goegestapt

17-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: SC Eendracht Aalst - Moeskroen-Péruwelz

16.03.2013: SC Eendracht Aalst - Moeskroen-Péruwelz: 1-0

De trainerswissel heeft al effect gehad. Volgens wat ik op de website lees, begon de wedstrijd met een bezoekend overwicht. Met enkele technisch zeer onderlegde spelers kon de fusieclub de Aalsterse verdediging enkele malen onder druk zetten. Met een aantal hoekschoppen en vrije trappen konden de bezoekers in de buurt komen van doelman Van Den Noortgaete maar tot echte uitgespeelde kansen kwamen de Henegouwers niet.
    De thuisploeg herstelde al snel het evenwicht maar speelde een aantal tegenaanvallen te onzorgvuldig uit om echt gevaarlijk te zijn. Glouftsis kreeg een eerste goede kans van de wedstrijd maar zijn kopbal ging net naast. Op slag van rust bediende Di Gregorio slim Glouftsis die in twee tijden doelman Oukidja vloerde en Eendracht eindelijk nog eens mocht juichen (43'). De tweede helft had niet veel om het lijf. De bezoekers uit Moeskroen speelden te slordig om Eendracht echt in verlegenheid te brengen. De thuisploeg leunde achteruit, hield de boel achterin goed geslotenen loerde op de counter. Martin was kort bij een tweede doelpunt maaar zijn poging ging naast. Met de inbreng van de De Cuyper en Vandewalle kreeg Eendracht nog een aantal goede tegenaanvallen met numeriek overwicht maar telkens werd er te slordig gespeeld. Tussentijds had doelman Van Den Noortgaete de enige bezoekende kans nog knap onschadelijk gemaakt. Er volgde in het sot nog een offensiefje van Moeskroen-Péruwelz maar de zege kwam niet meer in gevaar. Al had hij laatste wedstrijden niet meer gescoord, Glouftsis was nog topscorer in tweede klasse, ik vermoed dat hij die rangschikking ook morgen nog aanvoert.

Janssens stelde de volgende spelers op:  Van Den Noortgaete, Petrovic, Filipovic, Bogaerts, Smet, Weydisch (88' De Cuyper), Martin, Di Gregorio (79' Vandewalle), Van Damme (60' Pietermaat), Glouftsis, Delic.

11.03.2013: Amai, dat gaat daar rap, vorige week luidde het nog dat Van Renterghem nog tot en met volgend seizoen bleef (Jan Ceulemans als nieuwe trainer leek niet haalbaar), en vandaag werden de trainingen al geleid door de nieuwe trainer, Chris Janssens. Om 16.30u ondertekende hij een contract als hoofdtrainer. Eerder op de namiddag werd gepraat met Van Renterghem van wie het bestuur van Eendracht Aalst afscheid neemt. Van Renterghem, die de club 3,5 seizoenen onder zijn hoede had, beseft dat na de tegenvallende resultaten deze beslissing moest vallen. "We hebben nochtans intens en heel positief met elkaar samengewerkt . Wij zijn Bart heel erg dankbaar want hij bracht ons terug van derde naar tweede klasse. We wensen hem dan ook heel veel succes toe”, aldus voorzitter Frank De Roose. En snel een nieuwe club om te trainen, hé.

Voor de resterende wedstrijden wordt hij meteen al vervangen door Janssens. “Hij zal vanavond ook al meteen de training leiden. Janssens heeft een contract tot einde seizoen plus ook het volgende. Uiteraard heten we hem welkom en hopelijk krijgt hij snel alle neuzen in dezelfde richting”. Een hele onbekende is hij niet, maar van zijn eerder palmares staat op de website van Eendracht niet te lezen.

Hij speelde in 2006 bij SV Zulte Waregem en had nog een contract tot 2007, hij verliet de club in de winterstop voor SK Lierse. De verdedigende middenvelder speelde voordien voor Sint-Niklaas, Sporting Lokeren, Willem II (Ned) en KVC Westerlo. Janssens speelde zeven interlands voor de Rode Duivels. Opvallend is dat hij in zijn laatste seizoen als speler (2008-2009) bij Lierse al vanaf de winter werd ingezet als assistent-trainer. Tijdens de laatste thuismatch van het seizoen trok hij echter voor de laatste keer zijn voetbalschoenen aan voor een invalbeurt tegen FC Luik. Janssens zorgde zelf voor een extatisch afscheid door enkele minuten later te scoren. Meteen na zijn afscheid als profvoetballer werd hij assistent-trainer bij Lierse. Vanaf het seizoen 2011-2012 is hij hoofdtrainer na het vertrek van Sollied. Op 12 november 2012 werd hij aan de deur gezet na een reeks slechte resultaten. Hij kent de situatie dus waarin Van Renterghem zich nu bevindt.

17-03-2013 om 20:28 geschreven door Helga

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    16-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: Hamburger SV - FC Augsburg

16.03.2013: Hamburger SV - FC Augsburg: 0-1

Dat zijn nu toch geen manieren? Thuis verliezen van een staartploeg? Je ziet wat er gebeurt als Van der Vaart eens niet kan meedoen (hij heeft een infectie aan maag en darmen)... 52.529 toeschouwers zagen dat Callsen-Bracker al in de achtste minuut scoorde. In de daarop volgende 82 minuten miste de thuisploeg een meervoud aan goede kansen. Alleen al Rudnevs had met zijn kansen het spel reeds in de eerste helft kunnen beslissen. In de 80ste minuut zag de ingekomen Beister (hij verving Rincón) bovendien de rode kaart, nadat de scheidsrechter zijn aandeel in het kopbalduel met Baier als hardhandig aanzag. Volgens het verslag bleef Skjelbred op de bank zitten omdat hij eerder defensief ingesteld is. Wel, dan? Zijn verdedigende inbreng was misschien net nodig...

Wie wel meededen zijn de volgende spelers: Adler - Diekmeier (84' Rajkovic), Bruma, Westermann, Jansen - Rincón (69' Beister), Badelj - Son, Arslan, Aogo (84' Jiracek) - Rudnevs.

16-03-2013 om 00:00 geschreven door Helga

Categorie:Hamburger SportVerein
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: VfB Stuttgart - Hamburger SV

10.03.2013: VfB Stuttgart - Hamburger SV: 0-1

Hoe beter de tegenstander ervoor staat in het klassement, hoe beter het resultaat van HSV, zo lijkt het soms wel. HSV probeerde van bij het begin met enige snelheid via de buitenkant druk uit te oefenen. Na een mooi samenspel met Rudnevs werd Jansen op de linker zijde vrij gespeeld en die stuurde een flankpas naar binnen, waar het schot van Van der Vaart in het laatste moment door de verdediging van Stuttgart afgeblokt werd (4'). Dan volgde een waarschuwingsschot van Jansen (11') en vrije trap van Stuttgart (13'), die Adler geen problemen bezorgde. Na een flankpas van Jansen gaf Van der Vaart de bal met het hoofd aan Rudnevs door, maar zijn kopbal ging net aan het doel voorbij. Stuttgart kwam tot dan enkel met standaardsituaties in de richting van het Hamburgs doel, zoals in de 16de minuut, wanneer een vrije trap van Holzhauser door de muur van HSV afgewend werd. Adler was in alle geval met een glansparade ter plekke en kon de bal naar de kruising afwenken, zo dat de bal opnieuw in het veld sprong en weggewerkt kon worden.
    De gasten voelden zich nog zeker en probeerden aanvallend accenten te leggen, maar meer lukte nog niet. Voor de gastheren waren er zelfs geen kansen meer, daar Rincón en Westermann in de afweer wegwerkten wat weggewerkt moest worden. In de 25ste minuut was er een moeilijk moment voor HSV, wanneer Westermann bij een duel de knie van Harnik in 't gezicht kreeg. Voor de kapitein volstond een kortdurige verzorging. Kort voor de pauze kwam Stuttgart nog eens zeer gevaarlijk voor het doel van HSV. Jansen verloor het duel tegen Traore, die vrij op Adler toe liep en de bal schuin speelde. Bruma (die later in de wedstrijd ook verzorgd moest worden, Fink had toen al drie wissels gepleegd) was echter ter plaatse en kon de situatie recht zetten (43').

De eerste minuten van de tweede helft behoorden aan de gastheren toe, die na een kopbalstafette van Niedermeier naar Tasci krap de voorsprong verspeelden (47'). Opnieuw was het Adler die klaar wakker was en zijn doel leeg hield. Blijkbaar was dat de "wake up call" voor de gasten, die met de eerste aanvalsaktie meteen het doelpunt van de dag scoorden (50'). Diekmeier zette zich langs de buitenkant door en stuurde een flankpas naar de 16m, waar Rudnevs (die wellicht volgend jaar zijn wedde niet meer moet omwisselen in zijn lands valuta  ) de bal direct aannam en hem van op 16 meter meteen  onder de lat trapte – Stuttgart-keeper Ulreich kon er niets tegen beginnen, volgens de WDR zoefde de bal aan 112 km/h naar het doel. Da's er ene voor de verkiezing van "doelpunt van de maand".

Nu gaven de Hamburgers echt gas, want een minuutje later kwam de volgende gelegenheid. Deze was het Skjelbred (die zijn record speelminuten in een wedstrijd brak... ), die door Van der Vaart aangespeeld werd, een tegenstander uitspeelde en trapte. Helaas eindigde de bal in de armen van de Stuttgartse keeper. Tot zover met de noemenswaardige kansen, toch tot de schoten van Niedermeier en Kvist, maar HSV kon verder rekenen op Adler (58'). HSV probeerde nu de bal te houden en zo ook het resultaat en bleef in de afweer nog even zeker, ook wanneer Westermann in de 64ste minuut met een kwetsuur moest vervangen worden, de verdediging bleef even compact. Nochtans had VfB door een kopbal van Ibisevic vanuit korte afstand nog een uitgelezen kans (69'), maar Adler hield de nul. HSV had met een schot van Rincón (79') en een vrije trap van Van der Vaart (89') nog uitzicht op 0-2, maar echt uitgesproken waren deze kansen niet en dus bleef het bij 0-1. HSV staat nu weer op de zesde plaats.

Fink zal best wel tevreden geweest zijn over deze spelers: Adler - Diekmeier, Bruma, Westermann (64' Rajkovic), Jansen - Rincón - Skjelbred (84' Arslan), Aogo (71' Son) - Van der Vaart - Rudnevs.

11-03-2013 om 23:06 geschreven door Helga