkt wordt naar volgend seizoen toe, en dit niet alleen sportief. De transfers, de oefenwedstrijden, het stadiondossier zijn maar een greep uit de vele punten waar het bestuur mee bezig is. Bedoeling in verband met het stadiondossier is dat het schepencollege hier momenteel intern over overlegt en de door het bestuur voorgestelde pistes onderzoekt. Een mogelijke verhuis buiten onze stad is niet aan de orde (dus ook niet naar het voor mij zeer naburige Beeckmanstadion). Er moet naast een tijdelijke oplossing immers ook een oplossing op lange termijn worden gevonden. Als club willen ze nu snel starten met de abonnementenverkoop.  

  Iets minder goed nieuws misschien is dat AA Gent de terugkeer vereist van Armin CeremagicDe sportieve cel wil nu wel een vervanger zoeken. Enkele staan op het verlanglijstje, maar die staat ook niet op de website, er wordt pas gecommuniceerd over nieuws spelers wanneer enig contract getekend is.

  08.05.2013: Eendracht heeft zich versterkt met Lander Van Steenbrugghe van kampioen KV Oostende (in tweede klasse, hé). De 26-jarige middenvelder is afkomstig uit Oudenaarde en speelde eerder ook al voor Zulte-Waregem, Oud Heverlee-Leuven en Roeselare en kan ook op andere posities worden uitgespeeld. Hij tekende een contract voor twee seizoenen en gaf de voorkeur op Eendracht ondanks een aantrekkelijk voorstel van Antwerp. Van Steenbrugghe kwam tussen 2005 en 2008 35 keer uit in eerste klasse met Zulte Waregem en won er de Beker van België in het seizoen 2005-2006. Het daaropvolgende seizoen speelde hij ook drie wedstrijden in de UEFA Cup. Die moet dus nogal wat ervaring meebrengen!

  30.04.2013: 't Zou best kunnen dat trainer Janssens en de spelers wat vrijaf krijgen, nu het seizoen gedaan is, maar het bestuur werkt naarstig verder, ter voorbereiding van het volgende. Van KSK Ronse komt de 27-jarige Kameroener Yves Ngasseu. Hij verdedigde eerder de kleuren van Couillet, Virton, Diegem en het Luxemburgse Käerjéng. De aanvaller was dit seizoen goed voor 18 doelpunten. Hij tekende een contract voor één jaar met de optie op een tweede. Na Shkodra is hij de tweede speler die de overstap van Ronse naar het Pierre Cornelisstadion maakt. Bij Dender werd de 19-jarige Steve Bael weggeplukt. Net als Ngasseu tekende hij een contract voor één jaar met een optie op een extra jaar. Wat zijn positie zal zijn, staat niet op de website van Eendracht, een zoektochtje op 't internet levert "aanvaller" op als positie, dus zijn er al enkelen die Glouftsis kunnen helpen met doelpunten scoren.

  03-08-2013 om 19:43 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  01-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014

  01.08.2013: Gisteren speelde HSV een benefietwedstrijd tegen tweedeklasser Dynamo Dresden en verloor met 4-0. Intussen is in die stad aan de Elbe ook de zomer al ingetreden, maar een paar maanden geleden had men daar ernstig te lijden door wateroverlast. Vandaar deze wedstrijd, die de bezoekers niet alleen centjes maar ook de ruime zege opbracht. Dit is het doelpuntenverloop: 1-0 Menz (42.), 2-0 Trojan (55.), 3-0 Kempe (63.), 4-0 Benyamina (65.) en dit zijn de HSV-spelers die mochten meedoen: Drobny (46' Neuhaus) - Diekmeier (46' Beister), Tah, Westermann (46. Sobiech), Aogo - Rincon (46' Arslan), Demirbay (46' Badelj) - Jiracek (46' Rudnevs), Calhanoglu (46' Van der Vaart), Skjelbred (72' Nafiu) - Zoua.

  28.07.2013: Gisteren volgde ik via de LiveTicker de wedstrijd van HSV tegen Inter Milaan, die eindigde op een 1-1 gelijkspel. Icardi scoorde al meteen in de tweede minuut, nadien lieten de bezoekers betijen, terwijl de thuisploeg (Rudnevs, Arslan, Badelj, Jiracek, Beister) vlijtig op zoek ging naar het gelijkmakend doelpunt. Na de rust vond Rudnevs de kans en maakte gelijk. Na zijn doelpunt schoot Inter blijkbaar weer wakker, maar het bleef bij dit gelijkspel. Fink mag tevreden zijn over deze spelers: Drobny - Diekmeier, Sobiech, Westermann (76' Tah), Jansen - Arslan, Badelj (85' Demirbay) - Beister (71' Aogo), Van der Vaart (76' Calhanoglu), Jiracek (85' Skjelbred) - Rudnevs (71. Zoua).

  25.07.2013: HSV laat Sala vertrekken naar Hellas Verona, waar hij denkt tot 2016 te blijven.

  24.07.2013: HSV verloor gisteren in de Sparda  Cup de wedstrijd van West Ham United met 1-3, doelpunten van Diarra (15'), Tomkins (28'), Westermann (42'), Morrison (penalty, veroorzaakt door Diekmeier 44'). Hier de opstelling van HSV: Drobny - Diekmeier (46' Skjelbred), Sobiech (46' Mancienne), Westermann (46' Rajkovic), Jansen (46' Aogo) - Arslan (46' Rincón), Badelj (46' Demirbay) - Beister (46' Jiracek), Van der Vaart (46' Calhanoglu), Ilicevic (73' Nafiu) - Zoua (46' Rudnevs).

  21.07.2013: HSV verloor gisteren in de Telecom Cup de wedstrijd van Bayern München met 0-4, doelpunten van Boateng (13.), Mandzukic (41.), Kroos (44.), Müller (52.). Fink was niet gecharmeerd door de inzet, hij stelde de volgende spelers op: Drobny - Sala (46' Mancienne), Sobiech, Westermann, Jansen (46' Rajkovic) - Arslan (46' Rincón), Badelj (46' Demirbay) - Beister (46' Skjelbred), Van der Vaart (46' Calhanoglu), Ilicevic (46' Jiracek) - Zoua (46' Zoua, heeft die zichzelf vervangen? Of moet het een van de twee keer Rudnevs geweest zijn?). 

  En deze namiddag werd de wedstrijd om de derde plaats tegen Borussia Dortmund ook al verloren, deze keer met 0-1, doelpunt van Hofmann. Meer staat er nog niet te lezen, tenzij de ploegopstelling en vervangingen: Neuhaus - Mancienne, Sobiech, Rajkovic, Jansen - Rincón (47' Arslan), Demirbay (58' Nafiu) - Skjelbred (56' Beister), Calhanoglu (47' Van der Vaart), Jiracek (56' Ilicevic) - Rudnevs (47' Zoua).

  17.07.2013: HSV won gisteren een oefenwedsstrijd van Sporting Anderlecht met dezelfde cijfers als drie jaar geleden in de Europa League, 3-1. De wedstrijd was live te zien bij Sport1 maar begon wat te vroeg voor mij, ik zag de laatste minuten van de eerste helft en natuurlijk de hele tweede helft. En net in de eerste helft vertoonde HSV tegen de Belgische kampioen van bij het begin een zeer geconcentreerde prestatie. De verdediging met het duo Westermann-Sobiech was zeker en compact en liet maar weinig kansen toe. Vooraan gaf dat enkele leuke combinaties. Voor de 1-0 werd de hoekschop van Van der Vaart door Nuytinck in eigen doe gewerkt (15'). Na nog kansen voor HSV kwam er de gelijkmaker door de penalty die Diekmeier tegenover Lukaku veroorzaakte, Kljestan zette hem om (28'). Het passende antwoord kwam prompt. Na een pas van Beister liet Ilicevic zijn tegenspeler verloren lopen en trof raak (35'). Na de pauze wisselde Fink zo goed als helemaal om, alleen Arslan bleef nog wat en ging op de plaats van Van der Vaart spelen (Van den Brom wisselde bijlange zo veel niet). Door de grote hitte (de wedstrijd ging door in Karintië, de zonnigste provincie van Oostenrijk) en de talrijke wissels leek de tweede helft niet meer op de eerste. Een derde doelpunt kwam tot stand na een pas van Skjelbred trof Nafiu raak. Van Fink mochten dezen dus meedoen: Neuhaus (46' Stritzel) – Diekmeier (46' Sala), Sobiech (46' Mancienne), Westermann (46' Rajkovic), Jansen (46' Jiracek) – Arslan (71' Steinmann), Badelj (46' Rincón) – Beister (46' Skjelbred), Van der Vaart (46' Demirbay), Ilicevic (46' Nafiu) – Zoua (46' Rudnevs).

  14.07.2013: HSV heeft de Nordcup gewonnen door FC Kopenhagen te verslaan met  2-0, doelpunten van Jansen en Mancienne. Fink stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Scharner (31.' Sobiech), Westermann (31' Mancienne), Jansen (42' Beister) -  Rincón, Badelj (31' Sala)- Skjelbred, Van der Vaart (42' Zoua), Jiracek - Rudnevs.

  13.07.2013: HSV speelt thuis in de Nordcup en vandaag won het na penalty's van Eintracht Braunschweich nadat de wedstrijd na 60 (jawel) minuten scoreloos eindigde. Die penalty's werden omgezet door Van der Vaart, Sobiech (jawel, de nieuwste aanwinst), Badelj en Sala. Jansen trof de paal en Drobny stopte twee penalty's van Braunschweich (die naar eerste promoveert). Fink stelde de volgende spelers op: Drobny - Sala, Sobiech, Westermann, JansenBadelj, Demirbay (46' Rincon) - Beister (55' Skjelbred), Van der Vaart, Ilicevic (40' Jiracek) - Zoua (31' Rudnevs). FC Kopenhagen won van VfL Wolfsburg met 2-1.

  12.07.2013: HSV is gaan shoppen bij BVB Dortmund, hopelijk blijkt dat even succesvol als toen Petric overkwam. De nieuwe collega van Rudnevs en co heet Lasse Sobiech, is centrale verdediger, pas 22 jaar en hij is van plan om drie seizoenen te blijven. Je zou het aan zijn familienaam misschien niet zien (lijkt mij Pools), maar 't is dus wel degelijk een Duitser.

  06.07.2013: Ik heb inderdaad de wedstrijd kunnen volgen op het internet via HSV TV. De wedstrijd werd verloren met 2-0, een doelpunt op ongeveer vijf minuten van de rust door Wallner, en nog een aan het begin van de tweede helft door Wernitznig. Beter nu verliezen dan tijdens het seizoen. In de tweede helft wisselde Fink veel spelers uit, zo kwamen Tah en Skjelbred ook aan bod. Vergeleken met Tah is Mancienne een schrikkepuit, die Tah gaat niet opzij (zoals de andersgepigmenteerde Schiptrekkers op 't trottoir, feitelijk ), en Skjelbred was erg vlijtig, scoorde bijna, maar de keeper van Innsbruck was wacker, euh... wakker, en tipte de bal met de vingers over de deklat.

  Fink stelde zijn ploeg aldus op: NeuhausSala, Mancienne (46' Scharner in zijn vaderland), Rajkovic (46' Westermann, die de kapiteinsband van Van der Vaart overnam), DiekmeierBadelj (46' Tah), DemirbayBeister, Van der Vaart (46' Steinmann), Jiracek (46' Skjelbred) – Rudnevs (46' Nafiu). 

  05.07.2013: Ze kunnen maar denken dat ze met vakantie zijn, vandaag kwam de troep aan in 't Zillerdal in Tyrol en straks om 19.15 uur spelen de mannen tegen Wacker Innsbruck, en alle supporters mogen het via HSV TV volgen (ik ga er dus van uit dat men geen stappen moet ondernemen dan enkel op een link te klikken). 

  01.07.2013: Hier begint de vakantie voor schoolkinderen, maar bij HSV is 't gedaan met 't schoon leven, de eerste training vond vandaag plaats en naar verluidt kwamen 1000 supporters kijken wat er zoal aan nieuwe spelers te begapen valt. Kerim Demirbay komt van Borussia Dortmund, Scharner komt terug van Wigan Athletic (met de Cup, of moest hij die ginder laten? ), keeper Florian Stritzel komt uit de eigen rangen, de 26-jarige verdediger Johan Djourou komt van Arsenal (vinden ze hun "gerief" niet meer bij Chelsea? ), vanwaar hij uitgeleend wordt, met koopoptie.

  Het komende seizoen begint met de bekerwedstrijd tegen Schott Jena op zondag 4 augustus.

  In het wereldkampioenschap voor -20-jarigen heeft Calhanoglu ervoor gezorgd dat Turkije deelneemt aan de 8ste finales, het versloeg Australië met 2-1 en zijn doelpunt was de 1-1.

  Tijdens vorig seizoen kreeg Westermann de meeste speeltijd met 3.033 minuten, tweede was ene Gentner van VfB Stuttgart en derde Timmy Simons met luttele 5' minder dan Heiko (Simons keert terug naar FC Brugge).

  27.06.2013: Het was al geweten dat Bruma niet bij HSV blijft, nu lees ik bij De Standaard dat hij naar PSV gaat, 't is maar een letter verschil.  Moet hij daar ex-Eendrachter Dries Mertens opvolgen (die gaat naar Napels)?

  26.06.2013: Op het FIFA U20-WK verloor Turkije met 0-1 van Colombia en ik vermoed dat Calhanoglu ook deze keer de hele wedstrijd mocht meedoen.

  24.06.2013: HSV is naar de transfermarkt getrokken en bracht mee een gekleurde speler van FC Basel, met name Jacques Zoua, een Kameroener. Hij moet wellicht Son laten vergeten zoals die een andere speler van FC Basel (met tussenstop in Dortmund) moest laten vergeten (doch volgens Petric' fansite op Facebook lukt dat niet echt ). Zoua is 21 jaar en dus aanvaller. Hij heeft trouwens bij Basel nog Fink als trainer gehad, dus die twee weten al wat ze aan elkaar hebben. En bij HSV heeft hij voor drie jaar getekend.

  Op het FIFA U20-WK won Turkije met 3-0 van El Salvador en Calhanoglu mocht de hele wedstrijd meedoen. Morgen is 't tegen Colombia te doen.

  22.06.2013: Gisteren begon het FIFA U20-WK en Turkije speelde vandaag met Calhanoglu tegen El Salvador. Over jongeren gesproken, Hrubesch traint nu de nationale -21-jarigen (dus misschien ook Beister, al wordt die 23 in september).

  21.06.2013: De weerkundige zomer begint vandaag en de DFL (niet de bond, dus, maar de federatie) dus is ook wakker geschoten. Zoals beloofd gaf ze het programma van het komend seizoen vrij. Het mag geweten zijn dat ik gebruikelijk de laatste thuiswedstrijd bijwoon (volgend seizoen is dat de voorlaatste wedstrijd van de competitie) en laat dat nu toch wel tegen Bayern München zijn zeker? 'k Zal die Duitsers eens leren hoe ze die lange verdediger van de bezoekers zijn familienaam moeten uitspreken, en dat is niet op zijn Denderleeuws (ze zeggen altijd Van Boiten). Op de website van HSV zal dat programma intussen wel gewoon onder de rubriek "Saison" beschikbaar gesteld worden. HSV begint trouwens in 't weekend van 9-11 augustus bij Schalke 04. De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar vindt plaats in het laatste weekend voor Kerstmis en hun winterpauze stopt eind januari 2014.

  16.06.2013: Gisteren is geloot voor de eerste ronde van de DFB-beker en HSV mag op bezoek bij Schott Jena. In Duitsland worden alle afdelingen meteen in de bokaal opgenomen en zo gebeurt het erg veel dat eerste klasse ploegen spelen tegen amateurploegen. Ik had wel al eens gehoord over Carl Zeiss Jena, maar nooit over Schott Jena. Op de website van de DFB staat de hele lijst wedstrijden en gisteren viel me op dat alle eerste klassers op verplaatsing gaan. Is dat om de amateurploegen aan wat centjes te helpen? Op de website van HSV staat dan weer het hele bekerprogramma:

  1ste ronde: 2-5 augustus 2013
  2de ronde: 24/25 september 2013
  Achtste finale: 3/4 december 2013
  Vierde finale: 11/12 februari 2014
  Halve finale: 15/16 april 2014
  Finale in Berlijn: 17 mei 2014

  Volgens Het Nieuwsblad zou HSV ongeveer 10 miljoen euro krijgen voor Son van Leverkusen.

  13.06.2013: Het is dus zover, Son verlaat HSV en zal voor Leverkusen scoren. Hoeveel hij opbrengt, mogen we van HSV noch Bayer weten, hopelijk is 't een flink bedrag. Anderzijds wordt de hoop nu gevestigd op terugkeerder Calhanoglu, die in derde klasse tot man van 't seizoen werd verkozen. Sportdirecteur Kreuzer is precies van plan een evenwaardige speler aan te werven.

  De KBVB is rapper dan de DFL, eergisteren kregen we al het volgende seizoen in Belgische eerste klasse in de krant, de DFL maakt de planning pas volgende week vrijdag, 21 juni, bekend, en het volgende seizoen begint op 9 augustus.

  12.06.2013: Venezuela ligt geografisch wel dichter bij Brazilië dan België, maar het maakt minder kans om daar mee te doen dan de Rode Duivels. Het verloor tegen Uruguay met 0-1 en Rincon zag geelrood tegen het einde van de wedstrijd. 

  Het was weliswaar slechts een oefenwedstrijd, maar het resultaat van Noorwegen tegen Macedonië was beter met 2-0 en Skjelbred (die - hij is 't gewend - in de 62ste minuut vervangen werd) scoorde het eerste van die twee doelpunten. Dat mag hij dan komend seizoen ook voor HSV doen (als hij opgesteld wordt, hé, Fink).

  11.06.2013: Behalve de Belgen doen ook de Zuid-Koreanen het goed, al was het een Oezbeek die scoorde in de op 1-0 geëindigde wedstrijd. Son speelde de hele wedstrijd, eenzaam in de spits. Kroatië verloor van Portugal een oefenwedstrijd, Ilicevic deed de eerste 73 minuten mee, Badelj bleef op de bank en de Madeirees van Real Madrid scoorde het enige doelpunt (ik vergeet, net als iedereen, almaar de familienamen van Cristiano Ronaldo).

  Kreuzer heeft nog eens een interview gegeven aan het webteam van zijn nieuwe werkgever, en daar staat o.a. te lezen dat Kacar, Tesche en Berg elders mogen solliciteren. Son mag enkel weg als de kassa oorverdovend rinkelt (ik ben niet de enige supporter die hem liever ziet blijven).

  10.06.2013: Gisteren verloor de jongerenploeg van Denemarken met 1-0 van Portugal, Nørgaard deed natuurlijk mee. Het Portugees doelpunt werd gescoord door Bruma, blijkbaar komt die naam daar ook voor (Jeffrey Bruma verlaat HSV overigens).

  08.06.2013: Gisteren speelde Venezuela 1-1 gelijk in Bolivië, Rincon speelde de hele wedstijd mee.  Het valt mij dan ook op dat de nationale ploegen die hun geselecteerde HSV-spelers op de bank lieten zitten, hun wedstrijd verloren. De ploegen waar een HSV-speler wel meedeed, al is het enkele minuten, speelden gelijk (Drobny bleef dan wel op de bank zitten voor Tsjechië, maar Jiracek deed mee).

  07.06.2013: Interlandavondje, en dat begon blijkbaar al eerder voor de jeugdploegen. Bij de EK-kwalificatieronde in Portugal scoorde Nørgaard in de 61ste minuut tegen Bulgarije, het werd 3-0. Masek daarentegen verloor met zijn Tsjechische collega's van Portugal met 4-1. Vanavond speelt België tegen Servië en gisteren zag ik op TV toch Rajkovic tijdens de training, maar ik heb zo'n vermoeden dat hij op de bank zal zitten (misschien wordt hij nog ingewisseld, afwachten en *** drinken). En hij bleef er op zitten, België won met 2-1 (had ik eigenlijk wel gedacht, vooraf) met doelpunten van De Bruyne en Fellaini voor de Rode Duivels en ene Koralov voor de bezoekers. Blijven zitten op de bank deden ook Badelj en Ilicevic, Kroatië verloor dan ook met 0-1 van Schotland (een goeie zaak voor België). Ook Rudnevs moest toekijken, Letland verloor zelfs 0-5 van Bosnië-Hercegovina. De enige die 90 (of iets meer) minuten mee speelde, was Jiracek, Tsjechië speelde 0-0 gelijk tegen Italië, waar 't slecht(st)e karakter  - Balotelli - geel-rood kreeg. 't Zonneke in 't HSV-huis (naast 't Sonneke, maar die speelde eerder al), Skjelbred, mocht nog zowat 6 minuten meedoen voor Noorwegen dat ook meteen gelijk speelde bij die vervanging. Of Skjelbred er effectief iets mee te maken had, hoop ik morgen op de website van HSV te lezen. In Zuid-Amerika spelen ze ook, en bijna halverwege de wedstrijd in Bolivië staat het nog 0-0, Rincon is van de partij voor Venezuela.


  Zoals ik eerder al dacht, werd Adler tot man van 't seizoen gekozen (ook door mij). Tweede was Son, gevolgd door Van der Vaart en Jansen. Een top 4 waar ik perfect mee kan leven.

  05.06.2013Kreuzer begint zich al te manifesteren.   
  Hakan Calhanoglu komt terug van Karlsruhe SC, club waaraan hij uitgeleend werd nadat hij officieel van KSC naar Hamburg getransfereerd werd.

  De meeste nationale ploegen wachten nog tot overmorgen, maar Son, die in de 70ste minuut mocht aantreden, heeft met de nationale ploeg van Zuid-Korea de kop van de tabel in groep A bezet. Zuid-Korea speelde 1-1 gelijk tegen Libanon.
  Masek "verloor" van Nørgaard met 5-0 (3-0 bij de rust). Nørgaard deed als kapitein 61 minuten lang mee, Masek deed helemaal niet mee (vandaar "verloor" tussen aanhalingstekens). Het gaat dus om de match Denemarken-Tsjechië voor U19.

  En Rudnevs mag eind dit jaar zijn nationale centjes inwisselen tegen Euro's, want Letland treedt dan toe tot de Euro-zone.

  03.06.2013: Gisteravond speelde de Duitse nationale ploeg ook eens tegen de Amerikanen maar ze wonnen niet, ze verloren zelfs.
   Löw zal nu wel weten dat Adler in het doel hoort, want ter Stegen heeft 4 doelpunten geslikt. Toen de Yanks al 2-0 voor stonden (dat was ook de tussenstand), scoorde Westermann de eerste van drie Duitse doelpunten. Jansen en Aogo speelden overigens ook mee, maar niet tegelijk, want de Marcell werd bij de pauze door den Dennis vervangen. Volgens de website van HSV zou voor hen en hun collega's de zomervakantie beginnen. Tiens, moeten de Duitsers dan vrijdag niet spelen voor de kwalificatie voor het WK in Brazilië? B.V. Servië (in Brussel) en Noorwegen wel.

  02.06.2013: De opvolger van Arnesen is benoemd: Oliver Kreuzer wordt de nieuwe sportchef. Dit bevestigde de controleraadsvoorzitter Manfred Ertel tijdens de ledenvergadering vandaag. De vroegere profspeler in de Bundesliga (282 BL-wedstrijden voor Bayern München en KSC Karlsruhe) en vroegere sportdirecteur van KSC heeft een contract voor drie jaar. "Oliver Kreuzer was onze kandidaat bij voorkeur. Hij is in de huidige toestand de beste oplossing voor onze club. Hij heeft bij zijn eerdere tewerkstellingen in Bazel, Salzburg en bij Sturm Graz extreem georiënteerd op succes. Bij KSC Karlsruhe heeft hij getoond hoe men met weinig middelen en de inzet van jonge spelers succesvol kan zijn", zei Ertel. Zijn carrière bij HSV begint op 11 juni, tot dan zal hij, zoals in de voorbij dagen, verder met de HSV-bestuurscollega's in contact staan om de nodige plannen verder uit te werken.
   Bij Karlsruhe, in derde klasse, speelt overigens een uitgeleende HSV-er.

  30.05.2013: Gisteren won de
  Duitse nationale ploeg van Ecuador, met 4-2. Bender en Podolski zorgden voor de Duitse doelpunten en dan probeerde Ecuador nog een gelijkspel te bekomen maar meer dan 2 - overigens fraaie en voor Adler bepaald moeilijk te vermijden - doelpunten kwam Ecuador niet. Westermann, Jansen en Adler speelden de hele wedstrijd en Aogo mocht laat in de tweede helft ook meedoen. Jansen en Adler zijn trouwens onzacht met elkaar in aanraking gekomen (ze hebben nochtans geen ruzie, dat ik weet ) en Jansen bleef lang namanken, dus of hij binnenkort in Washington D.C. tegen de USA zal spelen, zal ik wel lezen op de website van HSV. Behalve de vier blauw-zwart-witten zag ik niet veel bekenden en ene kreeg zelfs zijn debuut in de nationale ploeg. België won trouwens van de yanks met dezelfde cijfers.

  29.05.2013: Vanavond, om
  20.30 uur speelt de Duitse nationale ploeg vriendschappelijk tegen Ecuador, en dat in Boca Raton, Florida. Het ziet ernaar uit dat Westermann, Jansen en Adler meteen opgesteld worden. Als vierde HSV-er staat Aogo ter beschikking en wacht op zijn elfde nominatie in het DFB-shirt.  Raar dat de Duitsers al op een voor Europeanen schappelijk uur beginnen en de Belgen (tegen de VSA) om twee uur en nog wat, vannacht, ergens in de buurt van New York (daar hingen ze gisteren toch de toerist uit). Anderzijds doet Van der Vaart niet mee, maar dat lees ik bij De Standaard, niet op de site van HSV. De Raf heeft afgezegd wegens een achillespeesblessure. Om 20.27 uur kijk ik al eens naar ARD, en ja, hoor, Westermann, Jansen en Adler starten meteen. Na de nationale liederen blikte de camera een groep Duitse supporters in, ene had zelfs een HSV-shirt aan, en Adler heeft nu rugnummer 1 (niet 12).

  25.05.2013
  Vandaag is het 30 jaar geleden dat Hamburg SV de finale won van wat nu de Champions' League zou zijn met een 1-0 zege tegen Juventus. Dat doelpunt werd gescoord door Magath. Dat was eigenlijk het eerste seizoen dat ik mezelf als HSV-supporter begon te beschouwen, na een seizoen waar de toenmalige topscorer, Hrubesch, zoveel vernoemd werd (veel meer dan Son en Rudnevs nu of Petric en Olic enkele jaren geleden  ). De succesvolle ploeg van toen werd getraind en geleid door Ernst Happel zaliger, ook geliefd door FC Brugge-supporters. 't Wordt tijd dat HSV nog eens een dikke trofee kon bij plaatsen in het stadionmuseum...

  Voor de benoeming van Man van 't Seizoen wordt vandaag gekozen onder de middenvelders, en dat vind ik toch wat moeilijker dan bij de verdedigers. Wie azen op een nominatie? Van der Vaart, Badelj, Arslan, Skjelbred, Rincón en Aogo. Daar zijn enkele spelers tussen die geen hele wedstrijd spelen (of toch maar een zeldzame keer), dus kies ik maar voor de Nederlander.

  24.05.2013
  Er komen  nog uitnodigingen binnen voor interlands, naast Van der Vaart voor Oranje, zijn nu ook Skjelbred (Noorwegen - Albanië op 07.06.13, om 20.30 uur en tegen Macedonië op 11.06.13, 19.00 uur) en zowel Ilicevic als Badelj gevraagd (Kroatië tegen Schotland op 07.06.13, 20.45 uur en een testwedstrijd in Portugal op 10.06.13, 19.30 uur).

  23.05.2013: Voor een verlenging van het contract met Arnesen na 30 juni 2014 was geen meerderheid in 't bestuur, integendeel, het huidig contract werd gisteren meteen verbroken. Achtergrond voor deze beslissing is, naast financiële overwegingen, ook het gebrek aan overeenstemming over de sportieve uitrusting (ik begrijp daaruit: de spelers, de transfers) van de club op de lange termijn. Het HSV-toezichtsorgaan dankt Arnesen voor zijn inzet en zijn loyale samenwerking. Het sportieve resultaat van onze ploeg dit afgelopen seizoen noemt die raad ook een gevolg van zijn werk (ha ja, we spelen net niet Europees... waarom spelen de beste Chelsea-afgevaardigden - Lukaku en De Bruyne om er maar twee te noemen, want van Adler zijn we best tevreden en dus mag Courtois best bij Atlético Madrid blijven - elders en moet HSV het doen met tot dan nobele onbekenden?). 't Is te hopen dat zijn opvolger de spelers vindt met wie Fink het volgend seizoen kan proberen om wel een Europees plaatsje te bereiken. Wij, HSV-supporters, willen ook wel eens vierend uit de bol gaan, hoor, 't is al lang genoeg geleden!

  Van der Vaart werd voor de testmatchreis van de Nederlandsche nationale ploeg naar Azië (dus niet Amerika, zoals de Rode Duivels) uitgenodigd. Van 3 tot 12 juni zal hij daar twee wedstrijden spelen. De troepen van Louis van Gaal testen tegen Indonesië (07.06.13, 20.30 uur plaatselijke tijd) en China (11.06.13, 20.00 ook plaatselijke tijd).

  Via de website van HSV kan nu voor speler van 't seizoen gekozen worden, vandaag gaat het om de verdediger van 't seizoen (moeilijk kiezen tussen Diekmeier en Jansen, wat mij betreft).

  21.05.2013: Ik heb het nog nergens gelezen, maar ik denk dat Adler als man van 't seizoen zal verkozen worden, van mij mag Van der Vaart de tweede plaats bekleden. Gisteren hebben ze zich nog geamuseerd met een vriendenwedstrijd tegen een ploeg uit Sleeswijk-Holstein, TuRa Meldorf. HSV won met 7-3, doelpunten van 1-0 Jeremejev (8'), 1-1 Rudnevs (16'), 1-2 Ilicevic (18'), 1-3 Beister (27'), 1-4 Beister (33'), 1-5 Drobny (zette een penalty om in 47'), 1-6 Shirdel (57'), 2-6 Balzer (69'), 2-7 Beister (79', bijna een hattrick dus), 3-7 Braasch (84.). Voor HSV speelden: Drobny - Bruma, Rajkovic (46' Steinmann), Mancienne (genezen, precies?), Jiracek (46' Langer) - Skjelbred), Badelj (46' Halili) - Van der Vaart (46' Masek), Ilicevic (56' Shirdel) - Beister, Rudnevs. Daar zijn voor mij onbekende namen tussen, zien we hen in een volgend seizoen?

  Hazard en Lukaku zullen hun borst mogen natmaken, op 7 juni, want voor de interland tegen Servië is Rajkovic uitgenodigd door zijn nationaal trainer. Ook gevraagd voor hun nationaal team zijn

  Nørgaard voor de Deense U19-ploeg en Masek voor de Tsjechische U19-ploeg. Niet gevraagd zijn Arslan, die heeft moeten afzeggen wegens blessure, en Bruma, die overigens HSV verlaat en terug keert naar Engeland (Chelsea? Zo ja komt hij daar misschien zijn makker Lukaku tegen).

  01-08-2013 om 20:43 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!