NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  09-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2009-2010

  08.05.2010: Werder Bremen- Hamburger SV: 1-1

  Het is deze keer dus niet gelukt om op de valreep een deelname aan de Europa League te bekomen. Volgens wat ik in het relaas op de clubsite lees, heeft Moniz met deze spelers geprobeerd om op verplaatsing te winnen: Rost - Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo (73' Elia) - Jarolim, Zé Roberto - Trochowski, Pitroipa - Petric, van Nistelrooy, en was het stadion uitverkocht met 41.150 toeschouwers. Pizarro bracht de gastheren in de 57ste minuut op voorsprong, 1-0 en Van Nistelrooy scoorde gegelijkmaker in de 82ste minuut (in het stadionboekje dat ik vorige week kocht, hoopte de redactie dat Van Nistelrooy een Pizza Pizarro mocht verorberen ). Tussendoor waren er Hamburgse kansen voor de Nederlandse spits die de bal kreeg van Aogo, die hem dan weer van Petric aangespeeld kreeg. Nog geen tien minuten later was Van Nistelrooy weer ter plaatse, kreeg een droompas toegespeeld van Zé Roberto maar Frings klaarde. Pitroipa trapte de bal over doel, Bremen spookte blijkbaar niet veel uit, behalve aan het eind van de eerste helft, maar het bleef nog 0-0. In de tweede helft was de eerste kans weer voor Van Nistelrooy, anderzijds moest Rost alles uit de kast halen om een vrije trap van op 30 meter van Naldo (die pipo die eind vorig seizoen een aanslag pleegde op het scheenbeen van Petric) te pareren. In de 59ste minuut moest hij dan toch de bal uit zijn doel halen, Pizarro scoorde met de hak (mocht Petric dat doen, ik zocht het subiet op YouTube ). 1-0 is "niets", bij HSV dachten ze niet aan opgeven, op een half uur van affluiten. Eerst Van Nistelrooy (volgens de reporter een opvallendste speler), dan Petric kregen een mooie kans, maar 't mocht (nog) niet zijn, maar de poging van "Bremer" Almeida was toch ook niet raak. Daarop moest Aogo dan wijken voor Elia, want Moniz wou de drie punten meenemen: hij zette alles op de aanval. Zé Roberto paste eens te meer naar Van Nistelrooy, en hij kreeg eindelijk loon naar werken, 't stond 1-1. Een hoekschop van Trochowski kopte Boateng na korte tijd na de gelijkmaker in de riching van het Bremer doel, hun keeper kon een doelpunt verhinderen. Het werd zelfs bijna 2-1, maar de bal ging naast. Het bleef dus bij een gelijkspel, en dan is het resultaat van Stuttgart bij Hoffenheim van geen belang (het werd daar ook 1-1).

  Dit seizoen was dus iets minder een succes dan het vorige, want toen werd wel een ticket voor de Europa League besteld. Ik hoop nu maar dat er geen leegloop volgt en dat HSV volgend seizoen eindelijk eens een dikke prijs binnenhaalt, het kampioenschap en/of de Duitse beker. Dan bezoek ik hun museum nog eens. Toch heb ik genoten, want terwijl ik in de tribune zat (ik heb ze drie maal live aan 't werk gezien), daar of "op" Anderlecht, heb ik behoorlijk wat Hamburgse doelpunten gezien (in Brussel drie, thuis tegen Standard Luik twee en een maand later zelfs vier), waarvan 4 van Petric en 2 van Van Nistelrooy. Bij HSV scoren verdedigers trouwens ook: Mathijsen thuis tegen Anderlecht (heb ik enkel op TV gezien) en Boateng in Brussel.

  By the way, Bayern München is kampioen en FC Schalke 04, Werder Bremen, Bayer Leverkusen en Bor. Dortmund spelen Europees. De naam van VfB Stuttgart staat niet in hetzelfde grijs als die 4 ploegen, maar ik vermoed dat Stuttgart kwalificatiewedstrijden zal moeten spelen.

  De meeste Bundesligadoelpunten voor HSV scoorde Petric (8), gevolgd door Zé Roberto en Jansen (6) en dan Elia en Van Nistelrooy (5). Vorige zondag vergeleek ik Van Nistelrooy met Berg omdat die tegen Nürnberg een kanjer van een kans verprutste: de Zweed speelde 30 wedstrijden (misschien niet altijd 90') en de Nederlander 11 (idem, maar hij kwam bij Hamburg SV toen de competitie al bezig was), toch scoorde Van Nistelrooy een doelpunt meer, in minuten gerekend speelde Berg bijna 3 keer zoveel als Van Nistelrooy (ik ga dus even voorbij aan Guerrero, die ook behoorlijk gemakkelijk scoort).

  04.05.2010: In Het Nieuwsblad las ik heden dat de Franse sportkrant L'Équipe zijn lezers wijsmaakt dat Eric Gerets de topprioriteit is voor Hamburg. Mij niet gelaten want Gerets kan een flink palmares als trainer tonen. Maar de vraag is of Gerets de geknipte man is om opnieuw samen te werken met Van Nistelrooy, die ten tijde van Gerets bij PSV in de clinch ging met de Leeuw en er sindsdien geen hoge pet meer van op heeft. Op de website van HSV heb ik er alleszins niets van gelezen, maar daar zetten ze enkel iets op als 't al in kannen en kruiken is.

  Over Van Nistelrooy gesproken, hij is niet eens geselecteerd door Van Marwijk, de "Georges Leekens van Oranje", om mee te gaan naar Zuid-Afrika... Mathijsen en Elia zijn gelukkig wel opgeroepen.

  En over Elia dan weer gesproken, hij deed vandaag mee met de training en zegt beschikbaar te zijn voor de derby van komende zaterdag, dat staat dan weer wel op de clubsite. 't Is de maand van de come-backs, eerst Reinhardt en nu Elia.

  01.05.2010: Hamburger SV - 1. FC Nürnberg: 4-0

  Zoals vorig jaar ben ik naar Hamburg gereden voor de laatste thuismatch van het seizoen. Deze keer, in tegenstelling tot vorig jaar, heb ik zelf de nodige reservaties gemaakt: ik heb mijn ticket besteld via internet en een hotelkamer geboekt via www.booking.com, het werd toch hetzelfde hotel als wat het reisbureau van HSV toen boekte, maar wel een andere kamer. Omdat ik vorig jaar te veel te lijden had onder het druk verkeer, vooral op de A1, ben ik een uur eerder vertrokken en was het omdat het gisteren ook een feestdag was in België en Duitsland (niet in Nederland) dat het vlotter ging met het verkeer? Waar mogelijk op de Autobahn reed ik ook sneller dan wat ik vorig jaar uit dezelfde auto haalde. Toen ik me rond het middaguur (bijna 7 uur gereden, twee pauzes inbegrepen) aan de receptie van Hotel Helgoland op de Kieler Straße aanmeldde (ik had mijn auto al op hun parking achtergelaten), was mijn kamer nog niet klaar maar ik moest nauwelijks 5 minuten wachten. Na "inspectie" van de kamer (alles was er wat nodig is voor 1 overnachting) en het meegrabbelen van pet en sjaal vertrok ik met medeneming van een deel van het stadsplan wat me aan de receptie werd meegegeven, meer dan dat deel had ik ook niet nodig. En nu heb ik het gevonden, hoor, voor de volgende keren. Ik verliet het pand, ging meteen linksaf de straat in waar ik de parking bereikte, en ging rechtdoor tot het tramstation Diebteich, en daar nam ik de tram tot Stellingen (een tussenhalte is er: Langenfelde). Ik kocht er twee belegde broodjes en een kroes warme chocolademelk, wat ik enkele stappen verder verorberde. Ik meende eigenlijk de (door HSV georganiseerde?) pendelbus naar het stadion te nemen maar ik volgde ongemerkt de "verkeerde" groep mensen, zij die te voet naar het stadion gingen. Ik had geen zin rechtsomkeert te maken, ten eerste wandel ik graag en ten tweede was 't nog mooi weer, niet warm maar wel droog en bij momenten zonnig. Dat pad is 1300 m lang en zeer breed, als ze zouden mogen, zouden twee auto's elkaar gemakkelijk kunnen passeren.

  Ik was er veel te vroeg, de poorten waren nog gesloten, dus kuierde ik wat rond, zag enkele spelers trainen op een naburig veld, maar toen ik aan de andere kant ervan kwam, herkende ik er niemand van. Ik was toen ook dichtbij het Volkspark, dat tot enkele jaren geleden zijn naam gaf aan het stadion (en eerlijk: ik hoor dat liever dan die gesponsorde namen, die overigens af en toe veranderen omdat er een andere sponsor is, volgend seizoen zijn ze al aan nummer 3, Imtech uit Nederland). Dus ging ik wat in dat park, of bos naar mijn aanvoelen, wandelen. Ik was er niet alleen, er waren ook enkele joggers en een politievrouw met hond. Onderweg kwam ik enkele inlichtingsborden tegen en op een ervan zag ik dat er een dahliapark is. Ik wandelde tot daar en zag dat het park behoorlijk groot is, maar nog kaal, want wellicht zijn de bloemen pas geplant. Dus verliet ik het park weer en ging aan de overkant van de straat het kerkhof van Altona (stadsdeel) binnen, omdat de kerselaars mooi in bloei staan. Tegen dan was de toegang tot het stadion en al zijn faciliteiten opengesteld voor het publiek. Er is zo veel volk dat bezoekers van de souvenirwinkel mondjesmaat werden binnengelaten, naarmate er klanten buiten gingen. Ik heb er eindelijk de langgewenste jeneverglaasjes gevonden en kocht er meteen 4 (twee per doosje), alsook nog wat souvenirs. Dan ging ik de sanitaire installaties met een bezoek vereren alvorens mijn plaats te zoeken, en die heb ik gemakkelijk gevonden, ik zal me daar nog even goed thuis voelen als bij Eendracht Aalst (die ik echt ook eens moet bezoeken, hopelijk lukt me dat tijdens de eindronde  ).

  Om een uur of drie begon men voor ambiance te zorgen, een reporter van NDR2 interviewde een jonge snaak (dezelfde als bij de wedstrijd tegen Standard Luik? - ik weet het niet meer) die 6-0 voorspelde. Als 't dezelfde is, zal hij nog wel eens prijs hebben bij een échte pronostiek want het winnend team gokte hij toch steeds juist, al "overdreef" hij de score een beetje. Maar dat wist ik op dat moment nog niet. De clubzangers brachten enkele nummers te berde zoals het stadslied, "Hamburg meine Perle" (en Oilsjt stad van mèn droeimen, denk ik dan, ik vind het van tekst beter omdat het over Aalst gaat, en niet over andere steden zoals hier). Dan werden de ploegen voorgesteld, van de HSV-supporters kregen twee Nürnbergers ook een applaus wegens nog bij Hamburg gespeeld: Choupo-Moting en Tavares, die in de 34de minuut van de bank mocht komen. Deze spelers stonden op het scheidsrechterblad voor HSV: Rost - Demel (in de 74de minuut vervangen door Reinhardt), Boateng, Mathijsen, Aogo (in de 83ste minuut vervangen door Rozehnal) - Jarolim, Zé Roberto - Trochowski, Pitroipa - Petric (in de 69ste minuut vervangen door Van Nistelrooy), Berg. En om half vier werd de wedstrijd in gang gefloten door een arbiter uit het Duitse Herne (zouden ze daar ook mattentaarten verkopen? ) en in gang getrapt door Petric en Berg. Tijdens de wedstrijd werden tussenstanden doorgegeven van andere wedstrijden zodra daar werd gescoord. Gescoord werd hier ook en nogal vroeg in de wedstrijd, nadat Trochowski en Berg elk een fraaie kans misten: via Trochowski en Jarolim kwam de bal bij Pitroipa, die met een trap de openingstreffer realiseerde. Even later was het opnieuw zover.  Boateng bediende de op rechts doorgestarte Demel met een lange bal, de Ivorianer flankte naar het midden, waar Petric in de linker hoek scoorde (19de minuut). 2-0 dus, en verder ging de wilde HSV-rit, want 6 minuten later moest de keeper van Nürnberg het leder opnieuw uit zijn doel halen, nadat Petric met het hoofd het derde doelpunt voor Hamburg scoorde. Twee minuten later kreeg Petric de kans om zijn hattrick te scoren, maar Schäfer kon dat helaas verhinderen. Het bleef dus 3-0 tot de pauze.

  In de tweede helft ging HSV op zoek naar een nog hogere score, Nürnberg had er weinig verhaal tegen. Een 20-tal minuten later besloot Moniz om Petric door Van Nistelrooy te vervangen, vier minuten later bedankte de Nederlander hem met een vierde doelpunt. Hij werd daarbij nochtans gehinderd door de keeper maar kon balbezit houden en trapte in doel. Wat later miste Berg een open doelkans en ik had dan liever dat hij plaats moest ruimen voor Van the Man i.p.v. Petric... Want eender wie van deze twee had die bal, die er bij Berg naast ging, erin getrapt. Van Nistelrooy mag op een metertje van de doellijn staan (Berg stond er verder af), dan gaat de bal er nog in. En Petric schenkt de supporters van tijd tot tijd een spectaculaire goal (zijn tweede doelpunt op Sclessin is genomineerd voor Doelpunt van de maand april door "Die Sportschau": http://www.sportschau.de). Een blik op de statistieken op de HSV-website leert dat Petric en Van Nistelrooy meer scoren per aantal speelminuten dan Berg. Dus Moniz: gelieve in 't vervolg Berg te vervangen... Een minuut na de 4-0 werd Demel vervangen door Reinhardt, die meteen een daverend applaus kreeg van het thuispubliek, hij was zeer lang afwezig na een operatie, en al zat hij onlangs al eens op de bank, eindelijk nog een kwartier kunnen mee spelen moet hem grote deugd gedaan hebben. Ook Rozehnal kreeg nog een kans, voor hem moest Aogo wijken. Intussen dus werden bijna constant tussenstanden van andere wedstrijden meegegeven, en bij de twee doelpunten die Stuttgart te verwerken kreeg van Mainz, werd hard gejuigd. Door de zege van Hamburg en het gelijkspel van Stuttgart (het haalde de achterstand dus in), komt HSV op drie punten van de 6de plaats en er is weer een waterkansje op een Europees ticket. HSV moet volgende week dus winnen bij Bremen en Stuttgart moet verliezen van en bij Hoffenheim (dat onlangs HSV een stevige pandoering gaf en bij Frankfurt won, maar eigenlijk niets meer te bewijzen heeft).

  Na de wedstrijd ging ik eens kijken of er wat uitgeruste, "gewassen en gestreken" spelers te fotograferen waren. Aan de kant waar de spelersbussen onder de tribune en achter de poort geparkeerd waren, stond al wat volk, zowel HSV- als Nürnbergfans, te wachten, gadegeslagen door veiligheidsmensen (in Aalst zouden dat stewards zijn). Ik vond het allemaal wat overdreven met die nadarafsluitingen en het verbod om op een betonnen paaltje te zitten wachten. Nadien bleek het waarom: die van Nürnberg zijn niet erg blij met het bijna afgelopen seizoen en wilden verhaal halen bij de voorzitter en de trainer. Enkele bezoekende spelers waren blijkbaar met hun eigen auto gekomen en sommigen keerden terug op vriendelijk verzoek van hun supporters om een handtekening, een korte babbel of een foto. Toen ging de garagepoort open, en in de bus van de bezoekende ploeg zaten de overige spelers, trainer en voorzitter (denk ik, want ik ken er geen "kat" van). De bus kwam buiten gereden, maar kon niet weg omdat hun supporters de weg versperden. De inzittenden kwamen buiten (behalve de chauffeur die aan 't schrijven ging), er werd wat gepalaverd en toen gingen ze weer in de bus. De veiligheidsmannen maakten de weg vrij door de nadarafsluiting te verzetten en supporters weg te duwen. Die bus was nog niet goed weg toen enkele HSV-supporters in één richting liepen: Trochowski zocht zijn auto. Maar zoals vorig jaar moest hij wel eerst enkele handtekeningen uitdelen en voor foto's poseren.   Ik heb er nog ene van vorig jaar, en hij is nog altijd dezelfde gebleven: http://picasaweb.google.com/hvds9470/HSVKeulen#5336857752700581538

  Wat later was het de beurt aan Petric, die maakte zich nog populairder dan hij al was, het moet zeker tien minuten geduurd hebben, als 't geen kwartier was, eer hij kon naar huis rijden. Meer nog, hij haalde een paar keer een stift uit zijn auto omdat het schrijfgerief van de supporters leeggetekend was. Terwijl hij nog aan poseren en autogrammen uitdelen was, ging ik op zoek naar de halte voor de pendelbus naar het tramstation Stellingen. De bus die er al stond, was stampvol en de volgende bus liet niet lang op zich wachten. De tram, waar ik ook niet lang moest op wachten, kreeg kort voor Diebteich blijkbaar een technisch probleem, in dat station kon ik uitstappen, maar toen ik het station al helemaal had verlaten en de openbare weg had bereikt, stond hij er nog. Ik kwam dus voorspoedig in het hotel aan waar ik tot 22 uur wachtte om de goals (vooral die van Pitroipa en Petric - want ik zat er erg ver vandaan) nog eens te zien. 's Anderendaags verliet ik na een lekker ontbijt naar huis waar ik minder tijd voor nodig had dan bij mijn vorige bezoeken.

  Hier staat mijn fotoalbum (niet alle foto's van Petric staan er op, ik heb de beste uitgekozen ):
  http://picasaweb.google.be/helgavds/HSVFCNurnberg10

  29 04 2010: FC Fulham - Hamburger SV: 2-1

  Alweer komt de wedstrijd rechtstreeks op Exqi, mijn dank hiervoor. Voor het eerst maar niet voor het laatst, dit seizoen, schrijf ik dat Moniz de volgende ploeg samenstelt: Rost, Mathijsen, Aogo (ondanks maag- en darmproblemen), Zé Roberto, Petric, Tesche, Jarolim, Boateng, Demel, Pitroipa en Van Nistelrooy; op de bank zitten Hesl, Rozehnal, Guerrero, Berg, Rincón, Bertram en Schulz. Vrije-trapspecialist Trochowski zit een dagje schorsing uit. De arbiter is blijkbaar een Turk: Cakir.

  Na twee minuten is 't bijna om zeep, Zamora bracht o.a. Demel in problemen maar Rost houdt de netten nog leeg. Fulham heeft deze keer blijkbaar voor de aanval gekozen want even later probeerde Davies ook iets. Hun eerste hoekschop brengt ook niets op, maar die van HSV helaas ook niet. De keeper van Fulham bokste nog gauw de bal weg eer Petric er zijn hoofd kon tegen zetten. En zo gaat het over en weer. Voor de vrije trappen mag Trochowski zijn faam delen met Petric, die schiet in de 22ste minuut de bal over de muur en net buiten bereik van de Fulhamkeeper het doel in. Dat ziet er al ferm goed uit ! Daarop gaat Fulham op zoek naar de gelijkmaker en dat offensieve spel ligt HSV toch beter dan het verdedigend gedrag van de heenmatch. Als het weer richting Fulham-doel gaat, trapt Pitroipa net naast. Een minuut later doet hij dat nog eens over, de bal zou er toch eens moeten in gaan voor hem. Met deze leuke voorsprong gaan de ploegen de rust in. 't Ziet er trouwens een leuk stadion uit, Craven Cottage, groter natuurlijk maar wellicht even gezellig als dat van Eendracht Aalst, er is geen strook tussen de tribune en het speelveld.

  Na de koffiepauze mag Fulham aftrappen voor de tweede helft, noch Moniz, noch Hodgson heeft spelers gewisseld. En alweer trekt de thuisploeg ten aanval, maar de bal gaat er net naast en Rost was al naar de goeie kant uitgeweken. Na tien minuten wordt Tesche vervangen door Rincón, ook bij Fulham wordt gewisseld, Dempsey voor Zamora. Op een half uur van 't einde krijgt Boateng de gele kaart te zien voor een gevaarlijke tackle. De vrije trap wordt net naast getrapt, oef ! Hangeland krijgt ook geel te zien om Petric te vloeren, gelukkig zonder erg (overmorgen is 't de laatste thuismatch in de Bundesliga, hé). Wat later zetten Petric en Jarolim een aanval op, maar de Tsjech vindt de keeper in de weg. De corner van Aogo levert ook niet op dan een inworp voor HSV. Wat later bekomt Fulham toch de gelijkmaker via Davies, 't is geen misse goal, moet ik toegeven. Wat later gaat een hoekschop van HSV te ver naast. Die gelijkmaker geeft de thuisploeg blijkbaar vertrouwen, maar in de counter pleegt Pitroipa zijn derde uitgesproken poging tot scoren, helaas zonder gewenst resultaat. Fulham heeft een aanvaller, Nevland, ingebracht voor een verdediger, Pantsil. Een kwartier voor hert eind krijgt Fulham een corner en die gaat er in door Gera. Bizar, Tesche moest plaats ruimen voor Rincón, en die moet nu plaats ruimen voor Guerrero. Enfin, als de krijger scoort, is er geen vuiltje aan de lucht. Er komen drie extra minuten, hopelijk brengt dat iets op... Rozehnal komt Jarolim vervangen. Na een naast getrapte bal van Van Nistelrooy komt Rost mee aanvallen, moet Dempsey tacklen en krijgt daarvoor de gele kaart te zien. Hamburg trekt nog eens ten aanval maar de arbiter fluit af en HSV speelt geen finale thuis.

  26.04.2010: Het hing al een poos in de lucht en het is nu gebeurd, dat wist ik tijdens de werkdag al van een collega: Labbadia heeft de bons gekregen, en de co-trainer Sözer ook. De trainingen worden nu geleid door Ricardo Moniz. Da's gene Spanjaard of zo maar gewoon een Nederlander. Nu maar hopen op het gebruikelijke trainerswisseleffect voor de nog resterende wedstrijden, zowel in de Bundesliga als in de Europa League. Moniz is destijds samen met Martin Jol van Tottenham Hotspurs gekomen en is blijkbaar langer blijven plakken. Voordien werkte hij nog bij en voor PSV Eindhoven, Grashoppers Zürich, Feyenoord Rotterdam, Verenigde Arabische Emiraten en RKSV.

  25.04.2010: TSG Hoffenheim - Hamburger SV: 5-1

  Dat trekt er nu ook niet op als voorbereiding op het bezoek aan Londen, komende donderdag. Volgens wat ik op de site lees, speelde HSV zwak. Reeds in de 2de minuut scoorde Ibisevic na een fout in het Hamburgs opbouwspel de 1-0. Hij scoorde ook in de 11de minuut, en zijn collega Obasi zorgde voor de tussenstand van 3-0 in de 31de minuut. Na het bezienswaardige doelpunt van Tesche in de 65de minuut verhoogde Obasi in de 72de en Salihovic in de 76de minuut tot 5:1. Daarmee werd niet alleen de zwaarste nederlaag van het seizoen genoteerd, maar ook is de kwalificatie voor de Europa League via de Bundesliga daarmee zo goed als onmogelijk (dus wel nog mogelijk mits zege op 12 mei?).

  22.04.2010: Hamburger SV - FC Fulham: 0-0

  Al meteen twee leuke berichten: de wedstrijd komt rechtstreeks op Exqi (die hebben me dit seizoen nog al getrakteerd) en Petric is al in zover genezen dat hij op de bank begint.  Naast hem op de bank zitten verder nog Hesl, Rozehnal, Rincón, Torun, Tesche, Berg, want Labbadia begint met deze spelers aan de wedstrijd: Rost - Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo - Jarolim, Zé Roberto - Trochowski, Pitroipa - van Nistelrooy, Guerrero. En de arbiter is een Deen: Larsen.

  Kort na affluiten heeft Van Nistelrooy al een leuke kans, maar de Fulham-keeper had de bal op tijd beet, nog geen corner dus. Wat later is het de beurt aan Trochowski om aan de bezoekers te tonen wie de finale thuis wil spelen. Intussen vertelt de reporter dat Labbadia al verhuisdozen heeft gevuld, maar er zijn nog 4 en hopelijk zelfs nog 5 wedstrijden te leiden. Tien minuten later is 't weer aan Trochowski om een doelpoging te wagen. Fulham probeert af en toe eens tot bij Rost te geraken, maar de hoekschop brengt hen niets op. Wat later stuurt Pitroipa de bal wat te veel uit de reikwijdte van de benen van Van Nistelrooy. Een corner brengt ook voor HSV niets op, de bal komt gewoon niet goed terecht. "De beste mogelijkheid, dromen waar te maken, is wakker te worden!" staat op een spandoek in wat ik schat de westtribune is. Europees lijkt HSV nochtans niet te slapen, al is deze wedstrijd tot nog toe niet zo boeiend als die tegen Anderlecht of Standard, daar werd vroeg(er) gescoord. Aogo bekomt een hoekschop die hij zelf neemt, maar een Fulham-verdediger werkt weg. Mathijsen krijgt een gele kaart te zien omdat hij Gera een knie zet, waardoor die spectaculair valt. In de 36ste minuut stormt Pitroipa naar voor maar ziet niet meteen een aanspeelpunt, dus die kans gaat ook voorbij. Guerrero probeert een gat te boren in de defensie, maar trapt de bal naast. Pitroipa krijgt nog een kans maar trapt die een paar meter naast. En toen kwam Petric in beeld, nog altijd te kijken op de bank, wanneer de reporter zegt dat die de goal wel weet te staan, en waarop ik denk: zelfs met zijn rug er naartoe, niet waar, Bolat? Een doelpoging van Van Nistelrooy is niet hard genoeg om de keeper te verschalken. En dan is 't pauze bij 0-0.

  Beide ploegen komen ongewijzigd uit de koker. Zo goed als meteen trekt HSV ten aanval maar de Fulhamse verdediging is haast zo onneembaar als dat van Hannover... Na zes minuten voert Fulham een wijziging door, Zamora, een hinkende aanvaller moet wijken voor een verdediger, Dempsey. Na tien minuten mag Trochowski een vrije trap nemen, maar 't is al te ver van het doel en niemand schiet de bal er in. Misschien kan Labbadia van op een km of 600 gedachten lezen in een voor hem vreemde taal, feit is dat Petric zijn schoenen knoopt voor een opwarming langs de lijn. In de 60ste minuut krijgt Fulham ook een kans, maar die wordt gelukkig verhinderd door Mathijsen. De volgende kans voor Jarolim gaat er ver over. Dan heeft Fulham zelf een kans maar Gera trapt flauwtjes naar Rost. HSV geeft maar niet af doch de poging van Trochowski verdwijnt in de handen van de Fulham-keeper. Fulham-aanvaller Gera krijgt de gele kaart te zien omdat hij de bal met de bovenarm controleert. Even later neemt Aogo een hoekschop maar zelfs een 1-2-tje en een voorzet brengen niets op, want Demel komt er niet bij. Zé Roberto ziet de voorzet van Trochowski niet goed komen, en de Fulham-keeper heeft de bal beet. Wat later volgt de tot hier toe beste kans van Hamburg komende van Pitroipa, waar de Fulham-keeper moeite mee heeft. Ook die van Trochowski is het zien waard en brengt een hoekschop op, maar die blijft zonder resultaat. Guerrero moet dan baan ruimen voor Petric. En met de volgende HSV-kans heeft hij nog niet veel te zien, die komt van Jarolim. Op 12 minuten van het einde trapt Aogo de bal nipt naast. 10 minuutjes voor het einde bezeert Demel zich en wordt net over de lijn verzorgd, hij wordt vervangen door Rincón. De tijd tikt weg, Fulham schept ook wat kansen maar zonder veel gevaar. Een van de laatste kansen voor HSV is een corner door Rincón bekomen, Petric trapt 'm bijna binnen maar de keeper werkt in hoekschop doch die brengt niets op. Petric' volgende doelpoging vliegt net over de deklat. Er komen nog drie minuten bij. Bij een tegenaanval pleegt Trochowski een trekfout, krijgt er de gele kaart voor te zien maar de vrije trap die er op volgt brengt geen gevaar mee. Hij moet volgende week evenwel toekijken. En het blijft bij een scoreloos gelijkspel. Ze zullen het volgende week in Londen moeten waar maken.

  20.04.2010: Iets wat de vorige jaren ook geen probleem was, was dat nu ook niet: HSV bekwam de licentie voor eerste klasse zonder voorwaarden.

  Verder wordt op de site de vraag gesteld of het rechtstreeks duel eerst thuis te beginnen, zoals overmorgen tegen FC Fulham, nu een nadeel of een voordeel is. De laatste vier wedstrijden (tegen Sporting Anderlecht en Standard Luik, dus) hebben bewezen dat het zeker geen nadeel is. De auteur probeert dat statistisch te bewijzen (maar zegt zelf dat het geen bewijs is): voor het komende duel van de halve finale met FC Fulham heeft HSV in zijn Europabekergeschiedenis exact 86 knockoutronden met heen- en terugspel gespeeld. De verdeling van het thuisrecht is hierbij evenwichtig: 43 keer begon Hamburg thuis en evenveel keer buitenshuis. Voor beide soorten loting kwam 32 keer hiervan HSV in de volgende ronde. Het lijkt dus onbelangrijk te zijn of de terugwedstrijd elders of thuis plaats vindt. Veel belangrijker is het voorgelegde resultaat: een zege in de thuiswedstrijd betekende voor HSV tot nog toe in meer dan 90 % van de keren de kwalificatie voor de volgende ronde, een gelijkspel zorgde toch nog voor een statistisch 89 %. Verloor HSV de eerste van de twee wedstrijden, dan viel in de terugwedstrijd niets meer te redden, na twee van de drie thuisnederlagen volgde de uitsluiting voor HSV. Bemerkenswaardig is bij de vergelijking thuis/verplaatsing het feit dat het vermijden van een nederlaag buitenshuis zo goed als zeker (namelijk precies met een waarschijnlijkheid van 96 %) tot een kwalificatie leidde. De schrijver stelt dat HSV eerder een goede uitgangspositie verwerft dan een scheve situatie recht trekt. Hij eindigt met een dankwoord aan Uwe Seeler die op 9 april de twee wedstrijden tegen FC Fulham trok in Nyon (CH), en persoonlijk ben ik ook geneigd dat eerst thuis spelen een voordeel is. Trouwens, een scheve situatie recht trekken lukt HSV beter in de wedstrijd waarin die negatieve situatie ontstaat dan in de volgende, denk ik.

  17.04.2010: Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05: 0-1

  Terwijl ik op wandel was in Dijon (F) en omstreken, verzuimde HSV dus om het verschil in punten met nummer 5 te verkleinen met drie punten.  Dit waren de namen op het scheidsrechtersblad: Rost - Demel, Boateng, MathijsenAogo (in de 82ste minuut vervangen door Beister) - Jarolim (70' Bertram), Zé Roberto - Tesche (70' Torun), Trochowski - Berg, van Nistelrooy. Behalve Petric (dijspierscheur) en Guerrero (geschorst wegens drinkflesincident) moest ook Pitroipa (rib gebroken) vervangen worden. Die van Mainz moesten met de trein komen, wegens de vulkaanaswolken vanuit IJsland, maar dat was blijkbaar geen enkel probleem, gezien de uitslag... In de 20ste minuut liep Bancé tegen de opgerukte HSV-verdediging uit tot ca. 30 meter alleen op Rost toe en liet de keeper met zijn geplaatste trap in de linker hoek geen kans tot afweer. HSV trok wel ten aanval maar o.a. Tesche en Berg hadden geen geluk bij de afwerking. In de tweede helft ging HSV door met de jacht op minstens de gelijkmaker maar opnieuw Tesche alsook Trochowski, Boateng en Van Nistelrooy hadden alweer geen geluk. Het inzetten van eigen talenten Beister, Bertram en Torun bracht geen soelaas, evenmin als Rost die ook kwam meehelpen in de aanval. Het enige positieve aan de match voor HSV-supporters is dat Trochowski nog eens 90' mocht meespelen. Heeft hij dat te danken aan het (tijdelijk) uitvallen van Petric, Guerrero en Pitroipa? Even leuk is dat HSV 55.292 stadionplaatsen liet bezetten en dat arbiter Perl zijn kaarten op zak mocht houden.

  Wat nieuws over de 2 vorige Europa League-tegenstanders: Sporting Anderlecht is Belgisch kampioen en Standard Luik heeft zich niet hoog genoeg kunnen positioneren om volgend seizoen Europees te kunnen spelen. En in nasleep op mijn bericht van 15 april: mijn tribunekaart is aangekomen.

  15.04.2010: Gisteren heeft Petric zich dus tijdens de training bezeerd en nu voorziet men zelfs een herstelperiode van zeker twee, misschien zelfs drie weken. Lap, en ik heb me net een kaart voor de laatste thuiswedstrijd (tegen Nünrberg) op 1 mei besteld.

  14.04.2010: HSV heeft beslist geen protest aan te tekenen tegen de straf die Guerrero heeft gekregen van de DFB voor het gooien van zijn drankfles naar een supporter aan het eind van de wedstrijd tegen Hannover. Tijdens de training heeft Petric zijn adductorenspier verrekt, hopelijk komt dat tijdig in orde voor de wedstrijd tegen Mainz van komende zaterdag en vooral de wedstrijd tegen Fulham (waar, zo heb ik vandaag in "Blokken" gehoord, Philippe Albert nog heeft gespeeld).

  11.04.2010: VfL Bochum  - Hamburger SV: 1-2

  Terwijl ik hard aan 't werken was voor de wandelsport (1704 bezoekers ) ging HSV dus zoor op zijn elan en won bij Bochum. Tesche had zijn ploeg in de 18de minuur na een hoekschop door Aogomet een kopbal op voorsprong gebracht. Dedic scoorde de gelijkmaker in de 33de minuut. Van Nistelrooy trapte een voorzet van Zé Roberto van uit korte afstand in doel. Verder had HSV nog kansen voor Torun (15de minuut), Aogo (24ste minuut), Petric (30ste minuut), Trochowski (59ste minuut), Boateng (60'), Van Nistelrooy (74'), maar hij scoorde dus in de 88ste minuut. Petric heeft trouwens een gele kaart gezien, maar in 't verslag op de website staat niet waarom, wel dat hij een penalty verdiende toen Dedic hem vloerde bij een hoekschopfase, maar de arbiter had niets in de gaten. HSV blijft op de 6de plaats staan.

  09.04.2010: Terwijl ik nog aan 't nagenieten ben, denken ze bij HSV al aan de nabije toekomst, de wedstrijden tegen FC Fulham, op 22 april in Hamburg, een week later over 't plasje. Tot voor een paar weken wist ik van het bestaan van  FC Fulham niet eens af, dus zoek ik uit wie daar speelt. De trainer is Roy Hodgson en die ploeg zou nu 12de staan in het klassement (ook gene vette, vergeleken met HSV - 6de - en Standard - 8ste en in de play-offs).

  FC Fulham is een Londense club en hun stadion heet "Craven Cottage". Voor in het doel kan Hodgson kiezen tussen Mark Schwarzer (heeft nog bij Dynamo Dresden en Kaiserslautern gespeeld) en Pascal Zuberbühler (heeft nog bij Grasshoppers, FC Basel en Bayer Leverkusen gespeeld, dus misschien kent Petric hem wel van zijn Zwitserse tijd?); verdedigers Stephen Kelly, Paul Konchesky, John Pantsil, Brede Hangeland, Chris Baird, Nicky Shorey, Aaron Hughes, Fredrik Stoor, Chris Smalling; middenvelders Zoltan Gera, Danny Murphy, Andranik, Damien Duff, Bjorn Helge Riise (tiens, die zou nog bij Standard Luik gespeeld hebben), Dickson Etuhu, Clint Dempsey, Jonathan Greening, Simon Davies, Kagisho Dikgacoi; en aanvallers Andy Johnson, Stefano Okaka, Erik Nevland, Bobby Zamora, David Elm. Ik ken daar dus "geen kat" van, hé.

  Guerrero heeft dus vijf speeldagen aan zijn been, maar ik zie op de website van HSV dat hij daartegen protesteert, ongetwijfeld na raadpleging van het bestuur (of een advocaat aan de club verbonden?). Volgens wat ik vandaag in de papieren versie van Het Nieuwsblad las, zou hij aan de DFB 20.000 en aan HSV 50.000 EUR boete moeten betalen (HSV was al van plan dat aan een goed doel te schenken, de Bond ook?).

  Intussen is werkvolk al begonnen de letters van de tijdelijke naam van het stadion te verwijderen, dat werk zou, als ik het goed begrijp, moeten afgewerkt zijn tegen 12 mei (finale Europa League), en wanneer komen de letters van de nieuwe naam (Imtech) er dan op?

  08.04.2010: Standard Luik - Hamburger SV: 1-3

  Gisteren vertelde Het Nieuwsblad nog dat Mathijsen niet zou spelen, maar vandaag stond hij toch bij de ploegopstelling in die krant. Ook Petric, die er zondag tegen Hannover niet bij was, is nu wel van de partij, kijk maar wat er op LiveTicker staat: Rost, Mathijsen, Aogo, Zé Roberto, Petric, Tesche, Jarolim, Boateng, Demel, Pitroipa en Van Nistelrooy; op de bank Hesl, Rozehnal, Guerrero (door de DFB vijf wedstrijden geschorst en beboet aan 100.000 EUR, de Tom Steels* van HSV ), Trochowski, Berg, Rincón en Torun.

  Na drie minuten had Petric bijna de score geopend, dat belooft. Twee minuten later schiep hij zich zelf een kans. Na een fraaie dubeelpas met Van Nistelrooy, die de bal voor zijn aanvalscollega druppelt, trapte Petric. De bal week nog af, en belandt nipt naast de rechter paal. Scheidsrechter Garcia (Portugees) besloot verkeerdelijk voor uittrap. Standard kreeg ook een kans, maar Rost weerde in hoekschop die geen gevaar bracht voor HSV. De vrije trap die Zé Roberto mocht nemen, bracht niets op. Wat later bracht Zé Roberto met een foutje Jovanovic ten val, die kreeg de bal niet over de defensiemuur. Nog een doelpoging van Petric kreeg nu wel terecht een hoekschop op en daar Bolat die wegbokste, over de doellijn, mocht HSV nog een corner nemen. Die bracht helaas niets op. De bal werd weggewerkt, maar kwam in Hamburgse voeten (van Zé Roberto, eigenlijk) terecht, die brachten de bal bij Petric en die kopte raak. Volgens de webreporter van HSV zouden mijn geestverwanten geroepen hebben "Hier regiert der HSV".  Bij een tegenaanval van Standard hinderde Boateng zijn keeper, Rost hield de goal dus leeg, maar Boateng kreeg Rosts vuist maar ook een trap van Mbokani te verwerken. Dat duurde een half minuutje. Camozzato kreeg een gele kaart te zien om Petric ten val te brengen (en een aanslag te plegen op zijn enkel). De vrije trap van Jarolim bracht niets op. In de 27ste minuut kreeg Jarolim een gele kaart te zien, omdat hij De Camargo ten val bracht (hij beoogde wel de bal, maar had de man mee). Rost redde weer het sportieve trainersvel van Labbadia door de kopbal (op voorzet van die vrije trap) van Mbokani te verijdelen. Witsel was weer zijn eigen zelve, Pitroipa was zijn slachtoffer (voor die keer dat hij eens meteen mocht mee doen). Even later kreeg Tesche een kans, maar Bolat had de bal beet. In de 32ste minuut lukte De Camargo toch zijn doelpunt te scoren, als resultaat van een vrije trap, het ging te rap voor Rost. Maar ook HSV was zijn eigen zelf, de moed niet laten zakken doch verder strijden, Petric kreeg een pas van Aogo en scoorde met een mooie omhaal raak. Wat later nog zette Jarolim een aanval op, via Tesche, die naar Van Nistelrooy paste, maar Bolat had beet. Meteen een tegenaanval van Standaard, maar gelukkig, Carcela kreeg de voorzet niet in doel, doch een halve goal naast. Witsel probeerde te koppen, maar Jarolim kopte de bal via Witsels krullen buiten, dus doeltrap. Een der lijnrechters kreeg vanuit de tribune een voorwerp (aansteker?) tegen het hoofd, er was dus wat oponthoud. Die aansteker kwam vanuit de Standard-rangen, waar ze niet blij waren met een scheidsrechterlijke beslissing. Awel, 100.000 EUR boete en vijf matches stadionverbod. Tijdens het verweren van de bal, komende van Ramos, viel Rost op de Standard-speler en wat dan gebeurde, was niet duidelijk maar ik denk dat Ramos een trap gaf (gewild, of ongewild, door zijn voeten op te trekken?) aan Rost, en dan was er een gebakkelei, met Mathijsen als bemiddelaar en een Standard-speler (ik weet niet wie, niet Witsel noch Mbokani of De Camargo) wat stond te wijzen naar Rost. Zowel onze doelman als Ramos en De Camargo (die probeerde Demel te wurgen... ) kregen de gele kaart te zien. En dan was 't rusten geblazen.

  Na enkele minuten kreeg Tesche nog een kans, maar Bolat kaatste de bal terug en Van Nistelrooy kreeg hem er ook niet in. Maar aan de overkant lukte Witsel ook niet in scoren (gelukkig maar ). Een vrije trap van De Camargo werd deskundig door Rost afgeweerd. En bij de Canvas moeten ze eens beter uit hun ogen kijken: "Jarolim graag neer", vergeet het, Jarolim wil voetballen, niet onder de zoden gedrukt worden. Aogo kreeg geel te zien omdat hij Witsel in de buik trapte (tja, inderdaad, Aogo's voet ging te hoog, maar Witsel moet daartegen kunnen, niet waar, Wasilewski?). Meteen daarna stond Rost in een schietkraam, drie keer had hij de bal af te weren. Mbokani kreeg wat later de gele kaart te zien om Boateng te vloeren. En dan werd Petric, die een gepijnigd gezicht trok, vervangen door Guerrero. Nog een 20-tal minuten te spelen en ook Jarolim schoot op doel, maar Bolat had beet. Op een kwartiertje voor het eind mocht vrije-trap-specialist Trochowski Pitroipa vervangen. En kreeg subiet een trap van Ramos, die had zijn voet wel echt hoog (ook al is Trochowski gene dubbele meter groot). Iets minder dan 10' voor het einde kreeg Guerrero van Van Nistelrooy een fraaie voorzet, maar zijn poging werd in hoekschop afgewend. Zé Roberto trapte die corner te zwak en weg was de kans op 1-3. Nog 5', Demel kreeg een gele kaart te zien net als Pocognoli en intusen werd Guerrero geveld door Sarr. Op nauwelijks twee minuutjes van het eind kreeg Van Nistelrooy een applausvervanging (Van Marwijk moet toch al langer weten wie hij moet kiezen voor Zuid-Afrika? Ik stel voor om ook Mathijsen en Elia mee te nemen) en Berg kwam in zijn plaats. En die kreeg een gemakkelijk te maken doelpunt niet klaar... Guerrero wel, die maakte iets goed voor zijn ploeg en zijn supporters: de 1-3 stond op het bord.

  De volgende prooi wordt Fulham dat met 0-1 op Wolfsburg won en dat op 22 en 29 april.

  *Steels gooide ook ooit eens zijn drinkbus, maar wel naar een medespurter, niet naar een supporter langs de weg.

  06.04.2010: In Het Nieuwsblad, de papieren versie, werd vandaag nog wat verder geleuterd over die uitschuiver van Guerrero, die nog volle plastieken drankfles zou de geviseerde supporter vol in 't gelaat getroffen hebben. Wil "de strijder" (betekenis van zijn familienaam) overmorgen even precies raken, maar dan wel de bal in het doel van Bolat? De supporter zou geen klacht indienen, maar Guerrero krijgt dus wel een boete van HSV (vandaag verscheen het bedrag van 80.000 EUR), zelfs de DFB zou een sanctie overwegen. Collega's van hem hebben ook gereageerd, blijkbaar was Rost eerst nog te goed voor Guerrero (hij verwees naar ex-Bayern-doelman Kahn die eens een golfballetje tegen het hoofd kreeg), en heeft hij zijn reactie moeten verstrengen... De reactie van Petric beviel Hoffmann wel beter (de gepaste reactie: Guerrero was uitgedaagd maar hij mocht niet zo gereageerd hebben). Trouwens, niet alleen die supporter had Guerrrero geïrriteerd (gewoon met te roepen: "Ga terug naar Peru"), maar niet zo erg als andere uitlatingen, van andere "supporters", want dat je een speler van je eigen ploeg uitmaakt voor zoon van een vrouw van lichte zeden, dat kan er bij mij ook niet in.

  Beter nieuws is dat de bondscoach van Nederland, Van Marwijk, overmorgen naar Standard Luik gaat om er Van Nistelrooy te scouten. Hallo, moet die nog gescout worden? Enfin, wie niét naar Sclessin gaat, ben ik. Alle kaarten voor HSV-fans zijn al uitverkocht. Nu ja, volgens Google Maps zou ik er 1:15 uur over rijden, maar dan mogen er geen hindernissen zijn, dus is 't beter dat ik thuis blijf, ik zal dan tenminste op tijd kunnen gaan slapen.

  05.04.2010: In de nasleep van de wedstrijd van gisteren, lees ik zowel op de site van HSV als die van De Standaard dat Guerrero een fikse boete (ergens tussen 50.000 en 100.000 EUR) tegemoet mag zien van de club. Hij had namelijk zondag een plastieken fles naar een supporter had geworpen omdat die hem beledigd had. Het geld zal worden geschonken aan goede doelen. "Zijn gedrag was onaanvaardbaar, maar hij verdient een tweede kans," zegt HSV-voorzitter Bernd Hoffmann. "Hij heeft zich oprecht verontschuldigd en het is pas de eerste keer in de vier jaar dat hij bij ons is, dat zoiets gebeurt." Op de site van HSV staat nog de reactie van de voorzitter van de supportersgilde: "Paolo hat Mist gebaut, in der Emotion und aus der Wut über die Beschimpfungen einen großen Fehler gemacht. Dafür wird er vom Verein bestraft. Aber wir werden ihn jetzt nicht fallen lassen. Es gibt keinen Riss zwischen der Mannschaft und den Zuschauern. Wir müssen jetzt zusammenhalten, um unsere Ziele zu erreichen. Spieler müssen mit Kritik umgehen. Aber Paolo Guerrero hat sich für sein Verhalten entschuldigt und sich einsichtig gezeigt. Jetzt liegt es an uns allen, die Dinge aufzuarbeiten, in den Dialog zu gehen und gemeinsam in die Zukunft zu blicken." Kort vertaald heeft Guerrero dus een fout gemaakt, maar de supporters zullen hem niet laten vallen (de spelers ook niet, liet Jarolim weten). Spelers moeten met kritiek [kunnen?] omgaan. Guerrero heeft zich ook bij de supporters verontschuldigd, en nu wil de vertegenwoordiger van de supporters een dialoog aangaan. Dat Guerrero niet geschorst is, vind ik ook prima, men zou de hele ploeg zo eens kunnen straffen met een schorsing. Dat hij donderdag maar iets toont.

  Voor het overige valt mij op dat in de Vlaamse pers anders weinig over HSV geschreven wordt en op de site van HSV zie ik ook niet meteen een bericht over Standard Luik.

  04.04.2010: Hamburger SV - Hannover 96: 0-0

  Zalig Paasfeest!  HSV start met deze opstelling: Rost, Mathijsen, Aogo, Zé Roberto, Jarolim, Berg, Boateng, Pitroipa, Van Nistelrooy, Rincón en Torun; op de bank Hesl, Rozehnal, Reinhardt, Guerrero, Tesche, Trochowski en Bertram. Petric is afwezig wegens liesproblemen. Ondanks enkele doelpogingen van HSV en twee van Hannover bleef het tot de pause 0-0. Toen de scheidsrechter voor de pauze floot, kregen de HSV-spelers een fluitconcert, maar de reporter van LiveTicker riep hen tot de orde: het ligt aan Hannover dat niet liet voetballen. De Hamburgse kansen waren voor o.a. Pitroipa, Van Nistelrooy, Berg.

  Bij de start van de tweede helft werd Van Nistelrooy vervangen door Guerrero, blijkbaar had hij een lichte blessure opgelopen. Hopelijk zijn hij en Petric paraat op Sclessin. Na 10 minuten spelen was er nauwelijks wat gebeurd, want de gasten blijven met zijn allen op hun eigen helft van het plein. Drie minuten later moest Hannover het met 10 "verdedigers" i.p.v. 11 doen, nadat een van hen Pitroipa foutief hinderde. HSV moest dat numeriek overwicht dan maar te gelde maken, maar 't was bijna omgekeerd. Na een hoekschop van Rausch kreeg hij de bal aan de rechter kant van de penaltyzone. Met een precies flankschot bediende hij de in het midden volledig vrijstaande Ya Konan, die de kopbal uit korte afstand haarscherp aan het doel van Rost stuurde. Labbadia voerde dan een dubbele wissel uit (zoals donderdag): Rincón en Torun werden vervangen door Tesche en Trochowski. Intussen waren de koppen in de tribunes geteld: met 57.000 toeschouwers was het stadion uitverkocht. Guerrero had de 1-0 op het hoofd maar de bal ging er net naast. Hetzelfde gold voor Tesche, die de bal, komende van een hoekschop van Aogo, net naast kopte. Als 't nog lang zou duren, zou 't rap gedaan zijn, denk ik, ook Berg miste het doel op een kwartier van het slotsein. Trochowski was iets dichter bij een doelpunt, de bal streek over de dwarslat. Guerrero trapte dan, met de moed der wanhoop, denk ik, van op 30 meter naar doel maar trof het niet. Wat later kreeg hij een geschilderde voorzet van Aogo, maar een tegenspeler kon nog net verhinderen dat hij scoorde. Op vijf minuten van het einde kon Mathijsen gelukkig verhinderen dat Hannover toch zou scoren. In ongeveer de laatste minuut werd Guerrero kort voor de penaltyruimte gehinderd: vrije trap. Dat was nog eens een goeie kans voor Trochowski, Pitroipa Zé Roberto... Trochowski probeerde het maar de bal ging duidelijk naast het doel. Terzijde, in 10 minuten tijd kregen drie HSV-ers een gele kaart te zien, Jarolim, Mathijsen en Zé Roberto, van de eerste twee meldde de LiveTippist niets, maar van die voor Zé Roberto meende hij dat die overdreven en onterecht was.

  Wel, bij Hannover mogen ze fier zijn op hun stenen muur... Hopelijk wil Standard donderdag wel voetballen. In Hamburg is 't toch een béétje feest, want de aartsrivaal, Werder Bremen, verloor bij Dortmund.

  01.04.2010: Hamburger SV - Standard Luik: 2-1

  's Morgens vertrok ik om ongeveer 09:15 uur naar Hamburg, waar ik ruim later aankwam dan mijn GPS had gedacht, nl om vijf uur 's namiddags i.p.v. 14:30 uur (de GPS rekent niet met rust- en tankpauzes, ik heb er zo twee gehouden), vooral door files aan de talrijke wegenwerken zoals op de A1 in Duitsland, wellicht "de grootste bouwwerf van 't land". De toegang tot de Elbtunnel is ook al een flessehals. Maar ik had toch tijd genoeg, en kon rustig inchecken in het hotel aan de Kieler Straße (daar zijn behoorlijk wat hotels gevestigd), raad vragen over welke bus ik waar neem aan de receptioniste en dan vertrekken. Ik moest misschien vijf minuten wachten in de eerste zijstraat van de Kieler Straße de huisnummers in stijgende volgorde, en bus 22 nemen. Twee haltes verder kon ik al uitstappen. Ik wandelde naar de oostzijde van het stadion maar alles was nog dicht, zelfs aan het "service center" kon ik nog niet vragen naar een ticket voor donderdag a.s. op Sclessin, noch kijken wat ik in de clubshop zou kunnen kopen, ik moest ook daarvoor wachten tot 19 uur. Ik ging dan maar naar een evenementenhal ongeveer rechtover de hoofdingang (waar dus ook de winkel, het "service center", de toegang tot het museum en dat tot het restaurant "Die Raute" zijn). Onderweg kom ik VRT-reporter Tom Coninx tegen, en vroeg hem niet te veel onzin te vertellen over Hamburg. Of hij mijn verzoek ook opvolgde, kan ik natuurlijk niet weten. In die evenementenhal kan men een snack eten en iets drinken, al zittend aan tafeltjes van vier. Omdat het regende kwamen meer en meer supporters van beide ploegen binnen zich moed indrinken, die van Luik maakten het meest lawaai, af en toe kregen ze antwoord van de HSV-supporters. Nadat ik mijn lichte lunch had verorberd en de sanitaire infrastructuur met een bezoek had vereerd, ging ik kalmaan naar de noord-oostelijke kant van het stadion, kocht in een mobiele fanshop een petje en wachtte dan tot de poorten open gingen. Eerst werden de supporters gefouilleerd (mannen en jongens door mannelijke stewards, vrouwen en meisjes door vrouwelijke stewards, dan pas kon men zijn kaart laten scannen. Intussen hoorde ik hoe een Standard-supporter aan HSV-supporters in het Engels vragen of iemand Frans sprak... Ik denk niet dat dit in Duitse scholen een absoluut te leren taal is, toch niet vóór het Engels.

  Eens die controles gepasseerd, ging ik dus naar het "service center", maar de jonge medewerker zei dat zij daar geen tickets voor op Sclessin verkochten, hoogstens via de website (die waar ik mijn ticket voor vandaag bestelde). Van daar ging ik naar de winkel, kocht er een T-shirt in dezelfde stijl als welke ik vorig jaar kocht, ik vind het stijlvol en je ziet toch dat ik HSV-supporter ben. Ook kocht ik een T-shirt zoals dat waarin de ploeg meestal gekleed gaat als het op verplaatsing speelt (maar dus niet zoals op Anderlecht), omdat het uit speciale stof gemaakt is en kan dienen tijdens mijn (stuk van de) pelgrimstocht in mei. Ik zocht dan naar mijn plaatsje maar er viel nog niet veel te beleven, alleen het hoekje voor de Standard-supporters was toen al zo ongeveer half vol. Ik ging dan nog eens naar 't WC en toen ik terug zat, zat er ook in de andere tribunes en vakken al meer volk. Om ongeveer 20.00 uur begon HSV-TV voor wat ambiance te zorgen, een paar interviews nemen, ene ene sprak als pronostiek van 1-0 (dat had Jarolim ook voorgesteld voor de thuiswedstrijd tegen Anderlecht) en een jonge snaak van 12 had liever (3-1, ik ook, jongen) en enkele liedjes te zingen met de supporters in de noordtribune. Overigens "miste" ik in de voor mij zichtbare tribunes dat groot spandoek om de spelers te motiveren voor het bereiken van de finale (minstens te bereiken), maar dat hing juist in de oosttribune, wellicht buiten mijn zichtveld. Intussen kwamen de spelers zich opwarmen, o.a. Petric in korte mouwen, o.a. Trochowski in trainingspak. De spelers werden voorgesteld met nummer, naam en foto op de twee grote schermen in de noord- en de zuidtribune, voor HSV werd alleen het nummer en de voornaam gegeven, de supporters mochten de naam invullen. Rost - Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo - Jarolim, Zé Roberto - Torun, Pitroipa - Petric en Van Nistelrooy.

  En dan was het bijna zo ver. De stadionspreker riep om op sportief te blijven en de beslissingen van de arbiter (het scheidsrechtersteam bestond uit zes mannen), die overigens Atkinson noemt, te aanvaarden en te respecteren. Ik denk dat Standard zelf iemand heeft meegebracht, want het Frans werd zonder accent uitgesproken. Toen Atkinson de match op gang had gefloten, toog Hamburg meteen ten aanval, wel 20 minuten lang, nadien kreeg Standard zijn "moment de gloire" en in de 30ste minuut had dat als gevolg dat het rood-witte hoekje in het stadion (Z-W) in eurofie begon te roepen en vlaggen te zwaaien, Mbokani had gescoord. Na een corner stond hij plotseling vrij en opende de score. Echter, een HSV in vorm laat zich hierdoor niet van de wijs brengen, geeft integendeel nog wat meer gas en slaat terug. Eerst probeerde Van Nistelrooy het, de bal raakte in de 35ste minuut de doelpaal. Maar een beetje later was het toch zo ver, wanneer Pitroipa alweer enkel maar door een fout te stoppen was. En daar dit zich in de strafschopzone voordeed, werd natuurlijk voor een penalty gefloten. Petric zette deze om in de gelijkmaker en schoot zijn denkbeeldige pijl af.  Het ging verder, tenslotte waren tot de pauze nog een paar minuten te spelen. En die benutte Aogo voor een van zijn talrijke spurten langs de flank, die resulteerde in de 2-1- tussenstand, tot stand gebracht door Van Nistelrooy (zeer populair in de "Nordkurve").

  Tijdens de rust ging ik even de sanitaire infrastructuur bezoeken, er stond iet of wat een file (zoveel vrouwen bij de 48.437 toeschouwers!), maar ik was tijdig genoeg terug op mijn plaats om de bankzitters te zien oefenen. Het ging zo verder in de tweede helft, hoewel de temperaturen in het Volkspark steeds lager zakten. Standard zocht naar de gelijkmaker, HSV naar het derde doelpunt - het ging op en neer. De beste kansen waren voor de gasten, die opnieuw door Mbokani op een haar na op een doelpunt getracteerd werden, maar zijn gekopte lobbal landde op de lat en de terugkaatser ging nipt langs de verste paal voorbij. Van de kant van de roodbroeken had de voor Torun in de 72ste minuut ingevallen Trochowski meteen twee goede kansen, beide keren scheelde het niet veel. Overigens, gelijk met Torun (had zijn dagje niet en blesseerde zich) werd ook Petric vervangen (door Berg), even eerder moet hij een mep in zijn gezicht gekregen hebben (van wie??? ). Zo bleef het tot het einde erg spannend. Luik gooide in de slotfase zoniet alles (iedereen), maar toch veel naar voor, zo dat er voor de Hamburgers nog enkele goede gelegenheden tot tegenactie mogelijk waren - en daarmee ook de kansen op een derde doelpunt. Demels kopbal werd kort voor de lijn weggewerkt, Bergs trap miste het doel en de draaiende trap van Van Nistelrooy stelde de Standard-keeper, Bolat, op scherp zo dat het uiteindelijk bij de nipte, doch verdiende zege van HSV bleef. Ik hoop dat Labbadia volgende donderdag meteen het perfecte team opstelt (misschien Reinhardt? meteen Trochowski?), want als Standard de score opent, vrees ik dat de mannen van d'Onofrio een muur metselen waar Israël jaloers zou van zijn. Ik hoop dus dat HSV doet zoals in Anderlecht: als eerste scoren. Ik hoop nog iets: dat Jarolim ook eens mag scoren, want hij was weer subliem gisteren en verdient een applaus (of eerder een staande ovatie), en ook dat hij tijdens de rest van de Europa League (en het Bundesliga-seizoen) gevrijwaard blijft van blessures en (gele) kaarten (dat hoop ik ook van Petric )..

  Na de wedstrijd ging ik eerst nog een broodje zalm eten, zei tegen de verkoopster dat 2-1 mij wat te krap lijkt, en sprak mijn hoop uit op een openingstreffer van HSV. Ik wandelde dan naar de bushalte, maar het verkeer stak vast en ik ging te voet naar 't hotel. Ik moet nog enkele keren naar HSV gaan kijken zodat ik mijn weg leer kennen, ik had nl. een serieuze omweg gemaakt. Maar de sleutel tot de kamerdeur is in dat hotel ook de sleutel van de voordeur. 's Anderendaags terug rijden duurde al even lang, om dezelfde reden (wegenwerken). Indien ik dus de laatste thuismatch wens bij te wonen, vertrek ik hier beter al om 04.00 uur...

  Hier is mijn fotoalbummetje: http://picasaweb.google.be/9470hvds/HSVStandard01042010

  31.03.2010: Vandaag eens geen onheilstijding, maar een interview (http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=SE2O8P02) met de man door wiens talrijke - meestal door uitgesproken fysieke kracht aangedreven - doelpunten ik destijds, bijna 30 jaar geleden, interesse begon te krijgen in Hamburg SV: Hrubesch. Tegenwoordig traint hij de jongere nationale ploeg (prijzen gehaald met de -19- en de -21-jarigen). Hij zei wel dat Standardrd ook 5 doelpunten kan scoren, zoals Anderlecht, maar hij is vergeten zeggen dat HSV zes goals kan maken, zoals tegen Anderlecht. Overigens heeft Hrubesch nog bij Standard gespeeld, maar dat was niet zo'n groot succes als in Hamburg, omdat hij last had van blessureleed (door een achillespees- en knieblessure kwam hij in twee jaar Standard aan 'slechts' 52 wedstrijden en 22 goals) maar ook door de omkopingsaffaire, zodat andere sterspelers geschorst werden (en in 't buitenland gingen sjotten, zoals Gerets). Zo zegt hij in het vraaggesprek: "Standard heeft het voordeel de return thuis te spelen. Ik geloof dat Standard net als Anderlecht vijf keer kan scoren tegen Hamburg. De kwaliteiten en de fysiek hebben ze, maar ze moeten ook bij de les zijn." Wat zou hij bedoelen bij dat thuisvoordeel volgende week van Luik? Anderlecht speelde de terugwedstrijd toch ook thuis? Ze wonnen wel maar met te klein doelpuntenverschil (klein genoeg voor mij ). Voorts richt hij ook (zoals de pers hier bij de eerste confrontatie met Anderlecht) op Van Nistelrooy. Doe maar, dan "vergeten" ze Petric.

  Op de website van HSV blijkt dat het crisisberaad blijkbaar enig nut heeft gehad: ze kijken uit naar de wedstrijd (ik ook gezien ik vandaag mijn tribunekaart ontvangen heb). Volgens Het Nieuwsblad kijkt Rozehnal er minder naar uit, hij zou morgen niet spelen, Mathijsen en Boateng (twee scorende verdedigers) moeten Mbokani en Jovanovic tegenhouden.

  30.03.2010: Daags na het artikel van gisteren ( ) spreekt Het Nieuwsblad van een schoktherapie voor HSV (http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=FC2O76J8), de clubleiding, technische staf en spelersgroep hield crisisberaad. Zo staat in dat artikel ook te lezen dat in de Duitse pers al hardop gespeculeerd werd over een vroegtijdig vertrek van Labbadia. De 44-jarige coach heeft nog een contract tot 2011 maar zou mogelijk al na één seizoen worden bedankt. Maar dat zou Hoffmann tegenspreken. In een gelinkt artikel is sprake van een nieuwe grasmat en een uitverkocht stadion. Tiens, al uitverkocht? Op de website van HSV lees ik nochtans dat er nog plaatsen zijn. Meer dan 46.000 kaarten zijn al verkocht, maar daarmee is 't stadion nog niet uitverkocht, hé. Bij wijze van "schoktherapie" werd in 't stadion een groot en interactief spandoek uitgehangen waar wordt afgeteld naar de finale van 12 mei in Hamburg. Op dat

  09-05-2010 om 20:41 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!