Sergio Herman sluit Oud Sluis
Topkok Sergio Herman sluit zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Hij stopt op het hoogtepunt, zoals hij altijd heeft gezegd. Dat maakte hij vandaag bekend op zijn website.
Herman sluit de deuren van het restaurant in het Zeeuwse Sluis op 22 december. Hij blijft echter koken en heeft veel plannen voor de toekomst. "Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt.''
De topchef wil meer tijd vrijmaken voor zijn vrouw en kinderen, maar ook voor de culinaire uitgeverij Minestrone, waarin hij hij samenwerkt met uitgever-fotograaf Tony Le Duc.
Oud Sluis, dat met drie Michelinsterren als een van de beste restaurants in de Benelux wordt beschouwd, is bovendien slechts een van de restaurant waarop Sergio Herman zijn stempel drukt. In Cadzand (Zeeland) is er Pure-c, en eind dit jaar opent hij La Chapelle, een zaak in een oude kapel in 't Groen Kwartier in Berchem. Daarmee maakt hij een ander van zijn voornemens waar: "Ik wil 'from scratch' beginnen." (br.hln)
|