Gault&Millau verkiest Arabelle Meirlaen tot Chef van het Jaar
Chef Arabelle Meirlaen van het gelijknamige restaurant in Marchin (provincie Luik) is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot de Chef van het Jaar. Dat heeft Philippe Limbourg, de directeur van de restaurantgids, aangekondigd bij de voorstelling van de elfde editie van de Gault&Millau voor België en Luxemburg.
Uit de gids zijn 50 adressen verdwenen, maar er zijn er ook 110 bijgekomen. Bij de toprestaurants gaan de hoogste scores opnieuw naar het Hof van Cleve met 19,5/20 en Bon-Bon, Comme chez Soi en Sea Grill, elk met 19/20.
De verkiezing van een vrouw tot Chef van het Jaar is een primeur, en Arabelle Meirlaen is niet de enige vrouw die onderscheiden wordt. Zo gaat de titel van Sommelier van het Jaar naar Sepideh Sedaghatnia van het restaurant 't Zilte in Antwerpen en is Stéphanie Thunus van Au gré du vent, in Seneffe, een van de drie Jonge Topchefs. Zij vertegenwoordigt Wallonië in die categorie. Haar twee medelaureaten zijn Tim Boury van restaurant Boury (Roeselare) voor Vlaanderen en Nicolas Scheidt van La Buvette voor Brussel.
Table d'Amis is Beste Groentenrestaurant Gault&Millau koos ook voor de vijfde keer het Beste Groentenrestaurant van de Benelux. In Vlaanderen is dat Table d'Amis in Kortrijk, in Wallonië L'Air du temps in Liernu en in Nederland restaurant Groenland in Driebergen.
Gastvrouw van het jaar is Cora Moerman van De Zuidkant in Brussel, het mooiste terras van het jaar is dat van La Plage d'Amée in Namen, restaurant Cyrano in Waimes beschikt over de beste wijnkaart en de beste brasseriekeuken is die van Le Comptoir de l'Eau Vive in Erpent. (br.hln)
|