Belg eet drie kilo minder vlees dan vijf jaar geleden

Belgen eten gemiddeld drie kilo minder vlees dan vijf jaar geleden. De consumptie van gevogelte, wild en charcuterie stabiliseert, terwijl het verbruik van rund-, varkens-, schapen- en ander vers vlees jaar na jaar blijft dalen, zo staat vandaag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam) volgt jaar in jaar uit de voedingsaankopen van vijfduizend Belgische gezinnen en becijferde dat de Belg in 2013 ruim 43 kilo vlees kocht, tegenover 6,2 kilo vis, week- en schaaldieren en 0,2 kilo vegetarische vleesvervangers. Liefst 99 procent van de gezinnen kocht vorig jaar vlees, en dat gemiddeld 58 keer per jaar. De Belg blijft dus wel een vleeseter.
Toch ziet de Vlam ons koopgedrag veranderen. "De consument koopt almaar prijsbewuster", zegt Liliane Driesen van de Vlam. "Net de goedkopere producten zoals gemengd gehakt, worsten en kip zien hun aandeel stijgen." (br.hln)
|