NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  31-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31.07.2011 – 31ste Everbeekse Wandeltochten - Het Laatste Nieuws Wandeldag, georganiseerd door Everbeekse Wandeltochten vzw (282)

  Ik parkeerde op de weide naast de startplaats, aan de Cordenuit in Everbeek Beneden, en schreef me daar in voor de omloop van 12 km (in werkelijkheid 11,6 km), die me voerde naar Steenberg naar Parike, waar de rustpost was, en terug via Korrele naar Everbeek via verharde en natuurlijke wegen, door bosjes en langs landbouwpercelen. Onderweg, terugkerend van Parike, waren er twee gratis bevoorradingen: van fris karnemelk van De Kaashoeve en van fris water niet ver van de startplaats. Het was een leuke en rustige tocht bij een aangename temperatuur al liet de zon zich nauwelijks zien.

  Mijn foto’s staan hier: https://picasaweb.google.com/helgavds/31steEverbeekseWandeltochten11

  31-07-2011 om 20:14 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  30-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2011-2012, VfB Oldenburg-HSV, DFB-beker

  30.07.2011: VfB Oldenburg-HSV: 1-2

  Voilà, het nieuwe seizoen staat voor de deur en begint, afgezien van nog een ergens een oefenmatch tegen FC Valencia, met een bekerwedstrijd tegen wat hier heet "janneke en mieke" uit de "provinciale" reeksen. Hoe de opstelling van de thuisploeg eruit ziet, staat niet op de LiveTicker, wel die van HSV. Önning liet volgende namen op het scheidsrechtersblad noteren: Drobny, Diekmeier, Mancienne, Westermann, Aogo, Petric, Elia, Jarolim, Son, Töre en Kacar; op de bank zitten Mickel, Jansen, Tesche, Nagy, Ben-Hatira, Besic en Sternberg. Intussen staat de opstelling van de thuisploeg ook op het scherm en natuurlijk "ken" ik er niemand van, maar het valt me wel op dat de reservekeeper een naamgenoot is van "onzen" 'Ollander, Elia. Zo schrijft de verslaggever: iets anders dan een duidelijke zege ware een verrassing... Maar dan wel een bittere! Er zijn, naar HSV-normen, zo weinig toeschouwers, dat ze al geteld zijn: 15.552.

  Na zes minuten kan HSV al een voorsprong nemen, maar Petric trapt de vrije schop net naast, maar da's dus ook naast. Een minuut later krijgt de thuisploeg ook een vrije trap, maar Drobny houdt het doel leeg. HSV zet verder druk, VfB is waakzaam en twee elkaar opvolgende corners, van Aogo, resp. Töre worden geweerd. De tweede doelpoging van Aogo gaat net naast. Dat geeft de indruk dat er voor de rust nog gescoord wordt, en vooral achter het streepje in de uitslag. Tenzij Jarolim nog eens de bal kwijtspeelt aan de tegenstander, nog al wel dat Drobny weer bij de pinken was. De volgende keer dat hij de bal kwijtspeelt maakt hij een fout en ziet er een gele kaart voor. En ook Diekmeyer solliciteert voor een spelletje kaart, in dezelfde minuut als ene Ferrulli van de thuisploeg, dus dat is een onderonsje geweest. Töre trapt een ferme corner, de keeper van VfB verkijkt er zich op maar Westermann komt niet aan de bal. En jawel, mijn intuïtie heeft me niet bedrogen. En het is ook Westermann die ervoor zorgt in de 26ste minuut: Jarolim wordt dicht bij de strafruimte gevloerd en de arbiter geeft vrije trap. Die gaat hoog in de penaltyzone, de bal vindt zijn weg naar Westermann, die dus scoort. Töre* probeert zijn naam te verzilveren maar trapt de bal net naast. Allez nu, de provincialen scoren ook! En wel Ferrulli die Westermann en Drobny passeert, dit gebeurt in de 34ste minuut. Kacar wordt twee keer na elkaar foutief gestopt, de eerste keer bracht dat zijn tegenspeler een gele kaart op en de tweede keer een vrije trap. Elia trapt een goeie flankpas maar Kacar doet er niets mee dan 'm in de handen van de thuiskeeper te trappen. Ook Aogo, die een pass krijgt van Töre, trapt de bal naast. En dan nodigt de arbiter uit voor de pauze.

  In de 62ste minuut heeft VfB een kanjer van een kans maar Ari knalt de bal nipt voorbij, daar had Drobny niet aan gekund. In de 68ste minuut botst VfB-keeper Meyer met een collega, de verdediger, verliest de bal en Petric scoort. Maar de scheidsrechter ziet een fout van Petric en erkent het doelpunt niet. De thuisploeg zet een counter op maar mist net. En dan doet Petric in de 72ste minuut toch waar zijn supporters van dromen. Jarolim passt de bal naar Petric, die zich in het juiste ogenblik losloopt en Meyer in zijn doel geen kans laat. De daarop volgende pas van Aogo krijgt hij er niet in. Son krijgt een verre pass in de strafruimte, wil de bal niet gewoon aannemen maar probeert een retropass, helaas zonder succes, toch goed geprobeerd. Tesche komt dan in de plaats van Kacar en Jansen vervangt even later Son. Intussen is de bougie van VfB zo goed als leeg maar HSV is ook niet erg nauwgezet in de laatste aanvalspogingen. Maar de buit is binnen en HSV kan zich verheugen in de volgende ronde.

  En Gilbert wint de Clásica San Sebastián. Derde was Van Avermaet en vijfde was Devenyns, nog net voor Frank Schleck.

  *Ik weet wel dat het meervoud van het Duitse woord Tor gewoon Tore is, maar ik laat zo iets niet liggen.

  30-07-2011 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  29-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, HSV-Bor. Mönchengladbach

  29.07.2011: Robert Tesche heeft zijn contract bij HSV voortijdig tot 2014 verlengd. De middenvelder gaf indruk van zorgen verlost te zijn, het is zijn doel helemaal door te breken. Ik hoop dan ook dat hij zijn broek niet verder op de invallersbank moet verslijten.

  24.07.2011: Ze zijn alle twee nog gebleven voor de "kleine" finale die door Peru met 4-1 gewonnen werd, drie van de vier doelpunten waren van Guerrero, en bij de vierde was hij ook betrokken. Rincón liet zich ook even opmerken, maar niet zo gunstig: met gestrekte benen ging hij in het duel tegen Lobatón, de bal had hij niet maar wel de tegenspeler en kreeg dus terecht de rode kaart te zien. Voor Rincón is het reeds de tweede rode kaart in het tornooi, al in de kwartfinale tegen Chili werd hij wegens vermeende aanval van 't plein gestuurd.

  De andere spelers van HSV gingen op tocht naar Groningen, waar ze met nog betere cijfers wonnen, het werd er 4-0 met doelpunten van Diekmeier, Son, Petric en Jansen.

  21.07.2011: Ook Rincón kan naar Hamburg voor de voorbereiding op de komende Bundesliga, Paraguay heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Copa América zonder één keer te winnen op het hele tornooi. Het Zuid-Amerikaanse land haalde het van Venezuela na strafschoppen met 5-3. Dat "zonder één keer te winnen op het hele tornooi" zal dan wel "binnen de 90 minuten" betekenen... Na de partij braken er hevige vechtpartijen uit tussen spelers en begeleiders van beide teams. De politie moest tussenbeide komen. Het is mogelijk dat er sancties volgen voor de betrokken spelers. Ik hoop dat Rincón daar niet bij is, hij stond toch al niet opgesteld, volgens de officiële website van de Amerikaanse Beker.

  20.07.2011: Peru zal de finale van de Copa América niet spelen, het verloor met 2-0 van Uruguay. Guerrero treurt, maar Rincón kan nog hopen, want Venezuela speelt de halve finale tegen Paraguay.

  19.07.2011: In de "LIGA total!"-beker begon HSV afwachtend, leidde bij de pauze al met 2-0, alle twee doelpunten van Son. Bayern kon later nog wel scoren, maar de zege niet meer in gevaar brengen. Die beker, een organisatie van "deutsche Telekom", speelt zich in Mainz af en behalve HSV en Bayern spelen ook Borussia Dortmund en FSV Mainz zelf. HSV speelde in deze opstelling: Mickel - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Aogo - Jarolim, Kacar - Ben-Hatira (45' Jansen), Töre (55' Nagy), Elia - Son. Overigens gaat Zé Roberto naar Qatar.

  06.07.2011: HSV heeft nog een contract laten ondertekenen, en is nu eens niet bij FC Chelsea gaan shoppen. Per Ciljan Skjelbred is een 24-jarige Noorse middenvelder en krijgt een contract tot 30 juni 2015, maar het geldt toch eerst vanaf 1 januari 2012. HSV probeert nu van Rosenborg Trondheim te bekomen dat hij eerder kan beginnen. Anderzijds verhuist Pitroipa werkelijk naar Stade Rennes. Verder is er nieuws uit de ziekenboeg: de blessures van Westermann en Arslan, die ze tijdens de oefenpartij tegen VfL Wolfsburg opliepen, vallen beter mee dan verwacht. Sala daarentegen heeft een spierscheur opgelopen en wordt node minstens vier weken gemist. Petric revalideert met atletiek na een liesoperatie maar Töre heeft spierproblemen. Vandaag is José Roberto da Silva Júnior, Zé Roberto dus, jarig (37) maar een nieuwe club lijkt hij nog niet te hebben, alvast volgens de Portugese versie van Wikipedia.

  05.07.2011: Ik lees nu toch (eerst?) op de website van de club dat Guerrero nog eens gescoord heeft voor Peru, ditmaal in de wedstrijd tegen Uruguay, een match die op een gelijkspel eindigde, de tweede grote kans voor de Krijger vloog nipt aan het doel voorbij. Rincón is ook blij, want Venezuela moest geen doelpunten slikken van Brazilië, het scoorde evenwel zelf ook niet.

  03.07.2011: Ik lees op de website van de club dat de spelers terug in Hamburg zijn (ze hebben gisteravond een bokswedstrijd in hun stadion gezien) en dat ze vandaag getraind en gespeeld hebben (in Flensburg, mij bekend van de Haervejsvandring ). De oefenpot tegen Wolfsburg is verloren met 1-5, da's nog slechter dan den Eendracht, nieuwe tweedeklasser, die met 1-4 van een traditionele eersteklasser, FC Brugge, verliest. Maar 't is een oefenwedstrijd, vanaf volgende maand moet gewonnen worden! Voor HSV scoorde Son (Petric kon nog niet meedoen), voor Wolfsburg scoorden Lakic, Scheidthauer, Mandzukic en Tuncay (2). Önning stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Westermann (70' Nagy), Sternberg, Jansen - Besic, Jarolim, Kacar (55' Töre) - Ben-Hatira, Son (81' Ingreso), Arslan (75' Bertram). Overigens wil het HSV-bestuur binnenkort onderhandelen met Petric over een contractverlenging, het huidige is nog voor 1 seizoen geldig. Pitroipa daarentegen was naar Frankrijk om zijn contract te bespreken met FC Rennes. Hamburg zoekt naar een nieuwe offensieve middenvelder, weer ene van FC Chelsea?

  30.06.2011: Ik had het er vorige week nog over, de vierde speler die van Chelsea overkomt, is Jeffrey K. van Hamoet Bruma, nen Ollander, zoals wij hier zeggen. De 19-jarige verdediger, die gisteren in Hamburg het medisch onderzoek succesvol afwerkte, wordt voor een jaar uitgeleend met optie voor nog een seizoen.

  Hier zijn spelersfiche:
  Geboortedatum: 13.11.1991
  Geboorteplaats: Rotterdam, Nederland
  Positie: verdediger
  Grootte: 1,85 m
  Gewicht: 76,3 kg
  Vroegere clubs: Feynoord Rotterdam, FC Chelsea, Leicester City (uitgeleend)
  Successen: FA-Youth-Cup Sieger: 2010 (Jeugd)
  Premier League debuut: 24.10.2009 4:0 tegen Blackburn Rovers
  Champions League debuut: 23.11.2010 2:1 tegen MŠK Žilina
  Interlanddebuut: 11.08.2010 tegen Oekraine 1-1

  29.06.2011: De Standaard is rapper dan de uitgever van de HSV-nieuwsbrief. In een oefenwedstrijd ter voorbereiding op de Copa America heeft Guerrero het enige doelpunt gescoord in de wedstrijd van Peru tegen Senegal.

  27.06.2011: Castelen en Berg komen terug, de Nederlander van een lange revalidatieperiode en de Zweed van PSV.

  22.06.2011: Tiens, ik dacht dat 3 spelers van Chelsea waren overgekomen, het zijn er 4, naast Mancienne, Sala en Töre is nu ook ene Bruma toegetreden. Jarolim, Petric, Westermann en Drobny blijven al zeker. Arnesen zoekt nog een creatieve middenveldspeler, zogezegd een Box to Box-speler. Rozehnal moet nog tekenen bij Lille, dus die komt niet terug. Demel koestert zich in interesse uit Engeland. Indien dat toch niet concreet wordt, wordt hij zondag op de voorbereidingen in Hamburg verwacht. HSV zal alvast proberen voor beide partijen de beste oplossing te vinden. Silva zou liever in Brazilië blijven, HSV doet zijn best een transfer mogelijk te maken, nog tot 15 juli is de transfermarkt in Brazilië open en drie clubs hebben al interesse getoond. Voor Pitroipa is geen concreet aanbod voorhanden. Stade Rennes toont interesse, maar het is niet zo dat ze bij HSV zeggen dat hij weg moet.

  Intussen is de kalender ook klaar: http://www.hsv.de/saison/bundesliga/spielplan-201112/. De laatste thuiswedstrijd is de voorlaatste van 't seizoen op 28.04.2012 tegen 1.FSV Mainz 05, voor de allerlaatste wedstrijd moet HSV een week later naar Augsburg.

  20.06.2011: Ook van Collin Benjamin had ik al in de Hamburgse krant in 't weekend van 14-15 mei gelezen dat hij wellicht zou vertrekken, en nu is ook geweten waarheen, nl TSV 1860 München, waar hij een contract tekende tot en met het komende seizoen, met een optie op nog een jaar.

  Michael Mancienne is met de Engelse U21-ploeg in Denemarken uitgeschakeld, er werd verloren van Tsjechië met 1-2 na een vreemde eindfase. Kapitein (?) Mancienne zat gedurende 90 minuten op de bank. Hoe kan hij dan kapitein zijn, nieuwsbriefschrijver?

  18.06.2011: Gisteren meldde de HSV-nieuwsbrief dat Joris Mathijsen HSV verlaat en Van Nistelrooy vergezelt naar FC Malaga, hij heeft daar een contract getekend tot 2013. Nu ja, dat Mathijsen weg zou gaan, las ik al in de Hamburgse krant in 't weekend van 14-15 mei.

  15.06.2011: Eind juli of begin augustus wordt in Duitsland voor de landsbeker gevoetbald en HSV moet naar VfB Oldenburg, waar dat ook moge zijn (ten NW van Bremen). Wegens saneringswerken kunnen de gastheren misschien niet in eigen stadion, het Marschwegstadion (15.200 plaatsen), spelen. Een verhuis naar Wilhelmshaven is een alternatief, of ook een andere datum. Beide werden al bij de DFB aangevraagd. Naar verluidt zou HSV al tegen VfB Oldenburg gespeeld hebben, maar da's van voor mijn tijd, zoals dat heet, ik was toen pas een jaar oud, HSV won destijds met 1-0.

  14.06.2011: Nog wat nieuwtjes van afgelopen week, zoals dat na Michael Mancienne en Jacopo Sala nu ook Gökhan Töre van FC Chelsea naar Hamburg komt. Met zo'n familienaam kan hij niet anders dan een aanvaller zijn.   Hij heeft overigens getekend tot 30 juni 2014. Behalve zijn steekkaart staat er ook een foto op de site en als ik te ver van 't plein zit, zal ik moeten opletten dat ik hem niet verwar met Petric: ook Töre heeft een gemilimeterd kapsel en getrimde stoppelbaard. In januari 2009 verliet hij de jeugd van Bayer Leverkusen om bij FC Chelsea te spelen. In Londen won hij de FA-Youth-Cup en ontwikkelde zich tot U21-speler voor Turkije. Onlangs was hij bij de 1-1 in België van de partij, voor de eerste keer in het kader van de eerste nationale Turkse ploeg.

  Zijn fiche:
  Naam: Gökhan Töre
  Geboortedatum: 20.01.1992
  Geboorteplaats: Keulen
  Leeftijd: 19
  Nationaliteit: Turks/Duits
  Nationale wedstrijden voor de -21-jarigen: 2
  Successen: FA-Youth-Cup-winnaar 2010

  Voordien nog werden interlands afgehaspeld:
  Aogo won met de Duitse nationale ploeg met 2-1 van Oostenrijk,
  Petric speelde helaas niet mee voor de zege met 2-1 tegen Georgië,
  Besic moest van op de Bosnische bank toekijken hoe zijn collega's met 3-0 de boot ingingen tegen Roemenië,
  in een oefenpartij tegen Brazilië, dat met dezelfde score eindigde als het begon, speelde Mathijsen 90 minuten mee en werd Elia in de 64ste minuut het plein opgestuurd,
  Servië verloor van Zuid-Korea met 1-2, maar Kacar deed niet mee in deze oefenpot,
  Peru speelde in de Kirin Cup in Japan 0-0 zowel tegen de gastheer als tegen Tsjechië, beide keren deed Guerrero niet mee,
  Rincón won met Venezuela een vriendschappelijke wedstrijd met 2-0 van Guatemala,
  in de Afrika-Cup-kwalificatie kwam Demels Ivoorkust tot een 6-2-zege tegen Benin,
  in het duel met het Namibië van Benjamin won Pitroipa's thuisland 4-1, Pitroipa scoorde daarbij het 4de doelpunt.

  03.06.2011: Van Nistelrooy zou, volgens Het Nieuwsblad, transfervrij vertrokken zijn (en HSV dus geen rooie duit opgebracht hebben bij zijn vertrek) en in Spanje 6 miljoen EUR per jaar verdienen.

  HSV is Chelsea aan 't leegkopen, denk ik.   Na Mancienne (die de bijnaam "Machine" gekregen heeft), is nu Jacopo Sala gehaald. Ik kan me niet herinneren dat er veel Italianen bij HSV gespeeld hebben, 't is eens wat anders. Sala speelt bij de nationale Azzuri van jonger dan 20 jaar. De 19-jarige aanvaller, die in het voorbije seizoen vooral op de rechter middenveldpositie speelde in de reserveploeg van Chelsea, tekende na het medisch onderzoek een contract tot 30.06.2014. Hij stamt uit de jeugd van Atalanta Bergamo, ging als 15-jarige naar FC Chelsea en ontwikkelde zich daar als sleutelspeler in de FA Youth-Cup, vooraleer bij het "Reserve-Team" te geraken. Van hem heeft de HSV-webmaster geen steekkaart opgesteld.

  02.06.2011: Van Nistelrooy mag zijn Spaans opfrissen, hij vertrekt naar Málaga (is er geen plaats voor hem bij Real Madrid? ). Hoeveel hij de kustploeg heeft gekost (en vooral: HSV heeft opgebracht ), staat niet op de website van zijn ex-werkgever en op de site van FC Málaga (11de in de rangschikking, dus nog geen Europees voetbal voor hem) vind ik ook niet meteen een bedrag terug, maar wel dat hij enkel voor het komend seizoen getekend heeft.

  01.06.2011: Een halve maand geleden las ik in een Hamburgse krant dat HSV wat op de kleintjes moet letten, en nu lees ik op de website (en eigenlijk gisteren al op Facebook) dat er toch een inkomende transfer is. Erg verbaasd ben ik niet dat de nieuwe speler van Chelsea komt. Defensiespezialist Michael Mancienne komt dus van daar (sportdirecteur Arnesen ook ) en tekent voor vier jaar bij HSV (dus tot 30.06.2015), hij noemt het een grote club met fantastische fans, een flinke uitdaging. Mancienne is geboren in Londen, doorliep van de  -16- tot de -21-jarigen verscheidene jeugdploegen in Engeland. De 23-jarige verdediger was door FC Chelsea aan Wolverhampton Wanderers uitgeleend en speelde in het voorbije seizoen 16 wedstrijden (ongeveer de helft, dus) in de Premier League. Arnesen kent Mancienne en volgt zijn ontwikkeling sedert jaren op, vindt dat de speler een groot potentieel heeft. Na een blitzbezoek aan HSV en Hamburg, zal hij zich met de nationale ploeg der -21-jarigen op het Europees kampioenschap (11. - 25.06.11) in Denemarken voorbereiden.

  Zijn fiche:
  Naam: Michael Mancienne
  Geboortedatum: 08.01.1988
  Geboorteplaats: Londen
  Leeftijd: 23
  Grootte: 1,84 (zoals Petric, dus)
  Nationaliteit: Engeland, Seychellen
  Nationale wedstrijden voor de -21-jarigen: 27
  Premier League-wedstrijden: 50
  Champions League-wedstrijden: 1

  20.05.2011: Trainer Önning heeft een co-trainer: Frank Heinemann, de 46-jarige ondertekende een contract tot 30.06.2013. Hij en Önning leerden elkaar kennen tijdens hun gemeenschappelijke tijd bij VfL Bochum. Hij heeft zelf nog gevoetbald als middenveldspeler en dat enkel en alleen bij VfL Bochum (195 Bundesliga-wedstrijden, 14 doelpunten). Zijn grootste succes als speler was de deelname aan de bekerfinale in 1988 tegen Eintracht Frankfurt. Na zijn actieve tijd als voetballer werd Heinemann in 1996 co-trainer bij de VfL en was assistent in de volgende jaren van Klaus Toppmöller, Ernst Middendorp, Bernard Dietz, Ralf Zumdick, Rolf Schafstall, Peter Neururer en Marcel Koller. In 1997 en in 2004 bereikte Heinemann met zijn team de kwalifikatie voor de UEFA Cup. Van 1 maart 2010 tot 14 maart 2011 was Heinemann coördinator van de jongeren bij de VfL. Hij zei in alle geval fier te zijn nu bij HSV te kunnen werken.

  18.05.2011: Gezien zaterdag de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld werd en de wedstrijden van het volgende seizoen natuurlijk nog niet gekend zijn, zet ik hier de nieuwtjes bij. In plaats van pas op 1 juli begint sportdirekteur Frank Arnesen al volgende week maandag, 23 mei, aan zijn werk bij HSV. Op de website staat een verslag van een interview met hem en vooral dit vind ik van belang:

  Trainer Oenning en hij zijn overeengekomen met een kader van 24 spelers, daarbij drie keepers, het volgende seizoen aan te vatten. Het kunnen er wel 23 of 25 zijn, maar 24 is hun richtcijfer. Daarvan zijn 20 profs en vier spelers komen uit de opleiding.

  Mladen Petric vindt hij een uitstekende speler, met wie ze (hij en Oenning hopelijk ook) graag verder willen en hem een contractverlenging aanbieden. Vanaf maandag is Arnesen dus in Hamburg aan de slag en dan zal hij zich onderhouten met Mladen. Arnesen wil de plannen met de andere blijvers bespreken en proberen hen te overtuigen dat ze in een goed team zullen spelen.

  Verder wil Arnesen, ondanks de financieel niet zo rooskleurige tijden, naar een kampioenschap werken, misschien is 't niet voor 2012, maar hij ziet het blijkbaar wel gebeuren, want hij heeft altijd voor 't kampioenschap gespeeld.

  14.05.2011: HSV-Bor. Mönchengladbach: 1-1

  Ik vertrok thuis kort na 6 uur en met een paar pauzes en ook de gebruikelijke wegenwerken en file, kwam ik voorspoedig aan bij het hotel, NewLivingHome Residenzhotel - de twee hotels aan de Kielerstraße waar ik eerder al overnachtte, waren reeds volzet. Maar het was er niet ver vandaan en ook gemakkelijk te vinden (met de GPS ), dicht tegen het Hagenbeks Tierpark en de gebouwen van NDR en ARD. Helaas sluit dat park al om 18.00 uur, dus heb ik het niet bezocht na de wedstrijd, en ’t was wel voor de laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen 2010-2011 dat ik naar Hamburg reed, hé?  Ik parkeerde mijn auto op de “privé” parkeerplaats, ik logeerde er tenslotte. Met mijn tas moest ik een eindje stappen, want de voorgevel (met receptie) van het hotel ligt naast het gebouw voor persoonlijke verpleging. Naderhand bleek uit de documentatie op de kamer dat dit hotel deel is van een totaalconcept: je kan er ook een appartement huren voor langere tijd (ook jaren, denk ik) en men kan er rap aan die persoonlijke verzorging geraken (voor mensen met een handicap, bij voorbeeld). Het viel me dan ook op dat mijn kamer brede deurgaten heeft, dat de douche geen bak heeft maar wel een stoeltje, dus geschikt voor mensen met rolstoel of loopwagentje. Enfin, aan deze details gaf ik pas na de wedstrijd de nodige aandacht, want ik kwam om 14.00 uur aan en wou dus eigenlijk meteen vertrekken.

  De receptionist, naamgenoot van een der verdedigers van HSV, Heiko Westermann, maar geen familie naar eigen zeggen, zei me hoe ik de bushalte voor bus 22 kon bereiken en gaf me een uitdruk van de dienstregeling. Ik wachtte een tijdje maar moest de eerstvolgende bus laten rijden omdat de chauffeur maar 1 deurvleugel opende, en die passagiers konden niet meer doorschuiven. Een kwartier later kwam nog een bus 22 en die chauffeur opende ook de andere deurvleugel, waarvoor ik hem dankte bij het instappen. Ik stapte pas uit bij Hellgrundweg en volgde het andere zwart-blauw-wit geklede volk. Het was ongeveer 15.00 uur toen ik aan het stadion aankwam, en ik liet me maar meteen fouilleren (door een vrouw, natuurlijk), scande mijn stadionticket en zocht mijn plaats op. Ik zat op de op 1 na hoogste rij, had dus een goed overzicht maar de spelers waren wat te ver om goed te herkennen. Alleen Van Nistelrooy herkende ik meteen aan zijn gang en Elia aan zijn kuif. De ambiance was al ingezet en enkele afscheidnemers werden in de bloemen gezet: Trochowski, Van Nistelrooy, Zé Roberto en Rost (de andere drie wellicht ook, maar toen zat ik nog niet neer). Dan werd gezongen met de harde kern in de noordtribune, de ploegen werden voorgesteld (voor de bezoekers stond Daems alleen als Belg, De Camargo startte op de bank, van Bailly was geen sprake). De match begon met enkele minuutjes vertraging (alle wedstrijden moeten op hetzelfde moment beginnen, maar ik denk dat ze in Dortmund wat achter waren door hun kampioenschapsviering). Scheidsrechter Gräfe floot dan maar de wedstrijd in gang.

  De bezoekers hadden een uitgesproken doel, voor HSV was het wellicht om het even, het had niets meer te winnen of te verliezen, maar het moest wel weten dat de bezoekers alleszins wilden winnen teneinde de eindronde tegen de degradatie te vermijden. Na korte tijd scoorde Guerrero al, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat zijn collega (vanwege de hoogte waar ik zat herkende ik hem niet) een tegenspeler hinderde. Later werd Guerrero aangetrapt en bleef liggen, hij moest zelfs met de brancard weggedragen worden! Geen Copa America voor hem, hij valt voor zes tot acht weken uit. Pitroipa kwam dan in zijn plaats. De Borussen namen de controle van de wedstrijd in handen en na 41 minuten scoorde Arango van op een vrije trap, fraai genomen en Rost was allesbehalve blij. Nog enkele minuten en ’t was pauze. Intussen, zoals ook vorig seizoen gebeurde, kregen de 57.000 toeschouwers tussenstanden te zien van andere wedstrijden, zelfs van die matches die eigenlijk geen belang hadden. Maar de wedstrijden van Wolfsburg (directe concurrent van Mönchengladbach), Frankfurt (ook in acuut degradatiegevaar) en Bremen (maar dat is om een andere reden) kregen wel aandacht en soms applaus van de toeschouwers.

  De tweede helft bleven de bezoekers proberen de voorsprong uit te bouwen maar in de 72ste minuut scoorde Ben-Hatira, na wonderlijke voorbereiding van Van Nistelrooy, de gelijkmaker, en maakte zich hiermee ongetwijfeld geliefd bij Wolfsburg. Daarmee was de tijd aangebroken om afscheidvierders te bejubelen (maar niet allemaal, want Trochowski, Choup-Moting en Torun mochten op de bank blijven zitten, Castelen overigens ook…). Frank Rost werd constant door de noordtribune gevierd, Collin Benjamin kreeg bij zijn inwisseling zelfs een minuten lang jubelorkaan (tot zes keer scandeerde de stadionomroeper zijn voornaam en de harde kern zijn familienaam). De laatste 18 minuten gebeurde niet veel meer en nu heb ik HSV alles al zien doen: ik heb ze al zien winnen, helaas ook zien verliezen (de enige keer dat ik er prefect mee kon leven was vorig jaar maart bij Anderlecht, omdat HSV Europees toch verder ging ) en nu heb ik ze ook zien gelijk spelen. HSV speelde in deze opstelling: Rost - Diekmeier (85’ Benjamin), Kacar, Westermann, Aogo - Zé Roberto (68’ Van Nistelrooy) - Tesche, Rincón, Elia - Ben-Hatira, Guerrero (37’ Pitroipa). Bij de Borussen mocht De Camargo in de 74ste minuut het plein op lopen.

  Na de wedstrijd liep ik nog wat rond tussen de kiosken, ging even de winkel binnen, maar vond niets dat ik absoluut wou hebben en ging dan terug naar het hotel. Daar verfriste ik me en ging avondmalen. In de menu stond ook een tekst met uitleg dat ze in de keuken de hoogste prioriteit geven aan verse producten en de beste bereidingswijze. Dat bleek wel uit de smaak van de filet van kabeljauw en zalm, de gebakken aardappels, de saus en ook een bordje salade dat erbij hoorde. Ik dronk er een karafje droge, witte wijn bij. Daarna ging ik nog een paar artikels uit een Hamburgse krant lezen: een monoloog van Trochowski die niet zo blij was met zijn bankzitterspositie (zelfs vandaag kwam hij er niet af ) en zijn toekomst bij FC Sevilla en hopelijk de Duitse nationale ploeg tegemoet zag (hij is van oorsprong Pool en volgend jaar organiseren Polen en Rusland het Europees Kampioenschap). Een ander artikel ging over de nabije toekomst van HSV: behalve de zeven gevierde spelers moeten er nog zes vertrekken, van inkomende transfers is, voorlopig althans, geen sprake. Er is namelijk geen geld voor (ah ja, twee van de zeven vertrekkers doen dat vrij van transferbedragen…). Aan de andere kant zou de afbouw van personeelskosten van 47 naar 35 miljoenen Euro concrete vorm aannemen. Door die zeven vaststaande uitgaande transfers spaart er HSV zowat 15 miljoenen Euro aan maandlonen. En van de spelers die aan andere ploegen uitgeleend zijn, moeten ze er niet te veel terug hebben, ze willen er liever geld voor (alleen Berg zou moeten terug komen). Nu, dat ze anders eens kijken bij HSV II of wie weet zelfs bij hun U19-ploeg of daar geen beloftevolle spelers zitten om stilaan klaar te maken voor de eerste ploeg? In alle geval, Arnesen zal zijn handen vol hebben!

  Na het avondmaal en de krantenartikels ging ik naar de kamer TV kijken, want “Die Aktuelle Sportstudio” begon al om 22.00 uur (een uur vroeger dan gebruikelijk), maar het duurde langer dan voorzien, wegens de kampioenviering van Borussia Dortmund (in een archiefbeeld van een van hun huidige spelers kwam Petric even in beeld, Borussia Dortmund was zijn vorige werkgever ). HSV eindigde overigens op plaats 8 wat veel beter is dan Werder Bremen en Schalke 04, maar die laatsten hebben een geldig excuus: ze hebben het Europees erg lang uitgezongen en niet tegen de minsten. Na een weldoende nachtrust, een lekker ontbijt van aan ’t buffet en het betalen van rekeningen, reed ik huiswaarts, wat beter vlotte omdat het tenslotte zondag was. Ik reed nog BVB-supporters voorbij, zij gingen nog eens lekker feesten in Dortmund met de ploeg.

  Mijn foto’s staan hier: https://picasaweb.google.com/helgavds/HSVBorMG11

  13.05.2011: Amai, zeg, met zeven zijn ze morgen om afscheid te nemen: Rost (gaat nergens anders spelen?), Zé Roberto (hij wel, maar ik weet niet waar), Trochowski (gaat naar FC Sevilla), Torun (gaat naar Hertha BSC), Benjamin (ik weet niet waarheen hij gaat), Choupo-Moting (zal zijn nieuwe bestemming binnenkort bekend maken) en Van Nistelrooy (ik weet niet waarheen hij gaat). Scheidsrechter morgen is Manuel Gräfe, op de website staat dit als mogelijke opstelling: Rost - Diekmeier, Kacar, Westermann, Aogo - Zé Roberto, Tesche, Rincón, Elia -Son, Guerrero. Wie niet tussen de lijnen geraakt zijn: Jarolim (10de gele kaart), Mathijsen (trainingsachterstand), Jansen (buikspierverrekking), Petric (spierverrekking), Demel (spierproblemen), Choupo-Moting (trainingsachterstand), Mickel (hand gebroken), Stepanek (opbouwtraining na spierscheur), Castelen (trainingsachterstand), Sowah (speelt bij de beloften). Tiens, bij de bezoekers wordt Bailly niet in doel verwacht, daar zal ene ter Stegen staan, maar met Daems zal er dus wel een Belg bij zijn. De wedstrijd is uitverkocht, maar dat geeft niet, want ik heb mijn kaart al. De statistieken voor HSV zien er niet goed uit, maar die 7 vertrekkers moeten morgen deftig afscheid kunnen nemen. De HSV-weerman voorziet regen in de namiddag, paraplu meenemen dus.

  12.05.2011: De wedstrijd van overmorgen is een afscheidsmatch voor enkele HSV-ers: Rost, Zé Roberto, Trochowski, Torun en ook Collin Benjamin, die blijkbaar de meeste anciënniteit heeft. A propos, Rost houdt echt op met doelpunten tegenhouden, hij gaat dus ook niet elders keepen (misschien krijgt hij een functie bij HSV?).

  Er is een nieuwe sponsor: Kumho Tyres. Van dat bandenmerk heb ik nu nog nooit gehoord... Blijkbaar is dat een Brits merk dat zich specialiseert in banden voor sportauto's, bolides die wedstrijden rijden.

  10.05.2011: Hij mag zich een kaartje halen voor de oosttribune, Petric doet zaterdag niet mee.  Hij heeft nochtans zijn best gedaan om zijn spierverrekking te (laten) helen maar blijkbaar lukt het niet meer. Zij die wel zullen aantreden, zoals de afscheidnemende Rost, Zé Roberto, Trochowski, Torun, zullen moeten opletten want de bezoekers willen de eindronde tegen degradatie vermijden, en daarvoor moeten die beter doen dan Wolfsburg.

  29-07-2011 om 19:11 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!