Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo houd je je barbecue gezond

Zo houd je je barbecue gezond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/0/0/20140724170809/media_xll_6932940.jpg

De barbecue is een vast zomeringrediënt van de gemiddelde Belg. Bij het horen ervan loopt het water al in vele monden, en we zijn verzot op het stukje gebakken vlees. Als het goed bereid is tenminste, want als vlees of vis aan een hoge temperatuur gegrild wordt, kunnen bepaalde chemicaliën ontstaan die de kans op kanker verhogen. Zo houd je je barbecue - en je gasten - gezond.

- Schadelijke en kankerverwekkende stoffen ontstaan voornamelijk wanneer het vlees verbrandt. Om dat te vermijden, is het gemakkelijk als je de temperatuur van je barbecue wat in de hand hebt. Met kolen is dat zo goed als onmogelijk, maar een exemplaar op gas laat je toe om je vlees vanbinnen warm te krijgen zonder dat de buitenkant gitzwart ziet.

- Probeer je vlees altijd te marineren. Onderzoek heeft uitgewezen dat het de vorming van kankerverwekkende stoffen met de helft kan verminderen. Vooral een marinade met bier gaf goede resultaten.

- Het is ook niet aangeraden om de rook die de barbecue produceert te inhaleren. Om je gasten extra te beschermen kan je op zoek gaan naar een barbecue met een ingebouwde ventilator die de schadelijke rook wegwerkt. En anders kan je strategisch een gewone ventilator plaatsen die de rook de andere kant uitblaast.

- Geef vis en zeevruchten een kans. Die moeten immers minder lang grillen voor ze klaar zijn, en krijgen zo minder kans om kankerverwekkende stoffen te ontwikkelen. En het is nog verdomd lekker ook.

- Vetrijk vlees produceert meer vetdruppeltjes, die op hun beurt kunnen ontvlammen op de barbecue en het vlees verbranden. Snij dus zoveel mogelijk vetrandjes weg, of ga voor mager vlees. Dat is ook gezonder voor je lijn.

- Om de grilltijd op de barbecue te beperken, kan je het vlees al dichtschroeien in de pan, en al even voorverwarmen in de oven. Je kan ook voor kleinere stukjes vlees gaan die minder lang moeten bakken.

- Vermijd voorverpakt en verwerkt voedsel, maar ga voor verse groenten en vers vlees. Hoe minder bewaarmiddelen, hoe beter.

- Draai het vlees of de vis regelmatig om tijdens het bakken om aanbranden te vermijden.

- Oeps, toch een verbrand stukje? Snij het zeker weg voor je de rest verorberd.

- Het is een gruwelijk werkje, maar toch wordt de grill beter meteen na gebruik schoongemaakt. Zo kunnen gevaarlijke stoffen je volgende maaltijd niet besmetten. (br.hln)



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!