NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  13-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: HSV - Bor. M'gladbach

  12.05.2018: HSV - Bor. M'gladbach: 2-1

  Ik had eerder in de week gelezen dat de spelersbus vanaf zo'n 13.45 uur verwacht werd en dat supporters die zouden opwachten in de Sylvesterallee, dichtbij de ingang die ik gewoonlijk gebruik. Ik was er ruim op tijd om mee uit te kijken, al kun je van op de afstand waar ik stond, eigenlijk niemand zien in de bus, nog niet eens de chauffeur.  De bus kwam overigens pas na 14 uur aan, intussen lieten de fans luidruchtig hun hoop op behoud klinken. Toen de bus geparkeerd werd, liet ik me fouilleren en mijn kaart scannen, ging dan naar de winkel om een nieuw T-shirt (het huidige model voor matches op verplaatsing, die zijn in de officiële kleuren), een sanitaire stop en een rappe babbel met twee supporters uit de Oostkantons ("Sie sind aus Ostbelgien, ich aus Ost-Flandern" ) om dan mijn zitje te bezetten. Bij elk zitje lag een blad, iets groter dan een A4, met op de ene kant het clubembleem en de andere kant het verzoek dat omhoog te houden wanneer de spelers het plein opkomen, en nadien niet weg te gooien als papierbal of gevouwen vliegtuig. 

  Er werd niet afgewacht noch afgetast, HSV trok meteen ten aanval (het had ook geen andere keuze): Douglas paste van links naar Kostic, die van rechts naar het midden schoot van op 20 meter maar de bezoekende keeper kon het doelpunt verhinderen. Holtby trapte de bal van op 16 meter maar Zakaria kaatste hem we met de arm - scheidsrechter Brych (zeker geen HSV-fan) had wel assistentie van de videoref nodig, nadat Holtby en Papadopoulos hem wezen op handspel, om voor penalty te fluiten. Hunt, die er dit seizoen al ene miste, mocht hem toch binnen trappen (11'). HSV ging verder op zoek naar meer doelpunten: de zeer ijverige en te veel getacklede (zonder tussenkomst van Brych) Ito paste links in de loop van Kostic, die de bal voorzette maar Wood en Holtby verkwistten deze kans. Vooraan had HSV na een vrije trap door Hunt een doelkans en inkasseerde dan een counter: onze eigen landgenoot Hazard met een schitterende pas in de loop van Drmic (naar 't schijnt staat HSV op zijn CV...), die zo goed als alleen op Pollersbeck toeliep en de gelijkmaker scoorde (28'). HSV bleef jagen op de zege  en had kort voor de pauze via Wood de 2-1 aan de voet, maar hij trapte Holtby's inworp van op 8 m net naast de linker paal. 1-1 was dus de tussenstand (ook in Wolfsburg-Keulen, eigenlijk, tijdens de wedstrijd gaf men het scoreverloop van enkele wedstrijden maar nooit die in Wolfsburg...).

  HSV kwam sterk uit de kabine en had zicht op de 2-1: Ito dribbelde zich naar het midden en trapte de bal naar de verste hoek maar Sommer redde zijn doel. Opnieuw HSV, opnieuw een solo, ditmaal van Steinmann (nog een ontdekking van Titz): eerst hield hij een tegenaanval van Gladbach tegen, om dan vier, vijf man af te schudden en van op 12 m te trappen, maar opnieuw was Sommer ter plekke. Steeds weer HSV - en ditmaal met een kans aan 100%: een door Holtby getrapte hoekschop raasde door de hele strafschopruimte en landde aan de tweede paal bij Kostic, die echter van op 3 m de bal op Sommer schoot. Dan was 't eens de beurt aan Gladbach met een zuivere kans: reeds in de penaltyruimte speelde Hazard met de hak naar Raffael, die verder naar Wendt paste, maar Sakai kwam aangestormd en redde voor de reeds uitgeschakelde PollersbeckVolgende aanval van HSV, nogmaals over links, waar Ito quasi niet meer te stoppen was en naar de ingelopen Holtby paste, die van op 11 m in de verste hoek scoorde (63'). Maar allicht was Wolfsburg al aan 't zegevieren dus de laatste drie punten deden er niet (veel) meer toe, al stuurde Hunt de ingevallen Jatta nog op doel af, maar het bleef bij 2-1. Op het plein gebeurde niet veel meer al probeerden de Borussen toch nog een punt mee te pikken.

  In de noordtribune gebeurde wel wat en niets leuks. Ineens klonken daar harde knallen: er werden voetzoekers en rookbommen afgeschoten die enkele plukken gras roosterden en een spandoek in de fik zette. Brych onderbrak meteen de wedstrijd (er waren nog enkele minuten te spelen), stewards en veel ferm uitgeruste politiemensen gingen het plein op, enkelen met een hond, zelfs enkelen te paard. De stadionomroeper vroeg wel om meteen te stoppen met dat afschieten van pyrotechnische spullen, maar die debielen hadden er geen oren naar (hadden de echte fans nog gehoor, met dat geknal vlak bij hen?), noch naar de afkeuring van de echte fans (genre "Gooi ze buiten!!!", "Wij zijn Hamburg en jullie niet!!!"). Na zowat een kwartier tijd was er wat meer plaats in de Nordkurve en kon de wedstrijd hervat worden, al liet Bruch niet echt veel verder spelen, 't deed er toch niet meer toe.

  Titz stelde de volgende spelers op: Pollersbeck - Sakai, Papadopoulos, Jung, SantosSteinmann (78' Ekdal) - Kostic (82' Jatta), Holtby (88' Waldschmidt), Hunt, Ito - Wood.

  's Avonds zag ik dat die debielen zich vermomd hadden, ene met een de-Schreeuw-van-Münch-masker, een andere met een buff (ik zelf draag er ene als "rookfilter"), anders gezegd, 't waren geen fans, maar onverbeterlijken, van het soort dat vreedzame betogingen misbruikt om vandalisme te plegen. 's Anderendaags zag ik bij de VRT, in hun sportjournaal, dat een echte supporter zich terecht boos maakte omdat dit vandalisme gefilmd werd want dit hoort niet bij HSV (terwijl supporters het stadion verlieten, hoorde men nog voetzoekers knallen). Raar, eigenlijk, ik liep drie dagen rond in Hamburg, op donderdag en op zaterdag met een HSV-shirt, en mij vond het VRT-team niet. 

  Dus, wat velen al weken, zoniet jaren, wensten, gebeurt nu: HSV gaat een jaartje in tweede klasse spelen, als laatste Bundesliga club. Mijn antwoorden op die jaloezeriken: We'll be back! Jullie zullen ons nog missen! Wij hebben het toch 't langst uitgezongen!

  Op basis van de recente resultaten, met Titz als trainer, durf ik zeggen dat hij meteen aangesteld moest geweest zijn toen Gisdol ontslagen werd. Dan speelden we ook volgend jaar nog in eerste. Titz heeft al aangegeven dat hij als hoofdtrainer blijft, en ik hoop dat ook de twee Japanners blijven, net als Papadopoulos, Holtby, Santos en Pollersbeck. Ik vermoed dat Steinmann zal blijven want hij begon ook pas mee te doen onder Titz. Ik hoop ook dat zij, die al uitgenodigd werden door hun nationale coach om mee te doen in Rusland aan het WK nog steeds meemogen. En verder hoop ik dat het IT-team van HSV verder dezelfde website- en app-diensten blijft aanbieden want Sport1 heeft zich de uitzendrechten voor tweede klasse laten afsnoepen (door SkySports vermoed ik).

  Mijn foto's staan bij Google.

  13-05-2018 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  05-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: Eintracht Frankfurt - HSV

  05.05.2018: Eintracht Frankfurt - HSV: 3-0

  Het doelpunt van Ito (25') werd afgekeurd wegens buitenspel, met het blote oog niet te zien. Wolf scoorde wel voor de thuisploeg (31'). Toen HSV in de tweede helft alles naar voor wierp, vielen de doelpunten aan de andere kant door Mascarell (77') en de ingevallen Meier (90'). Overigens scoorde Douglas tussendoor ook, maar eveneens vanuit buitenspel. Een geluk dat VfL Wolfsburg in Leipzig ook verloor (4-1), mits Casteels en ploegmaats dat komende zaterdag nog eens doen en HSV wint wel van Hazard en co mag Titz zijn spelers voorbereiden op twee barragewedstrijden.

  Titz stelde de volgende spelers op: Pollersbeck - Sakai (80' Müller), Papadopoulos, Jung, Douglas - Steinmann - Hunt, Ekdal (45' Kostic), Holtby, Ito (45' Waldschmidt) - Wood.

  01.05.2018: Na verdediger David Bates (Glasgow Rangers) is nog een nieuwe aanwinst genoteerd. Aanvaller Manuel Wintzheimer (19) legde medische proeven af in 't Athleticum van het UZ Eppendorf (UKE) en ondertekende een contract tot 2022. De aanvaller van de U19-Bundesliga-ploeg van FC Bayern, heeft in het huidige seizoen voor het A-Junioren- en het regionale (zoals bij ons provinciale, veronderstel ik) team van de Duitse recordkampioen en ook voor de Duitse U19-ploeg in 46 wedstrijden 41 doelpunten gescoord en komt kosteloos over van München. 

  29.04.2018: Bij VRT zitten ze ook al te popelen om HSV te zien degraderen, maar hun hoop slonk toch na de zege bij Casteels, Origi en de anderen van Wolfsburg. En bij De Standaard weten ze dat ex-HSV Heiko Westermann stopt met (professioneel) voetballen, wegens problemen met het kraakbeen in de knie. Westermann droeg in zijn carrière het shirt van Greuther Fürth, Arminia Bielefeld, Schalke 04, Hamburg, Betis Sevilla, Ajax en Austria Wenen. Tussen 2008 en 2014 verzamelde hij 27 caps voor de nationale ploeg en maakte daarin vier goals (dat zal vooral voor zijn HSV-periode geweest zijn want Löw heeft niet de gewoonte HSV-spelers oip te roepen).

  05-05-2018 om 20:22 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  28-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: VfL Wolfsburg - HSV

  28.04.2018: VfL Wolfsburg - HSV: 1-3

  Twee zeges na ellkaar, zelfs op verplaatsing bij een ploeg die ook niet wil degraderen, is dit het Titz-effect? Vooral de jongeren (Holtby, Ito, ...) lijken te herademen.  Wood scoorde van op strafschop (Ito werd ten val gebracht, 43') en Holtby werd keurig aangespeeld door Ito (45'), dus ging men "rusten" bij een 0-2 tussenstand. VfL kwam nog iets dichter bij een draw door Brekalo (78'), maar in de extra tijd stelde Waldschmidt (het "zwarte beest" voor Wolfsburg) de zege zeker, hij werkte de penalty door Kostic gemist (Casteels kaatste de bal terug), en werd daarvoor nog lang na affluiten door de meer dan 3.000 meegereisde HSV-supporters luid bejubeld. Nog twee wedstrijden te spelen, dus nog 6 punten te halen, ook al zal het niet simpel zijn, op bezoek bij Frankfurt en thuis tegen M'Gladbach.

  Titz stelde de volgende spelers op: Pollersbeck - Sakai, Papadopoulos, Jung, SantosSteinmann - Kostic, Holtby, Hunt (67' Ekdal), Ito (85' Jatta) - Wood (77' Waldschmidt).

  28-04-2018 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  21-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: HSV - SC Freiburg

  21.04.2018: HSV - SC Freiburg: 1-0

  Ik zat op het terras van mijn hotelkamer te lezen en intussen via de HSV-app te wachten op nieuws, en dat nieuws bleek om zowat 17.20 uur behoorlijk goed. 

  Het doelpunt werd gescoord door Holtby, die zijn solo lukraak afwerkte (54'). Tot dan hadden de gasten in de eerste helft enig overwicht, maar de roodbroeken namen de controle over in de tweede helft, met het gekend resultaat, de score kon zelfs nog wat hoger geweest zijn. Men notere dat Pollersbeck de 0 gehouden heeft. Later op de avond, bij ZDF, zag ik hoe thuissupporters de zege vierden al was het behoud al 100 zeker. Mathematisch is dat behoud, zelfs zonder barragematchen, nog mogelijk want drie concurrenten hebben met 30 punten 5 eenheden meer dan HSV, en er zijn nog 3 wedstrijden, eerst twee op verplaatsing (waaronder tegen een rechtstreeks concurrent, zijnde Wolfsburg) en dan de, tevens reeds uitverkochte, allerlaatste wedstrijd (tegen Th. Hazard en co - ik heb mijn tribunekaart al een hele poos).

  Titz stelde de volgende spelers op: Pollersbeck - Diekmeier, Papadopoulos, Jung, Sakai Steinmann (73' Ekdal) - Kostic, Holtby, Waldschmidt (56' Wood), Ito (87' Jatta) - Hunt.

  19.04.2018: HSV heeft de licentie, zonder de minste verplichting, beet voor eerste en ... tweede klasse. Deze laatste is hopelijk niet nodig.

  21-04-2018 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  14-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: TSG Hoffenheim - HSV

  14.04.2018: TSG Hoffenheim - HSV: 2-0

  't Was precies maar een opflakkering, vorig weekend... Gnabry (18') en Szalai (27') verwezenlijkten al vroeg de stand bij rust en bij het einde van de wedstrijd. En het kon 4-0 geweest zijn want het eerste en het laatste doelpunt werden niet erkend. Eerst om de bizarre reden dat Pollerbecks zicht op de aanval verhinderd werd door Gnabry die toch al buitenspel stond, en de laatste omwille van een echt buitenspelgeval. Anders zouden ze daar toch maar zat zijn: telkens Hoffenheim thuis scoort, weerschalt de instrumentale versie van "Wat zullen we drinken, zeven dagen lang?" HSV deed wel zijn best maar dat bleef zonder resultaat. Ik zal me onlangs vergist hebben: nu hebben ze nog 12 punten te halen.

  Titz stelde de volgende spelers op: Pollersbeck - Sakai, Jung, van Drongelen (76' Salihovic), Douglas - Steinmann (33' Ekdal) - Kostic, Holtby, Waldschmidt (63' Arp), Ito - Hunt, die zijn 300ste BL-wedstrijd vierde.

  12.04.2018: Voor het komende seizoen heeft HSV al een nieuwe centrale verdediger een contract laten ondertekenen, ene die vier jaar geldt. David Bates, die nu nog speelt bij Glasgow Rangers (een bevriende club), onderging vandaag een medisch onderzoek, hij is overigens bijna 22 en wel reeds 1,93 m lang. Bij Glasgow is hij trouwens transfervrij, dus hij kost HSV geen duit.

  14-04-2018 om 20:24 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  07-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: HSV - Schalke 04

  07.04.2018: HSV - Schalke 04: 3-2

  't Is gebeurd, de eerste zege van 't jaar 2018 is geboekt (en dat na de draw tussen Mainz - met Adler in doel - en Keulen)! Een vrije trap van op de rechter kant, genomen door Caligiuri, vindt in het midden Naldo, die geheel ongehinderd kan binnen koppen (9'). HSV toonde toch wat Eendracht Aalst-achtige weerbaarheid: een verre inworp van Santos vliegt meteen aan meerdere Schalke verdedigers voorbij en vindt in het midden Kostic, die de gelijkmaker scoort (17'). 1-1 is de ruststand. Ito speelt via links de halve Schalke verdediger tureluurs en past dan diagonaal naar Holtby, die aan de eerste paal binnen werkt. Zijn eerste poging met de hiel naar de korte hoek wordt nog geweerd, maar aansluitend drukt hij met pure wilskracht en de borst de kogel over de doellijn (52'). Een preciese bal van McKennie naar Goretzka kan Pollersbeck nog weren, bij de tweede poging, die ongelukkig over Santos bij Burgstaller landt, is onze keeper echter machtelos (63'). Juist op 't gepaste moment waagt Hunt zijn kans en pakt uit van op 20 meter. De bal knalt voor Fährmann onhoudbaar in de rechter hoek (84'). In het klassement springt HSV over Keulen.

  Titz stelde de volgende spelers op: Pollersbeck - Sakai, Papadopoulos, van Drongelen, SantosSteinmann (73' Ekdal) - Ito, Holtby, Hunt, Kostic (75' Jatta) - Waldschmidt (80' Arp).

  07-04-2018 om 21:27 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  31-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: VfB Stuttgart-HSV

  31.03.2018: VfB Stuttgart-HSV: 1-1

  Het begint te verbeteren, gelijkspelen op Stuttgart is niet zo slecht, en net als vorige wedstrijd opende HSV de score. Waldschmidt schoot van links komend vanuit scherpe hoek naar doel, Zieler kon nog naar voor afweren en Holtby stond goed geplaatst om de bal in doel te trappen. Douglas had overigens kort voordien met een sterke tackle de bal veroverd. In de 42ste munuut werkte Hunt de bal naar Ambrosius, die kopte naar doel, Zieler kaatste de bal weer, Waldschmidt trapte de bal in doel, maar de arbiter had al gefloten wegens (nipt) buitenspel van Ambrosius. Kort voor de pauze nam Insua links een hoge bal direct aan en trapte zo gemakkelijk voorbij Sakai. Die pas kopte Ambrosisus ongelukkig voor de voeten van Thommy, die van op 13 meter afdrukte. Pollersbeck kon het schot niet goed vangen en Ginczek schoof de 1-1 van op korte afstand binnen. Na de pauze bleef het bij pogingen en volgens de LiveTicker-reporter zou het bobijntje bij HSV op geweest zijn; toch niet bij Hahn en Ito, die laat in de wedstrijd ingevallen waren?

  Titz stelde de volgende spelers op: Pollersbeck - Sakai, Ambrosius (46' van Drongelen), Jung, Douglas Santos - Steinmann (73' Hahn) - Hunt, Gouaida (59' Ito), Holtby, Kostic - Waldschmid.

  28.03.2018: Servië won met 2-0 van Nigeria, Kostic deed mee maar de 2 doelpunten kwamen van een ex-RSC Anderlecht-speler. Griekenland, met Papadopoulos, won met 1-0 van Egypte, het doelpunt kwam van een Racing Genk-speler. Wood scoorde zelf het enige doelpunt waarmee USA won van Paraguay. Japan verloor (op Sclessin) met 1-2 van Oekraïne, Sakai deed mee. Mavraj en zijn Albanese collega's verloren van Noorwegen met het kleinste verschil. Van Drongelen, met de Oranje U21, won met dezelfde score van Andorra.

  Over Mavraj gesproken: Titz, von Heesen en Peters verwezen hem, 31 jaar jong, naar de U21... Wellicht wacht HSV op een ploeg die hem een contract aanbiedt. Ik kan me niet herinneren dat ik iets las over wangedrag (zoals Walace Souza die afgelopen winter te laat op de winterstage aankwam).

  24.03.2018: Janjicic won met de U20-ploeg niet alleen met 3-1 van Malta, hij scoorde zelfs nog het tweede doelpunt. Sakai speelde met Japan tegen Mali een draw, 1-1. Deze wedstrijd vond dus op Sclessin plaats en de HSV-kapitein kwam pas in de tweede helft op 't plein. Kostic deed wel voor de volle 90 minuten mee, maar kon op het eind toch de 1-2 nederlaag van Servië bij Marokko niet verhinderen. Ook Papadopoulos kon niet winnen van Zwitserland, hij moest dan ook de hele wedstrijd op de bank doorbrengen. Beter deed Vagnoman het (hij wordt tegenwoordig ook door Titz op 't scheidsrechtersbald gezet). De 17-jahige speelde met de Duitse U18-ploeg in Eilenburg 2-2 tegen Frankrijk. Met een nog doelpuntenrijkere draw eindigde de wedstrijd voor Ito. In het kader van een vierlandentoernooi in Asunción eindigde die wedstrijd van de Japanse U21 tegen de U20 van Venezuela met 3-3.

  20.03.2018: Ik dacht dat het al vast stond, dat Sakai met zijn nationale ploeg te Luik wedstrijden zou spelen tegen Mali (23 maart) en Oekraïne (27 maart), nu wordt dat toch bevestigd op de website van HSV.  Walace wordt om disciplinaire redenen versast naar de U21 bij HSV, tot hij zijn leven betert.

  19.03.2018: Er zijn interlands gepland en 7 HSV-spelers zijn door hun nationale coach uitgenodigd. Wood speelt met de US-ploeg een vriendschappelijke match tegen Paraguay (28 maart). Papadopoulos moet met Griekenland tegen Zwitserland (23 maart) en Egypte (27 maart) aantreden, Kostic (Servië) test in Marokko (23 maart) en Nigeria (27 maart), en Mavraj (Albanië) ontvangt Norwegen (26 maart). Van Drongelen speelt tegen de jongerenploeg van België op 22 maart en vijf dagen later voor de EK-kwalificatiewedstrijd in Andorra (27 maart). Voor wat de andere jongeren betreft, Ito krijgt zijn debuut bij de U21 bij een testtoernooi voor U21-teams in Paraguay, Japan speelt dan op 21 maart tegen Chili, op 23 maart tegen Venezuela en op 25 maart tegen de thuisploeg. Janjicic speelt met de U20 van Zwitserland (23 maart) tegen Malta en tegen Italië (27 maart).

  31-03-2018 om 20:42 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  17-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: HSV - Hertha BSC

  17.03.2018: HSV - Hertha BSC: 1-2

  HSV startte nochtans goed met in de 25ste minuut een doelpunt van Santos, hij trapte de bal tussen de benen van de bezoekende keeper in doel. Maar in de tweede helft namen de Berlijners het spel over met doelpunten van Lazaro (57') en Kalou (63') binnen de zeven minuten. Afgezien daarvan pleegde Pollersbeck wel enkele nodige reddingen. Nu is er een weekend pauze wegens interlandwedstrijden.

  Titz stelde de volgende spelers op: Pollersbeck - Sakai, Jung, van Drongelen (die nu een lelijke Hunt-baard heeft), Santos Steinmann - Ito (71' Jatta), Holtby (65' Wood), Hunt, Kostic - Arp (78' Waldschmidt).

  12.03.2018: Lang heeft het niet geduurd, het trainerschap van Hollerbach, hij heeft reeds zijn C4 ontvangen. Voortaan stelt Christian Titz de ploeg op. Wie is dat nu alweer? De trainer van de jongerenploeg van HSV, de U21. Zijn team bestaat uit co-trainer Matthias Kreutzer, U21-Co-Trainer Soner Uysal en de U21-d-keeperstrainer Nico StremlauVon Heesen, een naam die mij wel bekend is, zal veel van de taken van de vorige week ontslagen directeur profvoetbal overnemen en de operative sportcompetentie waarborgen, tot er een nieuw besluit komt over de sportieve leiding.

  17-03-2018 om 20:14 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  10-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: B. München - HSV

  10.03.2018: B. München - HSV: 6-0

  Het spelletje "de tegenstander vernederen" begon in de 8ste minuut (Ribéry), volgden dan nog 2 doelpunten van Lewandowski voor de rust. Na de rust ging de thuisploeg gewoon verder met Robben, Ribéry en Lewandowski die zijn eerste penalty over doel trapte maar de tweede wel omzette.

  Hollerbach stelde de volgende spelers op: Mathenia - Sakai, Papadopoulos, van Drongelen - Diekmeier (24' Janjicic), Sakai, Walace (70' Vagnoman, nog geen 18 jaar), Douglas - Hunt - Kostic, Schipplock.

  08.03.2018: Ze veranderen daar al zo gemakkelijk van bestuurs- en directieleden als van trainer. De sportieve crisis bij Hamburger SV kost voorzitter Heribert Bruchhagen en sportief directeur Jens Todt de kop. Beide mannen werden vandaag ontslagen door de beheerraad, zo maakte de Duitse eersteklasser bekend aan onder andere De Standaard. Daar weet men ook dat Hamburg de enige club is die al elk seizoen in de Bundesliga heeft gespeeld, maar daar komt mogelijk verandering in (tenzij ze het tij alsnog kunnen keren). HSV telt met nog negen matchen (= 27 punten) te gaan immers zeven punten achterstand op Mainz, de eerste niet-zakker. Op 22 januari verving Bernd Hollerbach op de trainersbank Markus Gisdol, maar sindsdien kon Hamburg nog niet winnen, en zaterdag durf ik dat ook niet te hopen. Directeur Frank Wettstein neemt voorlopig alle operationele taken op zich.

  Beter nieuws kreeg Van Drongelen met een uitnodiging voor de nationale jongerenploeg van Oranje, de U21.

  05.03.2018Sakai en Ito zijn uitgenodigd voor de komende interlandwedstrijden van Japan. Sakai speelt met de eerste ploeg in Luik (!) op 23 maart tegen Mali (vanuit Hamburg is Luik ook dichterbij ) en op 27 maart tegen Oekraïne. Ito speelt met de jongeren van de U21-ploeg binnen 5 dagen tegen Chili (21 maart), Venezuela (23 maart) en Paraguay (25 maart).

  10-03-2018 om 20:05 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  03-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: HSV - 1. FSV Mainz 05

  03.03.2018: HSV - 1. FSV Mainz 05: 0-0

  Hollerbach moet zich wel echt hopeloos gevoeld hebben, want hij zette Schipplock in de spits, die heeft de laatste jaren 1 doelpunt gescoord, en dan nog voor Darmstadt waar hij toen uitgeleend was... Aan het aantal doelkansen te zien, moest HSV wel duidelijk gewonnen hebben. Anders verliezen ze de moed wanneer na 20' de score nog niet geopend werd, maar nu bleven ze jagen. In de 25ste minuut scoorde Kostic maar hij stond buitenspel, dat werd duidelijk via de videoref (raar dat de lijnrechter hem niet meteen terugfloot). In de 61ste minuut mocht Kostic een penalty trappen (en speelde Mainz met een man minder wegens fout op Waldschmidt), maar Müller, de derde keeper, hield de nul. Hollerbach zal er iets moeten op vinden, want volgende week gaat de reis naar ... München.

  Hij stelde de volgende spelers op: Mathenia - Sakai, Papadopoulos, van Drongelen, Douglas - Jung (74' Arp), Walace - Jatta (59' Hahn), Hunt (46' Waldschmidt), Kostic - Schipplock.

  03-03-2018 om 20:32 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  24-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: W. Bremen - HSV

  24.02.2018: W. Bremen - HSV: 1-0

  Er waren kansen over en weer (zoals toen de keeper van Bremen de bal loste, maar niemand van HSV er zijn voet tegen zette) maar het was toch de thuisploeg die drie punten meer kan optekenen. Volgens het verslag kreeg de ingevallen Belfodil de bal over de doellijn, tussen de palen (86'), volgens het overzichtbalkje zou het een owngoal van Van Drongelen zijn. Bremen heeft nu 9 punten meer dan HSV die stilaan een wonder moet verrichten, eentje die over de overige te spelen wedstrijden gespreid is, er zijn nog 30 punten te behalen, te beginnen met komende zaterdag, wanneer Mainz op bezoek komt (en de vervanger van Adler is ook niet zo feilloos).

  Hollerbach stelde de volgende spelers op: Mathenia - Sakai, Papadopoulos, van Drongelen, Douglas - Jung (89' Arp), Walace - Jatta (77' Wood), Hunt, Kostic - Hahn.

  18.02.2018: Blijkbaar vergadert men bij HSV zelfs op zondag, daar is Bernd Hoffmann verkozen tot nieuwe voorzitter. Thomas Schulz is vicevoorzitter en Moritz Schäfer is penningmeester.

  24-02-2018 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  17-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: HSV - Bay. Leverkusen

  17.02.2018: HSV - Bay. Leverkusen: 1-2

  Bailey (ex-RC Genk) ontfutselde Santos van achter diens rug de bal en scoorde kort voor de rust (40'). De tweede helft was pas 5' bezig toen Havertz de score verdubbelde. Hahn liet de thuissupporters weer hopen (71'), en de arbiter ook, want hij liet 5' langer spelen, maar scoren lukte de thuisploeg niet meer. Tot overmaat van ramp won Mainz gisteren en speelde Keulen gelijk (maar Bremen verloor wel).

  Hollerbach stelde de volgende spelers op: Mathenia - Mavraj (46' Hahn), Papadopoulos, van Drongelen - Sakai, Douglas - Jung, Walace - Salihovic (79' Hunt) - Arp (54' Wood), Kostic (die wordt nog speler van 't seizoen, let op mijn woorden).

  17-02-2018 om 21:03 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  10-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: Bor. Dortmund - HSV

  10.02.2018: Bor. Dortmund - HSV: 2-0

  HSV liet het aanvankelijk aan de gastheren over om "de wedstrijd te maken", en concentreerde zich eerst op de verdediging: een vijfmanslijn wanneer Dortmund in balbezit was, met drie achteraan wanneer HSV de bal had. Dortmund kreeg het er wat van op de heupen, zeker de supporters en HSV begon kansen bij de vleet te hebben, maar scoren zat er weer niet in. Dat was wel het geval voor Rode Duivel Batshuayi (de Live-Ticker-reporter kreeg die naam maar niet juist gespeld), die niet in het oog gehouden werd door Mavraj en een ploegmakker (van Drongelen? Die had eerder nochtans "Batsman" wel van een doelpunt gehouden) zodat hij de score kon openen (49'). Deze keer liet HSV de moed niet zakken (de zowat 10.000 supporters ook niet) en zocht verder naar de gelijkmaker (Kostic, Arp, ...). Maar die viel dus niet, doch wel de verdubbeling van de score door de ingevallen Götze (92') en daarmee was de kous af. Mocht HSV bij zijn supporters pijlen naar de man van de match: Mathenia, die hield de score binnen de perken.

  Hollerbach stelde de volgende spelers op: Mathenia - Sakai, Mavraj, Jung, van Drongelen, Douglas - Ekdal (71' Hahn), Hunt (54' Salihovic), Walace - Wood (54' Arp), Kostic.

  06.02.2018: De controleraad is vernieuwd na een kiezing en ex-speler Marcell Jansen is er ook bij. Hollerbach heeft zijn trainersstaff ook uitgebreid, met Rodolfo Cardoso, die van 1996 tot 2004 als speler bij HSV aktief was en toen in 136 wedstrijden 19 doelpunten en 24 laatste voorzetten liet noteren. De 49-jarige Argentijn (van in de verre omgeving van Buenos Aires) was daaropvolgend van 2005 tot 2015 als trainer van talrijke jeugdploegen (o.a. U16, U19 en HSV II) in de weer en zat bovendien als interimtrainer voor in totaal vier wedstrijden bij de profs op de bank (zoals in 2010, toen Labbadia te vroeg ontslagen werd, nochtans was HSV nog Europees bezig). Sedert oktober 2015 werkte Cardoso bij de scouting.

  10-02-2018 om 20:38 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  04-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: HSV - Hannover 96

  04.02.2018: HSV - Hannover 96: 1-1

  HSV begon erg afwachtend en pas in de 13de minuut zette Santos iets op wat op een doelpoging leek. Maar het was uiteindelijk Fossum die voor de bezoekers scoorde (tot dan had Mathenia zich deskundig geweerd). De thuissupporters hadden het al lang op de heupen gekregen toen Kostic (wie anders?) in de 86ste minuut toch een punt redde. Overigens kreeg Papadopoulos 2 keer de gele kaart getoond, dus we zullen hem een poosje moeten missen, te beginnen met de volgende wedstrijd, tegen Dortmund, waar Rode Duivel Batshuayi een schitterend debuut vierde...

  Hollersach stelde de volgende spelers op: Mathenia - Diekmeier (46' Ito), Sakai, Papadopoulos, van Drongelen, Douglas - Hunt (57' Arp), Ekdal (81' Salihovic), Walace - Wood, Kostic.

  04-02-2018 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  27-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: RB Leipzig - HSV

  27.01.2018: RB Leipzig - HSV: 1-1

  Bruma scoorde reeds na 9 minuten door balverlies van Hunt, Papadopoulos trapte naast de bal. HSV hield echter stand en lukte 20' later de gelijkmaker door Kostic (29'). In de tweede helft had de thuisploeg nog wel enkele doelkansen, net als HSV, maar Mathenia verhinderde dat HSV met lege handen huiswaarts moest keren. De vier minuten extra speeltijd bracht dus niet wat de scheidsrechter misschien verhoopte.  Een punt halen bij de vierde geklasseerde (die dus nog zicht heeft op Europees voetbal, volgend seizoen) lijkt me niet zo slecht.

  Hollerbach stelde de volgende spelers op: Mathenia - Sakai, Papadopoulos, van Drongelen - Diekmeier, Douglas - Walace, Hunt (85' Salihovic), Jung - Kostic, Wood (77' Arp).

  22.01.2018: En de nieuwe trainer is Bernd Hollerbach (48), dat weet zelfs De Standaard, hij tekende tot 30.06.2019. Zijn naam komt me bekend voor en dat is omdat hij nog voor HSV verdedigd heeft van 1996 tot 2004, dus ik heb hem effectief "live" zien spelen, in 2000, tijdens het gewonnen duel tegen Bremen (2-1). Steffen Rau en Matthias Kreutzer zijn co-trainers. Als hoofdtrainer heeft Hollerbach Würzburg twee keer na elkaar laten promoveren, van vierde naar tweede klasse. Nu heeft hij (vandaag inbegrepen) vijf volle dagen om het meest efficiënte team op te stellen tegen zaterdag zodat die voorlaatste plaats ver verlaten wordt (en zijn nog zo'n 45 punten te sprokkelen). Volgens het webteam zou hij autoriteit met hartelijkheid combineren, en eerlijke arbeid is belangrijk voor hem. Dan moet hij zeker, minstens gehoor vinden bij Papadopoulos en Kostic (om nog enkele anderen niet te noemen).

  21.01.2018: Daags na de wedstrijd tegen Keulen werden Gisdol en zijn twee assistenten dus ontslagen. Bruchhagen weet al wie de volgende trainer is, die moet morgen starten, maar hij wil het webteam niet zeggen wie het is, er moet blijkbaar nog het een en het ander afgetoetst worden.

  27-01-2018 om 20:10 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  21-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: HSV - 1. FC Köln

  20.01.2018: HSV - 1. FC Köln: 0-2

  Matchwinner van de dag was Terodde, die de beide doelpunten (27' en 67') scoorde. Zoals gebruikelijk begon HSV wel offensief, maar kreeg de bal niet in 't doel, dus begon het nadien weer te slabakken. Na de pause had HSV nog wel enige kansen voor een doelpunt, maar het was dus net de bezoekende ploeg die de zege zeker maakte. De thuissupporters, en dan zeker die in de noordtribune, hielden het opnieuw lang vol om de ploeg te steunen, maar op de duur riepen ze toch dat ze het beu waren. Het hoeft niet te verbazen dat Gisdol binnen de 24 uur na affluiten zijn "bon" kreeg, net als zijn twee assistenten. Tja, waren Arp en Sakai niet beschikbaar?

  Hij stelde deze spelers wel op: Pollersbeck - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Douglas - Janjicic (66' Wood), Jung - Holtby (77' Ito), Hunt, Kostic - Hahn.

  21-01-2018 om 17:05 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  13-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: FC Augsburg - HSV

  13.01.2018: FC Augsburg - HSV: 1-0

  HSV begon, zoals gewoonlijk, als een razende op het openingsdoelpunt te azen, maar als dat dan niet valt, zakt de moed in de schoenen. Koo scoorde dan het doelpunt in een wedstrijd dat tijdens de eerste helft min of meer gelijk opliep (45'). Met die voorsprong bleef Augsburg ook na de pauze de meest doelgerichte ploeg en speelde de wedstrijd rustig uit, HSV kon dus op geen enkel moment de gelijkmaker scoren. 

  Gisdol stelde de volgende spelers op: Pollersbeck - Diekmeier, Mavraj, Papadopoulos, Douglas - Salihovic (68' Waldschmidt), Jung, Janjicic (84' Schipplock), Kostic - Wood (74' Ito), Hahn.

  12.01.2018: Hola, na de recentste trainingen, ook in Jérez de la Frontera, besloot Gisdol om Mathenia op de bank te zetten en Pollersbeck voor de terugronde in het doel te laten starten. Zou Gregoritsch (of Kacar) morgen een penalty mogen trappen, moet hij niet verbaasd zijn als die geweerd wordt, 't zou Pollersbecks eerste redding niet zijn.

  30.12.2017: Johannes Spors is de nieuwe chef van de scouting-afdeling en kaderplaner. De 35-jarige, die sedert begin december 2015 bij RB Leipzig aktief is, zal vanaf 1 februari 2018 zijn functies bij HSV opnemen en heeft er een contract tot 30 juni 2021. Hopelijk verloopt de communicatie met Gisdol optimaal zodat er geen "miskleunen" een contract aangeboden krijgen. 

  20.12.2017: Bruchhagen kan als bestuursvoorzitter alvast nog tot 30 juni 2019 zijn beklag doen over de resultaten van HSV. 

  13-01-2018 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  15-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: Bor. Möchengladbach - HSV

  15.12.2017: Bor. Möchengladbach - HSV: 3-1

  Deze wedstrijd volgde ik bij ZDF, en met puike beeldkwaliteit (dat was ooit anders). Toen Hazard (jawel, ...) in de 9de minuut scoorde, was Mathenia al eens gered door de infrastructuur van zijn doel, en na de openingstreffer was dat ook al eens het geval. Nadien schakelde de thuisploeg een tandje lager en kon HSV wat meer in het spel komen. Maar 1-0 was de ruststand. De tweede helft was pas 8' bezig toen Hahn de gelijkmaker scoorde: Hunt legde de bal vanuit het centrum met rechts perfect naar voor in de loop van Hahn, die zich bliksemsnel om zijn eigen as draaide en de uitgekomen Sommer van op 10 meter tunnelde. Ik dacht al dat HSV eindelijk eens wat Eendracht Aalst-reactie toonde (die kwam al eens op achtertand maar keerde toch met de drie punten naar huis), maar daar was ik dus mis in. Stindl paste naar Grifo, die Raffael op links bediende en die plaatste een vlak schot van op 14 meter in de linker hoek, Mathenia had geen kans (74'). Stindl stuurde de bal in het baantje naar Hazard, die eerst de struikelende Douglas afschudde, dan ook nog om Mathenia heen liep van de doellijn naar Raffael paste, die van op korte afstand scoorde. Tot overmaat van ramp zal Bremen 's anderendaags (thuis) gelijk spelen en dus evenveel punten behaald hebben. Nadien zag ik op Facebook dat ik niet de enige ben die zich verbaasde over de late wissels van Gisdol.

  Hij stelde de volgende spelers op: Mathenia - Mavraj, Papadopoulos, van Drongelen (80' Arp) - Sakai, Jung, Ekdal (84' Janjicic), Santos - Hunt (83' Waldschmidt), Kostic - Hahn.

  15.12.2017: Volgens De Standaard zal vanaf begin volgend jaar ook in de Bundesliga op maandagavond competitievoetbal worden gespeeld. Eintracht Frankfurt en RB Leipzig krijgen op 19 februari de primeur. Andere maandagwedstrijden waar de krant van weet zijn Borussia Dortmund/Augsburg op 26 februari en Werder Bremen/Keulen.

  14.12.2017: Ito heeft een profcontract getekend tot de zomer van 2021 en sportdirecteur Peters heeft bijgetekend tot 30.06.2020. 

  15-12-2017 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  12-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: HSV - Eintracht Frankfurt

  12.12.2017: HSV - Eintracht Frankfurt: 1-2

  HSV verloor dus thuis van Eintracht Frankfurt met 1-2 (dat was ook de tussenstand). Nochtans opende Papadopoulos de score (hij probeerde dat eerder al maar toen Kostic hem de bal paste, was dat speeltuig eventjes over de doellijn gezoefd) maar de gasten antwoorden snel. Eerst scoorde Wolf de gelijkmaker (16') en Gacinovic nam de drie punten mee (24'). In de tweede helft probeerden de mannen van Gisdol wel constant toch zeker een punt uit de brand te slepen, maar het lukte niet meer (Diekmeier stond net buitenspel toen hij scoorde). Tja, de ploeg uit Frankfurt heet Eintracht, zoals die van Aalst (ik bedoel, die kunnen ook een achterstand ombuigen tot een uitzege).

  Gisdol stelde de volgende spelers op: Mathenia - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj (82' Schipplock), Douglas - Jung, Walace (36' Ekdal) - Hunt, Waldschmidt (67' Ito), Kostic - Arp.

  11.12.2017: Onder de nieuwsberichten staat interessante info over het stadion. 57.000 plaatsen (47.000 zitplaatsen, 10.000 staanplaatsen, allemaal onder dak), in 1953 werd het Volksparkstadion geopend en tussen 1998 en 2000 helemaal gerenoveerd, 266 lichten binnen het stadion, 37.000 l bier en 8.000 l alcoholvrije dranken worden per wedstrijd genuttigd, 23 bewakingscameras zorgen voor de veiligheid in het stadion, 62 m² groot en 11 ton gewicht bezitten beide videoschermen boven de doelen, 45 m bedraagt de hoogte van het dak boven het speelveld, 4.868 business seats bevinden zich in de oost- en de westtribune, 755 MWh verwarmt het veld per seizoen, 5 cm bedraagt de afstand tussen de stoelen, 45 cm is de breedge van de stoeltjes (geen zitjes voor obesen, zoals in het Maracanã-stadion), 35.413 m² oppervlakte bezit de uit 40 velden met een speciale membraan-bedekking bestaande dakconstructie, 17 km bedraagt de totale lengte van de staaldraden die het dak ondersteunen, 45 m bedraagt de minimale afstand van een zitplaats tot de dichtstbijzijnde rand van het speelveld; de maximale afstand ligt rond 129 meter, 7.500 brezel (soort koeken met stukjes suiker op) en 4.000 visbroodjes worden per wedstrijd in het stadion verorberd, 20.000 braadworsten worden per wedstrijd verorberd, 460 ton zwaar in de staaldraadstructuur voor het stadiondak (ongeveer het gewicht van 60 volgroeide Afrikaanse olifanten), 20, 30 en 35 graden bedraagt telkens de hellingsgraad van de drie rangen (A-, B- en C-rang), 3 ondernemingen verzekerden zich van 2001 tot 2015 het recht haar naam aan het stadion te geven: AOL-Arena (2001-07), HSH-Nordbank-Arena (2007-10, toen brak de bankencrisis uit en HSH is er nog niet van af) en Imtech Arena (2010-15), het speelveld is 105 x 68 m groot, 146 plaatsen voor de pers in de oosttribune, daarvan 27 commentatorplaatsen, 10.452 parkeerplaatsen (62 parkeerplaatsen voor bussen), 21 trappenhallen onder de tribunes, 95 cm breed zijn de trappen naar de tribunezitjes, in het seizoen 2006/07 waren er 949.738 toeschouwers (gemiddeld 55.867, 11 keer uitverkocht) blijkbaar een record.

  12-12-2017 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  09-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2017-2018: HSV - VfL Wolfsburg

  09.12.2017: HSV - VfL Wolfsburg: 0-0

  Geen winnaar, dus, of 't moet 't str***weer (een paar fikse buien van smeltende sneeuw, duidelijk ook niet het favoriete weer van Ito) zijn. Volgens de Liveticker-schrijver zou HSV 12 (Arp, Hunt, Santos, zelfs Diekmeier en nog enkelen) en de bezoekers slechts 2 echte doelkansen gehad hebben, dus was een punt eigenlijk twee te weinig. Dan moet HSV komende dinsdag dan maar drie punten behalen, ook thuis. Ik hoop, overigens, dat Mathenia geen "plaag" opgelopen heeft, bij dat winterweer en zeer weinig te doen.

  Gisdol stelde de volgende spelers op: Mathenia - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Douglas - Jung, Walace (78' Ekdal) - Ito (60' Waldschmidt), Hunt, Kostic - Arp (83' Hahn).

  09-12-2017 om 20:19 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!