NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  27-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26.06.2010 - Euraudax Achel-Lommel, georganiseerd door Euraudax Belgie (258)

  Ik kwam voorspoedig aan samen met Paul en Rudolf in de Zaal Aan de Statie, Paul en ik schreven ons in voor de volle pot, Rudolf had nog een afspraak en koos voor de eerste lus alleen. Intussen druppelden andere wandelaars binnen, meestal bekenden maar ook enkelen die ik nog niet van ziens ken. Ook Annemie en Mark kwamen aan, zij schreven zich in voor 75 km.

  De eerste lus leidde ons over enkele verharde maar veel onverharde en behoorlijk stoffige wegen doorheen de mooie natuur via een kapel voor O.L.V. in de Nood waar we bevoorraad werden met o.a. frisdranken en cake. Het ging verder naar de Kluis, een traditionele “caférust”, waar de ijsjes en de trappisten vlot over de toogbank gingen. Annemie, Mark en ik opteerden voor een ijscoupe met een frisdrank wat we ons wel lieten smaken. Tussen de start en de eerste pauze en tussen de twee pauzes had Jean nog voorzien dat zijn medewerkers klaar stonden met veel mineraalwater. Nog 6 km scheidden ons van de startzaal waar we een frisse pastasalade kregen. Wij namen intussen afscheid van Rudolf. Intussen konden wij onze voeten en benen van al dat stof ontdoen in emmers fris water wat ons door Jeans medewerkers ter beschikking werden gesteld (Annemie had haar eigen plonsbadje bij).

  De tweede lus liet ons evengoed over stoffige paden maar ook verharde wegen (zoals fietspaden) ploeteren en verschafte ons twee wagenrusten, eentje aan de Drie Bruggen en eentje aan Malpie, een van de talrijke natuurgebieden. Tijdens deze lus passeerden we nogmaals aan de abdij van Achel, even verder stond een ijscremeverkoper en Mark trakteerden ons op eentje met twee bolletjes. Toen we even verder aan de waterbevoorrading kwamen, waren de wandelaars alweer vertrokken. We kwamen zo terecht in Valkenswaard in Nederland. Op de wagenrust trakteerde Kim met schuimwijn op zijn 40.000ste wandelkilometer, hartelijk gefeliciteerd en doe zo voort ! Dan keerden we terug naar Hamont-Achel, waar we soep, een hoofdschotel en … een ijsje aangeboden.

  De derde lus kende enkel in de eerste zes kilometer wat stoffige paden, nadien viel de duisternis langzaam in en Jean & Hilde hadden voorzien dat ze dan zulke hindernisrijke (stenen) paden moesten vermijden. Weldra was de volle maan te zien, en dat was ook het enige dat nog te fotograferen viel. De wagenrusten bevonden zich aan Quatre Bras (da’s dus niet alleen in het Brusselse ) en het station van Neerpelt. Zo keerden we terug voor een soep met brood of een hamburger. Intussen had ik node afscheid te nemen van Annemie en Mark. Ik moest ook afscheid nemen van Paul die twee weken na een operatie (in de spoedafdeling, hij kon nadien naar huis) flinke pijn leed aan zijn opgezwollen rechter knie, het was beter dat hij naar huis ging en zich daar goed verzorgde, o.a. middels rust, voorspoedige beterschap, Paul ! Lucia had inmiddels ermee ingestemd dat zij me naar huis zou brengen (met de trein zou het zeker drie uur duren), waarvoor mijn oprechte dank !

  De vierde lus begon met verharde paden langs het gemeentehuis van Hamont en de parking van een bedrijf over verharde wegen, pas op het einde, wanneer de dageraad alweer was aangebroken, kwamen er stoffige en stenige paden bij kijken. Zo konden we weer voor het ontbijt aanschuiven, het meeste stond al klaar op de tafels voor de wandelaars, de ham, kaas, jam en chocopasta waren te halen op de buffettafel. Intussen waren enkele supporters zich komen inschrijven voor de laatste lus, zoals Linda en Charles uit Hoboken, hartelijk welkom !

  De laatste lus was opnieuw even stenig en stoffig als de eerste twee en hadden een wagenrust aan De Wulp, een natuurcentrum, en aan de Stenen Brug, waar er nog veel fruitsalade over was toen iedereen die wou zich had bediend. Terug in de zaal deden Jean en Frank (als hoogstaanwezend bestuurslid van Euraudax België) hun zegje, en Jean deelde Gouden Arenden uit (een eerste was al uitgereikt na 100 km), eentje aan Sandra en eentje aan Geert van de club van Lommel, hartelijk gefeliciteerd !

  Het weer was zomers: zonnig, droog en warm, meer kunnen we niet verlangen !

  Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.com/helgavds/EuraudaxHamont10

  27-06-2010 om 22:35 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  21-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20.06.2010 - 19de Water- en bostocht, georganiseerd door W.S.V. Horizon Donk vzw (L 066)

  Dit was het doel van een busuitstap met de club en dus moest ik niet ver: te voet naar ’t dorpsplein. Zij die mee wilden, waren allemaal mooi op tijd en de busreis verliep voorspoedig. Om ongeveer negen uur waren we in Linkhout, een deelgemeente van Lummen.

  Ik plande om 21 km te wandelen en tot de laatste splitsing bij mijn gezelschap te blijven: Yvette, Julienne, de twee Trezen (beide vriendinnen heten Marie-Thérèse) en Herman. Het mooiste van de tocht viel ons meteen te beurt, een eindje langs de oever van het Schulens Meer, 95 ha groot. Daarna werd het af en toe nog even leuk wandelen, door bossen op brede en soms smalle paadjes, sommige behoorlijk zanderig (en ik wandelde natuurlijk op sandalen ). Af en toe dreigde het te regenen en dat deed het ook net toen we de (eerste) rustpost bereikten. Daar bleven we nogal lang schuilen, aten intussen een belegd broodje wat we doorspoelden. We vertrokken daar weer om ongeveer 13 uur en ik besloot dan dat ik me voor de overige 14 km misschien wat zou moeten haasten (je weet nooit wat je onderweg overkomt) en bleef dus bij mijn gezelschap. Zo keerden we terug naar de parochiezaal waar we een Horizonsmos (genoemd naar de organiserende club) verorberden en doorspoelden met onze favoriete drank. Het was ook pas toen we terug kwamen van de wandeling dat ik eindelijk nog andere bekenden zag: Ivan die ook al deel nam aan Vichte-Dhron en Pierre die volgende maand voor de 8ste keer deel neemt aan de Haervejsvandring (wat ik dit jaar helaas niet zal kunnen).

  Het weer was dus niet zo zomers als je zou verwachten in juni, met te lage temperaturen en regenachtig. Voor de club deerde dat niet want er kwamen bijna 1500 bezoekers wandelen.

  Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.com/helgavds/Linkhout10

  21-06-2010 om 22:54 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18.06.2010 - 31ste Nacht van Vlaanderen, georganiseerd door V.Z.W. De Nacht (311)

  Ik reed er met twee treinen (overstappen te Brugge) naartoe vanuit Brussel, kleedde mij om, haalde mijn inschrijvingsomslag samen met die van Annemie, Mark en Trees, en diende mijn bagage in. Terwijl ik op hen wachtte, kon ik menig bekende wandelaar begroeten, en toen zij dan ook hun bagage hadden ingediend, gingen we in de zaal ernaast onze broodjes eten (bereid en meegebracht door Trees) en doorspoelen (ik haalde twee koffie en twee donkere Leffe).

  Tegen kwart na 8 ’s avonds gingen we de groep wachtenden vervoegen, en weldra mochten de wandelaars ook vertrekken, de lopers waren toch al uit de weg. Zoals de twee eerdere jaren mochten we eerst de kermissfeer opsnuiven, gingen dan een bos door, Groenhove, en na een uurtje mochten we de wandelaars op de 10 km uitwuiven. Ook nog traditioneel is dat de eerste controleposten nauwelijks zitplaats boden, daarvoor was de groep zeker nog te groot, in Loppem en Oostkamp was zelfs geen WC voorzien, dat stond dan wel op het overzicht van rustposten en hun openingsuren. Wat er wel was, kleine muziekgezelschappen in Groenhove, Veldegem en Loppem. Om bijna middernacht namen we ook afscheid van de wandelaars die aan 42 km genoeg hadden. Van dan hadden de 100-km-stappers het rijk voor lange tijd voor hen alleen. Via Waardamme (leuke naam voor een woordspeling: “Waar damme zijn? In Waardamme”), Hertsberge en Ruiselede bereikten we Beernem. Daar mochten we naar goesting belegde broodjes nemen, ik koos er twee en Mark trakteerde met zelfgebakken frikadellen. Ik trok hier ook een ander paar kousen aan, want met sandalen wandelen is plezant voor de voeten, ze mogen wat zwellen, ze zullen niet knellen zoals in schoenen. Maar die kousen trekken ook wat stof, zand, kiezels aan en dat is minder plezant voor de voeten.

  Nadat we ons hadden versterkt en verfrist, gingen we verder naar het schone Brugge, via Moerbrugge en Assebroek, waar Maaike, in het gezelschap van haar broer Joost, werd opgewacht door haar kersverse echtgenoot Peter. Een wagenrust met gratis Duvels boden zij ons echter niet aan (da’s toch niet ons favoriete bier). Om Brugge binnen te mogen, moesten we nog even wachten eer de draaibrug weer op zijn plaats stond en de slagbomen werden opgehaald. Al zagen we veel trekpleisters van dit openluchtmuseum vorig jaar ook al, ze nodigen steeds uit voor het nemen van foto’s. Alleen aan de achterkant van het station, waar al lang aan een nieuw gebouw (als ik me niet vergis: voor winkels en horeca-zaken) wordt gebouwd, daar mocht een wegwijzertje meer gehangen worden, als ik dat mag zeggen. In de kantine van de ijspiste van het Boudewijnpark vonden we alweer onze bagage, en kregen daar boterhammen, ook naar goesting, ik hield het op twee lekkere, lichtbruine boterhammen met gehakt (stuutjes met gemalen, om het Brugs met het Denderleeuws te combineren). Annemie trakteerde er op haar zelfgebakken cake, mjammie mjammie ! Daar trok ik een ander T-shirt aan voor de laatste 30 km. We verlieten Brugge via het Beisbroek, Tillegembos en een kasteel (van Tudor?). Op een onverhard pad van dit natuurgebied struikelde Trees over een obstakel (steen dat half uit het pad omhoogsteekt?) en viel pardoes voorover. Gelukkig bleven de gevolgen beperkt en niet zo ernstig als we eerst vreesden: ze kneusde haar gelaat net onder haar oog. Hopelijk trekt die zwelling en verkleuring gauw weg. Intussen telden we af, we hadden na die val nog drie controleposten, de Groene Meersen, de voetbalkantine van Aartrijke (waar ik zag dat Nederland met 1-0 voor stond op Japan, dat was ook de eindstand), de parochiezaal van Wijnendale nabij de mooie kerk en via het fiets- en wandelpad van 3 km (waar ook de Batjestocht langs ging) bereikten we spoedig zaal De Mast waar we aan de bel hingen. We konden dan ons diploma, een medaille en vooral het T-shirt (donkergroen in plaats van zwart) in ontvangst nemen. We dronken nog wat, feliciteerden nog andere deelnemers en gingen dan naar huis (ik vanaf Wetteren met de trein).

  Het weer was wat wisselvallig, niet echt warm op de laatste dag van de lente, lang moesten we niet in T-shirt lopen, soms was een regenjas nuttig wegens de miezerbuien. Maar al bij al viel dat toch nog mee.

  Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.com/helgavds/NvWV10

  21-06-2010 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  12-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12.06.2010 - Euraudax Aalst, georganiseerd door EURAUDAX BELGIE (258)

  Ik reed er zelf naartoe, want Paul was op wandel in Frankrijk (100 km van de club van Flers waarbij Mont St.-Michel werd aangedaan) en trof er reeds enkele bekenden in café Parking in de Aalsterse Botermelkstraat. Ik schreef me in voor 2 x 25 km en bestelde meteen een paar belegde broodjes. Van Marnk en wat later van Guy kreeg ik een warme chocomelk aangeboden en wanneer die tweede ook op was, vertrokken we voor de eerste lus.

  Die ging richting Moorsel over vooral natuurlijke paden, her en der een modderpoeltje of plasje ontwijkend. Het eerste stuk langs Moorsel en Meldert was ongeveer 12 km maar die twee uur wandelen “vlogen” zo voorbij omdat ik mijn babbel had met wandelvrienden die ik niet veel zie of andere pelgrims met wie ik ervaringen uitwisselde. Aan de visvijver van Meldert liet Rudolf ons ruim tijd om iets te drinken (donker Kasteelbier !) en het toilet te bezoeken. Daarna gingen we verder via Baardegem met nog een wagenrust aan een sporthal, en zo langs een fraai aangelegde recreatiezone (met voetbal- en basketbalplein in dezelfde rechthoek) terug naar het café. Onder andere ik haalde mijn lunchpakket bij de medewerker (ook een pelgrim, hij en zijn vrouw komen eind september op TV in “Man Bijt Hond”), en haalde me een donkere Leffe aan de toog.

  Intussen vertrokken vele wandelaars die aan 25 km genoeg hadden en kwamen enkele anderen zich inschrijven voor de tweede lus. Deze leidde ons naar Aalst waar we ruim tijd doorbrachten, we gingen zowat het hele centrum door en rond, en hadden een half uur pauze aan de Grote Markt. Ik dook de “verkeerde” café binnen want daar hadden ze noch Kasteelbier, noch Leffe, dus opteerde ik voor een frisdrank. Na die dertig minuten bereikten we het stadspark via een paadje aan de parking van de wereldberoemde supermarkt aan het rond punt. In Erembodegem, nabij het station in de rustiek aangelegde driehoek aan het rond punt, hadden we een wagenrust, maar wij kwamen er iets vroeger aan dan de pelgrims met twee dochters. We moesten nauwelijks een minuut wachten eer de man er aan kwam, even later gevolgd door vrouw en dochters, en Peter en Maaike hielpen met plastieken bekers uit te delen, we hadden allemaal rap iets te drinken. Peter haalde dan de knabbels (eierkoek) boven zodat we onze 10 minuten ruim konden benutten om indien nodig onze voeten en benen te laten rusten. Via enkele gekende en minder gekende straten van Erembodegem bereikten we Hof Somergem, deels in deze gemeente, deels in Aalst zelf, en het Somergembos waar aan de ingang ervan de helft van de vroegere Zeebergbrug staat, de andere helft staat in Zandbergen. Wat verder gingen we voorbij zaal en café De Kring waar ineens iemand buiten kwam en naar de groep riep. Het was Kadee Luc die het wandelen heeft niet meer ziet zitten. Langs een paar paadjes kwamen we in de Affligemdreef die we overstaken om de Schendelbeekhofstraat te bereiken. We staken de Moorselbaan over en kwamen op een fietspad dat er vroeger niet was, toen waren er trappen met een gleuf voor fietsen. Even verder liet Rudolf de groep even stoppen om ons voor onze komst te bedanken. Antoine, de voorzitter van Euraudax België die de laatste lus mee stapte, liet weten dat Jan De Donder, die in 2005 zijn Gouden Arend behaalde, op 61-jarige leeftijd overleden is, en vroeg een minuut stilte. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me hem niet herinner, ondanks de toch gedetailleerde beschrijving die Antoine gaf (groot, kalend, en met een grote, zwarte hond). Rudolf kreeg weer het woord om te zeggen dat hij volgend jaar eenmalig een 100-km-tocht organiseert in het weekend van 14 en 15 mei 2011. Dan restten ons nog een kilometer tot het café.

  Het was een mooie tocht met veel natuur en ook wat cultuur (Aalst) over voor ongeveer de helft natuurlijke wegen. We hadden ook geluk met het weer want het was nog beter dan voorspeld: droog en met veel zon, ook wat wolken. Veel wandelaars kreeg Rudolf helaas niet op bezoek, er was concurrentie van die Franse Euraudax-tocht, de 100 km van Binche en de Sloebertocht, 60 km.

  Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/EuraudaxAalst10

  12-06-2010 om 22:09 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  06-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06.06.2010 - 19de Heidetochten - Provinciale Sport voor Allen Wandeldag Vlaams-Brabant, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik (358)

  Ik was op zoek naar de startplaats toen ik toevallig Annemie zag die wachtte op Mark, dat is ook een gelukkig toeval. Zij hadden al ingeschreven maar gingen even met me mee en wachtten tot ik ook mijn kaart had gekocht en ingevuld. Dus togen we samen op stap voor 21 km.

  Via Letterbeek en Terhagen bereikten we Neigem, waar we controle hadden daar waar De Sportvrienden hun Neigembostocht laten starten. Hier zaten twee medewerkers zoals de wandelaars op het terras om daar te stempelen en consumptiejetons te verkopen. Voor de koffie van Annemie en Mark moest ik echter de trap op, gelukkig kwam Annemie helpen. Na deze pauze gingen we verder richting Neigembos zelf, maar ergens moeten we een wegwijzer gemist hebben, en zo kwamen we nabij de startplaats uit. Mark ging verhaal halen bij een medewerker die toevallig de omloopcommissaris in een camionette zag aankomen. Die medewerker was zo vriendelijk om ons terug naar Neigem te brengen, en ons te laten uitstappen aan het paadje dat we hadden moeten nemen. Dus konden we toch het bos bezoeken. Zo ging het naar Ternat (een gehucht gelijknamig aan de gemeente bij de E40), we staken de N8 over en dat vonden we al verdacht. Hadden we opnieuw een pijl gemist? Te meer daar de controlepost die we bereikten, een tuinbouwschool met veel beplanting (o.a. fruitbomen), niet op het plan van de 21 of zelfs de 24 km staat. We namen daar nog een pauze, intussen gingen Annemie en Mark aan een medewerker vragen waar we ergens gemist hadden. Er kwamen zich nog mensen moeien, zoals een paar wandelaars die eigenlijk slechts zo’n 10 km wilden afleggen. Na onze pauze besloten we van zo snel mogelijk terug in Strijland bij Gooik te geraken, we hadden nog plannen voor de zondag. Intussen was het echter begonnen te regenen, aanvankelijk was het slechts druppelen, maar de regenbui haalde ons in. Zo kwamen we terug in Strijland waar we eerst iets warms dronken, en ik 6 mattentaarten kocht, alvorens elk ons weegs te gaan.

  Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/19deHeidetochten10

  06-06-2010 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  01-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2009-2010

  20 05 2010 : Eendracht Aalst 2002 - Rupel Boom: 3-4

  Op de website van Eendracht Aalst zie ik om 22:33 uur nog niets staan van verslag maar ik heb gekeken op teletekst. Als de webmaster van Eendracht Aalst nog iets laat weten eer ik aan mijn nachtrust begin, zet ik het hier nog op, anders is 't voor later, heel wat later.

  Edit: dit is dus een flinke week later te lezen. Eendracht Aalst is er niet in geslaagd door te stoten naar de volgende ronde. Het verloor in eigen stadion met 3-4 cijfers van Rupel Boom. Het moest zelfs na een kwartier spelen met tien verder toen De Castro onterecht rood pakte. Eendracht had de beste kansen maar toch was het Rupel Boom die op voorsprong kwam via Van Der Linden. De score werd zelfs verdubbeld door Ventose. Depoitre zorgde ervoor dat Eendracht met een 1-2 stand ging rusten. In de tweede helft werd het meteen 1-3 via Dewoyer. Kestens en alweer Depoitre konden nog tegenscoren maar Mewis legde in de slotminuut de 3-4 eindstand vast.

  't Is jammer, de ploeg excuseert zich ongetwijfeld alweer bij de supporters maar deze supporter excuseert zich ook bij de club, want ik ben dit seizoen geen enkele keer komen kijken, en dat is lang geleden... (ben intussen boete gaan doen door van San Martín del Camino naar Santiago de Compostela te stappen, zo'n 280 km...). Vorig jaar ben ik nog naar de galawedstrijd tegen RSC Anderlecht geweest, en de dag erna naar de tentoonstelling ter gelegenheid van de 90ste verjaardag.

  16 05 2010 : Rupel Boom - Eendracht Aalst 2002: 4-0

  Op de website van Eendracht Aalst lees ik dat het deze namiddag met zware 4-0 cijfers verloor op het veld van Rupel Boom, die greep Eendracht Aalst onder leiding van Poorters van in het begin bij de keel. Na 17 minuten was het voor het eerst raak via een kopbal van Van Der Linden. Op het half uur werd het zelf 2-0 via een kopbal van Ventose. Nog voor de rust tikte Filipovic een kopbal uit het doel met zijn hand, logisch gevolg rood en penaltydoelpunt door Poorters. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en na een uur spelen telde Rupel Boom VC EA 2002 compleet uit via een kopbalgoal van opnieuw Van Der Linden.

  De eindronde zit er dus bijna op voor Eendracht Aalst tenzij het op eigen veld aanstaande donderdag met vijf doelpunten verschil de maat kan nemen van Rupel Boom.

  10 05 2010 : De eerste twee rondes van de einronde zijn al bepaald. Aalst gaat komende zondag, 16 mei, op bezoek bij Rupel Boom, en donderdag 20 mei komt Rupel Boom op bezoek. De winnaar van dat dubbeltreffen speelt op 23 en 27 mei tegen Charleroi of Deinze. De datum van de finale is nog niet bepaald. Door het vrijwillige forfait van KSK Beveren zal de eindronde met zeven in plaats van acht clubs worden afgewerkt, Dessel is vrij voor de eerste ronde.

  09 05 2010 : Racing Mechelen - Eendracht Aalst 2002: 3-1

  Op de website van Eendracht Aalst lees ik dat enkele basisspelers rust kregen met het oog op de eindronde die normaal gezien donderdag van start gaat, zo maakten Gacem, Vijverman en De Gusseme hun debuut voor Eendracht. Voor Van Gelder en Verhoeven was het de tweede wedstrijd voor Eendracht. Aalst kwam dan ook vlug op achterstand met doelpunten van Buvens en Urueta op strafschop. In de tweede helft werd het zelfs 3-0 via Casagolda. Toen Eendracht vijf minuten voor tijd ook een schrafschop kreeg, was het keeper Van den Noortgaete die deze omzette.

  VC EA 2002 kan zich nu volop voorbereiden op de eindronde die morgen geloot wordt. Mogelijke tegenstanders zijn SK Ronse, Rupel Boom, Deinze, O. Charleroi, Dessel en URS Centre/Diegem Sport. Ik hoop dat ze donderdag a.s. thuis spelen, ik ben dan met vakantie (O.-L.-H-Hemelvaart).

  04 05 2010 : Goed nieuws is er te lezen op de website van de club, de licentiecommissie heeft in haar vergadering van 30 april 2010 de licentie voor tweede nationale toegekend aan vzw Voetbalclub Eendracht Aalst 2002 en dit voor het seizoen 2010-2011. Nog goed nieuws is dat Kempeneer en VC Eendracht Aalst een akkoord bereikten over een verdere samenwerking. De doelman die tijdens de winterstop overkwam van tweedeklasser Red Star Waasland verlengde zijn verbintenis bij Eendracht Aalst met twee seizoenen.

  Eerder slecht nieuws las ik in de krant, de papieren versie want op 't internet vind ik het niet terug, dat Podevijn zijn neus en oogkas brak, bovendien moet hij geopereerd worden omdat er een bloedophoping onder de schedel heeft. Ik heb evenwel in het wedstrijdverslag niet gelezen dat de drager van de schoen die Podevijn tegen het gelaat kreeg, een gele kaart zou gezien hebben, nochtans leek me dat toch gevaarlijk spel als je voet zo hoog is dat hij iemand in 't gezicht kan trappen.

  02 05 2010 : Ternat - Eendracht Aalst 2002: 1-4

  Op Teletekst staat de uitslag zo geschreven hoewel Ternat het thuisvoordeel aan Aalst had gelaten. Op de website van Eendracht lees ik dat Aalst deze namiddag weinig problemen kende met Ternat. In de eerste helft viel er niet veel te beleven. Podevijn moest wel na twintig minuten al bloedend de strijd staken toen hij een schoen in het aangezicht kreeg. Na een uur spelen vielen de doelpunten. Eerst was het De Loecker die de bal ongelukkig in eigen doel zag belanden. Ternat kon echter onmiddellijk tegen scoren van op de stip via De Saegher. Nadien nam Eendracht Aalst afstand van Ternat met doelpunten van Wouter Moreels, Depoitre (door de supporters verkozen tot man van het seizoen, vóór Wouter Moreels en Filipovic) en Verheyden. Het mag de lezer al opgevallen zijn dat ik alleen familienamen gebruik, behalve bij broers, al het is al een tijd geleden dat Brecht Moreels werd vermeld.

  28 04 2010 : Eendracht Aalst 2002 - VW Hamme : 1-1

  Op de website van Eendracht lees ik dat de thuisploeg er niet in geslaagd is een vervolg te breien aan zijn goeie prestatie van afgelopen zondag. Het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen VW Hamme. Het was wachten tot in de tweede helft voordat er doelpunten te noteren vielen. Ex-eendrachter Delange opende de score voor VW Hamme. De Schutter zette vijf minuten voor tijd de eindstand vast. Maar het plaatsje voor de eindronde was al op zak. Komende zondag, 2 mei, speelt Eendracht tegen Ternat, dat eigenlijk had moeten thuis spelen, maar dat voordeel aan Aalst liet (ik weet eigenlijk niet waarom, is er nog iets anders te doen in Ternat ?).

  25 04 2010 : Rupel Boom - Eendracht Aalst 2002: 1-3

  Op de website van Eendracht lees ik dat het deze namiddag zijn wedstrijd gewonnen heeft op het veld van leider Rupel Boom. Reeds in de eerste minuut zag Wouter Moreels zijn voorzet via keeper Vervoort in doel belandden. Na 22 minuten spelen zag Eendracht wel Verheyden vroegtijdig naar de kant gaan toen hij een lichte rode kaart kreeg (hij legde Ventose neer en tot ieders verbazing kreeg Ewen dus meteen rood van scheidsrechter Boucaut). In de tweede helft - waarin jong EA ook zijn kans kreeg (Van Gelder, Devidts en Verhoeven) - slaagde Eendracht er toch in een tweede maal te scoren via Wouter Moreels maar Rupel Boom scoorde direct terug via Magerman. VC EA 2002 zette door en dit leverde nog een derde doelpunt op voor Wouter Moreels (bijna een hattrick dus). Eendracht Aalst is zo verzekerd van een eindrondeticket.

  20 04 2010 : Filipovic heeft nog meer reden om te treuren, naast zijn blessure (zie verslagje van 11 april): nu is zijn vader ook nog overleden. Beter nieuws is er voor de trainer, Bart Van Renterghem heeft voor de komende 2 seizoenen bijgetekend. De webmaster zegt ervan overtuigd te zijn dat hij binnen deze periode de ambities van Eendracht Aalst kan waarmaken. En welke zijn dat? Eerste klasse, nog eens, omdat het destijds met Ceulemans toch ook plezant was? Ook de andere leden van de technische staf, De Latte en Schollaert verlengden hun verblijf bij VC EA 2002.

  18 04 2010 : Eendracht Aalst 2002 - KVV Coxyde : 1-0

  Terwijl ik met mijn twee kameraden nog een nabezoekje (na een 100-km-wandeling) aan Dijon (F) bracht, won Eendracht Aalst dus van de kustploeg. In een gelijk opgaande eerste helft waren de beste kansen voor Eendracht Aalst maar scoren lukte nog niet. Seminck (die vrijdag in de krant kloeg omdat hem nog geen contractverlenging werd aangeboden) moest op slag van rust ook vroegtijdig naar de kant met een blessure (da's dubbel slecht nieuws voor hem). In de tweede helft kon Gallucci na een uur spelen via een kopbal scoren. Tien minuten voor tijd incasseerde De Castro wel nog een tweede gele kaart. Volgende week is de topper tegen Rupel Boom dat dit weekend 1-1 speelde tegen Sottegem en 10 punten meer heeft dan Eendracht, en dus kan mijn favoriete Belgische ploeg geen kampioen meer spelen, maar ze zetten alles al een tijdje op de eindronde (dat brengt meer inkomsten uit tribunekaarten op ). Heist heeft wel gewonnen en heeft 9 punten meer en een even gunstig doelsaldo als Aalst.

  Wat ik daar ook vind, is de mededeling dat de ploeg Preben Delclef heeft getekend voor twee seizoenen. Hij is verdediger en komt over van tweedeklasser Standaard Wetteren. Voordien speelde hij bij Lokeren en in de jeugd van ons eigen Eendracht Aalst. Moet hij Seminck vervangen?

  14 04 2010 : SC Wielsbeke - Eendracht Aalst 2002: 1-4

  Om 21:04 vind ik deze uitslag op teletekst, maar verder weet ik nog niets. Ik zal het internet wat in het oog houden, maar misschien weet ik pas morgen hoe de wedstrijd is verlopen en wie heeft gescoord. Het verschil in punten zowel met Heist o/d Berg (2de in de stand) als met Temse (4de) is te groot opdat deze leuke uitslag eigenlijk invloed heeft op de rangschikking van Eendracht.

  Om 23 uur heb ik dan eens gekeken op de website van Eendracht en lees daar dat het voor de rust reeds een eerste maal kon scoren via Depoitre (terug van herstellingsperiode). In de tweede helft zagen ze nog doelpunten van Seminck, Wouter Moreels en Gallucci. SC Wielsbeke kon nog milderen via Nasreddine.

  13 04 2010 : Eendracht heeft personeelskosten gemaakt. Het rondde de transfer van de 20 jarige Jonathan Kanangila Yombo met succes af. Jonathan is middenvelder en heeft zijn jeugd doorlopen bij RSC Anderlecht en FC Brussels en speelt momenteel bij Ronse. Tevens was hij internationaal op de leeftijd bij de U16 en U17. hij heeft een contract ondertekend van 2 jaar.

  11 04 2010 : Eendracht Aalst 2002 - FCN Sint-Niklaas : 2-0

  Terwijl ik hard aan 't werken was voor de wandelsport (1704 bezoekers ), is Eendracht er in geslaagd met 2-0 cijfers te winnen van FCN Sint-Niklaas. Na ruim een half uur spelen bracht Podevijn de stand op 1-0. In de tweede helft viel Filipovic geblesseerd uit maar Eendracht Aalst slaagde er toch in een tweede maal te scoren. Na een handsbal in de zestien kon Verheyden de score van op de stip verdubbelen. Door deze zege behoudt VC EA 2002 zijn derde plaats in het klassement. 

  09 04 2010 : Die oefenwedstrijd met de nationale -18-jarigen werd door Eendracht gewonnen met 5-0, doelpunten van Depoitre, Gallucci, Coppens, Podevijn en Wouter Moreels.

  06 04 2010 : Vandaag speelde Eendracht een oefenwedstrijd met de nationale -18-jarigen, de uitslag moet om 21:15 uur nog op de site gepost worden. Eergisteren was Aalst nl vrij en dat zal de sportievelingen onder de spelers, bestuur, helpers, supporters en zo misschien nog goed uitgekomen zijn, zo konden ze de Ronde van Vlaanderen volgen (gewonnen door Zwitsers kampioen Cancellara, met een tijdje voorsprong op Boonen, Gilbert was derde en Leukermans vierde).

  30 03 2010 : Vandaag las ik op de website van Eendracht dat de licentiemanager van de KBVB een positief advies doorgaf aan de licentiecommissie over het dossier van VC Eendracht Aalst. De club voldoet aan de voorwaarden voor het bekomen van de licentie betaald voetbal voor het seizoen 2010-2011 voor 2e nationale afdeling. Dit advies moet nog bekrachtigd worden door de licentiecommissie die halfweg april bij elkaar komt. En dan moeten de resultaten nog volgen.

  Verder is er al een eerste transfer namelijk van aanvaller Sam Crispijn. De spits die dit seizoen tot hiertoe 19 raak trof voor eerste-provincialer Evergem tekende een contract voor één seizoen met optie.

  28 03 2010 : FC Cappellen  - Eendracht Aalst 2002: 1-1

  Op de website van de club lees ik dat Eendracht deze namiddag geen nodige zege kon houden, want Eendracht begon wel goed aan de wedstrijd, wat twee minuten spelen reeds een doelpunt opleverde. Troch verschalkte de Kapelse keeper, maar nadien liet Eendracht Aalst het initiatief aan FC Cappellen en kreeg dan ook in de slotfase het deksel op de neus toen Allachi een vrijschop kon binnen tikken.

  21 03 2010 : Eendracht Aalst 2002 - KVK Ieper : 3-0

  Op de website van de club lees ik dat Eendracht deze namiddag KVK Ieper makkelijk opzij gezet heeft met 3-0 cijfers. KVK Ieper kwam na 36 minuten spelen op achterstand toen het zijn eigen keeper verschalkte. Vijf minuten later verdubbelde Kestens met de kopbal de score. Net na de rust maakte Amghar er zelfs 3-0 van, wat meteen ook de eindstand werd. Door deze overwinning blijft Eendracht Aalst op een derde plaats in het klassement, met twee punten voorsprong op KMSK Deinze. Rupel Boom en Heist (die beide ook wonnen) blijven nog buiten bereik maar hoe zit het met de kansen op promotie naar 2de klasse? Is dat nog mogelijk of ben ik te optimistisch?

  14 03 2010 : Willebroek Meerhof - Eendracht Aalst 2002: 0-3

  Op de website van de club lees ik dat Eendracht deze namiddag op het veld van Willebroek Meerhof gewonnen heeft. Eendracht, dat quasi een hele match tegen 10 man speelde (Gallucci werd na vijf minuten de diepte in gestuurd en neergehaald net voor de zestien meter), scoorde reeds na 7 minuten spelen, toen Troch de vrijschop kon verzilveren die voor die fout werd toegekend. Een kwartier voor tijd was het diezelfde Troch die van op de stip - na een fout op de ingevallen Coppens - de score verdubbelde. Vijf minuten later kon Van Damme nog zijn eerste doelpunt van het seizoen binnentikken. Door deze overwinning en het gelijkspel van KMSK Deinze wordt Eendracht alleen derde in het klassement.

  07 03 2010 : Eendracht Aalst 2002 - KMSK Deinze : 2-2

  Op de website van de club lees ik dat Eendracht goed begon aan de wedstrijd en reeds na 26 minuten spelen op voorsprong kwam via Amghar. Net voor de rust kon KMSK Deinze echter op gelijke hoogte komen. In de tweede helft kreeg KMSK Deinze - na een trekfout van Kestens - een strafschop. Declercq liet Kempeneer kansloos. Tien minuten voor tijd kon Gallucci de stand echter nog in evenwicht brengen.

  VC EA 2002 blijft door dit gelijkspel nog steeds uitzicht hebben op een einderondeticket, ook al omdat het op de derde plaats staat en Temse alweer verloren heeft. Volgende week, op bezoek bij degradatiekandidaat Willebroek Meerhof, zal De Castro - die vandaag zijn derde gele kaart pakte - wel een schorsingsdag moeten uitzitten.

  03 03 2010 : RSC Anderlecht - Eendracht Aalst 2002: 2-0

  Op de website van de club lees ik dat Eendracht Aalst met een typeploeg oefende tegen een veredeld beloftenelftal en verloor door twee doelpunten van ene Kanu. Trainer Van Renterghem had bij de rust wel zowat de hele ploeg vervangen, maar het mocht niet baten. Ik laat er mijn slaap niet voor, 't was een oefenpot en ik heb liever dat Aalst zondag wint van Deinze.

  28 02 2010 : KSV Temse  - Eendracht Aalst 2002: 2-3

  Op de website van de club lees ik dat Eendracht Aalst (dat moest Depoitre, W. Moreels, Seminck, Lord en De Castro missen) deze namiddag de topper in en tegen KSV Temse heeft gewonnen met 2-3 cijfers. Eendracht had het in de eerste helft nochtans niet onder de markt met Temse dat op het half uur ook op voorsprong kwam via Thijs. Nog voor de rust werd het zelfs 2-0 via Maes. Eendracht, dat met twee nieuwe krachten aan de tweede helft begon, slaagde erin zich terug in de wedstrijd te spelen. De ingevallen Troch maakte er net na rust 1-2 van. Na een uur spelen, kon Kestens de score terug in evenwicht brengen en een kwartier voor tijd was het opnieuw Troch die de 2-3 eindstand vastlegde. Door deze zege heeft Eendracht evenveel punten als Temse maar een beter doelsaldo en een match méér gewonnen.Volgende zondag komt Deinze op bezoek en die heeft nu evenveel punten, maar staat net achter Temse.

  21 02 2010 : Eendracht Aalst 2002 - Racing Waregem : 1-0

  Op de website van de club wordt dit een zuinige zege genoemd, maar de drie punten zijn toch in Aalst gebleven, en dat is wat telt. Volgens dezelfde bron was het Wouter Moreels die na 52 minuten spelen scoorde, volgens TV Oost was het zijn broer Brecht. Nu ja, in de familie blijft het dan toch. Keeper Kempeneer vervangt de geblesseerde Van den Noortgate op een uitstekende wijze, uit het verslag op te maken, hij moest enkele straffe reddingen uitvoeren en hield de 0 dus op het bord.

  13 02 2010 : KSV Oudenaarde - Eendracht Aalst 2002 : 2-2

  Terwijl ik aan 't feesten was, haalde Eendracht dus een carnavalspuntje in Oudenaarde, op een moeilijk bespeelbaar veld kwam Oudenaarde na 20 minuten op voorsprong via Thompson. Eendracht Aalst kwam na ruim een half uur spelen - van op de stip - op gelijke hoogte via Lord maar Gaye zorgde ervoor dat KSV Oudenaarde met een 2-1 voorsprong de rust kon ingaan. In de tweede helft kon VC EA 2002 wel nog gelijkmaken toen De Schutter een vrijschop van de ingevallen Thomas Troch kon binnentrappen. Thomas zal wel de volgende wedstrijd (thuis tegen Waregem) missen aangezien hij vandaag zijn derde gele kaart liet optekenen. 

  31 01 2010 : Eendracht Aalst 2002 - Hoogstraten : 2-3

  Het zit ze niet mee, zo te zien, hoewel Aalst wel probeerde de drie punten thuis te houden. Ondanks enkele goede Aalsterse kansen kwamen de bezoekers na een kwartier op voorsprong via Fockaert. Wouter Moreels stelde een minuutje later de stand in evenwicht. Vlak voor rust bracht Schrauwen met een beauty de bezoekers weer op voorsprong. Na de rust kon Eendracht moeilijk openingen vinden in de defensie van Hoogstraten. Toch kwam Aalst een kwartier voor tijd op gelijke hoogte via een eigen doelpunt van De Keyser. Amper een minuutje later zorgde de ingevallen Van Nuffel met een afgeweken bal voor de winst. Eendracht ziet een unieke kans aan zich voorbij gaan om een uitstekende zaak te doen in het klassement. Zeker omdat Eendracht volgende week vanaf de zijlijn moet toekijken terwijl de andere clubs wel in actie komen.

  26 01 2010 : Vandaag las ik in de krant dat Aalst eigenlijk had moeten gelijk spelen, want dat een doelpunt onterecht werd geanuleerd wegens vermeend buitenspel (Moreels stond op een zelfde lijn met de laatste verdediger van Heist).

  Op de website van de club staat vandaag te lezen dat Johan Amghar, een 1m86 lange Franse aanvaller van 28 jaar die eerder de kleuren van Amiens en FC Paris verdedigde, tot het eind van dit seizoen bij Eendracht komt spelen. Er is zelfs een optie tot volledige transfer. Een Fransman die Johan heet...

  24 01 2010 : KSK Heist - Eendracht Aalst 2002 : 1-0

  Het is dus niet gelukt om de nieuwe zegereeks (drie op rij na een gelijkspel) te verlengen, wel integendeel. Zowel Eendracht Aalst als KSK Heist kregen meerdere kansen om de topper in hun voordeel te beslissen maar het was de thuisploeg dit een kwartier voor tijd het beslissende doelpunt kon aantekenen via ene Henderickx. Die kon een hoekschop binnenkoppen aan de eerste paal.
  Eendracht Aalst blijft zo op een vierde plaats in het klassement en ziet de top drie verder uitlopen.
  Jens Podevijn kreeg ook zijn derde gele kaart waardoor hij de wedstrijd tegen Hoogstraten VV zal missen.

  20 01 2010 : Oei, slecht nieuws: Laurent Depoitre viel in de wedstrijd tegen Torhout een kwartier voor tijd gekwetst uit. Na onderzoek blijkt dat Laurent een scheurtje in de aanhechting van de achillespees opliep. Eendracht Aalst hoopt Laurent binnen een maand opnieuw speelklaar te krijgen. Tot dan zal Wouter Moreels op andere collega's moeten rekenen voor de ultieme voorzetten.

  17 01 2010 : Eendracht Aalst 2002 - 1996 KM Torhout  : 2-0

  Ze hebben de winterprik met bijbehorend uitstel van de vorig geprogrammeerde wedstrijd klaarblijkelijk zeer goed doorstaan. Wouter Moreels scoorde zowel in de eerste als de tweede helft. Depoitre, Lord en De Schutter hadden ook kansen. Ondanks deze zege blijft Eendracht op de vierde plaats in de rangschikking want Heist en Temse hebben ook gewonnen en Rupel-Boom zag zijn uitwedstrijd uitgesteld.

  03 01 2010 : Eendracht Aalst 2002 - KSV Sottegem : 4-0

  Ze zijn 't nieuwe kalenderjaar goed begonnen, dankzij een groep supporters die het speelveld klaar voor de match geschept en geveegd hebben ('t heeft vannacht een centimetertje of zo gesneeuwd en vandaag bleven de temperaturen rond het vriespunt). Eendracht nam reeds in de eerste helft afstand via doelpunten van Gallucci, Wouter Moreels en Depoitre. In de slotminuten dikte uitbllinker Wouter Moreels (alweer) met zijn tweede van de namiddag de score nog aan tot 4-0. Even voor affluiten miste Coppens de 5-0 nog op een haar toen hij de bal net naast doel devieerde. Geen Eendracht-speler kreeg een gele of rode kaart te zien. Door deze zege zet de Eendracht het jaar dus goed in en klimt het in het klassement naar de vierde plaats. Het verloor overigens reeds 10 competitiematchen op rij niet en kan vol vertrouwen naar het veld van leider Rupel Boom afreizen volgende zondag.

  20 12 2009 : De wedstrijd tegen KSV Sottegem is uitgesteld tot 3 januari 2010, het witte winterweer maakte professioneel voetballen onmogelijk.

  13 12 2009 : Eendracht Aalst 2002 - Racing Mechelen : 2-0

  Ze doen lekker voort (ze doeng goe voesj). Ik lees toch op de website dat Eendracht Aalst na ruim een half uur spelen op voorsprong via kwam Wouter Moreels. De Castro stuurde hiertoe Moreels - randje buitenspel - met een knappe diepe bal de ruimte in. Wouter bleef kalm een plaatste de bal mooi naast doelman Clepkens. In de tweede helft was het diezelfde Moreels die voor de 2-0 zorgde en zo VC EA 2002 naar een verdiende zege en de vijfde plaats* leidde. Andere kansen waren er voor Kestens, Podevijn, Depoitre en Wouter Moreels zelf. *Van de vier ploegen die nog vóór Eendracht geplaatst staan, won enkel KRC Waregem, de andere - KFC Rupel Boom, Heist en KSV Temse - speelden gelijk.

  06 12 2009 : VW Hamme VC - Eendracht Aalst 2002: 0-0

  Volgens de webmaster van de bezoekers was het een matige wedstrijd. In de eerste helft kreeg Eendracht Aalst de beste kans via een kopbal van Depoitre. In de tweede helft waren de betere kansen voor V(igor)W(uitens) Hamme onder meer via De Lange. Op het einde van de wedstrijd kreeg de ingevallen Seminck wel nog twee kansen op corner. Van Damme slikte ook nog zijn derde gele kaart waardoor hij volgende week tegen RC Mechelen een gele schorsingsdag zal uitzitten. 

  04 12 2009 : VC Eendracht Aalst 2002 : nieuws

  De leuke resultaten van de laatste weken maakt bij de spelers het een en het ander los, vooral de lust om daar te blijven en misschien de promotie mee te maken. Ik lees op de website van Eendracht dat Filipovic nog minstens twee seizoenen in het Iendracht shirt te zien zal zijn. Daarna krijgt hij een belangrijke rol in de jeugdwerking en in de technische staf van het eerste elftal. Verder verlengde ook doelman Van Den Noortgaete zijn contract met twee seizoenen. Zowel Wouter als Brecht Moreels verlengden hun contract met twee seizoenen.

  29 11 2009 : VC Eendracht Aalst 2002 - Ternat: 5-1

  Ik verneem tot mijn groot genoegen dat Eendracht erin geslaagd is de streekderby in eigen huis te winnen. Aalst kwam na een twintigtal minuten spelen op voorsprong via een kopbal van Lord. Enkele minuten later kwamen de bezoekers langszij via een vrijschop. Wouter Moreels zette Eendracht echter meteen terug op voorsprong en Lord schoot voor de rust nog zijn tweede van de namiddag staalhard binnen.

  In de tweede helft kon Aalst op zijn elan verder gaan. Fabio versloeg zijn eigen keeper net voor de aanschuivende Van Damme en ook Wouter Moreels kon de Ternatse doelman voor de tweede keer deze namiddag verschalken. Aalst is hiermee 5de in het voorlopig klassement met 12 punten minder dan de eerste en de tweede, resp. KFC Rupel Boom en Heist, en drie punten minder dan de derde, Temse.

  22 11 2009 : KVV Coxyde - VC Eendracht Aalst 2002: 3-3

  Ik was beter wat langer weggebleven, maar kom, een gelijkspel buitenshuis is toch zo slecht nog niet, toch niet met zo'n score. De Aalsterste doelpunten waren van Wouter Moreels (2 exemplaren) en Verheyden. De 6de plaats blijft behouden.

  17 11 2009 : Eendracht Aalst 2002: nieuws

  Terwijl ik op reis was, heeft Eendracht vier keer gewonnen! KVK Ieper - VC EA 2002 werd 1-3 met Aalsterse doelpunten van Depoitre (2x) en Troch, VC EA 2002 - FC Cappellen werd 3-0 met Aalsterse doelpunten van Gallucci, Troch en Podevijn, FCN Sint-Niklaas - VC EA 2002 werd 0-2 met Aalsterse doelpunten van De Schutter en Depoitre, en VC EA 2002 - SC Wielsbeke werd zelfs 8-1 (zo'n uitslag moet geleden zijn van de tijd dat "Danish Dynamite" Lassen hier nog speelde) met Aalsterse doelpunten van Brecht Moreels (2x), Gallucci, Van den Noortgaete (op penalty), Filipovic, Podevijn, Wouter Moreels en Lord. Door deze 4 opeenvolgende zeges komt de club op een mooie 6de plaats in het klassement, na KFC Rupel Boom, Heist, KSV Temse, KRC Waregem en VW Hamme.

  Er is ook nog transfer- en contractnieuws: Eendracht Aalst bereikte een akkoord met doelman Kevin Kempeneer. De 22 jarige doelman die zijn jeugdopleiding doorliep bij RSC Anderlecht was de voorbije jaren actief bij KV Mechelen en Red Star Waasland. Kevin tekende een contract tot eind dit seizoen met een optie op een verlengd verblijf bij Eendracht. Giovanni Siereveld dan weer verlaat met onmiddellijke ingang Eendracht Aalst en dit om familiale redenen. Giovanni kwam afgelopen zomer over van het Nederlandse HSV Hoek en speelde zeven wedstrijden voor Eendracht Aalst.

  De lopende contracten van Gallucci, De Castro en Depoitre werden met twee seizoenen verlengd. Verder gaf ook Filipovic te kennen zin te hebben in een verlengd verblijf in het Pierre Cornelisstadion.

  28 10 2009 : KVC Westerlo - Eendracht Aalst 2002: 3-2 n.v.

  Het zag er lang goed uit voor Aalst, Podevijn bracht Eendracht na amper twee minuten spelen op voorsprong en Lord kon van op de stip de 0-2 binnentikken en hij leek Eendracht daarmee op rozen te zetten. Net voor rust milderde Westerlo via Dekelver. Net na rust stonden de bordjes opnieuw gelijk toen De Petter van op de stip de gelijkmaker mocht binnentrappen. Westerlo moest na de rode kaart van Ceesay met tien verder. Eendracht kreeg kansen op 2-3 maar Depoitre en Lord konden niet afwerken. De verlengingen waren een maat voor niets en iedereen verzoende zich met strafschoppen tot Dekelver in de 118e minuut Westerlo alsnog voorbij Eendracht naar de volgende ronde trapte. De Rode Duivels hebben dat ook al eens meegemaakt, en Dekelver is dus de "David Platt" van Westerlo.

  Maar het bestuur van Eendracht lijkt, volgens de clubwebsite, toch erg tevreden met haar meegekomen supporters, het zal hier misschien wat langer in het zicht staan (wet wat scrollen na een paar weken) dan op de clubsite, vandaar mijn citaat: "De spelers, de trainersstaf en het bestuur wensen onze trouwe aanhang uit de grond van hun hart te bedanken voor hun massale aanwezigheid op de bekerwedstrijd op het veld van KVC Westerlo.

  120 minuten lang zo een geweldige en onvergetelijke sfeer doorheen het Kuipke te brengen, getuigt van een onvoorwaardelijke en hartstochtelijke sympathie ten aanzien van Iendracht. Het Kuipje was inderdaad van ons...

  We kunnen het niet beter verwoorden dan bij de samenvatting van Studio 1 "deze fans zijn eerste klasse waardig"*. Nogmaals dank en proficiat supporters en we hopen dat we ook gedurende de competitie op jullie massale aanmoedigingen mogen rekenen want samen kunnen we blijkbaar veel aan. Deze uitschakeling denken we te kunnen kaderen als een vat van positieve energie waaruit we vertrouwen en inzet moeten putten voor de rest van het seizoen.
  "

  Ik ben niet mee geweest en voel me dus niet aangesproken, maar ik vind het mooi dat het bestuur zijn appreciatie laat blijken. *Dat heb ik overigens tijdens de samenvatting op "één" ook gehoord.

  25 10 2009 : Eendracht Aalst 2002 - Willebroek Meerhof : 4-2

  Het onvoorstelbare is gebeurd, zou Frank Vanderlinden off-screen zeggen in "De Slimste Mens", ook bij Eendracht Aalst heeft de trainerswissel effect gehad, hopelijk duurt het hier langer dan bij de nationale ploeg. Het kwam echter vroeg op achterstand via Yangassa. Voor de rust kon Depoitre de bordjes wel nog op gelijke hoogte brengen. In de tweede helft kwam Eendracht Aalst zelfs op voorsprong via De Schutter. Willebroek kwam wel nog terug via Kabir maar Filipovic - vanop de stip - en Gallucci legden in de slotminuten de verdiende 4-2 stand op het bord. Dat zal de spelers enige goeie moed geven voor de bekerwedstrijd tegen Westerlo van aanstaande woensdag. 

  20 10 2009 : Eendracht Aalst 2002: nieuws

  Het is nogal dikwijls zo dat trainer moet boeten voor tegenvallende (of ontbrekende) resultaten, en ook Kris Van Der Haegen kan er nu van meepraten. Hij wordt opgevolgd door de 37 jarige Bart Van Renterghem. Deze was eerder assistent bij KSK Deinze. Sinds 2007 was hij aan de slag bij Ronse waarmee hij twee seizoenen geleden de titel in derde klasse veroverde. Hij speelde bij de jeugd van AA Gent, de Universitaire voetbalploeg U Gent en in het amateurvoetbal. Als trainer werkte hij eerder met de jeugd bij verschillende clubs (o.a. AA Gent), in de voetbalschool Footinstruct, de Arteveldehogeschool Gent, de beloften SK Deinze, als hulptrainer bij SK Deinze en dus als trainer bij SK Ronse. Verder beloofde het bestuur een nieuwe spits te zullen zoeken, liefst ene die van de vijf uitgesproken kansen (die hij meestal van Depoitre krijgt) er toch zeker drie omzet in een doelpunt.

  17 10 2009 : KMSK Deinze - Eendracht Aalst 2002: 2-1

  Ik had deze uitslag al gezien op Teletekst en lees nu op de website van de Eendracht dat het na een kwartier tijd reeds op achtervolgen aangewezen na een doelpunt van Weydisch. Net na rust kon diezelfde Weydisch te makkelijk de 2-0 binnentikken. Op het uur kon Lord vanop de stip nog milderen tot 2-1 maar daar bleef het ook bij. In de slotminuten blesseerde Moreels zich bij een luchtduel. Hij werd afgevoerd. Zo blijft VC EA 2002 met een 0 op 9 onderaan in het klassement staan. Volgende week speelt het op het eigen veld tegen Willebroek Meerhof.

  12 10 2009 : Eendracht Aalst 2002 - KSV Temse: 1-2

  Tot mijn spijt zie ik op de website van de Eendracht dat het gisteren verloor van Temse met 1-2, het kwam in de eerste helft nochtans op voorsprong via Lord en had enkele kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. In de tweede helft kroop het opnieuw achteruit en dit resulteerde in twee treffers van KSV Temse in de laatste vijf minuten. Zo geeft Eendracht alsnog de punten weg waardoor het onderaan in het klassement blijft staan.

  04 10 2009 : Racing Waregem - Eendracht Aalst 2002: 2-1

  Tot mijn spijt zie ik op de website van de Eendracht dat het met dezelfde score verloor als het vorige week won. Het kwam nochtans in de eerste helft op voorsprong via Kestens. In de tweede helft kon Racing Waregem tegenscoren via Gezelle en Dupont. Zo verliest Eendracht Aalst opnieuw en zakt het naar de 17de plaats in het klassement. Trainer Van Der Haegen heeft nog werk voor de boeg...

  27 09 2009 : Eendracht Aalst 2002 - KSV Oudenaarde : 2-1

  Tot mijn grote vreugde zie ik op de website van de club dat Eendracht eindelijk nog eens gewonnen heeft. Na 12 minuten kwam het reeds op voorsprong via Depoitre. Op het uur kon KSV Oudenaarde echter gelijkmaken via Techel. Net voor tijd zorgde Gallucci met wat geluk voor de verdiende zege. Depoitre had daarvoor wel reeds zijn tweede gele kaart gekregen alsook De Schutter zal volgende week een gele schorsingsdag moeten uitzitten.

  12 09 2009 : Hoogstraten - Eendracht Aalst 2002: 4-2

  Op de website van de club staat te lezen dat de Eendracht er al evenmin in geslaagd is om zijn vijfde competitiewedstrijd te winnen. Het verloor in bij Hoogstraten. Na een kwartier spelen keek het al aan tegen een 2-0 stand door doelpunten van Cox en Fockaert. Net voor rust werd het zelfs 3-0 toen Cox zijn tweede doelpunt van de avond maakte. In de tweede helft werd  In de tweede helft werd Depoitre nog uitgesloten voor een duwfout. De Castro en Troch konden Eendracht nog even hoop geven maar Van Huffel kon voor Hoogstraten net voor tijd de bevrijdende 4-2 eindstand op het bord zetten.

  Volgende week is VC EA 2002 een weekje vrij en dat is misschien een uitstekende gelegenheid voor de trainer om één en ander op punt te stellen.

  06 09 2009 : Eendracht Aalst 2002 - KSK Heist : 0-1

  Op de website van de club staat te lezen dat de Eendracht er niet in geslaagd is om zijn vierde competitiewedstrijd te winnen. Het verloor in eigen huis tegen KSK Heist. Het enige doelpunt viel in de 84ste minuut via ene Hendrickx. Nochtans, ze hadden genoeg geprobeerd te scoren: Filipovic, Troch, Verheyden, Depoitre. Maar ze hadden dus niet zoveel geluk als Heist. Overigens heeft nieuweling Siereveld het laatste half uur in de verdediging meegespeeld.

  02 09 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Blijkbaar zijn de wedstrijden voor de volgende ronde van de Belgische Beker geloot en Eendracht Aalst treft de ploeg van de ex-trainer aan wie Aalst en zijn supporters zeker nog goeie herinneringen hebben, o.a. Europese herinneringen. VC Eendracht Aalst neemt het in de 1/16 finales namelijk op tegen eersteklasser Westerlo. Die staat momenteel op de laatste plaats in de Jupiler League en dit na 5 speeldagen, het verzamelde tot hiertoe één punt. En trainer bij KVC Westerlo is Jan Ceulemans. Hopelijk is hij er nog bij op woensdag 28 oktober, op het veld van Westerlo.

  29 08 2009 : KM Torhout - Eendracht Aalst 2002: 3-4

  Ik keek eens naar Teletekst en zag deze leuke uitslag, waarop ik de site van de zegevierende ploeg bezocht en daar las dat het na een kwartier op voorsprong kwam via Troch. Na de rust scoorden achtereenvolgens Gallucci, een Torhoutse verdediger in het eigen doel en Depoitre. Torhout vocht echter terug en slaagde erin om de wedstrijd weer spannend te maken met goals van Yde en tweemaal Derycke. Zo eindigde de wedstrijd op 3-4 en kwam Aalst (voorlopig?) in de eerste helft van de tabel.

  26 08 2009 : Eendracht Aalst 2002 - Rupel Boom: 1-1

  Eendracht kwam op het half uur op voorsprong via Lord. Een kwartier voor tijd scoorde Rupel Boom via Verroken echter de 1-1 eindstand.

  23 08 2009 : Eendracht Aalst 2002 - KVSK United: 2-0

  En ja, onze derdeklasser heeft de Lommelse tweedeklasser uit de Belgische Beker getrapt. Den Eendracht ging furieus van start en dit leverde na 11 minuten een eerste doelpunt op. Lord scoorde van op de stip nadat er op hem een duwfout was gefloten. Vijf minuten later was het Gallucci die er 2-0 van maakte. Zo plaatst Aalst zich voor de 1/16 finales van de Cofidis Cup, waar het kan uitgeloot worden tegen een eersteklasser of ex-eersteklassers Dender en Bergen. De 1/16 finales vinden normaal gezien plaats op woensdag 18 oktober.

  21 08 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Na een weekje afwezigheid heb ik wat nieuws te rapen op de website van Eendracht Aalst, zoals de zege tegen UR Namur met penalties na een 1-1 gelijkstand (doelpunt van Podevijn). Tijdens het penalty-trappen pakte Van Steenberghe er twee en scoorden respectievelijk Verheyden, Troch, Lord en De Castro. De volgende wedstrijd voor de Belgische Beker is tegen tweedeklasser KVSK United, vroeger ook gekend als Lommel.

  Slecht nieuws is dat Niels Spotbeen in de gewonnen bekerwedstrijd tegen UR Namur een breuk aan de voet opliep. Niels brak enkele maanden geleden reeds zijn voet en is slechts een dikke maand aan spelen toe. Door deze blessure zal Eendracht Aalst Niels opnieuw enkele maanden moeten missen. ’t Moet zijn dat ze hem gemist hebben tijdens de eerste competitiewedstrijd, bij KSV Sottegem, want ze verloren met 2-1, Troch scoorde het eerreddend doelpunt. En 't laatste serieuze bericht is dat Jelle Delie met onmiddellijke ingang Eendracht Aalst voor Sint Eloois Winkel ruilt.

  09 08 2009 : Eendracht Aalst - US Givry : 3-1

  Op de website van de club lees ik dat de Eendracht er deze namiddag in geslaagd is zijn eerste wedstrijd in de Cofidis Cup met 3-1 cijfers te winnen. Het kwam echter wel eerst op achterstand via Marloye. Net voor tijd bracht Niels De Schutter de stand terug in evenwicht.
  In de tweede helft nam VC EA 2002 makkelijk afstand via goals van Predrag Filipovic en Laurent Depoitre. Aanstaande zondag speelt VC EA 2002 zijn tweede wedstrijd in het eigen Pierre Cornelisstadion, dan ontvangen ze tweedeklasser UR Namur.

  04 08 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website van de club valt nogal wat nieuws te rapen, zoals dat zondag een bekerwedstrijd wordt gespeeld tegen US. Givry, en dat ze in 't bestuur geluisterd hebben naar de supporters want de witte broekjes worden ingeruild voor zwarte broekjes bij een thuiswedstrijd. De officiële thuisuitrusting is witte trui met zwarte broek en zwarte kousen en bij een uitwedstrijd wordt het witte truitje vervangen door het zwarte truitje. Zo komen de wit/zwarte kleuren nog duidelijker tot uiting. Helaas is er ook slecht nieuws want Wouter Moreels zal minstens twee maanden buiten strijd zijn door een scheur aan de mediale gewrichtsband van de knie, een blessure die hij opliep in de oefenwedstrijd tegen Diegem Sport.

  01 08 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Bij Het Nieuwsblad verneem ik dat volgende week dinsdag er nog maar eens een nieuwe kalender gemaakt wordt voor derde klasse A. De chaos komt omdat degradant Wielsbeke in derde klasse mocht blijven omdat het vond dat La Louvière, dat failliet werd verklaard, voor competitievervalsing heeft gezorgd. Ook Peruwelz hoopt in derde klasse aan te treden en de kalendercommissie tekende beroep aan tegen een competitie met 19 ploegen. Het seizoen begint half augustus met een bezoek van Eendracht Aalst aan Sotteghem (da's aan de Bevegemse Vijvers, zeker?).

  26 07 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Ik heb geen abonnement, maar wie eerder hier dan op de website van de Eendracht kijkt, mag weten dat trouwe abonnees dit komend seizoen van het bestuur de toegang krijgt voor een extra wedstrijd (door het toevoegen van SC Wielsbeke aan serie A), als geschenkje voor de negentigste verjaardag, d.w.z. de prijzen voor de abonnementen blijven onveranderd.

  24 07 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Ik lees op de website dat SC Wielsbeke ook in de serie A start. De eerste wedstrijd van de Eendracht is nog altijd in Zottegem maar de nieuwe kalender vanaf speeldag 2 zal eind volgende week bekend gemaakt worden.

  19 07 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Ik lees op de website dat de reeksindeling alsmede de kalender voor het seizoen 2009/2010 nog niet vaststaat. Het ontvankelijk verklaren van de klacht van Wielsbeke zou ervoor kunnen zorgen dat ze alsnog in onze reeks terechtkomen. Eind volgende week valt de definitieve beslissing. Nog een geluk dat ik de data nog niet in mijn kalender had opgenomen. Verder speelt Eendracht trainingswedstrijden bij de vleet, zoals tegen de beloftenploeg van Zulte Waregem. Delbaere opende na 8 minuten de score voor de bezoekers wat meteen ook de ruststand werd. In de tweede helft kon Kristof Kestens gelijkmaken na 50 minuten. Tien minuten later stonden de bezoekers terug op voorsprong via een lobje van Moses. Laurent Depoitre kon echter meteen tegen scoren (volgens een interview in Het Nieuwsblad ergens vorige week wordt dat van hem ook verwacht tijdens het komend seizoen). Diezelfde Moses kon amper 5 minuten later zijn tweede treffer van de avond aantekenen maar Lionel Lord zorgde twintig minuten voor tijd voor de 3-3 eindstand (aha, hij is dus goed gerecupereerd van een blessure).

  03 07 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Eendracht speelt in de A-reeks tegen volgende tegenstanders: Ieper, Coxyde, Racing Mechelen, Ternat, KSV Sottegem, KSV Oudenaarde, FCN Sint-Niklaas, Torhout, Heist, Hoogstraten, Cappellen, Willebroek Meerhof, Rupel-Boom, Deinze, Hamme, KSV Temse en Racing Waregem. Eendracht opent de competitie op 19 augustus op het veld van KSV Sottegem.

  01 07 2009 : Eendracht Aalst : eigen nieuws

  Ik ben dus naar de tentoonstelling gegaan en 't was erg leuk. Natuurlijk, de eerste 50 jaar à 60 jaar van het bestaan van de club was ik mij van geen voetbal bewust, maar van toen ken ik wel namen omdat mijn ouders of mijn vader alleen naar het voetbal ging(en): Voogt, De Buck (alle 2 de broers), Van Vaerenbergh, Bellon e tutti quanti. Eigen herinneringen kwamen dan van de jaren '70 maar zeker '80 en erna. De tentoonstelling bestaat vooral uit foto's, geposeerde maar ook tijdens wedstrijden en enkele trainingen. Verder ook enkele krantenknipsels (niet alleen maar vooral over de zaak-Blavier) en helaas ook overlijdensberichten (Van Vaerenberg, Van Wilderode, Jeanne De Smaele). Een ervan was getrukeerd, om het stadsbestuur en enkele sponsors te hekelen omdat die de club lieten vallen. Er is ook een ruim assortiment aan stadiontickets, zowel thuis als op verplaatsing, T-shirts door de decennia heen, enkele attributen van de twee UEFA-bekerrondes die Eendracht Aalst mocht beleven. Verder staan ook drie rijen stoelen opgesteld voor een TV met groot scherm waar een montage van 30 minuten wordt herhaald, het gaat om de tijd van de Caje als trainer en De Bilde als volksheld. Toen ik aan 't kijken en lezen was, werd een foto van mij genomen door de initiatiefnemer, die "Hoe is 't met Yvonne?" vroeg, waarop ik dan keek in de richting van zijn fototoestel (ik ken zelf niet eens een Yvonne). Hij kende mij van het Koninklijk Atheneum hoewel wij niet in dezelfde klas zaten (hij is drie jaar ouder) en herinnerde zich mijn lange haar (maar dus niet mijn naam ). Door ons babbeltje weet ik dat hij verder nog tickets verzamelt voor over 10 jaar, wanneer Eendracht Aalst 100 jaar is, zelfs dat van gisteren is welkom.

  30 06 2009 : Eendracht Aalst - RSC Anderlecht: 3-4

  Ik was er kort na 19 uur en gelukkig nog vroeg genoeg voor de voorstelling van de ploeg. Eerst werden jeugdspelertjes het plein op gevoerd, waar ze een erehaag vormden voor de spelers van het eerste team, die elk met wat inleidende tekst werden voorgesteld. Dan werden enkele ex-Eendrachters in de bloemen, of liever in de flessen champagne gezet, zoals Michel Verschueren en Gilles De Bilde. Om even na half acht begon de wedstrijd dan en na 25 minuten stond het al 0-3 (Losada, Legear op penalty en Iakovenko). Tien minuten later scoorde Laurent Depoitre maar nog voor de rust werd het 1-4 door Kanu. Tijdens de rust verving Anderlecht op de keeper na de hele ploeg (dit was tenslotte een oefenmatch, hé), Van der Haegen wisselde enkel de keepers om, Van Steenberghe mocht dus gaan rusten, en Van Den Noortgaete mocht het doel verdedigen. Na de rust scoorden Thomas Troch (die tijdens de voorstelling het meeste applaus kreeg) op penalty en Damien Galucci nog. Overigens moest op tien minuten voor het einde Schollen het Anderlechts doel verlaten, hij kreeg een rode kaart getoond omdat hij de bal buiten het 16-m-gebied met de handen wegkaatste. Het stadion zat redelijk vol voor een oefenwedstrijd, al is het voor Eendracht een galamatch, en de supporters werden bedankt met een drank na de wedstrijd (maar ik heb de uitnodiging dankend afgeslagen). De stadionomroeper gaf bij een doelpunt van Eendracht enkel de voornaam weer, de supporters (vooral die in vak K) gaven hem de familienaam, maar in tegenstelling met in Duitsland worden zij hiervoor niet bedankt. Een ideetje, misschien? Vak K kan dan nog antwoorden met: "Graag gedaan!" In de tweede helft lieten ze zich daar pas horen toen Troch had gescoord, en even later riepen ze: "'t Is stil aan de overkant!" Awel, 't was de eerste 11 minuten van de tweede helft voor mij ook stil aan de overkant ! Ga eens naar Hamburg, kerels, daar houden ze gene minuut hunne "bebber", hun ploeg mag nog op achterstand staan.

  28 06 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website staat al de lijst met spelers met wie Kris Van Der Haegen tegen Anderlecht zal spelen: Van Steenberghe,Van Den Noortgaete, Brecht Moreels, Seminck, De Castro, Filipovic, De Schutter, Kestens, Galucci, Troch, Podevijn, Depoitre, Lord (twijfelachtig). Verder worden ook de jongeren Ahmed Gacem, Lothar Devidts en Jeremy Van Gelder aan de selectie toegevoegd.

  25 06 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Een dikke proficiat aan Eendracht Aalst! Vandaag is deze club 90 jaar oud, en ze ziet er nog goed uit. Allez, ja, dat zal ik dinsdag eens zien tijdens de gala-oefenmatch tegen Anderlecht.

  24 06 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website valt vandaag te lezen dat geloot werd voor de eerste vijf rondes van de Beker van België. Eendracht Aalst is als derdeklasser de eerste twee speelrondes vrij. In de derde ronde op 9 augustus neemt Eendracht het thuis op tegen één van deze vier tegenstanders: Tenneville Sports, R.ES.Champlonaise, US.Givry, K.FC.Olympia Recht. Bij kwalificatie speelt Eendracht de week daarna opniew thuis tegen derdeklasser UR Namur. In een eventuele vijfde ronde speelt Eendracht opnieuw in het eigen Pierre Cornelisstadion tegen KVSK United of een ploeg uit de volgende reeks: Mol Wezel, R.SC.Athusien, ES.Vaux, FC.Paliseulois, R.All.FC.Oppagne-Wéris. Indien Eendracht deze drie wedstrijden winnend afsluit wacht een afspraak met een eersteklasser. Opvallend is dat maar 2 keer sprake is van een Vlaamse club: KVSK United (alias Lommel...) en Mol Wezel (twee locaties die mij aan groepswandeltochten doen denken...).

  18 06 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website en in Het Nieuwsblad valt vandaag te lezen dat Eendracht Aalst het 4-sterren Quality Label van Dexia Foot Pass ontving, daarmee bewijst de club over een degelijke jeugdwerking te beschikken. Verder staat in de krant dat TV Oost (waarvan de gebouwen in Dendermonde staan...) shirtsponsor wordt van de eerste ploeg. Maar "verbroedering" met Dendermonde in het voetbal betekent nog niet hetzelfde in de carnavalwereld, denk ik.

  03 06 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website zijn wat nieuwtjes te sprokkelen, zo zal Eendracht Aalst juridische stappen ondernemen tegen Marc Le Part omdat die zowel bij Aalst als bij Ronse tekende, hij moet nu ook niet meer komen. Komen is wel aan de orde voor Olivier De Castro, een 27-jarige polyvalente verdediger, die gisteren een overeenkomst bij Eendracht Aalst ondertekende. Hij komt over van Peruwelz en speelde voorheen 6 jaar bij Doornik. Iemand bij Eendracht zei "kerekewere" tegen Thomas Troch en dat doet hij dan ook, het volgende seizoen (zelfs al op 30 juni, veronderstel ik). Alle derde klassers hebben afgesproken om zich in twee series te spreiden, Eendracht zou dan spelen tegen Coxyde, Ieper, Torhout, Waregem, Deinze, Hamme, Oudenaarde, Sint-Niklaas, Sottegem, Temse, Ternat, Cappellen, Heist, Hoogstraten, RC Mechelen, Rupel-Boom en Willebroek-Meerhof. Maar er moet hierover nog vergaderd worden.
  De openingstijden van de Hall of Fame, de nostalgische tentoonstelling over de geschiedenis van de club, in het clubrestaurant, zijn ook gekend:
  - Zaterdag 27 juni & zondag 28 juni vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur.
  - Maandag 29 juni vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur.
  - Woensdag 1 juli van 14 uur tot 21 uur.
  - Donderdag 2 en vrijdag 3 juli van 17 uur tot 21 uur.
  Fijn dat het nog zo laat (20.00 in 't weekend resp. 21.00 uur op werkdagen) open is, ik dank de organisatoren hartelijk om rekening te houden met de mensen die niet reeds om 16.00 uur thuis zijn van werk.

  21 05 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Nog twee namen van spelers die elders hun voetbalheil zoeken: zowel Alain Van Mieghem als Arnold Nguekam zullen volgend seizoen bij reeksgenoot KMSK Deinze spelen. En ik mag niet vergeten morgen een kaart te halen voor de jubileumwedstrijd ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van Eendracht Aalst tegen RSC Anderlecht op dinsdag 30 juni.

  01-06-2010 om 22:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!