NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagoniƫ.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  29-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16e Camtocht, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw (358)

  29.03.2015: Omdat ik tijdig terug moest zijn, koos ik voor de kleinste afstand, 4 km, vanuit zaal Familia in Gooik, deze leidde mij middels een lus langs het kasteel van Saffelberg, ook wel kasteel van Oplombeek genoemd. De website van Gooik leert verder dat het een gebouw in neobarokstijl is. Het kasteel werd voor het eerst vermeld in het begin van de 18de eeuw en werd toen bewoond door de familie Wouters. Op 17 januari 1843 werd erfgenaam Karel-Jozef Wouters door koning Leopold I tot burgemeester van Gooik benoemd, een ambt die hij gedurende 35 jaar zou waarmaken. Deze korte afstand ging voor ongeveer de helft over verharde en dus de andere helft over natuurlijke, soms modderrijke paden, vooral langs het kasteelland. Je zou denken dat de kortste afstand ook toegankelijk zou zijn voor rolstoelen en buggys. Vooral de eerstgenoemde zouden het hier moeilijk gehad hebben, maar voor de inschrijving moesten de rolstoelrijders toch de trap moeten nemen, en dat gaat ook niet (zonder hulp).

  Omdat ik dus gehaast was, maar ook omwille van het weer heb ik geen foto's genomen, het regende eerst haast onopgemerkt (behalve door gedruppel in plassen) maar nadien iets heviger.

  29-03-2015 om 20:09 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  22-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - R. Exc. Virton

  22.03.2015: E. Aalst - R. Exc. Virton: 1-0

  't Kleinste verschil is ook een zege.  Daarvoor zorgde, in de 63ste minuut, beloftespeler Van Der Hoeven. Het leek nochtans een moeilijke wedstrijd te worden voor de thuisploeg, maar het hield dan toch de drie punten thuis, mede dankzij, zoals gebruikelijk, keeper Van Den Noortgaete.

  Van Acker zal dus wel tevreden geweest zijn over de volgende spelers: Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, Lievens (90'+2 Geenens), Janssens K., Van Damme, Janssens P., Bogaerts, Vansimpsen, Smet en Van Der Hoeven (81' Koulibaly).

  22-03-2015 om 20:37 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31e Lentevossentocht, georganiseerd door Wsv De Vossen Buggenhout

  22.03.2015: Ik parkeerde op de grote koer van de Gemeentelijke basisschool 't Sprinkhaantje en schreef me in voor de afstand van 17 km. Die leidde mij eerst naar Opdorp, waar op de Dries de plantenmarkt gehouden wordt en waar tussen de narcissen deze keer geen hazen grazen, maar andere creaties staan uitgestald. Ik week daar af van het uitgepijlde parcours en wandelde wat rond op het plein en tussen de kramen langs de omringende straten alvorens verder te gaan, dichtbij de eerste rustpost. Daar zag ik niemand tegen wie ik absoluut wilde babbelen bij een warme drank, dus ging ik na stempel en sanitaire stop verder naar Peizegem waar de tweede rustpost was, hiervoor ging ik een eind door het Buggenhout Bos. Veel flora is er nog niet, wel wat fauna, namelijk eendjes, nog twee maand geduld, en de boshyacinthen zijn opgeschoten. Ook daar zag ik geen bekenden en ik keerde dus terug, door het bos maar dan een eind verder dan even voordien. En zo kwam ik voorspoedig terug in de school waar ik boekje en 30-stempelblad liet bestempelen.

  Het was een leuke tocht, maar het mooist waren de Dries en het bos, tussenin was eigenlijk niets speciaals te zien. De omloop was ook proper, alleen in het bos was wat modder om te ontwijken. Het weer was goed genoeg, geen zon maar ook geen neerslag. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/31eLentevossentocht15

  22-03-2015 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  21-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - Hertha BSC Berlin

  20.03.2015: HSV - Hertha BSC Berlin: 0-1

  HSV begon bijzonder bedrijvig, zowel Olic als Stieber en zelfs Cléber probeerden te scoren, doch de bal wou er niet in (bij de Braziliaan wel, maar dat doelpunt werd niet toegekend omdat hij leunde op zijn tegenspeler), en niet alleen door de keeper van de hoofdstedelijke ploeg. De bal wou er wel in, in de 84ste minuut, voor de bezoekers toen Langkamp ervan profiteerde dat de verdediging, na de tweede gele kaart voor Cléber, nog niet gereorganiseerd was. Bij Sport1 begon men meteen te speculeren over een nakend ontslag van Zinnbauer, en ARD opperde 's anderendaags zelfs al de opvolger: Thomas von Heesen. Niet veel huidige spelers zullen hem nog live aan het werk gezien hebben, en ik alleen op TV (ik had toen nog niet de gewoonte van de laatste thuismatch bij te wonen). Hij speelde nochtans behoorlijk lang in Hamburg: van 1980 (de goeie ouwe tijd van Happel en Hrubesch) tot 1994, nadien verkaste hij naar de vrienden uit Bielefeld (vrienden omdat ze W. Bremen uit de DFB-beker gewipt hebben ).

  Zinnbauer stelde (voor de laatste keer?) de volgende spelers op: Adler - Diekmeier (87' Beister), Djourou, Cléber, Westermann - Behrami, Van der Vaart (75' Holtby) - Ilicevic (63' Lasogga), N. Müller, Stieber - Olic (die een aangever à la De Bruyne mist).

  21-03-2015 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  15-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, TSG Hoffenheim - HSV

  14.03.2015: TSG Hoffenheim - HSV: 3-0

  Na een fout op Schipplock werd Drobny reeds na 20 minuten door scheidsrechter Perl naar de douches (en de teamarts) gestuurd. Drobny vroeg tevergeefs naar arbitraire aandacht voor de sporen van de voet Schipplock op zijn ribben (rode vlekken op de huid, vandaag misschien ook blauwe plekken). Polanski scoorde de penalty tegen Adler (22'), voor wiens terugkeer Gouaida naar de bank gehaald werd. HSV probeerde ook af en toe eens te scoren, maar de mogelijkheden werden niet benut. De gastheren verdriedubbelden de score door Polanski (81') en Rudy (88'), Adler werd beide keren weer flink in de steek gelaten door de verdediging die op geen kl**** leek. Communiceren de spelers niet met elkaar?  Behalve de keepers leek me Stieber weer voorbeeldig geweest te zijn. Allez, bij de thuisploeg zullen ze kunnen zuipen hebben: bij elk thuisdoelpunt wordt de instrumentale versie van "Zeven Dagen Lang (Wat Zullen We Drinken)" van Bots gespeeld.

  Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Cléber, Westermann (viel geblesseerd uit en zal vrijdag niet kunnen meedoen tegen de hoofdstedelinge, 69' Kacar), Ostrzolek (80' Holtby) - Behrami, Jiracek - Ilicevic, Stieber, Gouaida (22' Adler) - Olic.

  15-03-2015 om 20:21 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, Lommel United - E. Aalst

  14.03.2015: Lommel United - E. Aalst: 2-1

  Eendracht moest het doen zonder Shkodra die zich kwetste op de laatste training aan de knie. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is. In de 19de minuut kapte Trossard zich goed vrij, schoot eerst nog op Van Den Noortgaete, maar de klutsbal belandde weer in zijn voeten, en in de herneming knalde hij droog binnen. In de 28ste minuut werd door iedereen in het stadion geapplaudiseerd ter nagedachtenis van de 28 slachtoffers (niet alleen uit het Lommelse maar ook van een Heverlese school) van het busongeval in Sierre, Zwitserland, zowat 3 jaar geleden. In de 39ste minuut verdubbelde Schoofs de score. Een minuut voor het voorziene einde van de wedstrijd (extrra minuten dus niet in aanmerking genomen) kopte Vansimpsen een bal door en de infiltrerende Bogaerts fusilleerde de Lommel-doelman van kortbij, maar helaas was er geen gelegenheid meer om toch nog een punt mee te pakken.

  Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, Lievens, Janssens K., Van Damme, Janssens P., Bogaerts, Vansimpsen, De Neve en Smet.

  XX

  XXXX

  15-03-2015 om 20:08 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  08-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - ASV Geel

  08.03.2015: E. Aalst - ASV Geel: 1-2

  Tijdens de eerste helft was het vooral de bezoekende ploeg die probeerde te scoren, maar enkel een rode kaart werd gescoord door Onwuekelu na een slag aan Lievens. In de 56ste minuut sneed Shkodra door de bezoekende defensie en knalde de bal keihard tegen de touwen. Het einde van de wedstrijd werd ontsierd door twee doelpunten van de bezoekers in enkele minuten tijd.

  Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, Lievens, Koulibaly (78' Lapage, da's de kleinzoon van Paul Van Himst, die de aftrap gaf), Van Damme, Janssens P. , Bogaerts, Vansimpsen , De Neve, Shkodra en Smet.

  07.03.2015: Het contract met Mike Smet werd verlengd tot 2016. Ander nieuws is dat de tweedeklassers zich deze voormiddag akkoord verklaard hebben met het voorstel van de Pro League om het aantal profclubs naar 24 te brengen en de tweede klasse helemaal te hervormen.  Er komt een historische scheiding tussen het prof- en amateurvoetbal. De maatregel om het aantal profclubs terug te brengen moet het profvoetbal in ons land leefbaar houden, maar heeft zware gevolgen voor de tweede klasse. Daar zullen maar acht clubs meer overblijven, de andere tien zullen naar Nederlands model uitkomen in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Ook Eendracht Aalst stemde positief en wil er alles aan doen om ook infrastructureel bij de eerste acht van tweede klasse te horen. Zoals de club eerder al liet verstaan, mag deze trein niet gemist worden. Nu, voor de wedstrijd van morgen, staat Aalst nog 8ste, dus aan trainer en spelers zal 't niet liggen.  In Het Nieuwsblad staat ook nog dat er tijdens het volgend seizoen misschien toch nog in 't Pierre Cornelisstadion gespeeld wordt.

  08-03-2015 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  07-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - BVB Dortmund

  07.03.2015: HSV - BVB Dortmund: 0-0

  De wedstrijd begon met een minuut stilte wegens het overlijden (hij was slechts 53 jaar jong), eerder deze week, van Wolfram Wuttke, deze speelde van '83 tot '85 58 wedstrijden voor HSV, en scoorde 15 doelpunten. Beide ploegen verdedigden nog beter dan ze aanvielen, maar beide schiepen wel kansen, zoals Stieber, naar goede gewoonte.  Behrami (belange gene schrikkepuit) ontsnapte aan een rode kaart omdat de eerste niet getrokken werd, en hij na de tweede overtreding (dus de eerste kaart) Zinnbauer op de hoogte bracht van de belofte van de arbiter dat de tweede gele kaart er wel zou komen. Dus nam de trainer het zekere voor het onzekere en verving Behrami. ARD meldde in Die Sportschau nog dat er tijdens het weekend dat er niet gespeeld wordt in de Bundesliga zou overlegd worden over de toekomst bij HSV van de trainer.

  Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Djourou (18' Marcos), Cléber Reis, Westermann - Jiracek, Behrami (60' Kacar) - Müller, Stieber, Gouaida (83' verving zichzelf volgend de LiveTicker...) - Olic.

  07-03-2015 om 20:25 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  01-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, E. Frankfurt - HSV

  28.02.2015: E. Frankfurt - HSV: 2-1

  In de eerste helft bracht Meier de gastheren met een penalty op voorsprong (12'). Djourou had Piazón in die rechthoek ten val gebracht (is die als kapitein echt beter dan Van der Vaart?). Stieber scoorde net voor affluiten de gelijkmaker (hij verdient dat, een der beste transfers van de laatste seizoenen). In de tweede helft was het dan weer Meier die scoorde, na een lompe, domme fout van Jiracek (54.). HSV kon daar niets meer tegenover stellen, en Ostrzolek moest een minuut eerder met twee maal geel naar de douches, Müller moest dan op de linker pagina plaats ruimen voor Marcos. En zo staat HSV net niet in de degradatiezone...

  Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Djourou, Rajkovic (viel geblesseerd uit in 79' Van der Vaart), Ostrzolek - Jiracek, Kacar - Müller (70' Marcos), Stieber, Gouaida - Rudnevs (60' Beister, jaja, hij is eindelijk terug ).

  Sport1 werd overigens teruggefloten door de voorzitter: het contract van Van der Vaart loopt in mei wel af, maar of hij daarom inderdaad HSV verlaat, is helemaal niet zeker. Zal HSV hem dan nog een contractverlenging voorstellen? Van 1 seizoen? Hij is er tenslotte 32.

  25.02.2015: Op 28 maart speelt een keur aan ex-HSV spelers een match afwerken om ex-speler Jarolim in de bloemetjes te zetten, en die wedstrijd komt bij Sport1 op TV vanaf 15 uur. De genodigden zijn o.a. Dennis Aogo, Timothee Atouba, Sergej Barbarez, Stefan Beinlich, Nigel de Jong, Mladen Petric*, Frank Rost, Khalid Boulahrouz* und Mehdi Mahdavikia ihr Kommen zugesagt. Schon wegen seiner Größe wird der Gegner der HSV All Stars von Jan Koller angeführt. Aber auch Adam Petrous, Tomas Galasek, Pavel Nedved (de enige die ik "ken"), Marek Mintal, Marek Jankulovski. **Zou Van der Vaart (die aan 't eind van dit seizoen wellicht vertrekken) ook meedoen?  Zijn huidige vriendin is de ex-vrouw van Boulahrouz. *Overigens heb ik in 't nieuws vernomen dat de Griekse competitie stilgelegd is wegens hooliganrellen tijdens de Atheense derby tussen Panathinaikos (Petric' ploeg) en Olympiacos, dus de Kroaatse Zwitser kan gerust afkomen.

  01-03-2015 om 20:50 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, KSV Roeselare - E. Aalst

  28.02.2015: KSV Roeselare - E. Aalst: 2-1

  Niet te geloven, een 0-1 voorsprong weggeven... Na zes minuten scoorde De Greef al het openingsdoelpunt. Meteen nadien was Eandracht ontsnapt aan een penalty. Tot aan de rust ging het over en weer, al presenteerde de thuisploeg een iets betere wedstrijd. De verslaggever van de website wist verder te melden dat Daniel de Oliveira vanuit Saoudi-Arabië de wedstrijd volgt zoals ik: via de live getypte verslaggeving (dat moet dan toch 's nachts geweest zijn?), en Christophe Lauwers (ex-speler van beide ploegen) zat in de tribune. Tijdens de tweede helft namen beide ploegen afwisselen het spel over, in de 66ste minuut kreeg de thuisploeg toch een penalty, maar Van Den Noortgaete pareerde. 11 minuten later scoorde Mbuba (de verslaggever dacht eerst dat het Vanbelle was met een own goal) en in de 83ste minuut scoorde Vanthournout het winnend doelpunt (moest die niet in de modder fietsen? ).

  Van Acker stelde de volgende ploeg op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, Lievens, De Cuyper (64' Lapage), Janssens K., Janssens P. (78' Bogaerts), Vansimpsen, De Neve, Shkodra (60' Van Damme) en Smet.

  Vandaag stond er in Het Nieuwsblad een interview met Guy Valckenier, vereffenaar van Terjoden-Welle, die voorstelde dat Eendracht zou fusioneren met deze ploeg en FCV Dender EH. Ik weet niet hoeveel, of eerder: hoe weinig, Eendracht-supporters zo'n idee genegen zijn, maar als het er toch van zou komen, moet die nieuwe ploeg zeer herkenbaar zijn voor Eendracht-supporters.

  26.02.2015: Mocht het van mijn slome buren, zo'n 500 m verder, afhangen, dan werd Eendracht Aalst volgend seizoen dakloos. De Denderleeuwse voorzitter André Van Roy laat er geen twijfel over bestaan dat Eendracht Aalst niet van harte welkom is in het Van Roystadion (de EA-supporters die tegen hun zin toestemden, zullen misschien een zucht van verluchting slaken). Dender kreeg schriftelijk de mededeling dat Aalst via de overname van Terjoden-Welle vanaf 1 juni zijn intrek wil nemen in het stadion, maar ziet dat dus niet zitten. Eendracht Aalst heeft zelf dan weer de steun van de stad Aalst afgewezen. Ze hebben namelijk de intentieverklaring van de stad niet ondertekend. In die verklaring staan financiële afspraken die de stad zal nakomen indien de club moet verhuizen. De stad zou 25.000 euro steun geven. Er staat ook in dat de stad zich zal engageren om verder te zoeken naar een ideale locatie voor de club. De intentieverklaring moest dinsdag ondertekend worden, maar dat gebeurde niet. Dit omdat er hierin op het ogenblik te weinig concrete engagementen vanuit de stad zijn opgenomen, gekoppeld aan een uitgestippelde tijdslijn. Daarbij wenst Eendracht Aalst zich in de huidige formulering steeds te kunnen beroepen op eigen alternatieven indien de uitwerking van de intentieverklaring niet verloopt zoals vooropgesteld. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  23.02.2015: Na verschillende onderhandelingen te hebben gevoerd met het bestuur van FCV Dender dient S.C. Eendracht Aalst mee te delen dat een akkoord op minnelijke basis met eerstgenoemde niet meer mogelijk blijkt.  Dit voor het spelen van de thuiswedstrijden van zwart-wit in het Van Roystadion de komende seizoenen (hopelijk niet te veel). Eendracht Aalst zal nu via juridische weg deze verhuis trachten af te dwingen.  Dit zal gebeuren door de burgerrechtelijke overname van SK Terjoden-Welle waarvoor de beide vereffenaars, dhr. Jean-Paul Vaeyens en dhr. Guy Valckenier, reeds hun ondertekend akkoord hebben gegeven. Van een sportieve overname is helemaal geen sprake.  Het stamnummer van SK Terjoden-Welle werd trouwens eerder al verkocht aan Schaarbeek... Het bestuur van Eendracht Aalst wenst Vaeyens en Valckenier nu reeds van harte te bedanken voor hun constructieve houding en goedkeuring. Gezien het groot belang dat voetbalclub S.C. Eendracht Aalst ook hecht aan de mening van de ruime achterban, werd deze piste vorige week al voorgelegd aan de afgevaardigden van de supporters, nl. Johan Van Nieuwenhove en Bram De Wilde. Dit met de bijkomende vraag deze denkpiste voor te leggen aan de supportersverenigingen.  En met dankbaarheid kan het bestuur vandaag meedelen dat ook de supporters als één geheel deze verdere ontwikkelingen ondersteunen (omdat er nu eenmaal een stadion nodig is, zeker, en ze geen keuze hadden?). Ik hoop dat Eendracht ervoor zorgt dat de supporter geen cent aan FCV Dender EH betaalt bij de aankoop van een ticket, dat elke cent naar Eendracht gaat. Beste wit-zwarte zielsverwachten: wees welgekomen in dit overbevolkt dorp.

  19.02.2015: Eendracht Aalst heeft vandaag het licentiedossier ingediend. De clubs uit tweede klasse hebben nog twee tot vier weken de tijd om de bijkomende vragen te beantwoorden. Rond eind maart wordt de beslissing van de licentiecommissie verwacht. De onderhandelingen inzake het stadiondossier (huur en nieuw stadion, deze liefst met meer damestoiletten...) zullen in de eerste week van maart vorm krijgen en gecommuniceerd worden.

  16.02.2015: Gisteren ging de grote carnavalsstoet uit en een van de losse groepen was "de Kakkelatjes". Vandaag staat op de website van Eendracht Aalst het bericht dat eergisteren de middenstip in het P. Cornelisstadion uitgegraven werd. Verkleed als verhuizers trok de carnavalsgroep met oud-speler Johan Dierickx door de binnenstad in de richting van Denderleeuw met twee doelen, ballen, truitjes, flesjes water, zakdoeken, het pak van mascotte Zwawi én dus ook de echte middenstip van de heilige grond. Het stadion van onze buren doopten ze om tot het Geert Van Roystadion*. De erkende verhuisfirma luistert naar de naam "Iendracht ver(h)oi(s)t". 

  Binnen de veertien dagen zullen de Stad Aalst en Eendracht Aalst hun beslissing in het stadiondossier communiceren. Om in het Pierre Cornelisstadion te kunnen blijven moet er een grote investering van de stad komen (maar die is dat niet van plan, las ik onlangs in Het Nieuwsblad). In het andere geval moet Eendracht, in afwachting van de bouw van een nieuw stadion, enkele seizoenen (!!!) uitwijken. De meest voor de hand liggende locatie is het Van Roystadion in Denderleeuw, zoals carnavalsgroep "De Kakkelatjes" ook al aangaf. Het stadion van FCV Dender EH heet officieel Florent Beeckmanstadion maar bij de Eendrachtsupporters wellicht eerder Van Roystadion, en Geert Van Roy (niet de naamgever) is ex-speler en was enkele keren trainer van Eendracht Aalst (eigenlijk is hij kinesist).  FCV Dender EH is eigenlijk een "traditionele vijand", zoals BC Oostende dat is voor Okapi Aalstar (die trouwens ook zijn carnavalsmatch won, zaterdag jl, tegen ... Oostende ) en het zint de Eendracht-supporters hoegenaamd en helemaal niet om daar geld aan uit te geven (de fusieclub zal wel een financiële tegemoetkoming ontvangen om haar stadion te mogen gebruiken). Ik hoop, als het dan toch zover komt, dat de supportersclubs erin slagen om bij thuiswedstrijden dat stadion als het onze te laten uitkomen met veel vlaggen en spandoeken ("tifo" zoals dat heet).

  01-03-2015 om 20:32 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1e Ajuinwisselbekertocht, georganiseerd door WSV De Kadees vzw

  01.03.2015: Ik parkeerde de auto op de Siesegemlaan want de "ruime parking op 100m van de start" was al vol (ter attentie van de voorzitter: de parking van de Keizershallen is ruim verder dan 100m ) en schreef me in voor 10 km, omdat ik 's namiddags nog ergens moet zijn en mijn dorp zeker tegen 13.30 uur moest verlaten hebben, of ik geraak er niet weg wegens hun versie van Carnaval... In de refter van IBSO De Horizon werd ik meteen verwelkomd door Mark die me naar Mieke begeleidde., wij kregen even later gezelschap van Steven J. uit Mechelen. Zij moesten nergens meer heen om boodschappen te leveren en konden dus zowat 28 km wandelen, onze wegen scheidden zich dus reeds bij de start. Intussen kregen we elk, zoals andere wandelaars, een in plastiek verpakte ui, ofwel ajuin, de bijnaam van de Aalstenaars. Dat zal zeker eens smaken in de vleesjus.

  Deze tocht voerde me langs de kapel van Sint-Job, naar de parking van de Keizershallen (waar weinig wagens geparkeerd waren), een beetje van het centrum om een rustpost te vinden in het Lyceum, nabij de Houtmarkt. Daar trof ik enkele bekende Kadees aan het werk: Lucia, Johan, Werner, Ellen en Rudolf. Ik genoot van een frisdrank en een babbel en ging dan verder voor een lus door het stadspark, en nadien door het begijnhof (met een kerk voor Roemenen, inclusief WC, en een kapel), de Sint-Martinuskerk, de Grote Markt met Belfort (Tettentoeren ver d'Oilsjteneers), het standbeeld van Dirk Martens ("de Zwette Maan"), het restaurant Borse van Amsterdam, dan naar 't station via het Werfplein met de Postsite, de Esplanade, het Astridpark en weldra was ik terug in het IBSO, waar ik met Sportvrienden Danielle, Ulrik en Tony kletste en een bakje Aalsterse vlaai kocht alvorens me naar huis te spoeden.

  Ons Heer is een Ajuin want de weersvoorspellers van de VRT zaten er flink naast: het regende helemaal niet, integendeel, de zon scheen en het was ongeveer 10°C. Het was erg leuk om in de stad van mijn dromen te wandelen en volop foto's te kunnen nemen (volgend jaar kan ik hopelijk een iets langer parcours volgen, dan valt carnaval Denderleeuw iets vroeger op 't jaar): https://picasaweb.google.com/9470hvds/1eAjuinwisselbekertocht15

  01-03-2015 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wandelen


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!