goegestapt

09-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: Borussia Dortmund - Hamburger SV

09.02.2013: Borussia Dortmund - Hamburger SV: 1-4

Dat noem ik een aangename verrassing, zie.   In de 14de minuut testte Son de BVB-keeper een eerste keer met een retroschot (was die er in gegaan, hij was weer bij de genomineerden voor het doelpunt van de maand). Een minuut later stuurde Piszczek een pas naar Götze, die volledig vrij voor Adler opduikt, maar zijn schot ging net naast de linkerpaal buiten. Nog eens twee minuten later was het dan toch zo ver. Een misverstand tussen Westermann en Adler, die op elkaar rekenden en Lewandowski kon scoren (17'). De bezoekers (trouwens in 't lichtblauw) lieten het niet aan hun hart komen. Slechts een minuut later bediende Jansen de gestarte Aogo langs de linkerkant, die paste naar het midden en Rudnevs scoorde zijn negende doelpunt van 't seizoen van op korte afstand (18', hij ging daarbij zo snel, dat hij bijna de paal omverliep ). En het ging lekker verder: na een prachtige pas van Van der Vaart dook Son alleen voor Weidenfeller op, maar nadat hij rond die had gelopen, was de hoek te scherp om te scoren (21'). Maar korte tijd later lukte het hem toch. Eerst liet hij Hummels in het middenveld achter en scoorde van de rechterkant van de penaltyrechthoek, via binnenkant van de paal (26'). Met die achterstand hadden de Dortmunders niet gerekend. Lewandowski trapte kort nadien zonder de bal te raken de knie van Skjelbred en na wat beraadslagen van zijn assistenten, toonde de scheidsrechter terecht de rode kaart (31'). Meteen na die kwalijke trap (maar Skjelbred kon gelukkig nog verder) was er wat ambras tussen Dortmunders en Hamburgers, zoals Van der Vaart, deze kreeg de gele kaart getoond. Even later kreeg hij ook nog eens een voorwerp tegen het hoofd (graag een boete voor BVB!!). Skjelbred revancheerde zich sportief en paste naar Van der Vaart maar die verzuimde helaas al de 1-3 op het scorebord te tonen. Zo ging het met deze verdiende voorsprong naar de kleedkamers.

De Dortmunders kwamen met enige colere uit de pauze terug, doch de bezoekers hielden goed stand tegen de aanvallen van de beste ploeg van de terugronde. Vooraan bleef HSV gevaarlijk. In de 54ste minuut gleed Aogo een inworp van Jansen net voorbij het doel. Maar de druk van de gastheren werd zwaarder. In de 56ste minuut blokte eerst Westermann een schot van Piszczek [:pisjtsjek] af. Na de daaruit volgende hoekschop lobde Hummels een pas over de uitgelopen Adler, en ook over het doel. In de 60ste minuut werd de numerieke meerderheid weer geneutraliseerd: na een pas van Kehl kwam Bruma tegen Reus te laat en zag als laatste man dan ook de rode kaart. Doch ook op deze tegenslag had HSV heden het juiste antwoord klaar. Na een afgeweerde hoekschop trok Van der Vaart een flankpas naar de tweede paal, daar zette Rudnevs tegen twee Dortmunders door en kopte de 1-3 in het net (62'). Wat een wedstrijd. En het ging spannend verder. Fink bracht met Rajkovic in de plaats van Van der Vaart een tweede binnenverdediger. De trainer van BVB zette alles op een kaart en bracht Gündogan en Schieber. In de slotfase begon een afweerslachtpartij. De Dortmunders liepen met de toeschouwers in de rug ten aanval, HSV streed om elke centimeter en verdedigde met volle inzet. Adler redde in de 73ste minuut sterk tegen Hummels, Santana trapte hoog over (77'). Daarmee waren de grootste kansen van de geelzwarten dan ook voorbij. En in de 89' minuut sloegen de Hamburgers nog eens ijskoud toe (da's niet moeilijk in de winter ). Een inworp van Jansen had Son maar te trappen van op korte afstand en 't was raak. Hij zet hiermee de oosterse (niet alleen in China maar o.a. ook in Korea) nieuwjaar goed in. De rest was feest van ongeveer 8.000 meegereisde HSV-supporters ('t stadion was uitverkocht met 80.645 toeschouwers).

Fink mag best tevreden zijn over deze spelers: Adler - Diekmeier, Bruma, Westermann, Jansen - Rincón - Skjelbred (74' Arslan), Aogo - Van der Vaart (63' Rajkovic) - Son (89' Kacar), Rudnevs

07.02.2013: Gisteren speelde Duitsland in Marseille tegen Frankrijk en won er met 1-2, ik zag nog zowat de laatste tien minuten en nadien een beetje van de nabespreking. Tijdens dat programma werden ook tweets getoond en een ervan vond ik echt goed gevonden. Adler stond in het doel en bij de nationale ploeg draagt hij het rugnummer 12. De twitteraar meldde: "Adler is zo goed dat hij zowel het nummer 1 als het nummer 2 draagt." Westermann daarentegen bleef de hele wedstrijd op de bank zitten koekeloeren. Arslan en Beister verloren met de jongerenploeg van Italië met 1-0, beiden speelden een deel van de wedstrijd. Drobny (die eens te meer op de bank bleef) en Jiracek wonnen met 2-0 van Turkije. Son (die de eerste helft meespeelde) en zijn Zuid-Koreaanse maten verloren met 4-0 cijfers van Koratië, een van de doelpunten was van Petric, die speelde dan ook "thuis" want de wedstrijd ging in het stadion van Fulham door. Bruma speelde dinsdag al met de Hollandse jongeren en won met 3-2 van Kroatië. En België won met 2-1 van Slovakije, een penalty van Hazard en het tweede doelpunt van ex-Eendracht Aalst-speler Dries Mertens.

04.02.2013: Overmorgen vinden er interlands plaats, niet voor een kwalificatie, maar om wat te oefenen. Zo speelt Duitsland tegen Frankrijk, Adler en Westermann zijn opgeroepen. Dat geldt ook voor Beister en Arslan (U21: Italië - Duitsland), Drobny en Jiracek (Turkije - Tsjechië), Son (Zuid-Korea – Kroatië, dat 'm de goeiendag doet aan Petric; Ilicevic is blijkbaar niet gevraagd), Bruma (U21: Kroatië – Nederland), Norgård (U19: Engeland – Denemarken) en Dominik Masek (tiens, die ken ik niet - U19: Ierland – Tsjechië). België test tegen Slovakije.

Minder leuk nieuws is er voor Rudnevs, die eergisteren een spierblessure opliep in zijn bovenbeen.  Hopelijk is hij er zaterdag bij in Dortmund.

09-02-2013 om 00:00 geschreven door Helga

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: SC Eendracht Aalst - WS Woluwe

08.02.2013: SC Eendracht Aalst - WS Woluwe: 0-0

Toen ik vorige week mijn tribunekaart kocht, voor tribune F zoals gewoonlijk, stond daar stoeltjesnummer 3 op, dat was dus op de voorste, ergo onderste rij. Ik was er kort voor 20.00 uur omdat er wat carnavalsoptredens beloofd werden, enkele artiesten kwamen zingen en een groep Voil Janetten ging zowat de helft van het plein rond, ook om zich door de supporters in vak K te laten bejubelen. Om zowat half negen kwam Mohamed Kanu de aftrap geven en ik ging een paar rijen hoger zitten, daar stond de afsluiting niet zo in 't zicht, en ik zat ook niet zo in de sneeuwbuien van voor en het begin van de wedstrijd. Eendracht trachtte bij aanvang van de wedstrijd de Brusselaars uit Woluwe meteen bij de keel te grijpen. Gesteund door de talrijk opgekomen aanhang was Eendracht baas in de openingsfase. Toch herstelde WS Woluwe snel het evenwicht en kreeg het via Amoah meteen een grote kans maar Van Den Noortgaete redde met een ultieme beenreflex. De bezoekers lieten de bal goed rondgaan en hielden Eendracht ver van hun doel. Tot echte uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers niet echt. Enkel Serwy kon eens dreigen met een schot maar zijn poging was te zwak om doelman Van Den Noortgaete te verontrusten.
    Halverwege de eerste helft kreeg Van Damme een unieke schietkans in de bezoekende zestien maar doelman Ratajzcak haalde het hard schot uit de rechterbenedenhoek. Eendracht kwam onder stoom maar telkens wanneer de thuisploeg de wedstrijd in handen leek te nemen kwam WS Woluwe in de buurt van een doelpunt. Eerst stuitte Amoah nog op doelman Van Den Noortgaete maar net voor rusten was een ultieme sliding van Bogaerts nodig om de bezoekers het scoren te beletten.

Tijdens de pauze ging ik de sanitaire infrastructuur bezoeken maar ik kreeg op weg daarheen van een van de twee stewards voor vakken F en A de spontane toezegging dat ik gerust in de hogere tribune mocht gaan zitten (hoewel ik denk dat de prijs voor een ticket daar iets hoger ligt dan wat ik betaalde). Dat was wel erg attent! Maar eerst ging ik een hete koffie drinken, toen die genuttigd was, ging ik dus naar vak A en wachtte daar op de start van de tweede helft, teneinde niemands plaats in te nemen. Van daar had ik een nog beter zicht (maar in tegenstelling tot beneden ook rokerslucht langs mijn neus). Bij de rust stuurde trainer Van Renterghem zijn troepen bij. Martin kwam De Cuyper vervangen en zat meteen goed in de wedstrijd. De jonge Antwerpenaar drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd en was betrokken bij elke gevaarlijke aanval. Eerst knalde hij nog over doel na knap voorbereidend werk van Glouftsis en Van Damme. Eendracht nam de wedstrijd nu echt in handen maar toch was de uitblinker bij WS Woluwe, Amoah, kort bij een doelpunt maar Van Den Noortgaete stond alweer op een erg hoog niveau te keepen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en de wedstrijd ging goed op en neer. Toch was de wil om te winnen vooral bij de thuisploeg aanwezig. Gouftsis kreeg een erg goede mogelijkheid maar zijn schot zoefde over. In het slotkwartier kwam Delic als breekijzer de moegestreden Vandewalle vervangen. De boomlange Montenegrijn was meteen betrokken bij een aantal goede acties van de thuisploeg. Een handvol minuten voor affluiten knikte Delic een goede voorzet van Gunst op doel maar ook doelman Ratajzcak stond op hoog niveau te spelen. In de laatste minuut van de extra tijd gebruikte Bryssinck zijn arm om een schot van Glouftsis af te blokken. Heel het stadion riep om een strafschop maar ref Ottevaere besloot om de thuisploeg geen vervroegd carnavalsfeest te bezorgen. 't Was trouwens zeker niet de eerste keer dat de bal op een Woluuwse arm of hand weerkaatste, telkens zonder enige reactie van de arbiter.

Toen de match werd afgefloten, verliet ik de tribune, en hoorde "Amateurs!" roepen, maar dat is toch overdreven, de arbiter had te veel invloed op het resultaat, en WS Woluwe staat iets beter geklasseerd. Ik ging eerst nog de attente steward bedanken en spoedde me dan huiswaarts. Daags nadien hoorde ik in het radionieuws dat "Woluwe niet verder kwam dan een scoreloos gelijkspel." Zo kan je het ook bekijken (Woluwe was het seizoen sterk begonnen maar kreeg nadien met financieel tegenslag te rekenen, intussen zou die opgelost zijn, maar de ploeg zakte wel enkele plaatsen in de rangschikking en kreeg enkele uitgaande transfers te verwerken). Zelf vond ik de wedstrijd weinig plezier scheppend voor de bibberende supporters. Gelukkig had ik 's anderendaags meer plezier met de uitscore van "mijn" Bundesligaploeg (1-4 op Dortmund ).

Van Renterghem liet de volgende spelers meedoen: Van Den Noortgaete, Smet, Filipovic, Bogaerts, Gunst, Pietermaat, Van Damme, Vandewalle (78' Delic), De Cuyper (46' Martin), Cerimagic (60' Di Gregorio), Glouftsis.

08-02-2013 om 00:00 geschreven door Helga

Categorie:Eendracht Aalst