NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  26-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26.07.2009 - 50 km Rondom Aaigem, georganiseerd door W.S.V. De Kadees Aalst (063)

  Omdat ik in de namiddag nog op ouderlijk bezoek ging, geen zin had om me te haasten en mijn wandelsandalen niet bij had (hoewel, dewelke ik toen droeg zijn eigenlijk ook sportsandalen, zie foto 4), koos ik voor de 12 km. Tot mijn aangename verbazing zag ik nog twee Sportvrienden aankomen en voor dezelfde afstand kiezen. Koenraad en Bart hielden mij gezelschap tijdens deze wandeling die via veld- en openbare wegen, langs het gehucht Berg en een kapel voor de H. Aldegonda naar Woubrechtegem leiden. Die heilige was geboren ergens in Henegouwen in 630 en overleden in Maubeuge (niet ver over de Franse grens) in 684, ze is beschermheilige voor (of tegen…) kanker, kinderziekten, koorts, tetanus, zweren, hoofd- en keelpijn.

  We besloten om in Woubrechtegem enkel een controlestempel te halen en voort te stappen naar Heldergem. Intussen passeerden we langs het Hof te Holbeek, Oom (wiens nonkel? ) en over de Steenbeek, waarvoor een vaste wandelroute werd uitgestippeld. Tegen dat we in het parochiehuis van Heldergem waren (tevens de bagagepost voor de 50-km-wandelaars), had de zon de atmosfeer al lekker opgewarmd en we besloten daar wel onze beginnende dorst te lessen. Van daar was het niet ver meer, via Oud Dorp en net langs de Dries, naar de Zaal Torengalm.

  Mijn fotoalbum is hier: http://picasaweb.google.be/9470hvds/Aaigem09

  26-07-2009 om 21:40 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  23-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: inleiding

  Hoezo komt een Aalsterse nu te supporteren voor, begot, een Duitse ploeg? Wel, in de jaren 1980 was het hoegenaamd géén probleem om te vernemen hoe de Duitse ploegen hadden gepresteerd, reeds een kwartier na het affluiten via “Die Sportschau” op ARD. Vader en broer (de oudste was toen al gehuwd en verhuisd) hadden die gewoonte al rap opgenomen, en omdat er ofwel TV was, ofwel radio, hoorde ik nogal veel over dezelfde doelschutters spreken, en een naam die me opviel, vooral toen ik zag wie zich daardoor aangesproken diende te voelen, was die van Horst Hrubesch, die dus bij HSV speelde, en wel van augustus 1977 tot juni 1983, net te laat dus om mee te doen in het verslaan van Sporting Anderlecht voor de Beker der Bekerhouders (2-0, doelpunten van Volkert en Magath), maar wel op tijd om de ploeg het eerste kampioenschap sedert de invoering van de Bundesliga te schenken. Ik heb ingepikt tijdens het seizoen 1982-1983 en sindsdien de ploeg niet meer losgelaten. Overigens is Hrubesch in België ook gekend, eerst omdat hij in 1980 het Europees Kampioenschap (voor landenploegen) uit Pfaff zijn pollen hield door tweemaal te scoren, en in 1983 toen hij voor Standard Luik tekende. Maar dat was al bij al niet zo’n goeie keus gebleken, al kon hij niet weten dat Standard zou leeglopen door een omkopingsschandaal. Ik heb hem trouwens aangevuurd tijdens de finale van de Belgische Beker (toen heette dat nog zo), maar dat verloor Standard van AA Gent. Hrubesch is dan teruggegaan naar Duitsland, waar hij speelde bij Borussia Dortmund, alwaar hij het na een seizoen voor bekeken hield. Toen begon zijn trainerscarrière en wel bij Rot-Weiss Essen. Nu is hij trainer bij het nationale belofte-elftal. Even was hij zelfs assistent van de trainer van de Mannschaft.

  Maar Hamburger SV dankt veel aan Hrubesch, en omgekeerd. Zo waren er twee opeenvolgende kampioenschappen en, als klap op de vuurpijl, het winnen van de Europese Beker voor Landskampioenen, de voorloper van de Champions’ League. Pittig detail: het jaar 2000 viel HSV in dezelfde CL-groep als de andere finalist van 1983, Juventus Turijn. En ook nu weer bleek HSV een nummertje sterker want toen won het met 1-0 (doelpunt van Magath, die ook al enige sterren en strepen verdiende en verdient in het voetbal), en nu speelde het thuis gelijk (4-4) en won het ginds met 1-3. Juve is nu niet minder goed dan toen, of heeft niet minder vedetten dan toen, maar die hebben nu wel meer allures. Ik doel hierbij in het bijzonder op de Fransman Zidane die tijdens de eerste ronde (die Juve overigens helemaal niet overleefde) tweemaal rood kreeg wegens brutaliteiten. Wat hij tegen Panathinaikos uitspookte, weet ik niet, maar Kientz (verdediger) gaf hij wel een kopstoot zodat die wegens een bloedneus moest verzorgd worden (evenwel doorspeelde). Doch dit terzijde. Om het hoofdstuk Hrubesch af te sluiten, als je berekent hoeveel doelpunten in hoeveel wedstrijden hij maakte, heeft hij, aangetekend vanaf 1963, het beste gemiddelde (0,60), zelfs nog beter dan de legendarische Uwe Seeler (0,57), die overigens van ’95 tot ’98 nog voorzitter van de club was.

  Ernst Happel

  Die glorieuze periode was ook te danken aan wijlen Ernst Happel, ook al een bekende in België, Nederland en natuurlijk Oostenrijk, want hij was een Wiener. Hij werd echter ziek en keerde in 1987 naar zijn thuisland, trainde er FC Tyrol (van Innsbruck) tot 1991, en overleed een jaar later. Overigens werd hij in dat seizoen opgevolgd door… Hrubesch. Als eerbetoon aan een van de wereldtrainers werd het stadion van Wenen naar Happel genoemd.

  23-07-2009 om 21:42 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2008-2009

  03 05 2009 : SC Wielsbeke - Eendracht Aalst : 3-2

  Na vier minuten bracht Rosseel de thuisploeg op voorsprong. Twintig minuten later kon Marijn Steurs de bordjes terug in evenwicht brengen maar net voor rust schoot Lauwers SC Wielsbeke terug op voorsprong. Na de rust zorgde Jelle Delie voor de 2-2 maar een kwartier voor tijd schoot SC Wielsbeke via Deschepper de 3-2 eindstand op het bord. Zo eindigt VC EA 2002 na een teleurstellend seizoen op de elfde plaats, Standaard Wetteren promoveert naar tweede klasse. Het is van het seizoen-Lozano geleden (heel lang, dus) dat ik geen enkele match bijgewoond heb. Sorry mannen, maar jullie seizoen was ook niet zoveel aanschouwelijks, hé? Misschien kom ik op 30 juni tegen Anderlecht kijken (en Boussoufa vragen of hij zijn identiteitspapieren wel binnen handbereik heeft ), en toch zeker de tentoonstelling (tussen 26 juni en 2 juli) bezoeken.

  26 04 2009 : Eendracht Aalst - RRC Peruwelz : 2-2

  De Eendracht kwam al na een halfuur op achterstand toen Bula de 0-1 op de bordjes zette. Net na rust werd deze achterstand via Depoitre (die volgend seizoen bij Eendracht zal spelen) verdubbeld. Aalst gaf zich echter niet zomaar gewonnen en tien minuten later scoorde Lionel Lord de 1-2. Een kwartier voor tijd zette Niels Spotbeen zelfs de bordjes weer in evenwicht.

  24 04 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Kevin Franck en Lieven De Veirman zullen volgend seizoen niet meer uitkomen voor Eendracht Aalst. Middenvelder Kevin Franck ruilt Eendracht voor reeksgenoot KSV Oudenaarde. Lieven De Veirman gaat dan weer zijn geluk beproeven bij Hoek in Nederland. Daarentegen komt Kevin Van Den Noortgate naar Aalst. De ex doelman van Club Brugge (jeugd), RSC Anderlecht (jeugd) en FCN Sint-Niklaas tekende voor één seizoen met optie. Vorig seizoen stond Kevin onder de lat bij vierdeklasser KSV Temse, leider in vierde klasse B.
  Het volgende is niet echt nieuws over Eendracht noch van belang voor haar dit seizoen, maar La Louvière, in 2003 nog winnaar van de Beker van België voetbal, verdwijnt na dit seizoen wegens onoverkomelijke financiële problemen, meldt het bestuur van de huidige derdeklasser vrijdag in de kranten van de groep Sud Presse en La Dernière Heure/Les Sports. De KBVB zal zich mogen buigen over de vraag die zich stelt in verband met degraderen en promoveren. La Louvière staat nu voorlaatste en van barragewedstrijden zou wellicht toch al geen sprake zijn maar als derde klasse (A en B) een even aantal ploegen moet tellen, zal er uit vierde klasse wellicht een club meer kans tot promotie. Eendracht moet dit seizoen (nog twee wedstrijden) niet meer tegen La Louvière spelen.

  19 04 2009 : Boussu Dour Borinage - Eendracht Aalst : 3-0

  't Komt er niet meer op aan, zeker... De thuisploeg toonde zich een maatje te sterk en kwam al na een halfuur op voorsprong toen Ken Van Damme de bal ongelukkig in eigen doel zag belanden. Na de rust werd het onmiddellijk 2-0 via Sylvestri. Twintig minuten voor tijd legde de ingevallen Saffer de 3-0 eindcijfers vast. Degraderen kan Aalst gelukkig niet meer, met nog twee wedstrijden te spelen.

  14 04 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website van de club staat te lezen dat Ewen Verheyden volgend jaar terugkeert vanuit VW Hamme, daarentegen verlaat Tidiany Coulibaly Aalst en gaat naar VW Hamme.

  11 04 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website van de club staat te lezen dat volgende spelers de club zullen verlaten (bij sommigen voeg ik eraan toe: "helaas"): Stefan Van Dender, Denis Dessaer, Cedric Boto, Roel Vandenbrande, Wouter Degroote en Benjamin Kabongo. Plezanter nieuws is dat de club een hele week (van 26 juni tot 2 juli) tentoonstelling houdt (in het stadion, vermoed ik) van 90 jaar Eendracht Aalst. Ik had er al eens over gelezen in Het Nieuwsblad, een van de initiatiefnemers deed toen een oproep om tentoonstellingsmateriaal. Openingsuren staan niet vermeld, hopelijk volgt dat nog of lees ik het elders, want ik zou wel eens willen kijken. Allerhande attributen die verband houden met "mijn" (ik wil niet hebberig lijken ) geliefde club zullen tentoongesteld worden, films, foto's, souvenirs,... van de periode 1919 tot nu. In het kader van dit jubileum speelt Aalst op 30 juni (een dinsdag...) om 19u30 een vriendschappelijke wedstrijd met RSC Anderlecht. Van die gelegenheid zal gebruik gemaakt worden om de spelerskern voor het seizoen 2009/2010 voor te stellen. Overigens staat er dit weekend geen wedstrijd op het programma.

  06 04 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website van de club staat te lezen dat er contracten ondertekend zijn. Volgende A-kern spelers hebben hun contract verlengd of liggen ook volgend seizoen nog onder contract bij Eendracht Aalst: Niels De Schutter, Michael Seminck, Jens Podevijn, Lionel Lord, Predrag Filipovic, Thomas Spotbeen (2j), Ken Van Damme (2j), Niels Spotbeen (2j), Jelle Delie. Volgende spelers verdedigen vanaf volgend seizoen de kleuren van Eendracht Aalst: Brecht Moreels (KSV Sottegem) 22 jaar - centrale verdediger, Wouter Moreels (KSV Sottegem) 24 jaar - middenvelder, Laurent Depoitre (RRC Peruwelz) 21 jaar - aanvaller en Glenn Coppens (KSV Sottegem) 24 jaar - middenvelder (2j). Drie van hen zijn ongetwijfeld geen onbekenden van de trainer.

  05 04 2009 : RC Gent Zeehaven - Eendracht Aalst : 1-2

  De rust lijkt terug gekeerd aan de Bredestraat zodat de spelers zich met meer gemak op de wedstrijden kunnen concentreren. Op de website lees ik dat de thuisploeg (het klassement sluitend) wel even na het halfuur op voorsprong via Jacobs kwam. Kevin Franck kon echter nog voor rust gelijkmaken. In de tweede helft scoorde Kevin Franck zijn tweede van de avond waardoor VC EA 2002 na enkele mindere prestaties terug kan aanpikken met een overwinning. Dit brengt Aalst net weer in de eerste helft van het klassement.

  31 03 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website van de club staat de nieuwe samenstelling van de raad van bestuur: voorzitter blijft dan toch Dirk de Bruecker, ondervoorzitter is Frank de Roose, penningmeester Vincent Montfort, secretaris Luc van Hauwermeiren en sportief verantwoordelijke Marcel van den Steen. Behalve deze mensen zetelen in de vzw ook nog Patrick d’Haeseleer, Frans Krauch, Steven de Cock, Geert de Ridder en Michel Markey. Verder wordt het PROJECT 90 met onmiddellijke ingang in voege gebracht en uitgevoerd, als ik me niet vergis heeft dit te maken met de jeugdwerking. En dan belooft het webteam tegen eind volgende maand een overzicht van de aan de gang zijnde gesprekken met de huidige kern van Eendracht Aalst alsook met nieuwe transfers voor het seizoen 2009/2010.

  29 03 2009 : Eendracht Aalst - FCN Sint-Niklaas: 1-1

  Dat is toch al beter dan de twee vorige wedstrijden. Meer weet ik ook niet, want de Sportwereld (deel van Het Nieuwsblad) meldt niets dan het gelijkspel... 's Anderendaags daarentegen staat in de papieren krant wel dat Boto, op aangeven van Franck, de gelijkmaker scoorde en dat de trainer nu wel tevreden was met de inzet, zelfs tijdens de voorafgaande trainingssessies.

  20 03 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Er zijn nogal gedaanteverwisselingen aan de gang bij de Eendracht: Kris Van Der Haegen volgt Marc Dillen op als hoofdtrainer van Eendracht Aalst. De 44-jarige Zottegemnaar was de voorbije vijf seizoenen aan de slag bij reeksgenoot KSV Sottegem (die onlangs thuis van EA verloor ) tot hij één maand geleden zelf opstapte. Met Zottegem dwong hij in 2007 de promotie van vierde naar derde nationale af. Voordien was hij ook reeds hoofdtrainer bij KSC Oosterzele. Hij krijgt ook assistentie: Gerland De Latte en Rene De Cubber (assistent-trainers), Walter De Mulder (trainer doelmannen), als nieuwe coach van de beloften werd Erik Van Langenhove aangesteld. Maar volgens TV Oost is ook het bestuur serieus veranderd, zo is Geert De Ridder geen clubmanager meer (ik meen me te herinneren dat hij begon als webmaster), maar de nieuwe samenstelling staat nog niet op de website van de club. Er zou ook een nieuwe sponsor zijn: Marcel Van Den (of den?) Steen, ik weet niet welk bedrijf hij leidt. Op de regionale zender heb ik ook gehoord dat het bestuur de supporters (twee per supportersclub) regelmatig zal uitnodigen voor een vergadering, de eerste is volgende week al. Da's fijn dat het bestuur de vragen van supporters op die open en communicatieve manier wil beantwoorden.

  15 03 2009 : La Louvière - Eendracht Aalst: 3-1

  De Wolven schoten razendsnel uit de starblokken en dwongen meteen een resem kansen af waaruit ze ook één doelpunt scoorden. Masson zag zijn schot afwijken en in doel belanden. Eendracht van zijn kant kon zijn kansen niet afwerken. De beste was voor Jelle Delie maar zijn kopbal spatte op de lat uit elkaar. Na rust werd het al snel 2-0 toen Palisse een voorzet van Pinelli in doel schoot. Eendracht kwam terug in de wedstrijd toen Kevin Franck een strafschop feilloos omzette maar zeven minuten voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd in zijn voordeel. Prijic nam een afvallende bal in één tijd op de slof en zag zijn schot in de kruising belandden. Trainer Dillen nam dan maar de beslissing zijn ontslag aan te bieden, deze werd meteen aanvaard.

  08 03 2009 : Eendracht Aalst - Diegem Sport: 1-2

  Terwijl ik mij voortsleepte in Lommel en omgeving, verloor Aalst dus van deze toch iets hoger geklasseerde ploeg. Jelle Delie opende nochtans reeds na drie minuten de score. Vijfentwintig minuten later stonden de bordjes echter opnieuw in evenwicht via een goal van Duchatelet. Na 37 minuten spelen kon diezelfde Duchatelet met een prachtig doelpunt de bezoekers op voorsprong brengen. De tweede helft was een maat voor niets.

  04 03 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Via TV Oost verneem ik dat de plooien gladgestreken zijn, en de ontslagnemende voorzitter blijft toch, omdat hij zijn slag thuig haalde. De meningsverschillen die gerezen waren over de nieuwe voorgelegde structuur werden bijgelegd door te voorzien in overgangsmaatregelen tot het einde van het seizoen. De Raad van Bestuur blijft behouden. De nieuwe structuur (project 90 - dat cijfer slaat allicht op het jubileum: Eendracht Aalst viert dit jaar haar 90ste verjaardag) treedt in werking vanaf het nieuwe seizoen. Dit compromis werd bereikt vanuit de bekommernis om de rust te doen weerkeren op de club. De Algemene Vergadering vindt het nu immers uiterst belangrijk dat het 1° elftal zich volledig kan concentreren op het behalen van de derde periodetitel.

  01 03 2009 : Eendracht Aalst - Racing Waregem : 3-2

  Terwijl ik op de terugweg was van de Champagnestreek (Reims, Epernay), won Eendracht dus voor de tweede keer op rij, al kwamen de gasten op voorsprong. Marijn Steurs kon echter na een uur spelen de stand terug in evenwicht brengen. Tien minuten later kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong via Van Brabander. Maar na 82 minuten was het Wouter Degroote die de stand met een kopbal op 2-2 bracht. Eendracht ging op zijn elan verder en in de laatste minuut was het opnieuw Steurs die de bevrijdende treffer binnenschoot en zo de kansen gaaf houdt in de strijd om de derde periode.

  21 02 2009 : KSV Sottegem - Eendracht Aalst : 0-1

  Ik zie deze leuke uitslag op Teletekst om 20.33 uur, op de website van de club staat nog geen verslag, wellicht is het webteam nog blij en opgelucht aan 't feesten, de dag voor carnaval. De Carnavalsstoet en de Nationale Wandeldag achter de rug, vind ik op de clubsite de volgende uitleg: in een gesloten wedstrijd toonde Eendracht zich over de hele wedstrijd net de betere van de thuisploeg. In de tweede helft kon Michael Seminck met zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden de score openen op voorzet van Filipovic. Eendracht kwam vervolgens niet meer in de problemen en won zuinig met het kleinste verschil (tuttuut, winnen is winnen).

  18 02 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Amai, die heeft het ook niet lang uitgehouden op de voorzittersstoel: Dirk De Bruecker deelde de Raad van Bestuur mee zich met onmiddellijke ingang terug te trekken uit het bestuur en het dagelijks beheer van VC EA 2002. De firma De Dijcker NV laat evenwel weten aan te blijven als hoofdsponsor van VC EA 2002. Michel Markey, huidig ondervoorzitter van de Raad van Bestuur, zal in afwachting van de komende algemene vergadering het voorzitterschap waarnemen.

  15 02 2009 : Eendracht Aalst - Union Saint-Gilles : 1-1

  Volgens wat ik op de website van de Eendracht lees, kwam deze na 25 minuten op achterstand via Jules César Oulai. In de tweede helft kon de VC EA 2002 de stand gelijk brengen via een kopbal-doelpunt van Michael Seminck. Vijf minuten voor tijd kreeg Kevin Franck nog rood toen hij een doorgebroken Union-speler vloerde.

  09 02 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Keeper De Veirman diende zondag jl. het terrein vervroegd te verlaten (werd vervangen door Van Steenbergen) na een botsing met Oudenaarde-spits Versyp. De Veirman bracht de nacht van zondag op maandag door in het ziekenhuis waar een bloeding ter hoogte van de nieren werd vastgesteld. Er wordt rekening gehouden met een onbeschikbaarheid van 3 tot 4 weken.

  08 02 2009 : KSV Oudenaarde - Eendracht Aalst : 3-3

  De uitslag kende ik al van TV Oost en op de website van de club lees ik dat na 34 minuten VC EA 2002 verdiend op voorsprong kwam via Jelle Delie. Lang kon Eendracht er niet van genieten want één minuut later maakte Versyp er 1-1 van. In de tweede helft kwam KSV Oudenaarde zelfs op voorsprong via De Jonckheere. Een kwartier voor tijd leek VC EA 2002 af te stevenen op een nederlaag toen Lukas Pareyn er 3-1 van maakte. VC EA 2002 vocht echter terug en amper een minuut later stond de 3-2 op het bord, opnieuw via Delie. Toen Kevin Franck een tiental minuten voor tijd de 3-3 binnenschoot kreeg VC EA 2002 uiteindelijk toch nog waarop het recht had. Diezelfde Kevin Franck miste vijf minuten voor tijd wel nog de kans op de 3-4 maar zag zijn strafschop uiteenspatten op de paal. Aalst staat nog net in de linkerkolom geklasseerd en volgende week zondag ontvangt het Union Saint-Gilles dat iets lager geklasseerd staat, winnen is dus de boodschap, willen de spelers ook een beetje een leuke carnaval beleven.

  04 02 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Eendracht Aalst heeft de contracten met Nourdine Boussoufa en Lorenzo Wouter in onderling overleg, ontbonden. En de 19-jarige linksvoetige verdediger Yannis Meysmans speelt vanaf heden voor vierdeklasser KSK Londerzeel.

  01 02 2009 : Eendracht Aalst - Zaventem Woluwe : 1-1

  Volgens wat ik op de clubsite lees, zou de Eendracht op een zeer moeilijk bespeelbaar veld na een kleine twintig minuten door Janssens die een perfect uitgevoerde tegenaanval afrondde met een laag schot in de rechterhoek op achterstand gebracht worden. Amper vijf minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht. Een corner van Marijn Steurs werd door Michael Seminck op doelman Vujadinovic gekopt. Jelle Delie was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te duwen. Aalst staat veilig op de 8ste plaats in de rangschikking met 25 punten, 13 minder dan de leider, Standaard Wetteren.

  25 01 2009 :WS Woluwe - Eendracht Aalst: 1-1

  Volgens wat ik op de clubsite lees, zou de Eendracht de zege in de slotminuten verspeeld hebben tegen de sjieke Brusselaars. Pas in de tweede helft werd gescoord: Lord zette een één-twee op met Boto en schoot tussen de benen van doelman Kempeneer binnen. De thuisploeg Royal White Star Woluwe Football Club - die zich tot dan toe beperkte tot verdedigen- schoot wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Eendracht had het - mede door de vele overtredingen die tegen onze jongens gefloten werden - moeilijk en moest vijf minuten voor tijd de gelijkmaker toestaan via Yagan. In de slotfase slikte Niels De Schutter nog een tweede gele kaart waardoor hij de wedstrijd van komende zondag tegen Woluwe-Zaventem aan zich ziet voorbij gaan. Waarom noem ik Royal White Star Woluwe Football Club "sjieke Brusselaars"? Hun Fallon-stadion ligt op het domein van Sint-Lambrechts-Woluwe, waarvan de burgemeester in Vlaanderen allesbehalve populair is. Het zal wellicht ook daaraan liggen dat hun website enkel en alleen in 't Frans is opgesteld, hoewel Sint-Lambrechts-Woluwe-Saint-Lambert per definitie een tweetalige gemeente is...

  18 01 2009 : Eendracht Aalst - Standaard Wetteren : 2-1

  Dat is nu eens leuk om lezen op de clubsite! Want Eendracht Aalst beëindigde vanmiddag de reeks van dertien wedstrijden zonder nederlaag van leider Standaard Wetteren. Eendracht won na een sterke partij met 2-1. Na zeven minuten werkte Lord een prima voorzet van Degroote knap af. Op het halfuur kwam Wetteren langszij. Claessens zette een licht toegekende strafschop om. In de tweede helft ging Eendracht voluit voor de winst en even na het uur leverde dat de verdiende winnende treffer op. Na een trekfout op Dessaer ging de bal op de stip en Lord scoorde zijn tweede van de namiddag. Nadien verzuimde Eendracht op tegenaanval nog om de score hoger te laten oplopen. Wetteren beëindigde de partij met negen spelers na twee rode kaarten in de slotfase. Deze zege waar zo lang op gewacht werd, bracht Aalst op de 9de plaats, dus net in de linker kolom. In die linker kolom blijven is de boodschap !

  10 01 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Wie er wel komt, is een nieuwe keeper, Steven Van Steenberghe (geen familie van Jan uit Wetteren, zeker? ik meen dat die zijn familienaam iets anders geschreven wordt) vervangt met onmiddellijke ingang Kurt Lambrecht in de Aalsterse selectie. Lambrecht gaf de voorbije week aan een rustperiode te willen inlassen om volgend seizoen elders een uitdaging als eerste doelman aan te gaan. De club (en de supporters) wenst (wensen) Kurt Lambrecht te bedanken voor zijn inzet en wenst (wensen) hem dan ook alle succes toe in zijn verdere carrière.
  De 30-jarige Steven Van Steenberghe is een Aalsters jeugdproduct. Hij is dan ook geen onbekende in het Aalsterse huishouden en fungeerde destijds als doublure voor Vladan Kujovic. Hij speelde eerder ook nog voor KSV Oudenaarde en SK Denderhoutem.

  08 01 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Wittesaele komt dan toch niet naar Eendracht, dat staat zowel in de krant als op de website van de club. VC EA 2002 had een akkoord met de 19-jarige aanvaller evenals met FCV Dender EH doch om redenen buiten de wil van beide clubs en de speler om (het ligt aan AA Gent, zo staat in de gazet), bleek een transfer uiteindelijk niet haalbaar. En van een nieuwe datum voor de match op URS Centre is ook nog geen sprake.

  07 01 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  De KBVB besliste vanmiddag alle wedstrijden in nationale reeksen (behalve een vooruitgeschoven bekerwedstrijd tussen twee eersteklassers, Club Brugge-Roeselare) af te gelasten dit weekend wegens het aanhoudende winterweer. De wedstrijd tussen URS Centre en Eendracht Aalst van komende zaterdag gaat dus niet door. De clubwebmaster zal ten gepasten tijd de nieuwe datum wel uploaden.

  06 01 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Eendracht Aalst koopt verder FCV Dender EH uit, zo te zien. Vandaag wordt normaliter de overgang afgerond van spits Dieter Wittesaele (19) naar derdeklasser Aalst. Wittesaele volgt Degroote en Filipovic.

  04 01 2009 : Eendracht Aalst - FCV Dender EH : 4-2

  Vandaag werd deze oefenmatch gespeeld en gewonnen door de thuisploeg. Na 54 minuten scoorde nieuwkomer Degroote tegen zijn ex-ploeg na een prachtige dieptepas van Van Damme. Na 63 minuten werd de score verdubbeld toen Podevijn (pas terug van operatie en revalidatie) neerging in de 16-meter-zone, Lord zette de strafschop feilloos om. Een kwartier later kwam FCV Dender EH via Aganovic terug in de wedstrijd. Maar Spotbeen kopte via een corner van Coulibaly de 3-1 op het bord en amper vier minuten later was de match beslist toen weer Podevijn er 4-1 van maakte. Sylla zette enkele minuten voor tijd de 4-2 eindstand op het bord. Niet alleen Degroote speelde meteen tegen zijn ex-ploeg, ook Filipovic, die liever bij Aalst speelt dan bij Dender assistent-trainer te worden (dit is het laatste seizoen van Boskamp, hij gaat dan met pensioen en Asselman wordt hoofdtrainer).

  03 01 2009 : Eendracht Aalst : nieuws

  Vandaag lees ik op de clubsite dat Tim Aelbrecht (naar SK Berlare) en Dimitri Iakovlevski niet meer blijven (ontbond in onderling overleg met de club zijn contract). Anderzijds worden mogelijk vandaag de onderhandelingen afgerond met middenvelder Wouter Degroote van eersteklasser FCV Dender EH. Degroote was reeds van de partij op de vrijdagtraining. In Het Nieuwsblad las ik dat ook Filipovic (Montenegrijn) van FCV Dender EH zou overkomen. Predrag Filipovic speelde eerder al voor de Eendracht, van 1999 tot 2001, nadien speelde hij nog steeds voor Vlaamse en een Nederlandse club (Roda JC), dus zijn kennis van mijn moedertaal zal hij ongetwijfeld wel hebben.

  27 12 2008 : Eendracht Aalst : nieuws

  Vandaag lees ik op de clubsite dat Arnold Nguekam VC EA 2002 verlaat voor de Nederlandse hoofdklasser HSV Hoek. De Kameroener had een zeer groot aandeel in de promotie naar derde klasse en de club wenst hem - naast veel succes met zijn nieuwe uitdaging - dan ook van harte te bedanken voor de diensten die hij voor de club bewezen heeft. HSV Hoek is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Hoek, een dorp in de Zeeuwse gemeente Terneuzen. De afkorting HSV heeft niets te zien met mijn favoriete ploeg uit de Duitse Bundesliga, maar staat voor Hoekse Sportvereniging. Daar spelen af en toe eens wat Belgen, zoals Gideon Imagbudu (ooit nog bij Eendracht Aalst !) en voorheen David Destorme, nu bij de buren van FCV Dender EH.

  26 12 2008 : Eendracht Aalst : nieuws

  't Lijkt wel uitverkoop bij Eendracht Aalst, de volgende personen mogen naar een andere werkgever uitkijken: Alain Van Mieghem evenals de aanvallers Lorenzo Wouter, Nourdine Boussoufa, Dimitri Iakovlevski (dit jaar pas getransfereerd !) en Benjamin Kabongo, Arnold Nguekam onderhandelt met een niet-nader genoemde buitenlandse club. Daarentegen bereikten Ken Van Damme en Niels Spotbeen een overeenkomst met VC EA 2002 en maken hierdoor op definitieve basis deel uit van de A-kern.

  21 12 2008 : Eendracht Aalst - Boussu Dour Borinage : 1-2

  Terwijl ik mijn nestel aan 't afdraaien was voor de Worteltocht van WSV De Sportvrienden vzw, verzuimde Eendracht Aalst dus de drie punten thuis te houden. Volgens wat ik lees op de website van de club begon Aalst goed aan de wedstrijd waarin het na 11 minuten reeds op voorsprong kwam via Marijn Steurs. Nadien kreeg VC EA 2002 nog enkele goeie kansen om de voorspong verder uit te bouwen maar faalde in de afwerking. In de tweede helft kwam Boussu Dour Borinage al vlug op gelijke hoogte via Delplace. Vijf minuten voor tijd viel de wedstrijd in zijn definitieve plooi toen Amghar de 1-2 eindstand op het bord schoot. 't Werd tijd dat Eendracht Aalst ook met kerstvakantie ging...

  16 12 2008 : Eendracht Aalst : nieuws

  Vorige maand moest de wedstrijd tegen Boussu Dour Borinage gestopt worden (bij een 1-0-stand dankzij Lord), en deze wedstrijd wordt zondag herspeeld. Normaal gezien worden de inkomsten van de verkochte tickets onder de clubs verdeeld, maar de Walen zijn zo vriendelijk om aan de EA-abonnées geen geld te vragen, zij kunnen gewoon komen zien op vertoon van hun abonnement of abonnementsboekje. Ik ben niet betrokken, maar ik vind het een mooie geste.

  07 12 2008 : Eendracht Aalst - RRC Peruwelz: 2-2

  Eigenlijk had dit een uitwedstrijd moeten geweest zijn, maar de bezoekers konden nergens terecht om de voorgeschreven veiligheid te garanderen, dus nodigde Eendracht Aalst uit. Dit verslag is te lezen op de website van de club (ik weet alleen niet hoe lang): Eendracht kwam na amper 1 minuut spelen op voorsprong via Niels Spotbeen die met een knappe volley in de rechterbenedenhoek raak trof. Op het kwartier kwam Peruwelz langzij toen Galucci een vrijschop met het hoofd in doel verlengde. Na de rust ging Eendracht op zoek naar de winnende treffer en twintig minuten voor tijd leek die er ook te komen. Cedric Boto scoorde op voorzet van Marijn Steurs de 2-1. Tien minuten voor tijd kom Peruwelz de bordjes weer in evenwicht brengen. De Poitre kon door de Aalsterse buitenspel glippen en liet Lieven De Veirman kansloos. Door dit gelijke spel blijft Eendracht op één speeldag van de winterstop op een negende plaats staan in de rangschikking.

  30 11 2008 : FCN Sint-Niklaas - Eendracht Aalst: 3-2

  Volgens de clubsite kwam VC EA 2002 op gelijke hoogte via Dimitri Iakovleski nadat De Oliveira aan zijn hattrick (alhoewel, hé, de drie goals moeten toch zonder tussentijds doelpunt vallen?) begon. Op het uur kon FCN Sint-Niklaas weer op voorsprong komen via counter die door De Oliviera werd afgerond. Twintig minuten voor tijd werd het 3-1, opnieuw via De Oliveira. Toen de Sint-Niklaase keeper Willockx vroegtijdig naar de kant moest na handspel, kon Kevin Franck nog scoren vanop vrijschop. In een prangende slotfase miste Eendracht de gelijkmaker nog op een haar. In het verslag wordt Iakovleski drie keer vermeld in verband met proberen scoren (het is hem dus een keer gelukt). Lord toonde zich ook aan Willockx, doch helaas zonder het succes van de Rus.

  22 11 2008 : Eendracht Aalst - Boussu Dour Borinage : gestopt

  Dit lees ik op de clubsite: De wedstrijd tussen VC Eendracht Aalst en Boussu Dour Borinage werd na 45 minuten stopgezet wegens te hevige sneeuwval. Eendracht leidde op dat moment met 1-0 cijfers via een doelpunt van Lord na een twintigtal minuten spelen. Toemetoch, dat het nu zo moest sneeuwen !! Op de site zal ter gelegenheid te lezen staan over de datum waarop deze wedstrijd herspeeld zal worden.

  04 11 2008 : Eendracht Aalst : nieuws

  Een verhaal dat bijna 12 jaar geleden begon, is wellicht vandaag afgesloten. Bijna twaalf jaar geleden velde Gilles De Bilde (toen bij RSC Anderlecht) tijdens de wedstrijd Anderlecht-Aalst zijn tegenstander Krist Porte met een vuistslag. Porte was na een neus- en oogkasbreuk acht maanden buiten strijd. Het Hof van Beroep besliste nu dat Krist Porte 10.000 euro aan het incident overhoudt. Hij is furieus. Misschien ook omdat hij ruim 5000 euro gerechtskosten - van de procedure in beroep - moet betalen (hem is dus een flinke 15.000 euro toegekend als schadevergoeding). Of misschien omdat De Bilde eigenlijk maar een lichte straf gekregen heeft: sportief drie maanden schorsing; correctioneel 75 uur gemeenschapsdienst, negen maanden gevangenis met uitstel voor drie jaar en 40.000 frank (net geen 1.000 euro) boete. Ik meen me te herinneren dat De Bilde destijds zei dat Porte hem hinderde, maar dat is het lot van een aanvaller en een blessure hield hij er, bij mijn weten, niet aan over.

  02 11 2008 : Eendracht Aalst - RC Gent Zeehaven : 2-0

  Alweer goed nieuws te lezen op de website van de club: ze wonnen met twee keer zoveel doelpunten als vorige week, deze keer van Dessaer en Lord. Volgens de reporter van de site kon de score hoger geweest zijn dankzij Van Mieghem, Boussoufa (die van Anderlecht zijn Franse neef), Aelbrecht en Seminck, maar de bezoekers kregen ook enkele kansen.

  26 10 2008 : Eendracht Aalst - RAAL La Louvière : 1-0

  Goed nieuws te lezen op de website van de club: EA heeft zijn vierde thuiszege op zak. Na een matige eerste helft waarin de kansen schaars waren was 0-0 de logische ruststand. Na de pauze drukte Eendracht de bezoeker met de rug tegen eigen doel maar zowel Lord, Kabongo als de sterk spelende Nourdine Boussoufa (neef van die Mbark van Anderlecht) konden het openingsdoelpunt niet aantekenen. De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntenloos gelijkspel tot Roel Van Den Brande - die volgende week bij Diegem Sport een gele schorsingsdag uitzit - in blessuretijd een vrije trap van Franck met het hoofd in doel verlengde. Iakovlevski deed niet mee, hij had zich onlangs op training bezeerd.

  19 10 2008 : Eendracht Aalst - KSV Sottegem: 0-1

  Op de website van de club staat dat EA zwak speelde, in een zeer matige maar gelijkopgaande eerste periode kreeg de thuisploeg enkele goede kansen via Lionel Lord. Na de rust toonde KSV Sottegem de meeste overwinningsdrang en twintig minuten voor tijd leidde dit tot de verdiende en logische goal via Moreels. Eendracht kon vervolgens geen vuist meer maken. Het waren integendeel de bezoekers uit Zottegem die op counter nog dicht bij de 0-2 kwamen.

  17 10 2008 : Eendracht Aalst : nieuws

  Dimitri Iakovlevski is nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd van zondag a.s. tegen KSV Sottegem, tenminste ik lees toch niet op de clubsite dat het bewuste document van Hellas Verona vandaag was ontvangen. In Het Nieuwsblad stond verder nog te lezen dat deze Moskoviet al perfect Nederlands spreekt.

  13 10 2008 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website van E. Aalst lees ik ze daar Dimitri Iakovlevski hebben aangeworven (midden oktober???). Deze 20-jarige Belgische spits werd geboren in Moskou maar verhuisde al snel naar België waar hij de jeugdrangen van GBA doorliep. De voorbije twee seizoenen was hij actief bij het Italiaanse Hellas Verona. Mits het fiat van de Italiaanse voetbalbond is Iakovlevski - die een vrije speler was - komend weekend reeds speelgerechtigd.

  12 10 2008 : Racing Waregem - Eendracht Aalst: 2-1

  Na drie nipte zeges keerde EA puntenloos terug uit Waregem. Het stond al 2-0 toen, drie minuten voor het einde, Nguekam het tij probeerde te keren.

  05 10 2008 : Eendracht Aalst - KSV Oudenaarde: 1-0

  Terwijl ik bij mijn ouders tegen de regen schuilde, won Aalst dus voor de derde keer op rij, met dezelfde score. Kevin Franck, die bijna collega was van ex-HSV Van der Vaart (Franck komt dus van Real Madrid ) zette een strafschop om, verdiend doordat Arnold Nguekam werd neergehaald in de zestien. Eendracht wordt door deze zege alleen vierde in het klassement met vier punten minder dan Peruwelz en Woluwe-Zaventem.

  28 09 2008 : Union Saint-Gilles - Eendracht Aalst: 0-1

  Terwijl ik in Wervik met Sportvrienden op stap was, won Aalst dus op verplaatsing, middels een doelpunt van Van Den Brande op aangeven van Lord. Zo heeft Eendracht de zesde plaats bereikt in de rangschikking.

  21 09 2008 : Eendracht Aalst - WS Woluwe: 1-0

  Op de website van E. Aalst lees ik dat VC EA 2002 gewonnen heeft, dankzij Lord die de bal binnen trapte, nadat die door Nguekam op de paal werd geschopt. Ze staan nu 10de met slechts 4 punten minder dan de leider, RRC Peruwelz (Woluwe Zaventem heeft evenveel punten als Peruwelz maar een iets kleiner doelsaldo).

  14 09 2008 : Woluwe Zaventem - Eendracht Aalst: 3-0

  Op de website van E. Aalst lees ik dat VC EA 2002 aan zijn bezoek aan Woluwe Zaventem een sportieve kater opliep: Woluwe Zaventem kwam op het uur op voorsprong via Stuckens. Twintig minuten voor tijd kreeg Van Den Brande zijn tweede gele kaart - waardoor hij de volgende match mist - en kon Woluwe Zaventem de score verder uitdiepen via Etumba en Van Den Broeck. De doelpogingen van de bezoekers leken niet erg talrijk, en, te zien aan de eindscore, ook niet efficiënt.

  07 09 2008 : Eendracht Aalst - URS Centre : 2-1

  Op de website van E. Aalst lees ik dat VC EA 2002 zijn tweede wedstrijd van het seizoen winnend heeft afgesloten. Lionel Lord zette VC EA 2002 na 35 minuten spelen op 1-0 met een afgeweken schot dat in doel viel. Net na rust kwam URS Centre echter langzij via Delaby. Maar net voor tijd kon Kevin Franck - na handspel - een strafschop omzetten en zo Eendracht zijn eerste zege van het seizoen bezorgen. Wanneer ik verder klik voor wat meer details, valt mijn blik meteen op de eerste woorden van de eerste zin: "VC EA coach Marc Dillen kon bij zijn eerste wedstrijd opnieuw een beroep doen op Alain Van Mieghem die terugkeerde uit blessure." Zeer leuk voor Dillen dat hij een zege beet heeft, maar waar is Limpens naartoe? Bij de opstelling van EA zie ik als keeper Lieven De Veirman vermeld staan. 't Ware leuk nieuws, maar was hij niet geblesseerd voor zes tot acht weken en vervangen door Lambrecht? Kijk maar naar het nieuws van 27 augustus.

  01 09 2008 : Eendracht Aalst : nieuws

  Op de website van E. Aalst lees ik dat Benjamin Kabongo de jongste aanwinst van VC EA 2002 is. Deze 21-jarige aalvlugge aanvaller maakte de voorbije week indruk toen hij o.m. 3x scoorde in de jongste beloftenwedstrijd. Kabongo komt over van eersteklasser AFC Tubize en speelde eerder o.m. voor RSC Anderlecht. Kabongo is speelgerechtigd voor de eerstkomende thuiswedstrijd.

  31 08 2008 : Standaard Wetteren - Eendracht Aalst : 4-1

  Op de website van E. Aalst lees ik dat het verloor nadat Tim Aelbrecht nochtans als eerste scoorde. Na rust deed Wetteren de wedstrijd kantelen. Eerst kon Davy Claessens op strafschop - met bijhorend rood voor Tidiany Coulibaly - gelijk maken (van uw ex-collega's moet ge 't hebben...). Enkele minuten later verzilverde Jan De Langhe een Wetterse counter en zette de thuisploeg op rozen (hoe toepasselijk gesteld ). In de slotfase liep Wetteren nog uit tot overdreven 4-1 cijfers via doelpunten van Claessens en Foket (is die van Nieuwerkerken?). Nieuwbakken voorzitter Dirk De Bruecker, zaakvoerder van hoofdsponsor Group De Dijcker - die overigens het bestaande sponsorcontract opengebroken hebben t.e.m. het seizoen 2010-2011 - zal deze namiddag de supporters mogen troosten hebben, gisteren was op de site te lezen dat hij vandaag, na afloop van de wedstrijd in Wetteren tussen 18.00u en 19.00u, een welkomstdrink gaf in het Aalsterse clubcafé. Tijdens dit uurtje - waarop iedereen van harte uitgenodigd was (maar ik ben niet geweest) - werden alle beschikbare dranken gratis aangeboden.

  27 08 2008 : Eendracht Aalst : nieuws

  E. Aalst verloor zowat alle oefenwedstrijden, maar dat vind ik nog zo erg niet, 't zijn oefenwedstrijden voor iéts. Veel erger is dat doelman De Veirman een spierscheur opliep ter hoogte van de quadriceps met als gevolg een onbeschikbaarheid die geschat wordt op 6 tot 8 weken.

  10 08 2008 : Eendracht Aalst - Leopold Ukkel : 0-2

  Aalst deed wat Anderlecht op Europees "presteerde": verliezen in de eerste bekerwedstrijd (de Cofidis Cup, wat een naam...). 't Was twee keer dezelfde, Gounongbe, die keeper Lambrecht te grazen nam, eenmaal voor en eenmaal na de koffiepauze. Eerder in de week meldde de webmaster dat Jens Podevijn 6 maanden out is met een kruisbandletsel dat hij opliep in de wedstrijd op RS Waasland. Hij wordt binnen 4 weken geopereerd waarop een revalidatie van een 5-tal maanden volgt. Nourdine Boussoufa sukkelt met enkele zwevende botfragementen in de enkel. Verder onderzoek zal uitwijzen welke behandeling is aangewezen.

  23-07-2009 om 21:27 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendracht Aalst: Inleiding
  Mijn interesse in Eendracht Aalst is nogal oppervlakkig gebleven tot de ploeg, onder Laszlo Fazekas, een eerste keer van eerste klasse zou proeven. Tot dan toe was ik enigszins blij wanneer Aalst won, maar niet speciaal bedroefd, als dat niet zo was. Als ik dan eens ging kijken, was dat meestal in het gezelschap van mijn vader, met of zonder broer(s). In de jaren tachtig ging ik ook al meer alleen kijken, er werd dan voornamelijk op zaterdagavond gespeeld, en de ambiance in de dancings (van die aard waar meerdere muziekgenres aan bod kwamen) begon toch pas om tien uur in gang te komen. Het jaar in eerste onder leiding van Fazekas, het seizoen 1991-1992, was eerder een studieronde want erna zakte Aalst weer naar tweede, Jan Ceulemans werd trainer en de club ging opnieuw naar eerste afdeling, om er te blijven, misschien tot verwondering van sommigen.

  De komst van de Caje in 1992 bracht ook de komst van enige euforische momenten. Zo had je dat seizoen, 1995-1996, waar vijf keer op rij werd gewonnen, te beginnen met de match thuis tegen RSC Anderlecht, met 3-1. En toen speelde Gilles De Bilde net bij Sporting, die een aardige duit aan den Iëndracht betaalde voor de Ket. Door het frissere voetbal dat Ceulemans predikte (en de verkoop van de Bundesliga aan satellietzenders zoals Sat.1 en Premiere, waardoor Die Sportschau op zaterdag in de vooravond beperkt bleef tot uitslagen en beeldmateriaal van de op vrijdagavond gespeelde partijen), begon ik meer en meer de smaak te krijgen van het regelmatig naar ’t voetbal gaan, in die tijd ging het hooliganisme gelukkig nog aan Aalst voorbij (ook nu valt het nog aardig mee, in vergelijking met andere steden). Met andere woorden: de microbe had me beet. Overigens, de tekst van het clublied, Iëndracht Veroit, werd gezet op de muziek van "Le rêve passe" gecomponeerd door Ch. Helmer en met de tekst van Armand Foucher, een marslied uit de tijd van Napoleon en op papier gezet in 1906. De originele tekst is als volgt:

  Les soldats sont là-bas endormis sur la plaine
  Où le souffle du soir chante pour les bercer,
  La terre aux blés rasés parfume son haleine,
  La sentinelle au loin va d'un pas cadencé.
  Soudain voici qu'au ciel des cavaliers sans nombre
  Illuminent d'éclairs l'imprécise clarté
  Et le petit chapeau semble guider ces ombres
  Vers l'immortalité.

  Les voyez-vous,
  Les hussards, les dragons, la Garde,
  Glorieux fous
  D'Austerlitz que l'Aigle regarde,
  Ceux de Kléber,
  De Marceau chantant la victoire,
  Géants de fer
  S'en vont chevaucher la gloire.

  Mais le petit soldat
  Voit s'assombrir le Rêve,
  Il lui semble là-bas
  Qu'un orage se lève,
  L'hydre au casque pointu
  Sournoisement s'avance ;
  L'enfant s'éveille, ému,
  Mais tout dort en silence
  Et dans son cœur le songe est revenu.
  Les canons !
  Les clairons !
  Ecoutez !
  Regardez !
  Les voyez-vous,
  Les hussards, les dragons, la Garde,
  Ils saluent tous
  L'Empereur qui les regarde.

  Et dans un pays clair où la moisson se dore,
  L'âme du petit bleu revoit un vieux clocher.
  Voici la maisonnette où celle qu'il adore
  Attendant le retour, tient son regard penché.
  Mais tout à coup... Douleur ! Il la voit plus lointaine,
  Un voile de terreur a couvert ses yeux bleus.
  Encore les casques noirs, l'incendie et la haine,
  Les voilà ce sont eux !

  Les voyez-vous,
  Leurs hussards, leurs dragons, leur Garde,
  Sombres hiboux
  Entraînant la vierge hagarde.
  Le vieux Strasbourg
  Frémit sous ses cheveux de neige.
  Mourez tambours,
  Voici le sanglant cortège ;
  Bientôt le jour vermeil
  A l'horizon se lève
  On sonne le réveil
  Et c'est encor le Rêve.
  Les Géants de l'An deux
  Sont remplacés par d'autres.

  Et ces soldats joyeux
  France ... ce sont les nôtres.
  Blondes aimées ! Il faut sécher vos yeux.
  Vos amis, les voici.
  Les voyez-vous,
  Les hussards, les dragons, l'Armée,
  Ils mourront tous
  Pour la nouvelle épopée.
  Fiers enfants
  De la race
  Sonnez aux champs,
  Le rêve passe.

  Op stap met den Iëndracht

  Zo ging ik dus op 17 oktober 1995 mee naar Rome, waar E. Aalst ging spelen voor de UEFA-Cup, nadat het eerst Levski Sofia, de toenmalige Bulgaarse kampioen, had uitgeschakeld, met 1-2 aldaar en 1-0 alhier. Het telefoontje van de reisagente indachtig was ik behoorlijk tijdig aan het Pierre Cornelisstadion, nadat ik de wagen aan de parking achter de overdekte staantribunes had achtergelaten; in een der cafés zaten twee andere bedienden van het reisbureau aan wie ik 1500 BF betaalde voor het toegangsbewijs en van wie ik mijn vliegtuigticket ontving. De bussen zouden om 11 uur komen. Ik dronk een koffie in een ander, minder bevolkt café en begon er de krant te lezen, wanneer zowat iedereen naar buiten stormde: de drie bussen kwamen eraan. Velen stapten al in, ik volgde hun voorbeeld en zowat een kwartier later vetrokken we naar Zaventem. Onderweg werden we welkom geheten door de begeleider, Dirk. Hij gaf ons het programma mee en wenste ons tot weerziens in Zaventem.

  Daar was ik sinds de uitbreiding niet meer geweest, maar toch was alles behoorlijk duidelijk. Wij dienden ons te begeven naar rij 10 waar EBA enkele desks had. Met mijn boordticket in de hand ging ik al verder naar de pascontrole, achter mij de noest zingende supporters. In de tax-free-shop vergastte ik me op een verzameling eau-de-toilettes in pocketformaat en begaf me dan naar poort A8 waar al andere supporters zaten te wachten. Om 12.40 uur lieten we een stuk scheuren van het boordticket en begaven we ons naar de busjes die ons naar één van de drie klaar staande vliegtuigen brachten; gezien we twee rolstoelrijders mee hadden, kregen zij voorrang en gingen de deuren van de bussen pas open toen zij en hun begeleiders hun plaats hadden ingenomen. Ik ging vooraan zitten (plaats 2C, maar niet op toilet...) en na een half uur begonnen eindelijk de motoren op volle toeren te draaien en vertrokken we. Toen we in de lucht hingen, tussen enkele liedjes door, gaf Dirk ons allerhande informatie mee over het verdere verloop van onze dag, de waarschijnlijke ploegopstelling van AS Roma, de problemen van Van Wambeke, het programma van de Eendracht na de match. De stewardessen kwamen ook stilaan in de sfeer, vooral de blonde kon zich moeilijk inhouden van lachen toen zij een demonstratie gaf van de veiligheidsvoorschriften. Na twee uur en een koude hap eten landden we op Ciampino.

  We gingen naar de uitgang waar we drie bussen vonden die op ons wachtten. Dat deden we een half uur op die twee reizigers die in Zaventem al voor oponthoud zorgden. Ondertussen ontvingen we ons stadionticket, een lap van een bewijs met daarop de ingang, de rij en de zitplaats. Men voerde ons dichtbij het centrum van de metropool, ergens tussen het Colosseo en het Monument van Vittorio Emmanuele. Daar moesten we om halfzeven terug zijn en ieder trok op. De meesten gingen ergens op een terras iets verbruiken, ik filmde de buitenkant van het Colosseo, ging dan terug en kwam er de vrouw van een neef tegen, die zonder hem maar met een nicht en tante naar Rome gevlogen was. We kletsten wat en onze wegen scheidden zich toen ik naar het Monument ging. Ik dacht dat we vroeger, zowat 20 jaar geleden wel de trappen op konden, nu alleszins niet. Ik wandelde verder en kwam uit op een deel van de opgravingen van het Forum. Zo kwam ik terug aan het pleintje waar de bussen moesten komen; het was echter nog vroeg genoeg om een koffie te drinken en een koffiekoek te eten; ondertussen maakte ik een sanitaire stop en kletste er wat tegen andere supporters die enkele Romeinen plaagden.

  De bussen lieten op zich wachten, dat deden wij dan ook, want de carabinieri kwamen ons controleren. Dat duurde natuurlijk lang want wij waren als derde bus aan de beurt. Er werd wat gemopperd en Dirk kwam de gemoederen bedaren. In de bus waar ik zat ging dat redelijk goed vooruit: ik zelf moest enkel mijn identiteitskaart en mijn stadionticket tonen, in de andere bussen was men strenger, zodat zelfs 60-plussers hun broekzakken moesten ledigen… Om een uur of zeven vertrokken we, onder escorte!! De chauffeur kon rustig de rode lichten negeren, we hadden op iedereen voorrang en spoedig zagen we het stadion waarin een zee van licht. We werden tot voorbij de poort gereden. Daar stapten we uit en moesten ons opnieuw aan een controle onderwerpen. Wat zouden ze feitelijk doen wanneer ze hooligans mogen ontvangen? Ditmaal moest ik ook mijn rugzakje ledigen, maar dat was rap gebeurd. We stormden de trappen op, zochten ons een plaats en ik vond er nicht en compagnie terug. We maakten plezier, zongen ons onnozel en maakten de AS Roma-supporters uit.

  Wat een stadion, mens, daar kunnen ze in België een puntje aan zuigen! De hele tribune overdekt, achter elk doel een reuzenscherm en een akoestiek om kippenvel van te krijgen. Om half negen begon dan de match, en na zes minuten schampte een Romeins schot af op het been van Vanderhaeghe. De rest van de eerste speelhelft kreeg rood-geel er geen meer achter Van Steenberghe, maar al te spoedig viel Lamberg uit en werd vervangen door De Meyst. De tweede helft begon op gelijkaardige wijze, al was het nu de naam van Van der Hoorn die op de scoreborden prijkte: opnieuw een afgeweken bal. Kom, 2-0 is nog te doen. Bij 3-0 (AS Roma scoorde nu zelf) werd de nood aan een Aalsters doelpunt al hoger en bij een 4-0 (een fraai stuk) zag het al hopelozer uit. Benali was al ingekomen voor Paas, wiens samenspel met Van Ankeren niet zo leek te vlotten. Ondertussen kwamen we aan de weet dat Lazio op Lyon een tegendoelpunt had gescoord, waarop enkelen onder ons deze ploeg tot Ploeg van ’t Stad uitriepen…

  Na de match waren de Romeinen al lang weg wanneer Eric Goethals, de toenmalige voorzitter, de supporters toesprak en vervolgens burgemeester de Maght ons ophield. We konden ons dan naar de bussen begeven, ditmaal gebeurde het escorte in stilte, met enkel een zwaailicht op de wagen; we waren spoedig op Ciampino, waar we, na de check-in en de pascontrole, wachtten op het vertrek van een ander vliegtuig vol supporters om zelf de lucht in te gaan om 00.15 uur, alwaar wij de stewardessen terugvonden van de heenreis. Het werd al bij al toch niet stil genoeg om wat te slapen en halverwege de terugvlucht kregen we nog eten en drinken. In Zaventem verliep alles zeer voorspoedig en we konden vlug plaats nemen in de bussen. Om half vier kwamen we aan het stadion aan, om kwart voor vier kwam ik stilletjes thuis en een kwartier later lag ik al herinneringen te verwerken in bed.

  Achteraf bekeken deed de uitslag niets af aan de onvergetelijke ervaring: de “V.I.P.”-behandeling die eerder aan hooligans toekomt (strenge maatregelen), de sfeer in het stadion, de solidariteit tussen de supporters. De terugwedstrijd, op Anderlecht, bleef scoreloos, er was niets te zien, door de dikke mist.

  23-07-2009 om 20:52 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2008-2009

  Eintracht Frankfurt - Hamburger SV : 2-3

  Vertaald (en aangevuld) uit een nieuwsbrief van eerder deze week: met een zege in Frankfurt eindigt voor HSV een lang seizoen (en begint voor mij een afkicksessie ). Het gaat ook voor de ploeg van Martin Jol om een plaats in de strijd om de Europa League (de nieuwe naam voor de UEFA-beker). Met een beter resultaat dan dat van Borussia Dortmund tegen Borussia Mönchengladbach komt dat toch in orde (de nieuwsbrief heeft het over een draw tussen de beide Borussen-ploegen en een zege van de roodbroeken tegen Frankfurt, maar HSV en Dortmund hebben nu evenveel punten doch het doelpuntensaldo van Dortmund is wel beter). Maar HSV moet zonder Jansen naar Frankfurt, hij zit met een virale keelontsteking. En van Trochowski is ook niet zeker dat hij zal kunnen aantreden, hij heeft last van zijn spronggewricht, bovendien heeft Demel ook al spierproblemen. Jol moet verder zonder Atouba en Streit zijn plan trekken, maar ziet na 16 maanden (!!!) Romeo Castelen terug.
  Hier is de opstelling bij de start van de wedstrijd: 1 Rost, 5 Mathijsen, 9 Guerrero, 10 Petric, 11 Olic, 14 Jarolim, 19 Boateng, 20 Demel, 21 Pitroipa, 30 Benjamin, 40 Aogo. In de eerste 12 minuten heeft de thuisploeg al twee keer, en Olic al een keer een doelpoging gewaagd, bij de tweede Frankfurtse poging moest Rost optreden, en deed dat ook schitterend. Vier minuten later moest hij alweer een achterstand vermijden. In de 21ste minuut zorgde Jarolim voor een immense zucht van verluchting bij de bezoekers, hij kreeg een pas van Pitroipa die hij knalhard in doel trapte. Intussen staat het bij Dortmund nog 0-0, dus dat ziet er goed uit.  Kort voor de pauze speelde Guerrero een Frankfurtse verdediger uit, maar kwam helaas niet tot scoren. Twee minuten extra gaven geen specifiek resultaat. Bij het begin van de tweede helft heeft enkel Frankfurt een wissel doorgevoerd. Olic had bijna de 0-2 gescoord op voorzet van Pitroipa maar hij gleed naast de bal voorbij. Bij Frankfurt was 't ook altijd dezelfde (Meier) die probeerde Rost te verschalken, maar 't lukte niet. Drie minuten later zorgde Olic (die zijn afscheid dus niet gemist heeft) voor nog meer gerust gemoed, de flankpas van Demel kopte hij in de verste hoek. En Bor. M'Gladbach deed er een schepje bovenop door tegen Dortmund te scoren. Europa wenkt!!  Nog eens drie minuten later liep Frankfurt toch in, natuurlijk middels Meier. Maar 't Europees kalf is nog niet verdronken. Zelfs niet als meteen daarop Frankfurt weer eens scoort, maar HSV mag de meegereisde (en thuisgebleven...) supporters niet in de steek laten ! Maar toen Dortmund ook scoorde, was het Europees avontuur weer verder weg.  Op 20 minuten voor het einde probeerde Jol wat uit door Guerrero door Trochowski te vervangen. De meegereisde supporters, die zoals vorige week in Hamburg de tussenstanden elders op groot scherm te zien kregen, maakten van hun theater, ze wilden een derde doelpunt van hun ploeg. Die probeerde wel, o.a Trochowski, maar de bal ging er over. 't Was bijna helemaal "om zeep" maar Mathijsen verhinderde de achterstand. Oef, Trochowski redde de Europese droom van zijn team en de supporters !  En in M'gladbach werd tijdig het einde gefloten, nu nog in Frankfurt... Yep, de scheidsrechter floot ook daar tijdig af en Hamburg kan zich dus voorbereiden voor de Europa League. Oef, oef en nogmaals, oef, dat was weer spannend! In alle geval: nen dikke merci aan Jol en de spelers voor een druk TV-seizoen 2009-2010.  En nu maar hopen dat ik in eigen land op verplaatsing kan (tenminste als ik via HSV mijn ticket kan boeken, ik ben geen Bosniër, hé, die door de KBVB in 't gareel gehouden moet worden). Overigens is Wolfsburg, zoals reeds lang verwacht, voor het eerst in zijn bestaan Duits kampioen, het verloor thuis dan ook geen enkele wedstrijd. Olic' toekomstige werkgever is tweede geëindigd, dus hij maakt kans op Champions' League, en M'Gladbach heeft zich door de draw tegen Dortmund gered.

  Hamburger SV - 1. FC Köln : 0-1

  Een paar maanden geleden had ik via het reisbureau van HSV een weekend voetbal geboekt, inbegrepen waren verblijf in Hotel Helgoland op de Kieler Straße 173, zowat 6 km van 't stadion, een ticket voor zitje 7 op rij 13 in vak 1A, een bezoek aan het museum, een begeleide stadionrondleiding en een verrassingspakje. Ik was thuis vertrokken om zowat 06.00 uur, mijn GPS stuurde me te lang door Nederland (in 't vervolg: ter hoogte van Venlo richting Osnabrück rijden), de A1 tussen Bremen en Hamburg lijkt wel "de grootste bouwwerf van 't land" (de ene bouwwerf na de andere met nauwere rijstroken) en voor de tunnel onder de Elbe was 't al helemaal traag aanschuiven. Toch kwam ik kort na 14 uur in 't hotel aan, meldde me aan, kreeg de kamersleutel, een omslag met documenten en het plastiek zakje met geschenken. Ik parkeerde mijn auto in de garage, zette mijn sporttas in de kamer, nam een der geschenken mee (de sjaal; de vlag liet ik zitten) en ging naar het busstation Armbruststraße, een eindje verderop. Normaal stopt er elke 20 minuten een bus, maar deze liet wel lang op zich wachten (dat vonden ook de passagiers die bij de volgende halte instapten). Alles bij elkaar kwam ik in de Stadionstraße uit, en volgde een andere HSV-supporter. Onderweg hoorde ik al het rumoer dat bij een voetbalwedstrijd hoort, en ineens hoorde ik juichen. Ik hoopte dat het 1-0 was, maar toen ik eindelijk, na gefouilleerd te zijn (door een vrouwelijke steward) en de helft van het stadion omgestapt te hebben, eindelijk op mijn plaats zat, bleek dat het de bezoekers waren die een voorsprong hadden uitgebouwd in de 9de minuut (ene Ehret, die nochtans door Collin Benjamin verhinderd werd, trapte de bal met behulp van de binnenkant van de paal binnen). De Keulse verdediging was behoorlijk stevig, HSV probeerde ook wel te scoren (Olic, Trochowski en Pitroipa vooral, zelfs Mathijsen en Demel probeerden het) maar het goedmaken van een achterstand, hoe miniem ook, zoals in de eerste helft van het seizoen, dat lukt niet zo goed meer. Tijdens de pauze haalde ik mij een braadworst in een broodje met een ferme pint in een plastiek kroes (het was van 11 uur geleden dat ik nog gegeten had) en at het bovenaan vak 1A op, de rest van 't bier dronk ik gezeten op mijn stoeltje (met rugleuning!). HSV had kon een zege goed gebruiken, ook al omdat Borussia Dortmund van Arminia Bielefeld met 6:0 gewonnen heeft. Dit was overigens de ploegopstelling van Jol: Rost - Benjamin, Demel (in de 72ste minuut vervangen door Gravgaard), Mathijsen, Atouba (46ste minuut: Trochowski) - Jarolim, Aogo - Streit (61ste minuut: Pitroipa), Jansen, Guerrero - Olic. Geen Petric, dus, wiens voet blijkbaar toch niet zo goed genezen was na de opwarming in Bremen en een halve match tegen Bochum.
  Na de match dankten de spelers (ook Petric en Reinhardt) hun supporters, toch zeker deze die volgend weekend niet mee op verplaatsing gaan, onder andere met een breed spandoek: "Danke für Eure einzigartige Unterstützung. IHR seid meisterlich" ('s avonds in "Das aktuelle Sportstudio" zag ik dat andere thuisspelende clubs hetzelfde deden, weliswaar natuurlijk met een andere tekst). Nadat ik enkele foto's had genomen, ging ik naar de winkel wat souvenirs zoeken. Ik heb niet alles gevonden wat ik had gewild (schnappsglaasjes, geruite sjaal), maar wel een nieuw t-shirt, recent aangeprezen op de website, en een warme sweater met capouchon, donkerblauw en met dezelfde tekening als op het T-shirt. Er was ook bijzonder veel volk in de winkel. Van daar ging ik naar het museum, waar ik veel zag waar ik niet van weet (ik begon HSV pas te volgen tijdens de zegetijden van Happel, Hrubesch, Stein in de jaren '80), maar ook wel waar ik herinneringen aan heb, al is het via de TV (in die glorietijden werden de voetbalwedstrijden en samenvattingen nog niet aan commerciële zenders verkocht). Ik stond net op het punt een foto te nemen van een vaantje van Club Brugge (en deed het ook) toen een stadionmedewerkster vroeg of ik mee wou met het begeleid bezoek aan het stadion (normaal voorzien voor zondagochtend 17 mei). Natuurlijk ! De groep werd in twee gedeeld en ik werd met een 10-tal anderen rondgeleid door Philipp. We gingen meteen naar de tribune, onder de perscabines, waar wij naar de uitleg zaten te luisteren (en onze vragen beantwoord kregen), komen ook reporters zitten tijdens Europese bekerwedstrijden. Het stadion kan nu 57.000 toeschouwers ontvangen (zoals vandaag), tijdens Europese bekerwedstrijden zijn dat 52.000 toeschouwers, want er mogen dan geen staanplaatsen zijn in een stadion. Dan maken ze van de staanplaatsen dus zitplaatsen met toestanden in aluminium dat, opengevouwd, zitjes bieden. Er zijn uitbreidingsplannen, zodat het aantal toeschouwers bij een uitverkocht stadion oploopt tot 61.000. Dat is vooral ten behoeve van de ambiance, waar vooral staande supporters voor zorgen (deze keer ook, rond mij was het erg stil, alleen gebabbel tussen kennissen, en toen ze vroegen recht te staan zo je voor HSV bent, deden er dat niet te veel - ik wel). Ook ten behoeve van de ambiance is het dak golvend, dat stimuleert de akoestiek. Overigens: in de Nordkürve kunnen ze er wat van: het was daar geen minuut stil en wie een vlag mee had, hield die de hele tijd in beweging (zou men elkaar afwisselen?). Over die perscabines had ik ook een vraag: de medewerker die de teksten voor LiveTicker intikt, zit daar ook, tenzij hij thuis zit en op TV volgt. Verder wist Philipp te vertellen dat iedere toeschouwer van de 57.000 in beeld geweest is bij de veiligheidsdienst. En eigenlijk begon hij met de geschiedenis van het stadion, de HSH Nordbank Arena staat eigenlijk op het Volksparkstadion, hij goochelde ook met kostencijfertjes, maar ik heb geen nota genomen, dus ken ik ze niet meer. Het is alvast een 5*-stadion (zoals dat van Schalke 04, Bayern München, Wembley - dat enkel door de Engelse "nationale" ploeg gebruikt wordt). Dan ging het naar binnen: de zaal voor de persconferenties, waar Jol en de trainer van de bezoekende ploeg, en soms deze en gene speler, uitleg komen geven aan de journalisten. Daar lagen informatiebladen met de ploegopstellingen, "grabbel" dacht ik en stak er ene in de zak met mijn souvenirs. Bleek dat ook de wissels, kaarten (ene voor Trochowski en ene voor McKenna van Keulen) en het doelpunt op vermeld staan. Vervolgens gingen we naar de kleedkamers. Die van de HSV-spelers mochten we niet zien, absoluut taboe, maar die van de bezoekers wel: waar ze kunnen zitten en hun spullen even opbergen, waar ze douchen en nadien een bubbelbad nemen, er zijn 2 bubbelbaden, samen wel groot genoeg voor 14 spelers. Terug kwamen we weer in de hall waar de trainers en spelers door reporters worden opgewacht net na de wedstrijd en er met een vuurwerk van vragen worden geconfronteerd. Door de spelerstunnel, waar het tapijt door een medewerkster werd gestofzuigd, gingen we naar de kant van het plein. Daar legde Philipp uit dat de lichte verhoging ter hoogte van de middenstip geen invloed heeft op de bal en door de spelers niet wordt gevoeld, het dient voor het laten wegvloeien van het regenwater. Het grastapijt in rollen wordt regelmatig vervangen. En daarmee was dit bezoek ten einde, we gingen terug door de spelerstunnel en dankten Philipp voor zijn uitleg. Enkelen gingen nog naar 't museum, enkele anderen, zoals ik, niet. Ik ging dan buiten waar ik nog wat foto's nam en waar ik merkte dat een groepje mensen samentroepte. Blijkbaar waren nog niet alle spelers weg, zo werd Trochowski omsingeld door supporters met verzoeken (handtekening, foto met hen), en even later viel Olic hetzelfde lot te beurt. Bij beiden "profiteerde" ik er dan ook van om hen te fotograferen. Een der supporters die de aandacht van Olic trachtte te trekken, droeg een sjaal waarop hij Bayern München beschimpte, en laat dat nu net de volgende werkgever van Olic zijn.  Nadien nam ik nog wat foto's van de voorkant van het stadion, en ging terug naar het hotel.
  De volgende keer hoop ik wat vroeger in het seizoen te kunnen gaan, dan vertrek ik thuis een uur vroeger, koop enkel het ticket (liefst ook in vak A, maar dan 2A of 3A, dichter bij de middellijn) bij HSV en zoek zelf een hotelkamer (als er net geen drukbezochte beurs of seminarie is: wellicht opnieuw in Hotel Helgoland met 110 kamers), dan zal ik ook eens de stad zelf bezoeken, meteen na de match en eventueel foto's van spelers in burgerkleding. Hier is overigens het fotoalbum.

  Hamburger SV - VfL Bochum : 3-1

  De bezoekers staan op de 14de plaats met 5 punten meer dan de laatste dus misschien willen ze zich weren om niet te degraderen. Toch verwacht ik een thuiszege. Jol stelt de volgende ploeg op: 1 Rost, 3 Atouba, 5 Mathijsen, 7 Jansen, 8 Streit, 9 Guerrero, 11 Olic, 20 Demel, 28 Tavares, 30 Benjamin, 40 Aogo, Petric' voet is dus nog niet genoeg genezen, toch niet voor 90', maar Atouba is terug na een half jaar afwezigheid. Na een kwartier is 't al zover.  Uit het niets neemt Guerrero de bal zo'n 25 meter voor het doel aan, gaat enkele meters en trapt. Als een schicht knalt de bal boven rechts in de hoek. Vier minuten later toont Rost nog maar eens zijn kunnen, hij moet zich nogal rekken om een doelpoging van ene Grote te doen stranden. Iets later heeft Jansen bijna zijn doelpunt, mede dankzij Olic, maar hij heeft geen geluk. Bij nog een poging, een hoekschop, gaat Olic' kopbal net voorbij het doel. Volgens de reporter duurt het tot na een half uur match eer de thuissupporters zich eindelijk laten horen. Blijkbaar werkt het inspirerend (voor zover nodig), want Olic scoort ook, hij kopt een hoekschopbal binnen.  Volgens de reporter staat de defensie stevig. In het stadion zijn ze intussen ook naar de (sport)radio aan 't luisteren om na te gaan hoe het de concurrentie vergaat. Zo heeft Schalke kort voor de pauze de gelijkmaker gescoord tegen Stuttgart. Na nog een door Jansen gepareerde kans voor de bezoekers fluit de arbiter voor rust. Bij de start van de tweede helft heeft alleen Bochum een vervanging doorgevoerd, en het probeert ook wat harder om te scoren. Maar het is alweer Olic.  Hij laat zich niet afschudden en knalt de bal uit een scherpe hoek in doel. Met nog 25 minuten te spelen mag Guerrero gaan rusten in de dug-out en Petric vervangt hem. Maar 5' later scoort Bochum dan toch. 47942 toeschouwers zijn er, de reporter vindt dat niet veel, maar 't is wel woensdag, hé, de meesten onder hen moeten morgen gaan werken. Na het tegendoelpunt is Trochowski voor Streit ingevallen. Jansen probeert de voorsprong weer op 3 goals verschil te brengen, maar zijn pas gaat met enkele centimeters voorbij het doel. De derde vervanging die Jol uitvoert is die van Pitroipa terwijl Atouba mag uitblazen. Op een paar minuten van het einde probeert Olic de voorsprong te vergroten, maar zijn kopbal was niet succesvol. En daar blijft het bij.

  11 mei: HSV moet het woensdag tegen Bochum zonder Petric doen, tijdens de opwarming gisteren heeft hij zijn voet verstuikt. Als hij zaterdag tegen Keulen maar meedoet.

  Werder Bremen - Hamburger SV: 2-0

  De vierde en laatste keer in 19 dagen tijd dat de twee hansaploegen tegen elkaar spelen. Petric is er niet bij, en dat moet blijkbaar net voor de start van de wedstrijd gebleken zijn ('k ben benieuwd wat er scheelt?). Ik denk dat de match van donderdag nog wat in de benen van de HSV-spelers zit want na 34 minuten en nog eens 4 minuten na de start van de tweede helft scoort de thuisploeg (twee keer Almeida), en dan speelt Diego niet eens mee. Er was gevreesd dat Olic niet zou kunnen meedoen maar in de 55ste minuut vervangt hij Jansen (net nadat deze een gele kaart getoond krijgt), tegelijk met Streit die Trochowski vervangt. HSV doet niet veel, alleen Guerrero heeft al een kans gewaagd en Olic heeft wat meer leven in de brouwerij gebracht, maar het kon net zo goed al 3-0 geweest zijn, doch Rost staat paraat. Een amateur, die Almeida verving, probeert zijn kans, maar de bal gaat er net naast. Intussen is Demel ter vervanging van Jarolim (die geel kreeg wegens mopperen, Boateng trouwens ook, maar die blijft voort spelen) tussen de lijnen gekomen. Amai, vijf minuten later heeft hij al een gele kaart gezien. En daarmee is deze wedstrijd zonder verdere gebeurtenissen afgefloten. HSV heeft te weinig geïnvesteerd en de roodbroeken (op verplaatsing?) hadden eenvoudigweg nauwelijks mogelijkheden in de aanval. Nu wordt het almaar moeilijker in de Bundesliga vooraan in de groep te blijven (voor een UEFA-bekerplaats). Hopelijk woensdag beter, thuis tegen Bochum.

  8 mei: HSV likt nog wat de wonden na gisteren, en Olic zeker, want die heeft blijkbaar ne patat tegen zijn knie gekregen en kan overmorgen wellicht niet spelen tegen en in Bremen.

  Hamburger SV - Werder Bremen: 2-3

  Deze match, die ik vooral via Canvas volg, mag HSV gerust winnen, maar het heeft al een voordeel van 1 buitenhuis gescoord doelpunt (een fraai kopbaldoelpunt van Trochowski). Leuk nieuws is dat Petric genezen is van de aanval van Naldo tijdens de DFB-bekerwedstrijd, en vanavond mee doet, hij draagt een speciaal in Italië gemaakte scheenbeschermer. Ander leuk nieuws is dat de wedstrijd geleid wordt door een Belg : Frank De Bleeckere fluit, geassisteerd door Hermans en Hues (beiden zijn mij onbekend). Jol heeft de volgende ploeg tussen de lijnen opgesteld: 1 Rost, 2 Alex Silva, 5 Mathijsen, 7 Jansen, 10 Petric, 11 Olic, 14 Jarolim, 15 Trochowski, 16 Gravgaard, 20 Demel, 21 Pitroipa. Er wordt langs beide zijden op doelkansen gejaagd. En dat resulteert na 13 minuten in een doelpunt van Olic, op aangeven van Mathijsen.  "Jetzt erst recht", wat HSV-supporters vorige week op kleinere doeken hadden staan, staat nu op een breder spandoek. Reporter Joos heeft een spandoek van een Belgische supportersclub, uit de Oostkantons, opgemerkt (er is er ene erkend door HSV, zie hier). Binnen 't half uur scoort Bremen ook, middels Diego.  Maar de vliegtickets naar Istanboel moet HSV nog niet annuleren.  Zes minuten later probeert Diego het opnieuw, maar Rost kan erbij, en vermijdt een lelijke achterstand. Aan de overzijde probeert Jansen ook te scoren, het komt tot een hoekschop, genomen door Trochowski, en weggebokst door Wiese. Silva en Diego maken ambras en De Bleeckere lijkt de gemoederen (die van Silva toch) te kunnen bedaren met elk een gele kaart te tonen (Diego blijft nog wat van zijn tak maken). En dan fluit hij voor rust, na twee extra minuten.
  Beide teams zijn onveranderd aan de tweede helft begonnen. Wat later krijgt Naldo een gele kaart te zien, deze keer is Pitroipa zijn slachtoffer. Pizarro denkt gescoord te hebben maar De Bleeckere keurt het doelpunt af wegens buitenspel. Scherpe blik heeft die kerel (of zijn assistent met de vlag).  Naldo blijft Pitroipa maar attaqueren. Bij Bremen wordt vervangen, Mertesacker door Prödl. Op een half uur voor tijd is 't bijna 2-1, maar ja, met "bijna" vergroot je de voorsprong niet. Bremen wisselt alweer, Almeida vervangt Rosenberg, en bij HSV moet Demel plaats ruimen voor Boateng. Vijf minuten later scoort Pizarro voor Bremen, dat ziet er slecht uit voor binnen twee weken.  Even later probeert Trochowski met een vrije trap te scoren, maar de Bremer keeper heeft beet. Ook een rush naar de goal van Petric levert niets op. De knal van Silva wordt ook al weggebokst. Silva moet dan plaats ruimen voor Benjamin. Jansen moet ook al plaats ruimen, en wel voor Aogo. HSV scoort wel (Gravgaard) maar De Bleeckere had toen al gefloten. Op acht minuten van het eind, Gravgaard trapt de bal via een dikke prop papier in hoekschop, kopt Baumann de bal achter Rost in doel. Nog enkele minuten voor HSV om te scoren... Bijna doet Petric dat maar zijn trap is te flauw en de keeper heeft er weinig problemen mee. Even later scoort Olic wel, en holt met de bal naar de middenstip. Juist, Ivica, geen tijd te verliezen ! Bremen wil wat tijd verspelen en stuurt Pizarro naar de bank, Niemeyer vervangt hem. HSV krijgt nog drie minuten extra om de finaleplaats te halen. Nog een halve minuut: hoekschop voor HSV maar die brengt niets op. En De Bleeckere (die de wedstrijd prima geleid heeft) fluit af.  Jammer, ik hoop dat de wraak zondag (competitie) "zoet" zal zijn.

  Hamburger SV - Hertha BSC Berlin: 1-1

  Deze match, die ik via LiveTicker volg, moet HSV winnen, want gisteren wonnen ook Wolfsburg en Bayern, Hertha Berlin zit eveneens in de top 4. Dit is de ploegopstelling van Jol: 1 Rost, 5 Mathijsen, 7 Jansen, 9 Guerrero, 11 Olic, 14 Jarolim, 15 Trochowski, 16 Gravgaard, 20 Demel, 28 Tavares, 40 Aogo. Jansen is dus terug na een korte blessureperiode, en hij bewijst dat door na 8 minuten reeds te scoren : Olic neemt op de linker zijde Pisczek tweemaal in de maling, zijn flankschop vindt de voet van Jansen en die trapt de bal dus binnen. Dan volgen voor beide ploegen enkele kansen tot de pauze. In de 62ste minuut wordt Guerrero, die loopt te huppelen, vervangen door Pitroipa. Oei, in de 69ste minuut scoren de bezoekers ook (Kacar vanop 20 m).  Gauw tegenscoren, zou ik zeggen. Even later wordt Jansen vervangen door Streit en die schenkt Olic een doelkans, maar de keeper van Berlijn is bij de pinken. Er verandert niets meer aan de score, hoewel Trochowski en Mathijsen in de laatste minuten proberen te scoren. De reporter denkt er hetzelfde van als ik: uit Hamburger zicht zeker twee punten verloren. Nu hokken de teams in de Bundesliga nog dichter tesamen en het doel kampioenschap is wat verder weg.

  Werder Bremen - Hamburger SV: 0-1

  Vanavond wordt dus eens te meer de hansaderby gespeeld, deze keer met als inzet de finaleplaats in de UEFA-bekerstrijd. Jol kiest voor de volgende spelers: 1. Rost, 2. Silva, 5. Mathijsen, 9. Guerrero, 11. Olic, 14. Jarolim, 15. Trochowski, 16. Gravgaard, 20. Demel, 21. Pitroipa, 40. Aogo. Veel HSV-supporters ter plaatse hebben een spandoekje bij waarop staat "Jetzt erst recht", dit betekent zoveel als "nu zeker", en daar kan ik het moeiteloos mee eens zijn. Na nauwelijks een minuut is Olic zeer dichtbij een doelpunt, de hoekschop blijft ook zonder resultaat. Even later vermijdt Rost een achterstand, vervolgens wordt voor langere tijd strijd geleverd om balbezit. De doelpoging van Jarolim in de tiende minuut stelt zelfs in mijn supportersogen niets voor, zo onschuldig. In de 21ste minuut probeert zowat de helft van de HSV-spelers te scoren, Guerrero is er 't dichtst bij, maar de bal wordt weggewerkt, en de corner brengt ook niets op. Joepie, 0-1 in de 28ste minuut door Trochowski (kopbaldoelpunt) na noeste arbeid van vooral Pitroipa.  Na nog een schuchtere kans voor Bremen gebeurt er niet veel meer en een officieel aangekondigde minuut extra brengt niets op.
  Gravgaard heeft ook zijn eigen supporters in de tribune, ik heb zeker 1 Deense vlag gezien. Overigens zijn beide teams onveranderd aan de tweede helft begonnen. In de tweede minuut heeft Aogo al een mooie kans, dat nodigt uit om te blijven proberen. Enkele minuten later vermijdt Rost, in twee keer, de gelijkmaker. Guerrero probeert op een half uur van het einde de bal te recupereren, maar hij haalt alleen een gele kaart en kijkt dus volgende week toe van in de tribune. Kort daarop wil Olic de bal in het doel stiften, maar het lukt niet. En aan de overkant trapt Pizarro netjes ernaast. Het gaat over en weer maar ook Pitroipa heeft geen chance. 20 minuten voor 't einde trapt Demel de bal juist gepast uit de weg. Een kwartier voor eind wordt Silva vervangen door Boateng. En op 12 minuten van het eind is het de beurt aan Benjamin om Aogo te vervangen. Zeven minuten voor het eind wordt het weer even druk voor het doel van Rost. Er worden vier minuten extra speeltijd gegeven. Olic wordt vervangen door de mij nog onbekende Torun (en Pippo Joos van Canvas kan zijn naam op het shirt niet lezen, die denkt dat 't Rincón is...). En de match is gedaan, het doelpunt van Trochowski kan nog van dienst zijn. Als weerwraak voor vorige week is dit al niet mis.

  Borussia Dortmund - Hamburger SV: 2-0

  Kehl bracht de gastheren in de 32ste minuut op voorsprong en Frei zette in de 90ste minuut na een fout van Michael Gravgaard op Boateng (famulie van Jérome?) de penalty om. Zou de "Engelse periode" (al drie weken na elkaar 2 wedstrijden per week, en zo komen er nog 2) er een rol in spelen? Het zal toch wel aan meer liggen dan aan de afwezigheid van Petric, Jansen en Silva (om van Reinhardt, Atouba en Castelen nog te zwijgen), denk ik. Edit: Wolfsburg en Bayern hebben ook verloren (Klinsmann heeft daar zijn C4 gekregen), Hertha heeft zich in de top 4 opgedrongen.
  24 april: Jarolim is, begot, voor twee bekerwedstrijden geschorst wegen zijn te gul getoonde rode kaart. Tegen dan zijn ze dat wel vergeten, zeker?

  23 april: Slecht nieuws, Petric moest dus na een duel met Naldo vervangen worden, hij liep een lange rijtwonde op aan zijn linker scheenbeen. Hij zal dus niet kunnen aantreden tegen zijn ex-club, maar erger nog, hij zou 2 tot 3 weken onbeschikbaar zijn (en dus o.a. de twee UEFA-wedstrijden en de Bundesligawedstrijd, alle 3 tegen Bremen missen...). En hij is niet het enige slachtoffer van de bekerwedstrijd, ook Guy Demel en Jonathan Pitroipa verlieten met blessures het veld. Beide hopen echter er wel bij te zijn tegen Borussia in Dortmund.
  Onlangs kon de ploeg van de eeuw verkozen worden door supporters, ik heb geen t-shirt gewonnen en dit elftal werd het: in de aanval Seeler, Hrubesch en Barbarez (de Rode Duivels mogen blij zijn dat hij niet meer voor de nationale ploeg van Bosnië uitkomt, al hebben hun voorgangers ook geen beste herinneringen aan Hrubesch, niet waar Pfaff? ), in 't middenveld Magath, Keegan, Van der Vaart, von Heesen; als verdedigers Kaltz, Jakobs en Schulz (de enige speler die mij totaal onbekend is), als doelman Stein en als trainer Happel (die kennen ze zelfs in Brugge).

  Hamburger SV - Werder Bremen : 1-1 (ook na verlengingen), 1-4 (de vijfde Bremer moest niet meer trappen)

  In 19 dagen tijd zal deze derby 4 keer gespeeld worden, vandaag dus, volgende week en die erop voor de UEFA-Beker en dan nog eens voor de competitie. De match van heden avond wordt live uitgezonden op ZDF, herzlichen Dank dafür. Jol zet blijkbaar veel, zoniet alles, op de aanval, hier is de ploegopstelling: 1. Rost, 2. Alex Silva, 5. Mathijsen, 7. Jansen, 9. Guerrero (speelt op rechts en ietsje achter de Kroaten), 10. Petric, 11. Olic, 14. Jarolim, 16. Gravgaard, 20. Demel, 40. Aogo (een viermansdefensie). Tiens, Trochowski zit op de bank. Volgens de reporter van de HSV-Liveticker zouden er 55.000 toeschouwers zijn. Na 5 minuten was 't bijna prijs voor Bremen, maar de bal ging gelukkig voorlangs. Vijf minuten later is 't dan toch zo ver, Diego (niet Maradona..) mocht een vrije trap nemen, Rost kaatste de bal terug maar Mertesacker stampte de bal erin. In de 18de minuut had Guerrero een mooie kans, maar de bal ging er nipt naast. Eerst stond een langharige groene (Pizarro of Frings) op Guerrero's voet, en als die dan de bal wou terughalen, nochtans zonder erg, kreeg hij geel. Hij moest wel opletten met zijn protest, of de kaart verschoot van kleur. Halverwege de eerste helft kreeg Bremen weer een vrije trap, weer door Diego te nemen, maar deze keer zonder gevaar, al kwam er wel een corner van, ook dat zonder gevolg. In de 29ste minuut vermeed Rost de verdubbeling van de score. Daarbij botste hij tegen Petric, die mee kwam verdedigen, en liet zich voor den bloedneus verzorgen. In de 34ste minuut nam Petric een vrije trap, maar zonder gunstig gevolg. Nog een flinke 5 minuten voor de pauze ontsnapte HSV alweer aan een tegendoelpunt. Een hoekschop bracht Hamburg niets op. Er kwamen nog twee extra speelminuten en net voor de rust verhinderde Rost nogmaals dat Bremen scoorde.
  Tussendoor: Jarolim heeft zijn contract verlengd tot 30.06.2012.
  Na de pauze moet Guerrero plaats ruimen voor Pitroipa. En die had na anderhalve minuut bijna gescoord. In de 55ste minuut bleef een hoekschop van Bremen gelukkig zonder gevolg. HSV is iets meer in balbezit dan tijdens de eerste helft. Een half uur voor het einde mag Trochowski het veld betreden, Aogo mag rusten. Terwijl Petric zich moet laten verzorgen na een serieuze trap tegen zijn scheenbeen, maakte Gravgaard bijna een owngoal, gelukkig blijft ook de daaruit volgende corner zonder gevolg. Integendeel, HSV countert en in twee keer kan Olic scoren.  Het is nog al gebeurd dat HSV op achterstand kwam, maar zo lang duurde het toch nog niet dat de gelijkmaker gescoord werd. Petric echter kan niet meer verder en wordt vervangen door Boateng. Als dat maar goed komt tegen zaterdag, want dan mag Petric bij zijn ex-club op bezoek, B. Dortmund. Op vijf minuten van het eind, krijgt Bremen nog een vrije trap te nemen, maar het is niet gevaarlijk. Na 90 minuten komen er nog twee à drie minuten bij, en in de eerste kan HSV een hoekschop nemen, maar zonder resultaat. Tijdens de Bremer counter "trok" Jarolim aan de noodrem (houdt de speler tegen met de handen om het middel) en ziet de rode kaart. Met 1-1 gaat de match de verlengingen in, maar Demel krijgt intussen nog een gele kaart te zien (wegens mopperen?).
  Voor de verlengingen is Mathijsen (die ook een gele kaart zag) kapitein. Bremen trekt verder ten aanval maar Hamburg laat zich ook niet onbetuigd. Na vijf minuten houdt Rost nog eens een doelpunt tegen, moet wel een corner toestaan, maar dat is zonder gevaar. Evengoed is de poging van Boateng, maar de Bremer doelman is even efficiënt als Rost, moet ik zeggen. Na een minieme drank- en overlegpauze wisselen de ploegen van helft en start de tweede 15'. Na drie minuten en een doelkans voor Bremen trapt Olic de bal in 't zijnet. Even later krijgt Trochowski een gepaste voorzet van Olic maar helaas, de bal gaat er net naast. En alweer bewijst Rost een paar keer na elkaar een eerste klasse doelman te zijn. Pitroipa loopt met de bal naar de goal, de keeper ontfutselt hem de bal en bij het opspringen, komt hij pijnlijk op zijn heup neer. Al mankend wordt hij van het veld begeleid, de 120ste minuut is al voorbij en de scheidsrechter fluit, 't wordt loterij: penalty trappen. Mathijsen scoort, Pizarro ook, Boateng niet, Özil wel, Olic niet (anders geen probleem voor hem), Frings wel (carambole tussen de lat en de doellijn), Jansen niet en 't is de moeite niet meer dat Rost in doel gaat. Bericht aan Werder Bremen: volgende 2 weken revanche !

  Hamburger SV - Hannover 96 : 2-1

  De match was pas 69 seconden aan de gang, toen Petric scoorde op voorzet van Boateng. Na de rust, in de 7de minuut, scoorde hij opnieuw, ditmaal op aangeven van Guerrero. 18 minuten later mocht Hannover op penalty scoren (er zou hands gepleegd geweest zijn), maar de drie punten bleven in Hamburg. Er zaten en stonden 56.554 toeschouwers op te kijken. De kop van de rangschikking blijft evenwel ongewijzigd. Volgens de spelersfiche zou Petric al 25 keer gescoord hebben in de Bundesliga, maar dat is ongetwijfeld met bekerwedstrijden, want hij heeft al 52 BL-wedstrijden gespeeld en dat is dus niet alleen de competitie.

  Manchester City - Hamburger SV : 2-1

  Deze wedstrijd komt live zowel op Canvas als op Ned3, dus als er te veel uit de nek gekletst wordt, weet ik waarheen gezapt.  Hamburger SV begint in de volgende opstelling: 1.Rost, 5. Mathijsen, 7. Jansen, 11. Olic, 14. Jarolim, 15. Trochowski, 16. Gravgaard, 19. Boateng, 21. Pitroipa, 40. Aogo. Inderdaad, Petric begint dus op de bank, zoals bij Stuttgart. De meesten onder hen kennen de drager van rugnumer 33 bij Man City: Kompany. Beide ploegen zoeken te scoren maar HSV was er 't eerste bij: Guerrero (zijn naam betekent "strijder", in 't Spaans) scoorde in de 12de minuut. Vijf minuten later kreeg Manchester een strafschop omdat Trochowski de bal tegen zijn bovenarm kreeg, nee, hij sloeg er niet naar, hij beschermde zich tegen de kracht die achter de trap zat... Rost koos de goeie hoek maar kon helaas de treffer van Elano Blumer niet verhinderen. Halverwege de eerste helft probeerde Ireland voor ManC te scoren, maar 't was gelukkig in 't zijnet. Even later probeerde Trochowski ook, maar de keeper duwde in hoekschop, die bleef zonder resultaat. De verdediging van HSV was alweer goed georganiseerd. Weldra een nieuwe hoekschop voor de bezoekers, maar helaas ook zonder resultaat. Met 47009 toeschouwers is het stadion uitverkocht, lees ik op de LiveTicker (die heb ik openstaan om de samenstelling van de ploeg te kopiëren ). Intussen liep Kompany een bloedneus op en trok een ander t-shirt aan, en met nummer 50 en zonder naam. ManC kreeg nog een uitgesproken doelkans, maar Rost was bij de pinken. Een krappe drie minuten voor de rust mocht Elano nog eens proberen op doel te schieten, en hij schoot er op, de bal werd door de deklat teruggekaatst. En toen floot, na een minuut extra tijd, de arbiter voor de pauze.
  De tweede helft begon in dezelfde opstellingen, en ManC ging meteen in de aanval, maar zonder gevolg. Kompany had intussen een ander t-shirt op naam aangetrokken en kreeg subiet, maar niet daarvoor, een gele kaart te zien. Na enkele minuten scoorde Caicedo dan toch voor ManC. Olic kreeg zowat meteen daarna ook een kans, maar helaas, zonder gevolg. Rost mocht dus best geen doelpunten meer toestaan, of HSV moest eerst scoren om enige gemoedsrust te behouden. Elano mocht nog eens een vrije trap nemen en trapt de bal tegen de paal, de hoekschop kon Rost net pareren, of Caicedo had weer prijs. Met Zabaleta had Rost minder moeite. In minuut 56 stond het aantal trappen op doel gelijk: zowel HSV als ManC hadden 10 pogingen gepleegd. Rost bleef effectief, ook Robinho kreeg de bal er niet in. Ciacedo scoorde nog eens, maar in buitenspelpositie, de vlag ging tijdig de hoogte in. HSV moest dan nog een half uur stand houden (of scoren, dat ware nog beter). 20 minuten na de pauze moest Rost alweer uitpakken op een doelpoging van Robinho. Het vlotte zo te zien niet zozeer als thuis. Op een vrije trap schopte Elano onwaarschijnlijk scheef en ook de corner bleef vruchteloos voor ManC. Robinho probeerde ook eens maar torpedeerde daarbij Rost (die nu misschien oorbellen draagt, gezien de trap zeer in de buurt van zijn "sjokkedeize") en trof gelukkig slechts de paal. De camera zoemde even in achter Jol, en wat zag mijn blije oog? Petric die zich klaar maakte om in te vallen (maar ten nadele van wie?).  Allo croquette, 't is Trochowski die baan moest ruimen??? Op ruim een kwartier van 't eind kreeg Dunne voor de tweede keer een gele kaart te zien, na een ferme zijwaartse duw tegen Petric, dus exit Dunne en ManC had wat meer plaats tussen de lijnen, Caicedo, Elano en Robinho een maat minder om hen een pass te geven. Even later trapte Aogo naar doel en dat resulteerde in een hoekschop. Intussen bleef Guerrero zijn naam eer aandoen. Wat "Olic" in 't Nederlands betekent, weet ik niet, maar hij bleef ook proberen scoren. Op vijf officiële minuten van het einde schoot Richards nog een raket af, Rost moest zich niet moe maken. Even later trapte ManC twee corners na elkaar, beide zonder gevaar. Er werd ManC nog vier extra minuten tijd gegeven. Tegen dat 't ver gedaan was, werd Olic nog de grond in gestampt, gelukkig kon hij nog een halve minuut verder. ManC stormde nog eens richting Rost maar zonder gevolg en 't bleef bij 2-1. Dus HSV gaat door naar de volgende ronde (Canvas vindt dat jammer voor Kompany, maar dan had hij bij HSV maar wat minder hoog van de toren moeten blazen).  En dat is tegen Werder Bremen, net als de DFB-bekerwedstrijd volgende week woensdag (op ZDF te volgen).
  Opvallend is in alle geval dat de ploeg die 't eerst scoorde, verloor, maar gelukkig bleef de schade voor Hamburg beperkt genoeg om de volgende ronde te halen. Even opvallend vind ik dat de ManC-spelers die werden vervangen, op de trap gingen zitten, hadden ze geen goed zicht vanuit de dugout?

  15 april: Terwijl de eerste ploeg met logistieke ondersteuning in Manchester toegekomen is, heeft het bestuur een koopje gedaan bij Energie Cottbus, en een nieuwe keeper een contract aangeboden. Tom Mickel is er 19, heeft een verbintenis van 3 jaar ondertekend en werd vorig jaar Europees Kampioen met de min-19-jarige Duitsers.

  14 april: Via de nieuwsbrief worden supporters uitgenodigd om de ploeg van de eeuw samen te stellen en met enig geluk een t-shirt te winnen. Spelers die er pas dit seizoen bij kwamen (zoals Petric) staan niet in de lijst, maar wel hedendaagse spelers (zoals Benjamin, die overigens overmorgen niet kan meedoen in Manchester, net zomin als Demel). Degene die mijn aandacht op HSV vestigde, meer dan 20 jaar geleden, staat natuurlijk wel in de lijst en hem heb ik dan ook verkozen: Hrubesch. Wie er ook bij staat is Beckenbauer, maar voor mij is en blijft dat een Bayern-man, voor hem kies ik dus niet (dat zou zijn zoals kiezen voor K. Persoons - tegenwoordig bij KVM - voor Eendracht Aalst-ploeg van de eeuw...).

  VfB Stuttgart - Hamburger SV: 1-0

  Op de site van de club lees ik dat het doelpunt in de extra speeltijd werd gescoord, voor het overige deden beide clubs hun best om de zege binnen te rijven. Door deze kleine nederlaag en de resultaten van andere clubs deelt HSV nu de tweede plaats met Bayern München en ze hebben 3 punten minder dan Wolfsburg.

  Hamburger SV - Manchester City : 3-1

  Deze wedstrijd komt live zowel op Canvas als op La2, dus als Canvas-reporter Joos te gek doet of overdreven ouwehoert, kan ik nog zappen of 't geluid zachter zetten.  Het weerzien met Kompany en De Jong zit er niet in, de Belg sukkelt nog steeds met een blessure aan de hamstrings en zou vier wedstrijden onbeschikbaar blijven, en De Jong zou niet speelgerechtigd zijn. Maar voor de wedstrijd ging Kompany wel goeiedag zeggen tegen Beiersdorfer. HSV van zijn kant rekent op Guerrero en Benjamin, maar tot mijn grote vreugde is Petric van de partij.  De opstelling ziet er als volgt uit: 1. Rost, 5. Mathijsen, 7. Jansen, 10. Petric, 11. Olic, 14. Jarolim, 15. Trochowski, 16. Gravgaard, 21. Pitroipa, 30. Benjamin, 40. Aogo. Oeps, al meteen een doelpunt van bezoeker Ireland.  Drie minuten later poogde Petric met het hoofd te scoren, maar de keeper had de bal beet, nadat die van de paal teruggekaatst kwam. In de zevende minuut trachtte Gravgaard te scoren, 't lukte niet, maar Mathijsen scoorde wel. Oef ! Na bijna 19 minuten trachtte HSV nog te scoren op een hoekschop maar de keeper had weer beet. Een minuut later kreeg ook Pitroipa een goede kans, maar de bal kaatste terug op de dwarslat. HSV bleef aanvallen, even later was het de beurt aan Jansen. In de 27ste minuut probeerde Manchester, middels Bellamy, nog eens Rost te belagen, maar 't bleef zonder effect. Afgezien van die eerste minuut verdedigde HSV goed. Vijf minuten voor de rust kreeg Trochowski een gele kaart te zien, en volgende week zit hij dus in de tribune. Een minuut of twee voor de pauze scoorde Olic bijna, en nog wel met een halve omhaal. En toen werd voor rust geblazen. Na een kwartier pauze heeft Hughes bij zijn ploeg een speler uitgewisseld, Jol heeft blijkbaar dat voorbeeld niet gevolgd. Na vijf minuten was er al een eerste uitgesproken kans en wel voor Petric. Na een kwartiertje probeerde Manchester een doeltrap maar Rost was attent. Even later een fraaie doelkans voor de thuisploeg, maar het doelkader werkte niet mee. HSV kreeg zowat de ene hoekschop na de andere te trappen. Na zo'n hoekschop trapte Mathijsen richting doel (omhaal), een Manchster-speler sloeg de bal weg, en Trochowski scoorde op penalty. Even later trapte Jansen fraai op doel, maar 't was er helaas net naast. Wat later kreeg Pitroipa een gele kaart te zien, maar voor volgende week is er geen enkel risico daarvan uitgaand. Dan werd Olic vervangen door Guerrero, de supporters (vooral zij die 't dichtst bij de dug-out zaten) dankten Olic voor zijn inzet. Op ruim 10' van het eind scoorde Guerrero door de bal in 't dak van de goal te trappen. Na 90 minuten werd de wedstrijd met nog 3 minuten verlengd. Daarin kreeg HSV nog wel een kansje (Aogo) maar het bleef bij 3-1 en daar kan ik perfect mee leven.  Slotsom: HSV heeft flink verdedigd en Petric zal volgende week hopelijk wel scoren (ik had hem eerlijk gezegd nog niet terug verwacht).

  Hamburger SV - TSG Hoffenheim : 1-0

  De cijfertjes zijn niet zo uitgesproken als bij de nederlaag (3-0) maar de drie punten zijn thuis gebleven, en daar zorgden vooral Pitroipa, in 28ste minuut, en Rost (door zijn doel leeg te houden) voor, zo lees ik op de website. Nog goed nieuws is dat Petric terug was, al bleef hij op de bank, maar minder heuglijk is dat Demel en Guerrero hun collega's in de ziekenboeg, Alex Silva, Bastian Reinhardt, Thimothee Atouba, Romeo Castelen en Maxim Choupo-Moting, mochten gezelschap houden. Bovendien kreeg Jarolim twee gele kaarten getoond. Door deze zege en andere resultaten deelt HSV de eerste plaats met Wolfsburg.

  FC Schalke 04 - Hamburger SV: 1-2

  Ze doen lekker voort, de Hanseaten.  Na een eerste helft zonder grote hoogtepunten van beide ploegen profiteerde de Peruaan Guerrero van een fout van de doelman van Schalke in de 70ste minuut, toen die hem de bal met het hoofd voorzette, bij het tweede doelpunt moest hij na voorzet van Marcell Jansen enkel nog de voet tegen de bal te zetten. Schalke kwam in de 80ste minuut door Farfan nog tot het eerreddend doelpunt, welk in alle geval niets meer aan de zege van HSV veranderde. HSV heeft nu een puntje minder dan de leider, Hertha BSC, en evenveel als FC Bayern München en VfL Wolfsburg.

  20 maart: De trekking voor de kwartfinales is al gebeurd, HSV speelt op 9 april thuis en op 16 april in Manchester, jawel, tegen Manchester City, waar Kompany nu de plak zwaait. Wat de Vlaamse kranten niet weten en ik wel, is dat ook Nigel De Jong, ex-HSV, bij City speelt. Dat wordt een leuk weerzien, voor De Jong met Mathijsen en voor Kompany met 't bestuur van HSV (dit laatste is eerder ironisch bedoeld, het eerste niet). Anders speelt daar niemand die ik van naam ken, hoewel een der keepers een beroemde vader heeft, Kasper, de zoon van Peter Schmeichel, staat daar soms in het doel. Behalve de drie genoemden zijn er nog: Shay Given en Joe Hart als keepers; Michael Ball, Tal Ben-Haim, Glauber Berti, Wayne Bridge, Richard Dunne, Javier Garrido, Shaleum Logan, Danny Mills, Nedum Onuoha, Micah Richards en Pablo Zabaleta in de verdediging; Gelson Fernandes, Dietmar Hamann, Michael Johnson en dus De Jong en Kompany in het middenveld; Elano, Kelvin Etuhu, Stephen Ireland, Martin Petrov, Shaun Wright-Phillips en Michael Johnson als aanvallende middenvelders; Jô, Robinho (nog een beroemdheid dus), Craig Bellamy, Valeri Bojinov, Felipe Caicedo, Ched Evans, Benjani Mwaruwari, Daniel Sturridge en Darius Vassell in de aanval.

  Galatasaray Istanboel - Hamburger SV: 2-3

  Deze wedstrijd is live te volgen op ZDF, waarvoor dank.  Tijdens de voorbeschouwing wordt gezegd dat ook Trochowski zeker niet speelt. HSV mag niet verliezen en als ze gelijkspelen, moeten ze meer scoren dan Galatasaray vorige week deed. In het eerste kwartier is nog niet veel gebeurd, enkel een goeie kans of twee voor HSV. Na een half uur hebben de gastheren ook een kansje bij een corner, maar de Hamburgse verdediging staat pal. Tien minuten voor de pauze krijg ik de indruk dat beide ploegen een tandje bijgestoken hebben. Vijf minuten later krijgt Galatasaray een penalty te trappen, Boateng doet Baros vallen in de penaltyzone en ziet er een gele kaart voor. Kewell scoort de opener. Nog geen drie minuten is de tweede helft begonnen, of Baros, niet gehinderd door een in 't blauw geklede verdediger, scoort... In de 57ste minuut scoort Guerrero ook, nog eentje, en 't is in de sakosj. Een minuut later doet hij het bijna over, en mag daarvoor de hoektrap nemen, maar Silva kopt die naast het doel. De bezoekers hebben precies moed gekregen, en ja hoor, Guerrero maakt gelijk.  Nog ene en hij heeft een hattrick beet en HSV zit nog meer op rozen, de doornen zijn dan voor Galatasaray. In 't vuur van de strijd haalt Pitroipa een Turk neer en dus een gele kaart. 't Is nu precies een beetje "stil" gevallen, al moet Rost een strak schop weren. Enkele minuten later spurt Olic richting doel, en zet voor naar Jarolim, maar die komt niet bij de bal. Een kwartier voor affluiten komt voor Galatasaray Sas op 't veld. Of hij in zijn sas is, weet ik niet, wel dat de leestekens op de s niet aangenomen worden door het html-programma. Nog tien minuten en Michael "Danish Dynamite" Gravgaard vervangt Benjamin. Bijna meteen daarop trapt Jarolim de bal tegen de paal. Nog vijf minuten, en Olic trapt de bal in 't zijnet. Rost "krijgt" ook een gele kaart, maar 'k weet niet waarom. En 't kan me niet schelen, want Olic scoort.  Nu moet Rost nog vier (extra) minuten zijn doel leeg houden. Olic krijgt een applausvervanging, Rincón speelt nog een minuut of 2 mee.
  En waar gaat de volgende UEFA-reis naartoe?

  17 maart: Toch een beetje goed nieuws, Trochowski en Gravgaard (die adductorenproblemen heeft) willen alvast mee naar Istanboel, misschien kan Trochowski zelfs meespelen, al is het dan niet de volle 90 minuten. Jol voorziet volgende namen op het scheidsrechtersblad: Rost, Hesl, Benjamin, Boateng, Gravgaard, Mathijsen, Schulz (uit de belofteploeg gehaald), Alex Silva, Aogo, Jansen, Jarolim, Trochowski, Rincón, Ndjeng, Pitroipa, Guerrero, Olic, Torun.

  16 maart: Nog slecht nieuws, gisteren heeft Trochowski zijn knie verdraaid, zijn deelname aan de wedstrijd tegen Galatasaray is dan ook hoegenaamd niet zeker.

  Hamburger SV - Energie Cottbus: 2-0

  Ivica Olic bracht de thuisploeg in de 32ste minuut op voorsprong met een kopbaldoelpunt. Zeven minuten later verdubbelde Piotr Trochowski (die Petric verving) met een direkte vrije trap naar 2-0. De roodbroeken behielden het overwicht tegen de gasten. Niet dat Jol iets heeft tegen Trochowski: hij zat op de bank om wat uit te rusten voor de UEFA-bekerwedstrijd in Istanboel. Dat hij Petric verving, luidt slecht nieuws in: Petric blesseerde zich dus na nauwelijks een half uur, en zal enkele wedstrijden onbeschikbaar zijn, dus ook tegen Galatasaray en daarna tegen Schalke 04.

  Hamburger SV - Galatasaray Istanbul: 1-1

  Ze waren er te vroeg aan begonnen, 18.00 uur, en ik heb dus na de match op LiveTicker gezien dat deze wedstrijd op een gelijkspel eindigde. Jansen scoorde voor HSV de gelijkmaker want ene Akman (die Turk ken ik niet, hoor ) had al voor Galatasaray gescoord. Net na de match vatte de reporter de match samen als dat er nog niets verloren is (natuurlijk niet). Pas volgende week donderdag (op ZDF om 20.15 uur !!) zal blijken wie de kwartfinale in de UEFA-beker bereikt. Het was precies in de tweede helft een dolle match met veel mogelijkheden voor HSV. Dat mag ons positief stemmen, dat het goed mogelijk is.

  Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV: 4-1

  Jawadde, dat kan tellen !! Terwijl ik in de Lommelse Sahara door het zand ploeterde, verloren de mannen van Jol dus met zelden geziene cijfers van een ploeg dat na deze zege nog tweede laatste is. Nu niet dat de hele ploeg wankelde, want Petric scoorde vijf minuten na het eerste doelpunt van de thuisploeg, en die had zijn verdediging goed georganiseerd. Deze wedstrijd kreeg ook aandacht van VRT-programma "Sportweekend", omdat bij de Borussen twee Belgen spelen, Bailly in doel (groetjes aan Petric, hé) en Daems die een goeie voorzet gaf.
  Voor de DFB-beker zal HSV thuis spelen tegen Werder Bremen (Olic, doe je onvergetelijke doelpunt nog eens na) en dat op 21 of 22 april. En ook is het stadion uitverkocht voor de wedstrijd tegen Galatasaray.

  Hamburger SV - SV Wehen Wiesbaden : 2-1

  Deze DFB-bekerwedstrijd begon reeds om 19 uur en die volg ik op de website van HSV. Na 7 minuten is het prijs: Benjamin zet op rechts voor in de vijfmeterzone, daar staat Petric en die houdt gevoelsvol de voet tegen de bal. Evenveel minuten later scoort hij nogmaals: Jansen speelt op het juiste ogenblik vanaf de linkerzijde naar de strafschopruimte. Petric staat niet buitenspel, neemt de bal kort voor SV Wehen-keeper Walke aan en schuift hem in eenzelfde beweging in het net. Kort voor de pauze meldt de reporter dat hij problemen heeft met de LiveTicker (hopelijk straks opgelost) en dat de gasten ook nog een ferme doelkans hadden, maar twee spelers hinderden elkaar voor Rost zijn doel. Bij het begin van de tweede helft bleek dat Guerrero zich geblesseerd had, hij is vervangen door Olic, het Kroaats koningskoppel is dus herenigd in de aanval.  Terwijl Pitroipa ook een doelkans poogt om te zetten, had men daar 35 378 koppen geteld in de tribunes, dat lijkt mij nog veel op een woensdagavond tegen een nobele onbekende. Zo ongeveer tegelijkertijd wordt kapitein Jarolim vervangen door Rincón. Wat later volgt Jansen, die vervangen wordt door Ndjeng, voor zover ik weet zijn debuut in de eerste ploeg. Vijf minuten voor het einde scoren de gasten het eerreddend doelpunt. HSV speelt de laatste tien minuten toch al alsof de buit binnen is en meent dat men geen moeite meer moet doen. Na een flinke vijf minuten fluit de scheidsrechter het einde van de wedstrijd, en zaterdag weten ze in Hamburg tegen wie de volgende bekerwedstrijd wordt gespeeld.

  Hamburger SV - VfL Wolfsburg : 1-3

  Terwijl ik terugkeerde van de Champagnestreek (Reims, Epernay), verloor HSV dus thuis, na een strafschop, een verdubbeling van de score, Guerrero die de pijn verzachtte en Wolfsburg dat toch weer scoorde. Intussen moest Demel geblesseerd naar de kant. Dat ze er hun conclusies uit trekken en voorbereiden voor de DFB-bekerwedstrijd tegen SV Wehen Wiesbaden, nu woensdag om 19.00 uur.

  Hamburger SV - NEC Nijmegen: 1-0

  De eerste 13 minuten en het enige doelpunt miste ik tijdens de terugweg van het station, de wedstrijd begon reeds om 18.15 uur... Dat doelpunt was van Olic en kreeg ik in herhaling te zien net voor de start van de tweede helft: Jarolim had de bal van voor een Nijmeegse voet getrapt, ging ermee aan de haal, zette voor en Olic knalde binnen, net naast de NEC-doelman. Wat ik dan wel rechtstreeks zag, waren enkele doelkansen, zowel voor de thuisploeg als de bezoekers (op de paal, op de deklat). Op de website van de club zie ik dat Boateng werd vervangen door Alex Silva (carnaval gevierd, na de winst tegen Leverkusen? ), Jansen door Pitroipa (die was ook even bijna aan een doelpunt toe) en Olic door Guererro. HSV gaat dus een ronde verder en dat wordt dan tegen Bordeaux/Galatasaray. Volgens wat Jol zei, is het om het even welk van de twee, hij kent de Girondins als een goede club, en bij Galatasaray is 't de ware hel (hangt er nog van af voor wie, hé?). Edit: het wordt Galatasaray, op 12 (thuis, ook op TV?) en 18 of 19 maart (ook op TRT, een zender die Telenet niet van de kabel gezwierd heeft?).

  Bayer Leverkusen - Hamburger SV: 1-2

  Terwijl ik met de Sportvrienden terugkeerde van Puurs, won HSV dus op verplaatsing (40.000 toeschouwers in de LTU Arena) met twee doelpunten van Marcell Jansen, tussendoor scoorde Leverkusen ook, maar dat kon de pret niet drukken, te meer HSV nu op kop van het klassement staat (concurrerende clubs hebben nauwelijks gelijk gespeeld).
  A propos, de terugmatch tegen NEC Nijmegen komt donderdag op ZDF, hopelijk gedraagt de NMBS zich, want de uitzending begint al om 18.00 uur.

  NEC Nijmegen - Hamburger SV: 0-3

  Tot mijn onmetelijke vreugde komt deze wedstrijd live op TV, ik kijk alvast naar Nederland 3. Hulde aan de noorderburen want ZDF laat mij in de steek, die zendt liever vanuit Bremen uit (Werder speelt tegen AC Milaan). Om 20.45 uur begon de wedstrijd met een uitgelezen elftal HSV-spelers. Na 10 minuten poogde Olic een doelkans, maar de keeper van NEC had de bal beet. Nog voor de 20ste minuut had Jarolim bijna gescoord. In de 21ste minuut mocht NEC ook een vrije trap nemen, maar Rost en zijn verdediging waren op post. Twee minuten later was het weer bijna prijs, op een perfect getrapte hoekschop, 't zag er even niet goed uit voor het doel van Rost. Op een corner scoorde NEC bijna, Rost was boos op Alex Silva, omdat die de bal over de doellijn kopte, de Braziliaan dacht dat er een NEC-ker achter hem stond. Vijf minuutjes later trapt Trochowski een vrije schop in doel.  Een beetje later doet Alex Silva het hem na, die kan zondag gerust carnaval vieren (na de match tegen Leverkusen). Nog even later fluit de Sloveense scheidsrechter voor de pauze. Na de rust heeft Jol geen wijzigingen doorgevoerd (NEC-trainer Been wel). Op iets minder dan een half uur wordt Gravgaard vervangen door Benjamin (die komt dus niet voor Silva, zoals de Ned3-reporter verwacht had). Kort daarop loopt de scheidsrechter een lichte hoofdwonde op, in de herhaling is te zien dat er projectielen gegooid worden (Jarolim beschermt zijn hoofd of hij heeft er ook van). Op 18 minuten van het eind scoort NEC, maar wel in buitenspel, dus 't kan geen kwaad. Een kwartier voor tijd glipt Olic door de buitenspelval en scoort het derde Duitse (awel ja ) doelpunt. Als dank mag hij vijf minuten later gaan rusten, Pitroipa komt op het veld. Vijf minuten voor het eind komt Torun in het veld en Jansen kan rusten. Ondanks enkele minuten extra speeltijd, bleef de score tot mijn vreugde ongewijzigd.

  Hamburger SV - Arminia Bielefeld: 2-0

  Volgens wat ik op de website van HSV lees, profiteerde Trochowski van een fout van de Bielefeldse keeper om in de 32ste minuut te scoren. In de tweede helft stopte Rost een penalty, uitgelokt door Alex Silva, die zich wat misrekende op zijn tegenspeler. Vijf minuten later scoorde Guerrero wel, hij kreeg een pass van Olic. Petric speelde niet mee, ik vraag me af of dit een van de twee wedstrijden is waarvoor hij (naar mijn mening onterecht) geschorst is, want ondanks de klacht van HSV is die straf bevestigd.

  9 februari: HSV heeft klacht ingediend, immers de DFB-controlecommissie heeft Petric voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart van eergisteren. De scheidsrechter zou moeten gestraft worden, hij moest ingegrepen hebben nadat Engelhardt bleef aan Petric' truitje te trekken, maar hij wachtte toch tot Petric Engelhardt wegschoof en die daarbij viel. Ik denk dat er in Berlijn wat knorrig zijn tegenover het Kroatisch aanvallersduo.

  Karlsruher SC - Hamburger SV: 3-2

  Ik zit die match een beetje via de LiveTicker te volgen van kort vóór de pauze, toen ik terug was van boodschappen had Guerrero al gescoord, en wel nogal vroeg in de wedstrijd, reeds in de 7de minuut. Guerrero veroverde in het middenveld de bal, marsjeerde ermee weg, speelde een 1-2 met Jarolim en schoof de bal in de lange hoek. Toen ik, kort na de pauze, even voor "mijn" wandelclub in de weer was als webmaster, scoorde Benjamin nog rapper (derde minuut) dan Guerrero in de eerste helft. Volgens de reporter was het een droomgoal in de linkerhoek, trouwens alweer middels Jarolim. Maar KSC schoot ineens wakker en scoorde twee keer na elkaar. HSV was er een beetje door van slag en Jol moest de puntjes op de i zetten. Tiens, op een klein half uur werd Guerrero vervangen, door Streit, toch niets aan de hand? Toch niet omdat hij een gele kaart "kreeg", zeker, Jansen en Trochowski hebben er ook ene gezien. Oei, dit klopt niet: Petric werd in het middenveld door Engelhardt aan het truitje getrokken, de scheidsrechter floot, Engelhardt trok verder, Petric wou zich lostrekken, Engelhardt viel en de rest laat zich raden: Petric werd met rood van 't plein gestuurd. Ja, zeg, als je het zo moet oplossen (Olic is nog geschorst voor een rode kaart bij een ... oefenpartijtje), ben je "goed bezig".  Engelhardt werd even later ook van 't plein gestuurd met een "geelrode" (2 x geel is ook rood) kaart, na een taktische fout op Streit. Toemetoch, in de allerlaatste minuut scoorde KSC toch wel zeker?

  3 februari: HSV heeft eigenlijk ook Änis Ben-Hatira uitgeleend, en wel aan tweedeklasser MSV Duisburg (in 't Roergebied).

  2 februari: HSV is nog altijd bezig met het sjottend personeel: Mickael Tavares, een middenvelder, heeft een contract tot 30.06.2012. Hij speelde tot dan bij Slavia Praag 36 wedstrijden en scoorde drie maal. Ook keeper Khalid

  23-07-2009 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  20-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17.07.2009 - 23ste 100 km en Thudinie, georganiseerd door LES MARCHEURS DE LA POLICE DE BINCHE (HT 025)

  Vanuit Brussel, na een dagje werken, spoorde ik naar Binche waar ik in ’t Kursaal een plaats bezette voor mezelf en ene reserveerde voor Annemie, maar dat was niet nodig want wat later was zij ook aangekomen. We dronken eerst wat en haalden dan onze deelnameomslag met bagagelabel, controlekaart (daaraan vastgeniet een consumptiebon voor de omelet en eentje voor een bier) en het overzicht van de controleposten. Op de duur werd het toch 21 uur, tegen dan stond iedereen buiten en vertrok voorzitter José met zijn auto. We wandelden tegen de wijzers van het uurwerk in en hadden een bevoorrading, aanvankelijk zonder controle, in Waudrez, Estinnes-au-Val, Vellereilles-le-sec (ertussen liggen de Fond de Grammont en de Champ de la Croix Malboise), Haulchin, Fauroeulx, Merbes-le-Château, Fontaine-Valmont. Onderweg was niet veel te zien, vooral landbouwvelden vol gewassen en enkele windturbines, sommige al in werking, andere nog niet helemaal klaar. In Fontaine-Valmont wachtte onze sporttas op ons, maar we kregen de gelegenheid niet om hem zelf naar binnen te sleuren, dat deed een medewerker voor ons. Wij namen onze omelet zonder spek (da’s niet voor onze bek), Annemie met koffie en ik met cola. Tot hier toe gingen we over verharde wegen, ze weten bij de club ook wel dat de wandelaars maar één zaklamp bij hebben, en die hoefden ze dan alleen te gebruiken om de wegwijzers te vinden. Omdat er regen voorspeld was, hadden zowel Annemie als ik een extra paar kousen aan, en die trokken we reeds in Merbes-le-Château aan, hoewel het van daar maar 7,5 km meer was. Want het had inderdaad geregend, eerst enkele buien van motregen maar de laatste bui was wel een degelijke plensbui. Nadien kregen we nauwelijks nog nattigheid van betekenis op ons hoofd. In Fontaine-Valmont verwisselde ik ook van T-shirt en we droegen onze sporttas dan naar de vrachtwagen, maar werden er gauw van verlost door dezelfde medewerker.

  Het parcours ging nog even verder langs verharde wegen, zo bereikten we Thuin niet langs het bos, maar langs kasseistraten. Af en toe, zoals nu, vond ik het wel erg jammer dat ik mijn fototoestel vergeten was, want we gingen straten door en pleintjes over die ik nog niet gezien had (en het was hier nochtans mijn 5de deelname en vorig jaar was ik hier ook tijdens een audax-wandeltocht, de derde en laatste van de drie abdijentochten van Marc Libion). Maar het daglicht was al een ruim uur doorgebroken, tijd dus voor de onverharde wegen, daar mochten wij nu onze “schade” ruimschoots inhalen. Dat betekende niet alleen door vermoeidheid geïrriteerde voeten (gelukkig koos ik voor wandelsandalen) maar ook veel stukken door bossen. Zo vorderden wij verder van Thuin naar Biesmes, Leermes, een gemeenteschool van Thuin, Mont-Sainte-Geneviève en Buvrinnes. In de Abdij van Bonne Espérance konden wij ons bierbonnetje verzilveren (een alternatief bleek er helaas voor niet-bierdrinkers niet te zijn), Annemie koos een blond bier en ik van gewoonte een donker. Maar die stond te koud en veel smaak had ik er niet aan. Wij lieten ons glas halfvol staan en keerden terug naar het Kursaal, maar enkele straten daarvandaan hoorden wij van verre het deuntje van de ijscoman. Om de nasmaak van de Goeie Hoop te verdoezelen, genoten wij van een lekker ijsje, dat door het warme weer rap smolt, dus was snel likken de boodschap. Even later kwamen wij dus terug aan de aankomst, kort na vijf uur.

  Wij hebben zeer genoten van de omloop, al regende het dus wat in de eerste uren en werden wij hier of daar wat in de war gebracht door de richting die de wegwijzertjes aangaven. In de namiddag wees er eentje rechtdoor, maar daar was niets dan een clandestiene parkeerplaats voor verroeste vervoermiddelen. Een drietal wandelaars achter ons ontwaarde in de verte (ik schat zo’n 300 m) een wegwijzer langs de weg die wij kruisten om de wegwijzer rechtdoor te volgen.

  Behalve felicitaties kregen wij ook T-shirt (met alweer een ander motief), een oorkonde een zakje chocolaatjes en een lift naar ’t station (en ik een foto van vorig jaar, een foto van Luc vond ik niet in de stapel). Onze chauffeur nodigde ons uit om volgend jaar terug te komen want dan is er een verjaardag (van wie of wat?). We zullen ons best doen (al valt het tijdens het weekend van de aankomst van de Haervejsvandring en een weekje voor de start van Vichte - Dhron). J

  Een fotoalbum heb ik nu niet gemaakt want door mijn haast om te gaan werken, vergat ik mijn fototoestel. Elders op internet staan ongetwijfeld fotoalbums, zoals van Paul en Steven (wij staan op foto 18).

  20-07-2009 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!