NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  16-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Haaltert, georganiseerd door Euraudax België (258)

  Ik kom voorspoedig aan bij Hof ten Eede en vind zelfs nog parkeerplaats voor de deur. Binnen tref ik enkele bekenden, zoals Marleen en Paul, zij is vandaag organisatrice en baankapitein, Paul helpt (samen met Linda wier Charles "laatste man" is) bij de 2 wagenrusten.

  Om 10 uur vertrekken we naar Mussenzele, een gehucht van Haaltert, waar een bed & breakfast is en daarin is ook een klein museum, het Mini Museum Mussenzele. Daarin is aandacht voor werktuig (o.a. voor kuipers, mandenmakers, klompenmakers, enz.), ontspanning (oud speelgoed, maar niet allemaal onbekend voor mij), gezin, school en religie. Er kunnen eigenlijk maar 10 bezoekers tegelijk het museum bezoeken, dus worden we in twee groepen ingedeeld, een groep gaat meteen het museum bezoeken, de andere (waar ik toe behoor) mag eerst iets verbruiken op het terras, waar gastvrouw Roos nog gauw enkele stoelen bij zet. De meesten van ons drinken een Tripel M wat ter plaatse gebrouwen wordt (best lekker voor een blond bier!). Na ongeveer een kwartier is de eerste groep terug en dus gaat de tweede groep het museum bezoeken (behalve Jos, die liever op het terras bleef ), en het is best interessant, hoor! Rik leidt ons rond en geeft uitleg over oude werktuigen, sommige demonstreert hij effectief. Verder bekijken wij een klasje uit de 19de eeuw met een kaart zo oud dat België er niet eens opstaat, dan als deel van de Nederlanden, een living met Leuvense stoof en platendraaier, oud speelmateriaal en een lokaaltje met religieuze spulletjes.

  Dan is het tijd om verder te wandelen naar Denderhoutem, van het ene paadje naar het andere om bij een gesloten supermarkt voor de wagenrust, en dan gaat het terug naar Haaltert, waar we het Warandepark doorwandelen en er net uit de tweede wagenrust hebben. Van daar is het een luttele 3 km tot de startplaats.

  Marleen heeft veel onbekende paadjes gevonden en we hebben er zeer van genoten, ook van het weer trouwens, want na enkele 100 meter trek ik mijn trainingsvest al uit. Mijn foto’s staan hier:
  https://picasaweb.google.com/9470hvds/EuraudaxHaaltert12

  16-09-2012 om 21:25 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: Eintracht Frankfurt - Hamburger SV

  16.09.2012: Eintracht Frankfurt - Hamburger SV: 3-2

  Het was bijna pauze toen ik via de LiveTicker inpikte, HSV stond al 2-0 achter door Inui en Occean, en net op tijd om te lezen dat Westermann scoorde. Van der Vaart had een hoekschop vervaarlijk naar het midden gebracht, waar Westermann op de loer lag en na de kopbal van Rudnevs slechts binnen te schuiven had. Voordien waren er nog kansen voor de bezoekers (meestal had Van der Vaart er een voet in), maar de keeper van neofiet (sinds lang) Frankfurt had een gezegende dag (of zou die Trapp altijd zo goed zijn?). De bezoekende supporters waren iets gerustgesteld, dat doelpunt was toch een verademing, maar in de laatste seconden van de eerste helft bestrafte scheidsrechter Stark een fout van Jiracek met een rode kaart. Volgens de reporter een zeer betwistbare beslissing, volgens hem had Jiracek ook de bal geraakt.

  Bij de start van de tweede helft werd Fink naar de tribune verwezen omdat hij die rode kaart effectief betwist had. Frankfurt begon meteen verschroeiend aan de tweede helft. Met succes want het derde doelpunt viel door Aigner. HSV weerde zich verder en na een uur viel het hoop gevende doelpunt. Van der Vaart (zo te lezen echt de uitblinker bij HSV!) paste in de loop van Son en die overtroefde Trapp. HSV bleef strijden maar zonder nog te kunnen scoren. Dat is een verschil met “mijn” Belgische ploeg, Eendracht Aalst, dat een 0-2 voorsprong helemaal weggaf en (ook) met lege handen huiswaarts keerde (opponent was KV Oostende), de eindscore was overigens dezelfde. Hoopgevend voor HSV is mijns inziens dat Van der Vaart nog altijd de puike speler is als bij zijn vorig verblijf aan de Elbe, een veel geslaagder transfer dan Jiracek (tot nog toe?).

  Hamburger SV: Adler - Bruma, Westermann, Mancienne (33‘ Diekmeier), Lam (82‘ Ilicević) - Badelj, Jiracek - Son, Van der Vaart, Jansen - Rudnevs (66’ Beister).

  11.09.2012: Vandaag speelt België tegen Kroatië, maar ik heb de indruk dat Petrić er niet bij is, wellicht start Ilicević op de bank. Volgens Het Nieuwsblad is Badelj er nu wel bij, maar weet de sportredactie niet dat hij bij HSV speelt (dat wist ze van Ilicević ook niet, vandaag wel, want ik had op de site gereageerd ). Gereageerd in die zin heb ik ook voor Badelj want die zou nog bij Zagreb spelen (hij deed dat nog eventjes om die ploeg aan de kwalificatie voor de Champions' League te helpen). Vanavond de update over deze en andere interlands met HSV-spelers.

  En hier zijn we weer: bij Kroatië geen Ilicević noch Badelj op 't scheidsrechtersblad, zelfs geen Petrić, wel Olić en die is erbij gekomen in de 59ste minuut, maar hij veranderde de score niet meer, het bleef 1-1 door Perisić en Gillet (fraai afstandsschot). De enige HSV-er die echt meedeed, en dan nog maar een krappe 10 minuten, was Berg, en die scoorde zelfs het tweede Zweedse doelpunt, tegen Kazachstan, dat zelf niet scoorde.

  08.09.2012Ilicević bleef op de bank zitten en Petrić stond zelfs niet op de spelerslijst, Badelj ook niet, maar misschien heeft hij nog last van zijn spierblessure, Kroatië won met 1-0. Denemarken – Tsjechië is eigenlijk pas vandaag en Jiráček doet ook mee maar Drobny zit op de bank. Rudnevs had geen geluk, hij deed wel mee en verloor dus thuis van Griekenland (hij scoorde niet). Rajković was dus helemaal niet gevraagd om naar Schotland af te reizen (vandaar dat HSV hem niet vermeldde in de lijst interlands). Sinds hij ambras had met Son heb ik van hem niets meer vernomen, zou er wat meer aan de hand zijn? Rincon moest blijkbaar ook niet mee naar Lima, Venezuela verloor 2-1 van Guerrero en zijn landgenoten (de krijger scoorde niet). Net als Sala heeft ook Beister gescoord, dit tegen Wit-Rusland, het werd er 3-0. Bruma scoorde geen van de 4 doelpunten tegen Oostenrijk (4-1) maar oogstte wel een gele kaart.

  HSV heeft nog eens een oefenmatch gespeeld en met groot doelpuntenverschil gewonnen van Niendorf: 11-2, de spelers die voor de 11 doelpunten zorgen waren Nafiu (een Macedonische tester van FC Basel, scoorde 3 keer), Son (ook 3), Arslan (2), Sternberg, Van der Vaart en Tesche.

  07.09.2012: Berg en Sala hebben dus al een interland achter de rug, ze hebben zelfs beide gescoord. Voor Berg was dat een oefening voor volgende week (oefenmatch), en zijn doelpunt was het enige, maar voor Sala was het tijdens een kwalificatiewedstrijd. Hij zette daar een penalty om en dat was een van de 7 doelpunten tegen Liechtenstein (wel bij de -21-jarigen). Over leeftijd gesproken, gisteren werd via Facebook gemeld dat Beister 22 jaar geworden was. Waarom speelt hij dan nog bij de -21-jarigen? Löw, als je met je nationale ploeg naar Brazilië wil, binnen twee jaar, wil je hem dan wel eens oproepen, en niet om zijn kont te schuren op de bank?

  HSV heeft een uitnodiging ontvangen van Grêmio Porto Alegre dat blijkbaar een nieuw stadion heeft, de Grêmio Arena, aan de foto op de website van HSV te zien is 't een pareltje, en ook een beetje groter dan de Imtech Arena want het biedt plaats aan 60.700 toeschouwers. De spelers en al wie meegaat, zal in het vliegtuig mogen slapen, want eerst, op 7 december, wordt gespeeld (en hopelijk gewonnen) tegen Hoffenheim om dan de lucht in te gaan om 's anderendaags in Porto Alegre aan te komen (zouden ze ergens moeten overstappen?). Blijkbaar moet daar niet effectief gespeeld worden, anders deden ze dat alvast tegen ex-HSV Zé Roberto. 't Is intussen 29 jaar geleden dat HSV de wereldbekerfinale verloren heeft van Grêmio Porto Alegre met 2-1 na verlengingen (die wedstrijd vond in Japan plaats in 't kot van de nacht, onze tijd).

  05.09.2012: 't Is duidelijk 't seizoen van de terugkomers. Beister, Van der Vaart en nu Frank Rost, niet om Adler, Drobny en Neuhaus uit het doel te houden, maar om de damesploeg van HSV te trainen.

  Over den "Ollander" gesproken, er wordt veel druk op zijn schouders gelegd. Hij is dan wel behoorlijk geroutineerd (zelfs in 't bankzitten, bij Real Madrid, misschien kan hij Skjelbred wat moed inspreken), maar toch, alles (en dan vooral zeges en dus een beter klassement) van hem laten afhangen, ik weet niet of dat zo'n schitterend idee is. In alle geval, hij heeft ook gescoord, maar 't was wel tegen "Janneke en Mieke": SC Schwarzenbek gaf HSV partij en verloor met 12-0. Behalve hij, scoorden ook Jansen, Diekmeier (2x), Lam (die is dus genezen), Son (4x), Tesche, Brügmann en Arslan (die is dus ook genezen).

  03.09.2012: We zullen dus maar stillekes zwijgen over de match van eergisteren en onze blik naar de toekomst wenden, slechter kan het haast niet worden (en zeker niet met Van der Vaart tussen de lijnen ).

  Vooral vrijdag en volgende maandag worden enkele, al dan niet erg belangrijke, interlands gespeeld met HSV-spelers:

  Berg op 06.09.12 testwedstrijd: Zweden – China en op 11.09.12 WK- kwalificatie: Zweden - Kazachstan

  Drobny en Jiráček op 07.09.12 WK- kwalificatie: Denemarken – Tsjechië en op 11.09.12 WK- kwalificatie: Tsjechië – Finland

  Ilicević op 07.09.12 WK- kwalificatie: Kroatië – Macedonië en op 11.09.12 WK- kwalificatie: België – Kroatië (welkom, Ivo J)

  Rudnevs op 07.09.12 WK- kwalificatie: Letland - Griekenland en op 11.09.12 WK- kwalificatie: Bosnië-Hercegovina - Letland         

  Beister op 07.09.12 EK-kwalificatie -21: Duitsland – Wit-Rusland en op 10.09.12 EK- kwalificatie -21: Bosnië-Herzegovina – Duitsland

  Bruma op 07.09.12 EK- kwalificatie -21: Nederland - Oostenrijk

  Sala op 06.09.12 EK- kwalificatie -21: Italië - Liechtenstein en op 10.09.12 EK- kwalificatie U21: Italië - Ierland

  16-09-2012 om 20:23 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: KV Oostende - SC Eendracht Aalst

  16.09.2012: KV Oostende - SC Eendracht Aalst: 3-2

  Eendracht Aalst begon verschroeiend aan de eerste helft met mooi aanvallend voetbal en dat resulteerde halverwege de eerste helft in twee doelpunten, ene van Martin en ene van uitblinker Di Gregorio. De aanvallende prikken deden KVO pijn, die probeerde iets tegenover het Aalsterse overmacht te plaatsen maar hun hoge ballen kwamen zelden aan. Het was Eendracht Aalst dat de meest gevaarlijk ploeg bleef. KVO kon Eendracht in de eerste helft niet één keer uit verband spelen en dus bleven ze maar met lange ballen werken. Pogingen van Depoitre (ex-Eendracht) en Dissa gingen over. De aansluitingstreffer kwam er toch voor de thuisploeg nadat Jonckheer de makkelijk mocht uithalen van buiten de zestien en via Van Den Noortgaete en het doelhout ging de bal over de lijn.

  In tegenstelling tot de eerste helft was het niet Eendracht maar wel KVO dat verschroeiend aan de tweede helft begon en dat leverde de thuisploeg de zege op, met doelpunten van Martens en Brouckaert. Vorige week, in Westerlo, gaf Aalst al een voorsprong van twee doelpunten weg, en kon het 1 punt meebrengen, nu komt Eendracht met lege handen terug naar huis (de uitslag van “mijn” Duitse ploeg is hetzelfde, maar die kwam wel twee keer terug, van 2-0 naar 2-1 en van 3-1 naar 3-2). Daar zal trainer Van Renterghem zich eens moeten over bezinnen en eventueel zijn beleid aanpassen.

  Eendracht Aalst: Van Den Noortgaete, Gunst, Filipović, Bogaerts, Smet, Van Damme, Pietermaat, De Cuyper (76' Weydisch), Martin (60' Vandewalle), Di Gregorio, Glouftsis (67' Van Eyk).

  16-09-2012 om 20:17 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  10-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 50 km van de Denderstreek, georganiseerd door WSV De Sportvrienden vzw (087)

  Nadat ik pistolets en taarten haalde bij de bakker kwam ik voorspoedig aan bij Heilige Harten College in Ninove, sinds lange tijd (zo'n 7 jaren, en toen voor de wisselbekertocht wat nu in Haaltert start) nog eens startplaats van een wandeltocht. Weldra kon ik uitladen en mij installeren nabij de inschrijvingstafel, dat door Etienne werd beheerd, in zijn eentje, intussen verkocht Ulrik consumptiejetons, gaf een controlestempel aan wie 6 of 50 km wandelde (toevallig de twee uitersten in aangeboden afstanden ). Etienne werd af en toe bijgestaan door Jonas die stickers verkocht en boekjes afstempelde, tussendoor zijn vader aan de toog bijstaand. De eerste uren kon ik ijverig inschrijvingskaarten sorteren en tellen, aanvankelijk hield ik de kaarten bij waar als afstand 50 km stond genoteerd (behalve bij 1 Horizon Opwijk-stapper, maar van hem wist ik het toch al ), zo telde ik 23 lange-afstandswandelaars. Tegen de middag moest ik niet zoveel kaarten per lichting meer bijeen harken en de telling eindigde met een score, beter dan de twee vorige jaren, zijnde 801 (medewerkers inbegrepen). Intussen had ik ook 1 mutualiteitsformulier ingevuld en afgestempeld, enkele adresetiketten afgedrukt en 1 naam genoteerd voor de huldiging door de federatie in januari 2013.

  Het weer was lekker zonnig, warm en dus dorstig, en Egmonter Etienne, in gezelschap van zijn Nelly, maakte enkele leuke en mooie foto's, waarvoor dank :


   

  10-09-2012 om 20:51 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  09-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: KVC Westerlo - SC Eendracht Aalst

  09.09.2012: KVC Westerlo - SC Eendracht Aalst: 2-2

  In de namiddag was het kalmer waar ik als vrijwilliger aan 't werk was, en dus kon ik inpikken bij Livescore op de website van de bezoekende ploeg, het stond toen 0-1 door Glouftsis en Martin. Maar tijdens de tweede helft kon de thuisploeg dus terug komen door Geudens en Van den Bergh (de zoon van de spits die in 1982 scoorde tegen Argentinië). Volgens de samenvatting moet het uitvallen van Smet de kentering ingezet hebben, Aalst was een beetje in verwarring. Glouftsis kwam nog even bij het winnende doelpunt maar volgens wat ik daar lees, kreeg hij een mep in het gelaat van de doelman, en dat bleef, tot colère van de bezoekende supporters, zonder scheidsrechterlijke beslissing.

  KSC Eendracht Aalst: Van Den Noortgaete, Gunst, Filipovic, Bogaerts, Van Damme, Pietermaat, Martin (78' Hugelier), De Cuyper (73' Van Eyk), Di Gregorio, Glouftsis.

  09-09-2012 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  02-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: SV Werder Bremen - Hamburger SV

  01.09.2012: SV Werder Bremen - Hamburger SV: 2-0

  Toen ik thuis kwam van boodschappen doen met mijn lieve moeder, zette ik gauw de LiveTicker op, om te zien dat HSV dan al met 2-0 achter stond...

  Aan Adler zal het wellicht niet gelegen hebben, o.a. hield hij de penalty door Hunt tegen, net voor de pauze (Bruma had zijn landgenoot en ex-collega Elia gevloerd). De tweede penaltypoging, ook door Hunt, was wel raak (fout van Aogo op Peteresen - daar zou je toch je blote kont van laten zien, zoals Aogo deed in de eerste wedstrijd, zijn broek zakte toen halverwege af ). Een beetje later scoorde voornoemde Petersen (67') ook. Pas dan kreeg Hamburg enkele doelkansen, die nochtans zonder resultaat bleven. Badelj, die in de eerste helft geëngageerd was, en Jiracek gaven de wedstrijd van HSV gedeeltelijk een verbeterde stabiliteit, maar dus zonder gevolg. Overigens werd Badelj vervangen met een blessure aan de dij. Hij zal zich moeten haasten om te genezen want er staan een paar FIFA-wedstrijden voor de deur, zoals die in Brussel op 11 maart (allez, ja, als hij opgeroepen wordt, hé). Met 42.100 toeschouwers was het Weserstadion al uitverkocht.

  HSV speelde in deze opstelling: Adler - Bruma, Mancienne, Westermann, Aogo - Badelj (46' Tesche), Jiracek - Son (70' Beister), Ilicević (70' Berg), JansenRudnevs.

  Wat is eigenlijk het doel van groepsaktiviteiten als een week trainen en oefenwedstrijden spelen in Oostenrijk, enkele dagen op survival in Noorwegen (hoewel de website over Zweden spreekt, maar volgens Google Maps ligt Halden net nog in Noorwegen), een toernooi in Zuid-Korea (wat de zegebeker opleverde) en enkele oefenwedstrijden als het team toch veranderd wordt in functie van spiksplinternieuwe spelers? Maar allez, binnen twee weken mag de immer nog razend populaire (in Hamburg toch, niet bij de nationale Ollandse trainer...) Van der Vaart mee doen in Frankfurt.

  31.08.2012: De volgorde van het vernemen van dit (heugelijke, vind ik) nieuws is omgekeerd, ik lees het eerst op de website van De Standaard en 's avonds zie ik het bevestigd op de website van HSV (om 19.00 uur heb ik de nieuwsbrief nog niet ontvangen), al zag ik er al wat van op de facebookpagina van HSV: Van der Vaart is terug. En hij is van plan om drie jaar te blijven, zo lang is toch de duur van zijn vandaag getekend contract. Bij Tottenham zou hij toch op een zijspoor (de bank) geraken (niet door Dembelé's komst, maar door nog een andere transfer), bij HSV heeft hij nog veel aanhang. Krijgt hij dan zijn rugnummer, 23, terug? Afgaande op foto's van hem met Arnesen is dat inderdaad zo. Zijn vrouw zal ook wel blij zijn, zij heeft ook nogal succes in Duitsland, ook voor haar is het een beetje "terug thuis komen".

  Op sommige van die foto's is ook te zien dat enkele tribunezitjes wit zijn i.p.v. blauw, zodat je van ver kan zien dat HSV dit jaar 125 jaar jong is.

  29.08.2012: Gisteren las ik het al in de nieuwsbrief en op de website, vandaag staat het ook op de website van De Standaard: De Tsjechische international Petr Jiracek verkast in de Duitse Bundesliga van Wolfsburg naar Hamburg. Met een beetje geluk mag hij zaterdag Werder Bremen de stuipen op het lijf jagen (hij ziet er nogal ruig uit…). De 26-jarige middenvelder tekende een contract voor vier jaar. Hamburg legt 4 miljoen euro op tafel voor de transfer. Jiracek speelde slechts een half seizoen voor Wolfsburg, dat hem in januari overnam van Viktoria Plzen, gedaan dus met passen naar Olić. Milan Badelj zou trouwens ook al paraat staan, want de voorronden voor de Champions' League zijn voorbij (of hij speelt, zal van Fink afhangen, hé).

  Ik vond al dat het lang duurde eer ik wist waar Petrić heen ging, maar het is nu pas, op de website van HSV, dat ik zie waar Jarolim zijn precieze passen zal geven: FC Evian Thonon-Gaillard. Tekort aan drinkwater mag daar niet zijn.

  02-09-2012 om 20:50 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: SC Eendracht Aalst - STVV

  02.09.2012: SC Eendracht Aalst - STVV: 2-1

  Terwijl ik het gebruikelijke zondagbezoek bracht aan mijn lieve moeder, hield de thuisploeg de drie zegepunten thuis door doelpunten van Glouftsis en De Cuyper, tussendoor scoorde Dequevy voor de bezoekers. Nochtans, volgens het verslag op de website van Eendracht moet het niet gemakkelijk geweest zijn: de Truienaars hadden in het openingskwartier doorlopend balbezit, hun keeper Schollen was moeilijk te passeren, de thuisploeg had het moeilijk met de vele positiewissels bij de bezoekers en kwam maar moeizaam in de match. Als het dan eens veel ruimte cadeau kreeg van de Limburgers werd er net niet zuiver genoeg gecombineerd om echt gevaarlijk te zijn. Naar het einde van de eerste helft toe blonk Eendracht Aalst enkel uit door zeer sterk te verdedigen, vooral Filipović speelde zich in de kijker door goudhaantje Reza knap onschadelijk te maken. Beide ploegen gingen dan ook logisch rusten met een 0-0 tussenstand.

  De tweede helft begon Eendracht een stuk scherper en dat resulteerde meteen in veldoverwicht. De thuisploeg was dan ook een paar keer echt dicht bij een openingsdoelpunt maar telkens werd na een goede actie de verkeerde keuze gemaakt. De thuissupporters moesten wachten tot de 65ste minuut om recht te veren voor het doelpunt van de Griek. Op voorzet van de ingevallen Weydisch kon Glouftsis nog eens zijn torinstinct bewijzen : zijn kopbal ging perfect over Schollen heen. STVV reageerde meteen langs Dequevy maar Van Den Noortgaete stond opnieuw pal. Een kwartier voor het einde kon STVV toch scoren via een pegel van Dequevy die net voor Van Den Noortgaete verrassend opsprong.  Eendracht bleef goed meevoetballen en tien minuten voor tijd kon De Cuyper doorgaan en met een mooie plaatsbal Schollen voor een tweede keer verslaan.

  Eendracht speelde in deze opstelling: Van Den Noortgaete, Smet, Bogaerts, Filipović, Gunst, Pietermaat, Van Damme, De Cuyper (90' Hugelier), Martin (63' Weydisch), Di Gregorio, Glouftsis.

  Eendracht had trouwens een speciale gast uitgenodigd voor de aftrap, maar hij moest mij geen neus zetten want ik was er dus niet: Kevin De Bruyne, die gisteren met zijn nieuwe club Werder Bremen mijn favoriete Duitse ploeg HSV met een 2-0 nederlaag naar huis stuurde.

  31.08.2012: De vergunningen voor Gunst en Van Eyck zijn eindelijk in orde, zij zijn speelgerechtigd voor zondag.

  02-09-2012 om 20:20 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale Kwaktocht, georganiseerd door WSV De Vossen Buggenhout (139)

  02.09.2012: Ik kwam voorspoedig aan en schakelde de GPS uit zodra ik een parkeerwacht zag staan wijzen, het vinden van een parkeerplaats was dus ook een fluitje van een cent. Enkele 100 meters verder kon ik me inschrijven en afgaande op de omloopplannen en het vooruitzicht van een droge wandeling schreef ik me in voor 14 km.

  Deze leidde me via veelal openbare wegen naar een fuifplaats van de plaatselijke jeugdvereniging die, zo hoorde ik op de radio, de vorige nacht geconfronteerd werd met een zware vechtpartij, vooral met een even later opgedoken motorbende, die zelfs de politiecombi even achtervolgde. Maar tijdens mijn passage was de rust duidelijk teruggekeerd, ik zag zelf geen enkele politiewagen, dus er moesten blijkbaar geen "sporen" meer onderzocht worden. Verder ging ik dan mijn weg naar Buggenhout Bos, de hoofdreden waarom ik hierheen kwam. Mijn eerste doortocht was de langste, na de controle in Peizegem (deelgemeente van Merchtem), was de wandeling door het bos iets minder lang, maar daarom niet minder aangenaam. Op geringe afstand van de eindmeet bereikte ik Brouwerij Bosteels waar ik, bij overhandiging van het strookje aan de controlekaart, een Tripel Karmeliet ("'t Is toch ver niet" ) in ontvangst nam. Het is niet echt mijn favoriete bier (het alternatief was een Kwak) maar het wordt geschonken in een mooi glas en ik had geen zin om te riskeren dat ik mijn T-shirt zou vol kwakken door de bijzondere vorm van het glas van dat bier. De fanfare was nog niet aangekomen, er werden nog plaatjes gedraaid en toen ik mijn glas had leeg gedronken, vertrok ik verder naar de aankomst.

  Het was een mooie tocht, vooral met het bos, en het weer was weliswaar niet zonnig maar toch droog en met een aangename temperatuur (om in T-shirt te wandelen).

  Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/lh/myphotos.

  02-09-2012 om 19:57 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  30-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: SC Eendracht Aalst - KSV Roeselare

  29.08.2012: SC Eendracht Aalst - KSV Roeselare: 3-2

  Terwijl ik zat te vergaderen, gaf Eendracht meteen vol gas en bleef dat doen tot de 2-0 op het bord stond dankzij De Cuyper en Glouftsis. Na dat dolle eerste kwartier nam de thuisploeg wat gas terug, verdedigde alleen maar, en dat werd ongeveer bestraft met twee tegendoelpunten van Lutun en De Rechter. De tweede helft begon even dol en dat werd beloond met de zegetreffer van de voet van Di Gregorio. Eendracht durfde het niet meer aan om de rest van de wedstrijd verdedigend te spelen, zo probeerden Martin en Glouftsis de score uit te bouwen, maar het lukte niet meer. Aan de andere kant moest de genezen Van Der Noortgaete wel de bezoekende aanvallers in het oog blijven houden.

  Eendracht Aalst speelde in deze opstelling: Van Der Noortgaete, Bogaerts, Filipović, Hugelier, Smet, Van Damme, Pietermaat, Martin, De Cuyper (77' Weydisch), Di Gregorio (90'+3 Kestens), Glouftsis (85' De Munter).

  30-08-2012 om 20:44 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  26-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13de Baljuwtochten, georganiseerd door Parel van het Pajottenland
  Ik kwam voorspoedig aan en kon in de buurt parkeren op een weide waar de stekels nog recht stonden, "parkeren op eigen risico" staat er dan te lezen... Om naar de inschrijvingsplaats te gaan, moest ik dezelfde weg niet terug maar kon een binnenpad volgen. Eigenlijk wou ik 13 km wandelen, maar toen ik in Galmaarden aankwam, was het aan het regenen, en ik hield het dus bij 9 km, in werkelijkheid 9,6 km.

  Die voerden mij over verharde maar nog meer onverharde wegen naar Viane, waar ik mijn kaart liet afstempelen en een fris watertje dronk. De terugweg verliep even als spookwandelaar, tot aan een afdalend padje naar een weide die ik overstak naar een bruggetje om dan een bos te bewandelen. En dat was niet het laatste stuk natuurlijk pad, al kan de openbare weg niet vermeden worden. Ik vind toch dat ik voor zo'n bescheiden afstand behoorlijk veel natuur te zien kreeg.

  Het weer was dus belabberd: regen en tussendoor (toen ik terug uit Viane vertrok) wat droog, maar op enkele kilometers van de aankomst begon het weer te regenen, en behoorlijk heftig op enkele meters van de zaal. Daar kocht ik een zak mattentaarten, zo vroeg op de dag zijn ze nog niet uitverkocht.

  Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/13deBaljuwtochten

  26-08-2012 om 20:37 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  25-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013: Hamburger SV - 1. FC Nürnberg

  25.08.2012: Hamburger SV - 1. FC Nürnberg: 0-1

  Jawadde zeg, als ze zo hun jubileumjaar houden, zal er niet veel te feesten vallen, de prijzen worden aan 't einde van 't seizoen uitgedeeld, hé, niet op 29 september...

  Ik heb de match gevolgd via LiveTicker (de livescore van HSV ) en ik had de indruk dat beide ploegen afwachtend speelden (de webmaster zag het anders, die begint zijn verslag meteen met: "Der HSV begann dementsprechend, agierte offensiv und druckvoll, versuchte das Heft des Handelns in die Hand zu nehmen, traf aber gerade zu Beginn auf zwei sehr dicht gestaffelte Vierer-Reihen der Nürnberger."). Persoonlijk vind ik dat fout van HSV, Nürnberg is nu precies ook niet meteen een titelkandidaat. En wat ik vreesde, gebeurde ook, na enkele doelkansen aan beide kanten: in de 68ste minuut scoorden de bezoekers, en dan pas leek HSV helemaal wakker "geschoten", Fink incluis, want die begon meteen te vervangen: Sala door Tesche (volgens de reporter zou deze uitgefloten zijn door het thuispubliek, was dat echt voor hem, of wou men meteen Beister zien?), Skjelbred door Beister, en Son door Rudnevs. Er waren overigens 50.123 toeschouwers, dus niet echt uitverkocht. En wat wel bemoedigend is: Adler heeft een veel uitsprokener score vermeden, tegen dat ene doelpunt had hij geen enkele kans. Als gevolg van een hoekschop kopte Nilsson de bal tegen de lat, van waar hij voor de voeten van Balitsch viel.

  Fink stelde deze spelers op: Adler - Diekmeier, Bruma, Mancienne, Aogo - Westermann, Skjelbred (70‘ Beister) - Sala (58‘ Tesche), Son (70‘ Rudnevs), JansenBerg. Volgende week moet HSV naar Bremen, dat gisteren al verloor van Dortmund en eigenlijk ook uit de DFB-beker ligt. Overigens heb ik nadien bij ARD en nog later bij ZDF de samenvatting gezien, en daar spreekt men al van degradatie... 't Was begot pas de eerste wedstrijd! Trouwens, HSV kan niet degraderen, dat vinden de supporters in de noordtribune toch ("Moin moin, Kritiker, wir sind unabsteigbar" stond op enkele spandoeken), en ik hoop dat ze gelijk houden zo lang ik kan supporteren voor onze club.  

  24.08.2012: Vandaag heb ik mijn toegangsbewijs voor de jubileumwedstrijd ontvangen.

  Volgende maand worden kwalificatiewedstrijden gespeeld om enkele weken in Brazilië te mogen spelen voor de natie. Ilicević is opgeroepen door de Kroatische voetbalbond, en Badelj waarschijnlijk ook voor de wedstrijden tegen Macedonië op 07.09.2012 en tegen België op 11.09.2012 (Petrić overigens ook, Courtois, Mignolet of wie dan ook zal op zijn tellen mogen passen want "the old Petrić is back"  ). Ilicević staat inderdaad ook bij de spelers van wie Het Nieuwsblad weet dat hij opgeroepen is, maar wat die sportredactie niet weet, is dat "der Ivo" bij HSV speelt, zij lijft hem in bij ... 1. FC Nürnberg. Verder is Berg ook gevraagd door de Zweedse bond voor een vriendenmatch tegen China en nadien voor de kwalificatiewedstrijd met Kazachstan.

  25-08-2012 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  24-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013: Royal Antwerp FC - SC Eendracht Aalst

  23.08.2012: Royal Antwerp FC - SC Eendracht Aalst: 2-0

  Toen ik inpikte bij Livescore stond Aalst al 1-0 achter door ene Hayen. In de tweede helft scoorde ook Bennassar en daarmee was 't liedje uit voor de seizoensopener. Van wat de typist wist te melden, hadden de Aalstenaars nochtans hun best gedaan, en zich niet laten doen, maar o.a. Glouftsis miste enkele uitgesproken kansen. In doel stond overigens niet Van den Noortgate (hij is ziek met de bof) maar ene Verhoeven. Zo zag de opstelling van de trainer er uit: Verhoeven, Filipović, Bogaerts, Hugelier, Van Damme, Pietermaat (68' De Munter), De Cuyper, Smet, Martin (61' Weydisch), Di Gregorio, Glouftsis.

  Voor wie TV kijkt met Belgacom TV: deze wedstrijd wordt vandaag om 20.00 uur uitgezonden (maar ik kijk TV met TV Vlaanderen).

  24-08-2012 om 19:32 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  19-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2012-2013 - SC Karlsruhe - Hamburger SV (DFB-Beker)

  19.08.2012: SC Karlsruhe - Hamburger SV: 4-2

  Toen ik inpikte voor het liveverslag op de website, stond HSV al op achterstand, en dat verbeterde er dus niet op, meer nog, de thuisploeg (een derde klasser) had niet eens verlengingen nodig. Maar net als "mijn" Belgische ploeg, Eendracht Aalst, kwam HSV op voorsprong: met veel overzicht had Berg een pass van Skjelbred naar Jansen doorgegeven, Jansen stuurde de bal terug naar het midden, waar Berg klaar stond om de score te openen. Maar bezoeker Van der Biezen zette de flankpas van Blum met het hoofd om in de gelijkmaker (30'). Kort voor de pauze en onmiddellijk na een uitgesproken kans voor Westermann, stuurde Lam een pas ideaal in de loop van Beister die de bal tussen de benen van de KSC-keeper in het doel stuurde. Na de hopelijk verfrissende pauze bleef HSV kansen maken, maar de doelpunten werden enkel nog door de thuisploeg gemaakt en wel door Alibaz (58'), Stoll (78') en invaller Soriano (87). Fink probeerde nog wat door zowat 5' voor het einde Ilicević en Arslan te laten meedoen (Skjelbred en Son moesten plaats ruimen), Rudnevs had dan al Beister vervangen, maar het hielp allemaal dus niet meer.

  Persoonlijk vind ik de nieuwe keeper Adler nog niet zo goed als Drobny, maar die had vorig seizoen ook geen goeie start. En verder verbaast het me niet dat Beister al scoorde. Bij de thuisploeg speelt nog Calhanoglu (de verslaggever van ARD spreekt de naam uit als Sjalanoloe), die eigenlijk op de loonlijst van HSV staat maar meteen weer uitgeleend werd aan KSC. Ik vraag me af of hij (die er op TV inderdaad 18 jaar uitziet, jonger dus dan op de website van zijn nieuwe werkgever) geen dubbel gevoel heeft bij deze zege (op TV is daar toch niets van te zien geweest, hij heeft gevierd zoals de anderen).

  Fink stelde de volgende spelers op: Adler - Lam, Bruma, Mancienne, Aogo - Westermann, Skjelbred (85' Ilicević) - Beister (75' Rudnevs), Son (85' Arslan), Jansen - Berg.

  19-08-2012 om 20:28 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20ste Wisselbekertocht Rondom Opwijk - Jubileumtocht 20 jaar Horizon, georganiseerd door Wsv Horizon Opwijk (300)
  Ik vond vlot parkeerplaats, er was dan ook een parkingsteward door de club aangesteld, ongeveer rechtover de startplaats op een erg ruime weide. Eens aangekomen in de ook al ruime

  refter van het Vrij Katholiek Onderwijs VKO schreef ik me in voor de omloop van 12 km, waar 900 meter aan toegevoegd werden. Zo wandelde ik over verharde en natuurlijke wegen door wijken, een bos en tussen velden (maïs, groenten, ...). In de rustpost te Droeshout (deel van Opwijk) trof ik enkele bekenden, dronk een water en een Ice Tea (alles was toch aan 1 EUR wegens de 20ste verjaardag van de club), dat water diende deels om mijn bidon weer op te vullen want het weer was al enkele dagen tropisch en vandaag was de warmste dag (zoals de voorbije nacht ook de warmste was). Nadien wandelde ik een lus van ongeveer 6 km, kwam dus terug in dezelfde school waar ik dan twee watertjes kocht, deels opdronk, en deels er mijn bidon mee vulde. Op de terugweg naar Opwijk was er nog een extra bevoorrading, op vertoon van de controlekaart, men kon kiezen tussen een trappist (van een merk dat mijn favoriet niet is) en een frisdrank. Dat werd dus weer een plat water, want het was me te warm voor een trappist (een frisse kriek zou ik misschien nog gekozen hebben, 't was toch niet ver meer). Terug in de startzaal trof ik daar nog bekenden, zoals 3 Sportvrienden, en Katrien die aan 't afruimen was.

  Er was wel genoeg natuur, maar helaas was er nauwelijks wat te zien. Alleen op 't einde ging ik door een openbaar park met wat bloemen en bruggetjes in hout. Het weer was, zoals vermeld, behoorlijk warm, zonnig en droog (tenzij van transpiratie, maar dat is geen hemelwater ).

  19-08-2012 om 20:24 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2012-2013 - SC Eendracht Aalst - R. Union Sint-Gillis (Belgische Beker)

  19.08.2012: SC Eendracht Aalst - R. Union Sint-Gillis: 1-1 (1-3 n.v.)

  Dit seizoen biedt het webteam van de thuisploeg een live verslaggeving aan op de website, wat ik al enkele jaren gewend was van HSV, er zijn nog verschillen, maar ik vind het ronduit schitterend, om familiale redenen kan ik slechts weinig wedstrijden ter plekke beleven.

  Net als "mijn" Duitse ploeg, al speelde die op verplaatsing, moest Eendracht een club uit derde afdeling partij geven. En net als HSV kwam Aalst eerst op voorsprong via De Cuyper in de 33ste minuut. In de tweede helft scoorde Di Gregorio ook, maar zijn doelpunt werd niet erkend wegens buitenspel, wat de verslaggever niet lijkt te begrijpen, 't zal dus nipt geweest zijn. Op ongeveer tien minuten van het officiële einde scoorde ene Haroun voor de bezoekers, Eendracht kon de voorsprong niet terugwinnen voor het einde, dus werd twee keer 15 minuten extra gespeeld. Daarin scoorden Cormeletti (nadat hij alleen op Verhoeven kon afgaan) en nog eens na een blunder in de verdediging.

  Omdat het goede weer van vorig weekend verhevigd is in tropische temperaturen, werd de wedstrijd op geregelde ogenblikken onderbroken voor een drinkpauze, dat was ook het geval in de competitiewedstrijden in eerste klasse. Maar Eendracht kan zich dus voortaan concentreren op de competitie. Dat geldt trouwens ook voor HSV...


  Eendracht Aalst: Verhoeven, Filipovic, Bogaerts, Kestens, Smet (104' Hugelier), Pietermaat, Van Damme, Weydisch, De Cuyper (59' Jadot), Di Gregorio, Vandewalle.

  Overigens mag Belgacom TV de eerste 2 wedstrijden uit tweede klasse nog niet live uitzenden (dus ook de match van Eendracht bij Antwerp niet) omdat er dan Europese (UEFA) wedstrijden zijn. Maar ik kan dus via Livescore volgen, waarvoor hulde en dank.

  19-08-2012 om 20:13 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  16-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2012-2013

  16.08.2012: Zoals gisteren gemeld, wonnen Beister en zijn jonge collega's van de generatiegenoten uit Argentinië. Maar ook Besić en Sala wonnen met hun nationale collega's, met respectievelijk 2-0 van Bosnië-Herzegovina en bij de -21 tegen Nederland met 3-0 (de "eerste" ploeg van Oranje verloor in Brussel van de Rode Duivels met 4-2). Drobny speelde 0-0 tegen Oekraïne, allez ja, hij kwam, zoals tijdens het EK, niet van de bank. Berg verloor van Brazilië, Rudnevs verloor van Montenegro (0-2), Ilicević zag zijn collega's verlieren van Zwitserland (2-4). Die uitslagen kunnen omgekeerd weergegeven zijn, in het Duits worden die vermeld afhankelijk van de betrokkene (speler of ploeg), of die nu thuis of op verplaatsing speelde.

  15.08.2012: Gisteravond speelden de jongere Duitsers dus tegen de jongere Argentijnen, het werd 6-1 en twee van de Duitse doelpunten werden gescoord door Beister. Ik had het wel al gedacht, na de oefenpot tegen FC Nordsjaelland dat we van hem 't een en 't ander kunnen verwachten. Vandaag treedt de eerste nationale ploeg aan tegen Messi en co, maar zonder HSV-spelers (wel met ex-spelers, denk ik, toch minstens Boateng).

  14.08.2012: En 't geld is precies nog niet opgesoupeerd. HSV liet een Turks-Duits middenvelder een contract tot 30 juni 2016 tekenen. Hakan Calhanoglu (18 jaar maar op de foto op de website ziet hij er 28 uit...) komt van Karlsruher SC (binnenkort tegenstander voor de DFB-beker). Of liever, hij wordt meteen weer uitgeleend aan Karlsruher SC (die speelt in derde klasse) voor de duur van het komend seizoen.

  13.08.2012: HSV is op de transfermarkt blijven plakken en liet een Kroatische middenvelder een contract voor 3 jaar tekenen (men is daar blijkbaar erg tevreden van Kroaten, Petrić is net weg en er is al een nieuwe speler uit dit Balkanland, of is dat om Ilicević wat compagnie te gunnen  ). Vooraleer voor HSV ergens aan te treden, wil Milan Badelj zijn huidige club, Dinamo Zagreb, nog aan een kwalificatie voor de Champions' League helpen (dat kan geen kwaad, HSV speelt toch niet Europees).

  Overmorgen worden enkele oefeninterlands gespeeld, en negen HSV-spelers doen mee: Beister bij de min-21-jarigen tegen Argentinië (valt er niet te scouten, Arnesen? ), Berg tegen Brazilië (hola, zeker?), Besić gaat op verplaatsing naar Wales, Drobny gaat naar Oekraïne, Ilicević ontvangt Zwitserland (zou Petrić ook gevraagd zijn, tegen zijn tweede vaderland? ), Norgaard gaat gewoon op trainingscamp (geen opponent vermeld op de website), Rudnevs gaat naar Montenegro, Sala gaat naar Nederland (bij de min-21-jarigen) en Scharner ontvangt Turkije.

  11.08.2012: HSV is weer naar de transfermarkt geweest en liet een Oostenrijkse verdediger een contract tekenen. Paul Scharner is geboren in 1980 en speelde voordien voor Austria Wien, SV Salzburg, Brann (ploeg van het Noorse Bergen), Wigan Athletic en West Bromwich Albion.

  Bizar, ik dacht ergens opgevangen te hebben dat Fink vroeg naar een nummer 10 (nochtans al gedragen door Rudnevs), maar nu komt er dus een verdediger. Blijkbaar kijkt Arnesen niet meer naar Chelsea want zowel De Bruyne als Lukaku zijn uitgeleend, respectievelijk aan ... Werder Bremen en West Bromwich Albion.

  08.08.2012HSV - FC Nordsjaelland: 0-0 (3-2 pen.)

  Sport1 was zo goed om de testwedstrijd tussen HSV en FC Nordsjaelland (naar verluidt de Deense kampioen) live uit te zenden, die wedstrijd werd trouwens gespeeld in 't stadion van Flensburg, stad welk ik een beetje ken (vooral dan de voetgangerszone en van daar naar de onbeduidende grens met Denemarken, maar dat is een ander verhaal, dat van de Haervejsvandring   ). Dat FC Nordsjaelland Deens kampioen is, bleek voor mij uit balbezit, maar veel meer doelkansen dan HSV schiep de bezoekende ploeg niet echt. Vanwege HSV waren er een paar uitgesproken kansen, vooral een "gekrulde" trap van Arslan, op corner genomen door Aogo, had veel potentie. Een trap van Son was eigenlijk een halve kans. Son viel overigens geblesseerd uit, hij kreeg een gemene trap tegen zijn enkel (Sprunggelenk, zei de reporter), daarvoor kreeg zijn opponent de gele kaart getoond. Ook Aogo kreeg deze te zien voor een gelijkaardige aktie. Zowel bij de start van de tweede helft als op ongeveer het laatste kwartier van de wedstrijd werd uitgewisseld, langs beide kanten. De match eindigde overigens met de beginscore, en om toch een winnaar aan te duiden, werden penalties getrapt, het werd dan 3-2. Nadien liet Fink blijken dat hij wel het een en het ander geleerd had uit deze testwedstrijd (ik ook: ik denk dat we veel doelpunten mogen verwachten van Beister, die terug kwam uit Düsseldorf).

  Voor HSV speelden dezen mee: Drobny - Lam (46' Diekmeier), Bruma (46' Besić), Mancienne, Aogo (80' Sternberg) - Westermann (71' Tesche), Skjelbred (62' Steinmann) - Son (40' Beister), Arslan (71' Sala), Jansen (71' Ilicević) - Rudnevs (71' Berg). Beister, Tesche  en Steinmann zetten hun penalty om, Ilicević miste de zijne.

  05.08.2012: Dit weekend organiseerde en huisvestte HSV de Liga Total Cup, nodigde hiertoe kampioen Borussia Dortmund uit evenals Bayern München en Werder Bremen. Die laatstgenoemden wonnen het toernooi. Bovendien lijkt Fink geen keuze te kunnen maken tussen Skjelbred en Sala, dus spelen ze nog alternerend (hoewel Sala de hele match tegen Dortmund mocht spelen en Skjelbred werd in de 53ste minuut vervangen door ... Berg, die nochtans aanvaller is en geen middenvelder zoals de Noor). Misschien moet Skjelbred in de komende competitie (die tijdens het laatste weekend van augustus van start gaat) tegen Bremen scoren, zoals Sala het vorig seizoen tegen Bayern scoorde.

  26.07.2012: De enige van Chelsea overgekomen speler die mij 't meest beviel, vertrekt nu toch wel, zeker? Ik zie toch in de nieuwsbrief van HSV dat Töre naar Ruben Kazan (ergens in Rusland) vertrekt.  Ook Chrisantus vertrekt, en wel naar UD Las Palmas.

  24.07.2012: Vanmorgen las ik op een krantenwebsite dat Messi zich had bezeerd en dus niet zou meespelen in de jubileumwedstrijd en op de site van HSV zag ik zonet dat wie wou zijn ticket kon terugverkopen aan het Service Center daar. Is dat geen mooi gebaar? Maar ik denk niet dat er veel toegehapt hebben (of hebben eventuele geïnteresseerden het te laat gelezen? ), want het stadion was uitverkocht. Ik heb het begin van de wedstrijd en ook het doelpunt in de 5de minuut van Alves gemist, maar ik moest evenwel niet lang wachten tot Arslan de gelijkmaker scoorde in de 20ste minuut. Het was verder geen hoogstaande wedstrijd, al scoorde Deulofeu nog voor de bezoekers in de 37ste minuut. De thuisspelers moesten elkaar nog "vinden", denk ik, met al die nieuwelingen (en een paar terugkomers), en Barça kwam met een B-ploeg: Pinto - Alves, Olazabal, Barta, Deulofeu - Sergi Roberto, Mascherano, Sanchez, Affellay, Adriano, Espinosa startten (maar enkelen werden tijdens de wedstrijd en de rust vervangen). Fink liet dezen tussen de lijnen: Adler - Diekmeier (46' Besić), Bruma (had zich aan de schouder geblesseerd en werd vervangen in de 76ste minuut door Norgaard), Mancienne (87' Chrisantus), Aogo (46' Ilicević) - Westermann (46' Steinmann), Skjelbred (46' Sala) - Son (46' Beister), Arslan (46' Tesche), Jansen - Berg (46' Rudnevs). Scandinavië was dus behoorlijk vertegenwoordigd met een Deen, een Noor en een Zweed. Na de wedstrijd werd eerst Adler en dan Fink geïnterviewd, die laatste had last toe te geven dat het geen hoogstaande wedstrijd was (hopelijk geen voorbode van weer een moeilijk seizoen) maar gaf wel aan dat nog een aanvaller type "nummer 10" (het nummer dat Rudnevs draagt...) en een middenvelder welkom zijn. Meer kan hij niet vragen, want het geld kan niet blijven uitgegeven worden.

  22.07.2012: Ik heb me een nieuwe PC (ditmaal een laptop) moeten kopen en heb intussen een week wandelvakantie in vooral Denemarken (Jutland) doorgebracht, dus nu een kort overzicht van nieuwtjes:

  Spanje werd Europees Kampioen en Drobny kwam niet van de bank. Intussen is HSV al aan het trainen, ook zoals gebruikelijk in Oostenrijk, speelde enkele oefenwedstrijden en heeft dit weekend de Peace Cup in Zuid-Korea (uitgenodigd door Son? ) gewonnen. Son had trouwens een akkefietje met Rajković, die was daarin eigenlijk de aanstoker, werd dus gestraft maar ook Son kwam er niet zonder sanctie van af (hij had ongewild Kacar, die achter hem stond, bezeerd). Dat Petrić weg ging, wist ik al lang, maar het duurde een tijd eer bekend werd dat hij naar FC Fulham ging (de ploeg die HSV twee kalenderjaren geleden uit de finale in eigen stadion hield, vooral met afwachtend te voetballen). Ze zullen daar raar kijken als ze vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. En Guerrero is ook weg, die is vertrokken naar Corinthians, de ploeg van São Paulo (of verandert dat nu in São Paolo? ). Goed voor hem, moet hij zo lang niet vliegen vanuit Peru (hij heeft vliegangst).

  09.06.2012: Intussen is het EK begonnen in Polen en Oekraïne, Drobny en Ilicević zijn uitgenodigd, maar de eerste zit op de bank als derde keeper, en de tweede heeft zich zodanig geblesseerd, dat hij terug naar huis is. Voor het overige zijn er wel tal van ex-HSV-spelers.

  01.06.2012: HSV probeert mij een verjaardagscadeau aan de hand te doen, maar 't valt op een werkdag, dus ze zullen zonder mij FC Barcelona partij moeten geven.

  25.05.2012: HSV kan verder aanwerven want het ontvangt centjes van Darmstadt 98 die Hanno Behrens, 22-jarige middenvelder en kapitein van de U23-ploeg, overneemt. Darmstadt 98 speelt overigens in derde klasse.

  De Belgen spelen op dit moment (20.55 uur) een oefenwedstrijd tegen Montenegro, maar elders wordt ook getest. Zo won Töre gisteren een testmatch met de Turkse nationale ploeg tegen Georgië met 3-1 (2-0 bij de rust). De middenvelder van HSV deed ook mee tot de 57ste minuut, maar hij scoorde niet. Eerder deze week reeds scoorde Guerrero het enige doelpunt in ook al een oefenwedstrijd tegen Nigeria.

  Nostalgie: vandaag is het 29 jaar geleden dat HSV door het doelpunt van Magath met 1-0 van Juventus Turin won en met de Europese Beker der Landskampioenen (de voorloper van de Champions' League, dus) het grootste triomf van de clubgeschiedenis binnenhaalde.

  09.05.2012: HSV is al aan 't aanwerven: René Adler (geboren in 1985 te Leipzig) en Artjoms Rudnevs (geboren in 1988 te Daugavpils, en heeft net als Petrić twee nationaliteiten: de Letse en de Russische) starten op 1 juli met hun nieuw avontuur in de hanzestad. Adler is een keeper die 10 interlands heeft gespeeld (met de reservenploeg?), van Bayer Leverkusen komt en een contract tot 2017 getekend heeft. In een interview met het HSV-webteam zegt Arnesen wel dat Adler een heel jaar niet gespeeld zou hebben in de Bundesliga wegens revalidatie... Rudnevs is een aanvaller die van Lech Poznan aan de Elbe komt, tot 2016 getekend heeft en Petrić moet doen vergeten. Hij heeft in 29 wedstrijden 22 doelpunten gemaakt en was bij zijn drie laatste clubs steeds topscorer. Verder wil HSV Bruma een jaar langer houden, en is hiervoor in contact met FC Chelsea. Nieuwsgierig naar de nieuwe club van resp. Petrić en Jarolim kijk ik eens op de Engelstalige transfer-website maar daar vind ik niets terug, "niet geweten" staat er (maar dan in 't Engels). Wat er wel staat, zijn drie andere transfers: Beister komt terug van tweedeklasser Düsseldorf (dat wist ik al van de HSV-website), verder zouden Macauley Chrisantus van FSV Frankfurt en Lennard Sowah van Millwall komen. Klopt dat wel? Ik zie dat Bailly terug van Racing Genk naar Mönchengladbach zou gaan, ik denk dat het net omgekeerd is. In alle geval, op zijn eigen website laat Petrić ook niet weten waar hij het volgend seizoen zal spelen (geïnteresseerde clubs weten toch dat er geen transferbedrag mee gemoeid is, dat ze alleen aan hem moeten vragen hoeveel hij per seizoen wil verdienen). Overigens, de andere helft van "Petrolić", zoals het scorend duo Olić en Petrić genoemd werden, is naar Wolfsburg.

  16-08-2012 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2012-2013

  16.08.2012: Er is een overeenkomst bereikt tussen Belgacom en de clubs uit tweede klasse inzake beeldrechten. Tweede klasse wordt vanaf dit seizoen de Belgacom League. De eerste wedstrijd die live wordt uitgezonden, is Antwerp - Eendracht Aalst van volgende week donderdagavond. Met de officiële naamsverandering is Belgacom meer dan ooit dé commerciële en beeldrechtenpartner van tweede klasse. De betaalzender Belgacom 11 zal voor abonnees van de betaalzender elke speeldag twee wedstrijden gratis uitzenden. Ligavoorzitter Guido De Croock: "Onze liga prijst zich gelukkig dat we met Belgacom een enthousiaste partner gevonden hebben, die voor leer uitstraling zal zorgen en onze clubs meer in de kijker plaatst. We zijn ervan overtuigd dat onze clubs hierdoor beter bekend zullen worden bij het grote publiek. De uitbouw van onze clubs en van het voetbal in het algemeen zullen er wel bij varen." Belgacom zelf benadrukt "visibiliteit te willen geven aan de tweedeklassers".

  In Duitsland is het Sport1 dat veel aandacht heeft voor (Duitse, natuurlijk) tweede klasse (2. Bundesliga).

  14.08.2012: Eendracht heeft al flink getraind en nu is er ook nieuws van een transfer, of toch zo ongeveer. De twintigjarige linkerflankverdediger Maxime Gunst van Club Brugge. Gunst wordt voor 1 seizoen aan E. Aalst ter beschikking gesteld. Maxime Gunst behoorde tot de A-kern van Club Brugge, waar hij onlangs een profcontract voor drie seizoenen ondertekend had. Maar gezien de recent gewijzigde omstandigheden - onder andere nadat Brugge een aantal extra inkomende transfers had gerealiseerd - werd er voor geopteerd om Maxime zijn sportieve toekomst op korte termijn elders te laten utibouwen. Gunst (1m79, 73 kilo) is vorige week twintig jaar geworden. Vorig seizoen behoorde hij geregeld tot de uitblinkers bij de beloften van Club Brugge. Maxime Gunst is een kopbalsterke linkerflankverdediger, stevig in het duel en een verdediger met uitvoetballende kwaliteiten die geregeld mee inschuift en ook elders op de linkerkant kan spelen.  

  22.07.2012: Ik heb me een nieuwe PC (ditmaal een laptop) moeten kopen en heb intussen een week wandelvakantie in vooral Denemarken (Jutland) doorgebracht, dus nu een kort overzicht van nieuwtjes:

  Eendracht speelde dus niet tegen Anderlecht maar tegen Sporting Lokeren op de fandag, het verloor met 0-1, doelpunt van Harbaoui. Op 15 juli bevestigt het webteam nog eens dat, nadat de aanvraag tot naamwijziging eerder al werd goedgekeurd, de club vanaf die dag opnieuw door het leven gaat als S.C. Eendracht Aalst (Sportclub Eendracht Aalst). De rijke traditie is in ere hersteld. Op 18 juli speelde Aalst een oefenpartij tegen Willem II waar Jens Podevijn zijn carrière verder zet, en Aalst won met 1-0, doelpunt van aanwinst Di Gregorio. Naar verluidt, zou Podevijn een hartelijk onthaal gekregen hebben van de supporters, die weten hem nog altijd te appreciëren. Het Pierre Cornelisstadion is nog goedgekeurd voor 't komend seizoen, maar eigenlijk zou men moeten/willen elders een nieuw stadion optrekken, die goedkeuring zal niet elk jaar gebeuren (de voorwaarden worden almaar strenger, vooral in verband met veiligheid). Als inderdaad aan de bouw van een nieuw stadion wordt gedacht, dat men dan ook voldoende WC's, ook voor vrouwen, voorziet. Waar ik gewoonlijk het stadion betreed, is maar 1 WC voor vrouwen voorhanden, dat is echt te weinig.

  13.06.2012: SC Eendracht Aalst laat weten dat het stadsbestuur niet over voldoende vertegenwoordigers van het wettelijk gezag bezit om de galamatch tegen Sporting Anderlecht op 30 juni te laten doorgaan. Dat vindt het bestuur van de club wel erg jammer, ik weet nu niet of er een alternatief is.

  Iets ouder nieuws is de aanwerving van Sander Van Eyk, de jonge aanvaller komt over van KFC VW Hamme. SC Eendracht Aalst bereikte een overeenkomst voor twee seizoenen met Van Eyk, met een optie voor een extra jaar. De 20-jarige Van Eyk is een aanvaller met gestalte (1m92, 80 kilo), die na nieuwjaar goed op dreef was bij Hamme. Hij scoorde toen elf doelpunten voor de derdeklasser en is rechtsvoetig.

  02.06.2012: SC Eendracht Aalst heeft serieuze ambitie, zo te zien op de vernieuwde website want de "nummer 10" is aangeworven: Alexandre Di Gregorio, een speler met ervaring in eerste klasse, komt voor minstens twee seizoenen naar het Pierre Cornelisstadion, hij komt over van KVK Tienen. De 32-jarige spelmaker was eerder actief bij onder andere K. Racing Genk ('t zal van daar zijn dat zijn naam me bekend klinkt), Sporting Charleroi, Royal Antwerp FC en het Nederlandse RKC Waalwijk. De rechtsvoetige aanvallende middenvelder lag nog een seizoen onder contract bij KVK Tienen, maar kreeg er wegens bewezen diensten toestemming om over een transfer te onderhandelen.

  De sportieve cel van E.Aalst heeft met de komst van Di Gregorio de samenstelling van de kern voor het seizoen 2012-2013 bijna afgerond. Alexandre Di Gregorio heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend, met een optie voor een extra jaar.

  01.06.2012: SC Eendracht Aalst heeft zijn website een serieuze en mooie make-over gegeven, ga maar eens kijken: http://www.eendracht-aalst.be/. Verder zijn er enkele transfers gebeurd of voorzien: Sam Crispijn, wiens contract bij EA nog 1 seizoen loopt, werd er door de sportieve cel van op de hoogte gebracht dat hij, bij een aanbieding van een andere club, Eendracht mag verlaten. Tiens, ik wist niet dat ze niet (meer) content waren met hem. Anderzijds dus verruilt de 25-jarige Jonas Bogaerts met onmiddellijke ingang KVK Tienen voor SC Eendracht Aalst. Bogaerts, die vooral ervaring heeft op de nummer zes-positie, is een verdedigende middenvelder die ook alscentrale verdediger kan uitgespeeld worden. SC Eendracht Aalst heeft met Jonas Bogaerts een overeenkomst voor twee seizoenen bereikt, met een optie voor een extra seizoen.

  25.05.2012: SC Eendracht Aalst organiseert een fandag (of eerder: fanavond) op 30 juni (ze weten ook wel dat de Ronde van Frankrijk in België begint ), op het programma staat al een galawedstrijd tegen landskampioen RSC Anderlecht (wellicht zonder Gouden Schoen Suárez, hij houdt het daar voor bekeken) genoteerd.

  Vanavond speelt België een oefeninterland tegen Montenegro en Predrag Filipovic zal tijdens de rust van de wedstrijd zijn analyse geven bij tv-commentator Filip Joos, tijdens de live uitzending op Canvas. Hij werd op 12 januari 1975 in Montenegro geboren. Toch klopt zijn hart voor de Rode Duivels, zo zegt Filipovic aan het webteam van eendracht-aalst.be: "Ik ben in Montenegro geboren, en ik heb er mijn eerste stappen in het voetbal gezet, maar ik ben er al 19 jaar weg. Dat is meer dan de helft van mijn leven. Ondertussen ben ik al lang Belg, en zo voel ik me ook 100%. Dus ja, natuurlijk supporter ik ook tegen Montenegro voor de Rode Duivels!" Da's leuk, mijn beste, maar 't is slechts een oefeninterland, hoor, het trainersdebuut van Marc Wilmots (Leekens is naar Club Brugge vertrokken), bij Schalke 04 ook gekend als het "Kampfschwein".

  18.05.2012: SC Eendracht Aalst heeft een nieuwe sponsor gevonden,  met name Willems Veranda's. De verandabouwer uit Ronse wordt de nieuwe hoofd- en shirtsponsor (transportbedrijf De Dijcker uit Vlierzele zit trouwens in slechte papieren, wellicht ook daarom dat de eerdere voorzitter er de brui aan gaf). Willems Veranda's, de grootste verandabouwer van België, heeft de voorbije jaren een reputatie opgebouwd als sportsponsor. Het bedrijf is al actief in het voetbal en het wielrennen. Willems Veranda's is shirtsponsor van eersteklasser Bergen en van een procontinentaal wielerteam. Als nieuwe hoofdsponsor van SC Eendracht Aalst zal Willems Veranda's op de shirts prijken van zowel het eerste elftal als de jeugdteams. 

  12.05.2012: SC Eendracht Aalst heeft nog nieuw bloed gevonden en dat nog wel bij degradant FCV Dender EH, dit in de persoon van de twintigjarige Julien Jadot, een snelle linksbuiten, die ook rechts op de flank uit de voeten kan. Hij wordt door nogal wat voetbalkenners binnen enkele jaren een mooie toekomst in eerste klasse toegedicht. Jadot is een jonge maar nu al vinnige en krachtige aanvaller. Zelf noemt hij zijn vista, snelheid en technisch vermogen zijn grootste kwaliteiten. Hij genoot het grootste deel van zijn jeugdopleiding bij Sporting Charleroi en heeft bij SC Eendracht Aalst een contract voor twee seizoenen getekend.

  03.05.2012: Er vertrokken spelers, dus er moet nieuw bloed komen, en er zijn alweer twee contracten getekend. De jonge Tom Pietermaat (KV Mechelen, waar Depoitre dus niet heen gaat, ondanks eerdere berichten in de pers  ) en de ervaren Stavros Glouftsis (SK Sint-Niklaas) hebben een overeenkomst met de club bereikt. De 31-jarige Glouftsis is een 1m86 grote spits die eerder o.a. voor Antwerp speelde. SC Eendracht Aalst heeft hem voor twee seizoenen vastgelegd. Tom Pietermaat is een 19-jarige rechtsback die ook als rechtermiddenvelder uit de voeten kan. Pietermaat is een speler van KV Mechelen, dat hem vorig seizoen aan FC Rupel Boom uitleende. Nu komt hij voor één seizoen op uitleenbasis naar Aalst. KV Mechelen ziet de jonge verdediger als een wissel op de toekomst, maar wil hem eerst ervaring laten opdoen in tweede klasse.

  Na het intensieve scouting- en transferwerk van de afgelopen maanden (heeft Boskamp daar nu iets mee te zien, of niet?) geeft de sportieve cel van SC Eendracht Aalst nu prioriteit aan het aantrekken van een aanvallende en een verdedigende middenvelder. Een aantal spelers die voor die posities in de centrale as in aanmerking komen, worden gevolgd en er lopen ook een aantal gesprekken.

  16-08-2012 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  13-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neigembostocht, georganiseerd door Wsv De Sportvrienden vzw (087)
  Nadat ik brood en banket bij de "hofleverancier" en clubbladsponsor ophaalde en naar de startzaal bracht, heb ik me daar geïnstalleerd, deze voedingswaren werden meteen verdeeld (zoals het beleg dat wat later geleverd werd door "onze" traiteur-beenhouwer), de helft ging naar de rustpost te Lieferinge. De opkomst ging traag van start, maar eens zowat acht uur (een uur na het officiële startuur) begonnen de wandelaars binnen te stromen, die stroom ging dan eens wat trager, en eens wat sneller. Tegen 13.00 uur bleek dat wij ons mochten verheugen in een fraai opkomstgetal, en ik sloot de telling af even na 15.00 uur (nadat Jacqueline aan de inschrijftafel me bevestigde dat ze geen kaarten meer verkocht) op 1255. Daar waren wij allen zeer mee in onze nopjes, en ook dat we bijna uitverkocht waren (zeker waar het brood en banket betrof, maar ook enkele dranken), stemde ons eveneens gelukkig. Bovendien mochten wij een nieuw lid verwelkomen (de dochter van een reeds aangesloten wandelaar).

  Eens vijf uur werd het wat stiller in de parochiezaal en stilletjes stapelden wij stoelen en ruimden tafels op, maar het duurde toch tot zowat half zeven eer de laatste wandelaar de zaal had verlaten en we alles naar het gelijkvloers konden brengen (via de trap of de goederenlift). Intussen kregen we, voor wat het opbergen van flesbakken en glazen, hulp van de bierhandelaar. Nadien gingen we lossen in ons opberglokaal en een afsluitertje genieten bij de zus van de eigenaars.

  Etienne en Nelly (Egmont Zottegem) waren ook komen wandelen en hebben hun fotoalbum op Picasa geladen:
  Etienne: https://picasaweb.google.com/105637731795779463984/Neigem20120812
  Nelly: https://picasaweb.google.com/nelly.haelterman/Neigembostocht12Aug2012

  De uitslag staat op de site van de Marching: http://marching.be/uitslagpdfgenerator/generateuitslag.php?id=17127

  13-08-2012 om 21:14 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  05-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondom Aaigem, georganiseerd door Wsv De Kadees Aalst (063)
  Ik vond een parkeerplaats in een straat die begint op Aaigemdorp waar in zaal Torengalm de start voorzien was voor deze tocht. Wachtend op mijn beste vrienden, Annemie en Mark, begroette ik de aanwezige bestuursleden en medewerkers en sloeg een babbeltje met enkelen onder hen. Intussen waren mijn vrienden aangekomen, we schreven ons in voor 16 km, dronken een warme slok, aten een lekker stuk cake van Mark, dronken op hun goed geslaagde deelname aan de Internationale Wandeltocht Vichte-Dhron (27.07 - 03.08) met een van hun brouwsels.

  Toen vertrokken we over aangelegde en natuurlijke wegen (hier veldwegen en enkele bospaden) in westelijke richting naar Woubrechtegem, waar de eerste rustpost was voorzien. Gezien het zonnige en warme weer dronken we er een frisdrank (binnen was het ook zwoel) en vertrokken we weer naar Heldergem, waar we in Huize Glorieux (waar De Sportvrienden vroeger ook nog startten met de Steenbeektocht) een warme drank nuttigden. Intussen gingen we de bekende medewerkers begroeten: Ellen, Werner, Johan en, in de keuken, Lucia, Conny, Geert en Rudolf.

  Terugkerend naar Aaigem gingen we in dit dorp voorbij een boerderij waar hoeve-ijs wordt verkocht, daar trakteerde Mark ons op een ijsje wat we verorberden op een zitbank aan de overkant van de straat. Intussen werden enkele terrasstoelen gebracht en de zitting gepoetst, men verwachtte duidelijk nog klanten (alle afstanden kwamen er voorbij).

  Nog een passage door het bos van Ressegem (wat mij herinnerde aan een bos in Jutland-Denemarken: dat van Bonderslev) en we waren opnieuw in Aaigem, waar we nog wat dronken.

  Het weer was dus zoals het hoort in de zomer: zonnig, droog en warm.
  Mijn fotoreportage staat hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/RondomAaigem12

  05-08-2012 om 20:26 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  29-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29.07.2012 – 32ste Everbeekse Wandeltochten - Het Laatste Nieuws Wandeldag, georganiseerd door Everbeekse Wandeltochten vzw (282)
  Begeleid door een parkeerwachter vond ik gemakkelijk een parkeerplaats op 500 m van de startplaats waar ik me inschreef voor 12 km. Daarmee bleef ik in Everbeek. Zo ging ik van Everbeek Beneden(kwartier) naar Everbeek Boven waar de rustplaats in de school vlakbij de kerk geïnstalleerd was. Het parcours leidde me langs verharde en vooral onverharde (dus natuurlijke) wegen langs Nieuwpoort (tiens, ligt dat niet aan de kust?) Trimpont en Hemelrijk (tiens, hoort dat niet tot Welle-Denderleeuw) terug naar de startplaats, waar ik goeie dag ging zeggen aan Annie en Chris, die kaarten aan 't tellen waren. Het weer was lekker zonnig en droog, gaandeweg warm genoeg voor een T-shirt, de trainingsvest rond het midden geknoopt.

  29-07-2012 om 21:33 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!