NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  28-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13e Natuurreservatentocht, georganiseerd door Padstappers Geraardsbergen vzw (135)

  28.09.2014: Ik parkeerde mijn auto in de industriezone en schreef me in voor precies 16 km, die me langs natuurlijke en enkele verharde wegen door Papemunte, Palingkouter, naar Schendelbeke voor een eerste rustpauze. Het ging dan verder door Moenebroek naar Smeerebbe-Vloerzegem, Dries naar Ophasselt, waar de tweede rustpost gevestigd was. Ik ging vervolgens terug naar de startplaats over de Gapenberg en door het Hasseltbos.

  Natuur was er genoeg en toch was 't een propere wandeling.  Het weer was ook leuk: droog, zonnig en zelfs warm. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/13eNatuurreservatentocht14.

  28-09-2014 om 20:54 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV-E. Frankfurt

  28.09.2014: HSV-E. Frankfurt: 1-2

  Nu hadden ze eens de mogelijkheid om in het klassement over Freiburg en W. Bremen te "springen", botsen ze tegen een uitermate verdedigend, op de counter loerend Frankfurt. Die opende de score in de 44ste minuut (Severovic), Westermann verprutst rechts de bal, Frankfurt verandert van kant, Chandler stuurt een pas, Cléber trapt over de bal - en Seferovic schuift van op 10 m de bal in doel. Met die tussenstand gaan de spelers en trainer de rust in. De tweede helft is 13' oud wanneer Müller de gelijkmaker scoort van op 10 m, hij kreeg de pas van Holtby. Maar kort voor het einde slaat het noodlot toe, de vrije trap van Piazon gaat recht in de hoek binnen, van op goed 30 m, Drobny staat er als versteend naar te kijken. Enfin, om de pessimisten wat op te monteren: het eerste doelpunt in dit seizoen van HSV is een feit...

  Zinnbauer stelde de volgende spelers op:  Drobny - Westermann, Djourou, Cléber Reis, Ostrzolek - Behrami, Arslan (86' Rudnevs, waarom zo lang wachten om twee aanvallers tussen de lijnen te hebben?) - Müller (90' Diekmeier begon op de bank wegens een lichte blessure), Holtby (86' Jiracek), Stieber - Lasogga.

  26.09.2014: HSV heeft een vakature ingevuld, Peter Knäbel wordt Direkteur Profvoetbal, wat die functie dan ook moge betekenen, hij vervangt aldus Kreuzer. Meer uitleg dan "hij zal voor de sportieve belangen van de Bundesligaploeg verantwoordelijk zijn" vind ik niet op de website. De trainer meldt via dezelfde website dat hij op de ingeslagen weg wil voortgaan. Betekent dit dat hij er tevreden mee is als HSV met 1-0 (of 0-1 als 't thuis te doen is) verliest?

  XX

  28-09-2014 om 20:20 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  25-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, Club Brugge - E. Aalst (beker)

  24.09.2014: Club Brugge - E. Aalst: 6-1

  Vanaf 18.15 uur was 't verzamelen geblazen voor wie een ticket voor de door Eendracht Aalst ingelegde bus had gekocht bij het stadionticket. Op de autoradio hoorde ik dat een vracht was verloren op de E40 ter hoogte van Erpe-Mere, en ik kon een stukje van de daardoor veroorzaakte lange file zien toen ik naar de Siesegemlaan reed, op weg naar de parking achter de staantribune. Ook daar was het verkeer vertraagd, maar ik was toch nog op tijd en toonde mijn ticket aan de door de club aangestelde verantwoordelijke supporter. Om zowat half zeven vertrok de bus via Lede, waar hij even stopte om een passagier uit de tweede bus (een minibujs) te laten overstappen. In Lede bereikten we de Gentsesteeweg en reden in Massemen (Wetteren) de autostrade op. Onderweg werd gezongen en in Jabbeke (waar het Jan Breydelstadion ligt) moest de chauffeur wat zoeken (een passagier merkte op dat die van FCV Dender EH wel de tegenwoordigheid van geest hebben om permanente wegwijzers naar de bezoekerskant van het stadion te voorzien, hier niet), maar even na 20 uur konden we uitstappen. Om het stadion te mogen betreden, moest ik eerst de barcode van het ticket laten scannen en mij dan laten fouilleren (het volstond om mijn schoudertasje te openen, daar zit toch niets gevaarlijks in). In het stadion ging ik eerst naar 't WC alvorens mijn plaats in te nemen, niet in vak 421 zoals op het ticket staat, maar in vak 423, achter het doel maar dan hoger. In de oosttribune zat helemaal niemand, de westtribune was niet eens voor 1/3 gevuld, en ook de thuissupporters aan de noordkant zaten achter het doel. Volgens Het Nieuwsblad waren er 5000 toeschouwers, volgens de website van Eendracht waren daarvan 1900 bezoekers. De meesten zijn gewend recht te staan tijdens de wedstrijd, zo bleek algauw.

  Om half negen begon de wedstrijd (nog zonder De Oliveira, die naar verluidt nog een tweetal weken buiten strijd is door een ontsteking aan de patellapees), en na 12 minuten scoorde Castillo reeds, een minuut later gevolgd door Storm. Van Den Noortgaete stond er bij beide doelpunten wat aan zijn lot overgelaten. Eendracht probeerde zeker ook te scoren, maar het lukte niet en met de tussenstand van 2-0 gingen we de rust in. Die duurde iets langer dan 15'. Na nog eens 15' en na een botsing tussen Van Den Noortgaete en De Sutter ging de bal op de stip en Gedoz miste niet. Hij werd zowat meteen daarop vervangen. Twaalf minuten later liet De Neve ons weer wat hoop koesteren (1-3). Maar lang duurde de vreugde niet want De Sutter kopte een kwartier voor tijd raak en een paar minuten later kreeg de thuisploeg een tweede strafschop.  Izquierdo zette de elfmeter om (oook hij werd daarop meteen vervangen...).  In de slotminuten voorkwam Van Den Noortgaete nog een paar keer een zesde tegendoelpunt maar dat kwam er uiteindelijk toch nog nadat De Sutter een hoekschop tegen de netten kopte. Na het eindsignaal (er werden geen extra minuten gespeeld) kwamen de spelers hun supporters begroeten en ik meen dat aan hun rechterzijde (links van waar ik stond/zat) de Aalsterse burgemeester hetkend te hebben. Kwam hij kijken hoe het nieuw stadion van Eendracht er zo ongeveer dient uit te zien?

  Ook op de teruwgeg naar de bus bracht ik een bezoek aan de sanitaire faciliteiten van 't Jan Breydelstadion (4 WCs voor de vrouwen, dat is meer dan bij de zittribune in Aalst, maar 2 minder dan in de Imtech Arena van HSV). Rond 23 uur vertrok de bus en hield een pauze in Drongen. Daar bleven we wat langer staan omdat een koppel supporters niet had verwittigd dat met een andere supportersbus (een partybus, leek wel) teruggekeerd werd. Tijdens de terugreis werd wel even gezongen, maar vooral de opmerkelijke resultaten van de andere wedstrijden besproken.

  Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, Lievens, De Cuyper, Martin (54' K. Janssens), Van Damme, P. Janssens, Bogaerts, Vansimpsen (70' Koulibaly), De Neve en Smet (54' De Greef).

  25-09-2014 om 20:48 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, Bor. M'gladbach-HSV

  24.09.2014: Bor. M'gladbach-HSV: 1-0

  Terwijl ik in Brugge op Eendracht Aalst zat/stond te kijken, liet HSV dus de drie punten achter in 't Ruhrgebied. De bezoekers zouden nochtans goed gespeeld hebben, maar ja, er moet eens gescoord worden, hé. Gescoord heeft enkel Kruse en het valt op dat Drobny 1 keer de bal uit zijn doel moest halen en de schade dus beperkte.

  Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier (90' Götz), Djourou, Westermann, Ostrzolek - Behrami, Arslan (79' Rudnevs) - MüllerHoltby, Stieber (73' Cigerci) - Lasogga.

  25-09-2014 om 20:47 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  21-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15e Levenslustige Wandeltocht, georganiseerd door Levenslust vzw

  21.09.2014: Wie zoekt die vindt een parkeerplaats bij het kasteel in het domein waar MPI Levenslust gevestigd is en gaat zich dan inschrijven. Dat kost 2 EUR, wat niet op de e-Marching niet vermeld staat (enkel de korting voor federatieclubleden), bij die prijs hoort een consumptiebonnetje voor een gratis kriek bij Lindemans. Ik vertrek voor de afstand van 14 km want het is aan het regenen, deze afstand voert mij over vooral natuurlijke paden. De eerste kilometers zijn behoorlijk modderig en ik doe mijn best mijn schoenen niet achter te laten in de modder, niet uit te glijden op andermans sporen en niet in plassen te belanden. Ik bereik zonder natte voeten maar met bemodderde kuiten (wegens in short gekleed) Gaasbeek, maar vooraleer het kasteel in zijn park te bereiken, mag ik mijn controlekaart laten afstempelen, de sanitaire infrastructuur van het Waterhof (boerderij met winkel en verbruiksterras) bezoeken en dan een bodding doorspoelen met een frisdrank, schuilend onder paraplu's (in feite parasols). Van daar ga ik naar het kasteeldomein, maar wel aan de achterkant over een min of meer natuurlijke trap. Het kasteeldomein verlaat ik via de oprit, de hoofdingang, en ga dan verder naar Vlezenbeek, langs een ander kasteel - van Groenenberg -  om daar in de brouwerij van Lindemans, of beter gezegd in het café, een gratis kriek te krijgen in ruil voor het bonnetje. Het smaakt mij zeer en ik keer terug naar de school via Sint-Gertrudis-Pede, ook nu over een modderpad.

  Het weer was niet leuk, het regende tot ik het Lindemans-café verliet, het parcours was overwegend van natuurlijke oorsprong en de uitpijling was perfect, het is al heel lang geleden dat ik zo'n perfect uitgepijld parcours mocht volgen. Overigens organiseerde Levenslust vzw tegelijkertijd een mountainbiketocht maar stuurde de wielrenners van aan de start meteen de tegenovergestelde richting uit, zodat ze niet in de weg reden van de wandelaars (de enige fietsers zag ik op de openbare weg).

  Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/15eLevenslustigeWandeltocht14

  21-09-2014 om 21:11 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - Patro Eisden

  21.09.2014: E. Aalst - Patro Eisden: 1-1

  Na 15' scoorde Allegria voor de bezoekers, in een snelle counter omspeelde hij Van Den Noortgaete en 0-1 was ook de tussenstand, hoewel ook Eendracht kansen schiep, vooral via Shkodra en Ph. Janssens. In de tweede helft heeft de thuisploeg nog problemen met de bezoekers maar op een kwartier voor tijd lukte het Vansimpsen toch om de vrije trap van Vanbelle het doel binnen te koppen. Beide ploegen probeerden verder om de drie punten te halen, maar het bleef bij een gelijkspel.

  20.09.2014: Op haar website legt Eendracht Aalst uit waarom ze absoluut een nieuw stadion wil/nodig heeft: het stadion is oud en versleten en daarvoor wil (en kan) Eendracht Aalst geen extra boetes meer betalen, de staantribune (eigenlijk een noodtribune) voldoet niet zodat een andere oplossing zich moet aanbieden, de Pro League heeft bekendgemaakt dat ze 4 miljoen euro veil heeft voor de tweede klasse. Hiervoor dient de hervorming van tweede klasse doorgevoerd te worden voor 15/03/2015. Een werkgroep dienaangaande zal door de tweede klasse opgericht worden. De hervorming omvat 24 ploegen zijnde de 16 uit eerste klasse en 8 uit de tweede klasse, waarvan Eendracht Aalst momenteel deel uitmaakt. Het bestuur moet dus een aanvraag indienen voor de licentie voor eerste klasse hetgeen impliceert dat Eendracht infrastructureel ook ploegen uit eerste klasse moeten kunnen ontvangen. Een infrastructureel plan is dus noodzakelijk en dient opgesteld te worden voor het einde van het jaar 2014.

  15.09.2014: Morgen betogen veel Eendacht-supporters (die dus niet moeten werken ) tegen de toestand met het stadion en de raad van bestuur van SC Eendracht Aalst steunt ten volle die actie (rekent er op dat de betoging vreedzaam blijft). Op die manier geeft ze hiermee een krachtig symbolisch signaal aan de buitenwereld dat alle geledingen van de club begaan zijn met de problematiek van het stadiondossier en in het algemeen met de toekomst van de club. Morgen om 18u00 wordt er verzamelen geblazen aan het Pierre Cornelisstadion. Een halfuur later is het vertrek voorzien richting Grote Markt, waar om 19u00 de gemeenteraad doorgaat.

  21-09-2014 om 20:05 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  20-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Haaltert, georganiseerd door Euraudax België (258)

  20.09.2014: Ik parkeerde op de parking voor de feestzaal Hof Ten Eede en schreef me bij de kaalgeschoren Paul in voor de eerste lus van 25 km, begroette de talrijke bekenden en bezette een stoel bij de Ronsenaars en Eddy, genoot van een kopje koffie. Om negen uur begonnen we onder leiding van Albert (de broer van Paul die tevens de eerste omloop had opgesteld) en Ronny (Nacht van Vlaanderen). Deze lus leidde ons over verharde en natuurlijke wegen langs kapelletjes en de spoorlijn (naar Burst, denk ik, want er ligt maar 1 spoor) naar Bambrugge. Daar wordt morgen de Steenbergcross gefietst, maar we mochten er langs omdat we toch maar enkele minuten nodig hadden (dit in tegenstelling tot een uitgepijlde wandeltocht waar men zowat de hele dag kan passeren). Na nog geen anderhalf uur voor 9 km kwamen we aan bij de kantine van de voetbalclub van Bambrugge, waar Albert trainer is. Daar hadden we een half uurtje om iets te drinken en de sanitaire infrastructuur te bezoeken.

  De volgende tien kilometer naar de Topmolenheuvel in Mere ging via Aaigem om bij Van den Bossche een lekker ijsje te verorberen (zij die zin hadden, alleszins, zoals ik). Op de Topmolen stonden Marleen en Charles ons op te wachten met frisdranken en knabbels allerhande. Daar nam Albert afscheid van de wandelaars, hij moest op tijd terug in Bambrugge zijn voor zijn andere hobby. Van daar ging Paul ons zelf voor naar Haaltert, via het Warandepark. Terug in Haaltert nam ik afscheid van wie verder ging en eerst waterzooi op zijn Haalterts binnen lepelde.

  Het weer was zonnig en warm en mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/EuraudaxHaaltert14

  20-09-2014 om 20:49 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - Bayern München

  20.09.2014: HSV - Bayern München: 0-0

  Dat hadden de bezoekers wellicht niet verwacht.  Al uit het verslag op de LiveTicker bleek dat HSV erg gedreven en geconcentreerd speelde, ik had zelfs de indruk dat de thuisploeg het spel beheerste (de statistieken spreken dat tegen, HSV was voor 33% in balbezit). Als keeper vind ik Drobny even goed als Adler, maar heeft de eerstgenoemde de verdediging beter georganiseerd? Of had de trainer al meer invloed? Volgens de ARD-reporter won Westermann elk individueel duel (heet dus weer even Bestermann ) en vooraan deden Lasogga, Müller en Holtby hun best om de drie punten thuis te houden, maar vonden Neuer in hun weg. De keeper van de nationale ploeg verdiende de rode i.p.v. gele kaart door buiten zijn doelgebied de bal met de hand weg te werken, maar ja, Bayern leg je geen strobreed in de weg, hé. Een vijftal minuten extra tijd bracht geen doelpunt, maar zowel de spelers, de trainer als ook de supporters bejubelden het gelijkspel als ware het een zege.

  Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Djourou, Westermann, Ostrzolek - Müller (87' Steinmann), Behrami, Arslan (66' Jiracek), Stieber, Holtby - Lasogga (76' Green). Guardiola begon trouwens met Alonso en Lewandowski op de bank, hoogmoed, zeker?

  16.09.2014Na het ontslag van Slomka heeft de trainer van jongerenploeg (U23), Josef Zinnbauer, het roer overgenomen. Met deze jongerenploeg heeft hij tot nog toe elke wedstrijd gewonnen, dus dat belooft. Hij wordt overigens bijgestaan door Wächter en Schünemann.

  15.09.2014: Het was te denken, voor of na de wedstrijd van komende zaterdag, Slomka heeft zijn C4 gekregen. Ze zullen in 't bestuur gedacht hebben dat hij kreeg wat hij vroeg (tal van nieuwe spelers) en er nog geen resultaat mee behaalde. Wie het nu wel moet bewijzen, zal weldra blijken. Trouwens, zet het klassement op zijn kop, dan staat HSV bovenaan...

  20-09-2014 om 19:43 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  14-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, Hannover 96-HSV

  14.09.2014: Hannover 96-HSV: 2-0

  Het tij wil maar niet keren...  Andreasen (13') en Sobiech (24', dat is dus niet de verdediger die aan St-Pauli uitgeleend werd) scoorden reeds in de eerste helft de twee doelpunten voor de gastheren. De bezoekers verdedigden dus niet goed genoeg maar kregen in de tweede helft toch enkele kansen voor mekaar. N. Müller en tweemaal Rudnevs hadden twee uitgesproken kansen, maar benutten ze niet, zodat HSV nog altijd niet gescoord heeft in dit seizoen. De samenstelling van de ploeg bijna helemaal veranderen, brengt dus geen zoden aan de dijk:

  Drobny - Diekmeier, Cleber, Djourou, Ostrzolek (60' Jiracek) - Behrami (78' Arslan), Holtby - Green (46' Rudnevs), Müller, Stieber - Lasogga.

  01.09.2014: Op de valreep (gisternacht sloot de transferperiode) heeft HSV nog wat volk binnen gehaald en ander volk laten vertrekken. Badelj vertrok naar Firenze, of Fiorentina zoals de ploeg heet, en Skjelbred, zoals eigenlijk verwacht, terug naar Hertha BSC Berlijn. Lewis Holtby - in het Duitse Erkelenz geboren - wordt uitgeleend door Tottenham Hotspur, hij is middenvelder. Van Bayern komt voor een seizoen Julian Green, een Amerikaanse middenvelder, hij moet maar zien dat hij voor HSV ook kan scoren, als hij Courtois kan verschalken in Brazilië (maar de Rode Duivels wonnen toch ).

  14-09-2014 om 21:06 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  13-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, WS Brussels - E. Aalst

  13.09.2014: SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, WS Brussels - E. Aalst: 3-3

  Aan het liveverslag op de website te zien was het een boeiende wedstrijd waar meer bezoekers in de tribunes waren dan thuissupporters. Het duurde tot bijna aan de rust wanneer de score geopend werd door Bogaerts (43'), de andere doelpunten vielen in de tweede helft en nog wel tot het eindsignaal, of het scheelde niet veel: Diop (46'), Vansimpsen (54'), Vanbelle op penalty (65'), Grisez (90') en Di Rosa op penalty (92').

  Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, Lievens, Janssens K., Van Damme, Janssens P. (88' Bael), Bogaerts (57' De Greef), Vansimpsen (83' De Cuyper), De Neve, Shkodra en Smet.

  13-09-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  07-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - STVV

  07.09.2014: E. Aalst - STVV: 1-2

  De Oliveira is zijn belofte dus niet nagekomen.  Niet dat ze niets probeerden, het regende kansen langs beide zijden, maar in de 26ste minuut kregen de bezoekers een penatly van Vanbelle. Hoewel... De tackle van onze verdediger was duidelijk buiten de grote rechthoek maar door dat Dequevy over goede duikcapaciteiten beschikt legde scheidsrechter Van Driessche de bal op de stip. Schils liet deze kans niet onbenut en knalde staalhard door het midden de 0-1 tegen de netten. Aalst bleef de gelijkmaker zoeken, maar de rust ging in met de 0-1-tussenstand. Zeven minuten na de start van de tweede helft toen Rherras, die veel ruimte kreeg, op VDN afstormde. De Luikenaar hield het hoofd koel en schoof de bal netjes onder onze doelman. Een vrije trap van op rechts werd door Vanbelle schitterend in de verste hoek gekruld, 1-2, en er waren nog een 8-tal minuten te spelen. Maar helaas bleef het hierbij.

  Deze wedstrijd kreeg wat aandacht van de VRT in het sportnieuws, alsook de verzuchtingen van de supporters in verband met het stadion, dat helemaal (niet alleen de tijdelijke staantribune) verouderd is.

  Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, Lievens, Janssens Kevin (45' De Greef), Janssens Philippe, Bogaerts, Vansimpsen, De Neve, Shkodra (45' Van Damme), Smet en Rodrigo De Oliveira (70' Bael).

  04.09.2014: De kogel is door de kerk, de bekerwedstrijd wordt in het rookvrije (altijd als FC Brugge thuis speelt, van Cercle mogen de niet-rokers in de smoor gezet worden...) Jan Breydelstadion gespeeld en start op 24 september om 20.30 uur.

  Het Van Roystadion in Denderleeuw was uiteindelijk geen optie meer omdat de verlichting daar niet gekeurd is om een eersteklasser te ontvangen (en zeer weinig Eendracht-supporters willen ook maar 1 cent geven aan de ploeg wiens supporters nog met de wit-zwarte fans gespot hebben - wie staat nu hoger geklasseerd?). De voorbereidingen voor deze mooie bekeraffiche kunnen nu opgestart worden. Heel binnenkort zullen de supporters geïnformeerd worden over de ticketing, die al dan niet in combinatie zal zijn met georganiseerd busvervoer. "Aal tesaumen" naar Brugge (mor lotj eir sigaretten en anderen toebak tois ).

  In Het Nieuwsblad las ik dat Eendracht-supporters op 16 september een protestmars willen houden omdat ze nu eens duidelijkheid willen omtrent de toekomst (liefst erg nabij) van het stadion, de tocht zou gaan van 't stadion naar 't stadhuis.

  07-09-2014 om 21:16 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitstreektocht - Officiële Strooplekkerstocht, georganiseerd door Wandelclub Strooplekkers Borgloon vzw (L 050)

  07.09.2014: Met de bus vol 31 wandelaars kwamen we aan in Borgloon waar elk zijn eigen omloop uitkoos, ik koos voor de langste, 22.6 km, omdat er toch tijd genoeg was. Die leidde mij langs vooral verharde en enkele onverharde wegen langs en door Kuttekoven, Berlingen, Hern, Gotem, Hendrieken naar Voort (in Aalst - de grote Oost-Vlaamse stad dan toch - zou dat "Voesj" zijn ). Daar was de rustpost in een school en daar trof ik enkele Sportvrienden, bij wie ik ging zitten om een lekker broodje belegd met vissalade te verorberen, en door te spoelen met een warme chocomelk, met echte chocolade gemaakt, er even op wachten was het zeker waard. Nadien maakte ik een lus van zo'n 7 km, bij mijn tweede pauze waren die lekkere broodjes helaas op, dus stelde ik me tevreden met een broodje ham (ook de kaas was al op) met fris water. Terugkerend naar Borgloon kwam ik eindelijk aan een van de trekpleisters van deze stad: de doorkijkkerk. Het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh maakte een doorkijkkerk van Borgloon. Reading between the Lines is 10 meter hoog en bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat in de vorm van een Loons kerkje. De constructie weegt maar liefst 30 ton. De speciale constructiewijze zorgt ervoor dat het landschap altijd zichtbaar blijft doorheen de kerk, zowel van op afstand als van dichtbij. De kerk is hierdoor wel aanwezig,  maar ook afwezig in het landschap. Ik keek vooral tussen de lijnen want ik heb niets te lezen gezien.  Bij het naderen van het centrum van Borgloon had ik nog een kuitenbijter te ondergaan, een eind verder was de school waar ik nog meer Sportvrienden trof. Ik had dan nog een uur om mijn dorst te verslaan.

  Het weer was goed om te wandelen: warm en wisselend bewolk en zonnig. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/Fruitstreektocht14

  07-09-2014 om 20:57 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  04-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, KAS Eupen - E. Aalst

  03.09.2014: KAS Eupen - E. Aalst: 3-1

  Shkodra scoorde al vroeger maar dit was toch ook vroeg: in de 11de minuut opende Taulemesse de score en meer werd in de eerste helft niet gescoord, wel geprobeerd, door beide ploegen. De tweede helft was 12’ bezog toen Lallemand de score verdubbelde. Dat we sambavoetbal zouden krijgen, dat had ik op Facebook al "voorspeld", de Oliveira, die de hele tweede helft meespeelde, probeerde de bordjes in evenwicht te krijgen in de 58ste minuut (2-1) maar in de 95' moet Lievens gedacht hebben dat er verlengingen bezig waren, want hij scoorde in het andere doel... (3-1). Zo staan Eendracht, Eupen en OHLeuven weer samen aan de kop van het klassement.

  Van Acker stuurde deze spelers de akker op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, Lievens, Janssens K., Van Damme (45’ de Oliveira), Janssens P. (87’ Koulibaly), Bogaerts, Vansimpsen, De Neve, Shkodra (83’ De Cuyper) en Smet.

  XXXXX

  XX

  04-09-2014 om 20:19 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!