Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
  • Denderleeuw (6)
  • Eendracht Aalst (266)
  • Hamburger SportVerein (300)
  • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
  • Per(r)ongeluk (18)
  • Reisduif (21)
  • Vichte-Dhron (1)
  • Wandelen (388)
  • Inhoud blog
  • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
  • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
  • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
  • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
  • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Helga's fotoalbums1
  • Helga's fotoalbums2
  • WSV De Sportvrienden vzw
  • Aktivia, de wandelfederatie
  • Marching, de elektronische wandelagenda
  • Website van Etienne & Nelly
    Zoeken in blog

    Foto
    goegestapt

    21-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20.06.2010 - 19de Water- en bostocht, georganiseerd door W.S.V. Horizon Donk vzw (L 066)

    Dit was het doel van een busuitstap met de club en dus moest ik niet ver: te voet naar ’t dorpsplein. Zij die mee wilden, waren allemaal mooi op tijd en de busreis verliep voorspoedig. Om ongeveer negen uur waren we in Linkhout, een deelgemeente van Lummen.

    Ik plande om 21 km te wandelen en tot de laatste splitsing bij mijn gezelschap te blijven: Yvette, Julienne, de twee Trezen (beide vriendinnen heten Marie-Thérèse) en Herman. Het mooiste van de tocht viel ons meteen te beurt, een eindje langs de oever van het Schulens Meer, 95 ha groot. Daarna werd het af en toe nog even leuk wandelen, door bossen op brede en soms smalle paadjes, sommige behoorlijk zanderig (en ik wandelde natuurlijk op sandalen ). Af en toe dreigde het te regenen en dat deed het ook net toen we de (eerste) rustpost bereikten. Daar bleven we nogal lang schuilen, aten intussen een belegd broodje wat we doorspoelden. We vertrokken daar weer om ongeveer 13 uur en ik besloot dan dat ik me voor de overige 14 km misschien wat zou moeten haasten (je weet nooit wat je onderweg overkomt) en bleef dus bij mijn gezelschap. Zo keerden we terug naar de parochiezaal waar we een Horizonsmos (genoemd naar de organiserende club) verorberden en doorspoelden met onze favoriete drank. Het was ook pas toen we terug kwamen van de wandeling dat ik eindelijk nog andere bekenden zag: Ivan die ook al deel nam aan Vichte-Dhron en Pierre die volgende maand voor de 8ste keer deel neemt aan de Haervejsvandring (wat ik dit jaar helaas niet zal kunnen).

    Het weer was dus niet zo zomers als je zou verwachten in juni, met te lage temperaturen en regenachtig. Voor de club deerde dat niet want er kwamen bijna 1500 bezoekers wandelen.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.com/helgavds/Linkhout10

    21-06-2010 om 22:54 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18.06.2010 - 31ste Nacht van Vlaanderen, georganiseerd door V.Z.W. De Nacht (311)

    Ik reed er met twee treinen (overstappen te Brugge) naartoe vanuit Brussel, kleedde mij om, haalde mijn inschrijvingsomslag samen met die van Annemie, Mark en Trees, en diende mijn bagage in. Terwijl ik op hen wachtte, kon ik menig bekende wandelaar begroeten, en toen zij dan ook hun bagage hadden ingediend, gingen we in de zaal ernaast onze broodjes eten (bereid en meegebracht door Trees) en doorspoelen (ik haalde twee koffie en twee donkere Leffe).

    Tegen kwart na 8 ’s avonds gingen we de groep wachtenden vervoegen, en weldra mochten de wandelaars ook vertrekken, de lopers waren toch al uit de weg. Zoals de twee eerdere jaren mochten we eerst de kermissfeer opsnuiven, gingen dan een bos door, Groenhove, en na een uurtje mochten we de wandelaars op de 10 km uitwuiven. Ook nog traditioneel is dat de eerste controleposten nauwelijks zitplaats boden, daarvoor was de groep zeker nog te groot, in Loppem en Oostkamp was zelfs geen WC voorzien, dat stond dan wel op het overzicht van rustposten en hun openingsuren. Wat er wel was, kleine muziekgezelschappen in Groenhove, Veldegem en Loppem. Om bijna middernacht namen we ook afscheid van de wandelaars die aan 42 km genoeg hadden. Van dan hadden de 100-km-stappers het rijk voor lange tijd voor hen alleen. Via Waardamme (leuke naam voor een woordspeling: “Waar damme zijn? In Waardamme”), Hertsberge en Ruiselede bereikten we Beernem. Daar mochten we naar goesting belegde broodjes nemen, ik koos er twee en Mark trakteerde met zelfgebakken frikadellen. Ik trok hier ook een ander paar kousen aan, want met sandalen wandelen is plezant voor de voeten, ze mogen wat zwellen, ze zullen niet knellen zoals in schoenen. Maar die kousen trekken ook wat stof, zand, kiezels aan en dat is minder plezant voor de voeten.

    Nadat we ons hadden versterkt en verfrist, gingen we verder naar het schone Brugge, via Moerbrugge en Assebroek, waar Maaike, in het gezelschap van haar broer Joost, werd opgewacht door haar kersverse echtgenoot Peter. Een wagenrust met gratis Duvels boden zij ons echter niet aan (da’s toch niet ons favoriete bier). Om Brugge binnen te mogen, moesten we nog even wachten eer de draaibrug weer op zijn plaats stond en de slagbomen werden opgehaald. Al zagen we veel trekpleisters van dit openluchtmuseum vorig jaar ook al, ze nodigen steeds uit voor het nemen van foto’s. Alleen aan de achterkant van het station, waar al lang aan een nieuw gebouw (als ik me niet vergis: voor winkels en horeca-zaken) wordt gebouwd, daar mocht een wegwijzertje meer gehangen worden, als ik dat mag zeggen. In de kantine van de ijspiste van het Boudewijnpark vonden we alweer onze bagage, en kregen daar boterhammen, ook naar goesting, ik hield het op twee lekkere, lichtbruine boterhammen met gehakt (stuutjes met gemalen, om het Brugs met het Denderleeuws te combineren). Annemie trakteerde er op haar zelfgebakken cake, mjammie mjammie ! Daar trok ik een ander T-shirt aan voor de laatste 30 km. We verlieten Brugge via het Beisbroek, Tillegembos en een kasteel (van Tudor?). Op een onverhard pad van dit natuurgebied struikelde Trees over een obstakel (steen dat half uit het pad omhoogsteekt?) en viel pardoes voorover. Gelukkig bleven de gevolgen beperkt en niet zo ernstig als we eerst vreesden: ze kneusde haar gelaat net onder haar oog. Hopelijk trekt die zwelling en verkleuring gauw weg. Intussen telden we af, we hadden na die val nog drie controleposten, de Groene Meersen, de voetbalkantine van Aartrijke (waar ik zag dat Nederland met 1-0 voor stond op Japan, dat was ook de eindstand), de parochiezaal van Wijnendale nabij de mooie kerk en via het fiets- en wandelpad van 3 km (waar ook de Batjestocht langs ging) bereikten we spoedig zaal De Mast waar we aan de bel hingen. We konden dan ons diploma, een medaille en vooral het T-shirt (donkergroen in plaats van zwart) in ontvangst nemen. We dronken nog wat, feliciteerden nog andere deelnemers en gingen dan naar huis (ik vanaf Wetteren met de trein).

    Het weer was wat wisselvallig, niet echt warm op de laatste dag van de lente, lang moesten we niet in T-shirt lopen, soms was een regenjas nuttig wegens de miezerbuien. Maar al bij al viel dat toch nog mee.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.com/helgavds/NvWV10

    21-06-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    12-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12.06.2010 - Euraudax Aalst, georganiseerd door EURAUDAX BELGIE (258)

    Ik reed er zelf naartoe, want Paul was op wandel in Frankrijk (100 km van de club van Flers waarbij Mont St.-Michel werd aangedaan) en trof er reeds enkele bekenden in café Parking in de Aalsterse Botermelkstraat. Ik schreef me in voor 2 x 25 km en bestelde meteen een paar belegde broodjes. Van Marnk en wat later van Guy kreeg ik een warme chocomelk aangeboden en wanneer die tweede ook op was, vertrokken we voor de eerste lus.

    Die ging richting Moorsel over vooral natuurlijke paden, her en der een modderpoeltje of plasje ontwijkend. Het eerste stuk langs Moorsel en Meldert was ongeveer 12 km maar die twee uur wandelen “vlogen” zo voorbij omdat ik mijn babbel had met wandelvrienden die ik niet veel zie of andere pelgrims met wie ik ervaringen uitwisselde. Aan de visvijver van Meldert liet Rudolf ons ruim tijd om iets te drinken (donker Kasteelbier !) en het toilet te bezoeken. Daarna gingen we verder via Baardegem met nog een wagenrust aan een sporthal, en zo langs een fraai aangelegde recreatiezone (met voetbal- en basketbalplein in dezelfde rechthoek) terug naar het café. Onder andere ik haalde mijn lunchpakket bij de medewerker (ook een pelgrim, hij en zijn vrouw komen eind september op TV in “Man Bijt Hond”), en haalde me een donkere Leffe aan de toog.

    Intussen vertrokken vele wandelaars die aan 25 km genoeg hadden en kwamen enkele anderen zich inschrijven voor de tweede lus. Deze leidde ons naar Aalst waar we ruim tijd doorbrachten, we gingen zowat het hele centrum door en rond, en hadden een half uur pauze aan de Grote Markt. Ik dook de “verkeerde” café binnen want daar hadden ze noch Kasteelbier, noch Leffe, dus opteerde ik voor een frisdrank. Na die dertig minuten bereikten we het stadspark via een paadje aan de parking van de wereldberoemde supermarkt aan het rond punt. In Erembodegem, nabij het station in de rustiek aangelegde driehoek aan het rond punt, hadden we een wagenrust, maar wij kwamen er iets vroeger aan dan de pelgrims met twee dochters. We moesten nauwelijks een minuut wachten eer de man er aan kwam, even later gevolgd door vrouw en dochters, en Peter en Maaike hielpen met plastieken bekers uit te delen, we hadden allemaal rap iets te drinken. Peter haalde dan de knabbels (eierkoek) boven zodat we onze 10 minuten ruim konden benutten om indien nodig onze voeten en benen te laten rusten. Via enkele gekende en minder gekende straten van Erembodegem bereikten we Hof Somergem, deels in deze gemeente, deels in Aalst zelf, en het Somergembos waar aan de ingang ervan de helft van de vroegere Zeebergbrug staat, de andere helft staat in Zandbergen. Wat verder gingen we voorbij zaal en café De Kring waar ineens iemand buiten kwam en naar de groep riep. Het was Kadee Luc die het wandelen heeft niet meer ziet zitten. Langs een paar paadjes kwamen we in de Affligemdreef die we overstaken om de Schendelbeekhofstraat te bereiken. We staken de Moorselbaan over en kwamen op een fietspad dat er vroeger niet was, toen waren er trappen met een gleuf voor fietsen. Even verder liet Rudolf de groep even stoppen om ons voor onze komst te bedanken. Antoine, de voorzitter van Euraudax België die de laatste lus mee stapte, liet weten dat Jan De Donder, die in 2005 zijn Gouden Arend behaalde, op 61-jarige leeftijd overleden is, en vroeg een minuut stilte. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me hem niet herinner, ondanks de toch gedetailleerde beschrijving die Antoine gaf (groot, kalend, en met een grote, zwarte hond). Rudolf kreeg weer het woord om te zeggen dat hij volgend jaar eenmalig een 100-km-tocht organiseert in het weekend van 14 en 15 mei 2011. Dan restten ons nog een kilometer tot het café.

    Het was een mooie tocht met veel natuur en ook wat cultuur (Aalst) over voor ongeveer de helft natuurlijke wegen. We hadden ook geluk met het weer want het was nog beter dan voorspeld: droog en met veel zon, ook wat wolken. Veel wandelaars kreeg Rudolf helaas niet op bezoek, er was concurrentie van die Franse Euraudax-tocht, de 100 km van Binche en de Sloebertocht, 60 km.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/EuraudaxAalst10

    12-06-2010 om 22:09 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    06-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06.06.2010 - 19de Heidetochten - Provinciale Sport voor Allen Wandeldag Vlaams-Brabant, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik (358)

    Ik was op zoek naar de startplaats toen ik toevallig Annemie zag die wachtte op Mark, dat is ook een gelukkig toeval. Zij hadden al ingeschreven maar gingen even met me mee en wachtten tot ik ook mijn kaart had gekocht en ingevuld. Dus togen we samen op stap voor 21 km.

    Via Letterbeek en Terhagen bereikten we Neigem, waar we controle hadden daar waar De Sportvrienden hun Neigembostocht laten starten. Hier zaten twee medewerkers zoals de wandelaars op het terras om daar te stempelen en consumptiejetons te verkopen. Voor de koffie van Annemie en Mark moest ik echter de trap op, gelukkig kwam Annemie helpen. Na deze pauze gingen we verder richting Neigembos zelf, maar ergens moeten we een wegwijzer gemist hebben, en zo kwamen we nabij de startplaats uit. Mark ging verhaal halen bij een medewerker die toevallig de omloopcommissaris in een camionette zag aankomen. Die medewerker was zo vriendelijk om ons terug naar Neigem te brengen, en ons te laten uitstappen aan het paadje dat we hadden moeten nemen. Dus konden we toch het bos bezoeken. Zo ging het naar Ternat (een gehucht gelijknamig aan de gemeente bij de E40), we staken de N8 over en dat vonden we al verdacht. Hadden we opnieuw een pijl gemist? Te meer daar de controlepost die we bereikten, een tuinbouwschool met veel beplanting (o.a. fruitbomen), niet op het plan van de 21 of zelfs de 24 km staat. We namen daar nog een pauze, intussen gingen Annemie en Mark aan een medewerker vragen waar we ergens gemist hadden. Er kwamen zich nog mensen moeien, zoals een paar wandelaars die eigenlijk slechts zo’n 10 km wilden afleggen. Na onze pauze besloten we van zo snel mogelijk terug in Strijland bij Gooik te geraken, we hadden nog plannen voor de zondag. Intussen was het echter begonnen te regenen, aanvankelijk was het slechts druppelen, maar de regenbui haalde ons in. Zo kwamen we terug in Strijland waar we eerst iets warms dronken, en ik 6 mattentaarten kocht, alvorens elk ons weegs te gaan.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/19deHeidetochten10

    06-06-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    01-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2009-2010

    20 05 2010 : Eendracht Aalst 2002 - Rupel Boom: 3-4

    Op de website van Eendracht Aalst zie ik om 22:33 uur nog niets staan van verslag maar ik heb gekeken op teletekst. Als de webmaster van Eendracht Aalst nog iets laat weten eer ik aan mijn nachtrust begin, zet ik het hier nog op, anders is 't voor later, heel wat later.

    Edit: dit is dus een flinke week later te lezen. Eendracht Aalst is er niet in geslaagd door te stoten naar de volgende ronde. Het verloor in eigen stadion met 3-4 cijfers van Rupel Boom. Het moest zelfs na een kwartier spelen met tien verder toen De Castro onterecht rood pakte. Eendracht had de beste kansen maar toch was het Rupel Boom die op voorsprong kwam via Van Der Linden. De score werd zelfs verdubbeld door Ventose. Depoitre zorgde ervoor dat Eendracht met een 1-2 stand ging rusten. In de tweede helft werd het meteen 1-3 via Dewoyer. Kestens en alweer Depoitre konden nog tegenscoren maar Mewis legde in de slotminuut de 3-4 eindstand vast.

    't Is jammer, de ploeg excuseert zich ongetwijfeld alweer bij de supporters maar deze supporter excuseert zich ook bij de club, want ik ben dit seizoen geen enkele keer komen kijken, en dat is lang geleden... (ben intussen boete gaan doen door van San Martín del Camino naar Santiago de Compostela te stappen, zo'n 280 km...). Vorig jaar ben ik nog naar de galawedstrijd tegen RSC Anderlecht geweest, en de dag erna naar de tentoonstelling ter gelegenheid van de 90ste verjaardag.

    16 05 2010 : Rupel Boom - Eendracht Aalst 2002: 4-0

    Op de website van Eendracht Aalst lees ik dat het deze namiddag met zware 4-0 cijfers verloor op het veld van Rupel Boom, die greep Eendracht Aalst onder leiding van Poorters van in het begin bij de keel. Na 17 minuten was het voor het eerst raak via een kopbal van Van Der Linden. Op het half uur werd het zelf 2-0 via een kopbal van Ventose. Nog voor de rust tikte Filipovic een kopbal uit het doel met zijn hand, logisch gevolg rood en penaltydoelpunt door Poorters. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en na een uur spelen telde Rupel Boom VC EA 2002 compleet uit via een kopbalgoal van opnieuw Van Der Linden.

    De eindronde zit er dus bijna op voor Eendracht Aalst tenzij het op eigen veld aanstaande donderdag met vijf doelpunten verschil de maat kan nemen van Rupel Boom.

    10 05 2010 : De eerste twee rondes van de einronde zijn al bepaald. Aalst gaat komende zondag, 16 mei, op bezoek bij Rupel Boom, en donderdag 20 mei komt Rupel Boom op bezoek. De winnaar van dat dubbeltreffen speelt op 23 en 27 mei tegen Charleroi of Deinze. De datum van de finale is nog niet bepaald. Door het vrijwillige forfait van KSK Beveren zal de eindronde met zeven in plaats van acht clubs worden afgewerkt, Dessel is vrij voor de eerste ronde.

    09 05 2010 : Racing Mechelen - Eendracht Aalst 2002: 3-1

    Op de website van Eendracht Aalst lees ik dat enkele basisspelers rust kregen met het oog op de eindronde die normaal gezien donderdag van start gaat, zo maakten Gacem, Vijverman en De Gusseme hun debuut voor Eendracht. Voor Van Gelder en Verhoeven was het de tweede wedstrijd voor Eendracht. Aalst kwam dan ook vlug op achterstand met doelpunten van Buvens en Urueta op strafschop. In de tweede helft werd het zelfs 3-0 via Casagolda. Toen Eendracht vijf minuten voor tijd ook een schrafschop kreeg, was het keeper Van den Noortgaete die deze omzette.

    VC EA 2002 kan zich nu volop voorbereiden op de eindronde die morgen geloot wordt. Mogelijke tegenstanders zijn SK Ronse, Rupel Boom, Deinze, O. Charleroi, Dessel en URS Centre/Diegem Sport. Ik hoop dat ze donderdag a.s. thuis spelen, ik ben dan met vakantie (O.-L.-H-Hemelvaart).

    04 05 2010 : Goed nieuws is er te lezen op de website van de club, de licentiecommissie heeft in haar vergadering van 30 april 2010 de licentie voor tweede nationale toegekend aan vzw Voetbalclub Eendracht Aalst 2002 en dit voor het seizoen 2010-2011. Nog goed nieuws is dat Kempeneer en VC Eendracht Aalst een akkoord bereikten over een verdere samenwerking. De doelman die tijdens de winterstop overkwam van tweedeklasser Red Star Waasland verlengde zijn verbintenis bij Eendracht Aalst met twee seizoenen.

    Eerder slecht nieuws las ik in de krant, de papieren versie want op 't internet vind ik het niet terug, dat Podevijn zijn neus en oogkas brak, bovendien moet hij geopereerd worden omdat er een bloedophoping onder de schedel heeft. Ik heb evenwel in het wedstrijdverslag niet gelezen dat de drager van de schoen die Podevijn tegen het gelaat kreeg, een gele kaart zou gezien hebben, nochtans leek me dat toch gevaarlijk spel als je voet zo hoog is dat hij iemand in 't gezicht kan trappen.

    02 05 2010 : Ternat - Eendracht Aalst 2002: 1-4

    Op Teletekst staat de uitslag zo geschreven hoewel Ternat het thuisvoordeel aan Aalst had gelaten. Op de website van Eendracht lees ik dat Aalst deze namiddag weinig problemen kende met Ternat. In de eerste helft viel er niet veel te beleven. Podevijn moest wel na twintig minuten al bloedend de strijd staken toen hij een schoen in het aangezicht kreeg. Na een uur spelen vielen de doelpunten. Eerst was het De Loecker die de bal ongelukkig in eigen doel zag belanden. Ternat kon echter onmiddellijk tegen scoren van op de stip via De Saegher. Nadien nam Eendracht Aalst afstand van Ternat met doelpunten van Wouter Moreels, Depoitre (door de supporters verkozen tot man van het seizoen, vóór Wouter Moreels en Filipovic) en Verheyden. Het mag de lezer al opgevallen zijn dat ik alleen familienamen gebruik, behalve bij broers, al het is al een tijd geleden dat Brecht Moreels werd vermeld.

    28 04 2010 : Eendracht Aalst 2002 - VW Hamme : 1-1

    Op de website van Eendracht lees ik dat de thuisploeg er niet in geslaagd is een vervolg te breien aan zijn goeie prestatie van afgelopen zondag. Het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen VW Hamme. Het was wachten tot in de tweede helft voordat er doelpunten te noteren vielen. Ex-eendrachter Delange opende de score voor VW Hamme. De Schutter zette vijf minuten voor tijd de eindstand vast. Maar het plaatsje voor de eindronde was al op zak. Komende zondag, 2 mei, speelt Eendracht tegen Ternat, dat eigenlijk had moeten thuis spelen, maar dat voordeel aan Aalst liet (ik weet eigenlijk niet waarom, is er nog iets anders te doen in Ternat ?).

    25 04 2010 : Rupel Boom - Eendracht Aalst 2002: 1-3

    Op de website van Eendracht lees ik dat het deze namiddag zijn wedstrijd gewonnen heeft op het veld van leider Rupel Boom. Reeds in de eerste minuut zag Wouter Moreels zijn voorzet via keeper Vervoort in doel belandden. Na 22 minuten spelen zag Eendracht wel Verheyden vroegtijdig naar de kant gaan toen hij een lichte rode kaart kreeg (hij legde Ventose neer en tot ieders verbazing kreeg Ewen dus meteen rood van scheidsrechter Boucaut). In de tweede helft - waarin jong EA ook zijn kans kreeg (Van Gelder, Devidts en Verhoeven) - slaagde Eendracht er toch in een tweede maal te scoren via Wouter Moreels maar Rupel Boom scoorde direct terug via Magerman. VC EA 2002 zette door en dit leverde nog een derde doelpunt op voor Wouter Moreels (bijna een hattrick dus). Eendracht Aalst is zo verzekerd van een eindrondeticket.

    20 04 2010 : Filipovic heeft nog meer reden om te treuren, naast zijn blessure (zie verslagje van 11 april): nu is zijn vader ook nog overleden. Beter nieuws is er voor de trainer, Bart Van Renterghem heeft voor de komende 2 seizoenen bijgetekend. De webmaster zegt ervan overtuigd te zijn dat hij binnen deze periode de ambities van Eendracht Aalst kan waarmaken. En welke zijn dat? Eerste klasse, nog eens, omdat het destijds met Ceulemans toch ook plezant was? Ook de andere leden van de technische staf, De Latte en Schollaert verlengden hun verblijf bij VC EA 2002.

    18 04 2010 : Eendracht Aalst 2002 - KVV Coxyde : 1-0

    Terwijl ik met mijn twee kameraden nog een nabezoekje (na een 100-km-wandeling) aan Dijon (F) bracht, won Eendracht Aalst dus van de kustploeg. In een gelijk opgaande eerste helft waren de beste kansen voor Eendracht Aalst maar scoren lukte nog niet. Seminck (die vrijdag in de krant kloeg omdat hem nog geen contractverlenging werd aangeboden) moest op slag van rust ook vroegtijdig naar de kant met een blessure (da's dubbel slecht nieuws voor hem). In de tweede helft kon Gallucci na een uur spelen via een kopbal scoren. Tien minuten voor tijd incasseerde De Castro wel nog een tweede gele kaart. Volgende week is de topper tegen Rupel Boom dat dit weekend 1-1 speelde tegen Sottegem en 10 punten meer heeft dan Eendracht, en dus kan mijn favoriete Belgische ploeg geen kampioen meer spelen, maar ze zetten alles al een tijdje op de eindronde (dat brengt meer inkomsten uit tribunekaarten op ). Heist heeft wel gewonnen en heeft 9 punten meer en een even gunstig doelsaldo als Aalst.

    Wat ik daar ook vind, is de mededeling dat de ploeg Preben Delclef heeft getekend voor twee seizoenen. Hij is verdediger en komt over van tweedeklasser Standaard Wetteren. Voordien speelde hij bij Lokeren en in de jeugd van ons eigen Eendracht Aalst. Moet hij Seminck vervangen?

    14 04 2010 : SC Wielsbeke - Eendracht Aalst 2002: 1-4

    Om 21:04 vind ik deze uitslag op teletekst, maar verder weet ik nog niets. Ik zal het internet wat in het oog houden, maar misschien weet ik pas morgen hoe de wedstrijd is verlopen en wie heeft gescoord. Het verschil in punten zowel met Heist o/d Berg (2de in de stand) als met Temse (4de) is te groot opdat deze leuke uitslag eigenlijk invloed heeft op de rangschikking van Eendracht.

    Om 23 uur heb ik dan eens gekeken op de website van Eendracht en lees daar dat het voor de rust reeds een eerste maal kon scoren via Depoitre (terug van herstellingsperiode). In de tweede helft zagen ze nog doelpunten van Seminck, Wouter Moreels en Gallucci. SC Wielsbeke kon nog milderen via Nasreddine.

    13 04 2010 : Eendracht heeft personeelskosten gemaakt. Het rondde de transfer van de 20 jarige Jonathan Kanangila Yombo met succes af. Jonathan is middenvelder en heeft zijn jeugd doorlopen bij RSC Anderlecht en FC Brussels en speelt momenteel bij Ronse. Tevens was hij internationaal op de leeftijd bij de U16 en U17. hij heeft een contract ondertekend van 2 jaar.

    11 04 2010 : Eendracht Aalst 2002 - FCN Sint-Niklaas : 2-0

    Terwijl ik hard aan 't werken was voor de wandelsport (1704 bezoekers ), is Eendracht er in geslaagd met 2-0 cijfers te winnen van FCN Sint-Niklaas. Na ruim een half uur spelen bracht Podevijn de stand op 1-0. In de tweede helft viel Filipovic geblesseerd uit maar Eendracht Aalst slaagde er toch in een tweede maal te scoren. Na een handsbal in de zestien kon Verheyden de score van op de stip verdubbelen. Door deze zege behoudt VC EA 2002 zijn derde plaats in het klassement. 

    09 04 2010 : Die oefenwedstrijd met de nationale -18-jarigen werd door Eendracht gewonnen met 5-0, doelpunten van Depoitre, Gallucci, Coppens, Podevijn en Wouter Moreels.

    06 04 2010 : Vandaag speelde Eendracht een oefenwedstrijd met de nationale -18-jarigen, de uitslag moet om 21:15 uur nog op de site gepost worden. Eergisteren was Aalst nl vrij en dat zal de sportievelingen onder de spelers, bestuur, helpers, supporters en zo misschien nog goed uitgekomen zijn, zo konden ze de Ronde van Vlaanderen volgen (gewonnen door Zwitsers kampioen Cancellara, met een tijdje voorsprong op Boonen, Gilbert was derde en Leukermans vierde).

    30 03 2010 : Vandaag las ik op de website van Eendracht dat de licentiemanager van de KBVB een positief advies doorgaf aan de licentiecommissie over het dossier van VC Eendracht Aalst. De club voldoet aan de voorwaarden voor het bekomen van de licentie betaald voetbal voor het seizoen 2010-2011 voor 2e nationale afdeling. Dit advies moet nog bekrachtigd worden door de licentiecommissie die halfweg april bij elkaar komt. En dan moeten de resultaten nog volgen.

    Verder is er al een eerste transfer namelijk van aanvaller Sam Crispijn. De spits die dit seizoen tot hiertoe 19 raak trof voor eerste-provincialer Evergem tekende een contract voor één seizoen met optie.

    28 03 2010 : FC Cappellen  - Eendracht Aalst 2002: 1-1

    Op de website van de club lees ik dat Eendracht deze namiddag geen nodige zege kon houden, want Eendracht begon wel goed aan de wedstrijd, wat twee minuten spelen reeds een doelpunt opleverde. Troch verschalkte de Kapelse keeper, maar nadien liet Eendracht Aalst het initiatief aan FC Cappellen en kreeg dan ook in de slotfase het deksel op de neus toen Allachi een vrijschop kon binnen tikken.

    21 03 2010 : Eendracht Aalst 2002 - KVK Ieper : 3-0

    Op de website van de club lees ik dat Eendracht deze namiddag KVK Ieper makkelijk opzij gezet heeft met 3-0 cijfers. KVK Ieper kwam na 36 minuten spelen op achterstand toen het zijn eigen keeper verschalkte. Vijf minuten later verdubbelde Kestens met de kopbal de score. Net na de rust maakte Amghar er zelfs 3-0 van, wat meteen ook de eindstand werd. Door deze overwinning blijft Eendracht Aalst op een derde plaats in het klassement, met twee punten voorsprong op KMSK Deinze. Rupel Boom en Heist (die beide ook wonnen) blijven nog buiten bereik maar hoe zit het met de kansen op promotie naar 2de klasse? Is dat nog mogelijk of ben ik te optimistisch?

    14 03 2010 : Willebroek Meerhof - Eendracht Aalst 2002: 0-3

    Op de website van de club lees ik dat Eendracht deze namiddag op het veld van Willebroek Meerhof gewonnen heeft. Eendracht, dat quasi een hele match tegen 10 man speelde (Gallucci werd na vijf minuten de diepte in gestuurd en neergehaald net voor de zestien meter), scoorde reeds na 7 minuten spelen, toen Troch de vrijschop kon verzilveren die voor die fout werd toegekend. Een kwartier voor tijd was het diezelfde Troch die van op de stip - na een fout op de ingevallen Coppens - de score verdubbelde. Vijf minuten later kon Van Damme nog zijn eerste doelpunt van het seizoen binnentikken. Door deze overwinning en het gelijkspel van KMSK Deinze wordt Eendracht alleen derde in het klassement.

    07 03 2010 : Eendracht Aalst 2002 - KMSK Deinze : 2-2

    Op de website van de club lees ik dat Eendracht goed begon aan de wedstrijd en reeds na 26 minuten spelen op voorsprong kwam via Amghar. Net voor de rust kon KMSK Deinze echter op gelijke hoogte komen. In de tweede helft kreeg KMSK Deinze - na een trekfout van Kestens - een strafschop. Declercq liet Kempeneer kansloos. Tien minuten voor tijd kon Gallucci de stand echter nog in evenwicht brengen.

    VC EA 2002 blijft door dit gelijkspel nog steeds uitzicht hebben op een einderondeticket, ook al omdat het op de derde plaats staat en Temse alweer verloren heeft. Volgende week, op bezoek bij degradatiekandidaat Willebroek Meerhof, zal De Castro - die vandaag zijn derde gele kaart pakte - wel een schorsingsdag moeten uitzitten.

    03 03 2010 : RSC Anderlecht - Eendracht Aalst 2002: 2-0

    Op de website van de club lees ik dat Eendracht Aalst met een typeploeg oefende tegen een veredeld beloftenelftal en verloor door twee doelpunten van ene Kanu. Trainer Van Renterghem had bij de rust wel zowat de hele ploeg vervangen, maar het mocht niet baten. Ik laat er mijn slaap niet voor, 't was een oefenpot en ik heb liever dat Aalst zondag wint van Deinze.

    28 02 2010 : KSV Temse  - Eendracht Aalst 2002: 2-3

    Op de website van de club lees ik dat Eendracht Aalst (dat moest Depoitre, W. Moreels, Seminck, Lord en De Castro missen) deze namiddag de topper in en tegen KSV Temse heeft gewonnen met 2-3 cijfers. Eendracht had het in de eerste helft nochtans niet onder de markt met Temse dat op het half uur ook op voorsprong kwam via Thijs. Nog voor de rust werd het zelfs 2-0 via Maes. Eendracht, dat met twee nieuwe krachten aan de tweede helft begon, slaagde erin zich terug in de wedstrijd te spelen. De ingevallen Troch maakte er net na rust 1-2 van. Na een uur spelen, kon Kestens de score terug in evenwicht brengen en een kwartier voor tijd was het opnieuw Troch die de 2-3 eindstand vastlegde. Door deze zege heeft Eendracht evenveel punten als Temse maar een beter doelsaldo en een match méér gewonnen.Volgende zondag komt Deinze op bezoek en die heeft nu evenveel punten, maar staat net achter Temse.

    21 02 2010 : Eendracht Aalst 2002 - Racing Waregem : 1-0

    Op de website van de club wordt dit een zuinige zege genoemd, maar de drie punten zijn toch in Aalst gebleven, en dat is wat telt. Volgens dezelfde bron was het Wouter Moreels die na 52 minuten spelen scoorde, volgens TV Oost was het zijn broer Brecht. Nu ja, in de familie blijft het dan toch. Keeper Kempeneer vervangt de geblesseerde Van den Noortgate op een uitstekende wijze, uit het verslag op te maken, hij moest enkele straffe reddingen uitvoeren en hield de 0 dus op het bord.

    13 02 2010 : KSV Oudenaarde - Eendracht Aalst 2002 : 2-2

    Terwijl ik aan 't feesten was, haalde Eendracht dus een carnavalspuntje in Oudenaarde, op een moeilijk bespeelbaar veld kwam Oudenaarde na 20 minuten op voorsprong via Thompson. Eendracht Aalst kwam na ruim een half uur spelen - van op de stip - op gelijke hoogte via Lord maar Gaye zorgde ervoor dat KSV Oudenaarde met een 2-1 voorsprong de rust kon ingaan. In de tweede helft kon VC EA 2002 wel nog gelijkmaken toen De Schutter een vrijschop van de ingevallen Thomas Troch kon binnentrappen. Thomas zal wel de volgende wedstrijd (thuis tegen Waregem) missen aangezien hij vandaag zijn derde gele kaart liet optekenen. 

    31 01 2010 : Eendracht Aalst 2002 - Hoogstraten : 2-3

    Het zit ze niet mee, zo te zien, hoewel Aalst wel probeerde de drie punten thuis te houden. Ondanks enkele goede Aalsterse kansen kwamen de bezoekers na een kwartier op voorsprong via Fockaert. Wouter Moreels stelde een minuutje later de stand in evenwicht. Vlak voor rust bracht Schrauwen met een beauty de bezoekers weer op voorsprong. Na de rust kon Eendracht moeilijk openingen vinden in de defensie van Hoogstraten. Toch kwam Aalst een kwartier voor tijd op gelijke hoogte via een eigen doelpunt van De Keyser. Amper een minuutje later zorgde de ingevallen Van Nuffel met een afgeweken bal voor de winst. Eendracht ziet een unieke kans aan zich voorbij gaan om een uitstekende zaak te doen in het klassement. Zeker omdat Eendracht volgende week vanaf de zijlijn moet toekijken terwijl de andere clubs wel in actie komen.

    26 01 2010 : Vandaag las ik in de krant dat Aalst eigenlijk had moeten gelijk spelen, want dat een doelpunt onterecht werd geanuleerd wegens vermeend buitenspel (Moreels stond op een zelfde lijn met de laatste verdediger van Heist).

    Op de website van de club staat vandaag te lezen dat Johan Amghar, een 1m86 lange Franse aanvaller van 28 jaar die eerder de kleuren van Amiens en FC Paris verdedigde, tot het eind van dit seizoen bij Eendracht komt spelen. Er is zelfs een optie tot volledige transfer. Een Fransman die Johan heet...

    24 01 2010 : KSK Heist - Eendracht Aalst 2002 : 1-0

    Het is dus niet gelukt om de nieuwe zegereeks (drie op rij na een gelijkspel) te verlengen, wel integendeel. Zowel Eendracht Aalst als KSK Heist kregen meerdere kansen om de topper in hun voordeel te beslissen maar het was de thuisploeg dit een kwartier voor tijd het beslissende doelpunt kon aantekenen via ene Henderickx. Die kon een hoekschop binnenkoppen aan de eerste paal.
    Eendracht Aalst blijft zo op een vierde plaats in het klassement en ziet de top drie verder uitlopen.
    Jens Podevijn kreeg ook zijn derde gele kaart waardoor hij de wedstrijd tegen Hoogstraten VV zal missen.

    20 01 2010 : Oei, slecht nieuws: Laurent Depoitre viel in de wedstrijd tegen Torhout een kwartier voor tijd gekwetst uit. Na onderzoek blijkt dat Laurent een scheurtje in de aanhechting van de achillespees opliep. Eendracht Aalst hoopt Laurent binnen een maand opnieuw speelklaar te krijgen. Tot dan zal Wouter Moreels op andere collega's moeten rekenen voor de ultieme voorzetten.

    17 01 2010 : Eendracht Aalst 2002 - 1996 KM Torhout  : 2-0

    Ze hebben de winterprik met bijbehorend uitstel van de vorig geprogrammeerde wedstrijd klaarblijkelijk zeer goed doorstaan. Wouter Moreels scoorde zowel in de eerste als de tweede helft. Depoitre, Lord en De Schutter hadden ook kansen. Ondanks deze zege blijft Eendracht op de vierde plaats in de rangschikking want Heist en Temse hebben ook gewonnen en Rupel-Boom zag zijn uitwedstrijd uitgesteld.

    03 01 2010 : Eendracht Aalst 2002 - KSV Sottegem : 4-0

    Ze zijn 't nieuwe kalenderjaar goed begonnen, dankzij een groep supporters die het speelveld klaar voor de match geschept en geveegd hebben ('t heeft vannacht een centimetertje of zo gesneeuwd en vandaag bleven de temperaturen rond het vriespunt). Eendracht nam reeds in de eerste helft afstand via doelpunten van Gallucci, Wouter Moreels en Depoitre. In de slotminuten dikte uitbllinker Wouter Moreels (alweer) met zijn tweede van de namiddag de score nog aan tot 4-0. Even voor affluiten miste Coppens de 5-0 nog op een haar toen hij de bal net naast doel devieerde. Geen Eendracht-speler kreeg een gele of rode kaart te zien. Door deze zege zet de Eendracht het jaar dus goed in en klimt het in het klassement naar de vierde plaats. Het verloor overigens reeds 10 competitiematchen op rij niet en kan vol vertrouwen naar het veld van leider Rupel Boom afreizen volgende zondag.

    20 12 2009 : De wedstrijd tegen KSV Sottegem is uitgesteld tot 3 januari 2010, het witte winterweer maakte professioneel voetballen onmogelijk.

    13 12 2009 : Eendracht Aalst 2002 - Racing Mechelen : 2-0

    Ze doen lekker voort (ze doeng goe voesj). Ik lees toch op de website dat Eendracht Aalst na ruim een half uur spelen op voorsprong via kwam Wouter Moreels. De Castro stuurde hiertoe Moreels - randje buitenspel - met een knappe diepe bal de ruimte in. Wouter bleef kalm een plaatste de bal mooi naast doelman Clepkens. In de tweede helft was het diezelfde Moreels die voor de 2-0 zorgde en zo VC EA 2002 naar een verdiende zege en de vijfde plaats* leidde. Andere kansen waren er voor Kestens, Podevijn, Depoitre en Wouter Moreels zelf. *Van de vier ploegen die nog vóór Eendracht geplaatst staan, won enkel KRC Waregem, de andere - KFC Rupel Boom, Heist en KSV Temse - speelden gelijk.

    06 12 2009 : VW Hamme VC - Eendracht Aalst 2002: 0-0

    Volgens de webmaster van de bezoekers was het een matige wedstrijd. In de eerste helft kreeg Eendracht Aalst de beste kans via een kopbal van Depoitre. In de tweede helft waren de betere kansen voor V(igor)W(uitens) Hamme onder meer via De Lange. Op het einde van de wedstrijd kreeg de ingevallen Seminck wel nog twee kansen op corner. Van Damme slikte ook nog zijn derde gele kaart waardoor hij volgende week tegen RC Mechelen een gele schorsingsdag zal uitzitten. 

    04 12 2009 : VC Eendracht Aalst 2002 : nieuws

    De leuke resultaten van de laatste weken maakt bij de spelers het een en het ander los, vooral de lust om daar te blijven en misschien de promotie mee te maken. Ik lees op de website van Eendracht dat Filipovic nog minstens twee seizoenen in het Iendracht shirt te zien zal zijn. Daarna krijgt hij een belangrijke rol in de jeugdwerking en in de technische staf van het eerste elftal. Verder verlengde ook doelman Van Den Noortgaete zijn contract met twee seizoenen. Zowel Wouter als Brecht Moreels verlengden hun contract met twee seizoenen.

    29 11 2009 : VC Eendracht Aalst 2002 - Ternat: 5-1

    Ik verneem tot mijn groot genoegen dat Eendracht erin geslaagd is de streekderby in eigen huis te winnen. Aalst kwam na een twintigtal minuten spelen op voorsprong via een kopbal van Lord. Enkele minuten later kwamen de bezoekers langszij via een vrijschop. Wouter Moreels zette Eendracht echter meteen terug op voorsprong en Lord schoot voor de rust nog zijn tweede van de namiddag staalhard binnen.

    In de tweede helft kon Aalst op zijn elan verder gaan. Fabio versloeg zijn eigen keeper net voor de aanschuivende Van Damme en ook Wouter Moreels kon de Ternatse doelman voor de tweede keer deze namiddag verschalken. Aalst is hiermee 5de in het voorlopig klassement met 12 punten minder dan de eerste en de tweede, resp. KFC Rupel Boom en Heist, en drie punten minder dan de derde, Temse.

    22 11 2009 : KVV Coxyde - VC Eendracht Aalst 2002: 3-3

    Ik was beter wat langer weggebleven, maar kom, een gelijkspel buitenshuis is toch zo slecht nog niet, toch niet met zo'n score. De Aalsterste doelpunten waren van Wouter Moreels (2 exemplaren) en Verheyden. De 6de plaats blijft behouden.

    17 11 2009 : Eendracht Aalst 2002: nieuws

    Terwijl ik op reis was, heeft Eendracht vier keer gewonnen! KVK Ieper - VC EA 2002 werd 1-3 met Aalsterse doelpunten van Depoitre (2x) en Troch, VC EA 2002 - FC Cappellen werd 3-0 met Aalsterse doelpunten van Gallucci, Troch en Podevijn, FCN Sint-Niklaas - VC EA 2002 werd 0-2 met Aalsterse doelpunten van De Schutter en Depoitre, en VC EA 2002 - SC Wielsbeke werd zelfs 8-1 (zo'n uitslag moet geleden zijn van de tijd dat "Danish Dynamite" Lassen hier nog speelde) met Aalsterse doelpunten van Brecht Moreels (2x), Gallucci, Van den Noortgaete (op penalty), Filipovic, Podevijn, Wouter Moreels en Lord. Door deze 4 opeenvolgende zeges komt de club op een mooie 6de plaats in het klassement, na KFC Rupel Boom, Heist, KSV Temse, KRC Waregem en VW Hamme.

    Er is ook nog transfer- en contractnieuws: Eendracht Aalst bereikte een akkoord met doelman Kevin Kempeneer. De 22 jarige doelman die zijn jeugdopleiding doorliep bij RSC Anderlecht was de voorbije jaren actief bij KV Mechelen en Red Star Waasland. Kevin tekende een contract tot eind dit seizoen met een optie op een verlengd verblijf bij Eendracht. Giovanni Siereveld dan weer verlaat met onmiddellijke ingang Eendracht Aalst en dit om familiale redenen. Giovanni kwam afgelopen zomer over van het Nederlandse HSV Hoek en speelde zeven wedstrijden voor Eendracht Aalst.

    De lopende contracten van Gallucci, De Castro en Depoitre werden met twee seizoenen verlengd. Verder gaf ook Filipovic te kennen zin te hebben in een verlengd verblijf in het Pierre Cornelisstadion.

    28 10 2009 : KVC Westerlo - Eendracht Aalst 2002: 3-2 n.v.

    Het zag er lang goed uit voor Aalst, Podevijn bracht Eendracht na amper twee minuten spelen op voorsprong en Lord kon van op de stip de 0-2 binnentikken en hij leek Eendracht daarmee op rozen te zetten. Net voor rust milderde Westerlo via Dekelver. Net na rust stonden de bordjes opnieuw gelijk toen De Petter van op de stip de gelijkmaker mocht binnentrappen. Westerlo moest na de rode kaart van Ceesay met tien verder. Eendracht kreeg kansen op 2-3 maar Depoitre en Lord konden niet afwerken. De verlengingen waren een maat voor niets en iedereen verzoende zich met strafschoppen tot Dekelver in de 118e minuut Westerlo alsnog voorbij Eendracht naar de volgende ronde trapte. De Rode Duivels hebben dat ook al eens meegemaakt, en Dekelver is dus de "David Platt" van Westerlo.

    Maar het bestuur van Eendracht lijkt, volgens de clubwebsite, toch erg tevreden met haar meegekomen supporters, het zal hier misschien wat langer in het zicht staan (wet wat scrollen na een paar weken) dan op de clubsite, vandaar mijn citaat: "De spelers, de trainersstaf en het bestuur wensen onze trouwe aanhang uit de grond van hun hart te bedanken voor hun massale aanwezigheid op de bekerwedstrijd op het veld van KVC Westerlo.

    120 minuten lang zo een geweldige en onvergetelijke sfeer doorheen het Kuipke te brengen, getuigt van een onvoorwaardelijke en hartstochtelijke sympathie ten aanzien van Iendracht. Het Kuipje was inderdaad van ons...

    We kunnen het niet beter verwoorden dan bij de samenvatting van Studio 1 "deze fans zijn eerste klasse waardig"*. Nogmaals dank en proficiat supporters en we hopen dat we ook gedurende de competitie op jullie massale aanmoedigingen mogen rekenen want samen kunnen we blijkbaar veel aan. Deze uitschakeling denken we te kunnen kaderen als een vat van positieve energie waaruit we vertrouwen en inzet moeten putten voor de rest van het seizoen.
    "

    Ik ben niet mee geweest en voel me dus niet aangesproken, maar ik vind het mooi dat het bestuur zijn appreciatie laat blijken. *Dat heb ik overigens tijdens de samenvatting op "één" ook gehoord.

    25 10 2009 : Eendracht Aalst 2002 - Willebroek Meerhof : 4-2

    Het onvoorstelbare is gebeurd, zou Frank Vanderlinden off-screen zeggen in "De Slimste Mens", ook bij Eendracht Aalst heeft de trainerswissel effect gehad, hopelijk duurt het hier langer dan bij de nationale ploeg. Het kwam echter vroeg op achterstand via Yangassa. Voor de rust kon Depoitre de bordjes wel nog op gelijke hoogte brengen. In de tweede helft kwam Eendracht Aalst zelfs op voorsprong via De Schutter. Willebroek kwam wel nog terug via Kabir maar Filipovic - vanop de stip - en Gallucci legden in de slotminuten de verdiende 4-2 stand op het bord. Dat zal de spelers enige goeie moed geven voor de bekerwedstrijd tegen Westerlo van aanstaande woensdag. 

    20 10 2009 : Eendracht Aalst 2002: nieuws

    Het is nogal dikwijls zo dat trainer moet boeten voor tegenvallende (of ontbrekende) resultaten, en ook Kris Van Der Haegen kan er nu van meepraten. Hij wordt opgevolgd door de 37 jarige Bart Van Renterghem. Deze was eerder assistent bij KSK Deinze. Sinds 2007 was hij aan de slag bij Ronse waarmee hij twee seizoenen geleden de titel in derde klasse veroverde. Hij speelde bij de jeugd van AA Gent, de Universitaire voetbalploeg U Gent en in het amateurvoetbal. Als trainer werkte hij eerder met de jeugd bij verschillende clubs (o.a. AA Gent), in de voetbalschool Footinstruct, de Arteveldehogeschool Gent, de beloften SK Deinze, als hulptrainer bij SK Deinze en dus als trainer bij SK Ronse. Verder beloofde het bestuur een nieuwe spits te zullen zoeken, liefst ene die van de vijf uitgesproken kansen (die hij meestal van Depoitre krijgt) er toch zeker drie omzet in een doelpunt.

    17 10 2009 : KMSK Deinze - Eendracht Aalst 2002: 2-1

    Ik had deze uitslag al gezien op Teletekst en lees nu op de website van de Eendracht dat het na een kwartier tijd reeds op achtervolgen aangewezen na een doelpunt van Weydisch. Net na rust kon diezelfde Weydisch te makkelijk de 2-0 binnentikken. Op het uur kon Lord vanop de stip nog milderen tot 2-1 maar daar bleef het ook bij. In de slotminuten blesseerde Moreels zich bij een luchtduel. Hij werd afgevoerd. Zo blijft VC EA 2002 met een 0 op 9 onderaan in het klassement staan. Volgende week speelt het op het eigen veld tegen Willebroek Meerhof.

    12 10 2009 : Eendracht Aalst 2002 - KSV Temse: 1-2

    Tot mijn spijt zie ik op de website van de Eendracht dat het gisteren verloor van Temse met 1-2, het kwam in de eerste helft nochtans op voorsprong via Lord en had enkele kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. In de tweede helft kroop het opnieuw achteruit en dit resulteerde in twee treffers van KSV Temse in de laatste vijf minuten. Zo geeft Eendracht alsnog de punten weg waardoor het onderaan in het klassement blijft staan.

    04 10 2009 : Racing Waregem - Eendracht Aalst 2002: 2-1

    Tot mijn spijt zie ik op de website van de Eendracht dat het met dezelfde score verloor als het vorige week won. Het kwam nochtans in de eerste helft op voorsprong via Kestens. In de tweede helft kon Racing Waregem tegenscoren via Gezelle en Dupont. Zo verliest Eendracht Aalst opnieuw en zakt het naar de 17de plaats in het klassement. Trainer Van Der Haegen heeft nog werk voor de boeg...

    27 09 2009 : Eendracht Aalst 2002 - KSV Oudenaarde : 2-1

    Tot mijn grote vreugde zie ik op de website van de club dat Eendracht eindelijk nog eens gewonnen heeft. Na 12 minuten kwam het reeds op voorsprong via Depoitre. Op het uur kon KSV Oudenaarde echter gelijkmaken via Techel. Net voor tijd zorgde Gallucci met wat geluk voor de verdiende zege. Depoitre had daarvoor wel reeds zijn tweede gele kaart gekregen alsook De Schutter zal volgende week een gele schorsingsdag moeten uitzitten.

    12 09 2009 : Hoogstraten - Eendracht Aalst 2002: 4-2

    Op de website van de club staat te lezen dat de Eendracht er al evenmin in geslaagd is om zijn vijfde competitiewedstrijd te winnen. Het verloor in bij Hoogstraten. Na een kwartier spelen keek het al aan tegen een 2-0 stand door doelpunten van Cox en Fockaert. Net voor rust werd het zelfs 3-0 toen Cox zijn tweede doelpunt van de avond maakte. In de tweede helft werd  In de tweede helft werd Depoitre nog uitgesloten voor een duwfout. De Castro en Troch konden Eendracht nog even hoop geven maar Van Huffel kon voor Hoogstraten net voor tijd de bevrijdende 4-2 eindstand op het bord zetten.

    Volgende week is VC EA 2002 een weekje vrij en dat is misschien een uitstekende gelegenheid voor de trainer om één en ander op punt te stellen.

    06 09 2009 : Eendracht Aalst 2002 - KSK Heist : 0-1

    Op de website van de club staat te lezen dat de Eendracht er niet in geslaagd is om zijn vierde competitiewedstrijd te winnen. Het verloor in eigen huis tegen KSK Heist. Het enige doelpunt viel in de 84ste minuut via ene Hendrickx. Nochtans, ze hadden genoeg geprobeerd te scoren: Filipovic, Troch, Verheyden, Depoitre. Maar ze hadden dus niet zoveel geluk als Heist. Overigens heeft nieuweling Siereveld het laatste half uur in de verdediging meegespeeld.

    02 09 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Blijkbaar zijn de wedstrijden voor de volgende ronde van de Belgische Beker geloot en Eendracht Aalst treft de ploeg van de ex-trainer aan wie Aalst en zijn supporters zeker nog goeie herinneringen hebben, o.a. Europese herinneringen. VC Eendracht Aalst neemt het in de 1/16 finales namelijk op tegen eersteklasser Westerlo. Die staat momenteel op de laatste plaats in de Jupiler League en dit na 5 speeldagen, het verzamelde tot hiertoe één punt. En trainer bij KVC Westerlo is Jan Ceulemans. Hopelijk is hij er nog bij op woensdag 28 oktober, op het veld van Westerlo.

    29 08 2009 : KM Torhout - Eendracht Aalst 2002: 3-4

    Ik keek eens naar Teletekst en zag deze leuke uitslag, waarop ik de site van de zegevierende ploeg bezocht en daar las dat het na een kwartier op voorsprong kwam via Troch. Na de rust scoorden achtereenvolgens Gallucci, een Torhoutse verdediger in het eigen doel en Depoitre. Torhout vocht echter terug en slaagde erin om de wedstrijd weer spannend te maken met goals van Yde en tweemaal Derycke. Zo eindigde de wedstrijd op 3-4 en kwam Aalst (voorlopig?) in de eerste helft van de tabel.

    26 08 2009 : Eendracht Aalst 2002 - Rupel Boom: 1-1

    Eendracht kwam op het half uur op voorsprong via Lord. Een kwartier voor tijd scoorde Rupel Boom via Verroken echter de 1-1 eindstand.

    23 08 2009 : Eendracht Aalst 2002 - KVSK United: 2-0

    En ja, onze derdeklasser heeft de Lommelse tweedeklasser uit de Belgische Beker getrapt. Den Eendracht ging furieus van start en dit leverde na 11 minuten een eerste doelpunt op. Lord scoorde van op de stip nadat er op hem een duwfout was gefloten. Vijf minuten later was het Gallucci die er 2-0 van maakte. Zo plaatst Aalst zich voor de 1/16 finales van de Cofidis Cup, waar het kan uitgeloot worden tegen een eersteklasser of ex-eersteklassers Dender en Bergen. De 1/16 finales vinden normaal gezien plaats op woensdag 18 oktober.

    21 08 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Na een weekje afwezigheid heb ik wat nieuws te rapen op de website van Eendracht Aalst, zoals de zege tegen UR Namur met penalties na een 1-1 gelijkstand (doelpunt van Podevijn). Tijdens het penalty-trappen pakte Van Steenberghe er twee en scoorden respectievelijk Verheyden, Troch, Lord en De Castro. De volgende wedstrijd voor de Belgische Beker is tegen tweedeklasser KVSK United, vroeger ook gekend als Lommel.

    Slecht nieuws is dat Niels Spotbeen in de gewonnen bekerwedstrijd tegen UR Namur een breuk aan de voet opliep. Niels brak enkele maanden geleden reeds zijn voet en is slechts een dikke maand aan spelen toe. Door deze blessure zal Eendracht Aalst Niels opnieuw enkele maanden moeten missen. ’t Moet zijn dat ze hem gemist hebben tijdens de eerste competitiewedstrijd, bij KSV Sottegem, want ze verloren met 2-1, Troch scoorde het eerreddend doelpunt. En 't laatste serieuze bericht is dat Jelle Delie met onmiddellijke ingang Eendracht Aalst voor Sint Eloois Winkel ruilt.

    09 08 2009 : Eendracht Aalst - US Givry : 3-1

    Op de website van de club lees ik dat de Eendracht er deze namiddag in geslaagd is zijn eerste wedstrijd in de Cofidis Cup met 3-1 cijfers te winnen. Het kwam echter wel eerst op achterstand via Marloye. Net voor tijd bracht Niels De Schutter de stand terug in evenwicht.
    In de tweede helft nam VC EA 2002 makkelijk afstand via goals van Predrag Filipovic en Laurent Depoitre. Aanstaande zondag speelt VC EA 2002 zijn tweede wedstrijd in het eigen Pierre Cornelisstadion, dan ontvangen ze tweedeklasser UR Namur.

    04 08 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Op de website van de club valt nogal wat nieuws te rapen, zoals dat zondag een bekerwedstrijd wordt gespeeld tegen US. Givry, en dat ze in 't bestuur geluisterd hebben naar de supporters want de witte broekjes worden ingeruild voor zwarte broekjes bij een thuiswedstrijd. De officiële thuisuitrusting is witte trui met zwarte broek en zwarte kousen en bij een uitwedstrijd wordt het witte truitje vervangen door het zwarte truitje. Zo komen de wit/zwarte kleuren nog duidelijker tot uiting. Helaas is er ook slecht nieuws want Wouter Moreels zal minstens twee maanden buiten strijd zijn door een scheur aan de mediale gewrichtsband van de knie, een blessure die hij opliep in de oefenwedstrijd tegen Diegem Sport.

    01 08 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Bij Het Nieuwsblad verneem ik dat volgende week dinsdag er nog maar eens een nieuwe kalender gemaakt wordt voor derde klasse A. De chaos komt omdat degradant Wielsbeke in derde klasse mocht blijven omdat het vond dat La Louvière, dat failliet werd verklaard, voor competitievervalsing heeft gezorgd. Ook Peruwelz hoopt in derde klasse aan te treden en de kalendercommissie tekende beroep aan tegen een competitie met 19 ploegen. Het seizoen begint half augustus met een bezoek van Eendracht Aalst aan Sotteghem (da's aan de Bevegemse Vijvers, zeker?).

    26 07 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Ik heb geen abonnement, maar wie eerder hier dan op de website van de Eendracht kijkt, mag weten dat trouwe abonnees dit komend seizoen van het bestuur de toegang krijgt voor een extra wedstrijd (door het toevoegen van SC Wielsbeke aan serie A), als geschenkje voor de negentigste verjaardag, d.w.z. de prijzen voor de abonnementen blijven onveranderd.

    24 07 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Ik lees op de website dat SC Wielsbeke ook in de serie A start. De eerste wedstrijd van de Eendracht is nog altijd in Zottegem maar de nieuwe kalender vanaf speeldag 2 zal eind volgende week bekend gemaakt worden.

    19 07 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Ik lees op de website dat de reeksindeling alsmede de kalender voor het seizoen 2009/2010 nog niet vaststaat. Het ontvankelijk verklaren van de klacht van Wielsbeke zou ervoor kunnen zorgen dat ze alsnog in onze reeks terechtkomen. Eind volgende week valt de definitieve beslissing. Nog een geluk dat ik de data nog niet in mijn kalender had opgenomen. Verder speelt Eendracht trainingswedstrijden bij de vleet, zoals tegen de beloftenploeg van Zulte Waregem. Delbaere opende na 8 minuten de score voor de bezoekers wat meteen ook de ruststand werd. In de tweede helft kon Kristof Kestens gelijkmaken na 50 minuten. Tien minuten later stonden de bezoekers terug op voorsprong via een lobje van Moses. Laurent Depoitre kon echter meteen tegen scoren (volgens een interview in Het Nieuwsblad ergens vorige week wordt dat van hem ook verwacht tijdens het komend seizoen). Diezelfde Moses kon amper 5 minuten later zijn tweede treffer van de avond aantekenen maar Lionel Lord zorgde twintig minuten voor tijd voor de 3-3 eindstand (aha, hij is dus goed gerecupereerd van een blessure).

    03 07 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Eendracht speelt in de A-reeks tegen volgende tegenstanders: Ieper, Coxyde, Racing Mechelen, Ternat, KSV Sottegem, KSV Oudenaarde, FCN Sint-Niklaas, Torhout, Heist, Hoogstraten, Cappellen, Willebroek Meerhof, Rupel-Boom, Deinze, Hamme, KSV Temse en Racing Waregem. Eendracht opent de competitie op 19 augustus op het veld van KSV Sottegem.

    01 07 2009 : Eendracht Aalst : eigen nieuws

    Ik ben dus naar de tentoonstelling gegaan en 't was erg leuk. Natuurlijk, de eerste 50 jaar à 60 jaar van het bestaan van de club was ik mij van geen voetbal bewust, maar van toen ken ik wel namen omdat mijn ouders of mijn vader alleen naar het voetbal ging(en): Voogt, De Buck (alle 2 de broers), Van Vaerenbergh, Bellon e tutti quanti. Eigen herinneringen kwamen dan van de jaren '70 maar zeker '80 en erna. De tentoonstelling bestaat vooral uit foto's, geposeerde maar ook tijdens wedstrijden en enkele trainingen. Verder ook enkele krantenknipsels (niet alleen maar vooral over de zaak-Blavier) en helaas ook overlijdensberichten (Van Vaerenberg, Van Wilderode, Jeanne De Smaele). Een ervan was getrukeerd, om het stadsbestuur en enkele sponsors te hekelen omdat die de club lieten vallen. Er is ook een ruim assortiment aan stadiontickets, zowel thuis als op verplaatsing, T-shirts door de decennia heen, enkele attributen van de twee UEFA-bekerrondes die Eendracht Aalst mocht beleven. Verder staan ook drie rijen stoelen opgesteld voor een TV met groot scherm waar een montage van 30 minuten wordt herhaald, het gaat om de tijd van de Caje als trainer en De Bilde als volksheld. Toen ik aan 't kijken en lezen was, werd een foto van mij genomen door de initiatiefnemer, die "Hoe is 't met Yvonne?" vroeg, waarop ik dan keek in de richting van zijn fototoestel (ik ken zelf niet eens een Yvonne). Hij kende mij van het Koninklijk Atheneum hoewel wij niet in dezelfde klas zaten (hij is drie jaar ouder) en herinnerde zich mijn lange haar (maar dus niet mijn naam ). Door ons babbeltje weet ik dat hij verder nog tickets verzamelt voor over 10 jaar, wanneer Eendracht Aalst 100 jaar is, zelfs dat van gisteren is welkom.

    30 06 2009 : Eendracht Aalst - RSC Anderlecht: 3-4

    Ik was er kort na 19 uur en gelukkig nog vroeg genoeg voor de voorstelling van de ploeg. Eerst werden jeugdspelertjes het plein op gevoerd, waar ze een erehaag vormden voor de spelers van het eerste team, die elk met wat inleidende tekst werden voorgesteld. Dan werden enkele ex-Eendrachters in de bloemen, of liever in de flessen champagne gezet, zoals Michel Verschueren en Gilles De Bilde. Om even na half acht begon de wedstrijd dan en na 25 minuten stond het al 0-3 (Losada, Legear op penalty en Iakovenko). Tien minuten later scoorde Laurent Depoitre maar nog voor de rust werd het 1-4 door Kanu. Tijdens de rust verving Anderlecht op de keeper na de hele ploeg (dit was tenslotte een oefenmatch, hé), Van der Haegen wisselde enkel de keepers om, Van Steenberghe mocht dus gaan rusten, en Van Den Noortgaete mocht het doel verdedigen. Na de rust scoorden Thomas Troch (die tijdens de voorstelling het meeste applaus kreeg) op penalty en Damien Galucci nog. Overigens moest op tien minuten voor het einde Schollen het Anderlechts doel verlaten, hij kreeg een rode kaart getoond omdat hij de bal buiten het 16-m-gebied met de handen wegkaatste. Het stadion zat redelijk vol voor een oefenwedstrijd, al is het voor Eendracht een galamatch, en de supporters werden bedankt met een drank na de wedstrijd (maar ik heb de uitnodiging dankend afgeslagen). De stadionomroeper gaf bij een doelpunt van Eendracht enkel de voornaam weer, de supporters (vooral die in vak K) gaven hem de familienaam, maar in tegenstelling met in Duitsland worden zij hiervoor niet bedankt. Een ideetje, misschien? Vak K kan dan nog antwoorden met: "Graag gedaan!" In de tweede helft lieten ze zich daar pas horen toen Troch had gescoord, en even later riepen ze: "'t Is stil aan de overkant!" Awel, 't was de eerste 11 minuten van de tweede helft voor mij ook stil aan de overkant ! Ga eens naar Hamburg, kerels, daar houden ze gene minuut hunne "bebber", hun ploeg mag nog op achterstand staan.

    28 06 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Op de website staat al de lijst met spelers met wie Kris Van Der Haegen tegen Anderlecht zal spelen: Van Steenberghe,Van Den Noortgaete, Brecht Moreels, Seminck, De Castro, Filipovic, De Schutter, Kestens, Galucci, Troch, Podevijn, Depoitre, Lord (twijfelachtig). Verder worden ook de jongeren Ahmed Gacem, Lothar Devidts en Jeremy Van Gelder aan de selectie toegevoegd.

    25 06 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Een dikke proficiat aan Eendracht Aalst! Vandaag is deze club 90 jaar oud, en ze ziet er nog goed uit. Allez, ja, dat zal ik dinsdag eens zien tijdens de gala-oefenmatch tegen Anderlecht.

    24 06 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Op de website valt vandaag te lezen dat geloot werd voor de eerste vijf rondes van de Beker van België. Eendracht Aalst is als derdeklasser de eerste twee speelrondes vrij. In de derde ronde op 9 augustus neemt Eendracht het thuis op tegen één van deze vier tegenstanders: Tenneville Sports, R.ES.Champlonaise, US.Givry, K.FC.Olympia Recht. Bij kwalificatie speelt Eendracht de week daarna opniew thuis tegen derdeklasser UR Namur. In een eventuele vijfde ronde speelt Eendracht opnieuw in het eigen Pierre Cornelisstadion tegen KVSK United of een ploeg uit de volgende reeks: Mol Wezel, R.SC.Athusien, ES.Vaux, FC.Paliseulois, R.All.FC.Oppagne-Wéris. Indien Eendracht deze drie wedstrijden winnend afsluit wacht een afspraak met een eersteklasser. Opvallend is dat maar 2 keer sprake is van een Vlaamse club: KVSK United (alias Lommel...) en Mol Wezel (twee locaties die mij aan groepswandeltochten doen denken...).

    18 06 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Op de website en in Het Nieuwsblad valt vandaag te lezen dat Eendracht Aalst het 4-sterren Quality Label van Dexia Foot Pass ontving, daarmee bewijst de club over een degelijke jeugdwerking te beschikken. Verder staat in de krant dat TV Oost (waarvan de gebouwen in Dendermonde staan...) shirtsponsor wordt van de eerste ploeg. Maar "verbroedering" met Dendermonde in het voetbal betekent nog niet hetzelfde in de carnavalwereld, denk ik.

    03 06 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Op de website zijn wat nieuwtjes te sprokkelen, zo zal Eendracht Aalst juridische stappen ondernemen tegen Marc Le Part omdat die zowel bij Aalst als bij Ronse tekende, hij moet nu ook niet meer komen. Komen is wel aan de orde voor Olivier De Castro, een 27-jarige polyvalente verdediger, die gisteren een overeenkomst bij Eendracht Aalst ondertekende. Hij komt over van Peruwelz en speelde voorheen 6 jaar bij Doornik. Iemand bij Eendracht zei "kerekewere" tegen Thomas Troch en dat doet hij dan ook, het volgende seizoen (zelfs al op 30 juni, veronderstel ik). Alle derde klassers hebben afgesproken om zich in twee series te spreiden, Eendracht zou dan spelen tegen Coxyde, Ieper, Torhout, Waregem, Deinze, Hamme, Oudenaarde, Sint-Niklaas, Sottegem, Temse, Ternat, Cappellen, Heist, Hoogstraten, RC Mechelen, Rupel-Boom en Willebroek-Meerhof. Maar er moet hierover nog vergaderd worden.
    De openingstijden van de Hall of Fame, de nostalgische tentoonstelling over de geschiedenis van de club, in het clubrestaurant, zijn ook gekend:
    - Zaterdag 27 juni & zondag 28 juni vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur.
    - Maandag 29 juni vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur.
    - Woensdag 1 juli van 14 uur tot 21 uur.
    - Donderdag 2 en vrijdag 3 juli van 17 uur tot 21 uur.
    Fijn dat het nog zo laat (20.00 in 't weekend resp. 21.00 uur op werkdagen) open is, ik dank de organisatoren hartelijk om rekening te houden met de mensen die niet reeds om 16.00 uur thuis zijn van werk.

    21 05 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

    Nog twee namen van spelers die elders hun voetbalheil zoeken: zowel Alain Van Mieghem als Arnold Nguekam zullen volgend seizoen bij reeksgenoot KMSK Deinze spelen. En ik mag niet vergeten morgen een kaart te halen voor de jubileumwedstrijd ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van Eendracht Aalst tegen RSC Anderlecht op dinsdag 30 juni.

    01-06-2010 om 22:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    31-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31.05.2010 - Epiloog

    We ontbeten met warme choco of koffie en ik belde dan een taxi (we kregen de dag eerder een kaartje) om ons naar het busstation te laten voeren. Daar vonden we rap de halte waar de bussen van Eurolines moesten aankomen. Deze keer was de vertraging niet zo ruim, het was een comfortabele, Spaanse bus die ons tot Palencia bracht. Daar moesten we dus weer overstappen, we hadden tijd voor een pauze, die we verbrachten met iets te drinken en de winkels af te speuren. Bus 31 moest ons terug brengen naar Gent Dampoort, het was ook een Spaanse bus maar de prutsfilm van Amerikaanse makelij had Portugese onderschriften. We keken dus liever naar buiten. ’s Avonds hadden we meer te kijken in Baskenland dan op de heenreis, we bleven zelfs staan, ik denk in Vitoria-Gasteiz, blijkbaar had iemand een kras gemaakt op de bus. Op de duur kwam de bus, die wij in Palencia moesten verlaten, zelfs aan en reed even voor ons. We hadden nog een stop voor middernacht in een Baskisch dorp, maar we lieten de Patxaran deze keer in de fles, we bezochten enkel de sanitaire installatie. In Lille moest ook weer gestopt worden, ergens in de buurt van Kortrijk hadden we nog een halte om iets te eten, ik moest het laatste stuk pizza buiten op eten, omdat ik er zo lang moest op wachten, maar ik wist al dat de chauffeurs buiten nog een sigaretje zouden opsteken.

    Toen we dan eindelijk in Gent terug kwamen, stond Mark ons al op te wachten en was zo lief om mij in Wetteren aan het station af te zetten. Daar had ik gelukkig niet te lijden onder een protestactie van treinbegeleiders (er zou te weinig werkvolk zijn in Dendermonde, en dat moeten de klanten natuurlijk uitzweten).

    Ik ben al niet religieus geïnspireerd en deze pelgrimstocht was misschien iets te kort (en de etappes iets te lang) om toch wat inspiratie op te doen. Mochten we dit overdoen, dan hebben we wat meer tijd nodig dan anderhalve week en willen we de etappes wat korter houden, zo komen we ook iets vroeger in de pelgrimsherbergen aan.

    Interessante links:

    Het Vlaams Genootschap van Santiago de Compostela: http://www.compostelagenootschap.be/

    Een Spaanse uitgebreide gids over de verschillende Camino’s, hier een link naar de Camino Francés: http://caminodesantiago.consumer.es/los-caminos-de-santiago/frances/

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    31-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30.05.2010 - Pedrouzo - Santiago de Compostela, 20,1 km

    Omdat Annemie geen armbanduurwerk had en er al vroeg rumoer was, wekte ze mij ook, het was toen net 5 uur voorbij. We ontbeten en toen we klaar waren, vertrokken we, niet als enigen. Weldra bereikten wij een bos, dus haalde ik mijn zaklamp uit en dat was echt nodig, want het was geen sinecure de wegwijzers te zien. Zelfs andere pelgrims moesten op hun stappen terugkeren. Gelukkig begon de dag weldra te krieken zodat ik na zowat een half uur mijn zaklamp kon wegbergen. Ineens waren er geen sokkels meer met afstanden, maar nog wel duidelijke wegwijzers, dat bevestigt dus ons vermoeden dat de afstanden die er op staan, niet kloppen (ik denk dat ze tellen tot de stadsgrens, reken er dus 5 km bij). We naderden ons einddoel zienderogen, dat bleek aan de luchthaven, de Tv-studio’s van eerst TV Galicia en dan RTVE (zender die ik “dankzij” Telenet hier niet meer ontvang…). Nadien bereikten we Monte do Gozo, de laatste helling van onze tocht. Daar was het ook behoorlijk druk, men kan er tevens overnachten, en er is een camping. Maar wij hadden enkel een stempel voor ons boekje gewild, en toen we die helling over waren, kon ik het niet laten een vreugdekreet te slaken. We waren er nog niet, maar ’t scheelde niet zo veel meer. Het bord van Santiago (te vergelijken met ons verkeersbord voor bebouwde kom) staat op een brug, maar het duurde toch nog een tijdje, we moesten eerst de helft van de stad door tot we aan de kathedraal kwamen. Voilà, we waren er, onze pelgrimstocht was beëindigd.

    We gingen dan naar de dienst voor de pelgrims in een straat nabij de kathedraal, daar kregen we onze eindstempel maar ook een bewijs, in het Latijn opgesteld, dat we de pelgrimstocht gedaan hadden (men wilde nog wel weten of we onderweg geen bus genomen hadden). Dan gingen we onze rugzak (zonder wandelstokken) in bewaring geven voor 1 EUR, want met rugzak mocht men de kathedraal niet binnen. We gingen eerst naar het toerismebureau, waar men ons verzekerde dat de openbare pelgrimsherberg, in een gebouw van het klein seminarie (Seminar Menor), nog plaats genoeg had, en men toonde ons op een stadsplan hoe we er moesten geraken. Maar eerst gingen we naar de kerkdienst, die volledig in het Spaans was, behalve dat een Duitse ook een woordje mocht plaatsen voor Duitse pelgrims. Het moment suprême, na het uitdelen van de communie (zodat wij wat konden opschuiven voor een beter zicht), was natuurlijk het bewieroken van de pelgrims en andere aanwezigen, dat wierookvat is zo groot en zwaar dat het aan een dik touw hangt waaraan wordt getrokken door twee of drie mensen, zo zwiert dat vat over en weer, tot bijna aan de gewelven. Na de dienst gingen we navragen waar we het beeld van Sint Jacob vonden om te omhelzen, maar daarvoor stond steeds een lange file, en wij hadden al genoeg op onze voeten gestaan, we hadden geen zin in die file. In de kathedraal zelf staat wel nog een beeld van Sint Jacob op zijn paard, dat was toen hij de Moren verjoeg (in het Spaans: Santiago Matamoros). Waarschijnlijk is het daarom dat wij in de stad geen gehoofddoekte moslims zagen...

    Daarop gingen we ons verblijf zoeken, dat ligt een eindje verder en we konden enkele trappen bestijgen. Maar het was de moeite waard, al moesten we ook daar weer wachten tot we aan de beurt waren. We moesten dan naar de hoogste verdieping, de derde, zonder lift dus met de trappen. Maar we mochten in de derde rij, waar geen vierde rij rechtover stond, daar waren alleen ramen die uitgaven op een fraai onderhouden binnentuintje. Ook nu hadden we een kast voor onze bagage en, voor het eerst, geen stapelbedden, dus Annemie moest geen trapje meer op (dat deed ze liever dan het onderstel van een bed boven haar te zien). Hier was in de ruime keuken wel genoeg kookgerief maar voor onze laatste dag gingen we op restaurant. Het werd een Italiaans restaurant met een ruime keuze aan pastabereidingen. We gingen ook enkele souvenirwinkels langs voor een T-shirt en enkele aandenkens, in een gespecialiseerde winkel kochten we flessen Orujo, en we waren zo bepakt, dat we een taxi terug namen. Terug in de herberg dronken we in de kelder, waar de keuken is, alsook de eetzaal maar tevens een winkeltje, warme chocolade uit de koffiemachine, voor amper 60 cent. Slapen deden wij natuurlijk heerlijk.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    30-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    29-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29.05.2010 - Melide - Pedrouzo, 33 km

    Bij het verlaten van de bedrijfshal moesten we zoeken naar een wegwijzer, we keerden terug op onze stappen van de dag voordien om daar dan de aansluiting te vinden. Voor pelgrims die nog in die container overnachten: je moet aansluiting zoeken tot de N-547, zijnde de Avenida de Lugo, aan de kapel van Sint Rochus (capilla de San Roque, mocht je er de weg moeten vragen) zijn wegwijzers. Het profiel van de etappe ging verder traag omlaag, we passeerden weer veel dorpen zoals Rio (ik waande me al in Brazilië…), maar Arzúa is wat groter, en daar hielden wij een koffiepauze. Daar hadden we een babbel met een Vlaamse fietsende pelgrim, die fietsers zagen wij weinig, meestal waren het mountainbikers die zowat dezelfde paden volgden als wij. We stapten dan op tot Salceda, om daar onze middagpauze te houden. Om 15.20 uur waren we al in de openbare herberg met keuken, en hier was wel wat kookgerief, misschien niet genoeg voor het aantal gasten, maar toch al meer dan niets. Alleen wou het niet bij iedereen vlotten met de inductieplaten, wanneer er een druppel water op viel, viel het vuur ook uit en was het testen en proberen om weer een plaat warm te krijgen. We moesten natuurlijk eerst boodschappen doen en gingen onderweg nog een crème de Orujo drinken. Met de boodschappen en met het gedoe aan de kookplaten slaagde Annemie er toch in een groentebouillon te maken. We gingen dan weer een Orujo drinken, maar in een andere bar dichter bij de herberg. We sliepen alweer heerlijk, bovendien had elke pelgrim, behalve een bed, ook nog een kastje om zijn bagage op te bergen.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    29-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    28-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28.05.2010 - Portomarín - Melide, 40,1 km

    Toen we wakker werden, was er nog geen licht, om zowat 6 uur, dus moesten we alles op de tast doen (al had ik wel een zaklamp in mijn rugzak). Ook ontbijten moest in het duister, zelfs in de keuken was geen licht aan te steken, alleen wie dicht bij een hall zat, had wat licht van daar. Wij ontbeten dan in het licht van mijn zaklamp dat ik op tafel legde. Heeft Jacob soms zijn factuur niet betaald? We vertrokken dan maar, met het voornemen de uitgeverij van mijn wandelgids te verwittigen van deze eigenaardigheid.

    De etappe van vandaag was iets korter dan die van gisteren en tot Palas del Rei (geen koninklijk paleis gezien, evenwel ) behoorlijk gemoedelijk, dus met weinig hellingen. Na Palas del Rei ging het zelfs geleidelijk neerwaarts. Onderweg passeerden wij dorpen en dorpjes zoals Serra de Ligonde (het hoogste punt van heden met 722 m) en Furelos, met een mooi bruggetje, tot in Melide. Daar merkten wij dat de openbare herberg inderdaad, zoals ons door een andere pelgrim verteld, nog steeds een provisorisch onderkomen is: containers in een bedrijfshal. In die containers stonden ook stapelbedden, maar deze zagen er uit als authentieke bedden die op elkaar staan, geen stapelbedden zoals je eerder in een jeugdherberg verwacht en zoals ze waren voor ons tot in Melide. Toen we ons aanmelden voor de inschrijving, was de medewerkster blijkbaar in een slecht humeur, als zo’n mensen niet stressbestendig zijn, moeten ze die niet aanvaarden als vrijwilliger, ik moet ook op mijn tellen letten als bestuurslid van een wandelclub. Er was hier genoeg sanitair, apart voor vrouwen en mannen. Er was zelfs een keuken, maar ook nu weer: geen potten, pannen, bestek of servies. Doch Annemie vond wel een stenen pot, en die had ze gauw verstopt, we gingen dan winkelen en ze kocht het nodige, op twee adressen, voor een groentesoep. Terwijl ze stond te kokkerellen, kwam iemand vragen waar ze die gevonden had. Bleek dan dat die pot van hem was, maar we mochten hem verder gebruiken, als we hem nadien maar afgewassen aan de receptie wilden terug brengen. Intussen ging onze kleding te drogen aan rekken en over relingen, maar er was eigenlijk niet genoeg tijd daarvoor, ook al stonden die rekken in de zon. We gingen dan weer de stad in om een Orujo te proeven, dat moet een specialiteit van Gallicië zijn. De Creme de Orujo liep vlot binnen, de kruidenvariant evenzeer (maar ik had de indruk dat de inhoud al iets meer was, ondanks het ijsblokje). Maar de koffielikeur is zo zoet dat Annemie er enkel maar van nipt, het leek meer op cola dan op koffie met Orujo. Ik had dus een dubbele portie.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    28-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    27-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27.05.2010 -Triacastela - Portomarín, 40,9 km

    Na het ontbijt stapten we op naar Portomarín langs A Balsa, San Xil (we maakten de omweg naar het klooster van Samos niet), Alto de Ricabo (het hoogste punt van de dag met 900 m), Montán, Fontearcuda, Furela (waar een mooie brug is), Pintín, Calvor, Aguiada, San Mamede do Camino, Sarria, tot waar we een groene, heuvelrijke streek voor de voeten kregen, maar drastische stijgingen zoals gisteren kwamen gelukkig niet meer voor. Het ging verder langs As Paredes, Vilei, Barbadelo, Rente, Mercado da Serra, Leiman, Peruscallo, Cortiñas en Brea waar we onze middagpauze hielden. Intussen hadden we nog een corridoiro en ook begon het aftellen op betonnen sokkels, waar meestal zelfs nog een paar wandelschoenen staan. Omdat onze sandalen ook al sporen van slijtage vertoonden (Annemie heeft ene moeten repareren met een haakje van een neklint, ik kon het nog redden met een zool die aan de tip los kwam), maakten wij gelijkaardige plannen. Ook vandaag kregen we een omleiding wegens werken, maar deze was zo lang niet. In Portomarín, dat met de brug over het stuwmeer op Neumagen-Dhron aan de Moezel doet denken, vonden we de publieke herberg zeer nabij het centrum. Ook daar was wel een zeer grote keuken, maar zonder kookgerief. Is dat de mode in Gallicië? Dus moesten we opnieuw op restaurant, nadat we boodschappen deden voor de volgende dag. We bekeken ook enkele winkels want er is een lange straat waar je beschut tegen regen of zon in een “halve galerij” kan window shoppen. Omdat we ons niet méér wilden laden dan nodig, stelden we de koop van T-shirts uit tot in Santiago, hadden we geweten dat ze daar zo geen grappige T-shirts te koop hadden… We kozen tussen twee restaurants met menu, maar de bediening was niet oprecht vriendelijk. Waar we naderhand nog iets gingen drinken, was de bediening al veel vriendelijker, met een tapa zowel bij Miekes bruisend water als bij mijn glas wijn. Eens terug op de kamer van zes (nog een bed bleef vrij) zochten we naar een knop om het licht uit te schakelen, maar dat was er niet… Ik sliep al toen het licht algemeen werd uitgeschakeld (22.30 uur?).

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    27-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    26-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26.05.2010 - Vega del Valcarce - Triacastela, 32,2 km

    Omdat we gisteren drie kilometer voorsprong genomen hadden, was het dus voor vandaag evenveel minder. Maar van recupereren was toch geen sprake. Na het ontbijt stapten we dan op via Ruitelán, waar we de verharde weg verliezen. Van daar begon het te regenen maar ook begon het te stijgen over onverharde, stenige paden. Tegen dat we het volgende dorp, La Faba, bereikten, was mijn bobijn al op. En we moesten nog blijven klimmen naar O Cebreiro, reeds in Gallicië dus, meer dan 600 m hoger dan Vega del Valcarce. Daar hielden we een koffiepauze, zo kon ik wat bekomen. We waren dan nog niet aan het hoogste punt, dat was op 1335 m hoogte in Alto do Poio, waar we ons middagmaal aten. Annemie had genoeg aan een stevige soep, ik at van mijn brood met jam bij een kop warme melk. Eigenlijk was dat bedoeld voor een decafeïne, waar men dus een kop warme melk voor krijgt met een zakje koffiepoeder en een zakje poedersuiker, maar die koffie interesseerde mij eigenlijk niet. Een kop warme melk zou zo groot niet zijn, dus liever loste ik het zo op. Na Alto do Poio ging het neerwaarts, via Fonfría, O Biduedo, Filloval, Pasantes en Ramil naar Triacastela. Daar zochten we naar de publieke herberg, we waren al wat te ver gelopen, vroegen een lokale bewoonster naar die herberg, waarop ze zei dat die waarschijnlijk al vol was. Maar een eind verder is een andere herberg waarvan ze zelfs de prijs kende, 7 EUR. We gingen een kijkje nemen en waren bijna ingeschreven, wanneer we die bewoonster de trap zagen afdalen. Van zo’n achterbaks gedrag moesten wij niet weten, dus we gingen weer buiten en vroegen aan een pelgrim of die de publieke herberg wist zijn. Zo kwamen we er ook maar daar bleek dat ze ginder zelfs geen keuken hadden… We moesten dus op restaurant, wat we deden na het betrekken van een nog vrije kamer van vier (twee stapelbedden) en een douche. We kozen daar een menu van drie gangen, waarvan het voorgerecht, een pastasalade het beste was. Het lamsvlees en de frieten waren te vet en het fruit (dessert) kwam uit blik.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    26-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    25-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25.05.2010 - Ponferrada - Vega del Valcarce, 40,2 km

    Na het ontbijt verlieten we Ponferrada, gingen daarvoor zo ongeveer voor de helft rond het tempelierkasteel. Op weg naar Cacabelos moeten we ergens een wegwijzer gemist hebben (stond er iets voor geparkeerd?) en kwamen we op een variant terecht, zodat we via Carrecedo, waar een klooster staat, een flinke omweg gemaakt hadden. In Cacabelos zelf gingen we niet echt door het centrum maar langs de gewestweg was er niet veel bewegwijzering te zien en we vroegen soms bevestiging aan de lokale bevolking. Eens de stad uit begon het te regenen (het had eerder al gedruppeld, maar zonder veel erg). Langs de weg trokken we wat kersen, niet veel want de meeste waren nog niet rijp. We volgden dan een gewestweg van de autonome provincie langs de berm dat van het wegverkeer was afgescheiden door een betonnen muur van zowat een meter hoog. Meestal links van ons en soms rechts stroomde de Valcarce, het leek wel een bergbeek. In Pereje staken we de weg over voor een omleiding van ongeveer een kilometer, wellicht staat daar geen betonnen muurtje. Na dat ommetje keerden we terug naar die weg wat we later weer verlaten voor Trabadelo. In Villafranco del Bierzo (waar de Sint-Franciscuskerk staat), waar het weer regende, stopten we aan een pelgrimsherberg, denkende dat we daar iets zouden kunnen drinken, maar dat was niet de bedoeling, dus gingen we de stad in en aten daar ons middagmaal in een café. Toen we er weer vertrokken, scheen de zon en kon onze regenjas drogen. Toen we in Ambastemstas aankwamen, waar we wilden overnachten, bleek daar geen openbare pelgrimsherberg te zijn, we moesten nog drie kilometer verder tot Vega del Valcarce, waar de “Albergue Das Animas” staat. Daar werden we vriendelijk onthaald door de hospitalero die wellicht de vermoeidheid op ons gezicht zag. Na douche en boodschappen maakte Annemie een heerlijk groentestoofpotje, nadat wij ervan gegeten hadden, was er nog over, en de hospitalero (die eigenlijk zelf wou koken) at er ook smakelijk van. Hij vroeg dan het recept aan Annemie, hopelijk heeft hij er succes mee.  We gingen dan nog naar twee cafés, in het eerste was te veel lawaai, vandaar dat we verhuisden. In dat tweede café had men ook Leffe, maar ik hield me aan de Patxaran (wie weet staat die Leffe niet in de ijskast, en dat is me te koud).

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    25-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    24-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24.05.2010 - Rabanal del Camino - Ponferrada, 32,7 km

    Met nogal wat moeite kroop ik uit bed, in het duister naar de “sporten” zoeken aan het voeteneind is niet aan mij besteed… We gingen heden dus naar Ponferrada, en hadden voor mijn part de mooiste etappe voor de boeg. We stegen verder geleidelijk en via Fuente bereikten we Foncebadón. Van een van de twee Spanjaarden wisten we al dat hier 3 inwoners leefden, bij ons heet dat dan “twee man en een paardenkop”, maar toen we er aan kwamen, was er iets meer leven, natuurlijk door de pelgrims. Overigens was Ons Heer misschien al in Foncebadón gepasseerd maar de asfaltgieter niet, de straat was nog altijd “gelegd” met keien. We haalden een stempel in een pelgrimsherberg waar de hospitalero druk doende was een omelet te bakken, hij moest de stempel met kussen zoeken, stempelen mochten we zelf. We volgden een paadje in een decor dat mij aan de Pyreneeën deed denken, zo machtig mooi. Weldra bereikten we het IJzeren Kruis (Cruz del Ferro, precies 1500m boven zeespiegel) waar iedereen, wij dus ook, middels een steen zijn lasten achterlaat. Ik had er eentje uit mijn tuin (waar vroeger een ander gebouw stond) meegenomen en dat aan de top achtergelaten, zoals er dat zoveel deden. Nadien gingen we verder door het fraaie landschap en in Manjarín konden we ons laten trakteren op een gratis koffie aan een herberg met plaats voor 20 mensen en volgens mijn wandelgids niet echt proper. Er gingen ook Braziliaanse vlaggen en een spandoek met een URL-adres, http://www.caminhodosol.org/, een Portugees geschreven website over de Camino. We dronken onze koffie, haalden een stempel, keken wat rond en stapten dan op. We genoten verder van de natuur en hielden middagpauze in Molinaseca, voorbij El Acebo, de eerste gemeente in de regio Bierzo, en Riego de Ambrós. Aan de gemeentegrens van Ponferrada bleken we de wegwijzers voor de voetgangersweg gemist te hebben, we volgden de straat en maakten blijkbaar een omweg van 2 km. Meer in het centrum vonden we twee wegwijzers, ene voor de pelgrimsweg zelf en ene voor de pelgrimsherberg. Voor zo’n grote stad blijkt er maar ene te zijn, dan nog een openbare en bovendien een donativo, d.w.z. dat de pelgrim zelf beslist hoeveel hij wil betalen voor de overnachting en het gebruik van de faciliteiten, nl. de zeer grote (210 plaatsen, maar 250 in een heilig jaar, zoals 2010), een ruime parochieherberg “San Nicolás de Flüe”. Omdat we tot dan 4 of 5 EUR gaven voor een overnachting, schonken we ook nu 4 EUR. De man die de pelgrims inschreef had het druk en had wat last van stress, maar intussen kregen we een glas limonade aangeboden door een andere medewerker en een derde, met een Jamaicaanse hoofdbeharing, toonde ons de douches, de keuken en loodste ons naar de slaapzaal. Er waren nog stapelbedden en Annemie slaapt liever boven (heeft ze het onderste van een ander bed niet boven zich) en ik beneden (moet ik niet meer klauteren), dus we hadden ons rap geïnstalleerd. We gingen dan douchen, boodschappen doen, Annemie bakte een omelet met tomaten, we dronken er wijn bij. Om half acht was er een korte dienst in de kapel met pelgrimszegen door de gelegenheidspriester. In de kapel gaf hij elk een folder van vier bladzijden in zijn of gewenste taal (in het Nederlands is nog steeds geen voorzien). Tijdens die dienst werd gezongen, gebeden en een brandende kaars doorgegeven. Wie wou kon die kaars even vasthouden en iets zeggen, voordragen of zingen (ik vroeg gauw enkele gunsten ). Na de dienst gingen we nog wat in de tuin zitten en dan onze was van de draad halen.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    24-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    23-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23.05.2010 - Hospital del Órbigo - Rabanal del Camino, 36,8 km

    We werden wakker zonder wekker gewoon omdat er nog pelgrims opstonden voor een volgende etappe, dus stonden we op, maakten ons en onze rugzak klaar, gingen ontbijten en vertrokken. We hadden het dorp nog niet lang verlaten of we konden de N-120 even verlaten via Villares de Órbigo en Santibáñez de Valdeiglesias door een landbouwgebied en met lage bergen, al zagen we links van ons wel de Picos de Europa met eeuwige sneeuw op de toppen. In Santibáñez de Valdeiglesias gingen we koffiepauze houden aan in een café waar nog rugzakken tegen de muur stonden. Het bleken de rugzakken van de drie Slovenen, en de voetbalfan liet me weten dat Inter gewonnen had met 0-2. We bereikten de N-weg opnieuw in Santo Toribio. Wanneer we Santibáñez de Valdeiglesias achter ons hadden gelaten, merkten we een pleisterplek voor pelgrims, met een kruis (daarop een índalo dat Annemie en mij herinnert aan onze vakantie bij Almería in Andaloesië) en een beeld, een vogelverschrikker, dat werd natuurlijk duchtig gefotografeerd. Nog wat later kwamen we aan het kruis van Santo Toribio, vanwaar we Astorga zagen liggen, dat vroeg natuurlijk ook om een foto. Maar voor we Astorga bereikten, trokken we nog door San Justo de la Vega. Nog voor we via een groot uitgevallen voetgangersbrug de spoorlijn (1 spoor) Palencia - La Coruña overgestoken waren, had ik (María del) Camino gebeld om te zeggen dat we er aan kwamen. Het duurde dan nog even voor we, via een plein met fonteintjes, een souvenirwinkel waar we in het Nederlands bediend werden (de uitbater heeft contacten met de dierkundefaculteit van de Universiteit Gent) en het gemeentehuis, de kathedraal met ernaast het bisschoppelijk paleis bereikten, daar zat Camino op een bankje op ons te wachten. We gingen dan iets drinken op een terras en ze belde een van haar zussen op, want Rosa en zij hadden ons zo vroeg niet verwacht. In afwachting op de jongere zus ging ik gauw naar ’t sanitair van de bar op welks terras we zaten, en toen ik terug was, was Rosa ook eindelijk aangekomen. Maar wij wilden eigenlijk wel verder, teneinde rond 15.30 à 16 uur in Rabanal aan te komen. Dus stapten we meteen op, en de zussen loodsten ons langs een kerk met veel mozaïek. Aanvankelijk liep Annemie iets voorop maar ik kon mijn pas niet langer inhouden, en de zussen liepen een klein eindje achterop, Camino kan zo rap niet stappen (Rosa heeft ook ooit de Camino afgelegd, vanaf Roncesvalles), dus aan een pleintje namen wij afscheid. We passeerden Ermita del Ecce Homo (een mooie kapel), Murias de Rechivaldo, en in Santa Catalina de Somoza hielden we middagmaal op een zonovergoten terras en begluurd door een hondje dat niet tot dat café hoorde. Langs El Ganso, met de kerk van Santiago, het kruis van oud-Rabanal bereikten we Rabanal del Camino (kwestie van niet te verwarren met Rabanal op het Portugese eiland Madeira ). De eerste pelgrimsherberg, weliswaar privaat, was al volzet, dus zochten we verder naar de openbare herberg, maar daar moesten we toch een paar keer naar vragen, het bevond zich dan aan een pleintje waar nog een private herberg staat. Overigens hebben we die dag geleidelijk een hoogteverschil overwonnen van 333 m. In de “Albergue Municipal Rabanal del Camino” moesten we een nummer aan een ringetje van een bed nemen en aan de hospitalero geven, terwijl we ons inschreven, maar die hospitalero was nergens te bespeuren. Dus namen we gewoon een bed in (beiden sliepen we op het bovenste bed), gingen douchen, winkelen en terwijl Annemie macaroni met kaas en ham maakte, zette ik haar en mijn groet op het Facebook-prikbord van haar Mark. We aten buiten in de tuin, dronken wijn en babbelden met een Canadese en twee Spanjaarden.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    23-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    22-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22.05.2010 - San Martín del Camino - Hospital del Órbigo, 7,7 km

    Dan reden we verder, mits enkele pauzes, door heel Frankrijk (via de periferie van Parijs) en door Baskenland tot Palencia op een parking wat bekend staat als internationaal overstapplaats van reizigers. Daar moest iedereen de bus verlaten, de bagage mocht blijven staan, voor het ontbijt. Wij wisten intussen al dat we bus 11 moesten hebben, maar die was er nog niet toen ons ontbijt op was. En toen hij er dan wel was en we onze plaatsen hadden ingenomen, moesten we toch wachten op de aansluitende bus, die zowat 2 uur vertraging had. Door die vertragingen kwamen we ook later dan verhoopt in León aan en we besloten, ook al om de N-120 te vermijden, daar de bus te nemen tot San Martín del Camino en van daar te beginnen stappen. De lijnbus stopte pal aan een pelgrimsherberg, “Albergue de San Martín del Camino”, dat afhangt van het gemeentebestuur van Santa Marina del Rey, en daar stapten wij dus uit. Intussen hadden wij vanuit de bus al gezien dat de pelgrimsweg erg goed aangegeven is met verschillende wegwijzers (zie foto’s), dus na het bekomen van onze eerste stempel in het boekje behorend tot onze geloofsbrief, en het opvullen van mijn drankfles, togen we op pad. We moesten nu evengoed de N-120 volgen, maar dat dan langs parallelle paden en enkel in de bebouwde kom naast de weg, maar dan op de stoep. We gingen meteen het kanaal van Páramo over en na Santa Marina del Rey y Villavante bereikten we het kanaal van Cerrajera. Weldra kruisten wij de provinciale weg in Puente de Órbigo bij de Santa María-kerk. Wanneer we bijna in Hospital del Órbigo aankwamen, mochten wij de mooie maar in restauratie zijnde brug van de “Passo Honroso” gebruiken om de Órbigo over te steken. Op die brug daagde Suero de Quiñones in 1434 elke ridder uit die de brug wou oversteken. In Hospital del Órbigo passeerden wij de kerk van Johannes de Doper om ons verblijf voor de nacht te bereiken. Dat was dan de “Refugio Parroquial Hospital de Órbigo” en toen we ons daar inschreven voor slechts 4 EUR, kregen we een stempel in ons boekje en een kleine rondleiding. We waren blijkbaar niet als eerste aangekomen en in een van de 6 kamers kregen we de laatste bedden, en wel boven want het waren allemaal stapelbedden. We gingen dan in het dorp wandelen, ons hoofd binnen in de kerk van Johannes de Doper steken, waar vrijwilligsters aan het poetsen waren (maar ze maakten geen enkel probleem van ons bezoek, integendeel, ze wezen ons op de koepel boven het altaar dat mooi het licht opvangt zo om een uur of 20, en op een fraaie deur), boodschappen doen, douchen, wat kleding wassen en te drogen hangen, Annemie maakte ons een spaghetti bolognese, er was zelfs wat over, en dat lieten we staan voor wie er nog zin in had. Vervolgens gingen we wat in het dorp wandelen,.. We gingen dan een terrasje doen en toen de avondmis zou gaan beginnen, keken we gauw even binnen om dat speciale lichtinval te zien. In een naburig bar-restaurant, waar studenten met voetzoekers en andere lawaaimakers iets te vieren hadden, haalden we nog een mooie stempel. Terug in de tuin van de herberg kroesden we de rest van de wijn uit en zaten te gokken naar de nationaliteit van drie mensen die kaarten zaten te schrijven. Het bleken dan Slovenen te zijn en ook de twee die ’t meest op elkaar leken, waren geen familie, dus zeker geen broers van elkaar. Degene die niet op de andere 2 leek, wou nog naar ’t voetbal op TV (finale Champions’ League tussen Bayern München en Inter Milaan) kijken, maar de keet ging dicht om 22.30 uur, dus hoe hij dat wou arrangeren? En dan gingen we maar slapen.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    22-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    21-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21.05.2010 - Proloog

    Ik had afgesproken met Annemie dat ik per trein naar Gent Dampoort zou komen, gelukkig nam ik niet de laatste treinen want al kwam ik voorspoedig toe in Gent Sint-Pieters, daar moest ik langer wachten dan voorzien omdat de voorgaande trein ook al met vertraging aankwam. Nadien zou blijken dat ik me nodeloos ongerust maakte. In Gent Dampoort vroeg ik naar spoor 15 voor de Eurolines bus, maar die halte was gewoon voor het station. Dan belde ik naar Annemie en moest maar een vijftal minuten wachten eer ze aankwam, samen met haar vriend Mark. Nog wat later kwam hun vriendin Trees ook aan om ons uit te wuiven. Er stonden al enkele passagiers te wachten voor een Eurolines bus, maar wij gingen eerst iets drinken. Net toen we iets besteld hadden, kwam een Eurolines bus aan, Annemie en ik dronken gauw ons mineraalwater uit en spurtten erheen, maar bleek dat het een Hongaarse bus was voor Budapest. Die chauffeur deed zelfs geen moeite om Engels of Duits te spreken, een geluk dus dat we daar niet heen gingen… We gingen dan terug naar onze plaatsen op het overdekt terras en Annemie belde nog eens, de bus zou er binnen het kwartier komen. Dat werd dan 16 uur i.p.v. 15 uur zoals op het ticket staat. Hij was misschien blijven steken in de werffiles op de A1 tussen Hamburg en Bremen, want het was van Hamburg dat de bus kwam en zijn eindpunt was Viana do Castelo in Portugal (maar dat zag ik pas later).

    Die bus was dus niet van Eurolines, er stond Turilis op de flanken en vooraan SERVICO EXCEP, maar het was pas toen we al een hele eind gereden hadden, dat mijn laatste Frank viel (ik luisterde niet echt af maar ving toch een woord op dat zeker Portugees en geen Spaans was: “vocé” voor “u”): het ging om een Portugese bus met 3 Portugese chauffeurs. Omdat ik gefixeerd was op Spanje, dacht ik dat er “Servicio Excep” stond en naar de nummerplaat keek ik ook niet. Enfin, we reden in een ruk naar Lille (Frankrijk) aan het TGV-station om nog enkele passagiers op te pikken. Annemie maakte van de gelegenheid gebruik om een sanitaire stop te maken, anderen stonden toch op de stoep te roken (een van de drie chauffeurs deed dat ook in de bus…).

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/Pelgrimstocht

    21-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    20-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorwoord

    16.05.2010: Ik beken, ik ben niet erg religieus geïnspireerd, mijn ouders hebben me laten dopen, ik heb mijn eerste en plechtige communie gedaan en voor het overige hebben mijn ouders mij niets opgelegd. Of ik "het licht" zal zien eens ik in Santiago de Compostela aankom, weet ik niet, maar ik maak me geen illusies. Pelgrims die dichter bij (hun) god staan, vinden misschien dat ik er dan niet moet aan beginnen, maar "de Camino is van iedereen", en pelgrims die het meer voor de sport doen, stijgen in aantal. Ik hoop wel dat die 9 wandeldagen mij zullen toelaten mijn geest vrij te maken van muizenissen, door mijn gezelschap, door het wandelen, door het "organiseren" van maaltijden en overnachtingen, door de toevallige ontmoetingen (met andere pelgrims en met mensen die langs de Camino wonen), door wat ik onderweg zal zien en meemaken (hopelijk geen blessures...).

    Ik ga niet alleen naar Santiago de Compostela, het was een idee van mijn allerbeste vriendin, Annemie, die zo onze verjaardag van een rond getal wil vieren, al valt die verjaardag voor elk van ons twee in de zomer. We hebben ons aangesloten bij het Genootschap Santiago de Compostela (met adres in Mechelen) zodat we onze geloofsbrief en stempelboekje al hebben. We hebben (nog) niet kunnen deelnemen aan evenementen door dit Genootschap georganiseerd, we gaan beiden werken en moeten dus ook wat schipperen met onze vakantiedagen. Ook daarom vertrekken we pas in León en niet thuis of in Saint-Jean-Pied-de-Port. Misschien doen we dat later, wanneer we permanent met vakantie (lees: op pensioen) zijn. We zullen de bus nemen in Gent Dampoort om 15 uur en 's anderendaags hopelijk in León aankomen om 11 uur 's morgens. Daar hopen we meteen onze beginstempel te halen, verder ook iets te eten (te kopen of ter plaatse te verbruiken), de stad een beetje te bezoeken en dan te vertrekken voor onze eerste etappe. Ik hoop dat ik in de loop van onze pelgrimstocht deze blog kan bijwerken, zo niet, zal 't voor nadien zijn.

    Edit: het verslag staat er dus op, dag per dag, en we waren dus pas in San Martín del Camino gestart. Veel leesgenot !

    20-05-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Pelgrimtocht Santiago de Compostela
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13.05.2010 - 16de Egmonttocht - 14de Wisselbekertocht, georganiseerd door W.S.V. Egmont Zottegem (163)

    Ik was wat laat aangekomen en koos voor de omloop van 18 km, bij aankomst in het P.T.I. van Zottegem zag ik al enkele tentoonstellingen, zoals van kaktussen en modeltreintjes, maar daar zou ik na wandeling wel eens naar kijken. De omloop leidde me meteen naar het Breiveldepark, waar ik genoot van de stilte en de natuur. Toen ik dat park (met restaurant, maar daar ging ik nu niet langs) had verlaten, kwam ik weldra langs een bierwagen op een oprit. Daar trakteerde de organiserende club op haar 25-jarig bestaan met een Adriaan Brouwer (of een frisdrank). De kat des huizes kreeg er echter niets, dus droop het na een tijdje maar weer af. En toen ik mijn bier op had, ging ik ook verder, terug zo leek het naar het Breiveldepark, maar deze keer ging ik erlangs, en via Godveerdegem en Erwetegem, over verharde en natuurlijke wegen, bereikte ik de eerste controlepost. Sportvriend Marcel kwam daar net buiten en we sloegen een praatje, zo wist ik dat Sportvriendinnen Julienne, Francine en de twee Trezen (Marie-Thérèse) er waren. Ik hield hen even gezelschap, voor de duur van nog een glas bier, en we vertrokken samen. We waren nog niet goed op de openbare weg, alvorens linksaf te slaan, of er stopte een auto aan de kant van de weg. Twee mannen stapten uit: Danny en Jean-Paul die, via Buggenhout om nog een wandelaarster, Anita, op te halen, op weg waren naar het Zwarte Woud waar ze ’s anderendaags zouden deelnemen aan de Superaudax, 200 km wandelen in groep en dat in 40 uur, rustpauzes inbegrepen. Veel geluk, mensen !

    Een eind verder zei ik “Tot ziens” tot mijn gezelschap, want zij gingen op de omloop van 12 km. Op weg naar de controlepost in Sint-Goriks-Oudenhove kreeg ik een telefoontje van Annemie om af te spreken, en na de controle nog eens omdat ze dan vertrok voor 6 km. Ik moest dan geen 6 km meer stappen en toen ik in het P.T.I. terug was en een babbeltje sloeg met Nelly kwam Annemie er ook aan. We bleven nog wat zitten frieten eten bij het gezelschap Sportvriendinnen.

    Het was een mooie tocht met een afwisseling tussen verharde en natuurlijke wegen. Het weer kon wel wat beter, het had zelfs even gemiezerd en warm was het ook niet, de IJsheiligen mogen opkrassen.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.be/helgavds/16deEgmonttocht10

    13-05-2010 om 22:20 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    10-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08.05.2010 - Euraudax Brakel, georganiseerd door Euraudax België (258)

    Met Paul en Rudolf kwam ik hier aan en kon meteen de bekenden en minder bekenden begroeten en me inschrijven. Er was natuurlijk nog ruim tijd om iets te drinken, mijn boterhammen op te eten en me klaar te maken, zoals met het aantrekken van kousen en wandelsandalen. Intussen kreeg ik al het krantenartikel, met foto, te zien over deze tocht, blijkbaar zou ene Herman De Croo zijn opwachting maken op zondagochtend. In dat artikel worden de vier lussen kort beschreven en Danny, de organisator en baankapitein, had al een NGI-kaart opgehangen met daarop de omlopen.

    De eerste lus, waar ik het gezelschap had van mijn vrienden Annemie en Mark, voerde ons langs verharde en vooral onverharde wegen, met ruime blikken op de natuur, naar de kerk van Zegelsem voor een eerste wagenrust. Via Sint-Kornelius-Horebeke en Elst (nee, geen geutelingen te bekomen ) bereikten we de tweede wagenrust die stond opgesteld op een plein in Michelbeke, daar kregen we twee belegde broodjes bij de gebruikelijke dranken. Op de terugweg naar de sporthal De Rijdt gingen we nog langs de Toepkapel langs, de deur stond open en ook ik wierp er een blik in. Toen we terug waren, kregen we elk een flink bord spaghetti bolognese. Ik nam dan node afscheid van Annemie en Mark maar merkte tot mijn groot genoegen dat ik voor de tweede lus het gezelschap kreeg van Anny en Chris (Everbeekse Wandeltochten), bij mijn herinnering de eerste keer dat ik hen op een euraudax-tocht zag.

    De tweede lus was naar mijn bescheiden mening de mooiste, maar ook de langste, namelijk 27 km. Via Opbrakel bereikten we namelijk het Bos van La Louvière en daar wandelden we een hele eind weg. Op de wagenrust van Everbeek, aan de kerk en een school (waar Anny en Chris nog geholpen hebben op een wandeltocht van hun club), kregen we een ijsje, dat smaakte ook wel ! Genoeg gesnoept, we staken de taalgrens over om het Hoppebos te bereiken en daar ook van de natuur te genieten. We staken de N48 een paar keer over om gemoedelijk terug in de sportzaal aan te komen. Daar werd de soep uitgeschept, om dan gevolgd te worden door een kippefilet, groenten en gegratineerde aardappelschijfjes. Toen ik zag hoe groot de porties waren, ging ik me gauw een halve portie vragen, maar het hele dessert, een punt rijsttaart, liet ik niet halveren.

    Toen was ’t gedaan met de avontuurlijke paden, zoals in de bossen (knuppelpaden, een balk over een beekje, een omgevallen stam, …), want de duisternis was ingetreden en Danny wou geen ongelukken riskeren. Het was dan eigenlijk ook gedaan met foto’s nemen (behalve van een standbeeld voor de mijnwerkers), tijdens onze wandeling via Parike naar Everbeek waar we zowel in het beneden- als in het bovenkwartier (opnieuw aan de kerk en de school) rust hielden. We keerden dan terug voor ons ontbijt en nog wat rust voor de voeten.

    Ook de vierde lus was gemakkelijk van paden, al was er een strook veldweg, langs vooral Michelbeke en Sint-Maria-Horebeke. Het was in deze lus dat de enige caférust werd gehouden, de Corner was reeds of nog open. De laatste wagenrust, op papier dan toch, was op de parking van tennisclub Tempelhof. De laatste wagenrust op papier, staat daar, want nog voor onze terugkeer trakteerde Euraudax Brakel op een glaasje jenever (of iets anders, voor wie geen alcohol lust). Het was de moment om “op zijn Deens” te toasten, met Danny, maar ook met de drie Denen, met Fransman Michel (SPN Vernon), met Anita en Jean-Paul die dat nog zullen leren kennen, over twee maanden. Luttele kilometers scheidden ons van de aankomst, opnieuw via het leuke en rustige park aan de sportzaal.

    Terug binnen en zitplaats genomen merkte ik dat de burgervader van Brakel zijn spreekwoordelijke kat gestuurd had, dus kon Danny meteen overgaan tot de gebruikelijke geplogenheden, zoals de wandelaars en de medewerkers danken. Verder had hij vier trofeeën te verdelen: de 6de Gouden Arend voor Sally, mijn eigen 7de Gouden Arend, de 8ste voor Jean-Pierre (wiens vriendin meehielp) en de 18de voor Lucia. Nog drie dus, en ik mag een feestje bouwen op een wagenrust.

    Het is niet omdat ik hier nog eens een Gouden Arend behaal dat ik dit zeg, ik meen het: de hele tocht was perfect, de mooie omlopen rijk aan natuur, de snelheid, de rustpauzes (al zijn ze voor een vrouw dan wat kort als ze zich eens discreet moet verstoppen), de bevoorradingen (zeer afwisselend en zeker niet allemaal koek en wafel) en de vriendelijkheid en gedienstigheid van Danny’s helpers. Het weer viel ook goed mee want het heeft niet geregend en tijdens de zaterdagnamiddag kon men zelfs in T-shirt gaan.

    Mijn fotoalbum: http://picasaweb.google.com/helgavds/EuraudaxBrakel10

    10-05-2010 om 20:49 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    09-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2009-2010

    08.05.2010: Werder Bremen- Hamburger SV: 1-1

    Het is deze keer dus niet gelukt om op de valreep een deelname aan de Europa League te bekomen. Volgens wat ik in het relaas op de clubsite lees, heeft Moniz met deze spelers geprobeerd om op verplaatsing te winnen: Rost - Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo (73' Elia) - Jarolim, Zé Roberto - Trochowski, Pitroipa - Petric, van Nistelrooy, en was het stadion uitverkocht met 41.150 toeschouwers. Pizarro bracht de gastheren in de 57ste minuut op voorsprong, 1-0 en Van Nistelrooy scoorde gegelijkmaker in de 82ste minuut (in het stadionboekje dat ik vorige week kocht, hoopte de redactie dat Van Nistelrooy een Pizza Pizarro mocht verorberen ). Tussendoor waren er Hamburgse kansen voor de Nederlandse spits die de bal kreeg van Aogo, die hem dan weer van Petric aangespeeld kreeg. Nog geen tien minuten later was Van Nistelrooy weer ter plaatse, kreeg een droompas toegespeeld van Zé Roberto maar Frings klaarde. Pitroipa trapte de bal over doel, Bremen spookte blijkbaar niet veel uit, behalve aan het eind van de eerste helft, maar het bleef nog 0-0. In de tweede helft was de eerste kans weer voor Van Nistelrooy, anderzijds moest Rost alles uit de kast halen om een vrije trap van op 30 meter van Naldo (die pipo die eind vorig seizoen een aanslag pleegde op het scheenbeen van Petric) te pareren. In de 59ste minuut moest hij dan toch de bal uit zijn doel halen, Pizarro scoorde met de hak (mocht Petric dat doen, ik zocht het subiet op YouTube ). 1-0 is "niets", bij HSV dachten ze niet aan opgeven, op een half uur van affluiten. Eerst Van Nistelrooy (volgens de reporter een opvallendste speler), dan Petric kregen een mooie kans, maar 't mocht (nog) niet zijn, maar de poging van "Bremer" Almeida was toch ook niet raak. Daarop moest Aogo dan wijken voor Elia, want Moniz wou de drie punten meenemen: hij zette alles op de aanval. Zé Roberto paste eens te meer naar Van Nistelrooy, en hij kreeg eindelijk loon naar werken, 't stond 1-1. Een hoekschop van Trochowski kopte Boateng na korte tijd na de gelijkmaker in de riching van het Bremer doel, hun keeper kon een doelpunt verhinderen. Het werd zelfs bijna 2-1, maar de bal ging naast. Het bleef dus bij een gelijkspel, en dan is het resultaat van Stuttgart bij Hoffenheim van geen belang (het werd daar ook 1-1).

    Dit seizoen was dus iets minder een succes dan het vorige, want toen werd wel een ticket voor de Europa League besteld. Ik hoop nu maar dat er geen leegloop volgt en dat HSV volgend seizoen eindelijk eens een dikke prijs binnenhaalt, het kampioenschap en/of de Duitse beker. Dan bezoek ik hun museum nog eens. Toch heb ik genoten, want terwijl ik in de tribune zat (ik heb ze drie maal live aan 't werk gezien), daar of "op" Anderlecht, heb ik behoorlijk wat Hamburgse doelpunten gezien (in Brussel drie, thuis tegen Standard Luik twee en een maand later zelfs vier), waarvan 4 van Petric en 2 van Van Nistelrooy. Bij HSV scoren verdedigers trouwens ook: Mathijsen thuis tegen Anderlecht (heb ik enkel op TV gezien) en Boateng in Brussel.

    By the way, Bayern München is kampioen en FC Schalke 04, Werder Bremen, Bayer Leverkusen en Bor. Dortmund spelen Europees. De naam van VfB Stuttgart staat niet in hetzelfde grijs als die 4 ploegen, maar ik vermoed dat Stuttgart kwalificatiewedstrijden zal moeten spelen.

    De meeste Bundesligadoelpunten voor HSV scoorde Petric (8), gevolgd door Zé Roberto en Jansen (6) en dan Elia en Van Nistelrooy (5). Vorige zondag vergeleek ik Van Nistelrooy met Berg omdat die tegen Nürnberg een kanjer van een kans verprutste: de Zweed speelde 30 wedstrijden (misschien niet altijd 90') en de Nederlander 11 (idem, maar hij kwam bij Hamburg SV toen de competitie al bezig was), toch scoorde Van Nistelrooy een doelpunt meer, in minuten gerekend speelde Berg bijna 3 keer zoveel als Van Nistelrooy (ik ga dus even voorbij aan Guerrero, die ook behoorlijk gemakkelijk scoort).

    04.05.2010: In Het Nieuwsblad las ik heden dat de Franse sportkrant L'Équipe zijn lezers wijsmaakt dat Eric Gerets de topprioriteit is voor Hamburg. Mij niet gelaten want Gerets kan een flink palmares als trainer tonen. Maar de vraag is of Gerets de geknipte man is om opnieuw samen te werken met Van Nistelrooy, die ten tijde van Gerets bij PSV in de clinch ging met de Leeuw en er sindsdien geen hoge pet meer van op heeft. Op de website van HSV heb ik er alleszins niets van gelezen, maar daar zetten ze enkel iets op als 't al in kannen en kruiken is.

    Over Van Nistelrooy gesproken, hij is niet eens geselecteerd door Van Marwijk, de "Georges Leekens van Oranje", om mee te gaan naar Zuid-Afrika... Mathijsen en Elia zijn gelukkig wel opgeroepen.

    En over Elia dan weer gesproken, hij deed vandaag mee met de training en zegt beschikbaar te zijn voor de derby van komende zaterdag, dat staat dan weer wel op de clubsite. 't Is de maand van de come-backs, eerst Reinhardt en nu Elia.

    01.05.2010: Hamburger SV - 1. FC Nürnberg: 4-0

    Zoals vorig jaar ben ik naar Hamburg gereden voor de laatste thuismatch van het seizoen. Deze keer, in tegenstelling tot vorig jaar, heb ik zelf de nodige reservaties gemaakt: ik heb mijn ticket besteld via internet en een hotelkamer geboekt via www.booking.com, het werd toch hetzelfde hotel als wat het reisbureau van HSV toen boekte, maar wel een andere kamer. Omdat ik vorig jaar te veel te lijden had onder het druk verkeer, vooral op de A1, ben ik een uur eerder vertrokken en was het omdat het gisteren ook een feestdag was in België en Duitsland (niet in Nederland) dat het vlotter ging met het verkeer? Waar mogelijk op de Autobahn reed ik ook sneller dan wat ik vorig jaar uit dezelfde auto haalde. Toen ik me rond het middaguur (bijna 7 uur gereden, twee pauzes inbegrepen) aan de receptie van Hotel Helgoland op de Kieler Straße aanmeldde (ik had mijn auto al op hun parking achtergelaten), was mijn kamer nog niet klaar maar ik moest nauwelijks 5 minuten wachten. Na "inspectie" van de kamer (alles was er wat nodig is voor 1 overnachting) en het meegrabbelen van pet en sjaal vertrok ik met medeneming van een deel van het stadsplan wat me aan de receptie werd meegegeven, meer dan dat deel had ik ook niet nodig. En nu heb ik het gevonden, hoor, voor de volgende keren. Ik verliet het pand, ging meteen linksaf de straat in waar ik de parking bereikte, en ging rechtdoor tot het tramstation Diebteich, en daar nam ik de tram tot Stellingen (een tussenhalte is er: Langenfelde). Ik kocht er twee belegde broodjes en een kroes warme chocolademelk, wat ik enkele stappen verder verorberde. Ik meende eigenlijk de (door HSV georganiseerde?) pendelbus naar het stadion te nemen maar ik volgde ongemerkt de "verkeerde" groep mensen, zij die te voet naar het stadion gingen. Ik had geen zin rechtsomkeert te maken, ten eerste wandel ik graag en ten tweede was 't nog mooi weer, niet warm maar wel droog en bij momenten zonnig. Dat pad is 1300 m lang en zeer breed, als ze zouden mogen, zouden twee auto's elkaar gemakkelijk kunnen passeren.

    Ik was er veel te vroeg, de poorten waren nog gesloten, dus kuierde ik wat rond, zag enkele spelers trainen op een naburig veld, maar toen ik aan de andere kant ervan kwam, herkende ik er niemand van. Ik was toen ook dichtbij het Volkspark, dat tot enkele jaren geleden zijn naam gaf aan het stadion (en eerlijk: ik hoor dat liever dan die gesponsorde namen, die overigens af en toe veranderen omdat er een andere sponsor is, volgend seizoen zijn ze al aan nummer 3, Imtech uit Nederland). Dus ging ik wat in dat park, of bos naar mijn aanvoelen, wandelen. Ik was er niet alleen, er waren ook enkele joggers en een politievrouw met hond. Onderweg kwam ik enkele inlichtingsborden tegen en op een ervan zag ik dat er een dahliapark is. Ik wandelde tot daar en zag dat het park behoorlijk groot is, maar nog kaal, want wellicht zijn de bloemen pas geplant. Dus verliet ik het park weer en ging aan de overkant van de straat het kerkhof van Altona (stadsdeel) binnen, omdat de kerselaars mooi in bloei staan. Tegen dan was de toegang tot het stadion en al zijn faciliteiten opengesteld voor het publiek. Er is zo veel volk dat bezoekers van de souvenirwinkel mondjesmaat werden binnengelaten, naarmate er klanten buiten gingen. Ik heb er eindelijk de langgewenste jeneverglaasjes gevonden en kocht er meteen 4 (twee per doosje), alsook nog wat souvenirs. Dan ging ik de sanitaire installaties met een bezoek vereren alvorens mijn plaats te zoeken, en die heb ik gemakkelijk gevonden, ik zal me daar nog even goed thuis voelen als bij Eendracht Aalst (die ik echt ook eens moet bezoeken, hopelijk lukt me dat tijdens de eindronde  ).

    Om een uur of drie begon men voor ambiance te zorgen, een reporter van NDR2 interviewde een jonge snaak (dezelfde als bij de wedstrijd tegen Standard Luik? - ik weet het niet meer) die 6-0 voorspelde. Als 't dezelfde is, zal hij nog wel eens prijs hebben bij een échte pronostiek want het winnend team gokte hij toch steeds juist, al "overdreef" hij de score een beetje. Maar dat wist ik op dat moment nog niet. De clubzangers brachten enkele nummers te berde zoals het stadslied, "Hamburg meine Perle" (en Oilsjt stad van mèn droeimen, denk ik dan, ik vind het van tekst beter omdat het over Aalst gaat, en niet over andere steden zoals hier). Dan werden de ploegen voorgesteld, van de HSV-supporters kregen twee Nürnbergers ook een applaus wegens nog bij Hamburg gespeeld: Choupo-Moting en Tavares, die in de 34de minuut van de bank mocht komen. Deze spelers stonden op het scheidsrechterblad voor HSV: Rost - Demel (in de 74de minuut vervangen door Reinhardt), Boateng, Mathijsen, Aogo (in de 83ste minuut vervangen door Rozehnal) - Jarolim, Zé Roberto - Trochowski, Pitroipa - Petric (in de 69ste minuut vervangen door Van Nistelrooy), Berg. En om half vier werd de wedstrijd in gang gefloten door een arbiter uit het Duitse Herne (zouden ze daar ook mattentaarten verkopen? ) en in gang getrapt door Petric en Berg. Tijdens de wedstrijd werden tussenstanden doorgegeven van andere wedstrijden zodra daar werd gescoord. Gescoord werd hier ook en nogal vroeg in de wedstrijd, nadat Trochowski en Berg elk een fraaie kans misten: via Trochowski en Jarolim kwam de bal bij Pitroipa, die met een trap de openingstreffer realiseerde. Even later was het opnieuw zover.  Boateng bediende de op rechts doorgestarte Demel met een lange bal, de Ivorianer flankte naar het midden, waar Petric in de linker hoek scoorde (19de minuut). 2-0 dus, en verder ging de wilde HSV-rit, want 6 minuten later moest de keeper van Nürnberg het leder opnieuw uit zijn doel halen, nadat Petric met het hoofd het derde doelpunt voor Hamburg scoorde. Twee minuten later kreeg Petric de kans om zijn hattrick te scoren, maar Schäfer kon dat helaas verhinderen. Het bleef dus 3-0 tot de pauze.

    In de tweede helft ging HSV op zoek naar een nog hogere score, Nürnberg had er weinig verhaal tegen. Een 20-tal minuten later besloot Moniz om Petric door Van Nistelrooy te vervangen, vier minuten later bedankte de Nederlander hem met een vierde doelpunt. Hij werd daarbij nochtans gehinderd door de keeper maar kon balbezit houden en trapte in doel. Wat later miste Berg een open doelkans en ik had dan liever dat hij plaats moest ruimen voor Van the Man i.p.v. Petric... Want eender wie van deze twee had die bal, die er bij Berg naast ging, erin getrapt. Van Nistelrooy mag op een metertje van de doellijn staan (Berg stond er verder af), dan gaat de bal er nog in. En Petric schenkt de supporters van tijd tot tijd een spectaculaire goal (zijn tweede doelpunt op Sclessin is genomineerd voor Doelpunt van de maand april door "Die Sportschau": http://www.sportschau.de). Een blik op de statistieken op de HSV-website leert dat Petric en Van Nistelrooy meer scoren per aantal speelminuten dan Berg. Dus Moniz: gelieve in 't vervolg Berg te vervangen... Een minuut na de 4-0 werd Demel vervangen door Reinhardt, die meteen een daverend applaus kreeg van het thuispubliek, hij was zeer lang afwezig na een operatie, en al zat hij onlangs al eens op de bank, eindelijk nog een kwartier kunnen mee spelen moet hem grote deugd gedaan hebben. Ook Rozehnal kreeg nog een kans, voor hem moest Aogo wijken. Intussen dus werden bijna constant tussenstanden van andere wedstrijden meegegeven, en bij de twee doelpunten die Stuttgart te verwerken kreeg van Mainz, werd hard gejuigd. Door de zege van Hamburg en het gelijkspel van Stuttgart (het haalde de achterstand dus in), komt HSV op drie punten van de 6de plaats en er is weer een waterkansje op een Europees ticket. HSV moet volgende week dus winnen bij Bremen en Stuttgart moet verliezen van en bij Hoffenheim (dat onlangs HSV een stevige pandoering gaf en bij Frankfurt won, maar eigenlijk niets meer te bewijzen heeft).

    Na de wedstrijd ging ik eens kijken of er wat uitgeruste, "gewassen en gestreken" spelers te fotograferen waren. Aan de kant waar de spelersbussen onder de tribune en achter de poort geparkeerd waren, stond al wat volk, zowel HSV- als Nürnbergfans, te wachten, gadegeslagen door veiligheidsmensen (in Aalst zouden dat stewards zijn). Ik vond het allemaal wat overdreven met die nadarafsluitingen en het verbod om op een betonnen paaltje te zitten wachten. Nadien bleek het waarom: die van Nürnberg zijn niet erg blij met het bijna afgelopen seizoen en wilden verhaal halen bij de voorzitter en de trainer. Enkele bezoekende spelers waren blijkbaar met hun eigen auto gekomen en sommigen keerden terug op vriendelijk verzoek van hun supporters om een handtekening, een korte babbel of een foto. Toen ging de garagepoort open, en in de bus van de bezoekende ploeg zaten de overige spelers, trainer en voorzitter (denk ik, want ik ken er geen "kat" van). De bus kwam buiten gereden, maar kon niet weg omdat hun supporters de weg versperden. De inzittenden kwamen buiten (behalve de chauffeur die aan 't schrijven ging), er werd wat gepalaverd en toen gingen ze weer in de bus. De veiligheidsmannen maakten de weg vrij door de nadarafsluiting te verzetten en supporters weg te duwen. Die bus was nog niet goed weg toen enkele HSV-supporters in één richting liepen: Trochowski zocht zijn auto. Maar zoals vorig jaar moest hij wel eerst enkele handtekeningen uitdelen en voor foto's poseren.   Ik heb er nog ene van vorig jaar, en hij is nog altijd dezelfde gebleven: http://picasaweb.google.com/hvds9470/HSVKeulen#5336857752700581538

    Wat later was het de beurt aan Petric, die maakte zich nog populairder dan hij al was, het moet zeker tien minuten geduurd hebben, als 't geen kwartier was, eer hij kon naar huis rijden. Meer nog, hij haalde een paar keer een stift uit zijn auto omdat het schrijfgerief van de supporters leeggetekend was. Terwijl hij nog aan poseren en autogrammen uitdelen was, ging ik op zoek naar de halte voor de pendelbus naar het tramstation Stellingen. De bus die er al stond, was stampvol en de volgende bus liet niet lang op zich wachten. De tram, waar ik ook niet lang moest op wachten, kreeg kort voor Diebteich blijkbaar een technisch probleem, in dat station kon ik uitstappen, maar toen ik het station al helemaal had verlaten en de openbare weg had bereikt, stond hij er nog. Ik kwam dus voorspoedig in het hotel aan waar ik tot 22 uur wachtte om de goals (vooral die van Pitroipa en Petric - want ik zat er erg ver vandaan) nog eens te zien. 's Anderendaags verliet ik na een lekker ontbijt naar huis waar ik minder tijd voor nodig had dan bij mijn vorige bezoeken.

    Hier staat mijn fotoalbum (niet alle foto's van Petric staan er op, ik heb de beste uitgekozen ):
    http://picasaweb.google.be/helgavds/HSVFCNurnberg10

    29 04 2010: FC Fulham - Hamburger SV: 2-1

    Alweer komt de wedstrijd rechtstreeks op Exqi, mijn dank hiervoor. Voor het eerst maar niet voor het laatst, dit seizoen, schrijf ik dat Moniz de volgende ploeg samenstelt: Rost, Mathijsen, Aogo (ondanks maag- en darmproblemen), Zé Roberto, Petric, Tesche, Jarolim, Boateng, Demel, Pitroipa en Van Nistelrooy; op de bank zitten Hesl, Rozehnal, Guerrero, Berg, Rincón, Bertram en Schulz. Vrije-trapspecialist Trochowski zit een dagje schorsing uit. De arbiter is blijkbaar een Turk: Cakir.

    Na twee minuten is 't bijna om zeep, Zamora bracht o.a. Demel in problemen maar Rost houdt de netten nog leeg. Fulham heeft deze keer blijkbaar voor de aanval gekozen want even later probeerde Davies ook iets. Hun eerste hoekschop brengt ook niets op, maar die van HSV helaas ook niet. De keeper van Fulham bokste nog gauw de bal weg eer Petric er zijn hoofd kon tegen zetten. En zo gaat het over en weer. Voor de vrije trappen mag Trochowski zijn faam delen met Petric, die schiet in de 22ste minuut de bal over de muur en net buiten bereik van de Fulhamkeeper het doel in. Dat ziet er al ferm goed uit ! Daarop gaat Fulham op zoek naar de gelijkmaker en dat offensieve spel ligt HSV toch beter dan het verdedigend gedrag van de heenmatch. Als het weer richting Fulham-doel gaat, trapt Pitroipa net naast. Een minuut later doet hij dat nog eens over, de bal zou er toch eens moeten in gaan voor hem. Met deze leuke voorsprong gaan de ploegen de rust in. 't Ziet er trouwens een leuk stadion uit, Craven Cottage, groter natuurlijk maar wellicht even gezellig als dat van Eendracht Aalst, er is geen strook tussen de tribune en het speelveld.

    Na de koffiepauze mag Fulham aftrappen voor de tweede helft, noch Moniz, noch Hodgson heeft spelers gewisseld. En alweer trekt de thuisploeg ten aanval, maar de bal gaat er net naast en Rost was al naar de goeie kant uitgeweken. Na tien minuten wordt Tesche vervangen door Rincón, ook bij Fulham wordt gewisseld, Dempsey voor Zamora. Op een half uur van 't einde krijgt Boateng de gele kaart te zien voor een gevaarlijke tackle. De vrije trap wordt net naast getrapt, oef ! Hangeland krijgt ook geel te zien om Petric te vloeren, gelukkig zonder erg (overmorgen is 't de laatste thuismatch in de Bundesliga, hé). Wat later zetten Petric en Jarolim een aanval op, maar de Tsjech vindt de keeper in de weg. De corner van Aogo levert ook niet op dan een inworp voor HSV. Wat later bekomt Fulham toch de gelijkmaker via Davies, 't is geen misse goal, moet ik toegeven. Wat later gaat een hoekschop van HSV te ver naast. Die gelijkmaker geeft de thuisploeg blijkbaar vertrouwen, maar in de counter pleegt Pitroipa zijn derde uitgesproken poging tot scoren, helaas zonder gewenst resultaat. Fulham heeft een aanvaller, Nevland, ingebracht voor een verdediger, Pantsil. Een kwartier voor hert eind krijgt Fulham een corner en die gaat er in door Gera. Bizar, Tesche moest plaats ruimen voor Rincón, en die moet nu plaats ruimen voor Guerrero. Enfin, als de krijger scoort, is er geen vuiltje aan de lucht. Er komen drie extra minuten, hopelijk brengt dat iets op... Rozehnal komt Jarolim vervangen. Na een naast getrapte bal van Van Nistelrooy komt Rost mee aanvallen, moet Dempsey tacklen en krijgt daarvoor de gele kaart te zien. Hamburg trekt nog eens ten aanval maar de arbiter fluit af en HSV speelt geen finale thuis.

    26.04.2010: Het hing al een poos in de lucht en het is nu gebeurd, dat wist ik tijdens de werkdag al van een collega: Labbadia heeft de bons gekregen, en de co-trainer Sözer ook. De trainingen worden nu geleid door Ricardo Moniz. Da's gene Spanjaard of zo maar gewoon een Nederlander. Nu maar hopen op het gebruikelijke trainerswisseleffect voor de nog resterende wedstrijden, zowel in de Bundesliga als in de Europa League. Moniz is destijds samen met Martin Jol van Tottenham Hotspurs gekomen en is blijkbaar langer blijven plakken. Voordien werkte hij nog bij en voor PSV Eindhoven, Grashoppers Zürich, Feyenoord Rotterdam, Verenigde Arabische Emiraten en RKSV.

    25.04.2010: TSG Hoffenheim - Hamburger SV: 5-1

    Dat trekt er nu ook niet op als voorbereiding op het bezoek aan Londen, komende donderdag. Volgens wat ik op de site lees, speelde HSV zwak. Reeds in de 2de minuut scoorde Ibisevic na een fout in het Hamburgs opbouwspel de 1-0. Hij scoorde ook in de 11de minuut, en zijn collega Obasi zorgde voor de tussenstand van 3-0 in de 31de minuut. Na het bezienswaardige doelpunt van Tesche in de 65de minuut verhoogde Obasi in de 72de en Salihovic in de 76de minuut tot 5:1. Daarmee werd niet alleen de zwaarste nederlaag van het seizoen genoteerd, maar ook is de kwalificatie voor de Europa League via de Bundesliga daarmee zo goed als onmogelijk (dus wel nog mogelijk mits zege op 12 mei?).

    22.04.2010: Hamburger SV - FC Fulham: 0-0

    Al meteen twee leuke berichten: de wedstrijd komt rechtstreeks op Exqi (die hebben me dit seizoen nog al getrakteerd) en Petric is al in zover genezen dat hij op de bank begint.  Naast hem op de bank zitten verder nog Hesl, Rozehnal, Rincón, Torun, Tesche, Berg, want Labbadia begint met deze spelers aan de wedstrijd: Rost - Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo - Jarolim, Zé Roberto - Trochowski, Pitroipa - van Nistelrooy, Guerrero. En de arbiter is een Deen: Larsen.

    Kort na affluiten heeft Van Nistelrooy al een leuke kans, maar de Fulham-keeper had de bal op tijd beet, nog geen corner dus. Wat later is het de beurt aan Trochowski om aan de bezoekers te tonen wie de finale thuis wil spelen. Intussen vertelt de reporter dat Labbadia al verhuisdozen heeft gevuld, maar er zijn nog 4 en hopelijk zelfs nog 5 wedstrijden te leiden. Tien minuten later is 't weer aan Trochowski om een doelpoging te wagen. Fulham probeert af en toe eens tot bij Rost te geraken, maar de hoekschop brengt hen niets op. Wat later stuurt Pitroipa de bal wat te veel uit de reikwijdte van de benen van Van Nistelrooy. Een corner brengt ook voor HSV niets op, de bal komt gewoon niet goed terecht. "De beste mogelijkheid, dromen waar te maken, is wakker te worden!" staat op een spandoek in wat ik schat de westtribune is. Europees lijkt HSV nochtans niet te slapen, al is deze wedstrijd tot nog toe niet zo boeiend als die tegen Anderlecht of Standard, daar werd vroeg(er) gescoord. Aogo bekomt een hoekschop die hij zelf neemt, maar een Fulham-verdediger werkt weg. Mathijsen krijgt een gele kaart te zien omdat hij Gera een knie zet, waardoor die spectaculair valt. In de 36ste minuut stormt Pitroipa naar voor maar ziet niet meteen een aanspeelpunt, dus die kans gaat ook voorbij. Guerrero probeert een gat te boren in de defensie, maar trapt de bal naast. Pitroipa krijgt nog een kans maar trapt die een paar meter naast. En toen kwam Petric in beeld, nog altijd te kijken op de bank, wanneer de reporter zegt dat die de goal wel weet te staan, en waarop ik denk: zelfs met zijn rug er naartoe, niet waar, Bolat? Een doelpoging van Van Nistelrooy is niet hard genoeg om de keeper te verschalken. En dan is 't pauze bij 0-0.

    Beide ploegen komen ongewijzigd uit de koker. Zo goed als meteen trekt HSV ten aanval maar de Fulhamse verdediging is haast zo onneembaar als dat van Hannover... Na zes minuten voert Fulham een wijziging door, Zamora, een hinkende aanvaller moet wijken voor een verdediger, Dempsey. Na tien minuten mag Trochowski een vrije trap nemen, maar 't is al te ver van het doel en niemand schiet de bal er in. Misschien kan Labbadia van op een km of 600 gedachten lezen in een voor hem vreemde taal, feit is dat Petric zijn schoenen knoopt voor een opwarming langs de lijn. In de 60ste minuut krijgt Fulham ook een kans, maar die wordt gelukkig verhinderd door Mathijsen. De volgende kans voor Jarolim gaat er ver over. Dan heeft Fulham zelf een kans maar Gera trapt flauwtjes naar Rost. HSV geeft maar niet af doch de poging van Trochowski verdwijnt in de handen van de Fulham-keeper. Fulham-aanvaller Gera krijgt de gele kaart te zien omdat hij de bal met de bovenarm controleert. Even later neemt Aogo een hoekschop maar zelfs een 1-2-tje en een voorzet brengen niets op, want Demel komt er niet bij. Zé Roberto ziet de voorzet van Trochowski niet goed komen, en de Fulham-keeper heeft de bal beet. Wat later volgt de tot hier toe beste kans van Hamburg komende van Pitroipa, waar de Fulham-keeper moeite mee heeft. Ook die van Trochowski is het zien waard en brengt een hoekschop op, maar die blijft zonder resultaat. Guerrero moet dan baan ruimen voor Petric. En met de volgende HSV-kans heeft hij nog niet veel te zien, die komt van Jarolim. Op 12 minuten van het einde trapt Aogo de bal nipt naast. 10 minuutjes voor het einde bezeert Demel zich en wordt net over de lijn verzorgd, hij wordt vervangen door Rincón. De tijd tikt weg, Fulham schept ook wat kansen maar zonder veel gevaar. Een van de laatste kansen voor HSV is een corner door Rincón bekomen, Petric trapt 'm bijna binnen maar de keeper werkt in hoekschop doch die brengt niets op. Petric' volgende doelpoging vliegt net over de deklat. Er komen nog drie minuten bij. Bij een tegenaanval pleegt Trochowski een trekfout, krijgt er de gele kaart voor te zien maar de vrije trap die er op volgt brengt geen gevaar mee. Hij moet volgende week evenwel toekijken. En het blijft bij een scoreloos gelijkspel. Ze zullen het volgende week in Londen moeten waar maken.

    20.04.2010: Iets wat de vorige jaren ook geen probleem was, was dat nu ook niet: HSV bekwam de licentie voor eerste klasse zonder voorwaarden.

    Verder wordt op de site de vraag gesteld of het rechtstreeks duel eerst thuis te beginnen, zoals overmorgen tegen FC Fulham, nu een nadeel of een voordeel is. De laatste vier wedstrijden (tegen Sporting Anderlecht en Standard Luik, dus) hebben bewezen dat het zeker geen nadeel is. De auteur probeert dat statistisch te bewijzen (maar zegt zelf dat het geen bewijs is): voor het komende duel van de halve finale met FC Fulham heeft HSV in zijn Europabekergeschiedenis exact 86 knockoutronden met heen- en terugspel gespeeld. De verdeling van het thuisrecht is hierbij evenwichtig: 43 keer begon Hamburg thuis en evenveel keer buitenshuis. Voor beide soorten loting kwam 32 keer hiervan HSV in de volgende ronde. Het lijkt dus onbelangrijk te zijn of de terugwedstrijd elders of thuis plaats vindt. Veel belangrijker is het voorgelegde resultaat: een zege in de thuiswedstrijd betekende voor HSV tot nog toe in meer dan 90 % van de keren de kwalificatie voor de volgende ronde, een gelijkspel zorgde toch nog voor een statistisch 89 %. Verloor HSV de eerste van de twee wedstrijden, dan viel in de terugwedstrijd niets meer te redden, na twee van de drie thuisnederlagen volgde de uitsluiting voor HSV. Bemerkenswaardig is bij de vergelijking thuis/verplaatsing het feit dat het vermijden van een nederlaag buitenshuis zo goed als zeker (namelijk precies met een waarschijnlijkheid van 96 %) tot een kwalificatie leidde. De schrijver stelt dat HSV eerder een goede uitgangspositie verwerft dan een scheve situatie recht trekt. Hij eindigt met een dankwoord aan Uwe Seeler die op 9 april de twee wedstrijden tegen FC Fulham trok in Nyon (CH), en persoonlijk ben ik ook geneigd dat eerst thuis spelen een voordeel is. Trouwens, een scheve situatie recht trekken lukt HSV beter in de wedstrijd waarin die negatieve situatie ontstaat dan in de volgende, denk ik.

    17.04.2010: Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05: 0-1

    Terwijl ik op wandel was in Dijon (F) en omstreken, verzuimde HSV dus om het verschil in punten met nummer 5 te verkleinen met drie punten.  Dit waren de namen op het scheidsrechtersblad: Rost - Demel, Boateng, MathijsenAogo (in de 82ste minuut vervangen door Beister) - Jarolim (70' Bertram), Zé Roberto - Tesche (70' Torun), Trochowski - Berg, van Nistelrooy. Behalve Petric (dijspierscheur) en Guerrero (geschorst wegens drinkflesincident) moest ook Pitroipa (rib gebroken) vervangen worden. Die van Mainz moesten met de trein komen, wegens de vulkaanaswolken vanuit IJsland, maar dat was blijkbaar geen enkel probleem, gezien de uitslag... In de 20ste minuut liep Bancé tegen de opgerukte HSV-verdediging uit tot ca. 30 meter alleen op Rost toe en liet de keeper met zijn geplaatste trap in de linker hoek geen kans tot afweer. HSV trok wel ten aanval maar o.a. Tesche en Berg hadden geen geluk bij de afwerking. In de tweede helft ging HSV door met de jacht op minstens de gelijkmaker maar opnieuw Tesche alsook Trochowski, Boateng en Van Nistelrooy hadden alweer geen geluk. Het inzetten van eigen talenten Beister, Bertram en Torun bracht geen soelaas, evenmin als Rost die ook kwam meehelpen in de aanval. Het enige positieve aan de match voor HSV-supporters is dat Trochowski nog eens 90' mocht meespelen. Heeft hij dat te danken aan het (tijdelijk) uitvallen van Petric, Guerrero en Pitroipa? Even leuk is dat HSV 55.292 stadionplaatsen liet bezetten en dat arbiter Perl zijn kaarten op zak mocht houden.

    Wat nieuws over de 2 vorige Europa League-tegenstanders: Sporting Anderlecht is Belgisch kampioen en Standard Luik heeft zich niet hoog genoeg kunnen positioneren om volgend seizoen Europees te kunnen spelen. En in nasleep op mijn bericht van 15 april: mijn tribunekaart is aangekomen.

    15.04.2010: Gisteren heeft Petric zich dus tijdens de training bezeerd en nu voorziet men zelfs een herstelperiode van zeker twee, misschien zelfs drie weken. Lap, en ik heb me net een kaart voor de laatste thuiswedstrijd (tegen Nünrberg) op 1 mei besteld.

    14.04.2010: HSV heeft beslist geen protest aan te tekenen tegen de straf die Guerrero heeft gekregen van de DFB voor het gooien van zijn drankfles naar een supporter aan het eind van de wedstrijd tegen Hannover. Tijdens de training heeft Petric zijn adductorenspier verrekt, hopelijk komt dat tijdig in orde voor de wedstrijd tegen Mainz van komende zaterdag en vooral de wedstrijd tegen Fulham (waar, zo heb ik vandaag in "Blokken" gehoord, Philippe Albert nog heeft gespeeld).

    11.04.2010: VfL Bochum  - Hamburger SV: 1-2

    Terwijl ik hard aan 't werken was voor de wandelsport (1704 bezoekers ) ging HSV dus zoor op zijn elan en won bij Bochum. Tesche had zijn ploeg in de 18de minuur na een hoekschop door Aogomet een kopbal op voorsprong gebracht. Dedic scoorde de gelijkmaker in de 33de minuut. Van Nistelrooy trapte een voorzet van Zé Roberto van uit korte afstand in doel. Verder had HSV nog kansen voor Torun (15de minuut), Aogo (24ste minuut), Petric (30ste minuut), Trochowski (59ste minuut), Boateng (60'), Van Nistelrooy (74'), maar hij scoorde dus in de 88ste minuut. Petric heeft trouwens een gele kaart gezien, maar in 't verslag op de website staat niet waarom, wel dat hij een penalty verdiende toen Dedic hem vloerde bij een hoekschopfase, maar de arbiter had niets in de gaten. HSV blijft op de 6de plaats staan.

    09.04.2010: Terwijl ik nog aan 't nagenieten ben, denken ze bij HSV al aan de nabije toekomst, de wedstrijden tegen FC Fulham, op 22 april in Hamburg, een week later over 't plasje. Tot voor een paar weken wist ik van het bestaan van  FC Fulham niet eens af, dus zoek ik uit wie daar speelt. De trainer is Roy Hodgson en die ploeg zou nu 12de staan in het klassement (ook gene vette, vergeleken met HSV - 6de - en Standard - 8ste en in de play-offs).

    FC Fulham is een Londense club en hun stadion heet "Craven Cottage". Voor in het doel kan Hodgson kiezen tussen Mark Schwarzer (heeft nog bij Dynamo Dresden en Kaiserslautern gespeeld) en Pascal Zuberbühler (heeft nog bij Grasshoppers, FC Basel en Bayer Leverkusen gespeeld, dus misschien kent Petric hem wel van zijn Zwitserse tijd?); verdedigers Stephen Kelly, Paul Konchesky, John Pantsil, Brede Hangeland, Chris Baird, Nicky Shorey, Aaron Hughes, Fredrik Stoor, Chris Smalling; middenvelders Zoltan Gera, Danny Murphy, Andranik, Damien Duff, Bjorn Helge Riise (tiens, die zou nog bij Standard Luik gespeeld hebben), Dickson Etuhu, Clint Dempsey, Jonathan Greening, Simon Davies, Kagisho Dikgacoi; en aanvallers Andy Johnson, Stefano Okaka, Erik Nevland, Bobby Zamora, David Elm. Ik ken daar dus "geen kat" van, hé.

    Guerrero heeft dus vijf speeldagen aan zijn been, maar ik zie op de website van HSV dat hij daartegen protesteert, ongetwijfeld na raadpleging van het bestuur (of een advocaat aan de club verbonden?). Volgens wat ik vandaag in de papieren versie van Het Nieuwsblad las, zou hij aan de DFB 20.000 en aan HSV 50.000 EUR boete moeten betalen (HSV was al van plan dat aan een goed doel te schenken, de Bond ook?).

    Intussen is werkvolk al begonnen de letters van de tijdelijke naam van het stadion te verwijderen, dat werk zou, als ik het goed begrijp, moeten afgewerkt zijn tegen 12 mei (finale Europa League), en wanneer komen de letters van de nieuwe naam (Imtech) er dan op?

    08.04.2010: Standard Luik - Hamburger SV: 1-3

    Gisteren vertelde Het Nieuwsblad nog dat Mathijsen niet zou spelen, maar vandaag stond hij toch bij de ploegopstelling in die krant. Ook Petric, die er zondag tegen Hannover niet bij was, is nu wel van de partij, kijk maar wat er op LiveTicker staat: Rost, Mathijsen, Aogo, Zé Roberto, Petric, Tesche, Jarolim, Boateng, Demel, Pitroipa en Van Nistelrooy; op de bank Hesl, Rozehnal, Guerrero (door de DFB vijf wedstrijden geschorst en beboet aan 100.000 EUR, de Tom Steels* van HSV ), Trochowski, Berg, Rincón en Torun.

    Na drie minuten had Petric bijna de score geopend, dat belooft. Twee minuten later schiep hij zich zelf een kans. Na een fraaie dubeelpas met Van Nistelrooy, die de bal voor zijn aanvalscollega druppelt, trapte Petric. De bal week nog af, en belandt nipt naast de rechter paal. Scheidsrechter Garcia (Portugees) besloot verkeerdelijk voor uittrap. Standard kreeg ook een kans, maar Rost weerde in hoekschop die geen gevaar bracht voor HSV. De vrije trap die Zé Roberto mocht nemen, bracht niets op. Wat later bracht Zé Roberto met een foutje Jovanovic ten val, die kreeg de bal niet over de defensiemuur. Nog een doelpoging van Petric kreeg nu wel terecht een hoekschop op en daar Bolat die wegbokste, over de doellijn, mocht HSV nog een corner nemen. Die bracht helaas niets op. De bal werd weggewerkt, maar kwam in Hamburgse voeten (van Zé Roberto, eigenlijk) terecht, die brachten de bal bij Petric en die kopte raak. Volgens de webreporter van HSV zouden mijn geestverwanten geroepen hebben "Hier regiert der HSV".  Bij een tegenaanval van Standard hinderde Boateng zijn keeper, Rost hield de goal dus leeg, maar Boateng kreeg Rosts vuist maar ook een trap van Mbokani te verwerken. Dat duurde een half minuutje. Camozzato kreeg een gele kaart te zien om Petric ten val te brengen (en een aanslag te plegen op zijn enkel). De vrije trap van Jarolim bracht niets op. In de 27ste minuut kreeg Jarolim een gele kaart te zien, omdat hij De Camargo ten val bracht (hij beoogde wel de bal, maar had de man mee). Rost redde weer het sportieve trainersvel van Labbadia door de kopbal (op voorzet van die vrije trap) van Mbokani te verijdelen. Witsel was weer zijn eigen zelve, Pitroipa was zijn slachtoffer (voor die keer dat hij eens meteen mocht mee doen). Even later kreeg Tesche een kans, maar Bolat had de bal beet. In de 32ste minuut lukte De Camargo toch zijn doelpunt te scoren, als resultaat van een vrije trap, het ging te rap voor Rost. Maar ook HSV was zijn eigen zelf, de moed niet laten zakken doch verder strijden, Petric kreeg een pas van Aogo en scoorde met een mooie omhaal raak. Wat later nog zette Jarolim een aanval op, via Tesche, die naar Van Nistelrooy paste, maar Bolat had beet. Meteen een tegenaanval van Standaard, maar gelukkig, Carcela kreeg de voorzet niet in doel, doch een halve goal naast. Witsel probeerde te koppen, maar Jarolim kopte de bal via Witsels krullen buiten, dus doeltrap. Een der lijnrechters kreeg vanuit de tribune een voorwerp (aansteker?) tegen het hoofd, er was dus wat oponthoud. Die aansteker kwam vanuit de Standard-rangen, waar ze niet blij waren met een scheidsrechterlijke beslissing. Awel, 100.000 EUR boete en vijf matches stadionverbod. Tijdens het verweren van de bal, komende van Ramos, viel Rost op de Standard-speler en wat dan gebeurde, was niet duidelijk maar ik denk dat Ramos een trap gaf (gewild, of ongewild, door zijn voeten op te trekken?) aan Rost, en dan was er een gebakkelei, met Mathijsen als bemiddelaar en een Standard-speler (ik weet niet wie, niet Witsel noch Mbokani of De Camargo) wat stond te wijzen naar Rost. Zowel onze doelman als Ramos en De Camargo (die probeerde Demel te wurgen... ) kregen de gele kaart te zien. En dan was 't rusten geblazen.

    Na enkele minuten kreeg Tesche nog een kans, maar Bolat kaatste de bal terug en Van Nistelrooy kreeg hem er ook niet in. Maar aan de overkant lukte Witsel ook niet in scoren (gelukkig maar ). Een vrije trap van De Camargo werd deskundig door Rost afgeweerd. En bij de Canvas moeten ze eens beter uit hun ogen kijken: "Jarolim graag neer", vergeet het, Jarolim wil voetballen, niet onder de zoden gedrukt worden. Aogo kreeg geel te zien omdat hij Witsel in de buik trapte (tja, inderdaad, Aogo's voet ging te hoog, maar Witsel moet daartegen kunnen, niet waar, Wasilewski?). Meteen daarna stond Rost in een schietkraam, drie keer had hij de bal af te weren. Mbokani kreeg wat later de gele kaart te zien om Boateng te vloeren. En dan werd Petric, die een gepijnigd gezicht trok, vervangen door Guerrero. Nog een 20-tal minuten te spelen en ook Jarolim schoot op doel, maar Bolat had beet. Op een kwartiertje voor het eind mocht vrije-trap-specialist Trochowski Pitroipa vervangen. En kreeg subiet een trap van Ramos, die had zijn voet wel echt hoog (ook al is Trochowski gene dubbele meter groot). Iets minder dan 10' voor het einde kreeg Guerrero van Van Nistelrooy een fraaie voorzet, maar zijn poging werd in hoekschop afgewend. Zé Roberto trapte die corner te zwak en weg was de kans op 1-3. Nog 5', Demel kreeg een gele kaart te zien net als Pocognoli en intusen werd Guerrero geveld door Sarr. Op nauwelijks twee minuutjes van het eind kreeg Van Nistelrooy een applausvervanging (Van Marwijk moet toch al langer weten wie hij moet kiezen voor Zuid-Afrika? Ik stel voor om ook Mathijsen en Elia mee te nemen) en Berg kwam in zijn plaats. En die kreeg een gemakkelijk te maken doelpunt niet klaar... Guerrero wel, die maakte iets goed voor zijn ploeg en zijn supporters: de 1-3 stond op het bord.

    De volgende prooi wordt Fulham dat met 0-1 op Wolfsburg won en dat op 22 en 29 april.

    *Steels gooide ook ooit eens zijn drinkbus, maar wel naar een medespurter, niet naar een supporter langs de weg.

    06.04.2010: In Het Nieuwsblad, de papieren versie, werd vandaag nog wat verder geleuterd over die uitschuiver van Guerrero, die nog volle plastieken drankfles zou de geviseerde supporter vol in 't gelaat getroffen hebben. Wil "de strijder" (betekenis van zijn familienaam) overmorgen even precies raken, maar dan wel de bal in het doel van Bolat? De supporter zou geen klacht indienen, maar Guerrero krijgt dus wel een boete van HSV (vandaag verscheen het bedrag van 80.000 EUR), zelfs de DFB zou een sanctie overwegen. Collega's van hem hebben ook gereageerd, blijkbaar was Rost eerst nog te goed voor Guerrero (hij verwees naar ex-Bayern-doelman Kahn die eens een golfballetje tegen het hoofd kreeg), en heeft hij zijn reactie moeten verstrengen... De reactie van Petric beviel Hoffmann wel beter (de gepaste reactie: Guerrero was uitgedaagd maar hij mocht niet zo gereageerd hebben). Trouwens, niet alleen die supporter had Guerrrero geïrriteerd (gewoon met te roepen: "Ga terug naar Peru"), maar niet zo erg als andere uitlatingen, van andere "supporters", want dat je een speler van je eigen ploeg uitmaakt voor zoon van een vrouw van lichte zeden, dat kan er bij mij ook niet in.

    Beter nieuws is dat de bondscoach van Nederland, Van Marwijk, overmorgen naar Standard Luik gaat om er Van Nistelrooy te scouten. Hallo, moet die nog gescout worden? Enfin, wie niét naar Sclessin gaat, ben ik. Alle kaarten voor HSV-fans zijn al uitverkocht. Nu ja, volgens Google Maps zou ik er 1:15 uur over rijden, maar dan mogen er geen hindernissen zijn, dus is 't beter dat ik thuis blijf, ik zal dan tenminste op tijd kunnen gaan slapen.

    05.04.2010: In de nasleep van de wedstrijd van gisteren, lees ik zowel op de site van HSV als die van De Standaard dat Guerrero een fikse boete (ergens tussen 50.000 en 100.000 EUR) tegemoet mag zien van de club. Hij had namelijk zondag een plastieken fles naar een supporter had geworpen omdat die hem beledigd had. Het geld zal worden geschonken aan goede doelen. "Zijn gedrag was onaanvaardbaar, maar hij verdient een tweede kans," zegt HSV-voorzitter Bernd Hoffmann. "Hij heeft zich oprecht verontschuldigd en het is pas de eerste keer in de vier jaar dat hij bij ons is, dat zoiets gebeurt." Op de site van HSV staat nog de reactie van de voorzitter van de supportersgilde: "Paolo hat Mist gebaut, in der Emotion und aus der Wut über die Beschimpfungen einen großen Fehler gemacht. Dafür wird er vom Verein bestraft. Aber wir werden ihn jetzt nicht fallen lassen. Es gibt keinen Riss zwischen der Mannschaft und den Zuschauern. Wir müssen jetzt zusammenhalten, um unsere Ziele zu erreichen. Spieler müssen mit Kritik umgehen. Aber Paolo Guerrero hat sich für sein Verhalten entschuldigt und sich einsichtig gezeigt. Jetzt liegt es an uns allen, die Dinge aufzuarbeiten, in den Dialog zu gehen und gemeinsam in die Zukunft zu blicken." Kort vertaald heeft Guerrero dus een fout gemaakt, maar de supporters zullen hem niet laten vallen (de spelers ook niet, liet Jarolim weten). Spelers moeten met kritiek [kunnen?] omgaan. Guerrero heeft zich ook bij de supporters verontschuldigd, en nu wil de vertegenwoordiger van de supporters een dialoog aangaan. Dat Guerrero niet geschorst is, vind ik ook prima, men zou de hele ploeg zo eens kunnen straffen met een schorsing. Dat hij donderdag maar iets toont.

    Voor het overige valt mij op dat in de Vlaamse pers anders weinig over HSV geschreven wordt en op de site van HSV zie ik ook niet meteen een bericht over Standard Luik.

    04.04.2010: Hamburger SV - Hannover 96: 0-0

    Zalig Paasfeest!  HSV start met deze opstelling: Rost, Mathijsen, Aogo, Zé Roberto, Jarolim, Berg, Boateng, Pitroipa, Van Nistelrooy, Rincón en Torun; op de bank Hesl, Rozehnal, Reinhardt, Guerrero, Tesche, Trochowski en Bertram. Petric is afwezig wegens liesproblemen. Ondanks enkele doelpogingen van HSV en twee van Hannover bleef het tot de pause 0-0. Toen de scheidsrechter voor de pauze floot, kregen de HSV-spelers een fluitconcert, maar de reporter van LiveTicker riep hen tot de orde: het ligt aan Hannover dat niet liet voetballen. De Hamburgse kansen waren voor o.a. Pitroipa, Van Nistelrooy, Berg.

    Bij de start van de tweede helft werd Van Nistelrooy vervangen door Guerrero, blijkbaar had hij een lichte blessure opgelopen. Hopelijk zijn hij en Petric paraat op Sclessin. Na 10 minuten spelen was er nauwelijks wat gebeurd, want de gasten blijven met zijn allen op hun eigen helft van het plein. Drie minuten later moest Hannover het met 10 "verdedigers" i.p.v. 11 doen, nadat een van hen Pitroipa foutief hinderde. HSV moest dat numeriek overwicht dan maar te gelde maken, maar 't was bijna omgekeerd. Na een hoekschop van Rausch kreeg hij de bal aan de rechter kant van de penaltyzone. Met een precies flankschot bediende hij de in het midden volledig vrijstaande Ya Konan, die de kopbal uit korte afstand haarscherp aan het doel van Rost stuurde. Labbadia voerde dan een dubbele wissel uit (zoals donderdag): Rincón en Torun werden vervangen door Tesche en Trochowski. Intussen waren de koppen in de tribunes geteld: met 57.000 toeschouwers was het stadion uitverkocht. Guerrero had de 1-0 op het hoofd maar de bal ging er net naast. Hetzelfde gold voor Tesche, die de bal, komende van een hoekschop van Aogo, net naast kopte. Als 't nog lang zou duren, zou 't rap gedaan zijn, denk ik, ook Berg miste het doel op een kwartier van het slotsein. Trochowski was iets dichter bij een doelpunt, de bal streek over de dwarslat. Guerrero trapte dan, met de moed der wanhoop, denk ik, van op 30 meter naar doel maar trof het niet. Wat later kreeg hij een geschilderde voorzet van Aogo, maar een tegenspeler kon nog net verhinderen dat hij scoorde. Op vijf minuten van het einde kon Mathijsen gelukkig verhinderen dat Hannover toch zou scoren. In ongeveer de laatste minuut werd Guerrero kort voor de penaltyruimte gehinderd: vrije trap. Dat was nog eens een goeie kans voor Trochowski, Pitroipa Zé Roberto... Trochowski probeerde het maar de bal ging duidelijk naast het doel. Terzijde, in 10 minuten tijd kregen drie HSV-ers een gele kaart te zien, Jarolim, Mathijsen en Zé Roberto, van de eerste twee meldde de LiveTippist niets, maar van die voor Zé Roberto meende hij dat die overdreven en onterecht was.

    Wel, bij Hannover mogen ze fier zijn op hun stenen muur... Hopelijk wil Standard donderdag wel voetballen. In Hamburg is 't toch een béétje feest, want de aartsrivaal, Werder Bremen, verloor bij Dortmund.

    01.04.2010: Hamburger SV - Standard Luik: 2-1

    's Morgens vertrok ik om ongeveer 09:15 uur naar Hamburg, waar ik ruim later aankwam dan mijn GPS had gedacht, nl om vijf uur 's namiddags i.p.v. 14:30 uur (de GPS rekent niet met rust- en tankpauzes, ik heb er zo twee gehouden), vooral door files aan de talrijke wegenwerken zoals op de A1 in Duitsland, wellicht "de grootste bouwwerf van 't land". De toegang tot de Elbtunnel is ook al een flessehals. Maar ik had toch tijd genoeg, en kon rustig inchecken in het hotel aan de Kieler Straße (daar zijn behoorlijk wat hotels gevestigd), raad vragen over welke bus ik waar neem aan de receptioniste en dan vertrekken. Ik moest misschien vijf minuten wachten in de eerste zijstraat van de Kieler Straße de huisnummers in stijgende volgorde, en bus 22 nemen. Twee haltes verder kon ik al uitstappen. Ik wandelde naar de oostzijde van het stadion maar alles was nog dicht, zelfs aan het "service center" kon ik nog niet vragen naar een ticket voor donderdag a.s. op Sclessin, noch kijken wat ik in de clubshop zou kunnen kopen, ik moest ook daarvoor wachten tot 19 uur. Ik ging dan maar naar een evenementenhal ongeveer rechtover de hoofdingang (waar dus ook de winkel, het "service center", de toegang tot het museum en dat tot het restaurant "Die Raute" zijn). Onderweg kom ik VRT-reporter Tom Coninx tegen, en vroeg hem niet te veel onzin te vertellen over Hamburg. Of hij mijn verzoek ook opvolgde, kan ik natuurlijk niet weten. In die evenementenhal kan men een snack eten en iets drinken, al zittend aan tafeltjes van vier. Omdat het regende kwamen meer en meer supporters van beide ploegen binnen zich moed indrinken, die van Luik maakten het meest lawaai, af en toe kregen ze antwoord van de HSV-supporters. Nadat ik mijn lichte lunch had verorberd en de sanitaire infrastructuur met een bezoek had vereerd, ging ik kalmaan naar de noord-oostelijke kant van het stadion, kocht in een mobiele fanshop een petje en wachtte dan tot de poorten open gingen. Eerst werden de supporters gefouilleerd (mannen en jongens door mannelijke stewards, vrouwen en meisjes door vrouwelijke stewards, dan pas kon men zijn kaart laten scannen. Intussen hoorde ik hoe een Standard-supporter aan HSV-supporters in het Engels vragen of iemand Frans sprak... Ik denk niet dat dit in Duitse scholen een absoluut te leren taal is, toch niet vóór het Engels.

    Eens die controles gepasseerd, ging ik dus naar het "service center", maar de jonge medewerker zei dat zij daar geen tickets voor op Sclessin verkochten, hoogstens via de website (die waar ik mijn ticket voor vandaag bestelde). Van daar ging ik naar de winkel, kocht er een T-shirt in dezelfde stijl als welke ik vorig jaar kocht, ik vind het stijlvol en je ziet toch dat ik HSV-supporter ben. Ook kocht ik een T-shirt zoals dat waarin de ploeg meestal gekleed gaat als het op verplaatsing speelt (maar dus niet zoals op Anderlecht), omdat het uit speciale stof gemaakt is en kan dienen tijdens mijn (stuk van de) pelgrimstocht in mei. Ik zocht dan naar mijn plaatsje maar er viel nog niet veel te beleven, alleen het hoekje voor de Standard-supporters was toen al zo ongeveer half vol. Ik ging dan nog eens naar 't WC en toen ik terug zat, zat er ook in de andere tribunes en vakken al meer volk. Om ongeveer 20.00 uur begon HSV-TV voor wat ambiance te zorgen, een paar interviews nemen, ene ene sprak als pronostiek van 1-0 (dat had Jarolim ook voorgesteld voor de thuiswedstrijd tegen Anderlecht) en een jonge snaak van 12 had liever (3-1, ik ook, jongen) en enkele liedjes te zingen met de supporters in de noordtribune. Overigens "miste" ik in de voor mij zichtbare tribunes dat groot spandoek om de spelers te motiveren voor het bereiken van de finale (minstens te bereiken), maar dat hing juist in de oosttribune, wellicht buiten mijn zichtveld. Intussen kwamen de spelers zich opwarmen, o.a. Petric in korte mouwen, o.a. Trochowski in trainingspak. De spelers werden voorgesteld met nummer, naam en foto op de twee grote schermen in de noord- en de zuidtribune, voor HSV werd alleen het nummer en de voornaam gegeven, de supporters mochten de naam invullen. Rost - Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo - Jarolim, Zé Roberto - Torun, Pitroipa - Petric en Van Nistelrooy.

    En dan was het bijna zo ver. De stadionspreker riep om op sportief te blijven en de beslissingen van de arbiter (het scheidsrechtersteam bestond uit zes mannen), die overigens Atkinson noemt, te aanvaarden en te respecteren. Ik denk dat Standard zelf iemand heeft meegebracht, want het Frans werd zonder accent uitgesproken. Toen Atkinson de match op gang had gefloten, toog Hamburg meteen ten aanval, wel 20 minuten lang, nadien kreeg Standard zijn "moment de gloire" en in de 30ste minuut had dat als gevolg dat het rood-witte hoekje in het stadion (Z-W) in eurofie begon te roepen en vlaggen te zwaaien, Mbokani had gescoord. Na een corner stond hij plotseling vrij en opende de score. Echter, een HSV in vorm laat zich hierdoor niet van de wijs brengen, geeft integendeel nog wat meer gas en slaat terug. Eerst probeerde Van Nistelrooy het, de bal raakte in de 35ste minuut de doelpaal. Maar een beetje later was het toch zo ver, wanneer Pitroipa alweer enkel maar door een fout te stoppen was. En daar dit zich in de strafschopzone voordeed, werd natuurlijk voor een penalty gefloten. Petric zette deze om in de gelijkmaker en schoot zijn denkbeeldige pijl af.  Het ging verder, tenslotte waren tot de pauze nog een paar minuten te spelen. En die benutte Aogo voor een van zijn talrijke spurten langs de flank, die resulteerde in de 2-1- tussenstand, tot stand gebracht door Van Nistelrooy (zeer populair in de "Nordkurve").

    Tijdens de rust ging ik even de sanitaire infrastructuur bezoeken, er stond iet of wat een file (zoveel vrouwen bij de 48.437 toeschouwers!), maar ik was tijdig genoeg terug op mijn plaats om de bankzitters te zien oefenen. Het ging zo verder in de tweede helft, hoewel de temperaturen in het Volkspark steeds lager zakten. Standard zocht naar de gelijkmaker, HSV naar het derde doelpunt - het ging op en neer. De beste kansen waren voor de gasten, die opnieuw door Mbokani op een haar na op een doelpunt getracteerd werden, maar zijn gekopte lobbal landde op de lat en de terugkaatser ging nipt langs de verste paal voorbij. Van de kant van de roodbroeken had de voor Torun in de 72ste minuut ingevallen Trochowski meteen twee goede kansen, beide keren scheelde het niet veel. Overigens, gelijk met Torun (had zijn dagje niet en blesseerde zich) werd ook Petric vervangen (door Berg), even eerder moet hij een mep in zijn gezicht gekregen hebben (van wie??? ). Zo bleef het tot het einde erg spannend. Luik gooide in de slotfase zoniet alles (iedereen), maar toch veel naar voor, zo dat er voor de Hamburgers nog enkele goede gelegenheden tot tegenactie mogelijk waren - en daarmee ook de kansen op een derde doelpunt. Demels kopbal werd kort voor de lijn weggewerkt, Bergs trap miste het doel en de draaiende trap van Van Nistelrooy stelde de Standard-keeper, Bolat, op scherp zo dat het uiteindelijk bij de nipte, doch verdiende zege van HSV bleef. Ik hoop dat Labbadia volgende donderdag meteen het perfecte team opstelt (misschien Reinhardt? meteen Trochowski?), want als Standard de score opent, vrees ik dat de mannen van d'Onofrio een muur metselen waar Israël jaloers zou van zijn. Ik hoop dus dat HSV doet zoals in Anderlecht: als eerste scoren. Ik hoop nog iets: dat Jarolim ook eens mag scoren, want hij was weer subliem gisteren en verdient een applaus (of eerder een staande ovatie), en ook dat hij tijdens de rest van de Europa League (en het Bundesliga-seizoen) gevrijwaard blijft van blessures en (gele) kaarten (dat hoop ik ook van Petric )..

    Na de wedstrijd ging ik eerst nog een broodje zalm eten, zei tegen de verkoopster dat 2-1 mij wat te krap lijkt, en sprak mijn hoop uit op een openingstreffer van HSV. Ik wandelde dan naar de bushalte, maar het verkeer stak vast en ik ging te voet naar 't hotel. Ik moet nog enkele keren naar HSV gaan kijken zodat ik mijn weg leer kennen, ik had nl. een serieuze omweg gemaakt. Maar de sleutel tot de kamerdeur is in dat hotel ook de sleutel van de voordeur. 's Anderendaags terug rijden duurde al even lang, om dezelfde reden (wegenwerken). Indien ik dus de laatste thuismatch wens bij te wonen, vertrek ik hier beter al om 04.00 uur...

    Hier is mijn fotoalbummetje: http://picasaweb.google.be/9470hvds/HSVStandard01042010

    31.03.2010: Vandaag eens geen onheilstijding, maar een interview (http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=SE2O8P02) met de man door wiens talrijke - meestal door uitgesproken fysieke kracht aangedreven - doelpunten ik destijds, bijna 30 jaar geleden, interesse begon te krijgen in Hamburg SV: Hrubesch. Tegenwoordig traint hij de jongere nationale ploeg (prijzen gehaald met de -19- en de -21-jarigen). Hij zei wel dat Standardrd ook 5 doelpunten kan scoren, zoals Anderlecht, maar hij is vergeten zeggen dat HSV zes goals kan maken, zoals tegen Anderlecht. Overigens heeft Hrubesch nog bij Standard gespeeld, maar dat was niet zo'n groot succes als in Hamburg, omdat hij last had van blessureleed (door een achillespees- en knieblessure kwam hij in twee jaar Standard aan 'slechts' 52 wedstrijden en 22 goals) maar ook door de omkopingsaffaire, zodat andere sterspelers geschorst werden (en in 't buitenland gingen sjotten, zoals Gerets). Zo zegt hij in het vraaggesprek: "Standard heeft het voordeel de return thuis te spelen. Ik geloof dat Standard net als Anderlecht vijf keer kan scoren tegen Hamburg. De kwaliteiten en de fysiek hebben ze, maar ze moeten ook bij de les zijn." Wat zou hij bedoelen bij dat thuisvoordeel volgende week van Luik? Anderlecht speelde de terugwedstrijd toch ook thuis? Ze wonnen wel maar met te klein doelpuntenverschil (klein genoeg voor mij ). Voorts richt hij ook (zoals de pers hier bij de eerste confrontatie met Anderlecht) op Van Nistelrooy. Doe maar, dan "vergeten" ze Petric.

    Op de website van HSV blijkt dat het crisisberaad blijkbaar enig nut heeft gehad: ze kijken uit naar de wedstrijd (ik ook gezien ik vandaag mijn tribunekaart ontvangen heb). Volgens Het Nieuwsblad kijkt Rozehnal er minder naar uit, hij zou morgen niet spelen, Mathijsen en Boateng (twee scorende verdedigers) moeten Mbokani en Jovanovic tegenhouden.

    30.03.2010: Daags na het artikel van gisteren ( ) spreekt Het Nieuwsblad van een schoktherapie voor HSV (http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=FC2O76J8), de clubleiding, technische staf en spelersgroep hield crisisberaad. Zo staat in dat artikel ook te lezen dat in de Duitse pers al hardop gespeculeerd werd over een vroegtijdig vertrek van Labbadia. De 44-jarige coach heeft nog een contract tot 2011 maar zou mogelijk al na één seizoen worden bedankt. Maar dat zou Hoffmann tegenspreken. In een gelinkt artikel is sprake van een nieuwe grasmat en een uitverkocht stadion. Tiens, al uitverkocht? Op de website van HSV lees ik nochtans dat er nog plaatsen zijn. Meer dan 46.000 kaarten zijn al verkocht, maar daarmee is 't stadion nog niet uitverkocht, hé. Bij wijze van "schoktherapie" werd in 't stadion een groot en interactief spandoek uitgehangen waar wordt afgeteld naar de finale van 12 mei in Hamburg. Op dat

    09-05-2010 om 20:41 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per maand
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!